Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 21:49   #1291
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
płaskorzeźba nie dotarła
śledzę szczegóły przesyłki okazuje się, że wczoraj wyszła z magazynu i wróciła do niego, dzisiaj podobnie
firma, którą posłali paczkę ma fatalne opinie...
martwię się kiedy to dotrze i w jakim stanie...
napisałam wieczorem maila ale ponoć wszelkie próby kontaktu są bezskuteczne
Zeberko ja ostatnio zamawiałam coś i wysłali kurierem K-ex czy jakoś tak, czytałam na necie opinie fatalne, ale przesyłka doszła do mnie na drugi dzień rano.
Może zadzwoń do biura obsługi i zapytaj? A płaciliście z góry
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 21:51   #1292
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Zeberko ja ostatnio zamawiałam coś i wysłali kurierem K-ex czy jakoś tak, czytałam na necie opinie fatalne, ale przesyłka doszła do mnie na drugi dzień rano.
Może zadzwoń do biura obsługi i zapytaj? A płaciliście z góry
to ta firma...
zadzwonię rano jak nie przyjdzie odpowiedź na maila
nie płaciliśmy z góry

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 21:54   #1293
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
to ta firma...
zadzwonię rano jak nie przyjdzie odpowiedź na maila
nie płaciliśmy z góry
To chociaż tyle. Nie masz info na maila o statusie przesyłki
Stary 2013-11-20, 22:04   #1294
zebrawpaski
Zakorzenienie

fioluś- śledzę status - tak jak wspominałam wczoraj została wydana kurierowi do dostarczenia i wróciła na magazyn niedostarczona, dzisiaj podobnie...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-11-20 o 22:05
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 22:35   #1295
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
podziel się choć jednym

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
też widuję szanowną panią L. ... heh. nic się nie odzywa
Asiu, to pierwsza wizyta (u dietetyka)?
pierwsza, jestem po. Nie do końca zadowolona. Jutro jadę na kolejną, po odbiór jadłospisu i szczegółowe wytyczne, zobaczymy. Nie wiem czy to było dobre posunięcie teraz bo moja motywacja nie jest na najwyższym poziomie.

Zeberko może jutro dojdzie, może kurierowi nie było po drodze

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2013-11-20 o 22:37
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 22:37   #1296
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
pierwsza, jestem po. Nie do końca zadowolona. Jutro jadę na kolejną, po odbiór jadłospisu i szczegółowe wytyczne, zobaczymy. Nie wiem czy to było dobre posunięcie teraz bo moja motywacja nie jest na najwyższym poziomie.
dlaczego nie jesteś zadowolona?
Stary 2013-11-20, 23:00   #1297
eseska
Zakorzenienie

HEJKA! ale dzis padnięta jestem![QUOTE=Kubek29;43797170]Hejbhej! Chyba z milion razy zaczynałam pisac posta i zawsze było "wezwanie" i mi posta wcinalo.
Wiec teraz krótko bedzie ; )
U nas ok. Mały to mały ssak i na karmieniu nam najwiecej czasu schodzi. Lubi byc przy piersi, ładnie ssie ( ale waga taka se2815g,mama mnie uszczesliwila waga w prezencie i ja swiruje teraz..) sam poradził sobie z mega nawalem- laktatora uczyłam cały raz .

Jakies 2 godziny temu odpadł Tymkowi pępek!
Temi kto kto moze...stawiam
[QUOTE]KUBEK!super ze masz czas by do nas zajrzeć!!! Ucałuj małego ssaka:l ove:i brawo za pępek- szybciutko!

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
kawki bym się napiła zaraz do tżta napiszę żeby przywiózł, bo ma na późniejszą godzinę
RENA! to twój Tz pracuje w tym samym miejscu co Ty?
Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Witam sie w skonczonym 19tc
ELIZKA! super! Gratki!klas ki:

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Forumowa abstynencja była okropna. Naprawdę za Wami tęskniłam

A co u nas? Wizyta była - wygląda na to, że jest maluszek ma się dobrze i pięknie się rozwija Waga sprzed 1,5tygodnia to 220g - czyli 220 g mojego szczęścia no i wydarzenie nr 1 ostatnich dni: moje Maleństwo mnie puka jeszcze nie regularnie, ale rano i wieczorem zawsze się mnie pokopie i jeszcze po posiłku lubi się uaktywnić No po prostu najpiękniejsze uczucie w moim życiu!!! Bąbelki w brzuszku Co płci to ostatnio dr chciał podglądnąć, ale akurat trafiliśmy na czas gimnastyki mojego dziecka bo siedział po turecku i medytował i za nic w świecie nie chciał się przekręcić
ANITKA! my tez tęskniłysmy- ładnego starcha nam napedziłaś ale rzezcywiscie pasmo złosliwosci! pogłaskaj Maluszka! i super ze już mamusie podkopuje!!
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja naprawdę polecam kaszę jaglana. My zaczynalismy od holle a teraz Olkowi gotuję zwykłą, zostawiam na noc w ręczniku aby była mieciutka i rano wcina z owockami
chyba musze wreszcie spróbować i zaproponować Zosi ale z jej jedzeniem ostatnio sa straszne cyrki!

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
Marysia wylala mi kawe wczoraj na laptopa, wiec bede bardzo w doskokach
trzymajcie sie kobietki
MEASIA! a to Cię urzadzila!!
Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość

Jutro operacja, trzymajcie kciuki
Podpisałam już wyrok... znaczy zgodę
WADERKO! kciuki zaciśnięte! bardzo mi przykro ze tak to się skończyło! mam nadzieje ze jutro wszystko się wyjaśni!:cmok :
Cytat:
jednak mój syn na poczatku ładniej jadł niż teraz także Kocurku życzę by Marcel cały czas miał taki apetycik

hehe oczywiście. nieustająco. i powiem od siebie, że te obawy to nic wobec rzeczywistości i tego, że chcąc nie chcąc musi się ogarnąć. nie ma odwrotu i nie ma leTko
o tak Zosia zaczynała super a teraz to szkoda pisac
i oczywiście ze w ciąży się człowiek stresuje a potem jakos idzie- nie chcesz by w osranej pieluszce maluszek leżał wiec przebieras zi jakos idzie!
Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,zobaczcie jak mój tuptuś drepcze,wstawiam linka na chwilę
http://www.youtube.com/watch?v=NivOb...ature=youtu.be
CZARNULA! ale super! moja starsza od Amelki ale jeszcze nie ruszyła

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 06:32   #1298
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Nawet jeśli Ci ta kobieta nie podpasowała to możesz spróbować u innej. Ale polecam wizaż to kopalnia wiedzy nt zdrowego odżywiania, znajdziesz nawet jadłospisy i dziewczyny pomogą ułożyć ćwiczenia.

Esko Ostatnio postanowiłam spróbować karmienia jak Ty włączam filmik i karmię, szybko i pięknie zjada. Stasio ładnie je, ale nie usiedzi na miejscu i wszystko chce zobaczyć, czasem jedną miszeczkę zupy je godzinę, a ja za nim latam
Odkryliśmy 3 fajne piosenki
http://www.youtube.com/watch?v=HzHu_lZBLy0
http://www.youtube.com/watch?v=tZUcC...=RDHzHu_lZBLy0
Stary 2013-11-21, 08:23   #1299
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
płaskorzeźba nie dotarła
śledzę szczegóły przesyłki okazuje się, że wczoraj wyszła z magazynu i wróciła do niego, dzisiaj podobnie
firma, którą posłali paczkę ma fatalne opinie...
martwię się kiedy to dotrze i w jakim stanie...
napisałam wieczorem maila ale ponoć wszelkie próby kontaktu są bezskuteczne
Dziwna sprawaZadzwoń tam dzisiaj.

Byłam rano w labo ma morfologii i moczu,ciekawe jak mi wyjdzie.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 09:14   #1300
czarnula 1982
Rozeznanie

Witam się z trasy,jedziemy do Wrocławia z dziewczynkami do kontroli,miłego dniawszystkim

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Esia-to zależy od dziecka,widocznie Zosia jeszcze nie jest gotowa żeby sama chodzić. Moja Wiki wogole nie Raczkowala a zaczęła chodzić na roczek,Amelka robi wszystkie czynności o wiele szybciej ale ja myślę,ze to tak przy starszej siostrze,widzi jak wiki biega i szaleje i chce za nią nadążyć
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:03   #1301
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

ja na chwile z Ali laptopka. moj wstal, ale klawiatura nie dziala, postaram sie do wieczora znalezc klawiature, a to trudne zadanie.
nasza sypialnia konnczy sie na dachu i wiatr wieje po niej zdieli nam wczoraj sufit i maja dzis zakladac nowy, ale ja sie nie zgadzam na do dopoki nie wysysza stropu - kilka belek jest dalej mokrych i pokazala sie plesn - na razie spimy w salonie
milego dnia zycze
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:32   #1302
Luna0
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Jak byłam w szpitalu rozmawiać to ta położna mi mówiła że najważniejsze to słuchać siebie i swojego organizmu.Jeżeli bede czuła że coś jest nie tak mam od razu przyjechać,mówiła że już nie raz przyjeżdzały pacjentki z dziwnym samopoczuciem czy złymi przeczuciami i udawało się uniknąć tragedii.
Może to i prawda ale jak sobie przypomnę ile przeczuć miałam... tylko że ja mam nerwicę i stany niepokoju więc może dlatego. Tak czy tak pod koniec jak mały się bardzo mało ruszał to już naprawdę nie wiedziałam co robić. Pewnie jeździłabym na IP gdybym miała w swoim mieście normalny szpital

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja bym byla spakowana i gotowa na blok operacyjny zanim padloby takie haslo od lekarza... A ta przesiedziala 40 minut, wypila spokojnie herbate, aż ją lekarz opieprzyl, że każda minuta jest ważna.
MASAKRA.

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,zobaczcie jak mój tuptuś drepcze,wstawiam linka na chwilę[/URL]
Jeju jaka kochana!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:12   #1303
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Witam się, ale nie bardzo mam co pisać Może tylko, że z przerażeniem czytam kto ma już prezent Mikołajkowy, bo ja nawet do końca nie wymyśliłam
Jakub wczoraj histerią pokazał mi co myśli o moich pomysłach i zaczynam się bać kolejnych miesięcy i zmieniania jadłospisu, pór posiłków, itp.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:38   #1304
Maga83
Zakorzenienie

Zeberko nam ostatnio wysłali tą firmą fotelik dla Olka. Doszedł na drugi dzień ale zostawili sąsiadom a do nas nawet nie dzwonili. Więc nawet nie wiedzieliśmy że jest, dopiero sąsiad wieczorem przyniósł

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:40   #1305
eseska
Zakorzenienie

HEJKA!
Cytat:
Esko Ostatnio postanowiłam spróbować karmienia jak Ty włączam filmik i karmię, szybko i pięknie zjada. Stasio ładnie je, ale nie usiedzi na miejscu i wszystko chce zobaczyć, czasem jedną miszeczkę zupy je godzinę, a ja za nim latam
Odkryliśmy 3 fajne piosenki
http://www.youtube.com/watch?v=HzHu_lZBLy0
http://www.youtube.com/watch?v=tZUcC...=RDHzHu_lZBLy0
FIO! osiol i kot to ulubione piosenki- na razie rodziców a Zo dłużej zna i woli Misie, Jagódki i takie tam...u nas tez był problem bo jej się przy jedzeniu nudzi!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Witam się, ale nie bardzo mam co pisać Może tylko, że z przerażeniem czytam kto ma już prezent Mikołajkowy, bo ja nawet do końca nie wymyśliłam
.
a ja się zastanawiam czy zdąrze!!!!!!!!!!!:brzydal :

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:46   #1306
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
hehe oczywiście. nieustająco. i powiem od siebie, że te obawy to nic wobec rzeczywistości i tego, że chcąc nie chcąc musi się ogarnąć. nie ma odwrotu i nie ma leTko
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
miałam takie obawy. mam niewiele młodszą siostrę, żadnego małego kuzynostwa, z którym miałabym częsty kontakt więc opieka nad maleństwem była mi kompletnie obca. nie raz się zastanawiałam jak to będzie, czy będę wiedziała co zrobić, jak zareagować jak coś się będzie działo, itp, itd. ale jednak instynkt to instynkt i okazuje się że jak przychodzi co do czego to wiemy więcej niż nam się wydaje
Cytat:
odp.: chyba tak skoro Kaśka rośnie i ma się dobrze to jakoś musiałam ten czas niemowlęctwa przetrwać zdając się na intuicję- przy swoim dziecku jest łatwiej niż przy obcym- mam nadzieję, że jest też prawdą, że przy kolejnym swoim pewne czynności się wykonuje automatycznie bo nie ma czasu na zastanawianie
Dzięki dziewczyny za podniesienie na duchu czyli trzeba wierzyć, że jakoś człowiek sobie poradzi A możecie polecić jakieś dobre i sprawdzone książki o zajmowaniu się noworodkami/niemowlakami??

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
i oczywiście ze w ciąży się człowiek stresuje a potem jakos idzie- nie chcesz by w osranej pieluszce maluszek leżał wiec przebierasz i jakos idzie!

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
jak co wieczór mam wzdęcie można z tym jakoś walczyć?
Barbi wzdęcia w pierwszych miesiącach ciąży to ponoć normalka też miałam. Teraz odpukać ustały. Ale, ale jak były i już mi bardzo dokuczały to brałam espumisan, dr pozwolił i czasem pomagało.
We wtorek wizyta? jak często odwiedzasz doktorka?

Ja ostatnio stwierdziłam, że chyba mojego odwiedzam bardzo często bo od początku regularnie co 2tyg (a od 4 do 7tc to co tydzień byłam), to często czy w sam raz?? jak u Was było dziewczyny??

Waderko aby operacja przebiegła sprawnie i bez kompilacji!!!

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2013-11-21 o 11:49
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:01   #1307
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Barbi wzdęcia w pierwszych miesiącach ciąży to ponoć normalka też miałam. Teraz odpukać ustały. Ale, ale jak były i już mi bardzo dokuczały to brałam espumisan, dr pozwolił i czasem pomagało.
We wtorek wizyta? jak często odwiedzasz doktorka?
miedzy ostatnią wizytą a tą na którą czekam jest dostęp 2,5 tygodnia, niby nie długo ale i tak czas się dłuży normalnie miałabym ją jutro ale ona akurat wyjechał wraca we wtorek

waderka
Stary 2013-11-21, 12:33   #1308
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Czesc Laski

Cytat:
Ja ostatnio stwierdziłam, że chyba mojego odwiedzam bardzo często bo od początku regularnie co 2tyg (a od 4 do 7tc to co tydzień byłam), to często czy w sam raz?? jak u Was było dziewczyny??

OMG Ja chodze do swojej co miesiac. Powiedziala mi ze jak nic zlego sie nie dzieje to czesciej nie ma potrzeby. W 3 trymestrze pewnie bede chodzila częsciej, ale tylko dlatego ze ciąza mnoga

Mam pytanie do Mamusiek, z serii upierdliwych
Kupilam dla moich Maluchów kilka zabawek Lamaze, ale jak wiecie sa one sprzedawane bez opakowania.. Czy macie pomysl, jak je zdezynfekowac przed podaniem ich Maluchom? Bo ja np nie mam ochoty, alby moje dzieci braly do buzi cos, co bylo wymacane przez wiele brudnych łap

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:37   #1309
fiolusiek
Zakorzenienie

Anita Ja miałam pierwszy rok życia dziecka, ale jakoś szału nie robiła. Wg mnie Paweł Zawitkowski lepiej pokazuje jak się zajmować maluszkiem niż w tej książce Większość porad można na necie wyczytać. Ta książka jest pisana na realia amerykańskie, więc nijak się ma do rzeczywistości.

Tu daję Ci linka do jego kanału na yt
http://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk

Eliza Ja zawsze prałam zabawki nowe nawet fajny jest spray z Chicco
http://www.ceneo.pl/1655551

Edytowane przez fiolusiek
Czas edycji: 2013-11-21 o 12:57
Stary 2013-11-21, 12:47   #1310
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
D

Ja chodze tak jak tyNa początku co tydzień bo czekaliśmy na serduszko,a jak się pojawiło to co 2 tygodnie.

Stary 2013-11-21, 13:13   #1311
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Eliza Ja zawsze prałam zabawki nowe nawet fajny jest spray z Chicco
http://www.ceneo.pl/1655551
Dzieki Fiol
Mysle zeby je uprac i mam nadzieje ze nie straci na własciwosciach po praniu

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Ja chodze tak jak tyNa początku co tydzień bo czekaliśmy na serduszko,a jak się pojawiło to co 2 tygodnie.
Izuś, a Ty chodzisz co 2 tyg do tego lekarza na nfz?

Ja tez mam takiego lekarza na nfz, do ktorego chodze czasami zeby pokazac wyniki badan i wziac recepty na leki refundowane (bo moja prowadzaca w prywatnym gabinecie nie daje mi lekow na znizke).
Zbankrutowalabym jakbym do mojej prowadzacej co 2 tygodnie na wizyte latała Co jak co, ale tania to ona nie jest

WYMIANKA
Stary 2013-11-21, 13:16   #1312
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Izuś, a Ty chodzisz co 2 tyg do tego lekarza na nfz?

Tak,całą ciąże chodze na nfz

Stary 2013-11-21, 13:20   #1313
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez mam takiego lekarza na nfz, do ktorego chodze czasami zeby pokazac wyniki badan i wziac recepty na leki refundowane (bo moja prowadzaca w prywatnym gabinecie nie daje mi lekow na znizke).
Zbankrutowalabym jakbym do mojej prowadzacej co 2 tygodnie na wizyte latała Co jak co, ale tania to ona nie jest
ile bierze Twoja prowadząca?
ja ostatnio w diagnostyce zostawiłam za badania 400 zł na wizyty do tej pory drugie tyle. na leki nawet nie wiem, ale pewnie trzecie tyle ale nie ma pieniędzy które bym nie oddała, żeby tylko było ok. choć mam nadzieje, że później będzie troszkę lżej finansowo.
Stary 2013-11-21, 13:27   #1314
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
ja ostatnio w diagnostyce zostawiłam za badania 400 zł na wizyty do tej pory drugie tyle. na leki nawet nie wiem, ale pewnie trzecie tyle ale nie ma pieniędzy które bym nie oddała, żeby tylko było ok. choć mam nadzieje, że później będzie troszkę lżej finansowo.
Aż tyle wasze badania kosztują

.

Barbie, Eliza U mnie jest tak, że jak wizyta jest co 2 tyg to lekarz mniej bierze za wizytę, więc może jakoś mniej wam policzą
Stary 2013-11-21, 13:42   #1315
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Tak,całą ciąże chodze na nfz
Szczęsciara

Cytat:
Moja bierze 2 stówki bez usg. Tylko dlatego ze jest ordynatorem w najlepszym szpitalu w Lublinie i masa bab sie do niej pcha. Jest dobra w trudnych przypadkach.
Na szczescie jak cos jest nie tak, to od razu kladzie do szpitala. Poza tym jak miedzy wizytami cos nas niepokoi, cos boli itp, to mozna do niej dzwonic i od razu kaze do szpitala przyjezdzac. Na szczescie ja nie musialam jeszcze dzwonic..

Chodze tylko dlatego do niej, bo bez tego mialabym male szanse zeby dostac sie na patologie ciazy i na poród w tym szpitalu. A tak wystarczy, ze na IP zobacza kto jest prowadzącym, od razu sie MUSI znalezc miejsce na oddziale...

Co do badan, to moj kolega jest kierownikiem labu w szpitalu i wszystkie badania zawsze mialam za free. A ze mase ich robie, to co miesiac mam oszczednosc kilkuset zł.
Reszte potrzebnych badan zawsze mam robione jak leze na patologii...
Nie pamietam, zebym za cos ostatnio placila.. No moze tylko jedno badanie na aktywnosc heparyny (135zl), poniewaz tego nie robią ani w labie szpitalnym, gdzie pracuje moj kolega, ani w szpitalu gdzie lezalam ..

Cytat:
Aż tyle wasze badania kosztują

.

Barbie, Eliza U mnie jest tak, że jak wizyta jest co 2 tyg to lekarz mniej bierze za wizytę, więc może jakoś mniej wam policzą
Moja nie policzy mniej Ale w sumie jak ja ostatnio pytalam, czy mam przychodzic czesciej, to powiedziala, ze absolutnie nie ma takiej potrzeby

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Kochana, diagnostyka jest stosunkowo droga...
U nas w Lublinie najtaniej badania wychodza w szpitalu wojewódzkim, ktory ma swoje laboratorium. Moze poszukaj w swoim miescie takiego labu, gdzie bedzie taniej (najlepiej w szpitalu, ktory ma swoje, nie zewnetrzne, laboratorium). Na kazdym badaniu mozesz miec pare zł taniej, co w przypadku kiedy robisz ich duzo, moze dac nawet kilkadziesiat - kilkaset zl róznicy.
Warto sprobowac poszukac innego labu i przeliczyc jak to wychodzi cenowo

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2013-11-21 o 13:44
Stary 2013-11-21, 14:24   #1316
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:

Anita
Ja miałam pierwszy rok życia dziecka, ale jakoś szału nie robiła. Wg mnie Paweł Zawitkowski lepiej pokazuje jak się zajmować maluszkiem niż w tej książce

Tu daję Ci linka do jego kanału na yt
http://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk
Dziękuję Fiolusiek fajny ten kanał

Cytat:
OMG Ja chodze do swojej co miesiac.
Ja bym miesiąc nie wytrzymała

Mój dr (też ordynator tut. szpitala) normalnie bierze 160zł za wizytę, ale od kiedy jestem w ciąży i chodzę co 2tyg. to liczy mi 100zł za wizytę z usg, więc chyba nie najgorzej. Do tego jego atutem jest odbieranie tel. dosłownie o każdej porze dnia i nocy (ja sama w tej ciąży dzwoniłam do niego 4-5 razy z moimi problemami i zawsze był pomocny, a jak nie odbiera to zawsze sam oddzwania) no i wiadomo, że w szpitalu dobrze traktują pacjentki ordynatora.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:

Co do badan, to moj kolega jest kierownikiem labu w szpitalu i wszystkie badania zawsze mialam za free. A ze mase ich robie, to co miesiac mam oszczednosc kilkuset zł.
Elizka pozazdrościć kolegi!!! chciałabym mieć takiego

Ale ogólnie decydując się na ciążą i dziecko wiedziałam i liczyłam się z tym, że to kosztuje i nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na ten cel. I zgadzam się w tej kwestii z Babri
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:27   #1317
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Dziękuję Fiolusiek fajny ten kanał

Ja bym miesiąc nie wytrzymała

Mój dr (też ordynator tut. szpitala) normalnie bierze 160zł za wizytę, ale od kiedy jestem w ciąży i chodzę co 2tyg. to liczy mi 100zł za wizytę z usg, więc chyba nie najgorzej. Do tego jego atutem jest odbieranie tel. dosłownie o każdej porze dnia i nocy (ja sama w tej ciąży dzwoniłam do niego 4-5 razy z moimi problemami i zawsze był pomocny, a jak nie odbiera to zawsze sam oddzwania) no i wiadomo, że w szpitalu dobrze traktują pacjentki ordynatora.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Elizka pozazdrościć kolegi!!! chciałabym mieć takiego

Ale ogólnie decydując się na ciążą i dziecko wiedziałam i liczyłam się z tym, że to kosztuje i nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na ten cel. I zgadzam się w tej kwestii z Babri

Wiadomo, ja tez nie zaluje kasy na ciąze, ale jak mozna zaoszczędzic, to po co przeplacac...
Poza tym moj TZ stracil prace, wiec nasza sytuacja nie jest komfortowa. Musimy szukac oszczędnosci wszedzie gdzie sie da.. Niestety takie zycie, nie kazdy ma 2 pensje i spokojnie moze pozwolic sobie na wydawanie kasy w ilosciach nieograniczonych

Moja prowadząca nie jest tak wspaniałomyslna jak Twoj lekarz
Jakos nie wiem czy mialabym smialosc dzwonic do niej bez konkretnego powodu... No chyba ze dzialoby sie cos strasznie złego .. W koncu to jeden z najlepszych lekarzy w miescie i glupio jej tak zawracac gitare.
A co do wytrzymywania miesiac, od wizyty do wizyty, polecam - świetnie ćwiczy cierpliwość

Anitko, a czemu chodzisz co 2 tygodnie? Sama tak chcialas czy lekarz Ci kazal? Bo mnie to ciekawi bardzo.. Podobnie jak Ty mam bardzo brzydki wywiad i moja prowadząca o tym wie, a jednak mimo to, gdy zapytalam o częstsze wizyty, to absolutnie nie widziala takiej potrzeby..
Dodam, ze jest lekarzem, ktory mocno sie przejmuje swoimi pacjentkami i trzęsie sie nad przypadkami z tzw "brzydkim wywiadem", a mimo tego powiedziala - jest wszystko ok, nie ma potrzeby przychodzic czesciej niz normalnie :/

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2013-11-21 o 14:34
Stary 2013-11-21, 14:36   #1318
iza243
Zakorzenienie

U mojego lekarza wszystkie ciężarne chodzą co 2 tygodnie.Dodam też że jest na telefon,pare razy do niego dzwoniłam i zawsze odebrał i wyczerpująco odpowiedział.Także ja w sumie jestem zadowolona z opieki,oprócz tego że czasem na wizycie ma jakieś humory i nie zawsze małego zmierzy.

Stary 2013-11-21, 14:38   #1319
Kubek29
Zadomowienie

Hej ho hęj ho.

Zostałam sama w domu Maz na zakupach.
Dziecko spi a ja nie wiem co robic on jest cudownie grzeczny w dzien, przewijam, pieknie ssie piers, odlatuje i spi do następnego karmienia. A w nocy dzien swistaka (noc swistaka ) przewijanie, karmienie, przewijanie, karmienie.. Ewentualnie spanien na mnie w pozycji polezacej, nie ma opcji spania w łóżeczku, nie wiem o co chodzi
Chodze troche jak zombi... Nie potrafię w dzien spać, chociaz chyba powinnam sie nauczyć.

Była dzisiaj u nas polozna środowiskowa. Tymek sie jej podobał. Cieszę sie ze przyszła (uspokoiła mnie odnośnie zoltaczki- za Chiny nie potrafiłam obiektywnie ocenić czy to jeszcze fizjologia...), chociaz przez tel twierdziła, ze chyba przyjdzie niepotrzebnie i chyba sie w ogole lekko bała

Pani- pępek szybko i to sucha pielegnacja wystarczyła
Jestem z niego dumna

Fiolusiek- tata ok, stara sie jak moze i mu to wychodzi. Naogladal sie Zawitkowskiego i pieknie małego nosi. Kapiel robi małemu sam, ja tylko przy myciu pupy mu spomagam.

Joila- zmieniałam szpital, bo do pierwszego trafiłam przypadkiem- nie wiedziałam ze rodze podjechalam do tego szpitala na ktg- bo najbliżej miałam. Okazało sie ze jest regularna czynność skurczowa i rozwarcie na 4 cm. Musiałam sie wypisywac (!) na żądanie, bo mnie puścić nie chcieli. Cala drogę do drugiego szpitala sie zastanawiałam czy dobrze robie.

Tez sienzastanawiak jak zdążę z prezentem

Berbie- jodit do konca ciazy i pozniej w czasie karmienia piersia.
A euthyrox to w zależności od wyników. Dobrze z endo pogadać.
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:45   #1320
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
U mojego lekarza wszystkie ciężarne chodzą co 2 tygodnie.Dodam też że jest na telefon,pare razy do niego dzwoniłam i zawsze odebrał i wyczerpująco odpowiedział.Także ja w sumie jestem zadowolona z opieki,oprócz tego że czasem na wizycie ma jakieś humory i nie zawsze małego zmierzy.
Naprawde masz fajnie
Ten lekarz, u ktorego chodze na nfz tez kazal mi przychodzic co 2 tygodnie, ze wzgledu na blizniaki Chodze jak tylko moge, ale ostatnio nie dalam rady, bo w spa lezałam Pojde do niego moze w nastepna srode
A jak Twoj nie chce mierzyc Malego, to nalegaj, niech mierzy, a co !!

Kubek, jak cudownie sie czyta wiesci od Ciebie i Tymusia, juz sie nie moge doczekac kiedy bede Wam zdawala relacje jak to "latwo" mam z blizniakami

WYMIANKA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości