Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 18:40   #1591
Cicici
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Nam dzisiaj rano dostarczyli wozek jestem taka szczesliwa i spokojna, wszystko gra i naprawde fajnie sie prezentuje, jest troche duzy ale sama chcialam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg baby-design-lupo-2013-baby-design-dumbo.jpg (154,0 KB, 66 załadowań)
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 18:42   #1592
selena85
Wtajemniczenie

Kobietki czym się podmywać przed nasiusianiem do kubeczka na mocz?
Samą wodą, czy z mydłem czy z płynem do higieny?
Jak najlepiej?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 18:43   #1593
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ejani mam to samo. Szkoda mi kasy na wszelkie zakupy dla maluchów. Ale ja mam tak i dla siebie, dlatego mam tak mało ubrań. Mamy kupione totalne minimum dla dzieciaków.
Co do "coś nie tak" też się ciągle obawiam, że dzieci się chore urodzą. Nie wiem czemu ciągle mam takie przeczucie. Nawet jak z USG wychodziłam spokojna, to po 10-15 minutach zaczynałam być nieufna i wracała myśl, że na pewno badanie było niedokładne, że lekarzom nie ufam i że któryś mógł coś ważnego przeoczyć. U mnie końcówka 33 tygodnia i im bliżej porodu tym strach większy.
Dobrze, że nie tylko ja mam takie myśli... Ulżyło mi, że nie jestem wariatką...
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 18:47   #1594
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Jak najlepiej?
samą wodą
gdzieś nawet czytałam, że tak najlepiej.
Stary 2013-11-21, 18:48   #1595
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Dobrze, że nie tylko ja mam takie myśli... Ulżyło mi, że nie jestem wariatką...
Mi też ulżyło, bo w mojej głowie już od początku ciąży krążą takie myśli
Stary 2013-11-21, 18:53   #1596
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Nam dzisiaj rano dostarczyli wozek jestem taka szczesliwa i spokojna, wszystko gra i naprawde fajnie sie prezentuje, jest troche duzy ale sama chcialam

super

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Jak najlepiej?
ja zawsze podmywam się ciepłą wodą w płynem do higieny a potem dobrze płuczę, osuszam i chwilę odczekuję

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
samą wodą
gdzieś nawet czytałam, że tak najlepiej.
mi jakos samą wodą nie bardzo tak.. człowiek po nocy wiadomo zawsze trochę spocony i jakoś mi się wydaje, że nie jestem do końca umyta i bakterie mogą wyjść jakieś

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Mi też ulżyło, bo w mojej głowie już od początku ciąży krążą takie myśli

ja doszłam do wniosku że najbardziej stresuje mnie to, że tyle pytań jest bez odpowiedzi- nie znoszę tego.
Ja wolę wszystko wiedzieć i mieć jakiś plan działania a w tym przypadku nie da się - strasznie mnie to dołuje
Stary 2013-11-21, 19:01   #1597
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

mi jakos samą wodą nie bardzo tak.. człowiek po nocy wiadomo zawsze trochę spocony i jakoś mi się wydaje, że nie jestem do końca umyta i bakterie mogą wyjść jakieś
póki co żadnych bakterii mi nie wykazało mocz mam na szczęście zawsze idealnie.
ale parę lat temu przy robieniu badań do pracy wyszedł mi białkomocz. kilka razy musiałam powtarzać wyniki i wtedy też właśnie m.in takie zalecenie usłyszałam. pewnie ilu lekarzy i laborantów tyle szkół i sposobów
Stary 2013-11-21, 19:02   #1598
senira666
Zakorzenienie

Bylam z tz w biedronce i znowu nie kupiłam pieluszek bo tylko 4 i 5 zostały.
a brzuch boli bardziej i wzięłam nospe...mam nadzieję ze pomoże bo nawet po spacerku do wc mam caly brzuch spiety.
Jeżeli jutro rano tez tak będzie to przejdę się do lekarza.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-21, 19:06   #1599
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Jak najlepiej?
Ja się myje płynem do higieny i porzadnie plucze
Stary 2013-11-21, 19:13   #1600
pilotka86
Rozeznanie

cześć
zaczynam nadrabianie chociaż troszkę podczytywałam
rzuciło mi się w oczy tak na szybko:
Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ejani mam to samo. Szkoda mi kasy na wszelkie zakupy dla maluchów. Ale ja mam tak i dla siebie, dlatego mam tak mało ubrań. Mamy kupione totalne minimum dla dzieciaków.
Co do "coś nie tak" też się ciągle obawiam, że dzieci się chore urodzą. Nie wiem czemu ciągle mam takie przeczucie. Nawet jak z USG wychodziłam spokojna, to po 10-15 minutach zaczynałam być nieufna i wracała myśl, że na pewno badanie było niedokładne, że lekarzom nie ufam i że któryś mógł coś ważnego przeoczyć. U mnie końcówka 33 tygodnia i im bliżej porodu tym strach większy.
ja mam tak samo
czasami czuję się jak wyrodna przyszła matka, bo szkoda mi dosłownie na wiele a na początku było mi szkoda dosłownie na wszystko Wolę nie pisać na czym chciałam oszczędzać
właściwie to ten wątek zmobilizował mnie do niektórych zakupów i zakupów w ogóle! chociaż.... wiele rzeczy kupiłam lub kupię dla własnej wygody
W dodatku czuję się naprawdę dziwnie kupując ubranka dla dziecka w lumpeksie kiedy sama ich takich nie noszę i mało tego.... brzydzę się koszulek i spodni stamtąd tzn ubrań które mają styczność ze skórą

aaa ja też mam małą obsesję, że dziecko będzie chore praktycznie od momentu dwóch kresek na teście a kiedy zobaczyłam pierwszy raz zarodek to było tylko gorzej

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-11-21 o 19:18
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 19:16   #1601
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Super
Stary 2013-11-21, 19:26   #1602
Sheperdess
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny. Postanowione, nie będę się martwić do wizyty za dwa tygodnie.

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
.
a w ogóle myślicie, że ze mną jest coś nie tak, skoro jeszcze cały czas, mimo zaczętego 31 tc mam wrażenie, że coś będzie nie tak? a jak jestem na badaniach, np.usg to zawsze jestem (oczywiście mile) zaskoczona, bo jakby spodziewam się złych wieści???
Też tak mam, tym bardziej, że teraz wyprawkę mam już praktycznie gotową. Staram się o tym nie myśleć, ale zawsze jakieś głupoty się plączą po głowie.

Cytat:
Super wygląda. Widzę, że fiolet jest bardzo popularny.
Stary 2013-11-21, 19:30   #1603
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Hmm dopiero kilka razy sie masowalismy moje odczucia to skora jest mieciusia, taka przyjemna wczoraj tz stwierdzil ze juz jest inaczej, ale moze dlatego ze ja juz nie jestem taka spieta, najpierw jest masaz na rozluznienie, a potem sie rozciaga, no troszke bolalo ale nie jakos mocno. W dalszym ciagu wydaje mi sie ze dobrze robie. Do tego pije herbatke z lisci malin, a podobno do szpitala trzeba wziac 0,5l mocnej kawy do okladow, polozna to robi i podobno ze skora sie uelastycznia czy jakos tak..

Ja mialam operacje w de i jedzenie bylo naprawde dobre, niepotrzebne mi bylo nic wiecej.
gdzie zamawialas mebelki?
Co do kawy , to Ci pisałam, z tym ,że u nas nie trzeba sobie przynosić bo jest . Robią okłady tam na dole, właśnie bo ciepło uelastycznia tamte obszary, no i u mnie robią jeszcze akupunkturę która ponoć też pomaga. I ta igła też jest tam na dole wdziubywana

A mebelki mam Arthur Berndt.Jak beda złożone to się pochwale

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
rany jaka ja dziś głodna chodzę od rana wchłonęłam: drożdżówkę z jabłkiem, kawę, dwie kajzerki z wędliną i pomidorem, jabłko, kisiel, talerz kapuśniaku, kilka chipsów i teraz śledzie w cebulce i kromkę chleba kurde chyba za dużo
To jak ja, ciągle bym buzią ruszała. Zjadłam 2 kromki tostowego chleba na które położyłam po łyżce gulaszu, i znowu bym coś zjadła.

Cytat:
Super, nasz wózek przywiozą rodzice dopiero po porodzie
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 19:32   #1604
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość

aaa ja też mam małą obsesję, że dziecko będzie chore praktycznie od momentu dwóch kresek na teście a kiedy zobaczyłam pierwszy raz zarodek to było tylko gorzej
z tymi chorobami to mnie ostatnio dopadło. że co my zrobimy, jeśli okaże się, że jest coś nie tak
ale mam nadzieję, że to tylko przejściowe problemy.
Stary 2013-11-21, 19:44   #1605
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
z tymi chorobami to mnie ostatnio dopadło. że co my zrobimy, jeśli okaże się, że jest coś nie tak
ale mam nadzieję, że to tylko przejściowe problemy.
To normalne, chyba kazda z nas sie martwi czy aby na pewno wszystko bedzie w porzadku
Stary 2013-11-21, 20:03   #1606
pilotka86
Rozeznanie

idę w kąpiel
jednak
bo tyyyyyle jest tego nadrabiania
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:12   #1607
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Bylam z tz w biedronce i znowu nie kupiłam pieluszek bo tylko 4 i 5 zostały.
a brzuch boli bardziej i wzięłam nospe...mam nadzieję ze pomoże bo nawet po spacerku do wc mam caly brzuch spiety.
Jeżeli jutro rano tez tak będzie to przejdę się do lekarza.
U nas były już długo wystawione. Pewnie na magazynie nie mieli miejsca. A dzisiaj niby 21, to ludzie brali po 4 kartony kilka osób tak widziałam.
Może poszukaj w innej biedronce? Powinno coś być A są takie fajne, w gwiazdki, z reniferkiem

A co do brzuszka, lepiej faktycznie sprawdzić.

Ja jutro mam wizytę, u ginekolog.
Mam wrażenie że mała znowu się obróciła. Czułam jakby miała czkawkę, po boku.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Baaardzo faaajny Ile waży? I niedyskretnie zapytam (nie musisz odpowiadać) ile płaciliście?

Cytat:
Jak najlepiej?
Niby samą wodą. Moja ginka zawsze powtarza, że woda -> wytrzeć ręcznikiem papierowym -> pierwszy stumień -> wytrzeć ręcznikiem -> i do kubeczka.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:21   #1608
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość

Baaardzo faaajny Ile waży? I niedyskretnie zapytam (nie musisz odpowiadać) ile płaciliście?
Nie jest drogi, my placilismy w euro plus przesylka to troche wiecej wyszlo, ale wydaje mi sie ze 1400-1500zl za ten wozek to dobra cena, nawet w rankingu wozkow ma dobra pozycje i ocene 4,88 http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-wiel...r-p-14556.html
Balam sie troche tego fioletu ale naprawde fajnie wyglada, wszystko sie cichutko wpina wypina, budka sie cicho sklada, duze oparcie w spacerowce, wszystko to co bylo dla mnie wazne

Co do wagi to chyba ok 15kg, ale wozki z pompowanymi kolami waza zawsze waza wiecej.

Ide powrzucac fotki z ciazowej sesji do klubu

Edytowane przez Cicici
Czas edycji: 2013-11-21 o 20:22
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:22   #1609
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Opiszę, co obiecałam, a więc jak widzę nasz szpital kliniczny.
Dziękuję za sprawozdanie, obszerne i bardzo przydatne
chyba też się coraz bardziej przekonuję do Klinik, ale ciągle jest we mnie jakaś nutka niepewności...

Na SR (chodze własnie do bocianka) były raz gościnnie pracownice z Kamieńskiego, opowiadały zupełnie sprzeczne informacje z tymi, które opowiadają położne z SR z Klinik. Oczywiście te z Kamienskiego opowiadały o szpitalu w samych superlatywach, nie tylko lokalowo ale i jeśli chodzi o opiekę nad rodzacymi i dziecmi. za to powiedziały otwarcie, że jakby ktoś chciał rodzić w wannie, to polecają Kliniki (!)

I tu mnie zbiły z tropu. W końcu nie wiem jak tam jest z tym porodem w wannie (na Klinikach), wanna jest, ale na pierwszych zajęciach w SR położne opowiadały, że się w niej nie rodzi, bo ponoć jest nowy wymóg, żeby położne miały jakiś papier, a że papier drogi, to żadna we własnym zakresie go nie robi, szpital też nie finansuje i nie ma nikogo z uprawnieniami do odbioru porodów w wodzie, chociaż wcześniej, jak wymogu takiego nie było, to już te położne takie porody odbierały. I na pierwszych zajęciach w SR te polozne mowily wlasnie, że tak sytuacja wygląda i że się nie odbiera wodnych porodów, że można jedynie sobie poleżeć w wannie z poł h, jeśli akurat sala z wanną będzie wolna, ale że rodzi się poza wodą. Z kolei jak przyszly te laski z Kamieńskiego i zaczeły opowiadać o porodach u nich, to nagle położna zaczeła opisywać poród w wodzie na Klinikach z detalami co i jak się odbywa i tak jakby je w końcu przyjmowali. Teraz nie wiem, czy tylko przed tymi laskami z kamieńskiego opowiadała takie bajery, żeby się nie wydało, że sprzęt super jest, że chwali go nawet konkurencja, ale jest nieużywany, tylko robi dobre wrażenie

Ja bym tam chętnie w wodzie rodziła... moja kosmetyczka, jak mi łono woskiem traktowała, opowiadała o swoich 4 (słownie: CZTERECH) porodach, z czego 3 pierwsze w wodzie - i jak to podsumowała luksus, zero nacinania krocza, skurcze słabo odczuwalne, niebolesne, poród szybki, mięśnie rozluźnione. I ostatni - na sucho. Mówi, że różnica diametralna i że jeżeli w gre wchodzioby dobro rodzących, to porody w wodzie powinny być standardem, bo coś na ten temat może powiedzieć.

Cytat:
I jeszcze jeden obiadek i kolacje . Talerzyk z twarożku mówi wszystko .
btw. jedzenie faktycznie niezachęcające. Chociaż niektóre "dania" dawały radę wizualnie. Talerzyk "służba zdrowia" gniecie system

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Więc na szpitalną diete jestem skazana, jak będę leżeć dłużej tak jak za pierwszym razem to wyjde z oddziału jak super modelka
i to się nazywa pozytywne myślenie Uczmy się od Lidki

Cytat:
Na parking się napatrzyłam, bo miałam okno na wejście główne do klinki. Przed 7 rano i po 15 nie jest tak źle . W godzinach szczytu różne rzeczy się na tym skwerku przed wejściem działy - były stłuczki, straż miejska i nawet policja .
Ciekawa jestem jak wypada Borowska. Nie znam nikogo, kto tam rodził.
Na Borowskiej PONOĆ każą leżeć, nie uznają aktywnych porodów. I ponoć ogólnie jest nieprzyjemnie, poza oczywiście warunkami lokalowymi, bo na tym mucha nie siada.

Ale tam jest płatny parking chyba 3 zł za godzinę, więc można delikatnie mówiąc, zbankrutować a z wolnymi miejscami i tak szału nie ma. Będziesz godzine i 5 minut to już płacisz jak za 2. Tak ostatnio właśnie miałam, bo zmarnowałam te kilka minut właśnie w kolejce do wyjazdu z parkingu i weszło na drugą h... myślałam, że wypadnę z fotela z wrażenia i ze złości.

a parking na Klinikach potwierdzam - próbowałam tam ze 3 razy zaparkować około godz. 11 - to trzeba krążyć i warować na miejsca jak ktoś wyjedzie. Ale o 16 jest już total luz, zawsze miejsce znajduję jak przyjeżdżam na SR.

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Po prostu z tego jak Was czytam . Czy jak było u mojej szwagierki oni niewiele wydali bo dużo dostali .Jej przyjaciółka mase rzeczy jej przywozi po swoim dziecku . Ja też nie liczę na nikogo .
W życiu już się nauczyłam , że samemu trzeba sobie radzić mój mąż to już w ogóle mnie tego jeszcze bardziej nauczył .

Tylko wiecie no nie wiem jak to ująć Ale jak tak Was czytam oglądam to tak miło się to czyta , że wiele z Was może liczyć na rodzinę , znajomych przyjaciół .

No dom to super prezent . Mój brat też dostał . Rodzice sami cały czas gadają , ze na swoim lepiej się zyje . To jest to , że na moich rodziców mogę liczyć zawsze jakby coś się działo .

A teraz dobre wieści :
Jak dobrze pójdzie em ma w sobotę wychodzi
Dostać dom od rodziców i pisać, że można w życiu liczyć tylko na siebie to niemalże jak grzech. Obiektywnie starając się ocenić sytuację 100 razy bardziej wolałabym dostać dom, niż 3 worku używanych ciuszków, wózek i kołyskę.

Ale że domu ani nawet małej kawalerki od nikogo nie dostanę i niestety długo jeszcze nie pomieszkam na swoim, to muszę się cieszyć tym, co mam. A gdybym miała czekać aż uzbieram w Polsce na mieszkanie i zaskórniaki na dziecko, to doczekałabym się menopauzy, a nie dziecka. Musi mi wystarczyć to, że ogarniam bieżące życie, że mam fach, kapitał w swojej głowie i kierować się myślą, że dzięki temu poradzę sobie bez zaplecza finansowego na koncie. Nie kasa jest najważniejsza podczas podejmowania decyzji o bobo. Jak tu wiele z Was pisały, często dzieci, które nie miały podstawiane pod nos zawsze tego, co chiały, które widzą trudności finansowe, rodzice z nimi o tym rozmawiają, proszą o dokonywanie wyborów, zarządzają cięcie kosztów - bardziej doceniają to co mają, troszczą się o to i mają zaszczepioną w sobie chęć radzenia sobie samemu, ponieważ wiedzą, że z nieba im nie skapnie.

Super wieści, że emme wypuszczą z małą, pewnie już ją niedługo zobaczymy

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Moja mama nie ma żadnych rozstępów, więc liczyłam że i mnie to ominie. Polećcie mi coś, Laski!
Bio-oil. Testowałam wiele produktów. Tylko ten dziad dawał widoczne rezultaty - widoczne, czyli rozjaśniał te rozstępy, sprawiał, że się nie rzucały w oczy. Niestety miałam tylko 1 buteleczkę i nie smarowałam się 3 msc jak zaleca producent. Przerzuciłam się na to co czekało w kolejce do wykorzystania i niestety znów jestem w sinoróżowe paski. Jak to zużyje, to kupie znów bio-oil. Drogie cholerstwo jest, ale u mnie się sprawdziło, byłam zadowolona patrząc w lustro na moją pooraną rozstępami pupę.

Cytat:
Niezły kolor

Cytat:
Jak najlepiej?
płynem do hig. I najlepiej podetrzeć się papierowym ręcznikiem, nie tym materiałowym. No chyba, że jest akurat świeżutki, nieużywany jeszcze.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:26   #1610
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Brawo, super pojazd

magnusia ja tez od wczoraj jakas taka wyglodniala jestem zapycham sie mandarynkami i herbata bo jak tak dalej pojdzie, to w ten ostatni miesiac przytyje tyle, co przez cala ciaze
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:35   #1611
PawMaj13
Rozeznanie

A tak w ogóle zapomniałam się "pochwalić", że dzisiaj pierwszy raz w życiu w swojej ponad 6 letniej karierze kierowcy wpadłam w poślizg.
Trochę popadało, ale umknęło to mojej uwadze, leciałam sobie 60tką na pełnym chillu. Tir przede mną zahamował, bo przepuszczał pieszego na pasach... no to ja hamulec w dechę i zaczynam tańczyć jak na lodzie, dobrze, że na pasie obok nikt nie jechał, bo przez kilka ładnych sekund (wydawało mi się, że to cała wieczność) zajmowałam 2 pasy i to jakbym jechała na nich slalomem. Jak odzyskałam panowanie nad autem to byłam w takim ciężkim szoku, że do domu już całą drogę jechałam 40/h nawet tam, gdzie dozwolona prędkość była zwiększona do 70. Miałam przez chwilę śmierć w oczach, jak się dupa tira zbliżała do mojej przedniej szyby, na szczęście auto udało mi się opanować zanim do niego dojechałam...

Uważajcie dziewczyny na drogach

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:37   #1612
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
No trochę się przestraszyłam

Dziewczyny wy też dostałyście w SR taką karteczkę z tygodniami, dniami i godzinami do liczenia i zapisywania ruchów?
Bo ja tak, mam liczyć ruchy, ma być 10 ruchów minimum dziennie, u mnie jest o dużo więcej ale zapisywać tylko do 10 czyli czasami w ciągu 1 h może być 10, dziwne...
O takie coś http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_Cardiff
Mi w szpitalu kazali liczyć po śniadaniu, obiedzie i kolacji (nie tak od razu) przez pół godziny i gdyby przez ten czas było mniej niż 4 to nalezało to zgłosić. Liczyć miałam "wszystko co poczuję w brzuchu" - czyli kopniaki, przesuwania i czkawkę, bo wszystko to jest aktywnością dziecka.

Bywało, że przez ten czas naliczyłam ponad 30 takich ruchów, ale z czasem będzie ich mniej - 1 dzień leżała na sali ze mną dziewczyna 7 dni po terminie i ona miała np. 5 czy 8 ruchów.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:38   #1613
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
U nas były już długo wystawione. Pewnie na magazynie nie mieli miejsca. A dzisiaj niby 21, to ludzie brali po 4 kartony kilka osób tak widziałam.
Może poszukaj w innej biedronce? Powinno coś być A są takie fajne, w gwiazdki, z reniferkiem

A co do brzuszka, lepiej faktycznie sprawdzić.
Właśnie byłam już w trzech biedronkach i w żadnej nie bylo ani 1 ani 2 same duże rozmiary.
A z brzuchem zobaczę co będzie jutro.
Jeżeli dalej będzie spiety i będzie boleć to skocze do lekarza, na szczęście mam bardzo blisko więc nie będę musiała daleko lazic.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2013-11-21 o 20:41
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:57   #1614
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle zapomniałam się "pochwalić", że dzisiaj pierwszy raz w życiu w swojej ponad 6 letniej karierze kierowcy wpadłam w poślizg.
Trochę popadało, ale umknęło to mojej uwadze, leciałam sobie 60tką na pełnym chillu. Tir przede mną zahamował, bo przepuszczał pieszego na pasach... no to ja hamulec w dechę i zaczynam tańczyć jak na lodzie, dobrze, że na pasie obok nikt nie jechał, bo przez kilka ładnych sekund (wydawało mi się, że to cała wieczność) zajmowałam 2 pasy i to jakbym jechała na nich slalomem. Jak odzyskałam panowanie nad autem to byłam w takim ciężkim szoku, że do domu już całą drogę jechałam 40/h nawet tam, gdzie dozwolona prędkość była zwiększona do 70. Miałam przez chwilę śmierć w oczach, jak się dupa tira zbliżała do mojej przedniej szyby, na szczęście auto udało mi się opanować zanim do niego dojechałam...

OMG! :/ dobrze, że nic się nie stało kurczę...
masakra
ale znam to uczucie gdy za kierownicą robi się ciepło...

Trzeba mieć oczy dookoła głowy na tych naszych polskich drogach
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:24   #1615
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuje przeżyć
Niezła adrenalina musiała Cię uderzyć, nie cierpię tego momentu tuz po opanowaniu takiej sytuacji, kiedy wszystko dociera.
Stary 2013-11-21, 21:47   #1616
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:

Nie zazdroszczę i współczuję... Dobrze że wszystko dobrze się skończyło i odzyskałaś panowanie..

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:56   #1617
tajeczka
Zadomowienie

dziewczyny po znieczuleniu i dentysty, mogę normalnie wziąć no-spę?
BTW "ósemka" poszła w sekundę
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 22:29   #1618
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
dziewczyny po znieczuleniu i dentysty, mogę normalnie wziąć no-spę?
BTW "ósemka" poszła w sekundę
Obstawiam, ze mozna.

Dobrze, ze poszło gładko Z jakiegoś konkretnego powodu nie mogłas zaczekać do po-ciazy?

Edytowane przez perfuzja
Czas edycji: 2013-11-21 o 22:32
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 22:34   #1619
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cholera jasna!!!!!!!!!!!!!!

Stres mnie zabije, wystarczyło 20 min stresowa sytuacja, nic nie jadłam i cukier poszybował.... masakra po prostu masakra ;( mam dość...

teraz dylemat jak go zbić......
Stary 2013-11-21, 22:34   #1620
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Mnie też po majonezie nie kica, więc od czasu do czasu sobie na odrobinkę pozwalam... Dla mnie najgorszy chleb jednak...
Dla mnie niestety też
Na kolację wciągnęłam serek wiejski i 1 kromala - wynik 125

Cytat:
Ładny Też się nad nim zastanawialiśmy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości