Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-22, 12:59   #1711
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Aaaaa dzwonili ze sklepu, że wózek jest już do odbioru
Miał być za 4 tyg. a zamawialiśmy w zeszłą sobotę

Kurdę rodzice mi jeszcze kasy na niego nie przelali, ale ja nie wytrzymam do poniedziałku Przeleję sobie z oszczędnościowego i już po niego lecę
Ależ jestem szczęśliwa!
Zrób fotkę,

Kurcze Paw, aleś miała przygody za kierownicą. Ja się czasem zapominam, żem w ciąży i jestem roztargniona, muszę o tym pamiętać! :/

Przyszły staniki do karmienia i kurde są troche za duże, boje się, że są w ogóle za duże... nie wiem co z nimi robić
Stary 2013-11-22, 13:00   #1712
OlusiaS
Wtajemniczenie

Roane nie jestem pewna,ale chyba po pologu.sa tez dwa rodzaje tabletek dla karmiących,ale ja raczej nie bede nic brać.gumeczki i tyle .a po karmieniu cos pomyśle
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:01   #1713
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Słodkie mamy macie może jakieś pomysły na śniadania bez chlebka ? Powoli jajka pod każdą postacią zaczynają mi się nudzić
Oczywiście wszelakie nabiałowe produkty też odpadają
(...)
Ja co prawda nie cukrzycowa, ale my też na śniadanie chleba nie lubimy. Bardzo często jemy nalesniki pod różnymi postaciami, np. z duszonymi warzywami z odrobiną pomidorów z puszki w ramach sosu, albo z duszonymi pieczarkami z cebulką, albo z duszonymi pieczarkami z kapustą kiszoną i tak dalej. Nie wiem jak to się ma do diety cukrzycowej, ale kalorii nie ma w tym za wiele jak się dusi na małej łyżeczce masełka
Stary 2013-11-22, 13:01   #1714
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Zrób fotkę,

Kurcze Paw, aleś miała przygody za kierownicą. Ja się czasem zapominam, żem w ciąży i jestem roztargniona, muszę o tym pamiętać! :/

Przyszły staniki do karmienia i kurde są troche za duże, boje się, że są w ogóle za duże... nie wiem co z nimi robić
Nie da rady wymienić?
Stary 2013-11-22, 13:01   #1715
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Roane
Wierzysz, że dzieci z dwóch związków będą mogły na sobie polegać? Że będzie między nimi braterska więź? Że tamte dzieci nie będą bardziej złe na Waszą wspólną pociechę?
Stary 2013-11-22, 13:09   #1716
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ja co prawda nie cukrzycowa, ale my też na śniadanie chleba nie lubimy. Bardzo często jemy nalesniki pod różnymi postaciami, np. z duszonymi warzywami z odrobiną pomidorów z puszki w ramach sosu, albo z duszonymi pieczarkami z cebulką, albo z duszonymi pieczarkami z kapustą kiszoną i tak dalej. Nie wiem jak to się ma do diety cukrzycowej, ale kalorii nie ma w tym za wiele jak się dusi na małej łyżeczce masełka
Dzięki Spróbuję upiec naleśniki na mące razowej i zobaczę jaki będzie wynik z rana
Stary 2013-11-22, 13:14   #1717
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Roane nie jestem pewna,ale chyba po pologu.sa tez dwa rodzaje tabletek dla karmiących,ale ja raczej nie bede nic brać.gumeczki i tyle .a po karmieniu cos pomyśle
Ja właśnie bym się bała jechać na gumkach. No bo prawdopodobieństwo wpadki jest dość duże - 7% par które przez rok stosowały gumki zachodzi, dane z raportu Durexa - a jakby cholerna guma pękła to nawet nie można wziąć tabletki po, bo karmienie. Ja wolę seks w atmosferze totalnie wolnej od stresu, a nie będzie wolna jak będę miała wrażenie że zaraz guma pęknie Rozumiesz co mam na myśli? Muszę znaleźć taką metodę, przy której będzie większa pewność.

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Roane
Wierzysz, że dzieci z dwóch związków będą mogły na sobie polegać? Że będzie między nimi braterska więź? Że tamte dzieci nie będą bardziej złe na Waszą wspólną pociechę?
Wydaje mi się że to nie będzie taka sama więź jak między rodzeństwem wychowywanym razem, ale będziemy się starać żeby dzieci spędzały jak najwięcej czasu razem. TŻowe dzieciaki są bardzo fajnymi i ogarniętymi małymi ludźmi, a mój TŻ jest moim zdaniem wzorowym ojcem, i wydaje mi się że ogarnie sytuację tak, żeby było dobrze. On w tej chwili jeździ do PL co miesiąc żeby zobaczyć się z dziećmi, mamy taki skromny plan żeby czasem zabierał ze sobą małego, żeby widywał się z rodzeństwem.
Chodziło mi też raczej o ten aspekt poszkodowania jedynaków, które nie umieją się dzielić rodzicami - nasz będzie musiał nauczyć się dzielić, bo tatuś swój czas będzie musiał dzielić. Więc wydaje mi się że jest szansa żeby pod tym względem za bardzo rozpieszczony nie był
Stary 2013-11-22, 13:17   #1718
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Witajcie,

Jakiś czas podczytuje już ten wątek i postanowiłam się wpisać, a nie tylko jak podglądacz zza krzaka zaglądać Dłuuugo nie mogłam nadrobić czytania, a potem zdecydować się czy pisać na otwartym forum, ale może jeszcze zdążę się wpasować jakoś i udzielić czasem. U nas na wyklucie ok. 9 lutego czeka Grześ.

Co do wózka to też wybraliśmy Teutonię Cosmo, bo właściwie jako jedyna mieści nam się do bagażnika bez zsuwania tylnych siedzeń, a wolę mieć sama z dzieckiem z tyłu dużo miejsca niż żeby stelaż dużo zajmował. Perfuzjo masz go już u siebie? Testowałaś "na sucho"? My mamy ze sklepem umowę że odbierzemy w okolicy porodu i wtedy dopiero nam podbiją kartę gwarancyjną, żeby nie zużywać gwarancji na stanie w piwnicy, więc nacieszyć się nim z wyprzedzeniem ani przetestować nie mam jak.

Kurcze, jak poczytałam co piszecie o szkołach rodzenia to aż mi się przykro robi - u mnie nie dosyć że żadnych próbek to wręcz butelki czy inne akcesoria na zdjęciach nam pokazali Lalki niby były na dwóch zajęciach, ale rozmiar na dzieci kilkunastomiesięczne, a czy dobrze trzymamy to w sumie tylko babeczka od karmienia sprawdzała i poprawiała chwyty. No i tematy niektóre pomijają. Aż się boję co się musi dziać w innych szpitalach, jeśli te zajęcia prowadzą te najbardziej podobno rozchwytywane położne, no i tym bardziej nie mam pojęcia gdzie rodzić, a do terminu coraz bliżej
Tak, mam juz w domu. Kupowaliśmy używany, wiec mogliśmy wziąć wczesniej
Jest super skrętna i zapowiada się naprawdę dobrze. Jedyne do czego naprawdę moge sie przyczepić to totalnie nieintuicyjny i niezbyt łatwy system wpinania fotelika/gondoli.
Stary 2013-11-22, 13:17   #1719
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki Spróbuję upiec naleśniki na mące razowej i zobaczę jaki będzie wynik z rana
Do naleśników nie na słodko dobrze jest też dać maślankę zamiast mleka, ciasto jest wtedy takie bardziej "insze", bardziej pasuje do słonego nadzienia. Nie wiem jak to się ma na cukier
Stary 2013-11-22, 13:18   #1720
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Wydaje mi się że to nie będzie taka sama więź jak między rodzeństwem wychowywanym razem, ale będziemy się starać żeby dzieci spędzały jak najwięcej czasu razem. TŻowe dzieciaki są bardzo fajnymi i ogarniętymi małymi ludźmi, a mój TŻ jest moim zdaniem wzorowym ojcem, i wydaje mi się że ogarnie sytuację tak, żeby było dobrze. On w tej chwili jeździ do PL co miesiąc żeby zobaczyć się z dziećmi, mamy taki skromny plan żeby czasem zabierał ze sobą małego, żeby widywał się z rodzeństwem.
Chodziło mi też raczej o ten aspekt poszkodowania jedynaków, które nie umieją się dzielić rodzicami - nasz będzie musiał nauczyć się dzielić, bo tatuś swój czas będzie musiał dzielić. Więc wydaje mi się że jest szansa żeby pod tym względem za bardzo rozpieszczony nie był
Życzę Ci tego z całego serca!
Stary 2013-11-22, 13:22   #1721
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie bym się bała jechać na gumkach. No bo prawdopodobieństwo wpadki jest dość duże - 7% par które przez rok stosowały gumki zachodzi, dane z raportu Durexa - a jakby cholerna guma pękła to nawet nie można wziąć tabletki po, bo karmienie. Ja wolę seks w atmosferze totalnie wolnej od stresu, a nie będzie wolna jak będę miała wrażenie że zaraz guma pęknie Rozumiesz co mam na myśli? Muszę znaleźć taką metodę, przy której będzie większa pewność.
Ja sie waham miedzy zestawem NPR + prezerwatywy, ktory stosowalismy z sukcesem przez dłuższy czas (no ale wtedy z podejściem "jesli wpadniemy to trudno", a teraz baaardzo nie chciałabym wpaść) a spirala
Stary 2013-11-22, 13:25   #1722
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Tak, mam juz w domu. Kupowaliśmy używany, wiec mogliśmy wziąć wczesniej
Jest super skrętna i zapowiada się naprawdę dobrze. Jedyne do czego naprawdę moge sie przyczepić to totalnie nieintuicyjny i niezbyt łatwy system wpinania fotelika/gondoli.
O kurcze. Przyznam ze głownie mąż się bawił w montażystę jak testowaliśmy wózki, mam nadzieję że to wpinanie jakoś nam pójdzie bo sama nie sprawdzałam na tym akurat modelu. Też chcieliśmy tanio, więc sprawdzałam raczej te wózki na które się nastawialiśmy na początku, ale okazały się za duże. A że znaleźliśmy przypadkiem sklep gdzie nam zaproponowali cenę z niewielką różnicą do takiego wymęczonego z wystawy dwuletniej to musieliśmy się szybko decydować i jakoś już nie pobawiłam się w nim wpinaniem.
Za to będziesz mieć wózek z niebieską kratką która mi się właśnie marzyła
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:26   #1723
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze. Przyznam ze głownie mąż się bawił w montażystę jak testowaliśmy wózki, mam nadzieję że to wpinanie jakoś nam pójdzie bo sama nie sprawdzałam na tym akurat modelu. Też chcieliśmy tanio, więc sprawdzałam raczej te wózki na które się nastawialiśmy na początku, ale okazały się za duże. A że znaleźliśmy przypadkiem sklep gdzie nam zaproponowali cenę z niewielką różnicą do takiego wymęczonego z wystawy dwuletniej to musieliśmy się szybko decydować i jakoś już nie pobawiłam się w nim wpinaniem.
Za to będziesz mieć wózek z niebieską kratką która mi się właśnie marzyła
Znaczy tragicznie nie jest, da się to zrobic. Ale widywalam duuuzo łatwiejsze rozwiązania.

My mamy wlasnie brązowy z niebieska kratką
Stary 2013-11-22, 13:30   #1724
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Znaczy tragicznie nie jest, da się to zrobic. Ale widywalam duuuzo łatwiejsze rozwiązania.

My mamy wlasnie brązowy z niebieska kratką
Dokładnie taki chciałam, ale będę mieć inny Mąż stwierdził że dziecko zimowe to ma być z cieplejszą wersją gondolki, ale cieplejsza wersja jest tylko jednokolorowa lub z gotowych połączeń kolorystycznych, a że sam brąz do mnie nie przemawiał to będzie brązowy z czerwoną kratką - niebieskiej w gotowcach nie dali
Stary 2013-11-22, 13:32   #1725
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
no chyba że tak- jak jest premia no to kasy na L4 jest mniej bo masz tylko 100% angażu
Ale przynajmniej liczą się wcześniejsze premie i prowizje

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:33   #1726
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Nigdy nie miałam nic robionego w paszczy przez dentyste ze znieczuleniem, zatem nie pomogę...

ale naszła mnie ochota na zmiany w sferze zawodowej, nie wiem tylko, czy 8 miesiąc ciąży jest na to odpowiednim momentem
u mnie prawie 37 tc a ja zakładam druga firme i całe szczęście, że zdrowie mi na to pozwala bo i jestem na nogach po 10 godzin i biegam załatwiać różne sprawy i czuje się swietnie
a jak czasem zostaje w domu i siedze w piżamie caly dzień to od razu mnie boli np. spojenie

czuje się jak wyrodna matka bo czasami zapominam nawet ze jestem w ciaży az do momentu kiedy maly sam o sobie przypomni i mnie kopnie
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:38   #1727
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja właśnie bym się bała jechać na gumkach. No bo prawdopodobieństwo wpadki jest dość duże - 7% par które przez rok stosowały gumki zachodzi, dane z raportu Durexa - a jakby cholerna guma pękła to nawet nie można wziąć tabletki po, bo karmienie. Ja wolę seks w atmosferze totalnie wolnej od stresu, a nie będzie wolna jak będę miała wrażenie że zaraz guma pęknie Rozumiesz co mam na myśli? Muszę znaleźć taką metodę, przy której będzie większa
nie był
Rozumiem rozumiem .jesli moje libido w okresie karmienia będzie takie,jak było poprzednio,to i tak tirutiru będzie rzadko .u nas ogolnie moja intuicja nigdy mnie nie zawiodła.tak samo tym razem ostrzegalam tzta,ze mam dni płodne,ale on nie chciał słuchać .wiec liczę na to,ze juz powtórki z rozrywki nie będzie !!!!!
Stary 2013-11-22, 13:40   #1728
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ale przynajmniej liczą się wcześniejsze premie i prowizje
Ale też nie zawsze i nie wszystkie. Jeśli premia jest "zwolnienio-zależna" to się liczy, czyli jeśli nie wypłacą ci za okres zwolnienia/macierzyńskiego. A jeśli wypłacą oficjalnie, ale dostaniesz grosze bo jest np. zależna w 90% od wyników, ale nie jesteś całkiem wykluczana z listy otrzymujących premię, to już do podstawy zasiłku nie doliczą. No i jest proporcjonalnie doliczana, czyli np. przy rocznej do podstawy zasiłku doliczają 1/12 premii, a to znaczy że musi być naprawdę spora żeby to odczuć po opodatkowaniu.
Jak jest z prowizjami nie wiem niestety.

Edytowane przez Inw
Czas edycji: 2013-11-22 o 13:45
Stary 2013-11-22, 13:47   #1729
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo, może spróbuję też jutro, lepiej tylko na mleku sojowym z mąką żytnią/razową byle nie pszenną, ale da się zrobić. Jadłam na słodko ze stewią i były całkiem całkiem.

Ja na śniadanie jem omlet z 2 jajek mnóstwem papryki dziś doszły pomidory (takie nawet ze skórka byle jak pokrojone), dużo przypraw, bazylia oregano i mniam, bardzo mi smakował. Zawsze robiłam tylko paprykę.

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Nie da rady wymienić?
Chyba da, ale muszę się dobrze zastanowić czy biust mi jeszcze nie urośnie :/

Cytat:
Daj znać, ja z mleka (napoju) sojowego mąki żytniej miałam ok cukier.

Cytat:
Do naleśników nie na słodko dobrze jest też dać maślankę zamiast mleka, ciasto jest wtedy takie bardziej "insze", bardziej pasuje do słonego nadzienia. Nie wiem jak to się ma na cukier
Oooo maślanka w cukrzycy jak najbardziej, mleka nam nie wolno laktoza to cukier mleczny :/

Właśnie piekę serniczek małż wraca, na obiado-kolację będzie tostada z mięsa z kurczaka z warzywkami. A ja... hmmm placek tortilla odpada, więc muszę coś wymyśleć. Zawsze z maślanki robiłam raczej racuchy, ale może własnie spróbuję naleśniki na słono albo zrobię calzone...?
Stary 2013-11-22, 13:49   #1730
lidkaa82
Zadomowienie

Czesc Dziewczyny
U nas bez zmian, mały po chorobie strasznie marudny a ja staram sie nie zwariować z nim w domu
Wczoraj w ramach zachowania zdrowia psychicznego zostawiłam go z mężem i poszłam na warsztaty "Świadoma Mama" ale nie polecam. Dosyc ze nic ciekawego sie nie dowiedziałam to jeszcze jeśli chodzi o próbki i gadżety to bieda straszna.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:50   #1731
ejani
Zadomowienie

no, zamówienie zrobione, kolejne 2 stówy w plecy:/ a to tylko witaminy, coś na przeziębienie i dla mamy jakieś duperele (najdroższe na rzucanie palenia, oby pomogło, bo czasem jak przychodzi z fajka to aż mnie mdli)
a małemu kupiłam sól fizjologiczną, z kółkiem gratis (nie wiem, czy planowałyście koła poporodowe, ale słyszałam, że takie kąpielowe jest równie dobre a że sól i tak chciałam, to niech już ma)
http://www.aptekagemini.pl/disnemar-...uplikat-1.html
no i przyszły mi dziś rzeczy z allegro, więc ja już jestem gotowa do szpitala

połowę cytatów mi chyba wcięło

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Czy głupią? Nie wiem :P Ja Wam powiem, ze jak mi starszaka przynieśli do pokazania to nie chciałam na niego patrzeć. Zaczęłam rodzić o 5 nad ranem, skurcze, rozwarcie, bóle chyba każdej części ciała. A on nic, nie chciał wyleźć. Rózne kroplówki, skakanie na piłce, chodzenie, siadanie. NIC. O 2 w nocy, kiedy wody były zielone, podjęto decyzję o cc. Byłam wykończona, odpływałam, zasypiałam. Uśpili mnie. Kiedy chwilę później obudzili i pokazali małego byłam zła, że nie pozwalają mi nadal spać. Rano miałam wyrzuty i już nie dostępowałam małego na krok. I nawet dla niego zaraz z łóżka wstałam y szybciej dojść do siebie.
[/COLOR]http://martexsweetdreams.blox.pl/201...ne-ciasto.html
piekła którąs to ciasto? Wygląda na łatwe i szybkie ale efekt jakiś tam ma
trochę też się boję o emocje, u mnie i przed ciążą były czasem spadki humoru, a jeszcze baby blues dlatego ciągałam męża na SR, żeby wiedział czego się spodziewać...

a ciasto wygląda nieźle, choć martwi mnie ostatni komentarz. daj znać, jak wyjdzie, już sobie dodałam do zakładek

Cytat:
Witajcie,
Kurcze, jak poczytałam co piszecie o szkołach rodzenia to aż mi się przykro robi - u mnie nie dosyć że żadnych próbek to wręcz butelki czy inne akcesoria na zdjęciach nam pokazali Lalki niby były na dwóch zajęciach, ale rozmiar na dzieci kilkunastomiesięczne, a czy dobrze trzymamy to w sumie tylko babeczka od karmienia sprawdzała i poprawiała chwyty. No i tematy niektóre pomijają. Aż się boję co się musi dziać w innych szpitalach, jeśli te zajęcia prowadzą te najbardziej podobno rozchwytywane położne, no i tym bardziej nie mam pojęcia gdzie rodzić, a do terminu coraz bliżej
witaj
a skąd jesteś, jeśli można spytać? z tymi szkołami to kurczę ciężka sprawa, co jedna to inna...

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
senira jak mój mąż wstawał o 5 to też nie wstawałam . Ale jak Awansował zmieniły mu się godziny pracy . Więc o 7 to już nie jest tak źle . Tez mi się czasem nie chcę wstać ale po prostu lepiej się czuje . A jak bardzo chce mi się spać to po śniadaniu jak pojedzie idę się jeszcze położyć ale to w sumie z kilka razy mi się tylko zdarzyło jak się źle czułam
to ja co tylko wstanę z moim, to po śniadaniu muszę znowu iść spać (z raz w tygodniu tylko mam siły żeby już się wygrzebywać).

Cytat:
dmały wciska mi stope pod prawe żebra więc jest OK.
no właśnie mój też tak, od wczoraj to już konkretnie, a głową (?) próbuje przebić miednicę... czyżby chciał, żeby mama urosła?

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Teraz zamierzam zabrać się do roboty ogarnąć trochę dom, zrobić bułeczki słodkie z makiem i obiad: dorsz, ziemniaczki i surówka z kiszonej. A o 17 zajęcia w SR.
ech, te nasze ciążowe sny... mi dziś (ale w tej drzemce, bo nie spałam od 5, o 8 miał przyjść hydraulik, więc po 7 już się zwlekłam i jak przyszedł to mimo szczekania psa i stuków padłam i spałam w tym hałasie do 11) się śniło m.in., że brzuch się tak ruszał, że jak zajrzałam to za przeproszniem falowały mi aż wargi- tak, nie te w ustach a potem z brzuch falował jak na tamtych linkach sprzed kilku wątków aż wystawały obie stopy (dość spore jak się zastanowić) i przez brzuch były widoczne wszystkie słodkie paluszki) )

też będę miała rybę, jak mąż kupi wracając

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
A ja tak mysle, ze bardziej ide w kierunku tych czarnych wizji. Tzn.co do ciazy myslalam, ze bedzie przerąbane, mdłosci, bóle, humory,zachcianki i Bog wie co jeszcze, a tak naprawde ciaze przechodze bardzo dobrze. Mdlosci nie mialam wcale, czasem cos boli, ale przed ciaza tez czasem bolalo, wiec luz. Humorkow mam mniej niz przed ciaza, zachcianek nie mialam wcale...
Poród wyobrażam sobie, że bedzie jakas masakra, wiec moze nie bedzie tak zle
No a po urodzeniu, naprawde nie widze sielanki pt. mały śpi grzecznie, nie placze i nie marudzi, a ja mam czas na wszystko, tylko ide bardziej w druga strone, że będzie plakal, ja bede meeeeega zmeczona, wk.....na na caly swiat, obolala i jedynym marzeniem to bedzie sie w koncu wyspac..... Zobaczymy. Ale chyba wole tak sie nastawic i miec miłe zaskoczenie, ze nie jest tak zle, niz wyobrazac sobie, ze nic sie nie zmieni, bedzie cudownie i sielankowo, a potem miec straszne zderzenie z rzeczywistoscia....
Chyba jestem jakas dziwna
ja odwrotnie, to ciążę planowalam jako świetny urlop i że tyle rzeczy w jej czasie zrobię, a nie mogę się doczekać, kiedy się skończy, mimo że poród i resztę to tak jak u Ciebie- aż strach się bać. podejrzewam okropny ból, natłok fizjologii, lewatyw, krwawienia (och, jak ja nie lubię okresu i[COLOR="rgb(255, 250, 205)"] jak coś ze mnie cieknie[/COLOR], a to tyle czasu bez przerwy i z bólami, szczypaniami) i ciągły płacz, od którego będzie pękać głowa i pretensje wzajemne z meżem i moją mamą (już tam próbuję jej przekazać różne rzeczy, które będę robiła inaczej, ale pewnie nie trafi) i przecież na początku ten mały pomarszczony potworek wcale nie będzie piękny! będzie czerwony, pewnie obsypany jakimiś świństwami (po mnie) i ciągle z mokrą/brudną/śmierdzącą pieluchą będzie ranił moje piersi

Cytat:
Ja też tak mam, że mnie non stop piersi i uda swędzą. Trochę pomaga łażenie po domu w bardzo luźnym ubraniu - ja noszę bawełniane dresy TŻa które wyglądają na mnie jak namiot.
A znaczy to podobno że skóra się rozciąga i będziemy miały rozstępy

Ale miałam chory sen. Śniło mi się że moja matka moje dziecko wychowuje. Tak się przeraziłam że się obudziłam koło 4 nad ranem i już nie zasnęłam, no po prostu nie mogłam. Ale wiecie, jaki dzięki temu mam teraz porządek w szafach? Pod linijkę i pod kolor mam rzeczy poukładane
mnie uda jakoś nie, ale z piersiami to nie mogę dać sobie rady. zwłaszcza że swędzą ciągle, a ostatnio nie rosną (przez co mam dylemat, czy jechać po stanik, czy męczyć się w tym co mam- i tak już miesiąc)

a sen niezły. ale ja jak się tak nad ranem budzę to staram się nie kręcić, zanim reszta nie wstanie (nie licząc wyjść do łazienki co pół godziny ale to mus)

Cytat:
Jak ja się cieszę, że czasy stania nad zlewem pełnym garów też już się skończyły... kocham zmywarkę.

Jeszcze w dodatku już z wyprzedzeniem dobija mnie wizja...

Mój starszy brat miał 7 lat jak się dowiedział, że pojawię się ja - miałam być jego braciszkiem, ale urodziłam się siostrzyczką. Nie dał mi odczuć, że jest zawiedziony, wręcz przeciwnie
łączę się w miłości do AGD

trochę Cię rozumiem z tymi wizjami, sama mam obawy, jak to będzie, a jeszcze jak Twój tż daje Ci do tego takie podstawy
ale jestem przekonana, że dasz sobie radę

a mój starszy brat chciał mnie wyrzucic na śmirtnik jak słyszę takie historie (np. od mamy) to aż mnie korci, żeby wytknąć że go nieźle w takim razie naszykowała jak widać po Twojej historii-można!

Cytat:
Ja się nastawiałam na poród orgazmiczny Gdzieś mi to wpadło w oko i tak w ramach pozytywnego myślenia wyobrażałam sobie siebie w wannie, w sali udającej normalne mieszkanie, jak to w godzinkę rodzę Przeszło mi po szkole rodzenia z wybranego szpitala, włącznie samym z wyborem szpitala :/
w środę o tym mówiła nam położna, ale jakoś ciężko mi jest w taką wizję uwierzyć...

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz , ale spróbuj trochę się porozciągać, w SR wykonywałyśmy fajne ćwiczenia właśnie sobie o nich przypomniałam i jak dziś rano wstałam z łóżka przy okropnym bólu spojenia je wykonałam i przeszło np. stań na ugiętych nogach w kolanach, połóż ręce na biodra i kręć biodrami w koło, albo pozycja na kolanach z rękami opartymi o podłogę, wypinamy pupę i kręcimy biodrami, albo też w tej samej pozycji przy wdechu do przodu się kładziemy a przy wydechu mocno pupa do tyły, to naprawdę pomaga, oczywiście pamiętamy o oddychaniu do brzuszka, czyli głęboki wdech nosem i długi wydech przez usta
No dużo tych ćwiczeń było, trochę dziwne pozycje ale to ma nam pomagać
właśnie to jest jedno z ćwiczeń dobrych do mycia zębów polecam
Stary 2013-11-22, 13:59   #1732
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Czytałam co pisałyście, i bałam się.. że tylko ja jedna mam takie obawy.

Byliśmy tydzień temu u siostry męża, ona ma już malutką przy sobie.
Ja się jej po prostu wystraszyłam. Nie chciałam wziąć na ręce, sparaliżował mnie strach.
Boję się, że nie podołam jak Zuzanka przyjdzie na świat. Że nie dam rady, że będę do niczego. A to już tak niedługo.
o właśnie- i to jest to. Ja np zwyczajnie boję się małych dzieci takich niemowlaków za żadne skarby świata na ręce nie chcę brać bo się boję.
Mam nadzieję, że z własnym będzie inaczej

wróciłam z zakupów- kupiłam w carefourze te pieluchy pampersa białe- 78 sztuk za 39,99 zł. Ostatnią paczkę w rozmiarze 1 zgarnęłam
Stary 2013-11-22, 14:03   #1733
J0zefina
Raczkowanie

helloł

gdy kilka dni temu wertowałam forum to myślałam sobie masakraaaaaa!!! wszystkie szczęśliwe, wózki przychodzą, piorą ubranka, prasują pieluszki, pakują torby a ja czuję się w d..ie
Dzisiaj wchodzę szczęśliwa, zakochana w moim brzuchu, dziwnie nakręcona a tu obawy " nie mam instynktu, nie dam rady" ehsss... ta ciąża

całościowo stwierdzam jednak że zarówno pierwszą jak i tę lubię bardzo i będę za nią tęsknić

nie zamartwiać mi się baby blusem ja przed urodzeniem syna nie byłam specjalną miłośniczką dzieci i nieraz młody doprowadza mnie do szału ale to jednak mój szał osobisty, przeze mnie "hodowany" i za nic w świecie nie oddałabym Go nikomu (co nie znaczy że czasem nie tęsknie za czasami błogiej wolności i spontaniczności bo tęsknię i to często) ale swoje dziecię kocham z automatu i nie wiem czy to osławiony instynkt czy coś innego ale tak jest wiec i WY dacie radę

PawMaj jak czytam Twoje posty to mam ochotę huknąć Twojego tż nic osobistego ale jakoś chciałabym aby było Ci łatwiej
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:04   #1734
AgatkaL
Wtajemniczenie

Do mnie znów ZUS zadzwonił...tym razem księgowy źle wypełnił formularz Z-3 i nie są w stanie mi naliczyć pensji. Ja pitole, dzwoniłam do szefowej i miała to wyjaśnić. Normalnie jak oni mi naliczą tą pensję, to ja nie wiem. U mnie oprócz pensji zasadniczej są premie i prowizje...Ech.

Byłam dziś na kontroli u endokrynologa w Lux-Medzie. Zlecił mi zrobienie USG tarczycy. Najbliższy wolny termin USG 3 stycznia, a konsultacji 27 stycznia (mogę już urodzić w tym terminie).

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:05   #1735
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jadę zawieźć nieroba na egzamin z prawka.
3majcie kciuki -jak zda, to odpadnie mu jedna wymówka... ponoć bez samochodu się nie da łapać nowych klientów

i oby się w ten łeb puknął i oby dotarło do mózgownicy wszystko
Stary 2013-11-22, 14:08   #1736
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie możemy naleśników

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Aaaaa dzwonili ze sklepu, że wózek jest już do odbioru
Miał być za 4 tyg. a zamawialiśmy w zeszłą sobotę

Kurdę rodzice mi jeszcze kasy na niego nie przelali, ale ja nie wytrzymam do poniedziałku Przeleję sobie z oszczędnościowego i już po niego lecę
Ależ jestem szczęśliwa!
Czekamy na fotę
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:08   #1737
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
..........
wróciłam z zakupów- kupiłam w carefourze te pieluchy pampersa białe- 78 sztuk za 39,99 zł. Ostatnią paczkę w rozmiarze 1 zgarnęłam

też je nabyłam droga kupna przy młodym bardzo się sprawdziły bo mają taką siateczkę w środku ze ładnie izolują od pupy ale cena normalna

MałaMigotka jest duże prawdopodobieństwo że na początku karmienia zanim laktacja się ustabilizuje biust Ci jeszcze urośnie. Pisze to ja, której biust skoczył tylko o rozmiar i tak było przez całe karmienie syna, żadnego nawału, żadnych zastojów, żadnych okładów, zero problemów (ponoć to nienormalne ) ale widziałam po koleżankach u który taki scenariusz był niemal w 90%.
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:08   #1738
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
witaj
a skąd jesteś, jeśli można spytać? z tymi szkołami to kurczę ciężka sprawa, co jedna to inna...
Jasne że można Ja z Warszawy - wiem, brzmi śmiesznie w połączeniu z narzekaniem na wybór szpitala Ale strasznie się na jeden napaliłam z początku, a tu szkoła rodzenia nijak się ma do deklaracji i boję się cały szpital tak ma Nijak mi nie pasuje to co na szkole widzę do entuzjastycznych opisów położnych w sieci.
Stary 2013-11-22, 14:09   #1739
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie bym się bała jechać na gumkach. No bo prawdopodobieństwo wpadki jest dość duże - 7% par które przez rok stosowały gumki zachodzi, dane z raportu Durexa - a jakby cholerna guma pękła to nawet nie można wziąć tabletki po, bo karmienie.
Hehe ja mam po-gumkowe dziecko A żeby tego było mało to jeszcze po tabletce po
Jeeej jak ja się teraz cieszę, że ta gumka się zsunęła, a tabletka (choć wzięta po 16 h) nie zadziałała

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Oooo, może spróbuję też jutro, lepiej tylko na mleku sojowym z mąką żytnią/razową byle nie pszenną, ale da się zrobić. Jadłam na słodko ze stewią i były całkiem całkiem.
Ja też już się całkowicie przerzuciłam na mleko sojowe, nawet bardziej mi smakuje od tego krowiego

Odebrałam wózek Ale co z tego jak tż siedzi do 20 w pracy i nie ma mi kto wytargać tego cholernie ciężkiego kartonu z bagażnika
Chciałam zatrudnić jakiegoś sąsiada-pijaczka za piwo, ale jak na złość żaden nie kręcił się pod klatką
Stary 2013-11-22, 14:09   #1740
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

ejani -- rzucanie palenia z tych cud-zarabistymi sprawami to bajka. Nieralne. Moja mama rzucała kilka lat temu (prawie 10). Nie było jeszcze aż tylu reklam na te cuda. Uzależniła sie od nich. Z fajkami sobioe poradziła, a i owszem. Później musiała jednak odstawiać właśnie cuda. Więc jakby dwa razu rzucała coś, co ją uzależniało.
CO do ciasta. Zgadzam się z tym komentarzem. Czyste zakalcowate ciasto. Słodkie jak nie wiem co. Wygląda jak na zdjeciach, smakuje nawet dobrze. Ale czy dla kobiety w ciązy? Nie wiem
Że te wargi?? <hahaha>
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości