|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
) ale mam nadzieje ze jakos sie zbierze w sobie i bedzie cos mi pomagal, mam tez swiadomosc tego jak ciezko pracuje wiec nie bede wymagac cudow, niech czasem pieluche zmieni i poprzytula.
|
|
|
#1832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie tyle, co nie łakomczustwo co testujesz. U mnie tak samo, pozwalam sobie na takie rzeczy ale w małych ilościach. Nie martw się, 120 to norma jeszcze dwa przysiady dwa spacerki do pokoju z kuchni i byłoby 119.
|
|
#1834 |
|
Rozeznanie
|
Ktora pisala o kapuscie kiszonej ?
![]() Ja was zabije!! Niemiecka kapusta nie jest taka dobra, winem kwaszona, wiec smak jest zupelnie inny, a takiej ochoty mi narobilyscie ze szok! Kurde nie dosc ze mi apetytu brak to jak mi sie czegos zachcialo to nie moge tego miec
|
|
#1835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba musimy się tam do Ciebie wybrać i będziesz nas żywić odpowiednio jak prawdziwy dietetyk/diabetolog-instruktor bo widzę że przy Tobie to ani cukier nie będzie przekraczany a i głodne nie będziemy napewno. Coś jak w powiedzeniu: "wilk będzie syty i owca cała"
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Aniołku są odwiedziny jest pokój odwiedzin tam są kanapy itd. (byłaś tam?-na końcu korytarza) Tyle że dziecko jedzie na salę noworodków a do którego lumpka chodzisz? Boże jak mi się mały rozpycha pod lewym żebrem aż boli. Idę resztę doczytać.
|
#1837 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nic nie mówiłam o kapuście :-X
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
bella a no tak o taki pokoju mówiła ale dziecka już ktoś nie zobaczy . Sama położna mówiła , ze tu chodzi tylko o kasę , żeby jak nawięcej osób sobie wynajmowało pokoiki .
a w lumpku byłam w zduni . Miałam iść na grunwaldzką do tego dużego . Ale był taki ruch , ze z 30 minut próbowałam wydostać się z sieradza |
|
|
|
#1839 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#1840 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
-Tabletki powodują bezpłodność. -Ale skąd to wiesz? -Bo wszyscy to wiedzą. -Ale wiesz że nie ma żadnych dowodów naukowych które to potwierdzają? -Wszyscy wiedzą że tak jest i już. Cytat:
Cytat:
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle na porodówce wszystkie sale były zajęte akurat 4 rodziły
modliłam się tylko , żeby żadna nie krzyczała bo chyba bym uciekła stamtąd---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Roane jak jak znajdę jakiś fajny ciuszek to kupie . Teraz nic nie znalazłam ciekawego albo było za drogie |
|
|
|
#1842 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale i tak już sama nie wiem czy to nacięcie to takie złe w sumie po tłumaczeniu lekarza ostatnio.Cytat:
A że tak zapytam to ze Starynkiewicza to opinia jest dawna? Bo jakoś opinia mamy tak mi się kojarzy z dosyć dawną sprawą ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1843 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko jest planowane, a teraz sie zastanawiam czasem co ja w glowie mialam
Tlumacze sobie to oczywiscie hormonami, bo moja kruszynke kocham najbardziej w swiecie
|
|
#1844 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki, pewnie będę to robic często. |
||
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale uwierz wielkie gie mam w małym paluszku jak czytam Was to mam wrażenie, że ja coś robię źle, że może za wiele sobie pozwalam, staram się jednak nie popadać w paranoję, bo już wiemy jak to się kończy. Jak widzę mój dzienniczek to początki wyglądały tak na czczo 83, śniadanie 160, obiad 121, kolacja 100, kolejny dzien 90, 119, 156,90 i tak w kółko. Teraz jest dużo lepiej na szczęscie Jeśli np. jem pomarańczę + 2 kostki czekolady i mierzę i jest ok, to już więcej razy nie mierzę... teoretycznie mam mierzyć 4 razy na dobę. Czasem myślę, że jem za często a potrafię jeść co 3h... czasem 2. Ale np. obiad, 1h mierzenie, 2 h pomarańcza/jabłko. Znów 2 h i dopiero kolejny posiłek np. pierwsza kolacja. Boje się, że źle jem, że wszystko źle robię i się zaraz okaże, że cała ta moja dieta jest o kant d..y roztrzaść.. A z głodem.. to JUŻ nie chodzę głodna, chyba się żołądek skurczył, na początku ciągle mnie ssało, teraz są dni, że zjem omlet z dwóch jajek, za 2-3 h pomarańcze i do 14 głodu nie czuję... ale już dostałam ochrzan od diabetologa, że nie tyję, a dziecko rośnie, że to dla mnie źle. tak źle, tak niedobrze...
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-11-22 o 18:06 |
|
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam mamę, ktora młodo mnie urodziła i bardzo późno zaliczyła wpadkę Ja jako plan b obstawiam Solec, ewentualnie Madalinskiego, Inflancką. Na pewno z daleka bede się trzymać od Karowej, Woloskiej, Starynkiewicza i IMiD. Brodnowskiego, Bielanskiego i Praskiego nie biorę pod uwagę ze wzgledu na odległość.
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-11-22 o 18:04 |
|
|
|
|
#1847 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, zdradziłam Was!
![]() Siedzę od rana z przerwami i czytam wątek Wyobrażenia przed porodem, a rzeczywistość po Nie pamiętam która wrzuciła tu linka, ale to jej wina, że na nasz wątek nie mam dziś czasu A tak na serio, to raz ryczę ze śmiechu a raz z przerażenia.Tak z innej beczki: jakie gaziki do przemywania oczek? Robię zamówienie w Gemini i nie wiem: jałowe/niejałowe/ ilu nitkowe, ilu warstwowe?
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamusie to cwane bestię. Na grunwadzkiej to zawsze duży tłok. Was też tak boli pod żebrami?
|
|
#1850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak będziesz długo dusić to kwaśność wyparuje.
|
|
#1851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc szukaliśmy wózka z jak najwęższym rozstawem.
|
|
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że do wyliczenia chorobowego/macierzyńskiego wliczane są nie gołe pensje z ostatnich 12 miesięcy, tylko też premie i prowizje otrzymane w tym okresie.
|
|
#1853 |
|
Wtajemniczenie
|
Boli
Razem z żebrami mnie boli, szczególnie po lewej stronie - nie wiem z czego to wynika
|
#1854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Z nudów zaczęłam czytać tamten wątek. I postanowiłam, że muszę go Wam pokazać, co byśmy trochę na oczy przejrzały. Mimo to przyznam szczerze, że można się wiele rzeczy ciekawych dowiedzieć z pierwszej ręki. Już mu kazałam to zrobić, zapowiada się weekend milczenia. Bo już nie chce mi się więcej zaczynać żadnych rozmów z nim. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-11-22 o 18:15 |
|
|
|
|
#1855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
bella to może położna z SR chciała nas naciągnąć na pokój prywatny i dlatego tak gadała .
dobra włączyłam pranie szybko mi się zebrało W ogóle dla dziewvzynek widziałam tyle cudownych rzeczy sukieneczek , marynareczek , sweterków |
|
|
|
#1858 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ha, ja już nawet nie patrzę na odległości, bo w miarę blisko to tylko Czerniakowski u mnie a tam jeszcze ani jednej dobrej opinii nie słyszałam. Ale może nie trafiłam po prostu.Cytat:
W regulaminie powinno być w jakich okolicznościach dana premia jest przyznawana i od tego zależy czy tą z ostatnich 12mcy wliczą do podstawy. Np. u mnie na zwolnieniach powyżej 60 dni przestaje obowiązywać premia, więc kolejną dostanę pomniejszoną za zwolnienie powyżej za 60 dni, a do podstawy chorobowego zaczęli mi poprzednią premię doliczać też dopiero po 60 dniach zwolnienia. |
||
|
|
|
#1859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może masz rację, nie będzie mógł się oderwać od dziecka, ale jakoś nie chce mi się w to narazie wierzyć. Poczekam i zobaczę jak będzie, ale nie będę nastawiać sie na żadne słodkie, cukierkowe tatusiowanie z jego strony. |
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do antykoncepcji to u nas były tylko prezerwatywy i się sprawdzały przez 3 lata non stop a później starania poronienie i przerwą i znów starania. Dwa lata prezerwatywy i wpadka (bez) w dni teoretycznie niepłodne.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

) ale mam nadzieje ze jakos sie zbierze w sobie i bedzie cos mi pomagal, mam tez swiadomosc tego jak ciezko pracuje wiec nie bede wymagac cudow, niech czasem pieluche zmieni i poprzytula.

Właśnie tak wyglądają moje dni od 5 miesięcy 
Ha! Ciekawe co na to mój 'przyjaciel' cukier. Dodam, że spaghetti było na pomidorach, a nie na proszku, makaron był ohydny, bo brązowy, a ilość była taka, ze nawet mój pies - york- by się nie najadł 

A żeby tego było mało to jeszcze po tabletce po 

bo chyba bym uciekła stamtąd

Ale i tak już sama nie wiem czy to nacięcie to takie złe w sumie po tłumaczeniu lekarza ostatnio.
), warunki mocno średnie, do tego medycznie nie wykazali się.
Razem z żebrami mnie boli, szczególnie po lewej stronie - nie wiem z czego to wynika