|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
![]() mi to wygląda na pingwinka
|
|
|
|
|
#2342 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Paula - miejmy nadzieję że po tej serii kataklizmów teraz będzie tylko lepiej. Niestety nieszczęścia chodzą parami... Dwa lata temu w zimę TZ wyjechał na 2 miesiąca, w ciągu jednego tygodnia popsuł się mój samochód (mróz -20), akumulator i coś tam jeszcze się zatkało - w związku z tym problem z dojechaniem do pracy, popsuł się TZa samochód - rozładował się akumulator i przez to autoalarm wył przez 3 doby non stop dopóki nie padł całkiem, ktoś nam podmienił korki od prądu i co chwilę wysiadał nam prąd (a ogrzewanie mamy elektryczne), a rano od mrozów pękła rura w piwnicy i przez cały dzień i noc nie miałam wody... I to wszystko w ciągu 3-4 dni... Ja dziś od rana sprzątam. Zebrałam się w sobie i wysprzątałam całą kuchnię. Aż jestem z siebie dumna. Teraz odpoczywam a mały się wierci.
|
|
#2343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może w pracy dostanie przepustkę, ale zanim się przebierze, dojedzie do domu, to minie jakieś 40 minut własnie ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
|
|
#2344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj sprzątałam ![]() Cytat:
ja miałam jedną wklęśniętą ale mi właśnie wyszła ![]() ja też nie mam nikogo innego oprócz tżta już sie umówiliśmy że on na końcu będzie samochodem jeździł ale w godzinach szczytu to mu zajmie ponad godzinę a później ponad godz do szpitala
|
||
|
|
|
#2345 |
|
Zadomowienie
|
A dla mnie to jest szara sowa
![]() Poza tym 40 min to nie jest tak dużo - ja mam tyle do szpitala, a tż też nie wiadomo gdzie będzie pracował akurat
|
|
|
|
#2346 |
|
BAN stały
|
Mi to wygląda na pingwina ale może ja się nie znam
![]() No ja mam to że zanim się dodzwonię a to czasem bywa niemożliwe zanim wróci (40minut) zanim sie załadujemy do auto zanim on się przebierze a do szpitala też mamy kolejne 40 minut Ech coż moja babcią moją mame w samochodzie urodziła jadąc do szpitala najwyżej podtrzymam to jako rodzinną tradycje |
|
|
|
#2347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Co odpiszę to już kilka postów i ciągle coś nowego do odpisania
![]() Cytat:
![]() Właśnie sobie zdałam sprawę, że kupno laktatora to trudna sprawa. Jakby któraś miała jakieś konkretne informacje jaki warto, a jaki nie to ja poproszę ![]() Cytat:
Pewnie cię to bardzo boli Można w ciąży używać maści na oparzenia ![]() A ja na porodówkę zawsze mogę pójść sama. Mam jakieś 7 minut drogi Jak będzie bolało to najwyżej będę szła pochylona jak starsza pani Zresztą ja sobie postawiłam ambitny cel zostać jak najdłużej w domu w razie porodu. Nie chcę leżeć w szpitalu kilkanaście godzin z bólami Boję się, że będą mnie badać i powiedzą "dopiero 2 cm rozwarcia" ![]() To ja już wolę z wami na wizażu posiedzieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam wklęsły, prawdopodobnie dlatego, że jako podrostek bardzo mocno się w niego uderzyłam. Kilka dni mnie bolał, a wstydziłam się komuś powiedzieć ![]() Może sobie coś zepsułam? Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-11-20 o 14:21 |
||||
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam szpital jedną ulice od domu, praktycznie mogłabym iśc o własnych siłach gdyby nie zima. Może po takim trakcie porodowym akurat na porodówce już bym małego wypchneła
|
|
|
|
#2349 | |
|
Raczkowanie
|
Właśnie dziś siostra zgłosiła się na chrzestną
![]() Co do laktatorów - poczekam chyba z zakupem do porodu... Ponoć z tymi ręcznymi można nieźle się namęczyć. Cytat:
![]() Właśnie jadłam na obiad frytki domowej roboty i mam wyrzuty sumienia
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się nie będę spieszyć do szpitala
chyba że skurcze będą co 5 min i częściej to wtedy ale to jeszcze chwila czasu przed nami więc spoko, jeszcze wiele się może zmienić ![]() justine, a mąż nie będzie chciał popakować? on też może trochę "odciągnąć"
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-11-20 o 14:25 |
|
|
|
#2351 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Paula23 ale przykrości Cię spotkały ![]() Cytat:
.Cytat:
Należało im się! Ja też pomyślałam, że mogłam z nimi trochę podyskutować, ale jak zwykle po czasie. Zapiszę się do Ciebie na warsztaty z asertywności .Cytat:
A o SR cały czas myślę. Pisz nam proszę, jak tylko dowiesz się czegoś ciekawego.Ja kiepsko dziś spałam, obudziłam się na siusiu o 4, cała dumna, że aż do 4 wytrzymałam ale potem nie mogłam zasnąć, kotłowałam się do 5, w końcu wzięłam się za czytanie książki .Zmykam robić obiad. A dziś pracuję prawie do 21. Nie się chce :/. Do później
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to przeraża mnie to badanie. Co one tam paluchy wpychają? Ała
|
|
|
|
|
#2353 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale przebojów zimowych naprawdę współcczuję, aż tyle zwaliło się Wam na głowę!!! Cytat:
![]() A co do sutkow, to się nie wypowiadam, bo moje to dwie sterczące antenki od beretów ![]() Nie chcę się napalać na KP, ale bardzo bym chciała... ![]() Im więcej będę o tym myśleć, tym bardziej będę się stresować podczas nauki KP, więc co będzie - to będzie. 23Paula23, co za okropny dzień! Tak bardzo Wam współczuję - i strachu, nerwów i... bólu Jednak skóra brzucha jest wrażliwa - szczególnie teraz Kuruj się szybko Kochana!Cytat:
W wolnej chwili zrób zdjęcie ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
A tak na poważnie - faktycznie, nie pomyślałam, że będę miała jeszcze jedną parę rąk do pomocy Cytat:
Moją siostrę podczas porodu chyba ten "masaż" bardziej bolał niż skurcze Pielęgniarka wpychała jej palce mówiąc "ale kochanie, ja muszę to zrobić", a ona wrzeszczała i uciekała całym ciałem do góry...Masakra... |
|||||
|
|
|
#2354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale co jak mi wody chlusną? Wtedy podobno trzeba jechać od razu. No nic, ja będę musiała czekać ![]() Cytat:
Jaki szał na emotki
|
|
#2355 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!
witamy Stasia na forum! Paula fatalny dzień:/ będzie lepiej! A jak już tak rozmawiamy o karmieniu to ja powiem, że oczywiście mam zamiar karmić piersią ale różnie się może ułożyć. Sąsiadka obiecała dać mi latator elektryczny Lovi użyty 2 razy bo właśnie ona nie ma pokarmu i jest jej nie potrzebny. Ja na zaś wyposażyłam się w zestaw butelek: http://allegro.pl/zestaw-startowy-to...17872445.html- albo przyda się od razu albo jak będę chciała Małą zostawić z Tż-tem i gdzieś sobie pójść (taaaa jasne;P) Zastanawiam się nad podgrzewaczem, mam dwa typy: http://allegro.pl/tommee-tippee-podg...697622761.html albo taki: allegro.pl/happy-family-oryg-podgrzewacz-do-butelek-auto-dom-i3653128973.html - słyszałam o nim dobre opinie... W Pepco kupiłam dziś fajny kocyk za 25zł!
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położna wkłada paluchy aż po samą szyjkę macicy, żeby zobaczyć ile palców wejdzie. Na tej podstawie określa chyba rozwarcie. Każdy dodatkowy palec to dwa centymetry rozwarcia Mnie to badanie właśnie przeraża Mamy tu położną więc jak źle mówię to niech sprostuje |
|
|
|
|
#2357 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podgrzewacz się przydaje, oj przydaje - karmiąc MM jest prawie niezbędny Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2358 | ||
|
Zakorzenienie
|
UWAGA, UWAGA!!
W C&A do 24 listopada wysyłka za darmo ![]() http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...owlęta//Odzież dla noworodka/Zestawy śpioszków Cytat:
dobrze, że mam i działa ![]() Cytat:
|
|
#2359 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc tego ostatniego dnia jak wstałam rano w zimnym mieszkaniu i nie było wody w kranie to już nie wiedziałam czy płakać czy się śmiać... Cytat:
|
|
#2360 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio się zastanawiałam co tam u Ciebie słychać ![]() Ejj to chyba pingwinek
|
|||
|
|
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
magdus - ten kocyk z Pepco to taki coś w stylu minky? oglądam gazetkę z pepco właśnie i taki wpadł mi w oko
|
#2362 |
|
Wtajemniczenie
|
Taki:
1384958957781.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2363 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Q Cytat:
|
|
#2364 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale kawy już nie pij Cytat:
niestety remont bloku i bloku obok jest przewidziany na rok 2014. Mam nadzieje, że zaczna skoro wiosny w marcu, bo jak mi będą hałasować akurat jak będę z małą dzidzią, to się wyprowadzam![]() Cytat:
![]() Poza tym czytam Będe mamą, lubie czytać o ciązy W I ciąży pamiętam, że w II trym też mnie mdliło i to regularnie po jedzeniu, zwłaszcza po sniadaniu ![]() Cytat:
I ja tak się wykręcam, że śpię niby na boku a trochę na brzuchu z podgięta nogą i tyłkiem w górze ![]() Cytat:
Cytat:
ja miałam ręczny ale nie narzekałam, a ściągałam przez 2 miesiące kilka razy dziennie, do wszystkiego można się przyzwyczaić![]() pędzę do PEPCO A ta mata edukacyjna dla Małej strasznie się spodobała mojemu synowi ![]() mysle, że będa jej uzywac oboje ![]() Statystyczny noworodek akurat się nie zainteresuje, ale wole się ubezpieczyć, na wypadek gdyby Mała była taka jak mój syn Jak miał 3 tygodnie, to zaczął ryczeć i skowyczeć gdy lezał w łóżeczku lub na łóżku, nikt mu chyba nie powiedział, że noworodki śpią przez większośc czasu.... więc musiałam nosić i pokazywać ciekawe rzeczy np. głośnik od wieży. Nie miałam maty, później dokupiłam pałąk z zabawkami do łóżeczka, jeszcze nie sięgał do nich, ale się na nie gapił choć i tyle spokoju było jak chciałam np. wyjśc do toalety, gdy nie spał. Tak więc mata i inne zabawiacze to teraz moje priorytety
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-11-20 o 16:05 |
||||||
|
|
|
#2365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jadę do pepco
|
|
#2366 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() jest jeszcze różowy i niebieski ale ja chciałam neutralny
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam kocyk z pepco, ale inny
|
|
|
|
|
#2368 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Jutro zasiade i pouzupelniam ![]() Wrocilam ![]() Nie jestem w stanie osiagnac rekordu koziemleko ale jestem zadowolona ![]() Za 4 dychy kupilam kurtke i bluzke dla siebie, a dla malego 4 bodziaki, pajaca i czapeczke i wszystko wyglada jak nowe To byl moj pierwszy raz w lumpku i powiem Wam ze od teraz mam nowe hobby Juz szukam innych polecanych w swoim miescie
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-11-20 o 16:20 |
||
|
|
|
#2369 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas bedzie kiepsko, bo nasi barcia sa juz chrzestnymi dla Natalii, a wiecej rodzenstwa nie mamy co do mleka to ja niestety tak mialam Lecialy ze mnie doslownie 2 krople Mimo wszystko przystawialam mala codziennie przez tydzien, probowalam pobudzic laktacje laktatorem i z 2 kropli zrobilo sie 5 mililitrow ![]() paula wspolczuje przezyc Cytat:
![]() a ja myslalam, ze to wrobel Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
woda sprawia troche ulge Cytat:
a u mnie w miescinie zamkneli oddzial od lipca bede miala do szpitala jakies 30 km Do tego tz z pracy tez ma 30 km lepiej zeby porod zaczal sie w weekend ![]() magus mi sie wyswietla tylko jeden podgrzewacz z TT . Kolezanka go miala i byla zadowolna Ja mialam znowz u Nuka i tez bylam zadowlona a uzywalam go bardzo duzo przez kilka lat To siwetna rzecz, przydaje sie by potem podgrzac herbatki, sloiczki itd
|
|
|
#2370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

wczoraj tż powiedziałam że ma mi przepisać do telefonu numery tel do wszystkich jego kolegow (sąsiadów) którzy mają auto żebym w razie czego jak do niego bym tak nie daj boże nie mogła się dodzwonić żebym miala jakies wyjscie awaryjne :P tym bardziej że aktualne robią 40minut drogi od domu więc wiecie 

on też może trochę "odciągnąć"

Należało im się! Ja też pomyślałam, że mogłam z nimi trochę podyskutować, ale jak zwykle po czasie. Zapiszę się do Ciebie na warsztaty z asertywności 

Jednak skóra brzucha jest wrażliwa - szczególnie teraz 
dobrze, że mam i działa
.No to śniadanie mam z głowy