|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
![]() O kurcze ale akcja że nie czułaś że rodzisz Ważne że zdążyłaś do innego szpitala.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
![]() jak dla mnie nie ma super pozycji ![]() w ciąży kupiliśmy Język niemowląt T. Hogg. leżałam z ołówkiem w ręku i w ogóle mi nie szło czytanie jak się Młody pojawił na świecie to nocami doczytywałam aktualnie potrzebne zagadnienia (ale jakoś bez rewelacji).sięgałam też do Dzieciozmagań K. Cooke- o tyle fajne, że ze sporym dystansem. bez zadęcia i rad uniwersalnych (bo takie nie istnieją ).i tak jak Fiol - polecam Zawitkowskiego. ale nie jego książki (które przez liczbę reklam są nie znośne do czytania) ale skromny PDF który jest biblią (najlepiej pielęgnować wedle tych zaleceń, bo nawyki truuuddnnooo się zmienia a my np. mieliśmy to nakazane) - http://qcm2.quicksilver.pl/img/18/Po...%20dziecka.pdf Cytat:
Wszystko prałam. Plastiki wrzucałam do miski i zalewałam wrzątkiem. Próby ukropu nie przeszła tylko piłka Bright Starts i się wzięła i zdeformowała. Inne przedmioty przecieram miękką szmatą z odrobiną płynu do naczyń Biały Jeleń lub innego eko płynu do naczyń. a do lekarza chodzilam na początku co tydzień, potem co dwa tygodnie. nie był tani
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W rękach prałas czy w pralce? ![]() Niemozliwe jestescie z tymi lekarzami ![]() Teraz mam poczucie ze za rzadko chodze :O O!
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł.
Wadera trzymam kciuki żeby operacja poszła pomyślnie!! Myślami jestem z Toba. Co do kasy na wizyty i badania, leki wydaliśmy do tej pory 1400zl... Dobrze że teściowie i rodzice dorzucili bo ja bezrobotna... Anita dobrze że się odezwałaś... ![]() A mnie mdli, mdli, mdli... To tyle nowego ![]() Hosenka jakiej firmy ten detektor tętna masz? Bo zamierzam kupić a ceny bardzo różne... |
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mamy rocznicę ślubu. Czwartą
ja do lekarza chodziłam najpierw co trzy tygodnie, potem co miesiąc, w ostatnim trymestrze co dwa tygodnie a w ostatnim miesiącu co tydzień. Tyle, że czasem chodziłam do niego prywatnie a czasem do poradni i wszystkie recepty i skierowania na badanie wypisywał mi w poradni na nfz. Nie narzekałam na nic ![]() Wydaje mi się, że za mało wiadomości zebrała. Dziś byłam, metoda jest pewnie dobra, chociaż nie wiem czy dla mnie będzie dobra. Mam tabelkę z ogólnymi produktami, podane posiłki w gramach i sama muszę sobie dobierać co jem z danej grupy. Zobaczymy czy i jak długo wytrwam. Cytat:
|
|
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ale co z nockami? nie śpi? wybudza się? jak często karmisz? w ogóle zastanawiam się czy nie zapisywać Twoich postów k'pamięci przy (oby) następnym dziecku ![]()
|
|
#1327 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moim mieście lekarze na nfz nie dają żadnych skierowań. Koleżanka przechodziła całą ciążę i nie dostała nawet jednego skierowania na morfologie. Cytat:
Cytat:
Kurcze czyli lepiej już odstawić ten euthyrox? Czy nie obędzie się bez wizyty u endo?
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego Cytat:
|
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
inutil wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
ja też co rusz się odchudzałam, ale jakoś nie na tyle, żeby wybrać się do dietetyka? co cię skłoniło? dużo chcesz schudnąć? ćwiczysz? ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
dziewczyny "ciężarówki" i "mamuśki" pijecie/piłyście kawę w ciąży?
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
nie wyobrażam sobie wyciskania
![]() tylko w pralce. jam leniwa z natury ![]() ![]() ![]() mnie kawa śmierdziała; chłop mi kupił Ricore i nawet ona mi capiła ![]() piłam z raz - taką bardziej mleko z kawą niż kawa z mlekiem. ale to nie ze względów ideologiczno-ciążowych. mój doktorek był zdania, że można (1-2 filiżanki dziennie)
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-11-21 o 16:18 |
|
|
|
#1331 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do częstości wizyt to większość kobiet z którymi rozmawiam ma wizytę co 2 tygodnie. U tego dr to chyba wszystkie, ale moje siski i koleżanki nawet jak chodziły do innych lekarzy to tez miały wizyty co 2, góra co 3tygodnie. Nie wiem od czego to zależy - pewnie od lekarza. Ja wolę tak, czuję się wtedy bezpieczniej. Cytat:
poradnik zapisany już na pulpicie do pilnego czytania ![]() Kucyku jak "tylko" mdli to znaczy że jest jakaś poprawa u Ciebie ![]() Inutli gratulacje z okazji rocznicy no i powodzenia w diecie!!! Cytat:
Co do kawy to ja od kiedy wiem o ciąży nie piję w ogóle. Przeszłam na inkę ale jak lubisz i masz ochotę to taką z mleczkiem spokojnie można. A i co do jodidu to też zależy czy w dalszych miesiącach włączysz jakieś ogólne witaminy, jeśli tak to trzeba patrzeć czy one będą z jodem. Właśnie zjadłam dwa grejpfruty i trzy kiwi - pęknę jak nic zaraz ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Kubeczku piszesz, że sama zostałaś a przecież masz już towarzysza Tymka Jeju super się czyta Twoje posty |
|||
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Waderko
i myślę o Tobie cały dzisiejszy dzień ![]() Cytat:
Strasznie pozytywnie ![]() To rzeczywiście miałaś przygody porodowe najważniejsze, że zdążyłaś do drugiego szpitala.![]() Wszystkiego najlepszego
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
tak
![]() zgadzam się - u nas beta hcg w diag kosztuje 27,50zł (ze zniżką) a w szpitalu 22zł - tylko jeden minus trzeba jechać po wynik a w diag na necie sprawdzam no i w szpitalu nie wszystko robią niestety...no właśnie Kubku ciekawe Inutil wszystkiego co najpiękniejsze ----------------------------------- Waderka po operacji - udało się ocalić jajowód
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1335 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1336 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja tez
![]() ![]() Cytat:
Musialaby przyjmowac codziennie ![]() Ale dobre jest to, ze jak cokolwiek sie dzieje to bez najmniejszego problemu i od razu kladzie do szpitala, gdzie robi komplex badan i trzyma do wyjasnienia ![]() Poza tym wizyta co 2 tygodnie to wiecej kasy dla lekarza Wiec sie nie dziwie, ze przyjmuje do oporu ![]() Chodzilam kiedys do takiego jednego, co przyjmowal prywatnie codziennie, czasami od rana, a juz na pewno do 22-23.. Ten to mial kasy i pacjentek (Hammerem jezdzi ) Mozna bylo do niego chodzic nawet kilka razy w tygodniu jak ktos mial takie zyczenie I pamietam, ze juz wtedy bral za wizyte 150zl, a jak ktos chodzil czesciej niz co miesiac to 100zł Niezły pomysł na business, swoja drogą Czasami zaluje ze jednak nie poszlam na medycyne ![]() Cytat:
W tym szpitalu gdzie ja robie badania wiekszosc mozna zrobic.. Wyjatkiem sa bardzo specjalistyczne badania.. Super ze operacja Waderki sie udala Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-11-21 o 17:13 |
||
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego
Ja pije ale lekką i dużo mlek Waderka po operacji - udało się ocalić jajowód Odebrałam wyniki,wszystko ok hemoglobina mi się poprawiła
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Ile masz?? Ja ostatnio mialam 13,7
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
12,4.Ostatnio miałam 11,9 i to było lekko poniżej normy.
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze, ze podskoczylo
![]() Dziewczyny, ktory model laktatora elektrycznego ma przystawkę na drugą pierś?? |
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
to super
|
#1342 |
|
Raczkowanie
|
Anitkana którego kwietnia masz termin? bo ja też kwietniowa
tylko ja wg usg na 20.a waga spadała ze względu na stres chyba, bo jadłam regularnie ![]() na mnie nic nie działało, koperek, anyż, majeranek - taki zestaw miałam do parzenia, efekt dopiero po regularnym braniu espumisanu 3x2 a u mnie znowu spadek hemoglobiny, wczoraj odebrałam i wynik niecałe 9 kubek cudnie, że Tymuś grzeczny i je ładnie wadera juuupi, dobrze, że oszczędzono jajowód ![]() eliza ja też do lekarza chodzę co 2 tygodnie, na początku byłam co tydzień, dwa tygodnie też mi się dłużą, podziwiam, że wytrzymujesz miesiąc wow po wczorajszej wizycie, wielkie uff ![]() teraz oby do prenatalnych
|
|
#1343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak. ciężko mi wyobrazić sobie dzień bez kawy. piłam całą ciążę i karmienie jedną kawę z mlekiem z rana, czasem drugą po południu. w ciąży raz mnie porządnie odrzuciło od kawy, jakoś w I trym, zrobiłam tydzień przerwy, więcej nie wytrzymałam i piłam. wg mojego 2 kawy z mlekiem dziennie na pewno nie zaszkodzą, zwłaszcza, jeśli ma się niskie ciśnienie. nie wiem czy mi kawa cokolwiek daje, ale przy moim 90/60 piłam. to dobrze u mnie im bliżej końca ciąży tym hemoglobina lepsza mimo odstawienia witamin.
|
||
|
|
|
#1344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do wizyt.. Ja naprawde nie mam problemu, zeby wytrzymac. Traktuje tą ciąze normalnie, a jak mam jakies niepokoje to zawsze sie mozna na forum dowiedziec tego i owego ![]() Poza tym jak do tej pory nie dzialo sie nic niepokojącego (oprocz tych ruchów, ktorych jeszcze nie czuje) to co sie bede denerwowac na zapas? Jestem taką osobą, ktora zdaje sobie sprawę, ze nerw i stres szkodzi Maluchom. Poza tym wyszlam z zalozenia ze to jest normalna ciaza i nic sie zlego nie stanie i wlasnie wg tego planu zyje. I chodze do lekarza co miesiac, jak kazda przeciętna ciezarówka ![]() Podstawa to nie panikować I nie powiem, tez mam zle doswiadczenia, ale jestem w stanie odpędzic zle mysli... Bo złe mysli przyciągają złe zdarzenia... A ich bysmy nie chcieli ![]() Cytat:
Kawa mnie odrzucila tylko w 1 trymestrze, teraz piję chętnie Codziennie
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-11-21 o 18:15 |
||
|
|
|
#1345 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super podejście
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1348 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój tp w teorii wypada na połowę kwietnia a w praktyce to się okaże jak to będzie ![]() Cytat:
poważnie jestem w tej ciąży oazą spokoju i od samego jej początku mam w sobie takie przeczucie, że będzie dobrzeA że doktorek każde przychodzić co 2tyg. to chodzę. Gdyby Tobie Twoja dr tak kazała, to też zapewne byś chodziła bez większego zastanowienia. Najważniejsze, że jesteśmy (mniej lub bardziej) zadowolone ze swoich ginków
|
||
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodziłam co 3 tygodnie, jedynie między pierwszą a drugą wizytą było 1,5 tygodnia odstępu - pierwszy raz przyszłam dokładnie w końcu 4 tygodnia (miałam wtedy dostać okres) i kazał przyjść właśnie za 1,5 tyg i było już serduszko.
W karcie ciąży ostatnią wizytę mam wpisaną w połowie września, bo co byłam umówiona na kolejną to byłam w szpitalu. Nie wiem, jak będę chodziła teraz, myślę, że co 2 tygodnie + 1 raz w tyg na ktg do szpitala, między wizytami będą też czasem robić usg i sprawdzanie serduszka w domu (sprawdzam 2 razy dziennie - przed chwilą to tatuś lepiej wiedział, po której stronie Kacperek schował serduszko, ja znalazłam tylko tętno). A propos badań krwi - mój lekarz przy wypisie powiedział, że mimo ciąży mogłabym krew oddawać bo wyniki mam idealne
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-11-21 o 20:13 |
|
|
|
#1350 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ufffffffffffffff.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dla taty!!
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

Maz na zakupach.
on jest cudownie grzeczny w dzien, przewijam, pieknie ssie piers, odlatuje i spi do następnego karmienia. A w nocy
dzien swistaka (noc swistaka
) przewijanie, karmienie, przewijanie, karmienie.. Ewentualnie spanien na mnie w pozycji polezacej, nie ma opcji spania w łóżeczku, nie wiem o co chodzi
podjechalam do tego szpitala na ktg- bo najbliżej miałam. Okazało sie ze jest regularna czynność skurczowa i rozwarcie na 4 cm. Musiałam sie wypisywac (!) na żądanie, bo mnie puścić nie chcieli. Cala drogę do drugiego szpitala sie zastanawiałam czy dobrze robie.

poradnik zapisany już na pulpicie do pilnego czytania 

myślę o Tobie cały dzisiejszy dzień