Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-22, 09:19   #1651
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

A ja Wam trochę zazdroszczę , ze mogliście pracować . Gdybym miała inną pracę też z chęcią bym popracowała bo w domu tak naprawdę ciężko było wysiedzieć i bym miała lepszą kasę . a tak na zwolnieniu jestem od 1 miesiąca ciąży A obstawiam , że do 7-8 miesiąca bym sobie spokojnie dała radę tylko oczywiście w innej pracy nie mojej . Ale na szczęście jakoś czas zleciał .
Stary 2013-11-22, 09:35   #1652
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
A ja Wam trochę zazdroszczę , ze mogliście pracować . Gdybym miała inną pracę też z chęcią bym popracowała bo w domu tak naprawdę ciężko było wysiedzieć i bym miała lepszą kasę . a tak na zwolnieniu jestem od 1 miesiąca ciąży A obstawiam , że do 7-8 miesiąca bym sobie spokojnie dała radę tylko oczywiście w innej pracy nie mojej . Ale na szczęście jakoś czas zleciał .

a zwolnienie masz 100% płatne więc kasa ta sama tyle, że bez premii jeśli masz normalnie.
Ja się cieszę że mogę pracować do tego momentu choć nie ukrywam, że z dnia na dzień czuję że jestem coraz bardziej zmęczona i jest mi coraz bardziej ciężko.

A w ogóle to mam jakiś mały napad paniki- wczoraj jak mi ten bebzol tak sztywniał to Adaś mniej się ruszał i dziś od rana nic nie robię tylko stresuję się czy wystarczająco dużo się rusza
jaka ja głupia jestem
Stary 2013-11-22, 09:48   #1653
upadly_aniol00
Zakorzenienie

magnusia no właśnie nie ta sama .
Ja w sierpniu 2012 dostałam pracę i miałam samą podstawę dopiero po jakimś czasie dostałam premię i ona z miesiąca na miesiąc mi rosła . Wiec średnia wyszła mi nie aż tak wysoko jakbym mogła dostać .
Jakbym mogła pracować to bym miała 500zł więcej bo teraz były ładne premię nawet do 700zł .
Stary 2013-11-22, 09:53   #1654
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
magnusia no właśnie nie ta sama .
Ja w sierpniu 2012 dostałam pracę i miałam samą podstawę dopiero po jakimś czasie dostałam premię i ona z miesiąca na miesiąc mi rosła . Wiec średnia wyszła mi nie aż tak wysoko jakbym mogła dostać .
Jakbym mogła pracować to bym miała 500zł więcej bo teraz były ładne premię nawet do 700zł .
no chyba że tak- jak jest premia no to kasy na L4 jest mniej bo masz tylko 100% angażu
Stary 2013-11-22, 09:56   #1655
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Obstawiam, ze mozna.

Dobrze, ze poszło gładko Z jakiegoś konkretnego powodu nie mogłas zaczekać do po-ciazy?
to już moja 2 ósemka w ciąży, pierwszą rwałam w 3miesiącu chyba, wtedy już poszło zapalenie, więc nie było na co czekać, a teraz 2 stomatologów powiedziało, że lepiej wywalić niż leczyć, zresztą leczyłabym i tak w znieczuleniu, więc na to samo wyszło, a mam spokój
a babka tak rwie, że wczoraj do niej jęczę, że chyba nie pójdzie tak łatwo z tą 8, a ona do mnie już CI ją dawno wyjęłam
Cytat:
poszukaj na allegro z darmową wysyłką . Ja w rosmanie płaciłam 37 zł a na allegro dałam 24 zł nawet opłaca się ten duży kupić na allegro bo kosztuję coś koło 40 zł .
Ja już stosuję drugą buteleczkę bio oil i rozstępy się pojawiają ale szybko bledną więc liczę , zę po ciązy będą słabsze

O kurczę nie wiedziałam , ze już jest ślizgo !
Najważniejsze , ze nic się nie stało .

Przełozyli nam zajęcia w SR na dziś więc też jadę ale już chyba ostatani raz . Nie czuję już się pewniej za kierownicą muszę być bardzo skupiona a teraz jak to w ciąży człowiek rozkojarzony jest . Do tego ruch mnie strasznie wkurza Jeszcze mąż powiedział mi , ze zabierze mi kluczyki od samochodu bo się boi o mnie . Tata wczoraj mi z 10 razy truł czy aby na pewno muszę jechać i jak mu powiedziałam , ze dziś jadę to też już marudził .

W ogóle wczoraj było na SR o pielęgnacji noworodka i to co mnie zszokowało to , że położna każe zakładać dziecku pampersa a na to pieluchę tetrową na te bioderka , zeby prawidłowo się rozwijały .
Ja sądziłam , że pampers i tak trochę rozszerza te nóżki i nie ma takiej potrzeby ew. Jak po USG coś nie tak wyjdzie .
O pępek kazała dbać i kupić ten specyfik do niego .
gruszek aspiratorów do nosa nie kazała stosować jak coś wyciągnąć z nosa patyczkiem .
Do tego , żeby dziecko po każdej kąpieli oliwkowac
Płyn do mycia 2w1 z jonsons polecała .
A i chciałam powiedzieć , ze ja niewiem czego się boję przy opiece nad noworodkiem po spotkaniu stwierdzam , że sobie poradzę
Jak mieliśmy ubrać lalki to ja raz ciach i ubrałam a dużo dziewczyn nie wiedziało nawet jak się zabrać za dziecko a co dopiero ojcowie . Cieszę się , ze w rodzinie miałam dostęp do tyluuu dzieciaczków .
Jeszcze polożna pokazywała jak brać dziecko ale jakoś dla mnie był ten chwyt niewygodny .
Dziś o porodzie zobaczymy jak to będzie.

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Wiem , ze za oknem ponuro ale dziewczyny wstawajcie już !!!
ogólnie moja na SR mówiła co innego w ogóle, o tych pampersach itd, ale o tym to zdecydowanie żeby nie oliwkować, bo dziecko urodzone w terminie tego nie potrzebuje. Ewentualnie dzieci, które są wcześniakami albo niedonoszone.

Doczytałam, że Emma z Dorotką maja wychodzić jutro, super
Wczoraj u dentysty, aż mi się mała zestresowała razem ze mną, u mnie to ewidentne "uczulenie" na dentystę, może mi nic nie robić, a ja i tak zestresowana jak nie wiem co....
u mnie dzisiaj szaro-buro, nic tylko z kubkiem czegoś ciepłego pod kocem siedzieć i to jest chyba plan na dzisiaj
Mam schiza z tą zmniejszoną ilością wód, lekarz powiedział, żeby za 2 tyg przyjść kontrolnie na usg, ale mnie nosi, żeby iść dzisiaj to sprawdzić, albo pojechać na IP (albo swojego lekarza) żeby mi tymi papierkami sprawdzili czy nic jednak nie cieknie.... Ale to chyba tylko moja głowa świruje...
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 09:58   #1656
vacuity
Rozeznanie

Hey Dziewczyny.

Dziś rano pierwszy raz od tygodni NIE BOLI mnie spojenie Ciekawe jak długo

Miałam taki sen, że mąż zabrał Małą i dał na wychowanie wujkowi i ciotce, a mi kazał jedynie mleko odciągać do karmienia. Wczoraj przypadkiem trafiłam na "urodzeni do adopcji" czy coś takiego, na TLC, i chyba ten program tak destrukcyjnie wpłynął na mój mózg

Ps. Fajny ten wątek o wyobrażeniach, można się pośmiać

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
znając życie to jak mi dziecko pokażą to też będę się zastanawiała czy to aby na pewno moje??
O rany, też mam takie myśli - czy nikt nie podmieni. Paranoja po prostu

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Aniele trochę dziwne rady dała wam polozna na sr jak dla mnie. Oliwki, patyczkow i tej pieluchy nie będę stosować.
Też myślę, że te rady są dziwne....

Dziewczyny, które kupiły już wózki, zwracam się w prośbą do Was, bo jutro jedziemy wybierać.... Jakie wózki wielofunkcyjne zwróciły Waszą uwagę jeśli chodzi o solidność wykonania? Mamy budżet 2000 zł (już z fotelikiem) i zależy nam, by był to wózek, który posłuży jeszcze kolejnemu dziecku (plus lekki stelaż, pompowane koła, łatwe składanie). Mam jakieś typy, ale bardziej ufam Wam niż sprzedawcom, więc jeśli któraś z Was ma jakiś typ, o którym słyszała, że jest niezniszczalny, to będę wdzięczna za info
Stary 2013-11-22, 09:58   #1657
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
a zwolnienie masz 100% płatne więc kasa ta sama tyle, że bez premii jeśli masz normalnie.
Ciążowe L4 niby 100% płatne ale jak się wczytasz w te zas.rane przepisy to wychodzi duuużo mniej. Jak sobie obliczałam mniej więcej ile dostanę to wychodziło mi ponad 500 zł miesięcznie więcej. Niestety, jak zwykle, się przeliczyłam. Choć najgorzej nie jest, więc nie narzekam.

Cytat:
ooo tak mam to samo- ten temat po prostu mnie przygina do ziemi i powoduje mega stan depresyjny
A ja Wam powiem z doświadczenia. Zawsze, kiedy coś mocniej mnie bolało, przeziębiłam się, miałam zapalenie cyca itd mój maluszek był jak aniołek. Jakby wyczuwał, że mama potrzebuje niekiedy wiecej spokoju. Nie będzie łatwo, bo to coś nowego. Ale nalezy w tym wszystkim pamiętać, żeby znaleźć codziennie chwilę dla siebie. To może być zwykła 10 minutowa kąpiel, na spokojnie. To może być wyjście z psem. Wyjście do sklepu, na podwórko porzucać śnieżkami Cokolwiek byle bez dziecia. Brzmi okropnie, jednak takie wytchnienie pomaga. A ojciec krzywdy dziecku nie zrobi. Nie ma co się martwić
Ja sobie nie mogę poukładać tego jak będzie z dwójką. Przeraża mnie już. Maluch brzuch kopie, mówię o tym głośno a starszak z zazdrości na kolana chce wchodzić. ALbo ubierac i przymierzać wszystkie maleńkie ciuszki. Albo spać w łóżeczku, bo sam już dwa lata ma dorosłe :/ Dużo takich przykładów.
Stary 2013-11-22, 09:59   #1658
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dziewczyny,czy któraś ma moze problem ze swedzaca skóra??od jakiegoś czasu wieczorami dostawałam "swedzawki",a od wczoraj jest masakrą.swędzi po prostu wszystko (nogi,ręce,cała głowa-czoło,powieki,plecy...).c o kilka sekund swędzi nowe miejsce,tak jakby punktowo.
Juz sie szorowalam pod prysznicem,smarowalam kremami,oliwkami,ale swędzi nadal .nie mam żadnych wysypek,ani zaczerwienien
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:01   #1659
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Magnusia do tego dostałam jeszcze podwyżkę ale oczywiście zobaczę ją na oczy dopiero jak wrócę do pracy .

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Olusia zrób sobie dla świętego spokoju próby wątrobowe .
Stary 2013-11-22, 10:02   #1660
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które kupiły już wózki, zwracam się w prośbą do Was, bo jutro jedziemy wybierać.... Jakie wózki wielofunkcyjne zwróciły Waszą uwagę jeśli chodzi o solidność wykonania? Mamy budżet 2000 zł (już z fotelikiem) i zależy nam, by był to wózek, który posłuży jeszcze kolejnemu dziecku (plus lekki stelaż, pompowane koła, łatwe składanie). Mam jakieś typy, ale bardziej ufam Wam niż sprzedawcom, więc jeśli któraś z Was ma jakiś typ, o którym słyszała, że jest niezniszczalny, to będę wdzięczna za info
Moze byc używany? Czy nowy do 2000?

Lekki wózek i solidność/pompowane koła niestety się wykluczają.
Wózkiem nie do zdarcia jest Emmaljunga na pewno, ale ona ciężka i brzydka (moim zdaniem).
My mamy Teutonię Cosmo i jest solidnie wykonana, ale nie ma pompowanych kół (używana do 2000 kupisz spokojnie).
Stary 2013-11-22, 10:03   #1661
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Ja bym radziła w sklepie pojeździć wózkami i tak wybrać . Sama miałam rożne typy ale wózki były dla mnie niewygodne i wybrałam taki o którym nawet nie myślałam nie wiedziałam , ze istnieje
Stary 2013-11-22, 10:05   #1662
magnusia
Zakorzenienie

ja to mam jeszcze schizę że mój syn nie wyzwoli we mnie żadnych uczuć i go nie pokocham albo nie wystarczająco jak powinnam
wiem, głupia jestem ale co ja poradzę że mam takie durne myśli we łbie
Stary 2013-11-22, 10:07   #1663
upadly_aniol00
Zakorzenienie

magnusia jestem pewna , że jak zobaczysz ten mały cud stworzony z Ciebie i męża to od razu małego pokochasz
Stary 2013-11-22, 10:08   #1664
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym radziła w sklepie pojeździć wózkami i tak wybrać . Sama miałam rożne typy ale wózki były dla mnie niewygodne i wybrałam taki o którym nawet nie myślałam nie wiedziałam , ze istnieje

dokładnie, z modeli które miałam wypisane do pooglądania żeaden nie spełnił moich oczekiwań a część była po prostu koszmarna.
Kupiłam w końcu taki którego w ogóle wcześniej nie widziałam- dopiero w sklepie nam pokazano.
Ogólnie jak wchodziliśmy do sklepu to od razu łapaliśmy sprzedawce i mówiliśmy co nas interesuje- jakie mamy wymagania. W ten sposób nie musiałam 50 wózków podnosić i oglądać
Stary 2013-11-22, 10:18   #1665
Le La
Zadomowienie

Dzien dobry,

Ja dzisiaj wyspana i ogolnie nastawiona pozytywnie

Tak czytam te Wasze posty, czego sie obawiacie i az mi lzej, bo myslalam, ze tylko ja mam takie mysli i chyba nie nadaje sie do posiadania potomstwa, ..
Tak samo boje sie tego uwiazania, maz do pracy a ja 24h z dzieckiem, no i moze to glupie ale tez boje sie, ze oddalimy sie od siebie z mezem, ze zamiast rozmow beda klotnie, nie bedziemy miec chwili czasu dla siebie, ehhhhh

Bardziej sie boje tego wszystkiego co bedzie po, niz samego porodu

vacuity ja mam bebetto luca, jak dla mnie jest ok.ale on wazy 13kg., bo ma pompowane kola wlasnie, ale ogolnie jest naprawde fajny.

olusia zrob sobie dla pewnosci Aspat I Alat (proby watrobowe) bo to troche podejrzane takie swedzenie.

Ja mam dzisiaj wizyte u gina i mimo, ze wszystko jest ok.to sie troszke stresuje.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
ja to mam jeszcze schizę że mój syn nie wyzwoli we mnie żadnych uczuć i go nie pokocham albo nie wystarczająco jak powinnam
Mam identycznie, nie jestes sama
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:25   #1666
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Czy głupią? Nie wiem :P Ja Wam powiem, ze jak mi starszaka przynieśli do pokazania to nie chciałam na niego patrzeć. Zaczęłam rodzić o 5 nad ranem, skurcze, rozwarcie, bóle chyba każdej części ciała. A on nic, nie chciał wyleźć. Rózne kroplówki, skakanie na piłce, chodzenie, siadanie. NIC. O 2 w nocy, kiedy wody były zielone, podjęto decyzję o cc. Byłam wykończona, odpływałam, zasypiałam. Uśpili mnie. Kiedy chwilę później obudzili i pokazali małego byłam zła, że nie pozwalają mi nadal spać. Rano miałam wyrzuty i już nie dostępowałam małego na krok. I nawet dla niego zaraz z łóżka wstałam y szybciej dojść do siebie.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

http://martexsweetdreams.blox.pl/201...ne-ciasto.html
piekła którąs to ciasto? Wygląda na łatwe i szybkie ale efekt jakiś tam ma
Stary 2013-11-22, 10:30   #1667
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, z modeli które miałam wypisane do pooglądania żeaden nie spełnił moich oczekiwań a część była po prostu koszmarna.
Kupiłam w końcu taki którego w ogóle wcześniej nie widziałam- dopiero w sklepie nam pokazano.
Ogólnie jak wchodziliśmy do sklepu to od razu łapaliśmy sprzedawce i mówiliśmy co nas interesuje- jakie mamy wymagania. W ten sposób nie musiałam 50 wózków podnosić i oglądać
O dokładnie . Mi zależało na dużej gondoli i pompowanych kochał więc za dużego wyboru nie było . Ale jeden wózek wpadł nam w oko na samym wejściu mąż go z każdej strony obejrzał pojeździł . Ja też jeździłam i seką najlepiej mi się jeździło . Bardzo chciałam zippa ale w ogóle nie był mi poręczny .
Więc najlepiej wejść powiedzieć co nas interesuje i pojeździć wózkiem .
Stary 2013-11-22, 10:31   #1668
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
senira ja teraz lepiej się czuję jak wstanę wcześniej czyli o 7 niż jakbym miała spać do 10. A wcześniej sobie wyobrażałam , że będę w ciąży sypiać do 10
Ale szkoda mi dnia tak to chociaż rano jeszcze z mężem pogadam zjemy śniadanie razem . A dodam , że i tak późno chodzimy spać . Jeszcze niedawno miałam taki czas , ze zasypiałam już 20-21 a teraz po 23.
to ja żebym z moim śniadanie zjadłą to musiałabym o 4:15 wstawać a to jednak za wcześnie ale w przeciwieństwie do ciebie zasypiam o 21

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Tak samo boje sie tego uwiazania, maz do pracy a ja 24h z dzieckiem, no i moze to glupie ale tez boje sie, ze oddalimy sie od siebie z mezem, ze zamiast rozmow beda klotnie, nie bedziemy miec chwili czasu dla siebie, ehhhhh

Bardziej sie boje tego wszystkiego co bedzie po, niz samego porodu
ja już TŻowi zapowiedziałam że trzeba się będzie tak zorganizować żeby każde z nas miało w tygodniu chwilę dla siebie.
Stary 2013-11-22, 10:33   #1669
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość

Nie piekłam ale już drukuje przepis !
Spojrzałam na zdjęcie , składniki i myślę a gdzie budyń ? Dopiero przeczytałam opis . W tygodniu spróbuję zrobić . Daj znać jak na dniach będziesz robić czy wyszło
Stary 2013-11-22, 10:34   #1670
Inw
Raczkowanie

Witajcie,

Jakiś czas podczytuje już ten wątek i postanowiłam się wpisać, a nie tylko jak podglądacz zza krzaka zaglądać Dłuuugo nie mogłam nadrobić czytania, a potem zdecydować się czy pisać na otwartym forum, ale może jeszcze zdążę się wpasować jakoś i udzielić czasem. U nas na wyklucie ok. 9 lutego czeka Grześ.

Co do wózka to też wybraliśmy Teutonię Cosmo, bo właściwie jako jedyna mieści nam się do bagażnika bez zsuwania tylnych siedzeń, a wolę mieć sama z dzieckiem z tyłu dużo miejsca niż żeby stelaż dużo zajmował. Perfuzjo masz go już u siebie? Testowałaś "na sucho"? My mamy ze sklepem umowę że odbierzemy w okolicy porodu i wtedy dopiero nam podbiją kartę gwarancyjną, żeby nie zużywać gwarancji na stanie w piwnicy, więc nacieszyć się nim z wyprzedzeniem ani przetestować nie mam jak.

Kurcze, jak poczytałam co piszecie o szkołach rodzenia to aż mi się przykro robi - u mnie nie dosyć że żadnych próbek to wręcz butelki czy inne akcesoria na zdjęciach nam pokazali Lalki niby były na dwóch zajęciach, ale rozmiar na dzieci kilkunastomiesięczne, a czy dobrze trzymamy to w sumie tylko babeczka od karmienia sprawdzała i poprawiała chwyty. No i tematy niektóre pomijają. Aż się boję co się musi dziać w innych szpitalach, jeśli te zajęcia prowadzą te najbardziej podobno rozchwytywane położne, no i tym bardziej nie mam pojęcia gdzie rodzić, a do terminu coraz bliżej
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:35   #1671
upadly_aniol00
Zakorzenienie

senira jak mój mąż wstawał o 5 to też nie wstawałam . Ale jak Awansował zmieniły mu się godziny pracy . Więc o 7 to już nie jest tak źle . Tez mi się czasem nie chcę wstać ale po prostu lepiej się czuje . A jak bardzo chce mi się spać to po śniadaniu jak pojedzie idę się jeszcze położyć ale to w sumie z kilka razy mi się tylko zdarzyło jak się źle czułam .

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

uciekam na miasto i SR życzę miłego dnia
Stary 2013-11-22, 10:39   #1672
senira666
Zakorzenienie

czytam ten w wątek o oczekiwaniach i realiach i dobrze wiedziec czego można się spodziewac
Stary 2013-11-22, 10:40   #1673
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Nie piekłam ale już drukuje przepis !
Spojrzałam na zdjęcie , składniki i myślę a gdzie budyń ? Dopiero przeczytałam opis . W tygodniu spróbuję zrobić . Daj znać jak na dniach będziesz robić czy wyszło
Własnie rozpuszczam masło
Stary 2013-11-22, 10:45   #1674
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
. Byłam wykończona, odpływałam, zasypiałam. Uśpili mnie. Kiedy chwilę później obudzili i pokazali małego byłam zła, że nie pozwalają mi nadal spać. Rano miałam wyrzuty i już nie dostępowałam małego na krok. I nawet dla niego zaraz z łóżka wstałam y szybciej dojść do siebie.

ooo właśnie o takich zachowaniach mówię ja bym na pewno zareagowała tak samo
Stary 2013-11-22, 10:48   #1675
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
senira jak mój mąż wstawał o 5 to też nie wstawałam . Ale jak Awansował zmieniły mu się godziny pracy . Więc o 7 to już nie jest tak źle . Tez mi się czasem nie chcę wstać ale po prostu lepiej się czuje . A jak bardzo chce mi się spać to po śniadaniu jak pojedzie idę się jeszcze położyć ale to w sumie z kilka razy mi się tylko zdarzyło jak się źle czułam
mój o 6 to już w pracy jest
Stary 2013-11-22, 10:49   #1676
magnusia
Zakorzenienie

dobra- akcja wytaszczenia się z nory rozpoczęta wykąpałam się, mały wciska mi stope pod prawe żebra więc jest OK.
Idę się ogarnąć i jednak opuszczę swoją gawrę
Stary 2013-11-22, 10:52   #1677
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
ooo właśnie o takich zachowaniach mówię ja bym na pewno zareagowała tak samo
Póżniej wszystko przechodzi. Miłość zwyciężą
Stary 2013-11-22, 11:06   #1678
SunShineDoll
Rozeznanie

aniołku mam z pracą podobnie teraz dopiero bym miała awans z tytułu ukończenia studiów, a tak mam liczone z pensji sprzed awansu do tego ucięte motywacyjne i ogólnie cofnięte do pensji sprzed jeszcze kilku miesięcy bo nie miałam odstepu 3 miesięcy miedzy 1 a 2 l4...
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:11   #1679
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Moze byc używany? Czy nowy do 2000?

Lekki wózek i solidność/pompowane koła niestety się wykluczają.
Wózkiem nie do zdarcia jest Emmaljunga na pewno, ale ona ciężka i brzydka (moim zdaniem).
My mamy Teutonię Cosmo i jest solidnie wykonana, ale nie ma pompowanych kół (używana do 2000 kupisz spokojnie).
Mi też się podoba Teutonia, ale docelowo chcemy, żeby wózek posłużył jeszcze następnemu dziecku, więc wolałabym nowy. A to już nie nasza półka cenowa.

Le La - Bebetto Luca to właśnie jeden z wózków na mojej liście do sprawdzenia

Cytat:
O, bardzo fajne. Zrobię na pewno, choćby po to by zobaczyć czy to prawda z tą magią
Stary 2013-11-22, 11:21   #1680
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Dzień dobry Spałam do 10 nic mnie nie boli, nic nie strzyka Wczoraj dzień wariacki, bardzo aktywny zakończyłam sprowadzeniem do domu obiecanej przez koleżankę kołyski Kołyska służyła jeszcze mojej 26 letniej koleżance, baaardzo mi się podoba. Mąż zobowiązał się, że ją objedzie szlifierką, odświeży na biało i przez nasz mebel, miałam taki patchworkowy sen, że śnienie o nim zajęlo mi aż do 10 śniło mi się:
- że już karmiłam piersią, z lewego nic mi nie leciało, a z prawego wręcz tryskało
- że prasowałam przy głównym skrzyżowaniu, wioski mojego znajomego ciuszki dla małej, spodnie dla męża do pracy i.. miałam w kartonie sukienkę ze ślubu do sprzedaży.. Wylegitymowała mnie policjantka, później wokół mojej deski do prasowania zebrało się dużo ludzi i zaczęli jakąś wizję lokalną przeprowadzać
- później byłam u koleżanki, która ma bliźniaki, nosiłam każde z nich na ramieniu, jeździłam taaaką bardzo dużą spacerówką, która nie mieściła się w żadnym sklepie
- a na koniec też u tej koleżanki odeszły mi wody, zamoczyłam jej pół kanapy i to mnie już obudziło na amen

Teraz zamierzam zabrać się do roboty ogarnąć trochę dom, zrobić bułeczki słodkie z makiem i obiad: dorsz, ziemniaczki i surówka z kiszonej. A o 17 zajęcia w SR.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości