|
|
#4951 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
wcześniej dady 2 były na Lenkę za krótkie a 3 za duże do przez jakiś czas używałam pampersa 3 bo były ok, ale powiem wam szczarze że wróciłam szybko do dad bo w pampersa troszkę nasikała i tak przesiąkały że miała nawet spodnie jeansy mokre. nie wiem co jest? jedni sobie bardzo chwalą a inni nażekają na to co ja.
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
EVEL gratuluje kroczków. czyli za tydzieńbędzie normalnie już śmigać
![]() DEBRAH Ewcia też woli zasypiać sama ale chce żeby być gdzieś blisko. czassami wystarczy jej tylko to że Wojtuś leży w łóżku obok a czasami to ja musze sie gdzieś tam po pokoju kręcić, lub właśnie głaskać po pleckach ![]() SILVER ja Częstochowa, więc w sumie też sląsk i u mnie też się msze zamawia. choc ja nie ubierałam Wojtka jak na chrzest :/miał spodnie jeansowe i koszule. Ewcie jeszcze nie wiem jak zestroje, jeszcze w kościele nie byłam zamawiać. I nas to jeszczze normalna msza, czyta tylko ksiądz z jakiej intencji i wsio
|
#4953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
ale to i przy dadzie i pampersie sie zdarzylo....więc myślę że pewnych ilosci sikow żadna marka...nie przeskoczy![]() ![]() ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-11-22 o 08:23 |
||
|
|
|
#4954 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Hania w nocy urządziła sobie godzinne pogaduchy mleka nie, spać nie, wody nie, tylko stac i gadać do nas. płacz był jak się odwracaliśmy od łóżeczka, żeby może zasneła
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny takie pytanie, czy to mozliwe, ze siuski maja inny zapach po przejsciu z kp na mm? Mlody nie pije jakos duzo w dzien (od 60 do 160ml MM) w nocy dwie butelki maks 120, zazwyczaj jest to k. 90ml, dzisiaj tylko jedna porcja 100ml, druga to byla woda 100ml tez, a rano siuski taki....kwasny jakby zapach, no strasznie nieprzyjemny. Wczoraj juz mi sie tak cos wydawalo a dzisiaj jestem pewna. Martwic sie? Czy to kwestia przejscia na mm?
Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
chyba raczej kwestia przejścia
mm jest bardziej syte niż UU
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeej laseczki
![]() U nas super nocka dziś. Daria się obudziła o 2, potem o 6 a potem o 8 zasypiała bez problemu od razu
|
#4958 |
|
Rozeznanie
|
Nie pomoge Lady,bo my oprocz posilkow stalych tylko uu,wieczorem co prawda kaszka mleczna,ale po niej nic nie zauwazylam:p
Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4960 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam że tak piękne być nie może, młody pospał rano do 8, potem miał ponad 2h drzemkę tylko jedną i od 13 do 21 szalał. Padł po 21 a ja zaraz po nim. Jeszcze mi kolano siadło i nera mnie boli. Byliśmy wczoraj w carrefurze, a młody nie bardzo lubi. Nawet na rękach szaleje. No a w nosidle dał radę
![]() Poczytałam was, ale już nie miałam siły odpisywać. Zostawiłam sobie na dziś, i co widzę? Pierdyliard nowych postów No to lecim. Cytat:
![]() Cytat:
Dziś już nie miałam pomysłu jak go uśpić bo marud był straszny i w nosidle zasnął przytulony ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4963 |
|
Wtajemniczenie
|
Lady mi się wydaję, że to od zmiany, ale dla spokoju zrobiłabym badanie moczu
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() zrobię to badanie bo zapach naprawdę cholernie nieprzyjemny, mam wrażenie, że ciągle czuję :/ co do pampersów, my używamy BD 4+, i o ile 4 nigdy nie przeciekły, tak 4+ praktycznie co noc ale może dlatego, że bąbel dużo więcej wody teraz pijeChyba się jednak przejdę do Rossa
|
#4965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przerabialiśmy i jedne i drugie ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po całkiem fajnej nocce. Mała jak zasnęła w łóżeczku to obudziła się koło północy na uu, zjadła, spała dalej. Potem jeszcze jedna pobudka i wstałyśmy po 8 :00 (nareszcie, 6 mnie wykańczała), dospała sobie przy uu.
Lady: może Pietraszko potrzebuje więcej płynów, przy mm chyba wskazane jest picie - chyba, że to mit? I może jeszcze trochę za mało pije. Sprawdziłaś ciemiączko może? jeśli jest ciut zapadnięte to może być sygnał, że za mało płynów. Zagęszczony mocz pachnie inaczej, jest kwaśny taki. Kurdę, nie wiem co zrobić, żeby Amelcia chciała jeść moje zupki, barszczyk wczoraj też fuj. A pachniał tak fajnie, z koperkiem, pietruszką na listku laurowym, zielu, z natką.. ;/ |
|
|
|
#4967 |
|
Zadomowienie
|
cześć,
niby podczytałam was troche wczoraj troche dzisiaj, ale jestem jakas taka zamroczona z niewyspania, że ciężko mi skupić myśli, żeby się poodnosić, przepraszam ![]() Co u nas? No więc tak, w poniedziałek w nocy, okropnej jak zawsze, nagraliśmy histerie małego i umówiłam na wizytę do nas do domu pediatrę, która kilka znajomych mi poleciło, ale w miedzy czasie zaczęlismy z tz dyskutować o wizycie u psychologa, Debrah podała nam namiar na jedną Panią i próbowałam się z nia skontaktować mailowo, ale kilka dni nic nie odpowiadała, więc zadzwoniłam do ośrodka w którym pracuje i się okazało, że ma wolną godzinę właśnie we wtorek, więc spontanicznie się zdecydowaliśmy, że nie ma na co czekać i jedziemy. Pediatrę u nas w domu przyjęła babcia i niania Pani doktor stwierdziła, że dziecko zdrowe, bo super się rozwija, no ale czasem się takie dzieci zdarzają, to są zaburzenia snu i trzeba przeczekać, przepisała nam luminal....jak poczytałam, że to psychotrop, recepte wywaliłam, bo nie zamierzam nim dziecka faszerwać na pewno dopóki mnie samej do wariatkowa nie wezmą!Teraz wizyta u pani psycholog, chyba miałam zbyt duże oczekiwania w stosunku do niej, bo tu również pani obejrzała filmiki, ale znowu, czasem tak bywa, trzeba przeczekać...mówi, że to zdecydowanie zaburzenia snu, że on może czasem nawet nie być świadom tych histerii, że to wszystko odbywa się na głębokim śnie. Jednym z pomysłów było to, że może on potrzebuję dużo bodźców i o ile ma ja w ciągu dnia, tak w nocy nie są mu dostarczane i stąd ta nieumiejętność zapadania w dłuższy sen. Pani Agnieszka powiedziała, żebyśmy próbowali metodą prób i błędów różnych sposobów, np. robić taki dość intensywny masaż, bujać na bujaczce, skakać z nim na piłce, czy nawet obracać się z nim na krześle obrotowym i patrzeć na jego reakcje. Uświadomiła nam, że to nie przejdzie raczej z dnia na dzień i odradziła nam starania o drugie dziecko dopóki problem u bąbla nie złagodnieje. Poleciła też poszukać kogoś u nas na miejscu od integracji sensorycznej, tylko osoby, która zna się na pracy z tak małymi dziećmi, nie miałam jeszcze siły ani czasu doczytać z czym to się je.. I żeby tego wszystkiego było mało, do tych naszych nieświadomych histerii i krzyków w nocy doszła dzisiaj gorączka Jak to jest powinnam znowu czekac, aż wzrośnie do 38, czy podawać od razu jak wstanie coś na zbicie? Wiem, że temat gorączek był wałkowany setki razy, ale proszę o podpowiedź
|
|
|
|
#4968 |
|
Zadomowienie
|
cześć
Rany jak mnie tu dawno nie było. Jeżeli ktoś kiedyś mówił, że praca w domu jest wygodna to się mylił Oleńka jest chyba za malutka, za bardzo mnie potrzebuje jeszcze do spędzania czasu, żebym mogła spokojnie wydzwaniać...Coś Was czasem podczytałam, ale tak trzy po trzy.... (co było na tapecie??) U Nas z nowości to miny (Oleńka fenomenalnie 'robi chińczyka' ).Całe szczescie, że dziś wolne bo już mi się telefony po nocach śniły
|
|
|
|
#4969 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam ba to czasu. ciągne od sierpnia. Cytat:
![]() mi to się zawsze dupcyć chce jak @ mam ![]() Cytat:
![]() i pięknie wyglądasz Cytat:
![]() Cytat:
Mocz badałam było ok, ale może dla św spokoju zbadaj |
|||||
|
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc 4 były za małe, a +4 za krótkie na pleckach.Nawijko, ale to był komplement ![]() I jak dalej mijała Wam noc? ![]() ----------------------------- A u nas też noc bardzo ładna. Młoda się przebudziła o 00.30, ale że wtedy nie spałam, to się nie liczy , przytuliłam tylko na rękach i zasnęła. Potem o 5.50 wzięłam do łóżka, butla i dospałyśmy do 7.40.No i mija nam już 5 dzień, odkąd w pampersie nie było żadnej kupki )
|
|
|
|
|
#4971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co z tego jak zasnal na podlodze i wszystko w nosie mial :/ On jest nieprzytomny w nocy chocbym po nim skakala. Cytat:
Oddaj nasz piekny sen!! Co do chrapania - nic mnie chyba bardziej nie wkurza... |
||
|
|
|
#4972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Debrah, może póki nie rozszerzycie diety, to podawaj Jej słoiczki? ![]() Cytat:
Ale Wam się nałożyło! Serdecznie am współczuję, bo wiem co przeżywacie z tym spaniem! ![]() Ja bym nie podawała jesli gorączka nie wzrośnie. Dziewczyny jak rozpoznać, że dziecko nie potrzebuje drugiej drzemki? Bo u nas to jest dziwnie. Blanka trze oczka około 14, ale zasnąć nie może, nie ma czasu Usypiać ją "na siłę"??Debrah ślicznie zasnęła Amelcia w Twoich objęciach! Cała pięknie wyglądasz!!! ![]() Dokładam moją śpioszkę z wczoraj, padła jak długa oraz mało widoczne dwa ząbki.
|
||
|
|
|
#4973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie dostałam lewka Michał jest masakrycznie dziś jęczący, ciekawe co mu jest.
|
|
#4974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaszke dajesz lyzeczka? Cytat:
U nas tez ta mina jest hitem ![]() Ja tak samo Pytacie o noc. Tak, jak pisalam - wstalismy o polnocy, proby odlozenia konczyly sie zabawa i zasnelismy po 4... O 7 oczywiscie juz wyspany, ale udalo sie go jeszcze odlozyc do 8. I od 8 znow szalenstwo. (TZ caly czas spal) Juz bylam tak perfidna, ze polozylam go kolo TZ (wsadzanie paluchow do oka i ciagniecie za nos skutecznie go obudzilo ), a sama zawinelam tylek do spania.TZ przewinal, nakarmil, ale problem w tym, ze Kubus zaczal buczec, a wiadomo, ze wtedy nie ma mowy o moim spaniu. Wstalam - cisza i usmiechy... Takze tego - po co spac
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-11-22 o 10:48 |
||
|
|
|
#4975 |
|
Zadomowienie
|
Przyszedł do nas lew z fp. Bostonka powoli ustępuje, mogę już chodzić prawie normalnie i używać dłoni. Życie jest piękne
|
|
|
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewa śpi raz i to i tak dużo w porównania do tego co było wcześniej, wsześniej drzemałą max 15-20 min w ciągu dnia. teraz śpi raz 1h-1,5h. wieczorem koło 17 juz zaczyna oczka trzeć ale zasypia dopiero 19-20. Moim zdaniem nic na siłe. Jeszcze troche i wyjme szczebelki, niech sama chodzi spać kiedy chce ( tak robił Tusiek no ale on zawsze był śpioch :P).
|
|
#4979 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja w ogóle nie zjada barszczu, choćbym nie wiem jak przyprawiała i co dodawała to jest na nie. W ogóle zjada moje zupy, ale te na świeżo, przy odmrażanej 'dziękuje' po pierwszych łyżeczkach... Cytat:
Nawijko - po znajomości. Praca polega na rekrutacji osób aplikujących do pracy w marketach, czy na inwentaryzacje. Miało być 2h na telefonie, ale to chyba w świecie idealnym, u mnie połowa nie odbiera, druga się rozmyśliła, trzeciej trzeba wszystko wytłumaczyć i tak mija godz., za godziną Olka zaczyna marudzić trzeba przerywać pobawić się, a jeszcze jakies zakupy, spacer z dzieckiem, jedzenie, usypianie, posprzątanie....ciężko
|
||
|
|
|
#4980 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero to przeczytałam, można powiedzieć że cud ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

mleka nie, spać nie, wody nie, tylko stac i gadać do nas. płacz był jak się odwracaliśmy od łóżeczka, żeby może zasneła

na pewno to, że się nie obraca na plecki, nie siedzi i nie siada, pełzanie i nie wiem, co jeszcze 

), a sama zawinelam tylek do spania.
22.05.2008
14.08.2011