Zdradzi³y¶cie ch³opaka? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-11-21, 17:43   #121
natka 94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 142
Dot.: Zdradzi³y¶cie ch³opaka?

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Poka¿ wiadomo¶æ
A jaka to prawda? Ty wrzucasz wszystkich zdrajców do jednego worka i piszesz teksty, po których rêce opadaj±.
Nikt nie twierdzi tutaj, ¿e zdrada jest super i nie przyklaskuje, ale wiêkszo¶æ potrafi spojrzeæ na problem szerzej ni¿ stwierdziæ, ¿e to nie cz³owiek/albo to prostytutka.
Rozumiem, ¿e jakby twoja przyjació³ka albo kto¶ blisko zdradzi³ (nie ciebie) to przesta³aby¶ siê z dan± osob± zadawaæ, bo ten kto¶ by³by podcz³owiekiem i dziwk±?
Gdy dowiedzia³am siê, ¿e pewna moja znajoma zdradzi³a swojego ch³opaka to zerwa³am z ni± wszelkie kontakty i powiedzia³am jej co o niej my¶lê.
natka 94 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 17:47   #122
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 289

Cytat:
Napisane przez natka 94 Poka¿ wiadomo¶æ
Gdy dowiedzia³am siê, ¿e pewna moja znajoma zdradzi³a swojego ch³opaka to zerwa³am z ni± wszelkie kontakty i powiedzia³am jej co o niej my¶lê.
Znajoma czy bliska przyjació³ka? Blisk± osobê tez by¶ tak potraktowa³a? Naprawdê tak ³atwo jest niektórym skre¶liæ cz³owieka? Zw³aszcza, ¿e w czyje¶ zwi±zki nie powinni¶my wnikaæ, bo nie wszystko jest nasz± spraw±.
Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 17:51   #123
201604181004
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 47 526

A ja wam powiem ¿e g³upia jestem bo nigdy nie zdradzi³am ¿adnego z moich facetów a prawie wszyscy poprzedni mnie tak jak by³ kryzys w zwi±zku to trwa³am jak wierny pies martwi³am siê rozmawia³am tworzy³am uk³ad partnerski a on mia³ kogo¶ na boku g³upia by³am, oj g³upia
201604181004 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 17:52   #124
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo¶ci: 10 314

Cytat:
Zw³aszcza, ¿e w czyje¶ zwi±zki nie powinni¶my wnikaæ, bo nie wszystko jest nasz± spraw±.
To nie jest wnikanie w zwi±zek. Te¿ nie chcê mieæ zbyt wiele wspólnego z lud¼mi, którzy np. zdradzaj±, bo widocznie mamy bardzo ró¿ne pogl±dy i stopieñ empatii, poza tym jak mia³abym zaufaæ komu¶ kto robi bardzo bliskiej osobie ¶wiñstwo? Przecie¿ mnie te¿ móg³by, ¿aden argument ¿e by³abym np. przyjació³k± skoro ta osoba nawet w³asnego ch³opaka krzywdzi.
mary_poppins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 17:52   #125
natka 94
Raczkowanie

Cytat:
Znajoma czy bliska przyjació³ka? Blisk± osobê tez by¶ tak potraktowa³a? Naprawdê tak ³atwo jest niektórym skre¶liæ cz³owieka? Zw³aszcza, ¿e w czyje¶ zwi±zki nie powinni¶my wnikaæ, bo nie wszystko jest nasz± spraw±.
Znajoma, ale blisk± osobê potraktowa³abym tak samo. Ludzie, którzy zdradzaj± i oszukuj± nie zas³uguj± na szacunek.
Stary 2013-11-21, 17:57   #126
ARAKSJEL
Hrodebert

Wiadomo¶ci: 4 440

Cytat:
Napisane przez madana Poka¿ wiadomo¶æ
- tyle ze to uczciwe postawienie sprawy, a nie bredzenie o "losie", o "zdarzy³o siê/przytrafi³o", tak jakby¶my na swoje czyny i wybory wp³ywu nie mieli, a jak dzieci kierowali tylko nakrêconymi emocjami.
Ale to ludzka przywara Madano ,tak naprawdê nie usprawiedliwiamy swych poczynañ przed innymi ,prawdziwy spokój ducha daje nam usprawiedliwienie przed samym sob± ,a tu pole do popisu jest ogromne .
ARAKSJEL jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 18:01   #127
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Poka¿ wiadomo¶æ
To nie jest wnikanie w zwi±zek. Te¿ nie chcê mieæ zbyt wiele wspólnego z lud¼mi, którzy np. zdradzaj±, bo widocznie mamy bardzo ró¿ne pogl±dy i stopieñ empatii, poza tym jak mia³abym zaufaæ komu¶ kto robi bardzo bliskiej osobie ¶wiñstwo? Przecie¿ mnie te¿ móg³by, ¿aden argument ¿e by³abym np. przyjació³k± skoro ta osoba nawet w³asnego ch³opaka krzywdzi.
No nie wiem jak ty, ale ja swoim przyjacio³om ufam i wiem, ¿e mogê na nich liczyæ. Co prawda ¿adne z nich nie zdradzi³o fizycznie, ale emocjonalnie siê zdarza³o, ale to nie ja jestem z nimi w zwi±zku i mnie tym nie krzywdz±. No i najwa¿niejsze - wszystko zale¿y od danego zwi±zku i zdrady. Inaczej patrzy³abym na przyjació³kê, która perfidnie zdradza³aby swojego partnera i siê z tego ¶mia³a itp, bo to ju¿ wyrachowanie, a inaczej, kto nie ma si³y i jaj, by zerwaæ aktualny zwi±zek, a w g³owie ju¿ kto¶ inny

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Znajoma, ale blisk± osobê potraktowa³abym tak samo. Ludzie, którzy zdradzaj± i oszukuj± nie zas³uguj± na szacunek.
Mam nadziejê, ¿e nigdy nie trafi ci siê trudna sytuacja ¿yciowa, która bêdzie wymaga³a traktowania kogo¶ super bliskiego jak gówno i nie mówiê tutaj o partnerze, a ogólnie.

Ja nie szanujê ludzi, którzy nie szanuj± innych I naprawdê przera¿a mnie my¶lenie niektórych, bo rozumiem, ¿e jakby¶ poznawa³a cz³owieka i by³by on super, polubi³aby¶ go i nagle dowiedzia³a siê, ¿e on zdradzi³ kogo¶, to z automatu by¶ nim gardzi³a? Jakby jaki¶ lekarz uratowa³ ¿ycie, a zdradzi³ kiedy¶ kogo¶, to te¿ by¶ traktowa³a go bez szacunku i jak podludzia? Dla mnie to dziwna skala oceniania ludzi. Nie zrozumiem tego.
Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿
K&K
Stary 2013-11-21, 18:03   #128
madana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 069

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Poka¿ wiadomo¶æ
Ale to ludzka przywara Madano ,tak naprawdê nie usprawiedliwiamy swych poczynañ przed innymi ,prawdziwy spokój ducha daje nam usprawiedliwienie przed samym sob± ,a tu pole do popisu jest ogromne .
- tyle ze cz³owiek ma nie¼le opanowany mechanizm samousprawiedliwienia, st±d odwieczny jest chyba dylemat: jaka jest prawda o nas samych: czy taka, jak sami o sobie my¶limy,czy jak inni nas postrzegaj±. W Biblii znalaz³o to zastosowanie w tek¶cie o tym,jak ³atwo nam znale¼æ ¼d¼b³o w oku drugiej osoby, ¿e belki we w³asnym oku ju¿ nie zauwa¿ymy.
St±d w sumie mam prost± zasadê w ¿yciu: traktujê osoby, które kocham tak, jak sama chcia³abym byæ traktowana i jak ja je traktujê; st±d je¶li ja nie krzywdzê, dlaczego mia³abym pozwoliæ, aby mnie krzywdzono?
madana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 18:05   #129
DopplegangerEddarda
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 5 762

Hmm. Raz by³em zdradzony ale to nie by³a taka "ostra" zdrada tylko przelizanie siê na imprezie. Wina by³a minimalnie po mojej stronie ale i tak siê zem¶ci³em.

Ja sam nie potrafie przebywaæ w bli¿szym towarzystwie osób które zdradzaj±, brzydz± mnie. Poza tym skoro potrafi± zdradziæ osobê któr± "kochaj±" to co potrafi³yby zrobiæ przyjacielowi ? Zero honoru, odwagi, czysty egoizm, brak moralno¶ci. Prawie pod cz³owiek :d
DopplegangerEddarda jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 18:14   #130
natka 94
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie szanujê ludzi, którzy nie szanuj± innych I naprawdê przera¿a mnie my¶lenie niektórych, bo rozumiem, ¿e jakby¶ poznawa³a cz³owieka i by³by on super, polubi³aby¶ go i nagle dowiedzia³a siê, ¿e on zdradzi³ kogo¶, to z automatu by¶ nim gardzi³a? Jakby jaki¶ lekarz uratowa³ ¿ycie, a zdradzi³ kiedy¶ kogo¶, to te¿ by¶ traktowa³a go bez szacunku i jak podludzia? Dla mnie to dziwna skala oceniania ludzi. Nie zrozumiem tego.
Tak, gardzi³abym takim cz³owiekiem. Skoro on zrani³ w przesz³o¶ci bardzo blisk± osobê to dlaczego mia³abym go teraz szanowaæ? Ratowanie ludzi nale¿y do obowi±zków lekarza i ma on za to p³acone. Czy mia³abym szanowaæ kogo¶ tylko dlatego, bo wykonuje swoje obowi±zki?

Edytowane przez natka 94
Czas edycji: 2013-11-21 o 18:17
Stary 2013-11-21, 18:18   #131
madana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 069

Cytat:
Tak, gardzi³abym takim cz³owiekiem. Skoro on zrani³ w przesz³o¶ci bardzo blisk± osobê to dlaczego mia³abym go teraz szanowaæ? Ratowanie ludzi nale¿y do obowi±zków lekarza i ma on za to p³acone. Czy mia³abym szanowaæ kogo¶ tylko dlatego, ¿e wykonuje swoje obowi±zki?
- a PO CO musisz tak szafowaæ tym "gardzê" czy jak inni u¿ywali deprecjonuj±cych innych okre¶leñ? W sumie warto g³ównie skupiæ siê na w³asnym zachowaniu i zasadach, które siê uznaje za wa¿ne + jako oczywisto¶æ potraktowaæ, ze nie pozwolê siê komu¶ krzywdziæ. Wystarczy.
A s± ludzie, z którymi nie trzymam siê , ale pewne zachowania/postawy mo¿na do¶æ szybko wyczuæ.
madana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 18:22   #132
tyene
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 182

Moja przyjació³ka zdradzi³a jaki¶ czas temu. Nie by³o seksu sensu stricte, by³y inne rzeczy. Facetowi powiedzia³a w³a¶ciwie natychmiast po fakcie. Mi powiedzia³a jak tylko zobaczy³y¶my siê po jej przyje¼dzie. Powiedzia³am jej oczywi¶cie, ¿e to, co zrobi³a by³a bardzo bardzo z³e i jak bardzo zrani³a swojego T¯, rozmawia³y¶my o jej zwi±zku i jego przysz³o¶ci etc. Teraz odbudowuj± z T¯ swój zwi±zek i jest im (zw³aszcza jemu) bardzo ciê¿ko. Nie zerwa³am z ni± kontaktu, bo znam j± i wiem, ¿e natychmiast powiedzia³a prawdê, wiem, ¿e bardzo ¿a³uje swojego postêpowania i wiem, ¿e jak najbardziej by³a gotowa ponie¶æ konsekwencje (rozstanie), ale jednak próbuj± odbudowaæ zwi±zek. Oboje maj± moje pe³ne wsparcie.
Stary 2013-11-21, 18:28   #133
ARAKSJEL
Hrodebert

Wiadomo¶ci: 4 440

Cytat:
Napisane przez madana Poka¿ wiadomo¶æ
St±d w sumie mam prost± zasadê w ¿yciu: traktujê osoby, które kocham tak, jak sama chcia³abym byæ traktowana i jak ja je traktujê; st±d je¶li ja nie krzywdzê, dlaczego mia³abym pozwoliæ, aby mnie krzywdzono?
Jestem prawie ..tak my¶lê.... na tym etapie ,to mi siê autentycznie podoba ,imponuje mi to .
ARAKSJEL jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 18:32   #134
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo¶ci: 10 314

Cytat:
No nie wiem jak ty, ale ja swoim przyjacio³om ufam i wiem, ¿e mogê na nich liczyæ.
A my¶lisz, ¿e ich potencjalnie zdradzani partnerzy im nie ufaj±?

Je¶li mam ¶wiadomo¶æ, ¿e kto¶ kogo znam zdradza nie¶wiadomego niczego partnera, to nie mogê mieæ do tej osoby zaufania, bo jest k³amc± i krêtaczem.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-11-21 o 18:34
mary_poppins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 19:35   #135
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 235

Cytat:
Napisane przez ifeelfine Poka¿ wiadomo¶æ
Ciekawi mnie, czy która¶ z was kiedy¶ zdradzi³a swojego T¯. Ja mojego by³ego zdradzi³am parê dni przed naszym rozstaniem. Wyl±dowa³am w ³ó¿ku z obecnym ch³opakiem.
Nie ¿a³ujê. Jestem bardzo szczê¶liwa, ¿yjê w udanym zwi±zku Poprzedni zwi±zek i tak mia³ siê ku koñcowi, a facet okaza³ siê zwyk³± ¶wini±.
Nie, ale facet zdradzi³ mnie, w dodatku ze swoj± by³±. Wiem jak siê wtedy czu³am i naprawdê nikomu takiego stanu nie ¿yczê
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 19:48   #136
Gazelka007
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 140

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Poka¿ wiadomo¶æ
Nie przesadzajcie. Mówi± "nigdy nie mów nigdy", ale dlaczego kto¶ nie ma ufaæ samemu sobie? Ja znam siebie, jestem rozs±dna, mam konkretne pogl±dy na wiele spraw i nie mam potrzeby siê asekurowac, bo potrafiê przewidzieæ swoje postêpowanie. Nie s±dzê ¿ebym kiedykolwiek a¿ tak siê zmieni³a ¿eby ³amaæ swoje zasady moralne.
Jakbym czyta³a o sobie z przed pó³ roku. Nawet przytulaj±c znajomych mê¿czyzn z pracy na powitanie czy po¿egnanie czu³am sie dziwnie i nieswojo, wierna i uczciwa - ZAWSZE.

A potem wszystko sie sypnê³o...
Mój eks narobi³ mi takiego ba³aganu w ¿yciu i w g³owie, ¿e sprawy potoczy³y sie w z³ym kierunku, chodzi g³ownie o zdradê w sensie psychicznym, choæ fizyczna te¿ by³a... Wiem, ¿e nic mnie tak naprawde nie usprawiedliwia, bo powinnam by³a odejsc od niego od razu jak tylko stwierdzi³am, ¿e juz nie chce z nim byæ. Pozosta³ mi niesmak i okropne wyrzuty sumienia, nie tyle wobec by³ego ch³opaka, co wobec siebie samej - i nie potrafiê sobie samej wybaczyæ. Bo z³ama³am swoje zasady.

Dlatego - 'nigdy nie mów nigdy', ¿ycie jest bardzo przewrotne i nie wiesz w jakiej sytuacji moze Ciê postawiæ i maj±c nawet 100% zaufania do samej siebie mo¿esz zrobiæ co¶, czego by¶ sie sama po sobie nie spodziewa³a!

Wys³ane z aplikacji mobilnej, mo¿e brakowaæ polskich znaków - za co bardzo przepraszam
Stary 2013-11-21, 21:43   #137
ifeelfine
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 24

Cytat:
Napisane przez roksen Poka¿ wiadomo¶æ
a co takiego zrobil jesli mozna spytac ? Tez ciebie zdradzil ?
Nie, co¶ innego. Zacz±³ mnie szanta¿owaæ, gdy po raz pierwszy powiedzia³am mu, ¿e co¶ siê miêdzy nami psuje, nie szanowa³ mnie i mojej rodziny, ogranicza³ mi kontakt z przyjació³kami i, na sam, koniec, rozpowiedzia³ o mnie okropne, ca³kowicie nieprawdziwe rzeczy, które jakoby zrobi³am. Te plotki przysporzy³y mi wiele k³opotów.
I nie wiedzia³am jak siê z tego wszystkiego wypl±taæ. A¿ inny mê¿czyzna da³ mi oparcie i postanowi³am definitywnie sprawê zakoñczyæ. Z jego wsparciem i deklaracj± ewentualnej pomocy.
ifeelfine jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 21:52   #138
JanePanzram
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 472

Cytat:
Nie, co¶ innego. Zacz±³ mnie szanta¿owaæ, gdy po raz pierwszy powiedzia³am mu, ¿e co¶ siê miêdzy nami psuje, nie szanowa³ mnie i mojej rodziny, ogranicza³ mi kontakt z przyjació³kami i, na sam, koniec, rozpowiedzia³ o mnie okropne, ca³kowicie nieprawdziwe rzeczy, które jakoby zrobi³am. Te plotki przysporzy³y mi wiele k³opotów.
I nie wiedzia³am jak siê z tego wszystkiego wypl±taæ. A¿ inny mê¿czyzna da³ mi oparcie i postanowi³am definitywnie sprawê zakoñczyæ. Z jego wsparciem i deklaracj± ewentualnej pomocy.
to jest akurat taki przypadek, gdzie zdradê rozumiem, zreszt± rozumiem te¿, ¿e nie czujesz siê winna - poniewa¿ ja nie wiem w sumie, czy wtedy to by³ w ogóle jakikolwiek zwi±zek z tym cz³owiekiem;
raczej widzê to jako desperackie i chaotyczne wyrwanie siê z patoli

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2013-11-21 o 21:54
JanePanzram jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 22:03   #139
ifeelfine
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 24

JanePazram, w sumie sama nie wiem co wtedy do tego cz³owieka czu³am. Bo oczywi¶cie, wmawia³am sobie, ¿e bardzo go kocham, ¿e siê zmieni, itd. i nie wiem czemu nie wypl±ta³am siê z tego zaraz na samym pocz±tku.
Cieszê siê, ¿e taka dyskusja powsta³a - aczkolwiek te¿ nie rozumiem mówienia o mnie jako o 'podgatunku' itd. ¯ycie toczy siê ró¿nie i czasami cz³owiek znajduje siê w sytuacjach, o jakich nigdy nie my¶la³, jakich nigdy sobie nie móg³ wyobraziæ.
ifeelfine jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 22:09   #140
Felicitym
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 74

Nigdy nie zrozumie zdrad. Jesli siê z kim¶ jest i siê t± osobê kocha to siê po prostu nie da zdradziæ no bo po co kto¶ inny? Po co psuæ to co siê ma? a jesli jest dobrze to prawdziwy skarb. A jesli siê nie uk³ada lub nie kocha to po co ca³a zabawa w zwi±zki po prostu zakoñczyæ i tyle. No i zdrada kojarzy mi sie pój¶ciem do ³ó¿ka lub calowaniem z kim¶ nowo poznanym czy cos w tym stylu co dobrze nie wró¿y. Ogólnie jestem przeciwna i nigdy bym tego nie zrobi³a chocia¿by z szacunku dla siebie

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Felicitym jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 22:09   #141
Gazelka007
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 140

Cytat:
By³am w identycznej sytuacji... Ja kochaj±ca za bardzo i toksyczny zwi±zek, brak si³ do jego ratowania i wiary, ¿e facet siê zmieni, ale te¿ strach przed odej¶ciem i wtedy na mojej drodze stan±³ kto¶ inny i poda³ mi rêkê.
Tylko ja mam wyrzuty sumienia i ¼le mi ze samej sob±, bo postapi³am niezgodnie ze swoimi zasadami...
Stary 2013-11-21, 22:15   #142
JanePanzram
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 472

z racji m³odego wieku, to Karolina napisa³a jak napisa³a - wtedy niektórzy maj± takie czarno-bia³e przegiête pogl±dy
takie szafowanie s³owami tyle tylko jej da, ¿e przy powa¿niejszym problemie bêdzie jej ju¿ brak s³ów na okre¶lenie danej osoby: skoro zdradzajacy to nie cz³owiek, to jak ona nazwie osobê, która udawa³a przyja¼ñ, a wykorzysta ciê by siê na twoich plecach wspi±æ - no gorzej ni¿ zdrada, tylko jak to nazwaæ, moze ¿e on nie jest stworzeniem ¿ywym? A ten, co pope³ni zbrodniê - znów gorzej ni¿ zdrada, a przecie¿ jako¶ nazwaæ to trzeba... wiec mo¿e, ¿e on nie istnieje?
Takie szafowanie s³owami tym siê koñczy, ¿e te s³owa staj± siê wyprane ze znaczenia.

Karolina m³oda jest, to tak rzuca s³owa na wiatr.

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2013-11-21 o 22:18
JanePanzram jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-21, 22:50   #143
laisla
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 812

Cytat:
Napisane przez joanna453 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie zdradzi³am ale te¿ nie potêpiam, zale¿y jaka jest sytuacja. Tak wiem, ¿e dostanie mi siê po g³owie ale ró¿nie w ¿yciu siê uk³ada. Je¶li kto¶ siê mêczy w toksycznym zwi±zku dopuszczam tak± my¶l.
Ostatnie zdanie obali³abym (patrz±c z mojego punktu widzenia) gdy¿ nie uwa¿am aby trwanie nadal w takim zwi±zku mia³o jakikolwiek sens. Za to z drugim zgadzam siê ale nieco w innym chyba sensie. Napisa³am wcze¶niej co¶ podobnego (nigdy nie mów nigdy bo nie wiadomo jak potoczy siê ¿ycie) jednak mia³am na uwadze dopuszczenie mo¿liwo¶ci zdrady jedynie w krañcowych przypadkach, a dok³adnie np. takim gdy mamy chorego mê¿a i nic ju¿ w sprawach ³ó¿kowych na nas nie czeka z jego strony, a z drugiej strony nie chcemy od niego odej¶æ poniewa¿ uwa¿amy, ¿e naszym obowi±zkiem jest opieka nad nim. Chyba to jedyny przypadek gdy zdrada zmie¶ci³aby siê w mojej g³owie, otwart± pozosta³aby kwestia szczero¶ci i ustaleñ miêdzy par±. Bo taka zdrada nie bylaby zapewne jednorazowa tylko stanowi³a jakie¶ drugie ¿ycie (równoleg³e do tego z obowi±zku lub mi³o¶ci).
W zbiegi okoliczno¶ci i przypadki w tym kontek¶cie nie wierzê, jeste¶my ¶wiadomi swoich wyborów gdy zdradzamy.
Cytat:
Napisane przez maconha89 Poka¿ wiadomo¶æ
bo w ten sposób mo¿na samemu poczuæ siê fantastycznym i supermoralnym - szybko ³atwo i przyjemnie
Ano w³a¶nie.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2013-11-21 o 22:52
laisla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-22, 00:33   #144
kisielova
ReklaMO(D)¿erca.

Wiadomo¶ci: 9 866

Nie zdradzi³am, zosta³am zdradzona.

Pytanie do tych, które uwa¿aj±, ¿e ludzie pope³niaj± b³êdy, ¿e mo¿e siê zdarzyæ- rozumiem, ¿e wybaczy³yby¶cie partnerowi taki wyskok i tworzyliby¶cie dalej dobry zwi±zek no bo "zdarza siê" ?

Edytowane przez kisielova
Czas edycji: 2013-11-22 o 17:54
kisielova jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-22, 00:44   #145
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 11 232

Dzis mowie, ze nie. Ale kto wie jakby bylo gdybym faktycznie znalazla sie w takiej sytuacji? Obym nigdy nie musiala, bo to bardzo trudne przezycie i po prostu boje sie nawet o tym pomyslec. Ale z kolei wiem, ze ludzie dopuszczaja sie znacznie gorszych uczynkow niz zdrada.

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-22, 01:18   #146
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kisielova Poka¿ wiadomo¶æ

Pytanie do tych, które uwa¿aj±, ¿e ludzie pope³niaj± b³êdy, ¿e mo¿e siê zdarzyæ- rozumiem, ¿e wybaczy³yby¶cie partnerowi taki wyskok no bo "zdarza siê" ?
Ja wybaczy³am, aczkolwiek z perspektywy czasu nie zda³o to rezultatu - w jaki¶ k³ótniach ci±gle mu to wypomina³am i pomimo dania szansy traktowa³am go ju¿ inaczej, jaka¶ obojêtno¶æ siê wkrad³a i taki marazm ci±gn±³ siê prawie pó³ roku a¿ pewnego dnia wsta³am z ³ó¿ka i dozna³am ol¶nienia, ¿e czas to uci±æ, bo facet nie wzbudza³ ju¿ we mnie ¿adnych uczuæ - ani pozytywnych ani negatywnych.
Edit: I jak ju¿ pisa³am - przed tym zdarzeniem mówi³am i zapiera³am siê, ¿e nidgy nie wybaczê zdrady, a jednak to zrobi³am. Teraz przynajmniej wiem, ¿e nie potrafi³abym zapomnieæ o takiej krzywdzie i ¿yæ jakby siê nic nie sta³o.
K&K

Edytowane przez niebieskie_oczko
Czas edycji: 2013-11-22 o 01:20
Stary 2013-11-22, 02:40   #147
Kalini
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 134

Zdradzi³am raz, ale we ¶nie, a to na szczê¶cie siê nie liczy.
Nie zdradzi³abym, nigdy nawet o tym nie fantazjowa³am (no poza tym snem, ale ¶ni± mi siê jeszcze bardziej absurdalne rzeczy), nie bra³am pod uwagê. I nawet gdybym chcia³a- nie potrafi³abym chyba tego zrobiæ. Uwa¿am zdradê za co¶ z³ego, za najwiêksze mo¿liwe oszustwo i ¶wiñstwo.
Ale owszem ludzie pope³niaj± b³êdy. I uwa¿am, ¿e w wielu przypadkach zdradê mo¿na wybaczyæ. Oczywi¶cie zale¿y to od okoliczno¶ci itd. I równie¿ nie popada³abym w skrajno¶ci, ¿e osoby zdradzaj±ce to nie ludzie itd. Bez przesady s± wiêksze zbrodnie.
Kalini jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-22, 02:43   #148
Leszy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 791

Cytat:
Edit: I jak ju¿ pisa³am - przed tym zdarzeniem mówi³am i zapiera³am siê, ¿e nidgy nie wybaczê zdrady, a jednak to zrobi³am. Teraz przynajmniej wiem, ¿e nie potrafi³abym zapomnieæ o takiej krzywdzie i ¿yæ jakby siê nic nie sta³o.
Czyli tak naprawdê nie wybaczy³a¶. Bo ci±g³e wypominanie (w k³ótniach bo w k³ótniach, ale ci±gle siê liczy) nie jest dla mnie oznak± wybaczenia.

Drukujê w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-22, 07:20   #149
Harmonija
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 955

Cytat:
Napisane przez kisielova Poka¿ wiadomo¶æ
Nie zdradzi³am, zosta³am zdradzona.

Pytanie do tych, które uwa¿aj±, ¿e ludzie pope³niaj± b³êdy, ¿e mo¿e siê zdarzyæ- rozumiem, ¿e wybaczy³yby¶cie partnerowi taki wyskok no bo "zdarza siê" ?
Nie
Poprostu dopuszczam do siebie tak± my¶l, ¿e zarówno mi i mojemu partnerowi mo¿e cos odbiæ i zdradzimy. Nie zarzekam siê, ¿e nigdy. O to w tym wszystkim chodzi. Nie popieram zdrady i w 99% pewnie bym nie wybaczy³a ale... no w³a¶nie. Tego te¿ przecie¿ nie mogê byæ pewna, bo w takiejsytuacji nie by³am. Ty by³a¶, wiêc wiesz. Wybaczy³a¶?

Nalej Serce, nalej...

Na pocz±tku bóg stworzy³ cz³owieka, ale widz±c go takim u³omnym, da³ mu kota.
Harmonija jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-22, 07:37   #150
Stookrotka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 412

Ja fizycznie nie zdradzi³am, psychicznie chyba trochê tam. Mój zwi±zek chyli³ siê ku koñcowi ale nie móg³ siê skoczyæ - facet mnie szanta¿owa³, mêczy³ psychicznie, wymusza³ poczucie winy itp by³o okropnie... a¿ kiedy¶ kolega powiedzia³ mi ¿e nie zas³uguje przecie¿ na to gdy ja nie potrafi³am odej¶æ on mi pomóg³. Masa rozmów, ex jak siê dowiedzia³ oczywi¶cie zwyzywa³ mnie jeszcze bardziej ale szczerze mówi±c przy pomocy kolegi odesz³am od nienormalnego exa. Niestety nie utrzymuje juz kontaktów z koleg±, ale bardzo mi pomóg³
Stookrotka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-03-15 08:13:01

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.