Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-22, 12:20   #2761
filupka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego! to ile masz teraz lat? Aaaaa wiem, osiemnaście!!

Mnie za każdym razem bada palcowo A Usg miałam dopiero 2 razy - na 1 wizycie by obejrzeć pęcherzyk i potem w 12 tygodniu.

Hahaha oplułam się genialny sen

Przyznam się, Wy mnie zrozumiecie...
O 2 w nocy obudziła mnie ochota na murzynka. Walczyłam z tym dzielnie, tak długo jak byłam w stanie. Ostatecznie o 2.10 poddałam się i poszłam na dół do kuchni piec
Za 20 trzecia była kiedy wkładałam ciasto do piekarnika. Potem jeszcze godzinka zeszła zanim się upiekło i ostygło na tyle, bym mogła zjeść kawałek nie ryzykując poparzenia. W rezultacie położyłam się o 4
Rano nie byłam pewna, czy piekłam tego murzynka czy mi się tylko śniło
Hahahha.... normalnie jesteś dla mnie wielka pokonać lenia dla murzynka w środku nocy hahhaha

No i oczywiście kończę 18!!!! Jak co roku :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 12:44   #2762
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
również bada na każdej wyzycie na samolocie palcem.
A wczoraj wsadził palca, patrzy na mnie i pyta "Dobrze?" na co ja "Noo to nie nie? Bardzo dobrze"
kurde nie rozumiem o co chodzi ale chyba nie wyobrażam sobie jakby mój gin się mnie tak zapytał, biedny byłby

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Według pierwszej strony to za tydzien i jeden dzień zaczne 7 miesiąc.
czyli III trymestr

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość

Miałam dziś sen o porodzie
Przyszłam na wizytę i było mnóstwo lekarzy i połoznych. Powiedzieli, że ministerstwo dało nowe wytyczne i teraz porody będą wcześniej wywoływane, żeby ciężarne nie były takie grube Położna pyta czy jestem wydepilowana i czy mogłabym za kilka dni rodzic Ja w szok i tłumacze, że termin mam na 7.03 i że to stanowczo za wcześnie i że chce w 2014r. Na to lekarz do mnie: no to będzie pani grubasem
Czyżby sen proroczy
świetny sen

Cytat:

O 2 w nocy obudziła mnie ochota na murzynka. Walczyłam z tym dzielnie, tak długo jak byłam w stanie. Ostatecznie o 2.10 poddałam się i poszłam na dół do kuchni piec
Za 20 trzecia była kiedy wkładałam ciasto do piekarnika. Potem jeszcze godzinka zeszła zanim się upiekło i ostygło na tyle, bym mogła zjeść kawałek nie ryzykując poparzenia. W rezultacie położyłam się o 4
wow,podziwiam mnie by się nie chciało

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Cześć

Dziś mam 100 dni do porodu
brawo!
Stary 2013-11-22, 12:51   #2763
monkaa321
Zakorzenienie

asienka213

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
smutno mi, że małża tak długo nie będzie, choć to raptem kilka dni.
jak mojego nie ma 2 dni to ja już zawodzę z tesknoty

Cytat:
Miałam dziś sen o porodzie
Przyszłam na wizytę i było mnóstwo lekarzy i połoznych. Powiedzieli, że ministerstwo dało nowe wytyczne i teraz porody będą wcześniej wywoływane, żeby ciężarne nie były takie grube Położna pyta czy jestem wydepilowana i czy mogłabym za kilka dni rodzic Ja w szok i tłumacze, że termin mam na 7.03 i że to stanowczo za wcześnie i że chce w 2014r. Na to lekarz do mnie: no to będzie pani grubasem
Czyżby sen proroczy
dobrze że go opowiedziałaś

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Tak szczerze powiem, ze... sama nie wiem
Sa dni kiedy ciesze sie ze nie pale i nie mam zamiaru do tego wracac, ale czasem zdarzy sie taki dzien ze tylko sumienie mnie powstrzymuje przed dymkiem i wtedy nie moge sie doczekac az bede "samodzielnym" organizmem
Takze sama nie wiem ktore mysli zwycieza jak juz dziecko nie bedzie mnie potrzebowalo
to ja wam powiem, że statystycznie dzieci rodziców palących mają o wiele częściej infekcje ucha środkowego. Kiedyś tak usłyszałam a akurat mój tż miał często a jego rodzice palą jak smoki...

Cytat:
wymiatasz z zachciankami

Cytat:
Niegabarytowa przesylka okazała się być grzechotka FP
faktycznie ciężka do przyniesienia

Cytat:
Dziewczyny, czy da się zrobić makaron z truskawkami tylko, że z mrożonych truskawek
oczywiście ja robię tak, że wrzucam je na patelkę i tak podsmażam aż się rozgrzeją, chwilkę popyrkają, następnie dodajesz cukru i teraz masz do wyboru. Albo na tą patelkę wrzucasz śmietany/jogurtu i to chwilę podgrzewasz, albo wyrzucasz na makaron osobno śmietanę/jogurt i truskawki. Ja ostatnio wymieszałam z jogurtem truskawkowym

baja_86
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 12:56   #2764
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A ja byłam Oczywiście nie kupiłam koszuli nocnej rozpinanej ale bluzkę z długim, na ramiączkach i sweterek rozpinany No i dla dziecia czapeczkę wełnianą z next, taką jakby kurtkę dżinsową (ale mięciutka, udająca jeans i z polarkiem w środku) i dwa pajacyki. Jak na mnie zapłaciłam dużo, bo aż 3,80!

A miałam w drobnych tylko 3 zł i musiałam rozmienić 50

Ja jutro zaczynam 27 tydzień Jakie 11 tygodni do rozwiązania O matko! Nie strasz!
Poprzednio urodziłam w 38 tc czyli jeszcze 11 albo ciut dłużej
za zakupy

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Cześć

Dziś mam 100 dni do porodu
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:09   #2765
kate1623
Zadomowienie

Ufff uporałam się zakupami firanek i zasłonek do pokoju muszę teraz iść sprzątać i prasować a mam strasznego leeeenia

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:10   #2766
czbasia
Zakorzenienie

Cześć mamuśki
Przyszło mi dziś lustereczko lwiątko z Fisher-Price A szczerze już straciłam nadzieję Moja pierwsza rzecz dla berbecia
A ja dopiero siadłam na forum. Od rana siedzę nad rozliczeniem VAT i już dostaję oczopląsu od tych cyferek A to już 2 podejście. Ale na szczęście koniec Teraz tylko wizyta w skarówce i czekanie na kase
Biorę się za nadrabianie
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:12   #2767
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bejb200 Pokaż wiadomość
Witajcie! w końcu odnalazłam wątek mam marcowo- kwietniowych;-) bardzo mi miło będzie spotykać się tu z Wami i wymieniać poglądy na temat przygotowań oraz rozwoju ciąży;-)
Troszkę o sobie, jestem w 21 tygodniu ciąży, już wiem, że będzie chłopczyk;-) imię jeszcze nie wybrane, ale chodzą po głowie trzy: Bartuś, Sebastian i Dawid;-) może pomożecie?;-) ciąża przebiega bez problemów, mam dużo poweru i nie uskarżam się na razie na nic oprócz wieczornego bólu pleców czasem;-) przyjmiecie mnie?;-)
witaj! gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Kurtka super i pewnie, gdybym rodziła na zimę to bym kupiła. Ale, że rodzę w kwietniu to szukam jedynie ciążowej.

Ja właśnie się zastanawiam nad nosidłem zamiast chusty. Chustę mam i owszem, fajna sprawa,ale mnie osobiście wkurzało wiązanie poza domem, bo wtedy szurałam końcami chusty po ziemi i musiałam często ją prać.

Po prostu kocham cuda szyte przez tę firmę:
https://www.facebook.com/WOOLLOOMOOLOO/photos_stream

Ale pewnie cena mnie zastopuje...

A ja się witam w 5 miesiącu
OOO najmłodsza z nas weszła w 5 miesiąc!
Ta kurtka te zjest niby na ciążę... że tej żadnej z was leniuchy nie chce sie poczytac o aukcji do końca

ja miałam nosidło i odradzam. Nie jest wygodne

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Bardzo wam Dziękuję za życzenia i zapraszam wszystkie na torcika urodzinowego

mnie też lekarz nie bada na samolocie. Tylko na początku raz a teraz nic. Ale na każdej wizycie mam USG.
Dołączam się do osiemnastkowych życzeń dawaj tortu

Mnie też gin badał tylko na początku, potem przez kilka wizyt nie, tylko usg dzidzi robił, ale ostatnio zasugerowałam, że mam dziwne uczucie na dole, gdy np. siusiam, to mnie pomacał i stwierdził, że trzyma się mocno.

Cytat:
Kiedy zamawiałaś do mnie wciąz nie przyszła grzchotka wredna

Gdzież zgubiłam cytat o wielkim lumpie. Ja mam całkiem niemały obok i wcale mie sięnie podoba. Trzeba się nachodzic żeby coś znaleźć, w dodatku są tam tłumy i mnie to wnerwia Dzisiaj dostawa. Ide polować. Pewnie znowu wrócę z niczym i zła

TeQiba wpisz mi prosze połówkowe na 9 grudnia 16.30 będzie 3/4 d, pooglądam swoje dzidzi na żywo

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-11-22 o 13:14
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:16   #2768
ag9
Zadomowienie

Cytat:
na szybkie wyjścia z psem polecam kółkową. Raz trzeba sobie dopasować, podociagać tkaninę na kołkach tak by bylo idealnie, a potem zakłada się jak torbę i gotowe
Ja poprzednio używałam tylko kółkowej, teraz dokupię wiązaną na dłuższe wypady, tylko jeszcze nie zdecydowałam czy na początek elastyka czy od razu tkaną.
Też potrzebuję tej chusty głównie na wyjścia z psem, ew. szybkie zakupy - żebym nie musiała się tarabanić z wózkiem jak TZa nie będzie.
Boję się tej wiązanej, jakieś mam schizy że źle zawinę i mi dziecko wypadnie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
to ja trzymam kciukasy!!!

Dzisiaj ja byłam na USG- wszystko jest ok, mała waży 524g (22tydz), serducho bije 150, przegrody ok,obwód głowy i tułowia nie pamiętam;p , nie ma rozszczepu wargi, nie ma płaskostopia , stópki ma 4cm z pięcioma paluchami
Gratki za wielką stopę!

Cytat:
Witam jak zwykle z pracy
No to po wizycie wszystko ok, cukrzycy nie ma, toksoplazmoza też sie nie pojawiła, żyć nie umierać coś tylko mało krwinek czerwonych mam, mniej niż norma a wogole co coś mi się pojawiło pod lewą pachą, jakieś jakby gózki czy coś i boli czasem przy dotykaniu. Trzeba po ciaży sie przebadać, bo sporadycznie coś takiego ujawniało mi sie jeszcze przed ciążą ale jak sie zbagatelizowało, to tak jest.
Mogą to być węzły chłonne powiększone. Nie jesteś przeziębiona na przykład? Ale warto to skontrolować...

Cytat:
Dzień dobry
Dziś mam super dzień bo zaczynam 25 tydzień i mam urodzinki
Sto lat!

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja też bym Bartka najbardziej obstawiała z tych trzech.
Ja także. Mój mąż to Bartek

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Ja właśnie się zastanawiam nad nosidłem zamiast chusty. Chustę mam i owszem, fajna sprawa,ale mnie osobiście wkurzało wiązanie poza domem, bo wtedy szurałam końcami chusty po ziemi i musiałam często ją prać.

Po prostu kocham cuda szyte przez tę firmę:
https://www.facebook.com/WOOLLOOMOOLOO/photos_stream

Ale pewnie cena mnie zastopuje...
Faktycznie ładnie wyglądają, ale czy są to nosidła ergonomiczne? Trochę doczytałam i ważne jest bardzo żeby nosidełko nie było wisiadełkiem. Ja się czaję na nosidło Tula, tylko że nowe to koszt 400 zł. Ale posłuży do ponad 2 lat, a potem można sprzedać. Tylko znowu niektórzy uważają że dla noworodka (dopóki sam nie siedzi) najlepsza jest chusta. Te nosidełka Tula mają wkładkę specjalną dla noworodków, ale opinie są podzielone. No i też mam zagwozdkę. Bo 400 na nosidło i 200 na chustę to trochę dużo.

Cytat:
A pytanie, ten cukier zamiast białego to jaki stosują dwie Panie? Kandyz? Bo kupiłam wczoraj sobie, czasem mam że lubie sie zdrowo po odżywiać
Ksylitol, inaczej cukier brzozowy

Cytat:
Widze że prawie kazda z Was ma badanie na samolocie. Mi ginka zawsze dotyka brzuch i mówi ze ładnie sie macica rozrasta i robi usg. Ostatnio miałam usg co wizyte to teraz moze w końcu mnie zbada. Jak cos to sie upomne.
U mnie też zawsze badanie na samolocie, wziernikiem i palcami i sprawdza brzuch przy tym czy się nie napina macica.

Cytat:
Ożesz, SZALONA

W końcu zdecydowałam się na pierwszą pościel. Uff, kupiłam pościel i rożek i nawet tanio znalazłam. Ochraniacz na szczebelki kupię chyba z Ikei - biały, będzie uniwersalny do wszystkich pościeli i będzie mi pasował do białego łóżeczka. No i ma 3 metry długości więc ochrania całe łóżeczko.
Stary 2013-11-22, 13:27   #2769
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Też potrzebuję tej chusty głównie na wyjścia z psem, ew. szybkie zakupy - żebym nie musiała się tarabanić z wózkiem jak TZa nie będzie.
Boję się tej wiązanej, jakieś mam schizy że źle zawinę i mi dziecko wypadnie

W końcu zdecydowałam się na pierwszą pościel. Uff, kupiłam pościel i rożek i nawet tanio znalazłam. Ochraniacz na szczebelki kupię chyba z Ikei - biały, będzie uniwersalny do wszystkich pościeli i będzie mi pasował do białego łóżeczka. No i ma 3 metry długości więc ochrania całe łóżeczko.
Ja też chcę chustę na szybkie wypady bez wózka i ja chyba na poczatku zdecyduję się na chustę kieszonkę - pouch http://noszebokocham.pl/chusta-na-do...owa-czy-pouch/
http://chustadlapoczatkujacych.blogs...nka-pouch.html jak mi się spodoba takie chustowanie, to zainwestuję w tkaną pewnie

Pochwal się zakupami I zaciekawiłaś mnie tym ochraniaczem - musze poszperać na stronie ikei... tylko nie będę specjalnie po to jechać. Pasowałoby, żeby na all to było..

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:29   #2770
virginia
Zakorzenienie

Witajcie!

Cytat:
No i oczywiście kończę 18!!!! Jak co roku :p
Sto lat!!! Wszystkiego naj!

Cytat:
Napisane przez bejb200 Pokaż wiadomość
Witajcie! w końcu odnalazłam wątek mam marcowo- kwietniowych;-) bardzo mi miło będzie spotykać się tu z Wami i wymieniać poglądy na temat przygotowań oraz rozwoju ciąży;-)
Troszkę o sobie, jestem w 21 tygodniu ciąży, już wiem, że będzie chłopczyk;-) imię jeszcze nie wybrane, ale chodzą po głowie trzy: Bartuś, Sebastian i Dawid;-) może pomożecie?;-) ciąża przebiega bez problemów, mam dużo poweru i nie uskarżam się na razie na nic oprócz wieczornego bólu pleców czasem;-) przyjmiecie mnie?;-)
Witaj w naszym gronie . Rozumiem, że to Twoje pierwsze maleństwo? Skąd jesteś, co robisz? Napisz coś o sobie.

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Dzisiaj ja byłam na USG- wszystko jest ok, mała waży 524g (22tydz), serducho bije 150, przegrody ok,obwód głowy i tułowia nie pamiętam;p , nie ma rozszczepu wargi, nie ma płaskostopia , stópki ma 4cm z pięcioma paluchami
Super . Wow ale Ci gin wszystko mówi dokładnie, będę musiała chyba się trochę nad swoim milczkiem popastwić...

Ja dziś pracuję od 15 ale od rana zdążyłam już pojechać na basen, umyć samochód, zrobić obiad (dziś szczawiówka i babka ziemniaczana). I muszę dalej się zawijać, przygotowywać się do dzisiejszych i jutrzejszych zajęć bo ten weekend mam pracujący.

Miłego dnia!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:29   #2771
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

oczywiście ja robię tak, że wrzucam je na patelkę i tak podsmażam aż się rozgrzeją, chwilkę popyrkają, następnie dodajesz cukru i teraz masz do wyboru. Albo na tą patelkę wrzucasz śmietany/jogurtu i to chwilę podgrzewasz, albo wyrzucasz na makaron osobno śmietanę/jogurt i truskawki. Ja ostatnio wymieszałam z jogurtem truskawkowym
dzięki za podpowiedź
już wygrzebałam truskawki z zamrażalnika- mój Tż jest zachwycony bo uwielbia to danie
Stary 2013-11-22, 13:30   #2772
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Pochwal się zakupami I zaciekawiłaś mnie tym ochraniaczem - musze poszperać na stronie ikei... tylko nie będę specjalnie po to jechać. Pasowałoby, żeby na all to było..
Pościel kupiłam taką: http://allegro.pl/nowosc-2el-posciel...733960898.html
kolor szare kropki i do tego rożek

Ochraniacz Ikeowski to ten: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30113939/

Jeśli będziesz chciała to mogę Ci kupić i wysłać. Do ikei mam 5 minut samochodem i często tam bywam.
Stary 2013-11-22, 13:31   #2773
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja też chcę chustę na szybkie wypady bez wózka i ja chyba na poczatku zdecyduję się na chustę kieszonkę - pouch http://noszebokocham.pl/chusta-na-do...owa-czy-pouch/
http://chustadlapoczatkujacych.blogs...nka-pouch.html jak mi się spodoba takie chustowanie, to zainwestuję w tkaną pewnie
Ale to tez taka na jedno ramię?
Stary 2013-11-22, 13:32   #2774
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
poczta polska jest genialna pod tym względem
jak można taką grzechotkę zamówić?
Cytat:
Jestem w ciąży ale nigdy nie pojmę rozumu ciężarnej

A ja imię z bierzmowania mam Genowefa chciałam Kunegunda, ale siostra mi nie pozwoliła, że niby nie świete. To był rok, że na topie były te Weroniki, Wiktorie to z koleżanką pomyślałyśmy, że chociaż my będziemy orginalne ze szkoly
ależ masz wyobraźnię przyznam się że też mi się Kunegunda podobało. ostatecznie stanęło na Klarze; Magdalena Elżbieta Klara - pasuje jak świni trzewiczki i do tego 2 nazwiska

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:35   #2775
frogutka
Zadomowienie

ok zmykam kucharzyć w potem na budowę- walki z wyborem farb i kolorów ciąg dalszy
Milego popołudnia Mamusie i nie szalejcie z postami bo potem mam po kilkanaście stron do nadrabiania

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
pasuje jak świni trzewiczki
nie znałam ale podoba mi się
Stary 2013-11-22, 13:36   #2776
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Pościel kupiłam taką: http://allegro.pl/nowosc-2el-posciel...733960898.html
kolor szare kropki i do tego rożek

Ochraniacz Ikeowski to ten: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30113939/

Jeśli będziesz chciała to mogę Ci kupić i wysłać. Do ikei mam 5 minut samochodem i często tam bywam.
jaka śliczna chyba zamówię dla Zuzanki

Zapraszam
Stary 2013-11-22, 13:40   #2777
izabla
Rozeznanie

W końcu nadrobiła, ale lecicie z tekstem.
Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
wybrałam już imię mianowicie Stanisław hehe mały Staś, które nie każdemu się podoba ale przecież to indywidualna sprawa każdego :P
Mnie się podoba, mój Tata tak się nazywa, i jeśli będzie u nas syn, to tak damy na imię

Cytat:
Ja to rozumiem w ten sposób:
Położna wkłada paluchy aż po samą szyjkę macicy, żeby zobaczyć ile palców wejdzie. Na tej podstawie określa chyba rozwarcie. Każdy dodatkowy palec to dwa centymetry rozwarcia
Mnie to badanie właśnie przeraża
Myślę, że wtedy to już będzie wszystko jedno Mnie takie "atrakcje" ominą, bo będę rodziła przez CC, ale pewnie czekają mnie inne

Cytat:
Myślicie że są faktycznie znaczne różnice między tymi podgrzewaczami? Bo też przeglądałam różne rodzaje i wydaje mi się że mechanizm działania wszędzie jednakowy, skoro moc grzania taka sama. Znalazłam na allegro taki podgrzewacz z funkcją sterylizatora i jeszcze dodatkową wtyczką pod zapalniczkę w samochodzie. Kosztuje ok. 50 zł.
Moim zdaniem, najważniejsze, żeby był uniwersalny; aby można było włożyć butelki różnych firm, no i potem słoiczki.

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Super niania - mój tata
on już od dawna jest uświadamiany
Z taką nianią, to bez obaw można bobo zostawić

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Chociaz tak szczerze mowiac caly czas sie zastanawiam czy mozna zwyklego elektronicznego uzywac? Do buzi wiadomo ze bobas nie wezmie, ale pod pache? Nie mozna tak?
Wydaje mi się, że jednak wygodniejszy będzie bezdotykowy. Mąż już zrobił zakup, Beurera, o takiego http://termometrbezdotykowy.pl/beurer-ft90-recenzja-2/ paczka przyszła wczoraj, i cały wieczór mierzył temperaturę sobie, mnie, psu, wodzie w kranie, wodzie w szklance i powietrza. Jednym słowem: nowa zabawka Ale muszę przyznać, że fajne toto.

Cytat:
A ja byłam Oczywiście nie kupiłam koszuli nocnej rozpinanej ale bluzkę z długim, na ramiączkach i sweterek rozpinany No i dla dziecia czapeczkę wełnianą z next, taką jakby kurtkę dżinsową (ale mięciutka, udająca jeans i z polarkiem w środku) i dwa pajacyki. Jak na mnie zapłaciłam dużo, bo aż 3,80!

A miałam w drobnych tylko 3 zł i musiałam rozmienić 50
To się nazywa superlumpek. U mnie w sh nic za taką cenę nie kupię, ale u mojej Cioci też jest tak tanio; kupuje mi bodziaki po 0,50zł za sztukę
Stary 2013-11-22, 13:40   #2778
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Chwile mnie nie było i już następna strona

Ale nie próżnowałam Posprzątałam łazienkę, ogranęłam pokój, kuchnię, zamieniłam miejscami rzeczy w szafce w kuchni (musiałam się wyciągać żeby coś sięgnąć z góry, a jest mi coraz trudniej. Zamieniłam i mam wygodniej) oraz przygotowałam sobie obiad. Wystarczy tylko ugotować obrane już ziemniaki. Mam dziś śledzia w śmietanie

Aa... i pościągałam suche pranie z linki

Cytat:
Jestem w ciąży ale nigdy nie pojmę rozumu ciężarnej

A ja imię z bierzmowania mam Genowefa chciałam Kunegunda, ale siostra mi nie pozwoliła, że niby nie świete. To był rok, że na topie były te Weroniki, Wiktorie to z koleżanką pomyślałyśmy, że chociaż my będziemy orginalne ze szkoly
Jak ja się bierzmowałam to też wszyscy brali Weroniki. Ja zabrałam babci encyklopedię ze świętymi otworzyłam na chybił- trafił i tym sposobem mam Paulina

Cytat:

Dziewczyny, czy da się zrobić makaron z truskawkami tylko, że z mrożonych truskawek
No jasne. W ogóle za mną ciągle chodzi makaron z truskawkami. Po co napisałaś?
Zaśliniłam się przez ciebie
Ja robię tak że wrzucam truskawki do pojemnika i miksuje je z cukrem i śmietaną Potem polewam tym makaron

Cytat:
ja chce takiego lumpka! Nie do wiary, tyle rzeczy za mniej niż piwo albo czekolada
Wcale nie, bo kupiłam też czekoladę w biedronce krówkową (już ją zjadłam) i była tańsza
A w ogóle to nowy lumpik i z tygodnia na tydzień coraz więcej osób tam jest. Chyba będę musiała z niego zrezygnować, bo nie lubię tłumów, a poza tym wszystko będzie przebrane

Cytat:
Poprzednio urodziłam w 38 tc czyli jeszcze 11 albo ciut dłużej
Ja bym chciała urodzić w 38t właśnie Ale dzięki tobie zdałam sobie sprawę, że przecież wyprawkę trzeba mieć skompletowaną szybciej

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ufff uporałam się zakupami firanek i zasłonek do pokoju muszę teraz iść sprzątać i prasować a mam strasznego leeeenia

Cytat:
Pokaż
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 13:41   #2779
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Ale to tez taka na jedno ramię?
Tylko że tu piszą że te chusty typu pouch to są dla dzieci siedzących, od 6 m.ż
http://chustadlapoczatkujacych.blogs...nka-pouch.html
Stary 2013-11-22, 13:44   #2780
izabla
Rozeznanie

[QUOTE=ag9;43834507]Pościel kupiłam taką: http://allegro.pl/nowosc-2el-posciel...733960898.html
kolor szare kropki i do tego rożek[QUOTE]
Jeju, wzór o jakim myślałam. Super
Stary 2013-11-22, 13:47   #2781
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość

Wydaje mi się, że jednak wygodniejszy będzie bezdotykowy. Mąż już zrobił zakup, Beurera, o takiego http://termometrbezdotykowy.pl/beurer-ft90-recenzja-2/ paczka przyszła wczoraj, i cały wieczór mierzył temperaturę sobie, mnie, psu, wodzie w kranie, wodzie w szklance i powietrza. Jednym słowem: nowa zabawka Ale muszę przyznać, że fajne toto.
Ile kosztuje takie cudeńko?

Cytat:
Chwile mnie nie było i już następna strona

Ale nie próżnowałam Posprzątałam łazienkę, ogranęłam pokój, kuchnię, zamieniłam miejscami rzeczy w szafce w kuchni (musiałam się wyciągać żeby coś sięgnąć z góry, a jest mi coraz trudniej. Zamieniłam i mam wygodniej) oraz przygotowałam sobie obiad. Wystarczy tylko ugotować obrane już ziemniaki. Mam dziś śledzia w śmietanie

Aa... i pościągałam suche pranie z linki

Pokaż

No brawo brawo. Pościel wkleiłam kilka postów wyżej, tylko taki tu ruch dzisiaj że pewnie ominęłaś
Stary 2013-11-22, 13:47   #2782
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko że tu piszą że te chusty typu pouch to są dla dzieci siedzących, od 6 m.ż
http://chustadlapoczatkujacych.blogs...nka-pouch.html
mnie najbardziej podoba sie jednak elastyczna wiązana, tym bardziej że mozna nosić w niej maluszka, na tym filmie jest fajnie pokazane, jak to zrobić... dziecinnie proste - gdy sie ogląda
raz zainwestujesz, a potem możesz nosić i dwulatka - o ile kręgosłup wytrzyma
Stary 2013-11-22, 13:57   #2783
maggie123
Zakorzenienie

tak czytam, że niektóre z Was szaleją z porządkami.
niech NIKOMU nie przyjdzie do głowy mycie okien i wieszanie firanek!!
Pozycja z rękami w górze przez dłuższą chwilę jest niebezpieczna dla dziecka i przez wysilek może powodować odklejanie się łożyska. tak więc przed świętami tego typu porządki robią faceci

Zapraszam
Stary 2013-11-22, 13:58   #2784
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

co do imion mamy pare typów ale jeszcze tak do konca to pewnie zdecydujemy przed porodem..w ostatniej ciązy dłuugo mial być Tytus na koncu został Tymon. Troche przez rodziny bo sie smialy z imienia że Tyfus itd
Teraz też Tytus jest na tapecie. ale myslimy jeszcze o imieniu Wit (nie Witold)
Mi sie podobają krótkie imiona i neizbyt popularne
Oksana-bardzo ładne
z dziewczęcych mysleliśmy o : Nela, Rita, Sonia, Sara, Gloria, Ida.też krótkie:P
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:04   #2785
teQiba
Moderator

Cytat:

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
to ja wam powiem, że statystycznie dzieci rodziców palących mają o wiele częściej infekcje ucha środkowego. Kiedyś tak usłyszałam a akurat mój tż miał często a jego rodzice palą jak smoki...
A w jakim sensie palących?
Palących przed ciążą, w trakcie czy po?

Cytat:
Jak ja się bierzmowałam to też wszyscy brali Weroniki. Ja zabrałam babci encyklopedię ze świętymi otworzyłam na chybił- trafił i tym sposobem mam Paulina
Ja też na szybcika wymyślałam imię do bierzmowania - a wszystko przez pewnego księdza, który kiedyś powiedział że każde imię ma swojego świętego
Chciałam Danutę, a proboszcz mi mówi że nie ma takiej świętej No to co mogłam na szybko wymyślić? - Maria, bo wiedziałam że taka święta jest na pewno
Stary 2013-11-22, 14:06   #2786
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
No brawo brawo. Pościel wkleiłam kilka postów wyżej, tylko taki tu ruch dzisiaj że pewnie ominęłaś
Odnalazłam już
Faktycznie przeoczyłam. Ale pościel cudowna

Cytat:
Pozycja z rękami w górze przez dłuższą chwilę jest niebezpieczna dla dziecka i przez wysilek może powodować odklejanie się łożyska. tak więc przed świętami tego typu porządki robią faceci
To w lumpie też nie można przeglądać tych wieszaków co są u góry Bo tam też ręce trzeba mieć w górze i często bolą
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:08   #2787
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

mąż umył wszystkie okna! ja zawiesiłam firanki i zasłonki ale są na tych kółkach więc rąk dłużej w górze niż 5 sekund przy jednej nie miałam inna sprawa, że na drabinie latam... ale jestem mega ostrożna. Tzn. byłam bo to już za mną

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:09   #2788
bebe97
Wtajemniczenie

Moje dziewczyńskie typy to Lena, Ewa i chyba Iga - od Igora, na którego czeka mój mąż. Sonia tez ładnie, ale zbyt wymyślnie do naszego nazwiska chyba. Warunek jest jeden proste i krótkie

Bejb200 mój osobisty wybór między tymi trzema imionami dla synka, ktore wymieniłaś, to Dawid
Stary 2013-11-22, 14:22   #2789
izabla
Rozeznanie

Cytat:
Ile kosztuje takie cudeńko?
Zapłacił 130zł. Sporo, ale w domu mam jeden elektroniczny i jeden bezrtęciowy pod pachę, które są beznadziejne, więc żałuje że nie kupiliśmy wcześniej tego jednego; droższego ale i lepszego.
Stary 2013-11-22, 14:24   #2790
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
To w lumpie też nie można przeglądać tych wieszaków co są u góry Bo tam też ręce trzeba mieć w górze i często bolą
z taborecikiem do lumpka

Zapraszam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości