|
|
#2791 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
zawsze robi to mąż. Uznajemy, że to męska robota w domu
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Że też szybciej o tym nie pomyślałam
![]() A u nas od sierpnia okna nie myte, bo ma to zrobić tż Najpierw mu się nie chciało, a potem ciągle było za zimno. Teraz to już na święta umyje |
|
|
|
#2793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ostatnio (jakiś mc temu) w dużym pokoju umyłam, bo nie mogłam patrzeć. efekt żadne, bo już paluszkami wypaćkane
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
|
|
|
|
|
#2796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do okien zawsze wolałam sama umyć zanim tż się zorientuje. Mam lęk wysokości i strasznie się boję jak ktoś z bliskich włazi na stołek i szoruje otwarte okna (mieszkam na 5 piętrze) wolę to zrobić sama bo wiem że będe mega uważać. Może trochę dziwne no ale już taka jestem
|
|
|
|
|
#2797 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć, wpadam na chwilę bo robię torcik dla męża na urodziny
![]() Cytat:
![]() Ale te 200warto dać. Ja zapłaciłam za swoją 180. Można pewnie czasem trafić taniej, na wyprzedaży alboo używaną. Ważne jest, żeby był splot skośno-krzyżowy, taka chusta dobrze trzyma, ale pracuje, nie jest zbyt sztywna. Mieliśmy tez elastyczną, ale jakoś się nie sprawdziła - noworodka nie można w niej nosić, bo nie trzyma tak dobrze, dopiero od jakiegoś momentu, nie pamiętam dokładnie. Moja (firma natibaby), służyła nam świetnie z Antkiem, teraz czeka sobie, bez żadnych śladów użytkowania na Córcię Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Albo cukier trcinowy. A to na K to Ksylitol ![]() Cytat:
Rozwaliłaś mnie Jesteś boska---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2798 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nieładnie tak się śmiać z mojego murzynka, ja MUSIAŁAM
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Święta Kunegunda na pewno istniała, wiem bo w moim kościele jest narysowana na witrażu Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2013-11-22 o 14:47 |
||
|
|
|
#2799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2800 |
|
Raczkowanie
|
Jejku, dziewczyny ile Wy piszecie. Choćbym chciała, to nie dam rady wszystkiego nadrobić
My już czujemy się trochę lepiej. Amelka już prawie całkiem zdrowa. Ja jeszcze wieczorami mam gorączkę. Na poprawę humoru kupiłam dziś łóżko Amelce i Elenie (ale ona tam zamieszka jak dorośnie). http://allegro.pl/3-osobowe-lozko-pi...717105588.html Zostało jeszcze jedno miejsce dla ich gości Teraz poluję na nową szafę do sypialni, bo czas na przemeblowanie w oczekiwaniu na Elenę. Trzymajcie się zdrowo i cieplutko
|
|
|
|
#2801 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Pojawił się wątek sierpniowych mamuś
![]() Ale ten czas leci
|
|
|
|
#2803 | |
|
Moderator
|
TŻ przy każdej okazji mi wypomina jak kiedyś o 4 rano wstałam żeby jeść brzoskwinie - gdybym zrobiła to co Ty, to na pewno nie dałby mi żyć
Cytat:
![]() Bardzo podobają mi się takie łóżka ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Wow - a przecież miały sierpniowe zostały dopisane do lipcowych? Ja właśnie kończę kompletować zamówienie w gemini i prawie 150 zł nie moje ![]() Ale chociaż część wyprawki będę miała z głowy
|
|
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() OMG mnie przerażają te aptekowe zakupy |
|
|
|
|
#2805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez w kuchni siedziałam cały czas zrobiłam te male pizze dla tż a teraz piecze mi się chałka.. a raczej 2 chałki bo zrobiłam jej za dużo ![]() Cytat:
![]() na pewno po ciąży |
||
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny. Miałam zajęty dzień od rana. Poszłam na krzywą wyniki będe miała przed 18. Dało się jakoś wypić bo dałam pani cytrynkę i mi wkropiła trochę. Najgorsze dla mnie to było to siedzenie przez dwie godziny i czekanie na kolejne kłucia.
W poczekalni byłam świadkiem nieprawdopodobnej sytucji 3 latek, powtarzam 3 latek wszedł sam do gabinetu mówiąc do mamusi: "zostań", potem usiadł na fotelu wystawił paluszek i mówi: "kłuj" ![]() Potem odwiedziłam SH i oczywiscie wyszłam w nowym plaszczu który idealnie nadaje się na mój brzuszek za jedyne 48zł i ze spodenkami dla małego z myszką miki
|
|
|
|
#2807 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Mnie też przerażają ogólnie te zakupy Tu 5 zł, tam 10 zł i skąd te 150 się nazbierało to nie wiem, a to wciąż nie wszystko ![]() Cytat:
![]() TŻ zawsze pali wychodząc sam z psem na spacer, a ja gdybym się skusiła to na pewno też po kryjomu Także maluch bezpieczny |
||
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znać jak wyniki
|
|
|
|
|
#2809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() stwierdzili, że nie da się jej włożyć do mojej skrzynki dokładnie 23 października Cytat:
nalatałam się dzisiaj. jak wróciłam, rozpakowałam zakupy, obrałam ziemniaki, przygotowałam rybę, usiadłam na 2 minuty i już musiałam po córkę do przedszkola jechać. dobrze, że dziś też jest z nami moja mama. mogę sobie poleżeć, mam jeszcze tylko pranie do wstawienia, a potem rozwieszenia. |
|||
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi pyszna ta chalka wyszła
ale jak one urosły
|
|
|
|
#2811 |
|
Zadomowienie
|
podziel się przepisem... i chałką
|
#2812 |
|
Raczkowanie
|
a ja usiadłam dopiero przed laptopa bo wcześniej nie miałam internetu
![]() napisałam list do mikołaja a raczej moja córcia ![]() ciekawe czy dla mnie coś przyniesie
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
istnieją takie dzieci? ![]() Ja mam skierowanie na badanie krwi dla mojej czterolatki i się zastanawiałam, czy to robią gdzieś pobranie pod narkozą bo nie ma mowy by pozwoliła sobie wkłuć igłę ![]() TEQUIBA mogłabyś mnie przywrócić z zaginionych mamuś? Lub przenieść na listę cudownie odnalezionych? I przy okazji może zaplanowaną wizytę wpisać: 12.12... Chociaż nie mam pwności czy znowu się nie zgubię jeśli mi od połowy grudnia zwolnienia lekarz nie przedłuży ale to się chyba rzadko zdarza, co?---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- uparta co tam masz w tym liście? Ja nie mam pomysłu co dac Basi na święta, ona wszystko ma... ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- tak, tak... ona się przepisem podzieli i w rezultacie ja znowu się nie wyśpię |
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po półdniowej nieobecności
![]() Wy tutaj mi o murzynkach i makaronach z truskawkami nie piszcie Przeciez ja nie mogę I własnie najbardziej czego żałuję, to owoców. Słodycze spoko, ale owoców mi brak A na porodówkę jako wyprawka dopisałam sobie tabliczkę czekolady Lindt. Zjem całą jak urodze i nie obchodzi mnie stan cukru, na dziecko źle to nie wpłynie, a ja umrę z błogości ![]() Byłam w lumpie ale w sumie nie mam innego wyboru. Nie mam żadnej wyprawki, więc lepiej kupić pajace za 5zł niż za 20zł w sklepie ![]() Kupiłam 5 pajacy, 1 body z długim rękawem, bluzeczkę z długim rękawem i SZLAFROK jest uroczy. Zrobię może jutro fotki Za wszystko dałam 45 zł. Szlafrok 10zł, a reszta po 5 zł. Oczywiście dopiero po wyjściu zobaczyłyśmy z mamą, ze w sobotę wszystko 50% taniej ale paliwo i tak by mnie wyszło 15zł jakbym chciała jutro jechać, więc wiele nie straciłam. Na pewno jeszcze tam wrócę kiedyś w sobotę ![]() Najlepsze było na początku, bo ja nie chciałam nic wziąć, bo się bałam, że to za małe będzie mama sie pyta, czemu nic nie biorę, a ja, że za małe mi się wydaje ![]() Były jeszcze fajne gatki, ale takie malutkie,naprawdę się bałam, że będą za małe
|
#2815 | ||
|
Zakorzenienie
|
stąd robiłam
https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,5...tna-i-puszysta Cytat:
Cytat:
za zakupy. Ja też ciąglę patrze na ten mój 1 bodziak który kupiłam w rozmiarze 56 i się zastanawiam że to tak małe że aż niemożliwe a cena wcale nie jest zła! Ja mam lumpa na wagę ale tam jest cena 37zł/kg to jak bym wzięła taki szlafrok to bym na pewno więcej zapłaciła za same 3 bodziaki i taką małą bluzę zapłaciłam 11zł więc uważam że Twoja cena tez jest dobra, szczególnie że nowe są droższe bo dzieci to luksus....
|
||
|
|
|
#2816 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Akurat jestem przed kompem to od razu to zrobię ![]() Fajnie, że się przypomniałaś, bo ja czasem zapominam ![]() Tylko nie gub się już ![]() Cytat:
![]() Koziemleko ma jakieś podejrzane układy w lumpkach to się nie zniechęcajmy ![]() Też uważam tak jak Ty że lepiej kupić pajaca za 5 zł niż 20 zł za nowy - to zawsze oszczędność ![]() A co do wyprzedaży w lumpkach to różnie to bywa - bo z jednej strony można sporo zaoszczędzić, ale z drugiej wszystko jest już mocno przebrane. Ten śliczny szlafroczek mógłby Ci przejść koło nosa
|
||
|
|
|
#2817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale te body z długim rękawe, to chyba w ogóle nie były uzywane, albo tylko raz. One nawet jakby wyprasowane i ściągnięte z wieszaka.Było też pomieszczenie na kg 18zł chyba za kg, ale tam ciuszki dla dzieci były właśnie takie, jakie dostałam od sąsiadki szkoda było czasu, bo to takie naprawdę bardzo szmaciane ![]() Cytat:
Teraz się śmieję, że będę tżta co tydzień do pracy woziła, bo akurat po drodze na miasto będę miała Tylko później i tak muszę po niego jechać jak skończy pracę
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pomysł. Koziemleko kupi nam wszystkim wyprawki u siebie w lumpkach
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze jest to, że cały tydzień czekałam na body ze SpongeBobem zamówione na allegro i nie mogłam się doczekać. Miałam ochotę się cieszyć. Przyjechałam z zakupów to na mnie czekały i cieszą mnie bardzo, ale to tylko dodatek do tego, co mam
![]() Czekam jeszcze na ciuszki z C&A ale już nie tak niecierpliwie jak dotychczas. Bałam się, że wyjdę z pustymi rękoma i załamana, ale jestem zadowolona. Cytat:
|
|
#2820 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam mieszane - i takie co wyglądają na nówki i takie co troszkę widać że używane, ale na pewno nic zniszczonego - to chyba najważniejsze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

inna sprawa, że na drabinie latam... ale jestem mega ostrożna. Tzn. byłam bo to już za mną
zawsze robi to mąż. Uznajemy, że to męska robota w domu 

Bo tam też ręce trzeba mieć w górze i często bolą
. Wow ale Ci gin wszystko mówi dokładnie, będę musiała chyba się trochę nad swoim milczkiem popastwić...

daj znać jak wyniki 
do mnie wciąz nie przyszła grzchotka wredna

A na porodówkę jako wyprawka dopisałam sobie tabliczkę czekolady Lindt. Zjem całą jak urodze i nie obchodzi mnie stan cukru, na dziecko źle to nie wpłynie, a ja umrę z błogości