|
|
#4801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43817732]Przczytaałam, ale nie mam czasu odpisywać (chociaż pocytowałam
).Dziewczyny, tylko napiszę - to nie tak, że on nic nie robi. Robi, pewnie. Ale takie zachowania ma, które mnie słabią - to co opisywałam, albo np. ja załaduję i włączę zmywarkę i on choćby skały... to nie wyjmie, bo skoro ja włączyłam ja mam wyjąć... No powiedzcie mi, wpadłybyście na taki idiotyzm? o_O Ale ostatnio fakt, niewiele robi. I teksty, że skoro JA nie robię to on też nie będzie --------------------- Njusa mam ![]() http://www.youtube.com/watch?v=TjU1G...ature=youtu.be pełzamy![/QUOTE] U nas to norma, on od swieta wyciaga naczynia ze zmywarki
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki nóż na karku że sie zaczeło :P
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh... Dla mnie dawniej śmieszne było to gadanie, że jak się ma dzieci, to ani się obejrzysz, a już dorosłe są, a wydaje się, jakby były małe jeszcze wczoraj.
Już teraz wiem, ile w tym prawdy. Pamiętam każdy, najmniejszy szczegół tego dnia, kiedy Pola się urodziła, naprawdę jak wczoraj by się to działo, pierwszy tydzień w domu, przeżywanie pierwszego miesiąca z nami, kolejne dni razem; przyjazd do domu, pierwsza noc, spacer, kąpiel, szczepienie... To wszystko było takie nowe, a teraz mi się wydaje, że jak wtedy to czy tamto mogłam zrobić tak, a nie inaczej. I to, że przy dziecku czas za...prza - dla mnie ten rok zleciał na czekaniu do kolejnego miesiąca życia Poli - od 4 do 4; cały czas z nią w domu, a jakoś tego nie czuję, wydaje mi się, jakby ledwie kilka tygodni minęło. A teraz już rok zleci, co właśnie rok temu wydawało się tak odległym momentem... Pierwsze święta z małą, choinka, gwiazdka, prezenty, odwiedziny w rodzinie - wszystko z Nią i dla Niej. A potem pierwsze urodziny i tak do kolejnych, i kolejnych...
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-11-21 o 19:38 |
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak to pięknie ujęłaś... ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- zapomniałam ostatnio pytać.. http://demotywatory.pl/4242334/Bog-ma-wiele-imion słyszałyście? |
|
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, czytałam o tym
|
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, bo myslalam, ze sama sie ostałam
![]() To w sumie nie ma sie czym chwalic! ![]() szaja, super, gratulacje dla Dorki!!! ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- hope, tez slyszalam o tym. W ogole zdaje sobie sprawe, ze z jednej strony to tragedia, bo dziecko bedzie wychowywac sie bez matki, ale z drugiej... Kurcze, cos pieknego (troszke dziwnie to brzmi w tym kontekscie...) jest w tym, ze jedno cialo moze uratowac 6 istnien... Strasznie mi sie podoba idea transplantacji |
|
|
|
#4807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Na forum biedronki :p dziewczyny pisały że od jutra ta promocja w rossmannie
![]() ale trzeba to pewnie jeszcze sprawdzić ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Kuba śpi, wykąpany, wypachniony, zjadł, położyłam go na łóżku, sama ległam koło niego, on się do mnie odwrócił, położył rączkę na moim policzku i sobie zasnął
![]() ![]() jutro wizyta u rehabilitanta i u neurologa także proszę o kciuki ![]() sama nie wiem, o co pytać, nawet nie wiem, co mnie powinno niepokoić na pewno to, że się nie obraca na plecki, nie siedzi i nie siada, pełzanie i nie wiem, co jeszcze
|
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Aga, na pewno od jutra
pisalam ostatnio, ze od piatku.---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
A jakbys o czyms zapomniala to przypomni Ci sie jak lekarz bedzie obserwowal Kube Kciuki zacisniete! |
|
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Kurna, w niedzielę ma sypać śnieg
|
|
|
|
#4812 |
|
Rozeznanie
|
Hje, bardzo ladnie ujelas te mysl
I bardzo trafnie Hope, takie szczescie w nieszczesciu z tym dzieciatkiem uratowanym z martwej juz matki... Moj dziadek swietej pamieci ponoc przeprowadzil kiedys porod na martwej matce wlasnie. a wtedy nie bylo usg itd,takze jestem dumna,chociaz nigdy go nie poznalam:p Szaja- brawa dla Dorotki Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4813 |
|
Wtajemniczenie
|
Nancy- kciuki !
![]() Hje- bardzo ładnie to napisałaś, cała prawda... ![]() Debrah- ja Blankę bardzo często tak właśnie usypiam, też uwielbiam jak ona się tak tuli <3 Ja też oglądam Zbuntowanego ![]() Blanka jeszcze nie śpi... Właśnie stoi przy łóżeczku i podskakuje, strasznie śmiesznie to wygląda |
|
|
|
#4814 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzeba było mu powiedzieć, że skoro jemu to lepiej wychodzi, a Ty tak źle prowadzisz dom, to od dziś on fewciuje Cytat:
bobovita ma groszek Sarah, u mnie wystarczyło samo nazwisko Cytat:
o kurka :/ Współczuję Ci, ale nie wiem czy da się przestawić taki egzemplarz Cytat:
no samo to, że u nas mleka następne są nawet z oznaczeniem 4,czyli 2-3 lata chyba. A takie mleko bd (niemieckie) ma tylko mleko 3 i to już po 9 miesiącu. A niemieckie dzieci chyba nie są inne od naszych ![]() Cytat:
ooo jak my mieliśmy gazowy to ciasta luxus wychodziły, a teraz to tak nie zawsze [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43817732] pełzamy![/QUOTE] gratulujemy! Cytat:
Pola hje już w 6 wchodzi ![]() Cytat:
ciekawe co Wam się tak przedłużyło ![]() Cytat:
no, moja siostrzenica, w marcu będą 3 lata, na noc "piątki" Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||||
|
|
|
#4815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniec świata :/ Cytat:
|
||
|
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hje - odwiedzili nas dzis tescie tak bez zapowiedzi, szokes szokesowaty normalnie... tzn nas nie bylo bo bylismy w pracy, byli tylko moi rodzice...Kubuleslaw na poczatku szok, troche poplakal a potem juz bylo git malina... tescie w szoku ze Kuba juz taki kawaler, ze juz zapitala sobie, bawi sie sam ladnie, tyle je bo akurat trafili na obiadek jego... a wystarczyloby czesciej zagladac to by sie tak nie dziwili ![]() niby mamy do siebie ok 20 km wiec nie duzo ale my pracujemy od pon do pt, maz czesto gesto ma tez pracjace soboty wiec jak wroci to jest 15, a wiadomo - po 16 juz jest ciemno a Kubuleslaw po ciemku nie lubi jeździc wie jestesmy uziemieni zostaja niedziele a z niedzielami tez roznie bywa...a oni przeciez mogliby do nas (do Kuby) przyjezdzac nawet i codziennie, w koncu to ich wnuk ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- ![]() jak moj malz (jeszcze wtedy chlopak) przyjezdzal do mnie to tez sie Woloszanskiego w radiu sluchalo noca jak my bylismy to najpierw byl wywiad a potem lekarka wziela Kube w obroty, popsprawdzala po swojemu co i jak i tyle... nic nie musial pokazywac |
|
|
|
|
#4817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, przyznam szczerze, tata tż jest fajny koleś, Pola go lubi, mimo że nieczęsto go widzi, ale t-owa... Ma swój charakter no i niestety...---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
Nancy, u nas też było sprawdzanie, co tam Pola zrobiła, to zrobiła, ale tak to ją kobita podnosiła za nogi, za jedną nogę, za rękę, za obie, w takiej a takiej pozycji... Tak się sprawdza, czy dziecko ma prawidłowe odruchy. Nie ma co ukrywać, że wygląda to niezbyt fajnie, no i dzieci tego nie lubią i płaczą - ale krzywda im się nie dzieje My tak mieliśmy tylko na pierwszej wizycie, tzn. my nie chodzimy do neurologa, tylko do ortopedki, ale mniej więcej to samo chyba jest
|
||
|
|
|
#4818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem posprawdzala odruchy (ale nie bylo trzymania za jedna noge/reke itp), podnosila go do siadu, itp. Pozniej cos notowala w papierkach, a katem oka caly czas zerkala na Kube jak sie zachowuje (czy jest zainteresowany zabawkami, czy je chwyta, jak uklada raczki, nozki, itp). Orzekla, ze nic mu nie jest, wziela stówke i papa
|
|
|
|
|
#4820 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szkoda było rezygnować ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
|
|
#4821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4823 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() oj to musze szybko wózek wymieniać Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zaproponowali mi Sony xperia e i właśnie Kazam 4, oba za 1zl... Jest jeszcze Kazam 5 i chyba za 49zł bym mogła bo mieć... Kurde ja się kompletnie na tym nie znam, tak samo jak komputery to dla mnie czarna magia... Nawet nie wiem na co patrzeć i wogle... Gdybyś mogła zerknąć na parametry tych tel... Cytat:
wow, to Ty chyba całymi dniami oglądasz tego zbuntowanego anioła.... |
||
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, miala 4 latka wtedy) i poznej zawsze zazdroscilam innym dziciakom tych dzadkow i babc...
|
|
|
|
|
#4827 |
|
Wtajemniczenie
|
Witanko
![]() ![]() Przeleciałam Was biegusiem
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4829 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Znów cały dzień mnie nie było ale pewnie i tak nikt nie zauważył ![]() Lecę nadrabiać te pińcet stron od wczorajszego wieczoru. Cytat:
dla tżCytat:
u nas nigdy się to nie zdarzyłoCytat:
podaj linkCytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nadrabiam dalej
|
|
#4830 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Maja ma za sobą pierwsze 3 samodzielne kroczki ![]() A teraz wybaczcie ale dziewczynki śpią, a mąż nie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.

).

taki nóż na karku że sie zaczeło :P

ale trzeba to pewnie jeszcze sprawdzić 
na pewno to, że się nie obraca na plecki, nie siedzi i nie siada, pełzanie i nie wiem, co jeszcze

Blanka bawi się w strażnika Tekseksu i się budzi przy każdej próbie ...Muszę chyba jej wytłumaczyć, że rodzice się zabezpieczają i na razie nie ma obaw przed dzieleniem się zabawkami z rodzeństwem.