Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 18:58   #4801
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43817732]Przczytaałam, ale nie mam czasu odpisywać (chociaż pocytowałam ).

Dziewczyny, tylko napiszę - to nie tak, że on nic nie robi. Robi, pewnie. Ale takie zachowania ma, które mnie słabią - to co opisywałam, albo np. ja załaduję i włączę zmywarkę i on choćby skały... to nie wyjmie, bo skoro ja włączyłam ja mam wyjąć... No powiedzcie mi, wpadłybyście na taki idiotyzm? o_O

Ale ostatnio fakt, niewiele robi. I teksty, że skoro JA nie robię to on też nie będzie

---------------------

Njusa mam

http://www.youtube.com/watch?v=TjU1G...ature=youtu.be

pełzamy![/QUOTE]

U nas to norma, on od swieta wyciaga naczynia ze zmywarki
Stary 2013-11-21, 19:13   #4802
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dżejkob 100 lat!!! ja pierdzielę za chwilę roczek ja się pytam kiedy to zleciało, przecież dopiero co się na czerwone niusy czekało...
ja to pamiętam jak mnie zmurowało jak przeczytałam njusa że pstryń urodził! taki nóż na karku że sie zaczeło :P
Stary 2013-11-21, 19:36   #4803
hje
Zakorzenienie

Ehh... Dla mnie dawniej śmieszne było to gadanie, że jak się ma dzieci, to ani się obejrzysz, a już dorosłe są, a wydaje się, jakby były małe jeszcze wczoraj.
Już teraz wiem, ile w tym prawdy. Pamiętam każdy, najmniejszy szczegół tego dnia, kiedy Pola się urodziła, naprawdę jak wczoraj by się to działo, pierwszy tydzień w domu, przeżywanie pierwszego miesiąca z nami, kolejne dni razem; przyjazd do domu, pierwsza noc, spacer, kąpiel, szczepienie... To wszystko było takie nowe, a teraz mi się wydaje, że jak wtedy to czy tamto mogłam zrobić tak, a nie inaczej.
I to, że przy dziecku czas za...prza - dla mnie ten rok zleciał na czekaniu do kolejnego miesiąca życia Poli - od 4 do 4; cały czas z nią w domu, a jakoś tego nie czuję, wydaje mi się, jakby ledwie kilka tygodni minęło. A teraz już rok zleci, co właśnie rok temu wydawało się tak odległym momentem... Pierwsze święta z małą, choinka, gwiazdka, prezenty, odwiedziny w rodzinie - wszystko z Nią i dla Niej. A potem pierwsze urodziny i tak do kolejnych, i kolejnych...

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-11-21 o 19:38
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 19:47   #4804
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ehh... Dla mnie dawniej śmieszne było to gadanie, że jak się ma dzieci, to ani się obejrzysz, a już dorosłe są, a wydaje się, jakby były małe jeszcze wczoraj.
Już teraz wiem, ile w tym prawdy. Pamiętam każdy, najmniejszy szczegół tego dnia, kiedy Pola się urodziła, naprawdę jak wczoraj by się to działo, pierwszy tydzień w domu, przeżywanie pierwszego miesiąca z nami, kolejne dni razem; przyjazd do domu, pierwsza noc, spacer, kąpiel, szczepienie... To wszystko było takie nowe, a teraz mi się wydaje, że jak wtedy to czy tamto mogłam zrobić tak, a nie inaczej.
I to, że przy dziecku czas za...prza - dla mnie ten rok zleciał na czekaniu do kolejnego miesiąca życia Poli - od 4 do 4; cały czas z nią w domu, a jakoś tego nie czuję, wydaje mi się, jakby ledwie kilka tygodni minęło. A teraz już rok zleci, co właśnie rok temu wydawało się tak odległym momentem... Pierwsze święta z małą, choinka, gwiazdka, prezenty, odwiedziny w rodzinie - . wszystko z Nią i dla NiejA potem pierwsze urodziny i tak do kolejnych, i kolejnych...
dokładnie..
i tak to pięknie ujęłaś...

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

zapomniałam ostatnio pytać.. http://demotywatory.pl/4242334/Bog-ma-wiele-imion słyszałyście?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 19:48   #4805
hje
Zakorzenienie

Hope, czytałam o tym
Stary 2013-11-21, 19:53   #4806
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
OGLĄDAMY!
Ufff, bo myslalam, ze sama sie ostałam

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja w sumie nie oglądałam
To w sumie nie ma sie czym chwalic!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a to dlatego musiałaś sprzatać, że nie poszłaś?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
i znow sie chlopina polamie

szaja, super, gratulacje dla Dorki!!!

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

hope, tez slyszalam o tym.
W ogole zdaje sobie sprawe, ze z jednej strony to tragedia, bo dziecko bedzie wychowywac sie bez matki, ale z drugiej...
Kurcze, cos pieknego (troszke dziwnie to brzmi w tym kontekscie...) jest w tym, ze jedno cialo moze uratowac 6 istnien... Strasznie mi sie podoba idea transplantacji

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:04   #4807
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Dżejkob 100 lat!!! ja pierdzielę za chwilę roczek ja się pytam kiedy to zleciało, przecież dopiero co się na czerwone niusy czekało...
dokładnie
Cytat:
I to, że przy dziecku czas za...prza - dla mnie ten rok zleciał na czekaniu do kolejnego miesiąca życia Poli - od 4 do 4; cały czas z nią w domu, a jakoś tego nie czuję, wydaje mi się, jakby ledwie kilka tygodni minęło. A teraz już rok zleci, co właśnie rok temu wydawało się tak odległym momentem... Pierwsze święta z małą, choinka, gwiazdka, prezenty, odwiedziny w rodzinie - wszystko z Nią i dla Niej. A potem pierwsze urodziny i tak do kolejnych, i kolejnych...
pięknie to ujęłaś
Cytat:
dokładnie..
i tak to pięknie ujęłaś...

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

zapomniałam ostatnio pytać.. http://demotywatory.pl/4242334/Bog-ma-wiele-imion słyszałyście?
słyszałam o tym...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:07   #4808
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Na forum biedronki :p dziewczyny pisały że od jutra ta promocja w rossmannie ale trzeba to pewnie jeszcze sprawdzić

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:08   #4809
nancykenator
Zakorzenienie

Kuba śpi, wykąpany, wypachniony, zjadł, położyłam go na łóżku, sama ległam koło niego, on się do mnie odwrócił, położył rączkę na moim policzku i sobie zasnął
jutro wizyta u rehabilitanta i u neurologa także proszę o kciuki
sama nie wiem, o co pytać, nawet nie wiem, co mnie powinno niepokoić na pewno to, że się nie obraca na plecki, nie siedzi i nie siada, pełzanie i nie wiem, co jeszcze
Stary 2013-11-21, 20:16   #4810
nafiyqa
Zakorzenienie

Aga, na pewno od jutra pisalam ostatnio, ze od piatku.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Kuba śpi, wykąpany, wypachniony, zjadł, położyłam go na łóżku, sama ległam koło niego, on się do mnie odwrócił, położył rączkę na moim policzku i sobie zasnął
sama nie wiem, o co pytać, nawet nie wiem, co mnie powinno niepokoić na pewno to, że się nie obraca na plecki, nie siedzi i nie siada, pełzanie i nie wiem, co jeszcze
Spokojnie, neurolog Cie wypyta o wszystko.
A jakbys o czyms zapomniala to przypomni Ci sie jak lekarz bedzie obserwowal Kube

Kciuki zacisniete!

Stary 2013-11-21, 20:18   #4811
hje
Zakorzenienie

Kurna, w niedzielę ma sypać śnieg
Stary 2013-11-21, 20:23   #4812
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Hje, bardzo ladnie ujelas te mysl I bardzo trafnie
Hope, takie szczescie w nieszczesciu z tym dzieciatkiem uratowanym z martwej juz matki... Moj dziadek swietej pamieci ponoc przeprowadzil kiedys porod na martwej matce wlasnie. a wtedy nie bylo usg itd,takze jestem dumna,chociaz nigdy go nie poznalam:p
Szaja- brawa dla Dorotki

Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:24   #4813
Lenova
Wtajemniczenie

Nancy- kciuki !

Hje- bardzo ładnie to napisałaś, cała prawda...

Debrah- ja Blankę bardzo często tak właśnie usypiam, też uwielbiam jak ona się tak tuli <3

Ja też oglądam Zbuntowanego

Blanka jeszcze nie śpi... Właśnie stoi przy łóżeczku i podskakuje, strasznie śmiesznie to wygląda
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:27   #4814
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Mój tżbokeh, wczoraj jak poszłam na 2h do sklepu postanowł mi pokazać że się da przy dziecku i wyfewciował dom.... ale zrobił to żeby mi pokazać że on lepsyz jest i lepiej ogarnia dom wiecie super że to zrobił, ale o wiele bardziej bym się cieszyła gdyby darował sobie te uwagi czepialskie w moim kierunku

trzeba było mu powiedzieć, że skoro jemu to lepiej wychodzi, a Ty tak źle prowadzisz dom, to od dziś on fewciuje

Cytat:
chętnie poszłabym na taką łatwiznę ale nie znam takiego słoiczka niestety, muszę poszukać

u mnie nie chcieli dowodu, sam kod wystarczył

bobovita ma groszek

Sarah, u mnie wystarczyło samo nazwisko

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy którejś z Was dziecko ma przyspieszoną regenerację?

Ja już nie wiem co robić, Wiktorek spać chodzi ok 22 i to z wielkim żalem i trudem ( (wczoraj zasnął o 23) a już o 5 rano jest wyspany i gotowy do zabawy.
Od urodzenia nie jest śpiochem ale teraz to już przesadza :/

o kurka :/
Współczuję Ci, ale nie wiem czy da się przestawić taki egzemplarz

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Jeszcze o mleku mm następnym. Ponoć to chwyt marketingowy, dziecko może pić mleko początkowe cały czas, ale produkcja takiego jest droższa, bo trzeba lepiej oczyszczać z nadmiaru białek bo maluszek sobie z tym nie radzi. A takie mleko następne ma więcej tych bałek bo dziecko już sobie z nadmiarem radzi. Mleko następne powstało też dlatego, że początkowego nie można reklamować a nstępne już tak

Uff jak coś mi się jeszcz rzuci w oczy dopiszę. Lecę czytać dalej póki Miś śpi.

no samo to, że u nas mleka następne są nawet z oznaczeniem 4,czyli 2-3 lata chyba.
A takie mleko bd (niemieckie) ma tylko mleko 3 i to już po 9 miesiącu. A niemieckie dzieci chyba nie są inne od naszych

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Hope, u mojej mamy jest taki beznadziejny piekarnik, nie grzal mi tak jak trzeba i nie lubiłam tam piec. Ma piekarnik elektryczny. Wcześniej mieliśmy gazowy bez termostatu i ciasta wychodziły bajka. Dlatego jak z mężem wymieniliśmy kuchenkę, to chciałam jak najprostszą, bez żadnych programów, bez termostatu i oczywiście z gazowym piekarnikiem. Teraz mogę rozpieszczac mezulka, bo ciacha pieke już od szkoły podstawowej i uwielbiam to robić.

Laurko, ale taka normalna keksowka, tak?

ooo jak my mieliśmy gazowy to ciasta luxus wychodziły, a teraz to tak nie zawsze

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43817732]
pełzamy![/QUOTE]

gratulujemy!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dziewczyny...któraś już używa pampkow r.5? bo moim zdaniem na nas Dada4 sa ok i napewno jeszcze miesiąc lub dwa będą, albo i dłużej-a przecie Antonio chyba jeden z większych na wątku

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Pola hje już w 6 wchodzi

Cytat:

pamiętam, że jak jeszcze "chodzilismy" z TŻ i wracałam od niego, to zawsze słuchałam tego programu; tylko wtedy chyba później niż o północy leciał, chyba coś koło 2

a kiedyś coś nam się przedłużyło

i mówię do TŻ, że szybko muszę lecieć do domu, bo "Sensacje" są:b

ciekawe co Wam się tak przedłużyło

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
no nie wiem, moja szwagierka ma synka 3letniego i mu na noc zaklada rozmiar 5 pampów, ale nie widzialam ich i nie wiem jakie są duze.

no, moja siostrzenica, w marcu będą 3 lata, na noc "piątki"

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane, żyję i myślę o Was
czytam ale na razie nie mam za bardzo sił by się włączać,całuję Was
Marsi, ciepło o Tobie myślimy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:28   #4815
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Spokojnie, neurolog Cie wypyta o wszystko.
A jakbys o czyms zapomniala to przypomni Ci sie jak lekarz bedzie obserwowal Kube

Kciuki zacisniete!
a jak taka wizyta wygląda? czy Kuba będzie jakoś musiał się lekarce zaprezentować?
Cytat:
koniec świata :/
Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Hje, bardzo ladnie ujelas te mysl I bardzo trafnie
Hope, takie szczescie w nieszczesciu z tym dzieciatkiem uratowanym z martwej juz matki... Moj dziadek swietej pamieci ponoc przeprowadzil kiedys porod na martwej matce wlasnie. a wtedy nie bylo usg itd,takze jestem dumna,chociaz nigdy go nie poznalam:p
Szaja- brawa dla Dorotki

Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app
ojej
Stary 2013-11-21, 20:33   #4816
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

hje -

odwiedzili nas dzis tescie tak bez zapowiedzi, szokes szokesowaty normalnie... tzn nas nie bylo bo bylismy w pracy, byli tylko moi rodzice...
Kubuleslaw na poczatku szok, troche poplakal a potem juz bylo git malina...
tescie w szoku ze Kuba juz taki kawaler, ze juz zapitala sobie, bawi sie sam ladnie, tyle je bo akurat trafili na obiadek jego...
a wystarczyloby czesciej zagladac to by sie tak nie dziwili
niby mamy do siebie ok 20 km wiec nie duzo ale my pracujemy od pon do pt, maz czesto gesto ma tez pracjace soboty wiec jak wroci to jest 15, a wiadomo - po 16 juz jest ciemno a Kubuleslaw po ciemku nie lubi jeździc wie jestesmy uziemieni zostaja niedziele a z niedzielami tez roznie bywa...
a oni przeciez mogliby do nas (do Kuby) przyjezdzac nawet i codziennie, w koncu to ich wnuk

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
.

jak moj malz (jeszcze wtedy chlopak) przyjezdzal do mnie to tez sie Woloszanskiego w radiu sluchalo noca

Cytat:
a jak taka wizyta wygląda? czy Kuba będzie jakoś musiał się lekarce zaprezentować?
:
jak my bylismy to najpierw byl wywiad a potem lekarka wziela Kube w obroty, popsprawdzala po swojemu co i jak i tyle... nic nie musial pokazywac

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:36   #4817
hje
Zakorzenienie

Cytat:

hje -

odwiedzili nas dzis tescie tak bez zapowiedzi, szokes szokesowaty normalnie... tzn nas nie bylo bo bylismy w pracy, byli tylko moi rodzice...
tescie w szoku ze Kuba juz taki kawaler, ze juz zapitala sobie, bawi sie sam ladnie, tyle je bo akurat trafili na obiadek jego...
niby mamy do siebie ok 20 km wiec nie duzo ale my pracujemy od pon do pt, maz czesto gesto ma tez pracjace soboty wiec jak wroci to jest 15, a wiadomo - po 16 juz jest ciemno a Kubuleslaw po ciemku nie lubi jeździc wie jestesmy uziemieni zostaja niedziele a z niedzielami tez roznie bywa...
a oni przeciez mogliby do nas (do Kuby) przyjezdzac nawet i codziennie, w koncu to ich wnuk

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

jak moj malz (jeszcze wtedy chlopak) przyjezdzal do mnie to tez sie Woloszanskiego w radiu sluchalo noca

jak my bylismy to najpierw byl wywiad a potem lekarka wziela Kube w obroty, popsprawdzala po swojemu co i jak i tyle... nic nie musial pokazywac
A do nas t. przyjeżdżają tylko "na jakąś okazję" i jakoś mnie to nie smuci No, przyznam szczerze, tata tż jest fajny koleś, Pola go lubi, mimo że nieczęsto go widzi, ale t-owa... Ma swój charakter no i niestety...

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:

Nancy, u nas też było sprawdzanie, co tam Pola zrobiła, to zrobiła, ale tak to ją kobita podnosiła za nogi, za jedną nogę, za rękę, za obie, w takiej a takiej pozycji... Tak się sprawdza, czy dziecko ma prawidłowe odruchy. Nie ma co ukrywać, że wygląda to niezbyt fajnie, no i dzieci tego nie lubią i płaczą - ale krzywda im się nie dzieje My tak mieliśmy tylko na pierwszej wizycie, tzn. my nie chodzimy do neurologa, tylko do ortopedki, ale mniej więcej to samo chyba jest
Stary 2013-11-21, 20:42   #4818
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Coś wam pokażę...

Mala spała, obudziła się z płaczem. Wzięłam, przytuliłam, posadziłam na kolanach twarzą do siebie, nogi w rozkroku (jak u tuli, tylko na moich kolanach) a ona...zasnęła
Ululałam ją tak jeżdżąc po mieszkaniu.

Foto na pamiątkę, niewyraźne bardzo bo z komórki, "z ręki". Ja tu siedzę na wózku, ona na mnie okrakiem śpi, przyklejona...
jak słodko
Stary 2013-11-21, 20:44   #4819
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw oczywiscie wywiad, a potem Kubus lezal na takim wiekszym stole i tam go sobie pani dr obserwowala.
Potem posprawdzala odruchy (ale nie bylo trzymania za jedna noge/reke itp), podnosila go do siadu, itp.
Pozniej cos notowala w papierkach, a katem oka caly czas zerkala na Kube jak sie zachowuje (czy jest zainteresowany zabawkami, czy je chwyta, jak uklada raczki, nozki, itp).

Orzekla, ze nic mu nie jest, wziela stówke i papa

Stary 2013-11-21, 20:49   #4820
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Właśnie buziaki dla Dżejkoba !!!!!

Neti- Ty łobuzie !
U nas ostatnio problem z bunganiem Blanka bawi się w strażnika Tekseksu i się budzi przy każdej próbie ...Muszę chyba jej wytłumaczyć, że rodzice się zabezpieczają i na razie nie ma obaw przed dzieleniem się zabawkami z rodzeństwem.

Fewciu miło mi, ze o mnie myślisz
Jakoś się trzymam Nie wiem co z tą nóżką, ale co do stania i chdozenia to jej się nie da powstrzymać ,próbuje jej to jakoś masować ale nie wiele to daje.
my ostatnio nie zdążyliśmy przed wstaniem Lenki i musieliśmy skończyć przy niej szkoda było rezygnować

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Moja mi jeszcze nigdy na siedząco nie usunęła, urocze to, przyklejona całym ciałem obejmuje mnie nozkami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
my tak zasypiamy

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
buziaki dla Dżejkoba:cmok :

kurde, Filipowi się coś porobiło z popołudniowym zasypianiem - za cholerę nie da się ululać na rękach jak zawsze, bo się rzuca jak opętany, a widać, że śpiący jak cholera; sam do mnie przychodzi z pieluszką, kładzie na kolanach i się pokłada, a jak biorę na ręce, to szał no to kładę się z nim na łóżko, szaleje z 15 min i śpi; niby fajnie, tylko zazwyczaj nie zdążę go do łóżeczka przełożyć, bo zasypiam z nim

a to dlatego musiałaś sprzatać, że nie poszłaś?
u nas jest takie ciężkie zaśnięcie jak ją dłużej przetrzymam, jest mega śpiąca ledwo na oczy patrzy, tuli a za razem odpycha mnie i płacze.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
przyłączam się
Stary 2013-11-21, 20:49   #4821
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

czytałam o tym

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Cytat:

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:54   #4822
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Nancy- kciuki !

Hje- bardzo ładnie to napisałaś, cała prawda...

Debrah- ja Blankę bardzo często tak właśnie usypiam, też uwielbiam jak ona się tak tuli <3

Ja też oglądam Zbuntowanego

Blanka jeszcze nie śpi... Właśnie stoi przy łóżeczku i podskakuje, strasznie śmiesznie to wygląda
Pamiętam jak czekało się z niecierpliwością na każdy odcinek, nawet mój tż oglądał
Stary 2013-11-21, 20:55   #4823
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Coś wam pokażę...

Mala spała, obudziła się z płaczem. Wzięłam, przytuliłam, posadziłam na kolanach twarzą do siebie, nogi w rozkroku (jak u tuli, tylko na moich kolanach) a ona...zasnęła
Ululałam ją tak jeżdżąc po mieszkaniu.

Foto na pamiątkę, niewyraźne bardzo bo z komórki, "z ręki". Ja tu siedzę na wózku, ona na mnie okrakiem śpi, przyklejona...

Cytat:
Właśnie buziaki dla Dżejkoba !!!!!

Neti- Ty łobuzie !
U nas ostatnio problem z bunganiem Blanka bawi się w strażnika Tekseksu i się budzi przy każdej próbie ...Muszę chyba jej wytłumaczyć, że rodzice się zabezpieczają i na razie nie ma obaw przed dzieleniem się zabawkami z rodzeństwem.

Fewciu miło mi, ze o mnie myślisz
Jakoś się trzymam Nie wiem co z tą nóżką, ale co do stania i chdozenia to jej się nie da powstrzymać ,próbuje jej to jakoś masować ale nie wiele to daje.

Cytat:
pięknie to ujęłaś

Cytat:
oj to musze szybko wózek wymieniać
Cytat:

hje -

niezapowiedziana wizyta t.? oj ja bym chyba ukatrupiła

Cytat:
Najpierw oczywiscie wywiad, a potem Kubus lezal na takim wiekszym stole i tam go sobie pani dr obserwowala.
Potem posprawdzala odruchy (ale nie bylo trzymania za jedna noge/reke itp), podnosila go do siadu, itp.
Pozniej cos notowala w papierkach, a katem oka caly czas zerkala na Kube jak sie zachowuje (czy jest zainteresowany zabawkami, czy je chwyta, jak uklada raczki, nozki, itp).

Orzekla, ze nic mu nie jest, wziela stówke i papa
no ta

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:58   #4824
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o telefon, to Galaxy Young dupy nie urywa, ale Galaxy II mini teeeeż nie. Powiedziałabym, że są bardzo podobne, a II mini został wprowadzony na rynek wcześniej, niż Young, więc brat nie ma racji.

Ja niestety nie wiem, co Plus ma w ofercie i jak wygląda zestawienie cena telefonu/wysokość abonamentu w tej sieci. Ja w Orange przy abonamencie 65zł na 24 miesiące dałam za swojego Alcatela Scribe HD (którego KOCHAM ) 43zł, ale ja miałam różne zniżki z racji stażu w sieci... Wiem, że Plus ma swoje własne smarfony w ofercie, nazywają się chyba Kazam i mają całkiem fajne parametry, może im się przyjrzysz?

Ja nie orientuję się za bardzo w Sony i HTC. Zawsze brałam Samsungi, ale teraz zaryzykowałam i wzięłam Alcatel. Nie żałuję.

Dziś zaproponowali mi Sony xperia e i właśnie Kazam 4, oba za 1zl... Jest jeszcze Kazam 5 i chyba za 49zł bym mogła bo mieć... Kurde ja się kompletnie na tym nie znam, tak samo jak komputery to dla mnie czarna magia... Nawet nie wiem na co patrzeć i wogle... Gdybyś mogła zerknąć na parametry tych tel...

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
nie

wierz mi , drugie, pierwsze - oboje kocha sie tak samo. co do oświęcania uwagi, to pierwsze dziecie też jest rodzeństwem zachwycone i chce przy wszysttkim pomagać, i w ten sposób spędza sie nawet podczas kąpieli czy przewijania cas z obojgiem.

ja nie uważam żebym Wojtki od narodzin Ewci zrobiła jakąś krzywdę i poświęcała mniej czasu.

a jak widzę jak się ładnie razem bawią, jak jej pomaga, leci do niej jak zapłącze i jak ją tuli i mówi że ją kocha BEZCENNE
choć bić i popychać też się potrafią czasami jej tez dokucza

ja nie żałuję decyzji o drugim dziecku. jeśli tylko chcecie mieć dwoje - wierz mi - na pewno dacie sobie radę
Właśnie takie samo mam zdanie na ten temat, choć doświadczenia brak jak narazie, więc trudno powiedzieć...

Cytat:
a zbuntowanego mi jeszcze zostało 45 odcinków do końca
wow, to Ty chyba całymi dniami oglądasz tego zbuntowanego anioła....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:01   #4825
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Gapa ze mnie
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:05   #4826
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
A do nas t. przyjeżdżają tylko "na jakąś okazję" i jakoś mnie to nie smuci No, przyznam szczerze, tata tż jest fajny koleś, Pola go lubi, mimo że nieczęsto go widzi, ale t-owa... Ma swój charakter no i niestety...[COLOR="Silver"]
ja zyje w dobrych stosunkach z tesciami ale mimo wszystko nawet jakbym darla koty z nimi, z nia to i tak bym chciala zeby interesowali sie swoim wnukiem i czesto go odwiedzali. ja mialam tylko jedna babcie, reszta dziadkow zmarla jak bylam malutka i w ogole ich nie pamietam (tzn pamietam pogrzeb dziadka jak sie ganialam z jakims kuzynem po cmentarzu , miala 4 latka wtedy) i poznej zawsze zazdroscilam innym dziciakom tych dzadkow i babc...

Stary 2013-11-21, 21:06   #4827
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Witanko

Przeleciałam Was biegusiem

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:07   #4828
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Orzekla, ze nic mu nie jest, wziela stówke i papa ;)

Stary 2013-11-21, 21:08   #4829
s i l v e r
Zakorzenienie

Znów cały dzień mnie nie było ale pewnie i tak nikt nie zauważył

Lecę nadrabiać te pińcet stron od wczorajszego wieczoru.

Cytat:
Dzis to nawet zasluguje na pochwale.
Wyskoczylam rano do lumpa na godzinke.
Wracam - a tu hałs jako taki ogarniety, zmywarka i pralka wstawione, wieksze garki/miski/patelnie umyte recznie.
SZOK SZOK!
dla tż

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
jeny, nie moge z tych Waszych Tż naprawdę pierwszy raz się spotykam żeby facet zwracał uwagę na nieporządek czy, że obiadu ni ma.
dlatego też, nie wiem co mam doradzić
Ja tak samo u nas nigdy się to nie zdarzyło
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Dziękuję za polubienie na fb strony jubilera - później w k. jeszcze dam linka. Ogólnie to jeszcze mam z tym dużo roboty, myślałam że zrobię i będę mieć spokój, no ale to nie takie proste. W piątek idę robić porządne zdjęcia na stronę internetową bo stoi pusta, także na nudę nie narzekam. Obiecałam sobie że jutro ile się da będę odpoczywać, zresztą na razie muszę być w pobliżu Oliego żeby sobie krzywdy nie zrobił.
Ja też bym chciała polubić podaj link
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
meneq

Jeszcze Wam wrzucę obiecane dawno zdjęcia wózka i nie tylko.

Dobranoc
Piękny wózeczek , a właściciel

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
A .. i udalo mi sie kupic wozek dzwonili do mnei w czoraj ze sklepu ze maja ostatnia sztuke za 600 zl, w innych sklepach on line kosztuja 1200, a czasem wiecej wiec jestem szczesliwa.
Mam nadzieje, ze bede z niego zadowolona .

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Nocka znowu beznadziejna. Kurna, musze zaraz jechać do sklepu;/ tzt sobie zażyczył zarzucajkę a ja nie mam najważniejszego składnika;/
A co to ??
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
a propos takich reklam: Wojtek sie mnie ostatnio pytał co to jest erekcja Udałąm że nie słysze

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Włąśńei doatałam info że moja kuzynka urodziła; o5:50 jechali do szpiatala a o 8:45 już po wszystkim. Chłopczyk malutki - 2800 ale ona tak ma, córkę też taka kruszynkę urodziła.
Jest to trzecie dziecko w naszej rodzinie w tym roku

Nadrabiam dalej
Stary 2013-11-21, 21:08   #4830
e_vel
Wtajemniczenie

przepraszam ale nie miałam dziś czasu

Maja ma za sobą pierwsze 3 samodzielne kroczki i ładnie utrzymuje równowagę stojąc. Kurcze, a zaczęła stać 3 dni temu sama

A teraz wybaczcie ale dziewczynki śpią, a mąż nie
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości