Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-22, 17:40   #1831
Cicici
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
U mnie TŻ będzie w ciągu dnia, ale nocami będę sama. No, ale cóż on mi napomaga jak będzie odsypiał pracę pewnie gdzieś do 12 w południe. W ogóle mam wrażenie, że on mnie nie będzie w niczym wspierał, nie będzie mi pomagał, nie wiem czy on się nadaje na ojca.
Moze to tylko przejsciowe, hormony napewno robia swoje. A w ogole to masz jakies powody zeby myslec ze sie nie nadaje? U facetow to troche inaczej jest, nie kazdy przezywa ciaze tak samo, moj tz jest fajny jak mu przypomne, zapyta jak sie czuje i na tym sie konczy bo on chce juz miec to dziecko przy sobie a nie u mnie w brzuchu (cos na zasadzie uwierze jak zobacze ) ale mam nadzieje ze jakos sie zbierze w sobie i bedzie cos mi pomagal, mam tez swiadomosc tego jak ciezko pracuje wiec nie bede wymagac cudow, niech czasem pieluche zmieni i poprzytula.
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 17:41   #1832
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
hahahahah zaj*biste! Właśnie tak wyglądają moje dni od 5 miesięcy

Haha dobre motto!

A sałatka z tuńczykiem to mój standardowy zestaw na 2 śniadanie
Choć ostatnio tuńczyka wymieniłam na łososia z puchy i też było niczego sobie

Zjadłam spaghetti Ha! Ciekawe co na to mój 'przyjaciel' cukier. Dodam, że spaghetti było na pomidorach, a nie na proszku, makaron był ohydny, bo brązowy, a ilość była taka, ze nawet mój pies - york- by się nie najadł
Jak cukier mi wywali powyżej normy, to obiecuje, że go h**a zatłukę!
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ups, to delikatnie się przekroczyło... Ciekawe ile miałby Twój pisek, który jak napisałaś by się tym makaranem sam nie najadł

Ja się pokusiłam po obiedze na 2 kostki gorzkiej czekolady z wedla i wyszlo mi 120 coraz ciężej opanować mi moje łakomczustwo ...
Ja zawsze jak jem czekoladę to nigdy nie do posiłku bo się własnie tego boję. Zawsze jem np. z pomarańczą na 2 śniadanie, sprawdzałam kiedyś i było ok. Czasem jem jogurt ciasto owsiane i jabłko i tez ok.

Nie tyle, co nie łakomczustwo co testujesz. U mnie tak samo, pozwalam sobie na takie rzeczy ale w małych ilościach.
Nie martw się, 120 to norma jeszcze dwa przysiady dwa spacerki do pokoju z kuchni i byłoby 119.
Stary 2013-11-22, 17:43   #1833
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Maż miał skończyć pracę o 16 . Dzwonił właśnie , że jeszcze nie wie o której wróci . Wczoraj wrócił przed 20 dopiero .
Stary 2013-11-22, 17:44   #1834
Cicici
Rozeznanie

Ktora pisala o kapuscie kiszonej ?
Ja was zabije!! Niemiecka kapusta nie jest taka dobra, winem kwaszona, wiec smak jest zupelnie inny, a takiej ochoty mi narobilyscie ze szok! Kurde nie dosc ze mi apetytu brak to jak mi sie czegos zachcialo to nie moge tego miec
Stary 2013-11-22, 17:46   #1835
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Ja zawsze jak jem czekoladę to nigdy nie do posiłku bo się własnie tego boję. Zawsze jem np. z pomarańczą na 2 śniadanie, sprawdzałam kiedyś i było ok. Czasem jem jogurt ciasto owsiane i jabłko i tez ok.

Nie tyle, co nie łakomczustwo co testujesz. U mnie tak samo, pozwalam sobie na takie rzeczy ale w małych ilościach.
Nie martw się, 120 to norma jeszcze dwa przysiady dwa spacerki do pokoju z kuchni i byłoby 119.
Jak tak sobie czytam o Twoich zestawach menu przy tej naszej cukrzycy ciażowej, to mam wrażenie, że masz już wszystko obcykane i cały temat masz w małym paluszku.

Chyba musimy się tam do Ciebie wybrać i będziesz nas żywić odpowiednio jak prawdziwy dietetyk/diabetolog-instruktor bo widzę że przy Tobie to ani cukier nie będzie przekraczany a i głodne nie będziemy napewno. Coś jak w powiedzeniu: "wilk będzie syty i owca cała"
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 17:46   #1836
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

HejAniołku są odwiedziny jest pokój odwiedzin tam są kanapy itd. (byłaś tam?-na końcu korytarza) Tyle że dziecko jedzie na salę noworodków a do którego lumpka chodzisz? Boże jak mi się mały rozpycha pod lewym żebrem aż boli. Idę resztę doczytać.
Stary 2013-11-22, 17:47   #1837
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Ja was zabije!! Niemiecka kapusta nie jest taka dobra, winem kwaszona, wiec smak jest zupelnie inny, a takiej ochoty mi narobilyscie ze szok! Kurde nie dosc ze mi apetytu brak to jak mi sie czegos zachcialo to nie moge tego miec
Ja nic nie mówiłam o kapuście :-X
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 17:50   #1838
upadly_aniol00
Zakorzenienie

bella a no tak o taki pokoju mówiła ale dziecka już ktoś nie zobaczy . Sama położna mówiła , ze tu chodzi tylko o kasę , żeby jak nawięcej osób sobie wynajmowało pokoiki .
a w lumpku byłam w zduni . Miałam iść na grunwaldzką do tego dużego . Ale był taki ruch , ze z 30 minut próbowałam wydostać się z sieradza
Stary 2013-11-22, 17:50   #1839
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Ja nic nie mówiłam o kapuście :-X
Osz Ty niedobra
Stary 2013-11-22, 17:55   #1840
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Hehe ja mam po-gumkowe dziecko A żeby tego było mało to jeszcze po tabletce po
Jeeej jak ja się teraz cieszę, że ta gumka się zsunęła, a tabletka (choć wzięta po 16 h) nie zadziałała
(...)
No właśnie o to chodzi, że u mnie raczej drugie dziecko nie wchodzi w grę. Ja wogóle zawsze kosmicznie nie chciałam wpadki (nie żebym miała coś do czyichkolwiek wpadek ani w jakikolwiek sposób kogokolwiek potępiała), po prostu chciałam mieć tę świadomość że zostanę matką bo to zaplanowałam i tego chcę, a nie dlatego że tak wyszło. Sama jestem z wpadki, a moja łaskawa rodzicielka zawsze powtarzała mi to z wyraźnym żalem - do mnie żalem. I dlatego muszę mieć taką antykoncepcję na mur beton.

Cytat:
Kurde zjadłam 2x kanapkę z awokado... i wynik 132, masakra. Ale 132 to jeszcze nie koniec świata prawda??....
Uwielbiam kanapki z awokado i kurczakiem i pomidorem

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Wy narzekacie na mamusie, mniej lub bardziej. Moja teściowa to jest aparat! Nigdy jej nie zapomnę jak wzięła starszaka na ręce i powiedziała: jak można nie kochać takiego maleństwa, nieważne kim jest matka. A matka stała obok, wijąc się z pocesarkowego bólu jeszcze
Focha strzeliła jak nie chciałam taśmą/plastrem przyklejać maluszkowi uszu do główki. Żeby w przyszłości nie odstawały
Jest tysiąc dobrych, złotych rad, które mi dawała. Naprawdę tysiąc
Kurde, ta Twoja teściowa to nic tylko temat na cały poradnik dla teściowych pt. "czego NIE robić, żeby być ludzką teściową". Ale chamstwo tego tekstu powyżej to mnie po prostu powaliło. Bo to nawet nie jest złośliwość czy coś, to zwyczajne prosto w oczy chamstwo

Cytat:
Witam się dzisiaj i ja w niewesołym nastroju, znów kłotnia z TŻ. Tym razem poszło o jego chamskie odzywki do mnie, nie wytrzymałam i wybuchłam. Już nie wiem jak to będzie wyglądać po porodzie...na dodatek nie dostanie urlopu w pracy, więc po porodzie nie będę mieć nikogo do pomocy. Będę sama jak palec ku....a

Nie mam siły, czasami myślę sobie że zaszłam w ciążę w nieodpowiednim czasie...
Nam będziesz mogła się pożalić

Cytat:

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
(...)
Dla mnie gumka to lizanie lizaka przez papierek, czyli do bani. Podobno są jakieś tabsy anty dla karmiących. Mnie ginka mówiła, że po cc spiralę można dopiero po 6 miesiącach, po sn po połogu. Ale ja się spirali boję, więc pewnie będą tabsy.
Mój TŻ to też średnio gumki lubi, więc to jeden z argumentów. A czemu boisz się spirali? Mi kiedyś koleżanka mówiła że spirala powoduje bezpłodność, ale ona to samo twierdzi o tabletkach, więc nie traktuję jej słów poważnie. Wiecie jak wyglądają rozmowy z tym typem ludzi:
-Tabletki powodują bezpłodność.
-Ale skąd to wiesz?
-Bo wszyscy to wiedzą.
-Ale wiesz że nie ma żadnych dowodów naukowych które to potwierdzają?
-Wszyscy wiedzą że tak jest i już.

Cytat:
Mamusie, czy Wasze maluchy też czasami tak jakby boksują w brzuchu?
Bo brzuch mi tak czasami skacze/wibruje nie wiem jak to nazwać, jakby mała tam szybki rowerek ćwiczyła sprintem
hmmm...
Mój czasem wygląda jakby ktoś go kopał prądem. Nagle i niespodziwanie ma taką pojedyńczą drgawkę, jakby wysokim napięciem go ktoś smyrał.

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
(...)
Byłam w lumpku kupiłam małemu 2 pajace , 2 kamizelki i koszulkę .
Ale nic mu więcej nie kupuję bo nie wiem co bym mogła kupić chyba mam już wszytsko . Poczekam jak się urodzi i na bierząco mi cos dokupie ew. jak już trochę podrośnie zacznę kupować większy rozmiar .
(...)
Ja ostatnio z nudów zaczęłam kupować ubranka na 68 cm, bo "w końcu się przydadzą"
Stary 2013-11-22, 17:59   #1841
upadly_aniol00
Zakorzenienie

w ogóle na porodówce wszystkie sale były zajęte akurat 4 rodziły modliłam się tylko , żeby żadna nie krzyczała bo chyba bym uciekła stamtąd

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Roane jak jak znajdę jakiś fajny ciuszek to kupie . Teraz nic nie znalazłam ciekawego albo było za drogie w sumie i tak dużo wydałam bo za 2 pajace,2 kamizelki i jedną koszulkę dałam 31 zł więc mimo wszystko to dużo jak dla mnie za lumpkowe ciuszki . Ale teraz jadę raz na jakiś czas . Kiedyś wiedziałam gdzie i kiedy są promocje .
Stary 2013-11-22, 17:59   #1842
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja będe rodzić na Żelaznej. Szczerze to jestem bardzo zadowolona z tego szpitala- miałam tam operację (usunięcie ciąży poza macicznej) i na własnej skórze przekonałam się, że personel i opieka jest super, łącznie z cudownymi anestezjologami .
Teraz chodzę tam do SR i jak na razie jest OK. Szpital ma nowe skrzydło dla porodówki, rodziły tam moje dwie koleżanki i obie są zadowolone.
Co do opinii o szpitalach to tyle opinii ile ludzi- w każdym może trafić się coś złego i dobrego
O Starynkiewicza słyszałam, że tam rutynowo nacinają krocze- ale nei wiem na ile to prawda
No właśnie na stronie wyczytałam że podobno nie nacinają rutynowo Ale i tak już sama nie wiem czy to nacięcie to takie złe w sumie po tłumaczeniu lekarza ostatnio.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
lnw ja planuje Zelazna wlasnie, konkretnie Dom Narodzin jesli mi sie uda zakwalifikować. Chodziłam do SR do Domu Narodzin i byłam bardzo zadowolona generalnie. O szpitalu w ogole słyszałam tez same dobre opinie od koleżanek.

Starynkiewicza trzymam się z daleka, moja mama lezala tam na ginekologii (albo patologii ciazy ), warunki mocno średnie, do tego medycznie nie wykazali się.
Ja też chciałam Dom Narodzin ale niestety się nie kwalifikuję nijak A że tak zapytam to ze Starynkiewicza to opinia jest dawna? Bo jakoś opinia mamy tak mi się kojarzy z dosyć dawną sprawą

Cytat:
Napisane przez Magdalennas Pokaż wiadomość
Ja również Starynkiewicza nie polecam, koleżanka miała tam cesarkę tydzień temu i nie poleca nikomu, szczególnie jeśli chodzi o opiekę po porodzie i traktowanie jej jak wyrodnej matki, bo nie miała pokarmu, a małą trzeba było dokarmiać. Ale tak jak pisała któraś z dziewczyn wcześniej - ile ludzi, tyle opinii.
Kurcze, zaraz będę czytać o Inflanckiej i Madalińskiego chyba, a potem już nie wiem gdzie
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 18:01   #1843
Cicici
Rozeznanie

Moje dziecko jest planowane, a teraz sie zastanawiam czasem co ja w glowie mialam
Tlumacze sobie to oczywiscie hormonami, bo moja kruszynke kocham najbardziej w swiecie
Stary 2013-11-22, 18:01   #1844
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
_Shiloh_: Uuuuuuu to widze grubsza sprawa u Ciebie. Jak Twój TŻ może się do Ciebie chamsko odzywać w takim stanie jakim jesteś... :/ Powiedz mu, żeby lepiej nauczył się być milszy i szanować Ciebie bo dziecko już wszystko słyszy, wyczuwa emocje i będzie kojarzyło go z bucem... Ty to zrozumiałe, że możesz mieć teraz humorki itd. bo hormony szaleją, ale on powinien to zrozumieć i się opanowywać... :/

Nie myśl o ciąży, jako o pojawiającej się w nieodpowiednim czasie.
Myśl o sobie i dziecku - bo teraz Wy jesteście najważniejsi a nie TŻ.
Jak nie umie być normalny i kulturalny to niech sie ugryzie w dupsko swoje niedobre...
Wiem, że ignorowanie go i nieodzywanie się nie rozwiąże problemu. Ale powiedziałam mu już dzisiaj co miałam do powiedzenia. Nawet nie przeprosił i udaje wielce obrażonego. Nawet nie chce mi się patrzeć na niego, bo jak bym go pier....ła to aż by zahuczało.

Cytat:
Moze to tylko przejsciowe, hormony napewno robia swoje. A w ogole to masz jakies powody zeby myslec ze sie nie nadaje? U facetow to troche inaczej jest, nie kazdy przezywa ciaze tak samo, moj tz jest fajny jak mu przypomne, zapyta jak sie czuje i na tym sie konczy bo on chce juz miec to dziecko przy sobie a nie u mnie w brzuchu (cos na zasadzie uwierze jak zobacze ) ale mam nadzieje ze jakos sie zbierze w sobie i bedzie cos mi pomagal, mam tez swiadomosc tego jak ciezko pracuje wiec nie bede wymagac cudow, niech czasem pieluche zmieni i poprzytula.
Czy mam jakieś powody? Hm...w zasadzie to oprócz tego, że on jest wiecznie zmęczony pracą i by tylko spał, to nic innego mi nie przychodzi do głowy. Po prostu jakoś tak czuję, że tak sie to skończy wszystko. Jaśnie król śpiacy po pracy, bo zmęczony, a ja zapier.....ca w domu z dzieckiem.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość

Nam będziesz mogła się pożalić
Dzięki, pewnie będę to robic często.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 18:02   #1845
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tak sobie czytam o Twoich zestawach menu przy tej naszej cukrzycy ciażowej, to mam wrażenie, że masz już wszystko obcykane i cały temat masz w małym paluszku.

Chyba musimy się tam do Ciebie wybrać i będziesz nas żywić odpowiednio jak prawdziwy dietetyk/diabetolog-instruktor bo widzę że przy Tobie to ani cukier nie będzie przekraczany a i głodne nie będziemy napewno. Coś jak w powiedzeniu: "wilk będzie syty i owca cała"
Oj kochana, to tylko dlatego, że o cukrzycy swojej wiem od 26 tc, a jestem w 34.... już dwa miesiące w sumie. mierzę się od początku października i więcej przetestowałam. Jak jadłam coś "dziwnego" to pisałam sobie w dzienniczku zjadłam to i wynik 90 - możesz jeść:P

Ale uwierz wielkie gie mam w małym paluszku jak czytam Was to mam wrażenie, że ja coś robię źle, że może za wiele sobie pozwalam, staram się jednak nie popadać w paranoję, bo już wiemy jak to się kończy. Jak widzę mój dzienniczek to początki wyglądały tak na czczo 83, śniadanie 160, obiad 121, kolacja 100, kolejny dzien 90, 119, 156,90 i tak w kółko. Teraz jest dużo lepiej na szczęscie

Jeśli np. jem pomarańczę + 2 kostki czekolady i mierzę i jest ok, to już więcej razy nie mierzę... teoretycznie mam mierzyć 4 razy na dobę. Czasem myślę, że jem za często a potrafię jeść co 3h... czasem 2. Ale np. obiad, 1h mierzenie, 2 h pomarańcza/jabłko. Znów 2 h i dopiero kolejny posiłek np. pierwsza kolacja.

Boje się, że źle jem, że wszystko źle robię i się zaraz okaże, że cała ta moja dieta jest o kant d..y roztrzaść..
A z głodem.. to JUŻ nie chodzę głodna, chyba się żołądek skurczył, na początku ciągle mnie ssało, teraz są dni, że zjem omlet z dwóch jajek, za 2-3 h pomarańcze i do 14 głodu nie czuję... ale już dostałam ochrzan od diabetologa, że nie tyję, a dziecko rośnie, że to dla mnie źle. tak źle, tak niedobrze...

Edytowane przez malaMigotkAaa
Czas edycji: 2013-11-22 o 18:06
malaMigotkAaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 18:03   #1846
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
No właśnie na stronie wyczytałam że podobno nie nacinają rutynowo Ale i tak już sama nie wiem czy to nacięcie to takie złe w sumie po tłumaczeniu lekarza ostatnio.

Ja też chciałam Dom Narodzin ale niestety się nie kwalifikuję nijak A że tak zapytam to ze Starynkiewicza to opinia jest dawna? Bo jakoś opinia mamy tak mi się kojarzy z dosyć dawną sprawą

Kurcze, zaraz będę czytać o Inflanckiej i Madalińskiego chyba, a potem już nie wiem gdzie
Sprzed 2 lat Mam mamę, ktora młodo mnie urodziła i bardzo późno zaliczyła wpadkę

Ja jako plan b obstawiam Solec, ewentualnie Madalinskiego, Inflancką. Na pewno z daleka bede się trzymać od Karowej, Woloskiej, Starynkiewicza i IMiD.
Brodnowskiego, Bielanskiego i Praskiego nie biorę pod uwagę ze wzgledu na odległość.

Edytowane przez perfuzja
Czas edycji: 2013-11-22 o 18:04
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 18:04   #1847
krolowa_nilu
Rozeznanie

Dziewczyny, zdradziłam Was!

Siedzę od rana z przerwami i czytam wątek Wyobrażenia przed porodem, a rzeczywistość po Nie pamiętam która wrzuciła tu linka, ale to jej wina, że na nasz wątek nie mam dziś czasu A tak na serio, to raz ryczę ze śmiechu a raz z przerażenia.

Tak z innej beczki: jakie gaziki do przemywania oczek? Robię zamówienie w Gemini i nie wiem: jałowe/niejałowe/ ilu nitkowe, ilu warstwowe?
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 18:05   #1848
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
bella a no tak o taki pokoju mówiła ale dziecka już ktoś nie zobaczy . Sama położna mówiła , ze tu chodzi tylko o kasę , żeby jak nawięcej osób sobie wynajmowało pokoiki .
a w lumpku byłam w zduni . Miałam iść na grunwaldzką do tego dużego . Ale był taki ruch , ze z 30 minut próbowałam wydostać się z sieradza
pokoje te prywatne są 3,czy 4,reszta to zbiorowe po 2-3 matki. Zobaczy się dziecko mamusie to cwane bestię. Na grunwadzkiej to zawsze duży tłok.

Was też tak boli pod żebrami?
Stary 2013-11-22, 18:07   #1849
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
pokoje te prywatne są 3,czy 4,reszta to zbiorowe po 2-3 matki. Zobaczy się dziecko mamusie to cwane bestię. Na grunwadzkiej to zawsze duży tłok.

Was też tak boli pod żebrami?
Booooooli!! najbardziej w nocy
Stary 2013-11-22, 18:07   #1850
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak nie umie być normalny i kulturalny to niech sie ugryzie w dupsko swoje niedobre...
Popieram. Shiloh, nie daj się, każ mu się w dupsko ugryźć skoro jest niedobry!

Cytat:
Jak będziesz długo dusić to kwaśność wyparuje.
Stary 2013-11-22, 18:08   #1851
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Dziwne jak dla mnie ten lupo naprawde nie jest duzy po zlozeniu, kola sa odpinane, latwo sie sklada no i gondole mozna na wet na plasko zlozyc..
Bo on się naprawdę fajnie składa, ale rozstaw kół ma dosyć szeroki, a nie widzę zdejmowania ich przy każdym pakowaniu do bagażnika, szczególnie takich ubabranych zimowym błotem Więc szukaliśmy wózka z jak najwęższym rozstawem.
Stary 2013-11-22, 18:10   #1852
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
ja rozumiem, bo w regulaminie wynagradzania mam rozróżnione, które premie przysługują a które nie na długotrwałych zwolnieniach. no i pierwszy miesiąc coś tam jeszcze dostałam, a teraz już dawno nic. ale znów trudno, żebym dostawała premie za leżenie w łóżku
Nieeee, ja miałam na mysli coś innego Że do wyliczenia chorobowego/macierzyńskiego wliczane są nie gołe pensje z ostatnich 12 miesięcy, tylko też premie i prowizje otrzymane w tym okresie.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 18:11   #1853
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
(...)Was też tak boli pod żebrami?
Boli Razem z żebrami mnie boli, szczególnie po lewej stronie - nie wiem z czego to wynika
Stary 2013-11-22, 18:14   #1854
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zdradziłam Was!

Siedzę od rana z przerwami i czytam wątek Wyobrażenia przed porodem, a rzeczywistość po Nie pamiętam która wrzuciła tu linka, ale to jej wina, że na nasz wątek nie mam dziś czasu A tak na serio, to raz ryczę ze śmiechu a raz z przerażenia.
To moja wina, bo wczoraj w nocy wrzuciłam tu linka . Z nudów zaczęłam czytać tamten wątek. I postanowiłam, że muszę go Wam pokazać, co byśmy trochę na oczy przejrzały. Mimo to przyznam szczerze, że można się wiele rzeczy ciekawych dowiedzieć z pierwszej ręki.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Popieram. Shiloh, nie daj się, każ mu się w dupsko ugryźć skoro jest niedobry!
Już mu kazałam to zrobić, zapowiada się weekend milczenia. Bo już nie chce mi się więcej zaczynać żadnych rozmów z nim.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-11-22 o 18:15
Stary 2013-11-22, 18:20   #1855
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Czy mam jakieś powody? Hm...w zasadzie to oprócz tego, że on jest wiecznie zmęczony pracą i by tylko spał, to nic innego mi nie przychodzi do głowy. Po prostu jakoś tak czuję, że tak sie to skończy wszystko. Jaśnie król śpiacy po pracy, bo zmęczony, a ja zapier.....ca w domu z dzieckiem.
No to widze ze podobnie jak u mnie. Nie zamartwiaj sie na zapas, mysl o dziecku, po porodzie dopiero okaze sie kto nadaje sie na ojca a kto nie, czasem zycie moze nas zaskoczyc. Co do spania, to u nas zawsze tak bylo ze tz spal do pozna jak mial wolne ale ja jak bylam zmeczona to tez sie kladlam. Nie wiem jaka prace ma Twoj tz ale mysle ze warto poczekac i zobaczyc jak to bedzie, moze nie bedzie mogl sie oderwac od malenstwa?
Stary 2013-11-22, 18:20   #1856
Hosenka*
Zakorzenienie

Najadłam się 2 parówkami owiniętymi serem w cieście francuskim

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 18:23   #1857
upadly_aniol00
Zakorzenienie

bella to może położna z SR chciała nas naciągnąć na pokój prywatny i dlatego tak gadała .
dobra włączyłam pranie szybko mi się zebrało
W ogóle dla dziewvzynek widziałam tyle cudownych rzeczy sukieneczek , marynareczek , sweterków a dla chłopca same takie nijakie rzeczy . A bodów na długi rękaw ani jednych nie znalazłam a byłam w dwóch lumpkach
Stary 2013-11-22, 18:24   #1858
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Sprzed 2 lat Mam mamę, ktora młodo mnie urodziła i bardzo późno zaliczyła wpadkę

Ja jako plan b obstawiam Solec, ewentualnie Madalinskiego, Inflancką. Na pewno z daleka bede się trzymać od Karowej, Woloskiej, Starynkiewicza i IMiD.
Brodnowskiego, Bielanskiego i Praskiego nie biorę pod uwagę ze wzgledu na odległość.
No to masz z pierwszej ręki relację w sumie Ha, ja już nawet nie patrzę na odległości, bo w miarę blisko to tylko Czerniakowski u mnie a tam jeszcze ani jednej dobrej opinii nie słyszałam. Ale może nie trafiłam po prostu.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nieeee, ja miałam na mysli coś innego Że do wyliczenia chorobowego/macierzyńskiego wliczane są nie gołe pensje z ostatnich 12 miesięcy, tylko też premie i prowizje otrzymane w tym okresie.
No dokładnie to samo ja mam na myśli W regulaminie powinno być w jakich okolicznościach dana premia jest przyznawana i od tego zależy czy tą z ostatnich 12mcy wliczą do podstawy.
Np. u mnie na zwolnieniach powyżej 60 dni przestaje obowiązywać premia, więc kolejną dostanę pomniejszoną za zwolnienie powyżej za 60 dni, a do podstawy chorobowego zaczęli mi poprzednią premię doliczać też dopiero po 60 dniach zwolnienia.
Stary 2013-11-22, 18:26   #1859
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
No to widze ze podobnie jak u mnie. Nie zamartwiaj sie na zapas, mysl o dziecku, po porodzie dopiero okaze sie kto nadaje sie na ojca a kto nie, czasem zycie moze nas zaskoczyc. Co do spania, to u nas zawsze tak bylo ze tz spal do pozna jak mial wolne ale ja jak bylam zmeczona to tez sie kladlam. Nie wiem jaka prace ma Twoj tz ale mysle ze warto poczekac i zobaczyc jak to bedzie, moze nie bedzie mogl sie oderwac od malenstwa?
Ma pracę fizyczną to fakt, do tego w nocy. Rozumiem, że musi odespać. Ale on by spał ciągle, a mnie to do szału doprowadza bo nie idzie nic załatwić, jak on śpi pół dnia.

Może masz rację, nie będzie mógł się oderwać od dziecka, ale jakoś nie chce mi się w to narazie wierzyć. Poczekam i zobaczę jak będzie, ale nie będę nastawiać sie na żadne słodkie, cukierkowe tatusiowanie z jego strony.
Stary 2013-11-22, 18:29   #1860
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Oj kochana, to tylko dlatego, że o cukrzycy swojej wiem od 26 tc, a jestem w 34.... już dwa miesiące w sumie. mierzę się od początku października i więcej przetestowałam. Jak jadłam coś "dziwnego" to pisałam sobie w dzienniczku zjadłam to i wynik 90 - możesz jeść:P

Ale uwierz wielkie gie mam w małym paluszku jak czytam Was to mam wrażenie, że ja coś robię źle, że może za wiele sobie pozwalam, staram się jednak nie popadać w paranoję, bo już wiemy jak to się kończy. Jak widzę mój dzienniczek to początki wyglądały tak na czczo 83, śniadanie 160, obiad 121, kolacja 100, kolejny dzien 90, 119, 156,90 i tak w kółko. Teraz jest dużo lepiej na szczęscie

Jeśli np. jem pomarańczę + 2 kostki czekolady i mierzę i jest ok, to już więcej razy nie mierzę... teoretycznie mam mierzyć 4 razy na dobę. Czasem myślę, że jem za często a potrafię jeść co 3h... czasem 2. Ale np. obiad, 1h mierzenie, 2 h pomarańcza/jabłko. Znów 2 h i dopiero kolejny posiłek np. pierwsza kolacja.

Boje się, że źle jem, że wszystko źle robię i się zaraz okaże, że cała ta moja dieta jest o kant d..y roztrzaść..
A z głodem.. to JUŻ nie chodzę głodna, chyba się żołądek skurczył, na początku ciągle mnie ssało, teraz są dni, że zjem omlet z dwóch jajek, za 2-3 h pomarańcze i do 14 głodu nie czuję... ale już dostałam ochrzan od diabetologa, że nie tyję, a dziecko rośnie, że to dla mnie źle. tak źle, tak niedobrze...
zaintrygowalas mnie,czemu źle że dziecko rośnie a Ty że nie tyjesz? Ja jak wróciłam ze szpitala w dziewczynami to zleciałam po 5 dniach kilogram z wagi i nikt mi nie powiedział że to źle- a dzieci rosły.(też cukrzyca)

co do antykoncepcji to u nas były tylko prezerwatywy i się sprawdzały przez 3 lata non stop a później starania poronienie i przerwą i znów starania. Dwa lata prezerwatywy i wpadka (bez) w dni teoretycznie niepłodne.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości