|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
Kurcze Paw, aleś miała przygody za kierownicą. Ja się czasem zapominam, żem w ciąży i jestem roztargniona, muszę o tym pamiętać! :/ Przyszły staniki do karmienia i kurde są troche za duże, boje się, że są w ogóle za duże... nie wiem co z nimi robić
|
|
#1712 |
|
Wtajemniczenie
|
Roane nie jestem pewna,ale chyba po pologu.sa tez dwa rodzaje tabletek dla karmiących,ale ja raczej nie bede nic brać.gumeczki i tyle
.a po karmieniu cos pomyśle
|
|
|
|
#1713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1714 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie da rady wymienić?
|
|
|
|
#1715 |
|
Zadomowienie
|
Roane
Wierzysz, że dzieci z dwóch związków będą mogły na sobie polegać? Że będzie między nimi braterska więź? Że tamte dzieci nie będą bardziej złe na Waszą wspólną pociechę?
|
|
#1716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuję upiec naleśniki na mące razowej i zobaczę jaki będzie wynik z rana
|
|
|
#1717 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiesz co mam na myśli? Muszę znaleźć taką metodę, przy której będzie większa pewność.Cytat:
Chodziło mi też raczej o ten aspekt poszkodowania jedynaków, które nie umieją się dzielić rodzicami - nasz będzie musiał nauczyć się dzielić, bo tatuś swój czas będzie musiał dzielić. Więc wydaje mi się że jest szansa żeby pod tym względem za bardzo rozpieszczony nie był
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest super skrętna i zapowiada się naprawdę dobrze. Jedyne do czego naprawdę moge sie przyczepić to totalnie nieintuicyjny i niezbyt łatwy system wpinania fotelika/gondoli.
|
|
#1719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za to będziesz mieć wózek z niebieską kratką która mi się właśnie marzyła |
|
|
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy wlasnie brązowy z niebieska kratką
|
|
#1724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i całe szczęście, że zdrowie mi na to pozwala bo i jestem na nogach po 10 godzin i biegam załatwiać różne sprawy i czuje się swietniea jak czasem zostaje w domu i siedze w piżamie caly dzień to od razu mnie boli np. spojenie ![]() czuje się jak wyrodna matka bo czasami zapominam nawet ze jestem w ciaży az do momentu kiedy maly sam o sobie przypomni i mnie kopnie
|
|
|
|
|
#1727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.jesli moje libido w okresie karmienia będzie takie,jak było poprzednio,to i tak tirutiru będzie rzadko .u nas ogolnie moja intuicja nigdy mnie nie zawiodła.tak samo tym razem ostrzegalam tzta,ze mam dni płodne,ale on nie chciał słuchać .wiec liczę na to,ze juz powtórki z rozrywki nie będzie !!!!!
|
|
|
|
|
#1728 |
|
Raczkowanie
|
Ale też nie zawsze i nie wszystkie. Jeśli premia jest "zwolnienio-zależna" to się liczy, czyli jeśli nie wypłacą ci za okres zwolnienia/macierzyńskiego. A jeśli wypłacą oficjalnie, ale dostaniesz grosze bo jest np. zależna w 90% od wyników, ale nie jesteś całkiem wykluczana z listy otrzymujących premię, to już do podstawy zasiłku nie doliczą. No i jest proporcjonalnie doliczana, czyli np. przy rocznej do podstawy zasiłku doliczają 1/12 premii, a to znaczy że musi być naprawdę spora żeby to odczuć po opodatkowaniu.
Jak jest z prowizjami nie wiem niestety. Edytowane przez Inw Czas edycji: 2013-11-22 o 13:45 |
|
|
|
#1729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na śniadanie jem omlet z 2 jajek mnóstwem papryki dziś doszły pomidory (takie nawet ze skórka byle jak pokrojone), dużo przypraw, bazylia oregano i mniam, bardzo mi smakował. Zawsze robiłam tylko paprykę. Chyba da, ale muszę się dobrze zastanowić czy biust mi jeszcze nie urośnie :/ Cytat:
Cytat:
laktoza to cukier mleczny :/Właśnie piekę serniczek małż wraca, na obiado-kolację będzie tostada z mięsa z kurczaka z warzywkami. A ja... hmmm placek tortilla odpada, więc muszę coś wymyśleć. Zawsze z maślanki robiłam raczej racuchy, ale może własnie spróbuję naleśniki na słono albo zrobię calzone...?
|
|
#1730 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny
U nas bez zmian, mały po chorobie strasznie marudny a ja staram sie nie zwariować z nim w domu ![]() Wczoraj w ramach zachowania zdrowia psychicznego zostawiłam go z mężem i poszłam na warsztaty "Świadoma Mama" ale nie polecam. Dosyc ze nic ciekawego sie nie dowiedziałam to jeszcze jeśli chodzi o próbki i gadżety to bieda straszna. |
|
|
|
#1731 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
no, zamówienie zrobione, kolejne 2 stówy w plecy:/ a to tylko witaminy, coś na przeziębienie i dla mamy jakieś duperele (najdroższe na rzucanie palenia, oby pomogło, bo czasem jak przychodzi z fajka to aż mnie mdli)
a małemu kupiłam sól fizjologiczną, z kółkiem gratis (nie wiem, czy planowałyście koła poporodowe, ale słyszałam, że takie kąpielowe jest równie dobre a że sól i tak chciałam, to niech już ma)http://www.aptekagemini.pl/disnemar-...uplikat-1.html no i przyszły mi dziś rzeczy z allegro, więc ja już jestem gotowa do szpitala ![]() połowę cytatów mi chyba wcięło ![]() Cytat:
dlatego ciągałam męża na SR, żeby wiedział czego się spodziewać...a ciasto wygląda nieźle, choć martwi mnie ostatni komentarz. daj znać, jak wyjdzie, już sobie dodałam do zakładek ![]() Cytat:
a skąd jesteś, jeśli można spytać? z tymi szkołami to kurczę ciężka sprawa, co jedna to inna... Cytat:
no właśnie mój też tak, od wczoraj to już konkretnie, a głową (?) próbuje przebić miednicę... czyżby chciał, żeby mama urosła? ![]() Cytat:
) )też będę miała rybę, jak mąż kupi wracając ![]() Cytat:
Cytat:
a sen niezły. ale ja jak się tak nad ranem budzę to staram się nie kręcić, zanim reszta nie wstanie (nie licząc wyjść do łazienki co pół godziny Cytat:
![]() trochę Cię rozumiem z tymi wizjami, sama mam obawy, jak to będzie, a jeszcze jak Twój tż daje Ci do tego takie podstawy ale jestem przekonana, że dasz sobie radę ![]() a mój starszy brat chciał mnie wyrzucic na śmirtnik jak słyszę takie historie (np. od mamy) to aż mnie korci, żeby wytknąć że go nieźle w takim razie naszykowała jak widać po Twojej historii-można!Cytat:
Cytat:
polecam
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że z własnym będzie inaczej ![]() wróciłam z zakupów- kupiłam w carefourze te pieluchy pampersa białe- 78 sztuk za 39,99 zł. Ostatnią paczkę w rozmiarze 1 zgarnęłam
|
|
|
#1733 |
|
Raczkowanie
|
helloł
![]() gdy kilka dni temu wertowałam forum to myślałam sobie masakraaaaaa!!! Dzisiaj wchodzę szczęśliwa, zakochana w moim brzuchu, dziwnie nakręcona a tu obawy " nie mam instynktu, nie dam rady" ehsss... ta ciąża ![]() całościowo stwierdzam jednak że zarówno pierwszą jak i tę lubię bardzo i będę za nią tęsknić ![]() nie zamartwiać mi się baby blusem ja przed urodzeniem syna nie byłam specjalną miłośniczką dzieci i nieraz młody doprowadza mnie do szału ale to jednak mój szał osobisty, przeze mnie "hodowany" i za nic w świecie nie oddałabym Go nikomu (co nie znaczy że czasem nie tęsknie za czasami błogiej wolności i spontaniczności bo tęsknię i to często) ale swoje dziecię kocham z automatu i nie wiem czy to osławiony instynkt czy coś innego ale tak jest wiec i WY dacie radę ![]() PawMaj jak czytam Twoje posty to mam ochotę huknąć Twojego tż nic osobistego ale jakoś chciałabym aby było Ci łatwiej |
|
|
|
#1734 |
|
Wtajemniczenie
|
Do mnie znów ZUS zadzwonił...tym razem księgowy źle wypełnił formularz Z-3 i nie są w stanie mi naliczyć pensji. Ja pitole, dzwoniłam do szefowej i miała to wyjaśnić. Normalnie jak oni mi naliczą tą pensję, to ja nie wiem. U mnie oprócz pensji zasadniczej są premie i prowizje...Ech.
Byłam dziś na kontroli u endokrynologa w Lux-Medzie. Zlecił mi zrobienie USG tarczycy. Najbliższy wolny termin USG 3 stycznia, a konsultacji 27 stycznia (mogę już urodzić w tym terminie).
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oby się w ten łeb puknął i oby dotarło do mózgownicy wszystko
|
|
|
#1736 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie możemy naleśników ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
|
|
#1737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też je nabyłam droga kupna przy młodym bardzo się sprawdziły bo mają taką siateczkę w środku ze ładnie izolują od pupy ale cena normalna ![]() MałaMigotka jest duże prawdopodobieństwo że na początku karmienia zanim laktacja się ustabilizuje biust Ci jeszcze urośnie. Pisze to ja, której biust skoczył tylko o rozmiar i tak było przez całe karmienie syna, żadnego nawału, żadnych zastojów, żadnych okładów, zero problemów (ponoć to nienormalne ) ale widziałam po koleżankach u który taki scenariusz był niemal w 90%.
|
|
|
|
|
#1738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja z Warszawy - wiem, brzmi śmiesznie w połączeniu z narzekaniem na wybór szpitala Ale strasznie się na jeden napaliłam z początku, a tu szkoła rodzenia nijak się ma do deklaracji i boję się cały szpital tak ma Nijak mi nie pasuje to co na szkole widzę do entuzjastycznych opisów położnych w sieci.
|
|
|
|
|
#1739 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A żeby tego było mało to jeszcze po tabletce po Jeeej jak ja się teraz cieszę, że ta gumka się zsunęła, a tabletka (choć wzięta po 16 h) nie zadziałała ![]() Cytat:
Odebrałam wózek Ale co z tego jak tż siedzi do 20 w pracy i nie ma mi kto wytargać tego cholernie ciężkiego kartonu z bagażnika Chciałam zatrudnić jakiegoś sąsiada-pijaczka za piwo, ale jak na złość żaden nie kręcił się pod klatką
|
|
|
#1740 |
|
Zadomowienie
|
ejani -- rzucanie palenia z tych cud-zarabistymi sprawami to bajka. Nieralne. Moja mama rzucała kilka lat temu (prawie 10). Nie było jeszcze aż tylu reklam na te cuda. Uzależniła sie od nich. Z fajkami sobioe poradziła, a i owszem. Później musiała jednak odstawiać właśnie cuda. Więc jakby dwa razu rzucała coś, co ją uzależniało.
CO do ciasta. Zgadzam się z tym komentarzem. Czyste zakalcowate ciasto. Słodkie jak nie wiem co. Wygląda jak na zdjeciach, smakuje nawet dobrze. Ale czy dla kobiety w ciązy? Nie wiem ![]() Że te wargi?? <hahaha>
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

.a po karmieniu cos pomyśle

dlatego ciągałam męża na SR, żeby wiedział czego się spodziewać...
16.06.2012 
ja przed urodzeniem syna nie byłam specjalną miłośniczką dzieci i nieraz młody doprowadza mnie do szału ale to jednak mój szał osobisty, przeze mnie "hodowany" i za nic w świecie nie oddałabym Go nikomu (co nie znaczy że czasem nie tęsknie za czasami błogiej wolności i spontaniczności bo tęsknię i to często) ale swoje dziecię kocham z automatu i nie wiem czy to osławiony instynkt czy coś innego ale tak jest wiec i WY dacie radę
i oby się w ten łeb puknął i oby dotarło do mózgownicy wszystko