Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 20:42   #2041
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

ale jestem beznadziejna,........ spalilam mezowi ulubiona bluze.... ;/ i to glupia zarowka boże..... tylko ja moge miec takiego pecha i w ogole... ;/ niby mowi ze nie zly ale wIdze ze w☠☠☠☠iony na ma;ksal;/

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

nie wszyscy maja klamry- moj nie mial ;p
Jak to zrobiłaś?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:48   #2042
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

rusalka-gratulacje!! Super, ze laktacja ruszyla.U mnie tez dopiero po 2-4 dniach bylo wiecej mleka.
Powiedzcie mi, piszecie o morfinie-czy to chodzi naprawde o morfine czy o srodek przeciwbolowy?? Czy to blad w tlumaczeniu???Czy to naprawde morfina?

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:54   #2043
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Jak to zrobiłaś?

nie miała miejsca na suszarce takiej stojącej, to stwierdziłam ze powiesze na sznurkach w lazience- ta też zrobiła, ale jeden sznurek jest mega blisko żarówki no i ta bluza tak cały dzień wisiała sobie przy tej żarówce. o 20 zapaliliśmy światło bo młody miał kąpiel i tak przez 30 minut sie nagrzewało az sie podjarało. Szczescie ze mąż wszedł w odpowiednim momencie bo miałabym po ubrankach od młodego i BÓG wie co by sie stało ..

Dziewczyny, sorki ze ja tak non stop pytam... ile musi sikac niemowlak? mniej wiecej, jest jakiś sposób eby sprawdzic.. nie wiem, ale chyba wiecie o co mi chodzi...

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
rusalka-gratulacje!! Super, ze laktacja ruszyla.U mnie tez dopiero po 2-4 dniach bylo wiecej mleka.
Powiedzcie mi, piszecie o morfinie-czy to chodzi naprawde o morfine czy o srodek przeciwbolowy?? Czy to blad w tlumaczeniu???Czy to naprawde morfina?
nie wiem, ja miałam ketonal
ale też mnie początkowo zdziwiło ze u innych morfine podawali, ale szwagierka mi mówiła ze ona też dostawała wiec to chyba jednak prawda :P
Stary 2013-11-21, 21:06   #2044
Kociak85
Zadomowienie

Mam nadzieję, że u Iskry to jakiś jednorazowy incydent. Dobrze, że tomograf nic nie wykazał, ale dla spokoju powinni jej cc zrobić. Chyba, że właśnie ze względu na jej stan wolą to przełożyć. Dzidzia, gdybyś z nią rozmawiała przekaż jej uściski od nas.

adoosienka, współczuję przejść z cesarką. Dobrze, że to już a Tobą. Straszne musi być takie coś, że chce się coś powiedzieć i nie można.

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zauważyłam coś dziwnego i nie wiem czy mam się martwic czy cieszyć. otóż po sikaniu na papierze widzę takie brudzenie jak przy końcu okresu, ale bez sluzu. Miała ktoras z was to?
Ja miałam podobnie - to chyba kawałki czopa były. Ale po 2-3 dniach mi przeszło i teraz jest czyściutko.

U mnie zamiast się rozkręcać to się uspokoiło. Zaraz po odstawieniu leków twardniał mi brzuch itd, a teraz twardnieje mi trochę tylko wieczorem, czasami jakieś skurczyki nawet się pojawiają i to wszystko. W weekend chyba podjadę sobie na KTG. Niby nie mam skierowania od lekarza, ale jakoś tak dla mojego spokoju i "wybadania" sytuacji.
A tak to jutro przychodzą znajomi z okazji urodzin męża i muszę rano się zorganizować szybko i zrobić torta jakiegoś
--
Stary 2013-11-21, 21:12   #2045
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

ja sie pochorowalam,
bylam dzis na usg i nie zapisaly sie zadne powazniejsze skurcze, lekarz obstawia teraz ze raczej dotrwam do terminu, oszalec mozna
Przeziębienie się przypałętało? A sio!

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dostałam gorączki prawie 39...nie wiem co nan robić...mama mówi ze na ip powinnam jechać jak mi do jutra nie przejdzie.krocze mnie boli mam nabrzmiale i boli i nie wiem czy to to bo w sumie dziś jest tydzień od porodu
Mam nadzieje, że już jesteś na IP. Pierwsze co pomyslałam, że od piersi, ale skoro krocze obolałe bardzo i spuchnięte to może się tam jakieś zakażenie wdało, albo łożysko nie całe poszło tfu tfu. Żeby to nie było nic poważnego i żeby szybko przeszło! Czekamy na wieści.

Cytat:
Uskutecznialiśmy z mężem wykurzanie małego i udało nam sie bunga bunga w koncu na mega ilości żelu nawilżającego. Mi było dobrze, ale mój małż niestety nie mógł dojść. I tak mi było dobrze, że w trakcie się posikałam Mówiłam mu, że zaraz się zsikam, ale nie myślałam, że to poleci tak bez żadnej kontroli i w pierwszej chwili myśleliśmy że to wody odeszły a tu czuc siuśki. Wstyd mi teraz przed nim, ale on mówi, że nic się nie stało.

Teraz tylko mały się rusz i brzuch co i rusz twardnieje. Wątpię aby coś się ruszyło.
O kurcze, licha sytuacja, ale co zrobić...

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Hello dziewczynki.
Przepraszam, ze nie nadrabiam i tylko na razie o sobie ale jestem wykonczona. Wlasnie wrocilam do domku. Moglam zostac jeszcze jedna noc w szpitalu, ale dali mi wybor i stwierdzialam, ze od niedzieli tam siedze, wiec mam dosc.
Cesarka przebiegla rewelacyjnie. Ekipa wapaniala. Opieka po rowniez.
Mialam troche klopotow z drenazem, ktory mimzalozyli (30 centymetrow pozwijanej rurki gumowej w brzychu). Po dwoch dniach tak mi zaczal dokuczac i uwierac, ze nie moglam zrobic kroku czy zlapac glebszego oddechu bo sie zwijalam z bolu.
Biore antybiotyki bo drenaz za bardzo mi dokuczul i wszystko podraznil i silne tabletki przeciwbolowe z kodeina. W szpitalu dostawalam najpierw morfine potem spora dawke kodeiny....
Przez pierwsze dwa dni nie mialam mleka wiec sie martwlam, ze tym razem laktacja bedzie do duszy. Zwlaszcza, ze Ola w przeciwienstwie do Zuzi od poczatku jest niezlym sskaiem. Ola spadla 200g. Odwczoraj zaczal mi sie naplyw mleka i piersi sa pelne i bardzo ciezkie. Moge sie dzielic...niestety pomimo dobrego przystawiania mam pocharatane sutki. Nic to dam rade
żebyś szybko doszła do siebie! Mała jest słodka

Cytat:

ale jestem beznadziejna,........ spalilam mezowi ulubiona bluze.... ;/ i to glupia zarowka boże..... tylko ja moge miec takiego pecha i w ogole... ;/ niby mowi ze nie zly ale wIdze ze w☠☠☠☠iony na ma;ksal;/

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Jak pech to pech... ale szczerze mówiąc to bym nie wpadła na to, że coś takiego się może wydarzyć... nic dziwnego, że mąż zły. Biedak.

Cytat:
O normalnej morfinie piszą dziewczyny, podaje się przeciwbólowo. Ale też mnie to zastanawia, bo pewnie do mleka przechodzi i dzieć potem taki otępiony.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:18   #2046
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Póki co królewna niechętnie śpi w swoim królestwie Najlepiej to na łóżku u mnie z cycem w buzi

U mnie trochę się uspokoiło, nie nabierają już tak jak wczoraj. Może szałwia pomogła, położna zaleciła mi pić filiżankę dziennie.

Mi już brakuje przytulasów z mężem mimo że wszystko boli tam na dole, a tu tyle trzeba wytrzymać

Dzisiaj w ogóle jakaś niespokojna jest. Bardzo mało spała w ciągu dnia.
też piłam szałwie i mam wrażenie, że pomogła

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
hej ja znów cierpie na brak czasu. Mam wieści od adoosienki Dostałam Kubusia Tygryska i adoosienka
napisała, że od poniedziałku są w domku i uczą się siebie nawzajem. Cycuchy ma obżarte i bardzoboli przy karmieniu. Jak się ogarnie to włączy kompa i zajrzy świata serdecznie nas pozdrawiają z Kubusiem

napisałam że m tez pozdrawiamy ciepło to posłała jeszcze drugąfotke z podpisem "oto mina Kubulka jak mu przekazałam żę ma super wizażowe ciotki "
jeeeejku
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
12 lat temu o tej porze widziałam mojego Tatę po raz ostatni. Była brzydka pogoda, strasznie padał deszcz i zimno. Za kilka godzin mój Tata zginie w czołowym zderzeniu z ciężarówka ;(

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

I pewnie pracownicy je wynosza zanim wyłoza na pòłki

Co do wczorajszegi pytania o sanki ..
Właśnie śnieg pada

skłoniło mnie to do zastanowienia się nad prezentami
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
A no i chciałam Wam powiedzieć dwa słowa o moim porodzie... (mam nadzieję, że nikogo nie przestraszę, ale niestety nie będę go wspominać dobrze

W piątek o 7 rano przyszła po mnie położna, że idę na porodówkę, żeby przygotować się do cięcia. No to poszłyśmy... a tam pierwsze co - cewnik (ja pitole - myślałam, że oszaleję taki dyskomfort!), potem jedna kroplówka, następnie druga kroplówka - wtedy przyjechał mąż - no i jeszcze trzecia kroplówka. Mój doktorek przyszedł do mnie chwilkę po ósmej i powiedział, że trzeba czekać na anestezjologa. No a ten "łaskawie" zjawił się o 10 :/ No i idziemy na salę operacyjną. Tam anestezjolog i jego dwie asystentki jakieś każą mi usiąść na łóżko, dają poduszkę między nogi i mówią, że mam się wypiąć. Anestezjolog mówi co robi - najpierw nakłucie w celu znieczulenia miejscowego do wkłucia znieczulenia do operacji. Bolał jedynie ten zastrzyk nr 1, ale chwilka i po bólu. Jak już znieczulił, kazał się położyć i czekać aż nogi zaczną się robić ciepłe i ciężkie - czułam to, ale baaaaardzo powoli i bardziej na lewą stronę ciała. Wszedł mój doktorek i jeszcze jeden (robili cesarkę we dwóch) i anestezjolog zaczął mi psikać jakimś zimnym płynem, najpierw na piersi (miałam mówić co czuję, więc mówię - zimne), póżniej na brzuchu - zimne, na nogach - ciepłe, on na to, że dziwne, ale jeszcze chwile musimy poczekać. Poczekali chwilę i ten drugi doktorek wziął pęsetę i wyrwał mi włoska z brzucha, na co ja się wydarła AłA!! No i oni zdziwiona mina... Na to anestezjolog daje mi maskę i mówi, że mam głęboko oddychac bo to tylko tlen... i tu już nic nie wiem - dziewczyny oni musieli mnie uśpić bo źle zadziałało znieczulenie A najgorsze było to, że mnie o tym nie uprzedzili i jak zaczęłam się budzić to oni wciąż zszywali i wszystko czułam, chciałam się drzeć, ale nie mogłam nawet powieką ruszyć, język mi nawet bezwładnie leciał, miałam wrażenie, że się duszę, nie mogłam nic powiedzieć - a w gardle miałam tą wielką rurę! :/ Jak mnie dobudzili to zobaczyli, że jestem cała zryczana, a ja tylko zaczełam się pytać gdzie jest moje dziecko, co z dzieckiem, dlaczego mnie uśpili - byłam pewna, że coś się stało ;( A maluszek już był w sali z mężem i czekali na mnie... Byłam ledwie żywa jak mnie zawieźli na salę, nawet małego nie mogłam zobaczyć, więc mąż szybko zaczął mi w telefonie pokazywac zdjęcia i mówić, że maluch zdrowy i dostał 10 punktów i jest śliczny.. jeszcze bardziej ryczałam, nie mogłam mówić i oddychać, nic... mąż tylko całował i uspokajał. Dziś mówi, że byłam w takim stanie, że myślał, że będę 2 tygodnie w tym szpitalu leżeć tak źle to zniosłam... Małego dostałam do sali o 5 nad ranem w sobotę, a o 7 rano pionizacja i jakoś poszło - najważniejszy był maluszek! Boże jakie to niesamowite uczucie, taki człowieczek nic nie zrobił, a mogłoby się bez zastanowienia oddać za niego całe życie - taka miłość, że nigdy czegoś takiego nie czułam
No i w poniedziałek wypuścili nas do domku, dziś już całkiem nieźle śmigam jeśli chodzi o moją sprawność.
To chyba tyle
jejku, ale miałaś przeżycia.. ale ważne jest to, że już wszystko w porządku!

A my byliśmy dziś u lekarza.. Ciocia jest pielęgniarką w przychodni i zarejestrowała nas do zdrowych dzieci, wejście jest od innej strony budynku, więc troszkę mniejsze zagrożenie wirusami
Pani doktor zważyła, zbadała, obejrzała oczko i odparzony tyłeczek. Leoś w niecałe dwa tygodnie przybrał 300g więc obecnie waży 4300 ( przy wypisie było 3990 ), na oczko dostaliśmy kropelki, na pupę maść
Później wpadła do mnie przyjaciółka i poplotkowałyśmy sobie troszkę

Noc była w miarę, poza tym, że Leo obudził się o 6 i nie chciał już spać.. no chyba, że go miziałam po główce.. jaki ojciec taki syn

a teraz włączył syrenę więc idziemy cycolić
Stary 2013-11-21, 21:18   #2047
niunia32
Zakorzenienie

Rybka dobrze ze nic więcej sie nie przypalilo..

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:23   #2048
maomami
Wtajemniczenie

Jaka ja jestem głupia!!!!!!!! Mojemu dziecku było chyba po prostu za gorąco co ze mnie za mama !!! jak zaczęliśmy ją rozbierać do kąpania to się uspokoiła, wystarczyło że ściągnęłam pajaca. Myślałam że jak ma body z krótkim rękawem i pajaca to jest ok
Brzuszek jej chyba też troszkę dokuczał, ale robiła kupy i puszczała bąki, a cały dzień jakaś rozdrażniona i tak sapała

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:30   #2049
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:

szczęściara moglaś od razu używać body
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:30   #2050
maomami
Wtajemniczenie

Zważyliśmy dzisiaj Zuze, waży 3800 na naszej wadze,a jest dokładna bardzo. Martwie sie że to mało, Wy tak piszecie ile te Wasze dzieciaczki przybierają, ona wage urodzeniową miała 3250 ale w 4 dobie ważyła równe 3 kg, czyli w 5,5 tyg przybrała tylko 800 g, a je ładnie, dzisiaj miała gorszy dzień tylko

Stary 2013-11-21, 21:31   #2051
anulka2205
Wtajemniczenie

Rusałka serdecznie gratuluję

Antibia nie żartuj sobie nawet i nie czekaj z ip do jutra

Maoami nie wygaduj

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:42   #2052
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Żaròwka?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:50   #2053
malinka123108
Wtajemniczenie

a ja siedze i masuje suty..moze to cos przyspieszy,a za chwile przytulansko z mezem( takie przeprosinowe) mam zamiar do jutra poludnia urodzic!!!
Stary 2013-11-21, 21:54   #2054
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Ja dostałam morfine na zła godzinie bòlu jak przyjechałam do porodu.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że u Iskry to jakiś jednorazowy incydent. Dobrze, że tomograf nic nie wykazał, ale dla spokoju powinni jej cc zrobić. Chyba, że właśnie ze względu na jej stan wolą to przełożyć. Dzidzia, gdybyś z nią rozmawiała przekaż jej uściski od nas.

adoosienka, współczuję przejść z cesarką. Dobrze, że to już a Tobą. Straszne musi być takie coś, że chce się coś powiedzieć i nie można.

Ja miałam podobnie - to chyba kawałki czopa były. Ale po 2-3 dniach mi przeszło i teraz jest czyściutko.

U mnie zamiast się rozkręcać to się uspokoiło. Zaraz po odstawieniu leków twardniał mi brzuch itd, a teraz twardnieje mi trochę tylko wieczorem, czasami jakieś skurczyki nawet się pojawiają i to wszystko. W weekend chyba podjadę sobie na KTG. Niby nie mam skierowania od lekarza, ale jakoś tak dla mojego spokoju i "wybadania" sytuacji.
A tak to jutro przychodzą znajomi z okazji urodzin męża i muszę rano się zorganizować szybko i zrobić torta jakiegoś
--
Pfff.. Jak masz jutro imprezki urodzinowa to pewnie jutro sie zacznie
Majka tez czekała na imprezke :P

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Jaka ja jestem głupia!!!!!!!! Mojemu dziecku było chyba po prostu za gorąco co ze mnie za mama !!! jak zaczęliśmy ją rozbierać do kąpania to się uspokoiła, wystarczyło że ściągnęłam pajaca. Myślałam że jak ma body z krótkim rękawem i pajaca to jest ok
Brzuszek jej chyba też troszkę dokuczał, ale robiła kupy i puszczała bąki, a cały dzień jakaś rozdrażniona i tak sapała
Mao a pajac I body to duzo wg Ciebie? Ile macie w Domu stopni?
Miala spocony karczek? Czoło?
Majka zaraz dostala potowek jak ja raz przegrzałam ..

Cytat:
Zważyliśmy dzisiaj Zuze, waży 3800 na naszej wadze,a jest dokładna bardzo. Martwie sie że to mało, Wy tak piszecie ile te Wasze dzieciaczki przybierają, ona wage urodzeniową miała 3250 ale w 4 dobie ważyła równe 3 kg, czyli w 5,5 tyg przybrała tylko 800 g, a je ładnie, dzisiaj miała gorszy dzień tylko
Moze ona bedzie poprostu drobinka?
Czytalam wczoraj I podobno 150 na tydzien to norma ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-21, 21:57   #2055
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny dostałam gorączki prawie 39...nie wiem co nan robić...mama mówi ze na ip powinnam jechać jak mi do jutra nie przejdzie.krocze mnie boli mam nabrzmiale i boli i nie wiem czy to to bo w sumie dziś jest tydzień od porodu
Na IP!
Cytat:
Współczuję. Mnie od dwóch dni rodzina męża zamęcza swoimi telefonami, jak się czuję itd z nadzieją, że juz niedługo urodzę. Wpienia mnie to też bo chyba to ja powinnam być tym podekscytowana i powinnam się nie móc doczekać, a ja spokój.

Słodziuchny klusek

Ból się uspokoił i brudzenie na razie też.

Dzidzia Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze z Iskierka

Jedź albo dzwon na IP. Może coś się tam poważnego dzieje skoro masz tak wysoka gorączkę i jesteś tam opuchnięta.

Uskutecznialiśmy z mężem wykurzanie małego i udało nam sie bunga bunga w koncu na mega ilości żelu nawilżającego. Mi było dobrze, ale mój małż niestety nie mógł dojść. I tak mi było dobrze, że w trakcie się posikałam Mówiłam mu, że zaraz się zsikam, ale nie myślałam, że to poleci tak bez żadnej kontroli i w pierwszej chwili myśleliśmy że to wody odeszły a tu czuc siuśki. Wstyd mi teraz przed nim, ale on mówi, że nic się nie stało.

Teraz tylko mały się rusz i brzuch co i rusz twardnieje. Wątpię aby coś się ruszyło.
O kurcze dziwne to takie...ale nie ma co się przejmować zdarzyło się i tyleMąż podszedł do tego na lajcie i Ty też tak do tego podejdź.
Cytat:
Nie miej do siebie pretensji wszystkie się uczymy na własnych błędach

Idę lulu, wypiłam hetbatkę rumiankową, trzymajcie kciuki za noc
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 22:00   #2056
sorento
Rozeznanie

Antibia86 mam nadzieję, że pojechałaś na IP

malinka za wizytę

Asist no cóż, zdarza się
Może to kiepskie pocieszenie, ale jak tż będzie z Tobą przy porodzie, to nie takie rzeczy mogą się dziać

rusalka12 super, że już w domku i że mleczko płynie
Oleńka i Oleńka z mamusią

paulinaizabela

ryba91 oj
Dobrze, że nic więcej się nie stało

maomami Będziesz wiedzieć na przyszłość, żeby i to sprawdzić

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 22:12   #2057
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Żaròwka?

no też sie nie spodziewałam. Ale teraz sie z tego śmieje, wczesniej byłam wkurzona na maksa. Mąż też sie z tego śmieje.
Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
a ja siedze i masuje suty..moze to cos przyspieszy,a za chwile przytulansko z mezem( takie przeprosinowe) mam zamiar do jutra poludnia urodzic!!!

Mao- a moze nie przegrzałaś, tylko chciała sobie posiedziec bez pajaca? :P bo mój tak czasem robi.. jest w body i półspiochach i popłakuje,marudzi a jak sciągam zeby sprawdzić czy jest kupa to sie uspokaja, jak zakładam spowrotem to znów maruda. Ściągam mu wtedy galotki na 30 minut i jakoś tak sie uspokaja. Nie wiem, może sie wietrzy ale bez kitu tak robi czasem nawet pampka mu ściągam i leży soibe i wietrzy pupkę i siusiaka potem zaczyna sie pręzyć i prawie za każym razem idzie siku, kilka bączków a na koniec kupka:P

Oczywiscie zdarza sie to raz na dzień i to nie codzien... no ale moze Twoja też chciała sobie posiedziec bez niczego

a tak poważnie to nie przejmuj się, każda z nas uczy sie na błędach- następnym razem bedziesz wiedziała

No dobrze ze sie wiecej nic nie zjarało ale waliło w domu masakrycznie!!!

Mam upie pytanie : czy smoczki te takie do buzi, nie na butle to tez sie zmienia z wiekiem?? bo ja nie mam opakowań i nie wiem czy tam pisało..
Stary 2013-11-21, 22:20   #2058
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zauważyłam coś dziwnego i nie wiem czy mam się martwic czy cieszyć. otóż po sikaniu na papierze widzę takie brudzenie jak przy końcu okresu, ale bez sluzu. Miała ktoras z was to?
pewnie powoli cos sie z czopem dzieje
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Hej cioteczki

Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app
czeeeeść!
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Czytałam Was ale mam zacmienie umysłu w tej chwili.

Moja bliska kumpela, Iskra zaczęła mieć dziś problemy neurologiczne. Trudnosci ze sklejeniem zdania, slabnacy wzrok w jednym oku, bol glowy i nudnosci ; (.jak naćpana gadala jak do niej dzwonilam.
Z dzieckiem ok ale nie wiadomo co z nia.
Siedzę i rycze

o jaaacie doczytałam już że sytuacja się unormowała, ale co oni musieli przeżyć, nawet boe sie myśleć trzymam kciuki aby wszystko było ok z Iskra i maleństwem!
Cytat:
za cycolenie

Ja dzis przezyłam lekko zdziw
Siedze , patrze na tv I slysze ze pies szczeka. No to podchodze do okna ( pies biegajacy samopas w UK to jak snieg w czerwcu ) I widze biegajacego w kolo psa a za nim chlopca , na OKO 3 lata. Krotki rekaw , adidasy I gola dupa goła I sobie biegaja w kolo a matka stoi w drzwiach Domu I Pali fajke.
Przypominam ze rano padal snieg a teraz jest 4 stopnie

no to pojechali po bandzie
matka pierwsza klasa
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Jesteśmy po ważeniu i Majeczka ma już 2720 z tej okazji mamusia kupiła jej nowy 5-cio pak bodziaków w sówki Umówiliśmy się też na szczepienie, będzie miała 3 grudnia.
Przyszła dziś mata to lecę rozpakować i później przetestujemy

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dawno Wam nie pokazywałam Majeczki...

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

ja sie pochorowalam,
bylam dzis na usg i nie zapisaly sie zadne powazniejsze skurcze, lekarz obstawia teraz ze raczej dotrwam do terminu, oszalec mozna
zdrówka
zaraz Ci powiedzą że przenosisz, masakra
Cytat:
na pogotowie szyyybko!
Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość

Cytat:
n

Dziewczyny, sorki ze ja tak non stop pytam... ile musi sikac niemowlak? mniej wiecej, jest jakiś sposób eby sprawdzic.. nie wiem, ale chyba wiecie o co mi chodzi...
kto pyta nie błądzi

położna mówiła że jakoś 7-8 pieluszek dziecko powinno moczyć. Tylko teraz pytanie: na dzień cyz na dobe, tego nie pamiętam

mam pierwze fote z sesji dzisiejszej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Lenkaaa.jpg (47,4 KB, 55 załadowań)
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 22:23   #2059
maomami
Wtajemniczenie

No wydawało mi się że body i pajac to ok, ja co prawda chodzę w krótkim rękawku, mój tż w krótkich gatkach i krótkim rękawku. A ona jak nie śpi to cały czas wierzga nóziami i nie poleży spokojnie. W domu mamy między 20-21 stopni ale u nas w pokoju jest 21 i czasem więcej, zwłaszcza w dzień jak jeszcze przyświeci trochę słońca bo nasz pokój jest na południe. No ale nie siedze z nią całego dnia w pokoju tylko.

Spocona nie była, miała ciepłe łapeczki, stópki, karczek dość ciepły ale nie spocony i troszkę spocone w środku rączki tak jakby ale ona je ma cały czas w piąstki prawie zaciśnięte, jak ją karmiłam to miałam trochę spoconą rękę spod jej główki.
Jejku jaka ja jestem durna.

Może będzie drobna, oby tylko była zdrowa

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
no też sie nie spodziewałam. Ale teraz sie z tego śmieje, wczesniej byłam wkurzona na maksa. Mąż też sie z tego śmieje.

Mao- a moze nie przegrzałaś, tylko chciała sobie posiedziec bez pajaca? :P bo mój tak czasem robi.. jest w body i półspiochach i popłakuje,marudzi a jak sciągam zeby sprawdzić czy jest kupa to sie uspokaja, jak zakładam spowrotem to znów maruda. Ściągam mu wtedy galotki na 30 minut i jakoś tak sie uspokaja. Nie wiem, może sie wietrzy ale bez kitu tak robi czasem nawet pampka mu ściągam i leży soibe i wietrzy pupkę i siusiaka potem zaczyna sie pręzyć i prawie za każym razem idzie siku, kilka bączków a na koniec kupka:P

Oczywiscie zdarza sie to raz na dzień i to nie codzien... no ale moze Twoja też chciała sobie posiedziec bez niczego

a tak poważnie to nie przejmuj się, każda z nas uczy sie na błędach- następnym razem bedziesz wiedziała

Mam upie pytanie : czy smoczki te takie do buzi, nie na butle to tez sie zmienia z wiekiem?? bo ja nie mam opakowań i nie wiem czy tam pisało..
Na naszych pisało że są od 0-6 mcs, a mamy z aventa

Stary 2013-11-21, 22:26   #2060
rusalka12
Zadomowienie

De kochana tak morfine mam na mysli. Najpierw dawali mi morfine jak zaczely sie te bole przez drenaz. Potem zamienili na kodeine. U mnie opieka i wszystko bylo super. Moze jutro znajde chwile to opisze. Jedynie sie zdenerwowalam jak na poczatku zignorowali moje skargi na bol w boku brzucha (tam byl drenaz). Dopiero drugiego dnia nie wytrzymalam i zaczelam plakac z bolu (ja z bolu nie placze za czesto, musi byc naprawde zle) polska pielegniarka zareagowala, poleciala po czopek. Irlandzka salowa, ktora miala wtedy dyzurvzapytala - naprawde cie tak boli? Uwierzyla jak zobaczyla mni przechodzaca z jednego konca sali na drugi, kiedy sie zatrzymalam i nie bylam w stanie zrobic kroku. Mialam mala na reku i zaczelam sie slaniac a lzy zaczely ciurkiem mi leciec po twarzy. Wtedy ona sama przyleciala i pomogla dojsc do lozka i poleciala po morfine i lekarza...

Co do laktacji. Ja mam problem w druga strone. Mam za duzo pokarmu i mala nie jest wstanietego zjesc i musze zaczac sciagac bo bedazastoje
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 22:28   #2061
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
mi dawali morfinę po cc

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

--
Dobrze córci w brzusiu to co się na ten ziąb będzie pchała
Oby się wkrótce akcja rozkręciła

Cytat:
To owocnego wypędzania młodej

Rusałka - śliczna Oleńka

Acelinko - piękna foteczka czekam na więcej

Majeczka od półtorej godziny szaleje na macie Zakup w 100%; trafiony!!

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-11-21 o 22:30
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 22:45   #2062
domii29
Zakorzenienie

Dzidzia bardzo mi przykro, choc minelo juz 12 lat to boli napewno tak samo

Adoosienka najwazniejsze ze porod juz masz za soba.

Lineczka za cycolenie

Dobrze ze z Iskra wszystko w porzadku

Ktoras z Was pytala jak wyglada wizyta u ginekologa po porodzie. Mi kazal wejsc na samolot, obejrzal i sprawdzil blizne, ponaciskal brzuch i zrobil usg dopochwowo

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Przepraszam ze zadnej z Was wiecej nie odpisuje ale nie nadrobilam Was do konca. Jutro na spokojnie bede nadrabiac

Byl lekarz u nas, z Jasiem wszystko w porzadku jutro napisze skad ta chrypka bo dzis juz nie mam sily

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 22:51   #2063
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
za owocne
Cytat:

Idę spać. Może coś się rozkręci bo jak leżę to brzuch mi twardnieje i czuje jakiś lekki ból. Nie obiecuję, że urodzę

Jak jutro tez nie to dopiero w przyszłym.

Dobranoc. Szybkich porodzików
Stary 2013-11-21, 22:54   #2064
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
na pewno nie wit. C zdążyłaby wypalić mi podniebienie
ananasy dziwnie drapia mnie w usta, jakby jakieś włoski czy coś
Cytat:
Ania Też mam stracha przed każdą nocą, bo rano problem z zwleczeniem się z łóżka. Biodra tam napier...., że szok. Mam nadzieję, że po porodzie to minie.

Bez wypadków zostaje jeszcze stymulacja brodawek, ale mojemu mężowi słabo to jakoś wychodzi.
mnie dzisiaj brodawki przeszkadzają, bardzo wrażliwe są.
może my łapiemy odleżyny?

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 22:55   #2065
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

U nAs dokładnie to samo. Marudzi a jak przyjdzie do przewijania to cisza
Cytat:
pewnie powoli cos sie z czopem dzieje

czeeeeść!

o jaaacie doczytałam już że sytuacja się unormowała, ale co oni musieli przeżyć, nawet boe sie myśleć trzymam kciuki aby wszystko było ok z Iskra i maleństwem!

no to pojechali po bandzie
matka pierwsza klasa

zdrówka
zaraz Ci powiedzą że przenosisz, masakra

na pogotowie szyyybko!

kto pyta nie błądzi

położna mówiła że jakoś 7-8 pieluszek dziecko powinno moczyć. Tylko teraz pytanie: na dzień cyz na dobe, tego nie pamiętam

Widziałam Lenke na FB najprawdziwsza ksieżniczka. Ona jest jak porcelanowa laleczka

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-21, 22:59   #2066
acelinka
Zakorzenienie

trele niech ona lepiej nie jest z porcelany bo przy swojej starszej siostrze to długo by ta porcelana nie wytrzymała

dzięki dziewczyny z niecieprliwością czekam na reszte fotek

Lece spać, założe się że jak tylko zamkne oczy to Lenka się na cyca obudzi
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 23:04   #2067
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze to nie wiem ale moja Nelka to sika hektolitrami bo jak zmieniam jej pampka to on prawie przecieka tyle jest nasikane :P

Cytat:
Tak, jezeli dobrze pamietam to sa 0-3, 3-6 itd

Oczywiscie pampersow w Biedrze nie kupilam, byly same 4 i 5, ale za to zaopatrzylam sie w 2 opakowania chusteczek mokrych teraz mam zapas

W ogole jestem wyrodna matka i pije Karmi.. Mam nadzieje ze na laktacje cos mi pomoze i zakupilam dzisiaj ten ricinus communis czy jak to sie zwie.. Zobaczymy, juz robie cuda wianki zeby miec na tyle mleka zeby calkowicie odstawic mm

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 23:05   #2068
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Chyba zaliczyliśmy pierwszą kolkę Mała tak strasznie płakała, za nic nie mogliśmy jej uspokoić. Wyginała się, prężyła i napinała brzuszek. Oczywiście płakałam razem z nią. Ehh ja to jestem za cienka na takie akcje Bąki puszcza i kupy robi regularnie, ale ewidentnie coś było nie tak.

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

nie przejmuj sie byłaś padnięta zapewnie, ale myślę że to jednorazowe było i dalej będziesz spać na czuwaniu.
A czemu nie śpicie z mężem w jedym pokoju? Ma się wyspać?
Oby Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło. Na ogół śpię czule i nie trudno mnie obudzić, a dzisiaj dopiero kilkukrotne potrząsanie pomogło

Mąż wstaje rano do pracy, ma prawo choć trochę się wysypiać. Zresztą w pokoju w którym stoi łóżeczko jest dosyć mała kanapa, nie zmieścilibyśmy się tam razem. Czasami wstaje w nocy i przychodzi do nas do pokoju zobaczyć co się dzieje jak mała płacze.

Cytat:

Miki- no to łądnie zasnęłaś
Strasznie padnięta dziś byłam

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość

xxxMikixxx ale musiałaś być padnięta
Oj tak Jakiś kryzys mam ostatnio. Pewnie jeszcze poszpitalne zmęczenie, bo tam zazwyczaj całą noc czuwałam nad małą.

Cytat:

Ja bym sie bała spac z dzieckiem, majac takie spanie
Po dzisiejszej akcji też zaczynam się bać

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
też nie słyszałam jak dzisiaj w nocy mała się przebudziła i zaczynałą płakać, dopiero TŻ mną potrząchał i się obudziłam
O widzisz. Pewnie też zmęczenie

Cytat:
Nawet się nie zastanawiaj tylko ruszaj na IP

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
też piłam szałwie i mam wrażenie, że pomogła
Mi już się w miarę unormowało, więc przestałam pić.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 23:15   #2069
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Lenka

rusalka12 się nacierpiałaś bidulko z tym drenem

paulina za matę

lineczka za mleczko

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Dobranoc dziewczynki, idę spać powoli
Spokojnej nocki dla wszystkich!

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 03:04   #2070
lineczka1989
Zakorzenienie

Zadna nie wstawala na karmienie?

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości