|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Nam dzisiaj rano dostarczyli wozek
|
|
#1592 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki czym się podmywać przed nasiusianiem do kubeczka na mocz?
Samą wodą, czy z mydłem czy z płynem do higieny? Jak najlepiej?
|
#1593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdzieś nawet czytałam, że tak najlepiej.
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- mi jakos samą wodą nie bardzo tak.. człowiek po nocy wiadomo zawsze trochę spocony i jakoś mi się wydaje, że nie jestem do końca umyta i bakterie mogą wyjść jakieś ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
ja doszłam do wniosku że najbardziej stresuje mnie to, że tyle pytań jest bez odpowiedzi- nie znoszę tego. Ja wolę wszystko wiedzieć i mieć jakiś plan działania a w tym przypadku nie da się - strasznie mnie to dołuje
|
|
|
#1597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mocz mam na szczęście zawsze idealnie. ale parę lat temu przy robieniu badań do pracy wyszedł mi białkomocz. kilka razy musiałam powtarzać wyniki i wtedy też właśnie m.in takie zalecenie usłyszałam. pewnie ilu lekarzy i laborantów tyle szkół i sposobów
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam z tz w biedronce i znowu nie kupiłam pieluszek bo tylko 4 i 5 zostały.
Jeżeli jutro rano tez tak będzie to przejdę się do lekarza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1600 | |
|
Rozeznanie
|
cześć
zaczynam nadrabianie chociaż troszkę podczytywałam ![]() rzuciło mi się w oczy tak na szybko: Cytat:
czasami czuję się jak wyrodna przyszła matka, bo szkoda mi dosłownie na wiele a na początku było mi szkoda dosłownie na wszystko Wolę nie pisać na czym chciałam oszczędzać![]() właściwie to ten wątek zmobilizował mnie do niektórych zakupów i zakupów w ogóle! chociaż.... wiele rzeczy kupiłam lub kupię dla własnej wygodyW dodatku czuję się naprawdę dziwnie kupując ubranka dla dziecka w lumpeksie kiedy sama ich takich nie noszę i mało tego.... brzydzę się koszulek i spodni stamtąd tzn ubrań które mają styczność ze skórą ![]() aaa ja też mam małą obsesję, że dziecko będzie chore praktycznie od momentu dwóch kresek na teście a kiedy zobaczyłam pierwszy raz zarodek to było tylko gorzej
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-11-21 o 19:18 |
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1602 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1603 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Robią okłady tam na dole, właśnie bo ciepło uelastycznia tamte obszary, no i u mnie robią jeszcze akupunkturę która ponoć też pomaga. I ta igła też jest tam na dole wdziubywana ![]() A mebelki mam Arthur Berndt.Jak beda złożone to się pochwale ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super, nasz wózek przywiozą rodzice dopiero po porodzie
|
|||
|
|
|
#1604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mam nadzieję, że to tylko przejściowe problemy.
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1606 |
|
Rozeznanie
|
idę w kąpiel
![]() jednak ![]() bo tyyyyyle jest tego nadrabiania
|
|
|
|
#1607 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kilka osób tak widziałam.Może poszukaj w innej biedronce? Powinno coś być A są takie fajne, w gwiazdki, z reniferkiem ![]() A co do brzuszka, lepiej faktycznie sprawdzić. Ja jutro mam wizytę, u ginekolog. Mam wrażenie że mała znowu się obróciła. Czułam jakby miała czkawkę, po boku. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Ile waży? I niedyskretnie zapytam (nie musisz odpowiadać) ile płaciliście?Niby samą wodą. Moja ginka zawsze powtarza, że woda -> wytrzeć ręcznikiem papierowym -> pierwszy stumień -> wytrzeć ręcznikiem -> i do kubeczka.
|
|
#1608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Balam sie troche tego fioletu ale naprawde fajnie wyglada, wszystko sie cichutko wpina wypina, budka sie cicho sklada, duze oparcie w spacerowce, wszystko to co bylo dla mnie wazne ![]() Co do wagi to chyba ok 15kg, ale wozki z pompowanymi kolami waza zawsze waza wiecej. Ide powrzucac fotki z ciazowej sesji do klubu
Edytowane przez Cicici Czas edycji: 2013-11-21 o 20:22 |
|
|
|
|
#1609 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za sprawozdanie, obszerne i bardzo przydatne
chyba też się coraz bardziej przekonuję do Klinik, ale ciągle jest we mnie jakaś nutka niepewności... Na SR (chodze własnie do bocianka) były raz gościnnie pracownice z Kamieńskiego, opowiadały zupełnie sprzeczne informacje z tymi, które opowiadają położne z SR z Klinik. Oczywiście te z Kamienskiego opowiadały o szpitalu w samych superlatywach, nie tylko lokalowo ale i jeśli chodzi o opiekę nad rodzacymi i dziecmi. za to powiedziały otwarcie, że jakby ktoś chciał rodzić w wannie, to polecają Kliniki (!) I tu mnie zbiły z tropu. W końcu nie wiem jak tam jest z tym porodem w wannie (na Klinikach), wanna jest, ale na pierwszych zajęciach w SR położne opowiadały, że się w niej nie rodzi, bo ponoć jest nowy wymóg, żeby położne miały jakiś papier, a że papier drogi, to żadna we własnym zakresie go nie robi, szpital też nie finansuje i nie ma nikogo z uprawnieniami do odbioru porodów w wodzie, chociaż wcześniej, jak wymogu takiego nie było, to już te położne takie porody odbierały. I na pierwszych zajęciach w SR te polozne mowily wlasnie, że tak sytuacja wygląda i że się nie odbiera wodnych porodów, że można jedynie sobie poleżeć w wannie z poł h, jeśli akurat sala z wanną będzie wolna, ale że rodzi się poza wodą. Z kolei jak przyszly te laski z Kamieńskiego i zaczeły opowiadać o porodach u nich, to nagle położna zaczeła opisywać poród w wodzie na Klinikach z detalami co i jak się odbywa i tak jakby je w końcu przyjmowali. Teraz nie wiem, czy tylko przed tymi laskami z kamieńskiego opowiadała takie bajery, żeby się nie wydało, że sprzęt super jest, że chwali go nawet konkurencja, ale jest nieużywany, tylko robi dobre wrażenie ![]() Ja bym tam chętnie w wodzie rodziła... moja kosmetyczka, jak mi łono woskiem traktowała, opowiadała o swoich 4 (słownie: CZTERECH) porodach, z czego 3 pierwsze w wodzie - i jak to podsumowała luksus, zero nacinania krocza, skurcze słabo odczuwalne, niebolesne, poród szybki, mięśnie rozluźnione. I ostatni - na sucho. Mówi, że różnica diametralna i że jeżeli w gre wchodzioby dobro rodzących, to porody w wodzie powinny być standardem, bo coś na ten temat może powiedzieć. Cytat:
![]() Cytat:
Uczmy się od Lidki ![]() Cytat:
Ale tam jest płatny parking chyba 3 zł za godzinę, więc można delikatnie mówiąc, zbankrutować a z wolnymi miejscami i tak szału nie ma. Będziesz godzine i 5 minut to już płacisz jak za 2. Tak ostatnio właśnie miałam, bo zmarnowałam te kilka minut właśnie w kolejce do wyjazdu z parkingu i weszło na drugą h... myślałam, że wypadnę z fotela z wrażenia i ze złości.a parking na Klinikach potwierdzam - próbowałam tam ze 3 razy zaparkować około godz. 11 - to trzeba krążyć i warować na miejsca jak ktoś wyjedzie. Ale o 16 jest już total luz, zawsze miejsce znajduję jak przyjeżdżam na SR. Cytat:
Ale że domu ani nawet małej kawalerki od nikogo nie dostanę i niestety długo jeszcze nie pomieszkam na swoim, to muszę się cieszyć tym, co mam. A gdybym miała czekać aż uzbieram w Polsce na mieszkanie i zaskórniaki na dziecko, to doczekałabym się menopauzy, a nie dziecka. Musi mi wystarczyć to, że ogarniam bieżące życie, że mam fach, kapitał w swojej głowie i kierować się myślą, że dzięki temu poradzę sobie bez zaplecza finansowego na koncie. Nie kasa jest najważniejsza podczas podejmowania decyzji o bobo. Jak tu wiele z Was pisały, często dzieci, które nie miały podstawiane pod nos zawsze tego, co chiały, które widzą trudności finansowe, rodzice z nimi o tym rozmawiają, proszą o dokonywanie wyborów, zarządzają cięcie kosztów - bardziej doceniają to co mają, troszczą się o to i mają zaszczepioną w sobie chęć radzenia sobie samemu, ponieważ wiedzą, że z nieba im nie skapnie. Super wieści, że emme wypuszczą z małą, pewnie już ją niedługo zobaczymy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() płynem do hig. I najlepiej podetrzeć się papierowym ręcznikiem, nie tym materiałowym. No chyba, że jest akurat świeżutki, nieużywany jeszcze.
|
|
#1610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() magnusia ja tez od wczoraj jakas taka wyglodniala jestem bo jak tak dalej pojdzie, to w ten ostatni miesiac przytyje tyle, co przez cala ciaze |
|
|
|
|
#1611 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle zapomniałam się "pochwalić", że dzisiaj pierwszy raz w życiu w swojej ponad 6 letniej karierze kierowcy wpadłam w poślizg.
Trochę popadało, ale umknęło to mojej uwadze, leciałam sobie 60tką na pełnym chillu. Tir przede mną zahamował, bo przepuszczał pieszego na pasach... no to ja hamulec w dechę i zaczynam tańczyć jak na lodzie, dobrze, że na pasie obok nikt nie jechał, bo przez kilka ładnych sekund (wydawało mi się, że to cała wieczność) zajmowałam 2 pasy i to jakbym jechała na nich slalomem. Jak odzyskałam panowanie nad autem to byłam w takim ciężkim szoku, że do domu już całą drogę jechałam 40/h nawet tam, gdzie dozwolona prędkość była zwiększona do 70. Miałam przez chwilę śmierć w oczach, jak się dupa tira zbliżała do mojej przedniej szyby, na szczęście auto udało mi się opanować zanim do niego dojechałam... Uważajcie dziewczyny na drogach
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bywało, że przez ten czas naliczyłam ponad 30 takich ruchów, ale z czasem będzie ich mniej - 1 dzień leżała na sali ze mną dziewczyna 7 dni po terminie i ona miała np. 5 czy 8 ruchów.
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z brzuchem zobaczę co będzie jutro. Jeżeli dalej będzie spiety i będzie boleć to skocze do lekarza, na szczęście mam bardzo blisko więc nie będę musiała daleko lazic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-11-21 o 20:41 |
|
|
|
|
#1614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masakra ale znam to uczucie gdy za kierownicą robi się ciepło... ![]() Trzeba mieć oczy dookoła głowy na tych naszych polskich drogach
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezła adrenalina musiała Cię uderzyć, nie cierpię tego momentu tuz po opanowaniu takiej sytuacji, kiedy wszystko dociera.
|
|
#1616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1617 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny po znieczuleniu i dentysty, mogę normalnie wziąć no-spę?
BTW "ósemka" poszła w sekundę
|
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze poszło gładko
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-11-21 o 22:32 |
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera jasna!!!!!!!!!!!!!!
Stres mnie zabije, wystarczyło 20 min stresowa sytuacja, nic nie jadłam i cukier poszybował.... masakra po prostu masakra ;( mam dość... teraz dylemat jak go zbić......
|
#1620 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na kolację wciągnęłam serek wiejski i 1 kromala - wynik 125 Cytat:
Też się nad nim zastanawialiśmy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

mocz mam na szczęście zawsze idealnie. 

sent from iphone
Wolę nie pisać na czym chciałam oszczędzać