Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 14:02   #1171
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Razem z dzidziusiem dziękujemy za miłe słowa

I dobrze, trzeba poprawiać sobie nastrój w ciąży Ja też teraz mam, ciągle wymalowane, bo sporo czasu
U nas też mama jest 'number one', ale ostatnio w nocy zaczął wołać Męża i jak wyprowadziłam Go do WC to zapytał, czemu ja przyszłam, a nie Tatuś, bo przecież mi nie wolno dźwigać Kochany Synek!

Brawo dla Męża

Dziewczyny, gdzie jest Ilkas? Co prawda mam zaległości, ale coś nie widziałam Jej ostatnio
Hope, a jak u Ciebie Kochana?
Seleniti żeby nauka lepiej wchodziła
Kaorlak, sto lat dla Męża!

Co do sesji zdjęciowej, to ja planuję taką całej trójki i brzuszek Z Kubusiem mieliśmy, ale nie jestem zadowolona - kiedyś opiszę w klubie dlaczego
Potem robiliśmy, jak Kubuś miał 1,5 roku i wyszło

Ja skierowanie na badania mam przy każdej wizycie Ja mam w pakiecie, więc robię za każdym razem
Ooo jaki kochany synus dba o mamę jak sama zapomina
Mi dzisiaj Hania zaczęła robić aja aja po brzuchu i co chwile przychodzi i robi

Rzeczywiście IIkas dawno nie bylo, może się zaczytala kobieta w tej Camilli oby to bylo to

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Skąd ten pomysł A próbowałaś położyć go na niej? Może po prostu boi się, że pęknie i huknie...

Wow, my się takiego doczekamy dopiero za parę miesięcy... Fajny
A ja nie widzę zdjęcia brzuszka pikaso w aplikacji buuu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:09   #1172
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

co nas kobietki czeka
niektore pewnie juz to znają

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-21 o 14:15
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:20   #1173
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
To teraz pochwalę się brzuszkiem.
super jaki duży
Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
To mnie nie pociesszylas rzeczywiście ja nie wiem z czego wynikają te pobudki, wystarczy poglaskac, czasem przytulić, pocałować i śpi dalej zazwyczaj
.
to u nas dokładnie tak samo, wystarczy pogłaskać, powiedzieć ciii i już śpi dalej, tylko niestety trzeba wstać
Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
co nas kobietki czeka

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:25   #1174
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie widzę zdjęcia brzuszka pikaso w aplikacji buuu
a nie masz tam gdzieś opcji "otwórz w przeglądarce"? Ja w swojej mam i jak chciałam podglądnąć jakąś fotę to na chwilę się przełączałam...

Cytat:
co nas kobietki czeka
nie strasz!

Ps, zostawiłam to co obiecałam w klubie

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:29   #1175
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Vampirko maaam wyszukalam otworz w sieci web dzieki

Stary 2013-11-21, 14:32   #1176
meniaa94
Wtajemniczenie

hope to żeś dowaliła ... nie strasz tak
Stary 2013-11-21, 14:33   #1177
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

hej hej
ja stale Was podczytuję, ale nie odzywam się bo nie mam siły, chęci, opadają mi ręce momentami.

co do wczorajszego dnia :

z tym chlebkiem tak mi narobiłyście smaka, zwłaszcza że u mnie w domu ostatnio kupują taki niedobry krojony gorzki chleb ze aż niemiło;/
zjadłoby się więc tym bardziej takiego świeżuśkiego, miękkiego, ze spieczoną chrupką skórką... mmmm....

pierniczki też bym zrobiła chętnie...

mam nadzieję że principessina dzisiaj przyjdzie wreszcie spokojna i przestanie schizowac, bo ona biedna tak przezywa ze nikt jej nie przegada, chyba nawet lekarz... w koncu w kazdej, nawet ciąży po przejściach musi przyjść taki tydzień przełomowy, albo przełomowa wizyta, kiedy mówisz sobie :" jest ok! cieszę się i rozumiem że już musi być tylko lepiej! od dzis przyrzekam sobie cieszyć się tą ciążą chocby nie wiem co !" mam nadzieję princi, że to będzie dziś TEN dzień

light limara - mam nadzieję że po palcówkowej diagnozie już jesteś spokojna rośnijcie pięknie

Aldrin - jaka słodka kłótnia hehehe

asiulka - Twoja historia wczorajsza mnie rozbroiła hehehe
ale musieliście mieć miny

magdi - u mnie hmmm... nic nowego. Tak nie za bardzo. Ale dziękuję że o mnie pamiętasz
mam nadzieję, że się oszczędzasz

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-21 o 14:47
Stary 2013-11-21, 14:38   #1178
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hope a jak się czujesz?? odpoczywasz??

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:38   #1179
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
monija ja nie miałam i nie mam żadnych mdłości, a dzieci rosną zdrowo. Nie czytaj żadnych pierdół. Trzeba myśleć pozytywnie.
Śliczny brzusio!
Jednak My mamusie bliźniaków mamy się już czym pochwalić
Przez tą pogodę jakaś śpiąca jestem

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:47   #1180
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Martusia - odpoczywam caly czas, prawie nic nie robię. Oprócz przygotowywania posiłków to czasem tylko posprzątam koło łózka po sobie ten bałagan, poprasuję na siedząco ale...
nie kwestionuję tego czy to coś daje. Mówię sobie że może byłoby gorzej...

Nie chce narzekać bo tu się robi takie smutowisko momentami że szok. Nie będę dokładać od siebie, dlatego postanowiłam dodać coś wesołego, to znowu mówią, że straszę dogodzić babom...
Stary 2013-11-21, 14:54   #1181
meniaa94
Wtajemniczenie

Ale zachciało mi się takich świeżych truskawek ... dlaczego one teraz nie rosną ...
Stary 2013-11-21, 15:10   #1182
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja szczerze, największą ekscytację czuję właśnie na sam poród i zobaczenie maleństwa, aż mam motylki w brzuchu jak sobie pomyślę, że to przede mną a z drugiej strony rugam się, bo ciąża to piękny czas i chciałabym się cieszyć każdym dniem jak najbardziej potrafię
Ja też się muszę przyznać, że chciałabym, żeby ciąża trwała tydzień Może to dlatego, że tak źle ją znoszę (wymioty, senność), ale pewnie też dlatego, że dużo sobie muszę odmawiać (narty, dalekie wyjazdy). Strasznie bym już chciała, żeby maleństwo było z nami. Bardzo się cieszę na jego przyjście na świat, ale jakoś samą ciążą ciężko mi się cieszyć :/

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Jak moge doczyscic TAKIE buty TZ ?

Kupilismy je w zeszłym roku, po zimie, TZ nie wyczyscił, i schował, kupilismy specjalny spray do tego typu butow, ale nic z tego - jeszcze jak TZ zaczał pocierac, to sie takie małe włoski pojawiły - i jak tylko zobaczyłam to kazałam mu natychmiast przestac. I jak mam to doczyscic takie plamy na bucikach ?
Są takie specjalne szczoteczki gumowe do czyszczenia zamszu (nie wiem czy to zamsz, ale tez powinno pomóc). Mi się bardzo sprawdziły

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
pytanie mam która w planach ma znieczulenie zewnątrz-oponowe
Ja jeszcze nie zdecydowałam czy chce rodzić SN czy CC (chociaż dziewczyny w klubie bardzo namawiają na SN :P), ale jeśli się w końcu zdecyduję na SN to tylko z ZZO. W ogóle myślałam, że w dzisiejszych czasach w ogóle nie ma czegoś takiego jak poród bez ZZO Dopiero dziewczyny w klubie mnie wyprowadziły z błędu Ja to jestem super poinformowana :P

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Vampirka u Ciebie też jest chyba 16 tydzien jak u mnie,tak ?
Właśnie ja też wczoraj miałam dylemat,bo jak lezałam już późnym wieczorem to z lewej strony taki bąbelek w brzuchu poczułam,taką bańkę mydlaną ... Nie wiem,może się mylę ... jest za wcześnie,zwłaszcza chudziutka nie jestem to już sama nie wiem ... Poczekamy i zobaczymy.
Ja też od czasu do czasu czuję takie dziwne rzeczy w moim brzuchu, ale się nie nakręcam i wmawiam sobie, że to pewnie jelita Mam nadzieję, że później te ruchy będą na tyle wyraźne, że nie będę się musiała zastanawiać co to, tylko od razu będę pewna

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Ja tez sie strasznie obawiam reakcji Mimi na dzidziusia. Ona juz teraz jest strasznie przywiązana do nas tylko gdzie mama gdzie tata.
Boje sie żeby nie poczuła się potem odrzucona.
To jest mega ciężki temat. Mogę Ci powiedzieć z mojego własnego doświadczenia. Mam siostrę młodszą o 8 lat. Niby jako ośmiolatka powinnam być na tyle duża, żeby zrozumieć, że rodzice mnie nadal będą kochać etc... Ale w praktyce bardzo ciężko przeżyłam jej pojawienie się. Głównie chyba za sprawą postawy moich rodziców, którzy za każdym razem mówili: "ustąp jej bo jest młodsza", "daj jej to bo jest młodsza". Strasznie to było frustrujące dla mnie.

Cytat:
co nas kobietki czeka

Najlepsze to z samochodem :P Jak nakrzyczysz na dziecko jak ono tam napisało, że Cię kocha?
Stary 2013-11-21, 15:25   #1183
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
monija ja nie miałam i nie mam żadnych mdłości, a dzieci rosną zdrowo. Nie czytaj żadnych pierdół. Trzeba myśleć pozytywnie.
to się nazywa brzuch. a ja płaska jak deska :brzyda l:

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość

Ja jeszcze nie zdecydowałam czy chce rodzić SN czy CC (chociaż dziewczyny w klubie bardzo namawiają na SN :P), ale jeśli się w końcu zdecyduję na SN to tylko z ZZO. W ogóle myślałam, że w dzisiejszych czasach w ogóle nie ma czegoś takiego jak poród bez ZZO Dopiero dziewczyny w klubie mnie wyprowadziły z błędu Ja to jestem super poinformowana :P
nie no CC w życiu bym nie chciała. W pierwszej nastawiłam się na naturalny poród bez żadnego znieczulenia i baardzo tego żałowałam Te które znam po CC chodziły zgięte wpół przez tydzień jak nie dłużej, nie mogły kaszlnąć ani kichnąć. Po operacji też się nie mogły zająć dziećmi bo musiały leżeć. Po SN fakt po cięciu rozrywa Cię szew na piczce, ale jakoś funkcjonujesz.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Edytowane przez Carmenaa_88
Czas edycji: 2013-11-21 o 15:27
Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:26   #1184
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Kurde walnijcie mnie Mam takie jakies mieszane i cholernie dziwne odczucia, naczytałam się, że to niedobrze jak w 10 tygodniu mdłości ustają, bo to podobnmo apogeum powinno być.

Z drugiej strony myślę, że gdyby coś było nie halo to organizm dał by mi znac

ja chce już jutro
A gdzie przyłożyć?

Cytat:
Raczej nie zdąże wiec sie nawet nie zastanawiam

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Madziula raczej najbardziej zanudzonym dzieckiem już to widzę, jak będziecie pisać na odchowalni jakie Wasze dzieci są żywe a moje to pewno będzie spać albo ziewać na zmianę :P
Mówisz, że to sposób na spokojne dziecko? Dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Madziula musisz mu pokazać do czego ona służy
I prosimy o fotkę Olisia z piłką w czasie zabaw
Jestem w szoku !! mój mąż właśnie opierdzielił swojego ojca za to że hałasuje w piwnicy jak ja usypiam Oskara. Pierwszy raz to zrobił i dlatego jestem w takim szoku Ale w końcu dobrze zrobił , bo tak to cały dzień cisza , a jak Oskar ma drzemki lub idzie spać na noc to im się przypominają roboty takie aby hałasować
Do duzej się powoli przekonuje
Brawa dla Tżta

Cytat:
Dziewczyny, gdzie jest Ilkas? Co prawda mam zaległości, ale coś nie widziałam Jej ostatnio
Wczoraj sie nad Ilkas zastanawiałam, ale widziałam, ze była w klubie

Cytat:
Skąd ten pomysł A próbowałaś położyć go na niej? Może po prostu boi się, że pęknie i huknie...
Bo widział jak pompuje i myslał że balon Jak Olafowi się nie podoba to macha i ze smutaskowym akcentem mówi dada

Hope nerwujesz, po to tu jesteśmy żeby sobie pogadać czy dobrze czy źle...
Co do zdjeć, ta choinka mnie przeraża...
Pikaso piękny brzuś

Co do reakcji rodzeństwa tak się łudzę że póki młody jest młody i nie wszystko kapuje, łatwiej będzie mu zaakceptować... Ja się bardziej boję, bym własnei bardziej Olafa nie wyróżniała, mam do niego straszną słabość Nie wiem czy z drugim tak się zwiąrze od początku jak z Olim...

Olaf uparł się na oglądanie śmieciarek w kompie Więc umyłam kibelek, jak poszedł spać wyszorowałam jego pokój, łożko odsunęłam ale skarbów nie było I garderobę posprzątałam, teraz odsapnę póki dosypia Enter mi nie działa

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu

Edytowane przez madziuuula
Czas edycji: 2013-11-21 o 15:35
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:45   #1185
gosius91
Zakorzenienie

:ziew:

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:47   #1186
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Wpadłam się tylko przywitać i spojrzeć czy mocno szalejecie dziś

Martuszka0 gdybyś miała jakieś pytania odnośnie nieruchomości - wal śmiało

Janeczka widzisz mi się od razu pokazywanie mieszkania kojarzy ze sprzedawaniem hihih

madziula jestem za wątkiem kulinarnym w klubie... Bedzie pyszny wątek o taaak

NIKI proszę nasz chłop ma się rzekomo nazywać FRANEK - możesz dopisać, a jak nam się zmieni to będę truła żebyś podmieniała

muszę się znów pożegnać... Mam za chwilkę spotkanie... Wpadne wieczorkiem co by dalej nadrobić.

P.S pewnie widzicie link w moim opisie proszę o głosy będę wdzięczna i mój bobo też

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:48   #1187
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
hej hej
ja stale Was podczytuję, ale nie odzywam się bo nie mam siły, chęci, opadają mi ręce momentami.
Rozumiem Ja już miałam napisanego pikantnego posta, ale się opamiętałam

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Olaf uparł się na oglądanie śmieciarek w kompie
hahaha! pamiętam ten okres Często czatowaliśmy, żeby zobaczyć śmieciarę koło naszego bloku Szał był również na kopary i inne maszyny...poniekąd zostało to do dziś

Pikaso, piękny brzuszek!

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:52   #1188
gosius91
Zakorzenienie

JJJustynAAA duzo masz juz głosow - chyba wygrasz

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 16:03   #1189
Gosiiaczek
Raczkowanie

Mistrzostwo ale sie usmialam

Pomarancza gratuluje synusia
Picaso piekny brzusio
VwVampirka ktos juz daje o sobie znac w brzusio
Seleniti ty serio urodzisz profesorka lub profesorke
Stary 2013-11-21, 16:06   #1190
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Hope nerwujesz, po to tu jesteśmy żeby sobie pogadać czy dobrze czy źle...

Co do reakcji rodzeństwa tak się łudzę że póki młody jest młody i nie wszystko kapuje, łatwiej będzie mu zaakceptować... Ja się bardziej boję, bym własnei bardziej Olafa nie wyróżniała, mam do niego straszną słabość Nie wiem czy z drugim tak się zwiąrze od początku jak z Olim...
Właśnie Hope ja się zgadzam z Madziuula chociaż też rozumiem o co chodzi, bo czasami niestety jestem zmuszona pominąć niektóre rzeczy.

Madziuulka mam to samo... też się boję, że nie będę umiała równo podzielić tej miłości, bo mam do Hani ogromną słabość, a jeszcze jak widzę jaka ona jest w stosunku do mnie, jak mi okazuje miłość na te swoje sposoby, to jest coś pięknego no i nie wiem czy będę umiała tak podzielić tą miłość żeby nikt nie był pokrzywdzony ale to chyba normalne dylematy podwójnych mam, a potem się okazuje, ze serce matki jest tak pojemne jak nigdy byśmy sobie nie wyobrażały

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Pikaso - dopiero zobaczyłam - wow ale czadowy bliźniaczkowy brzuszek

Wiecie co moja mama z bliźniakami leżała pół roku w szpitalu no i tam się za bardzo nie oglądała w lustrach, bo nie ma no i zawsze się dziwiła jak jej inne kobiety mówiły: Bożeeeee pani to ma brzuch i takie strasznie zdziwione jak ona to dźwiga. A moja mama nie wiedziała o co chodzi, no z góry brzuch jak każdej innej aż w końcu raz się zobaczyła w takim większym lustrze i mowę odebrało wtedy już wiedziała czemu wszyscy tacy zdziwieni no ale moja mama urodziła bliźniaki 3200 i 3300 g, więc giganty
Stary 2013-11-21, 16:09   #1191
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Coś poczułam
Ale nie wiem czy to ruchy
Nie przypominają mi motylków, przelewania wody ani tego, że coś się tam poruszyło...
Bardziej przypomina to wyczuwanie pulsu, gdy przyłoży się rękę do tętnicy, ale było bardzo nieregularne...

Przyłożyłam w poszukiwaniu ręce do brzuszka (jak zwykle) a tam nagle pyk... pyk,pyk,pyk... pyk,pyk... pyk, pyk...
było to słabsze niż puls, który wyczuwałam do tej pory, puls zresztą później znalazłam w innym miejscu i był normalny...
Ja takie coś czułam pierwszy (i ostatni)tydzień temu w 17 tc właśnie takie pyk pyk

A od tego poniedziałku, właśnie od 18 tc, to w ogóle tak jakby mi się wszystko pozmieniało w moim ciele. Takie moje odczucia, jakby któraś była ciekawa:
-Brzuch taki inny; niby nie czuję ruchów, ale już tak świadomie wiem że coś tam jest- nie umiem tego wytłumaczyć;
- wydaje mi się że brzuch urosnął sporo do przodu przez 4 dni- do dzisiaj- taka piłeczka się zrobiła;
-czuję takie coś dziwnego w podbrzuszu a raczej już trochę wyżej jak chodzę- takie nawet przyjemne coś
-, ciągnięcia w pachwinie i podbrzuszu, odczuwalne, ale nie przeszkadzają
-"szanowna" spuchnięta,
-nie mam już wdęć i teraz widzę, że brzuch przez te wdęcia w ogóle inaczej wyglądał
- i ogromny jedyny minus: Mdłości wróciły
W ogóle jakby inny etap

Cytat:
Ja jutro ide na USG .

Kurde walnijcie mnie Mam takie jakies mieszane i cholernie dziwne odczucia, naczytałam się, że to niedobrze jak w 10 tygodniu mdłości ustają, bo to podobnmo apogeum powinno być.

ja chce już jutro
Jak mi mdłości przechodziły to też się martwiłam, że coś nie tak, przeszły, żeby powrócić w 18 tc. Ciesz się dziołcha, bo mi już to do głowy nie przyjdzie żeby za nimi tęsknić

Cytat:

W moim szpitalu chyba nie ma znieczulenia. A raczej na pewno wizja porodu tak mnie przeraża, że w ogóle jeszcze o tym nie myślę...

Cytat:
O rety! Jaki wielki! Super

Cytat:

Pisalyscie o tym że dzidzius Selenity bedzie mówił po angielsku i mi się przypomniało że jak bylam mała i spotykalam jakies dziecko z innego kraju to się dziwilam że taki mały a już mówi w obcym języku, np 3letni Niemiec - taki mały a już mówi po niemiecku

dzieci są takie śmieszne

Cytat:
hej hej

light limara - mam nadzieję że po palcówkowej diagnozie już jesteś spokojna rośnijcie pięknie
:
Ciiii... wiele mnie to kosztowało, żeby... Łeee
Już jestem spokojniejsza. Nawet chyba zeszło to coś, bo już nic nie czuję

W ogóle sorry, że taką wczoraj taką jakby panikę zrobiłam, ale na serio się wystraszyłam, bo to było takie uczucie jakby coś ze mnie próbowało wyjść

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2013-11-21 o 16:16
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 16:13   #1192
Gosiiaczek
Raczkowanie

Hope robaczku posylam ci slaskiego kusiolka
Ja odebralam dzisaj jedne z wynikow z krwi wyszlo ze jednak jakas barteria mnie zaatakowala i jest w krwi w bialych krwinkach ale nie panikuje czekam do jutra co powiedza na zakaźnym potem chyba dostane jakis antybiotyk ;(
Musze swoja odpornosc wzmocin wiec mleko z czoskiem, syrop z cebuli i herbata z imbirem
Ubierajcie sie cieplo mamuski prosze was ;*
Stary 2013-11-21, 16:18   #1193
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie Hope ja się zgadzam z Madziuula chociaż też rozumiem o co chodzi, bo czasami niestety jestem zmuszona pominąć niektóre rzeczy.

Madziuulka mam to samo... też się boję, że nie będę umiała równo podzielić tej miłości, bo mam do Hani ogromną słabość, a jeszcze jak widzę jaka ona jest w stosunku do mnie, jak mi okazuje miłość na te swoje sposoby, to jest coś pięknego no i nie wiem czy będę umiała tak podzielić tą miłość żeby nikt nie był pokrzywdzony ale to chyba normalne dylematy podwójnych mam, a potem się okazuje, ze serce matki jest tak pojemne jak nigdy byśmy sobie nie wyobrażały
Ja rozumiem Hope, bo denerwujące jest takie szukanie sobie problemów na siłę...bo chyba o to chodzi Pewnie, że każda ma obawy i lęki, ale po co się tak nakręcać jeśli nie ma powodów do tego
A co do miłości do drugiego dziecka to również nad tym rozmyślam, ale powtarzam sobie, że miłość Matki nie polega na jej dzieleniu, a mnożeniu Z pewnością pokochamy te nasze szkraby równie mocno, jak pierworodne Choć teraz wydaje się to abstrakcją Ja w Kubę jestem zapatrzona, jak w obrazek

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 16:27   #1194
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Madziula, kasian, wlasnie nie nerwuje, wprost przeciwnie - nic nie mowie!
Przemilczam i od siebie tez nie dopowiadam bo sama jestem zmeczona juz tym wszystkim.
Dobrze ze sa takie gwiazdy jasniejace tu, jak Wy miedzy innymi to czlowiek az sie sam do siebie usmiecha

GOSIACZKU- kochanie ja wczoraj juz nic nie pisalam ale chcialam Ci powiedziec ze te guzki w wezlach chlonnych czesto sie pojawiaja wlasnie wtedy kiedy sie jest po chorobie, albo ma sie gdzies stan zapalny , generalnie wlasnie tak jak mowilas gdy organizm z cxyms walczy. Swojego czasu mialam taka zagwozdke z tym jak ty i nalykalam sie informacji takze one sie same wchlaniaja i ich pojawianie sie jest normalne. Ale dobrze ze cie pobadali wzdluz i w szerz bedziesz spokojniejsza, bakterie wygonicie i bedzie gites tule mocno i ty tez tam o siebie dbaj roba czku

Stary 2013-11-21, 16:30   #1195
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Seleniti ty serio urodzisz profesorka lub profesorke
O takie
image.jpg
Stary 2013-11-21, 16:33   #1196
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

nadrobiłam Was
miałam długą drzemkę, bo Iga spała aż 3 godziny
teraz mąż ją przejął, bo za godzinę jedzie na trening , więc mam chwilkę

Iga mnie osłabia czasami, mało co chce jeść, ona aby mleko i mleko, jak ma zjeść z nami normalny obiad to dochodzi do każdego i coś tam skubnie, o siedzeniu w krzesełku nie ma mowy
kiedyś tak ładnie jadła a teraz... nie wiem chyba kupie jej apetizer bo na dobrą sprawe ona nigdy głodna nie jest
Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
Pomarancza za synka

A ja witam się w 12 tygodniu
ale ten czas leci, w tej ciaży jakoś tak mi przez palce te tygodnie idą - niedawno robiłam test a tu juz kilka tygodni mineło.
a mi się właśnie dłuży, a myślałam , że czas będzie szybciej leciał przy Idze.
Cytat:
Dziewczynki, ja tylko na chwilę...obiecuję poprawę wieczorem

Byłam na wizycie i wszystko jest ok! Dzidziuś kica i jest śliczny Wyniki wzorowe. Niestety mam się dalej oszczędzać i nie pozwolił mi wrócić do pracy Trochę mnie to zdołowało Więcej napiszę wieczorem w klubie
super, że z dzidzią wszystko ok ciesze się
Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
a Wy dziewczyny dostajecie kolejne zlecenia badań np. mocz, morfologia od lekarza czy same robicie ???
witaj
bo jeszcze się nie witałam z Tobą
mi lekarz na każdej wizycie, pisze jakie badania mam zrobić, oczywiście muszę robić wszystkie prywatnie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Dzień dobry choć nie dla mnie taki dobry ... w nocy głowa mnie rozbolała i spałam max.5 godzin ... wstałam z tak zawalonym nosem,że ledwo oddycham ... o swoim wyglądzie lepiej nic teraz nie powiem !
Postanowiłam dziś nigdzie się nie ruszać tylko wygrzać się w domu
Tak już nienawidzę kiedy mam zatkany nos ...

Dobra ale już cicho ...
Gratuluję Wam noworozpoczętych tygodniu

Pomarańczka gratuluję zdrowego synka
ojj, to zdrówka dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

mi przezierności nie mierzyła, po USG stwierdziła, że jest fałd karkowy ok, nie pogrubiony, bo widzi, nie wiem co myśleć o tym
jak tak mówiła, to wszystko ok
może zmierzyła a nie powiedziała?
Cytat:

Po jakim czasie te pierwsze ruchy stają się bardziej wyraźne, bym przestała mieć wątpliwości?
po 20 tygodniu staja się bardziej wyraźne i częstsze.

Cytat:
Ja jutro ide na USG .

ja chce już jutro
przestań tak myśleć
też miałam takie głupie myśli a z dzidzią wszystko ok
widocznie już mamusi nie daje popalić ciesz się tym

właśnie, ciekawe jak tam principessina

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2013-11-21 o 16:35
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 16:52   #1197
meniaa94
Wtajemniczenie

niegrzeczna dziekuję bardzo ! i pozdrawiam z kupą chusteczek do nosa

Gosiiaczek głowa do góry ! Musisz teraz dbać o siebie bardziej ... Ja wiem jakie te bakterie są wredne,mi kiedyś tak krążyła do krwi i nie mogła złamać mnie chodzi o przeziębienie to poszła do mózgu ( nie wiem jakim cudem ) i wdało się zapalenie opon mózgowych ... Lekarze mówili,że z jednej strony lepiej że do mózgu niż do blizny pooperacyjnej w kręgosłupie bo wtedy to byłaby dla mnie "bomba zegarowa" ... i ja tą bakterię z powietrza łyknęłam. A wiesz organizm w każdy sposób próbuje się ratować !
3mam kciuki,że wszystko będzie dobrze bo tak musi być !

Kiedyś gdzieś to wyczytałam,że ...
PŁÓD POTRAFI UZDROWIĆ MATKĘ ... GDY MATKA DOZNA OBRAŻEŃ WEWNĘTRZNYCH PODCZAS CIĄŻY TO MAŁY DZIDZIUŚ WYŚLE KOMÓRKI MACIERZYSTE BY NAPRAWIĆ USZKODZONY ORGAN

Pallas Ril Wiesz też staram się nie nakręcać ale to jest mocniejsze ode mnie ...
Dzień w dzień wieczorem kładę rękę na brzusio i czekam czy coś tam się poruszy hihi
Stary 2013-11-21, 16:57   #1198
kasiab91
Zakorzenienie

Hejka

Ale naskrobane, miałam 6 stron do nadrobienia

pikaso, pomarańczko - gratuluję synków

anulka - w poniedziałek mam imieniny i raczej wszyscy w weekend będą

Ja dziś jestem strasznie zabiegana. Byłam rano na badaniach w szpitalu, później na zakupach a teraz czekam na męża i jedziemy do taty na imieniny

Co do nocek to ja też źle spałam Mam nadzieję, że dziś lepiej będzie
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 17:09   #1199
Seleniti
Zadomowienie

Madziula zobaczymy czy to się sprawdza jak się urodzi

Gosiaczku haha aż tak to chyba raczej nie będzie

LightLimara po tym zdjęciu to ja się chyba przestanę uczyć

Muszę się pochwalić, że kolokwium mi poszło na 4 chyba jednak dzidzia mi pomogła bo jak czegoś nie pamiętałam to mnie po chwili oświecało

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

A Hope zawsze lepiej się wygadać niż trzymać w sobie, przecież od tego jesteśmy tu żeby się wspierać wzajemnie marudź i narzekaj ile wlezie zawsze przecież możesz dać Nam znać w klubie

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 17:10   #1200
Light Limara
Zadomowienie

Bo chyba pełnia była to może temu większość z Was nie mogła spać

Jak któraś chce mi polecić książkę typu Ps I love U, Igrzyska Smierci, Gra o tron, w sumie to każda prócz erotyki, film - najlepiej komedia (bez horrorów) lub serial będę wdzięczna

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2013-11-21 o 17:12
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości