|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
Możesz podać jakieś namiary na niego? ![]() Edit: Znalazłam już ale cena
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-11-21 o 22:26 |
|
|
|
|
#872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eh tz mi często mówi, że zabawki to ja dla siebie kupuje a nie dla Giulii ![]() Cytat:
ale widziałam go na żywo i na prawdę jest porządnie zrobiony. |
||
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiam na tę chwilę konik
![]() Dziewczyny czy wszystkie bidony mają tę gumową rurkę? Czy Wasze dzieci od razu z niej piły? Mój Antek brzydzi się jej na potęgę! Ze słomek pije pięknie, a jak tylko dotknie ustami tej rurki to wykrzywia się niesamowicie.
|
#874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak tez gumową Giulia pije bez problemu.
|
|
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy konika i jest hitem od sierpnia .. codziennie go karmi, głaszcze buja i sama na nim się buja .. pokazuję co nabyłam: http://home-you.com/pl/salon-wianki-...162310226.html x 2 jest urocza na choince wygląda cudnie (do prezentu mikołajkowego dla psióły i sis) http://home-you.com/pl/swiece/167003...162311162.html http://home-you.com/pl/swieczniki-i-...162310004.html x 2 do prezentu będzie zapakowany ze świeczką http://home-you.com/pl/swiece/167005...162115005.html jeszcze takie świeczusie choinki na te spodeczki ale nie mogę znaleźć ...
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
U nas bez problemu
|
|
|
|
#877 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciemny gwint, jak ten czas leciiiii!!! A jak ja zazdroszcze Wam tych ciąż ![]() Cytat:
Że też w ogóle ci faceci muszą istnieć ![]() A jak muszą to czemu większa część tych pajaców to totalne pajace ![]() Cytat:
zapomniałam że to istnieje a jak mieszkałam z rodzicami to jadałam to surowe ![]() Uwielbiam i w weekend se kupie ![]() Cytat:
czytając to ile dziś zrobiłaś to schudłam chyba dwa kilo ![]() Padłabym na pysk i wstała za tydzień ![]() Cytat:
plastikowa by sie nie złożyła, a Alan pije ze wszystkiego nawet ze szklanki ![]() Ale leje za oknem - brrrr, nienawidze jesieni ani zimy ![]() napisane paluchem na szybce ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Aha, ide spać ![]() Dobranoc napisane paluchem na szybce
|
|||||
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te rozmowy i zakupy nr 2 najbardziej mnie zmęczyły .. ja też idę lulu .. jutro do pracy spokojnej nocy
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
My kalarepę jedliśmy latem, teraz też o niej zapomniałam.
![]() Konczi śliczne zakupy. Aż poczułam, że święta się zbliżają. ![]() Cytat:
U nas niby też Antek pije ze szklanki, ale nadal jest z tym dużo zabawy i rozlewania, a chciałam, żeby miał coś, z czego mógłby samodzielnie pić.
|
|
#880 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej!
Cytat:
A ten konik czemu akurat taki a nie tradycyjny czyli powleczony pluszem?![]() Mam takie pytanie: spotkałyście się z jakimś późno ząbkującym dzieckiem, w jakim było wieku? ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
![]() Agnus właśnie zapadło mi w pamięć że miałyśmy podjąć starania o dziecko w tym samym czasie Tylko zastanawiało mnie czy plany się nie zieniły w obecnej sytuacji. Przykro mi że Wam się nie układa. ŚciskamMaggie brawa za odwagę i takie podejście do sprawy ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
ale obecnie oszczędzamy i nie kupuję bibelotów. Zresztą mam ozdoby z tamtego roku
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2013-11-22 o 07:29 |
|||
|
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
Piękny ten konik! Proszę link!
A na kuchnię to chyba przyjdzie jeszcze czas chociaż sama się nad taką zastanawiałam. Trzymajcie kciuki dziewczyny na 9:15 idziemy na szczepienie...
|
#882 |
|
Rozeznanie
|
Elena wspaniale że już wkrótce przywitasz nowe maleństwo
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Noc minęła spokojnie,wstałyśmy o 6 cieszę się bo godzinę dłużej niż zwykle Pranie się pierze,mieszkanie ogarnięte,obiad ze wczoraj Zaraz przyjedzie koleżanka na kawę
|
#884 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() My zaraz wybywamy na spacerek Otylka ostatnio musi iść na spacerek przed drzemką bo inaczej tłucze się do 14 i dopiero pada na drzemkę i śpi do 17 a później pupa ze spaniem na wieczór a tak idziemy na godzinkę i po powrocie pada jak długa ![]() Cytat:
może za gruba dla niego? Cytat:
Cytat:
![]() a tu koniki ![]() http://allegro.pl/zabawki-bujaki-sko...e+Bird+Told+Me |
|||
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Aż się boję chwalić, ale od jakiegoś tygodnia Antek przesypia całe noce bez pobudki na mleko, którą miał ok. 5 Dzisiaj pobił rekord, bo spał bez przerwy od 20 do 8:45 ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
#886 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam się dzisiaj
Cytat:
oj też nie kupuję ale się nie powstrzymałam i częściowo upominki mikołajkowe ... Cytat:
Cytat:
Dzisiaj Dusia spała do 6:30 noc spokojna ..
|
|
#887 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Dziś w nocy nie kombinowaliśmy z łóżeczkiem, za to daliśmy Matinowi moją poduszkę. I były tylko 4 pobudki, dostał pić, smoka i spał do rana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja wczoraj sobie o niej przypomniałam i zakupiłam, ale sama zjadłam ![]() Już po Mam nadzieję że obyło się bez zbyt dużego płaczu.Cytat:
|
||||
|
|
|
#888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my mamy szczepienie 3-go ![]() dzien dobry nareszcie piątek ![]() mam straszne problemy ze wstawaniem rano ![]() jak mąz byl w domu to on prowadzał młodego do szkoly. Pola własnnie ma drzemkę a ja sprzątam....
|
|
#889 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa to u nas też rozlewanie szklankowe ale niewielkie bo ja mu szklanke trzymam a pod brode pielucha więc nie ma źle poza tym on po jednym łyczku bierze i sie cieszy ![]() Cytat:
trzymam bedzie dobrze ![]() Cytat:
zazdroszcze ![]() Ja wczoraj pochwaliłam że zero u nas pobudek to dzisiaj z 7 razy wstawałam ![]() No ale wiedziałam że tak będzie bo to u niego norma. Cytat:
napisane paluchem na szybce
|
||||
|
|
|
#890 |
|
Zadomowienie
|
Piękne te koniki, śliczne!
My po szczepieniu, dzięki za kciuki, było trochę płaczu, ale nie aż tak bardzo, tylko teraz ten stres i nerwówka...
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, dziewczyny mające styczność z kosmetykami z AVONU mam pytanie:
Czy kremy powinny mieć pod nakrętką tą folię (czy jak sie to zwie) żeby było wiadomo że nieużywane? W sklepie jak kupuje obojętnie jakiej firmy to mają, a tu zamówiłam na all i tego nie ma. Nie kupowałam nigdy kremu z avonu dlatego pytam bo może oni są wyjątkiem ![]() Albo trafiłam znowu w przekręta. napisane paluchem na szybce
|
|
|
|
#892 |
|
Zadomowienie
|
te koniki śliczne faktycznie ale cena szok.za 700 zl to ja bym dla całej rodziny prezenty na święta kupila i jeszcze reszta by mi zostala
|
#893 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Giulii wyszedł pierwszy ząbek tyfzien przed roczkiem, drugi 2 tyg po, teraz ma 14 miesiecy i nadal dwa. Cytat:
![]() my konik kupimy stad bo mamy rabat 10 %, http://www.calydlamamy.pl/zabawki-gr...nt-rocker.html Konczi ile Dusia ma ząbków? DEarlie przypomniałam sobie, że my mamy tez na jedej szafce taki rzep bo własnie nic innego nie pasowało, http://allegro.pl/zamkniecie-zabezpi...734508915.html i tez super, jest mocny, Giulia nie dała rady go oderwać. na razie. |
|||
|
|
|
#894 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja widziałam te czerwone koniki Little Bird Told Me za 299 zł w takim mailowym baby secret klubie ale to już jakiś czas temu, poza tym dla mnie to i tak za drogo
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Może gdybym wiedziała, że Kindze na 100% się spodoba, to bym zainwestowała, ale tak... Dzisiaj na obiad tarta, jednak wczoraj się powstrzymałam i nie zrobiłam, bo na noc za dużo kalorii
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiam - Henio je już mleczne rzeczy, chociaż ma leciutko zaczerwienioną skórę na policzkach i lekko chropowata się robi po zjedzeniu.
Nie wiem czy to są objawy, przy których należy unikać tych produktów...? A ja kalarepy w życiu nie jadłam do wczoraj! Zapytałam mamy o nią, okazało się, że ona nie cierpi kalarepy. To już wiem czemu nigdy nie jadłam... ![]() Jest pyszna!!! |
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się szybko i zmykam
![]() pranie się bierze to biore się za obiadek póki chłopcy się bawią ![]() zrobie dzisiaj roladki mielone z serem żółtym i do tego jakiś sos bo nie mam pomysłu ![]() i murzynka upieke z budyniem ![]() dobry dzień mam dziś ![]() miłego dnia! |
|
|
|
#897 |
|
Wtajemniczenie
|
My jednak nie wybrałyśmy się na spacer, bo Otylka weszła na łóżko do tżta (odsypia nockę) i woła "aaaaaaaaa" więc dostała cysia i zasnęła
i śpią sobie teraz oboje a ja zabrałam się za robienie szalika na drutach muszę Małej też zrobić tylko włuczkę muszę jakąś fajną dorwać bo ta co teraz mam trochę gryzie ![]() Co do kalarepy to bardzo dobra jest też w zupie na nastęony rok muszę więcej posadzić żeby zamrozić trochę na zimę ![]() Gda jak Ci się Henio budzi w nocy? Dajesz mu pierś w nocy?
|
|
|
|
#898 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczęta jak nauczyłyście wasze dzieci pić ze słomki. Moja nie kuma o co chodzi. Mieszka słomką w kubku i tyle
|
|
#899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie cierpię kalarepy, sam zapach mnie odrzuca, więc Kindze też nie dam
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#900 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas właśnie taka chropowata sie robi i tak widać ze pod skórą takie krostki są. ja kalarepę lubie nawet taka samą nieugotowaną ![]() Cytat:
daj po prostu bidon do zabawy i pokazuj ze trzeba rurke do buzi wziąć, kup tez soczek w kartoniku i naciskaj delikatnie, w końcu załapie wlej jej do środka cos dobrego
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

wiec dlatego o nim myśle. ale podoba mi sie tez ta kuchnia bardzooo, ale nie wiem czy nie za wcześnie ? prędzej chyba za rok jak już bedzie meic dwa latka. com?
ale cena

Giulia pije bez problemu.
jeszcze takie świeczusie choinki na te spodeczki ale nie mogę znaleźć ...
chyba się boję. I na dodatek nie pamiętam co się szykuje dla bobasa.

Dajesz mu pierś w nocy?