Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-22, 19:51   #2851
filupka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Pewnie poznala plec i baluje

TZ mowi ze musisz miec jakies przeciazenie i albo wylaczac inne sprzety podczas prania albo wymienic "korki" na wieksze i bedzie git
Oj też tak kiedyś miałam na starym mieszkaniu. Jak pralka chodziła to nie mogłam ani odkurzać ani używać piekarnika czy miksera bo korki wyskakiwaly :p stare budownictwo to było.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 19:56   #2852
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
też chyba będziemy używać Hippa ile kosztowaly te kosmetyki po zniżce? I jaki laktator kupiłaś?
laktator ten, o który was pytałam kiedyś: http://www.superpharm.pl/produkt/nuk...ktator-reczny/
a kosmetyki wyszły tak: żel do mycia ciała 12,12zł, mleczko do ciała 10,05zł, krem na wiatr i niepogodę 7,22.
Tylko, że ja miałam jeszcze taki kupon -25zł na całe zakupy i zamiast na koniec odjąć mi tą kwotę to od każdej ceny odejmują procentowo jakoś więc bez tego kuponu, ale ze zniżką 40% kosmetyki byłyby o jakieś 1-1,5 zł droższe tak mniej więcej Niestety nie pamiętam dokładnie, jakie są oryginalne ceny, żeby móc to obliczyć.

A laktator wyszedł mi za 86zł, mam nadzieję że się sprawdzi

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

a na laktator też była promocja
Promocja tak, ale taka standardowa (link wyżej). Te 40% nie obejmowało takich urządzeń
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 19:59   #2853
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Wstyd się trochę przyznać ale u nas w domu, tzn od kilku lat nigdy nie myłam okien zawsze robi to mąż. Uznajemy, że to męska robota w domu
Zaraz to chyba wydrukuję i mężowi pokażę

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
200 zł to jeszcze nieźle - na chustoforum są maniaczki, które mają po kilka sztuk i to takich z jedwabiem, bambusem, wełną, w różncyh wzorach i kolorach, a ceny takich to często500-600zł

Ale te 200warto dać. Ja zapłaciłam za swoją 180. Można pewnie czasem trafić taniej, na wyprzedaży alboo używaną. Ważne jest, żeby był splot skośno-krzyżowy, taka chusta dobrze trzyma, ale pracuje, nie jest zbyt sztywna. Mieliśmy tez elastyczną, ale jakoś się nie sprawdziła - noworodka nie można w niej nosić, bo nie trzyma tak dobrze, dopiero od jakiegoś momentu, nie pamiętam dokładnie.
Moja (firma natibaby), służyła nam świetnie z Antkiem, teraz czeka sobie, bez żadnych śladów użytkowania na Córcię
A mogłabyś mi jakąś polecić np. z allegro?

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Pojawił się wątek sierpniowych mamuś

Ale ten czas leci
Cytat:
Wow - a przecież miały sierpniowe zostały dopisane do lipcowych?
No właśnie, sama się zastanawiałam od kilku dni, bo widziałam, że znowu tytułowały sie tylko lipcowe, a pamiętam, że moderator dopisał im sierpniówki. Rozłączyły sie same czy jak
Sierpniówki to zaciążone w listopadzie? strasznie szybko się pojawiły

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Byłam w lumpie Ale nie wiem czy jest się czym chwalić, bo jak czytam ile Koziemleko wydała ale w sumie nie mam innego wyboru. Nie mam żadnej wyprawki, więc lepiej kupić pajace za 5zł niż za 20zł w sklepie
Kupiłam 5 pajacy, 1 body z długim rękawem, bluzeczkę z długim rękawem i SZLAFROK taki różowy z białymi serduszkami, ale baaardzo mięciutki i malutki mama na mnie prawie nakrzyczała w lumpie, że mam go wziąć i już jest uroczy. Zrobię może jutro fotki
Za wszystko dałam 45 zł. Szlafrok 10zł, a reszta po 5 zł.
za zakupy.
Ja tez buszowałam dziś w sh i nabyłam prześliczny różowy ocieplany kocyk z możliwością zasuwania jak śpiworek, ale jako, że przyda mi się dopiero na następną jesień, na razie oddałam go do użytku siostrze męża, ma 8-miesięczna córkę, będzie dla niej jak znalazł.
Od 2 tygodni polowałam na taki ocieplany pajacyk ale najpierw szedł za 16 zł, uznałam, że ze drogo, więc czekałam aż dziś kupiłam za 12
No i nie omieszkałam trochę pownerwiac małża oglądając ostentacyjnie dziewczyńskie ciuszki a on patrzył na mnie z politowaniem i pokazywał, żeby odłożyć to różowe paskudztwo

Cytat:
Napisane przez Serissa Pokaż wiadomość
Rano się urwałam z mamą na małe zakupy do Rossmanna, mnie także dopadła promocja Akurat zbiegło się to z tym, że tydzień temu miałam urodziny i można było troszkę zaszaleć.
Kupiłam dziś w rossmanie tusz z MF, podobają mi sie znizki -40%

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Pewnie poznala plec i baluje
A jaka płeć preferowała agunia?

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Ps. Też skusiłam się na kocyk z Pepco! Fajny jest i za taką cenę Wzięłam ostatni!
I... wcinam właśnie mandarynki
pokaz kocyk
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 20:00   #2854
thidien
Rozeznanie

Cytat:
TZ mowi ze musisz miec jakies przeciazenie i albo wylaczac inne sprzety podczas prania albo wymienic "korki" na wieksze i bedzie git
dzięki zmobilizuję męża do zajęcia się nią w końcu - jakoś zawsze coś innego się znajduje, ale chyba najwyższy czas..
a trzeba będzie się tym zająć - stara jest już bidulka (może z 10 lat młodsza ode mnie, a kiedyś wiele razy była zalewana, bo rodzice zapominali węża od pralki wyciagnąć, więc może w końcu nie wytrzymała..)
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 20:07   #2855
Rossa1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Side racja z tym TSH lepiej sprawdzić i spac spokojnie.

Rossa rzeczywiście we wczesnej ciąży zbyt wysokie TSH jest groźne, może doprowadzić nawet do poronienia. Ja leczę się na niedoczynność tarczycy i mimo wyregulowanej przed ciążą tarczycy, własnie teraz, kiedy dziecko ma własną tarczyce moje wyniki są gorsze, aktualnie zwiększam dawkę. Nie potrafię wytłumaczyć czy u zdrowe kobiety też taki wzrost następuje, ale może lepiej sprawdzić
ja też leczę sie na niedoczynność tarczycy, na początku ciąży miałam piękne tsh jak nigdy dotąd około 1, a około 20 tygodnia już dwa razy takie około 2, ale endokrynolog mi powiedziała, że to normalne, że z wiekiem ciązy tsh rośnie i zwiększona dawka leku jest dla matki, żeby się dobrze czuła. A Ty jakie masz wyniki?
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 20:15   #2856
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Pościel kupiłam taką: http://allegro.pl/nowosc-2el-posciel...733960898.html
kolor szare kropki i do tego rożek

Ochraniacz Ikeowski to ten: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30113939/

Jeśli będziesz chciała to mogę Ci kupić i wysłać. Do ikei mam 5 minut samochodem i często tam bywam.
Pościel ale ja dalej ostro nie kupuję pościeli
Ochraniacz bardzo mi się podoba i chyba rzeczywiście skorzystam z okazji, gdybyś mogła. To jak kiedyś będziesz planowała wizytę, to mów

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Ale to tez taka na jedno ramię?
bo wiem, że na dłuższe spacery nie będę chodzić z chustą, tylko do sklepu na sąsiednią ulicę itd a koszt to 55 złotych

Cytat:
Tylko że tu piszą że te chusty typu pouch to są dla dzieci siedzących, od 6 m.ż
http://chustadlapoczatkujacych.blogs...nka-pouch.html
Noworodki i dzieci niesiedzące nosi się w innej pozycji - o takiej Czytałam na przeróżnych stronach i jest fajna, bo tania, szybka i mała do zapakowania

Cytat:
Ja właśnie kończę kompletować zamówienie w gemini i prawie 150 zł nie moje
Ale chociaż część wyprawki będę miała z głowy
Dziewczyno, ja mam już 280 przeszło, a jeszcze nie wsadziłam do koszyka wielu rzeczy...

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Byłam w lumpie
bosko, nie?
Ja tez dzisiaj byłam, ale w związku z tym, że mam już wyprawkę na co najmniej 2 dzieci, to kupiłam tylko 2 białe bodziaki z krótkim i żółtą sukieneczkę na lato z haftami - 6 złotych

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
ufff glukoza bardzo ładna, skusiłam się też na tsh i jest ładne (dziewczyny powtarzajcie sobie same tsh w ciąży nawet jeśli na początku wyszło OK bo to jest podstawa dla wielu chorób, wiem bo mamy dziecko autystyczne w rodzinie najprawdopodobniej efekt niedopilnowania tsh które skoczyło strasznie w drugiej połowie ciąży ) ale oczywiscie znowu balansuje na granicy anemii i mam bardzo dużo bakterii w moczu
Na anemię polecam już tego Buraka z Herbapolu, czuję, że będzie lepiej u mnie z wynikami, bo paznokcie dużo mocniejsze. Mam nadzieję, że się nie łudzę.

Dziewczyny, nie trzeba prać ciuszków z ciucholandu w takich wysokich temp. Przecież pewnie wszytskie będziemy prasować te ubranka, a żelazko zabije wszystko Bo bawełnę można prasować w maksymalnej temperaturze

Ja po szkole rodzenia - ćwiczenia świetne, będę chyba w domu coś próbować. I potem wykład o porodzie. Też ciekawy, choć w sumie nie mam Wam nic do przekazania. O może tyle, że porów właściwy liczy się od momentu, gdy przez godzinę występują skurcze co 10 min

Miłego wieczoru

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 20:16   #2857
ag9
Zadomowienie

Dzięki za przepis na chałkę! Jutro chyba robię dzień gotowania. Tak za mną chodzą te parówki w cieście, no i teraz ta chałka...

Poczytałam trochę te różna fora chustowe i generalnie na początek polecane są chusty firm: Natibaby, LennyLamb, Babylonia, vatanai maruyama

Co do SH to ja mam całą wyprawkę z ciuchów. I odkryłam taki lumpeks gdzie ciuszki dziecięce są właściwe nowe. Są tam rzeczy wycenione, ale ceny rozsądne - ok 6 zł za body czy pajaca, 8 za sweter itp. A po kilku dniach od dostawy jest 50% taniej, a w przeddzień nowej dostawy nawet po 1 zł/sztukę. I same firmówki - next, h&m, marks&spencer, f&f i inne.
W drugim z kolei w dzień dostawy jest za 35 zł za kg i co dzień to 6 zł na kg taniej
Stary 2013-11-22, 20:24   #2858
agunia4ever
Zadomowienie

Hej dziewczynki,
Sorka, że tak późno, ale dopiero na neta weszłam. Jak już pisałam kupiliśmy mieszkanie i mamy sporo spraw do załatwienia. A jeszcze dziś obiecałam siostrze że zajmę się jej dzieciakami. Więc padam ale szczęśliwa.
A więc do rzeczy Jestem po USG.
Dzieciątko waży 360 g (21 tc). Lekarz zbadał wszyściutko. Kostka po kostce, narząd po narządzie. I wszystkie wyniki są w normie. Fakt że jest jakaś 6mm torbielka w główce ale lekarz powiedział, że one powstają u 10% płodów i wchłaniają się więc nie ma się czym martwić. Chyba że ma powyżej 10mm. Ale mimo wszystko troszkę się wystraszyłam. W każdym bądź razie nie ma to na nic wpływu na razie. No i będę miała SYNA Nawet ja nie mam wątpliwości co do tego Proszę o wpisanie SŁAWUSIA na pierwszą stronę

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 20:25   #2859
bebe97
Wtajemniczenie

Olądałam filmik instruktażowy z zakładania chust elastycznych wiązanych, to można nosić i maluszka przy zmienionej trochę pozycji zamocowania chusty. No nic, jeszcze długa droga, zanim na którą się zdecyduję. Liczę na rady chustowych mam

Wiecie, że na wątku majowo-czerwcowych mamuska z terminem na koniec maja zna i ma wpisaną już płeć To jeszcze trzeci czy już zaczęty czwarty miesiąc, dobrze liczę? bardzo wcześnie lekarz pokusił się o proroctwo, ciekawe czy trafnie

Witam SŁawusia!!!

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-11-22 o 20:26
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 20:25   #2860
teQiba
Moderator

Cytat:
Niestety nie pamietam

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
dzięki zmobilizuję męża do zajęcia się nią w końcu - jakoś zawsze coś innego się znajduje, ale chyba najwyższy czas..
a trzeba będzie się tym zająć - stara jest już bidulka (może z 10 lat młodsza ode mnie, a kiedyś wiele razy była zalewana, bo rodzice zapominali węża od pralki wyciagnąć, więc może w końcu nie wytrzymała..)
Nie ma za co - zmobilizuj koniecznie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dziewczyno, ja mam już 280 przeszło, a jeszcze nie wsadziłam do koszyka wielu rzeczy...
Wow
Ja sie boje wiekich sum wiec zeby oszukac siebie sama - zamowilam czesc wyprawki za te 150 a w styczniu zamowie druga czesc pewnie tez za 150
Stary 2013-11-22, 20:27   #2861
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

dziewczyny, które będą korzystać z bepanthenu - kupić maść czy krem?
Stary 2013-11-22, 20:30   #2862
agunia4ever
Zadomowienie

Jestem taka szczęśliwa W ogóle mój synek jest taki niegrzeczny że lekarz stwierdził, że chyba szaleju się najadł :P Tak się wiercił, że masakra. W sumie obudziliśmy go bo na początku sobie spał więc nie ma się co dziwić, że rozdrażniony był troszkę To ma po mamusi
Szkoda że nie mam aparatu do USG w domu

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2013-11-22, 20:32   #2863
filupka
Rozeznanie

Agunia4ever gratulacje synka Sławusia i udanej wizyty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 20:34   #2864
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Nie preferowałam Byliśmy gotowi psychicznie i na to i na to Tylko mój TŻ stwierdził, że do tej pory myślał i o córce i o synu, a dziś stracił córkę Ci faceci.... Ale obydwoje jesteśmy bardzo szczęśliwi

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2013-11-22, 20:38   #2865
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

agunia, gratuluję syna
Stary 2013-11-22, 20:43   #2866
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki,
Sorka, że tak późno, ale dopiero na neta weszłam. Jak już pisałam kupiliśmy mieszkanie i mamy sporo spraw do załatwienia. A jeszcze dziś obiecałam siostrze że zajmę się jej dzieciakami. Więc padam ale szczęśliwa.
Dzieciątko waży 360 g (21 tc). Lekarz zbadał wszyściutko. Kostka po kostce, narząd po narządzie. I wszystkie wyniki są w normie. Fakt że jest jakaś 6mm torbielka w główce ale lekarz powiedział, że one powstają u 10% płodów i wchłaniają się więc nie ma się czym martwić. Chyba że ma powyżej 10mm. Ale mimo wszystko troszkę się wystraszyłam. W każdym bądź razie nie ma to na nic wpływu na razie. No i będę miała SYNA Nawet ja nie mam wątpliwości co do tego Proszę o wpisanie SŁAWUSIA na pierwszą stronę

oooo jestes
Gratuluje synka
I trzymam kciuki za szybkie wchloniecie torbielki

Cytat:
Napisane przez bebe97
Wiecie, że na wątku majowo-czerwcowych mamuska z terminem na koniec maja zna i ma wpisaną już płeć To jeszcze trzeci czy już zaczęty czwarty miesiąc, dobrze liczę? bardzo wcześnie lekarz pokusił się o proroctwo, ciekawe czy trafnie
A to nie bedzie gdzies 13tc? To mnie tez juz wtedy lekarz powiedzial.
Stary 2013-11-22, 20:45   #2867
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
A ile kosztuje?
118zł. Powstrzymałam się jednak. Zamówiłam tylko witaminki.
Smarrita za wizytę
111kicia111 mnie na samolocie bada za każdym razem. Wziernikiem też i ph bada. Później usg.
Filupka sto lat!!
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Niegabarytowa przesylka okazała się być grzechotka FP

Tequillla murzynek w nocy? nie wiem jak to skomentować
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziś mam 100 dni do porodu
jeju to już zaraz...

Agunia za wizytę

Ja dzisiaj padam. Męczący dzień miałam.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 20:46   #2868
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziś mam super dzień bo zaczynam 25 tydzień i mam urodzinki
STO LAT, STO LAT!!!!!

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2013-11-22, 20:47   #2869
asienka213
Wtajemniczenie

Nadrobilam i nie chce mi sie odpisywac
tyle co pamietam

amelka dobrze, ze wracacie do zdrowia i bardzo fajne lozeczko
ela za zakupy. Ciuszki ja bym pewnie prala w 60-ciu a potem jeszcze zelazko
agunia gratuluje synka i oczyiwscie udanej wizyty

Zazdroszcze wam tych lumpkow, u mnie nie ma wcale

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-22, 20:47   #2870
czbasia
Zakorzenienie

Gratuluję tygodni, wizyt i poznanych płci

filupka spełnienia wszystkich marzeń -lat!!
Serissa wyniki tego samego dnia popołudniu , najóźniej nast. dzień.

Co do badania ginekologicznego to ja prawie na każdej wizycie mam a usg rzadkość miałam na poczatku tydz po tyg w 5,6i 7tc (potwierdzenie, zarodek, serduszko) i nast w 11tc no i teraz w 22tc.

Ja chyba w przyszlym tyg umówie się prywatnie na usg, z tego co kol mówiła (też chodziła do tego gina co ja na NFZ) nast usg już przed porodem miała w celu spr ułożenie dzidzi. A mi jakoś brakuje podglądania i tego, że niby on spr wszystko powiedzial że ok ale nie pokazał i nie wytłumaczył co gdzie jest. A byłam na genetycznym w 12tc u kobiety i mialam swój monitor i cierpliwie wszystko tłumaczyła. Wiec umówie sie do niej w przyszłym tyg. Chcę tą płeć na 99,99% poznać żeby zacząc zakupki jakieś
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 20:47   #2871
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
dziewczyny, które będą korzystać z bepanthenu - kupić maść czy krem?
Ja kupilam masc.
Stary 2013-11-22, 20:48   #2872
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość

elunka88 to ciekawe czy nam przyniesie coś ten santa
Spróbowałby nie

Cytat:
Elunka88, zazdroszczę takiej dobrej niańki!
Co do okresu pozostania na urlopie macierzyńskim a w moim przypadku na zasiłku macierzyńskim (mój kochany pracodawca przedłużył mi umowę do dnia porodu, ale z tym poszłam mu na rękę), to myślę o rocznym macierzyńskim.
Jest różnica zostawić półroczne a roczne dziecko czy to opiekunce, czy babci... Moja teściowa mówi, że zrezygnuje z pracy (zarabia nędzne grosze), żeby pilnować wnuków, a moja mama... ma 6-letnie dziecko i jeszcze synka siostry na głowie kilka godzin dziennie i nie wiem, czy mogę obarczać ją jeszcze jednym dzieckiem...
Druga sprawa - nie opłaca mi się wrócić do pracy po pół roku 80% pensji za siedzenie w domu równa się 100% wypłacie - koszty dojazdu do pracy.
Wiem to wszystko Kochana, i dużo bym dała za możliwość siedzenia w domu z Dzieciem rok. Tylko jak pójdę na rok to nie będę miała po co wracać. 3 dni byłam chora a nagle się okazało, że jedna firma zmieniła kilka rzeczy na swoim portalu, a co dopiero po roku.
A mój tata i tak nie pójdzie do pracy, bo nie da rady, więc siedzielibyśmy we dwoje.
Cytat:
j

A ja się pochwalę, byłam na zakupach, kupiłam laktator i mam też już żelik do mycia, oliwkę i krem do buzi z Hippa dla mojej małej, bo w super pharm 40% rabatu na kosmetyki pielęgnacyjne dla dzieci
I sobie też coś kupiłam w końcu - tusz do rzęs

Największe za tusz do rzęs - wreszcie coś dla siebie

Cytat:

No i nie omieszkałam trochę pownerwiac małża oglądając ostentacyjnie dziewczyńskie ciuszki a on patrzył na mnie z politowaniem i pokazywał, żeby odłożyć to różowe paskudztwo
Tylko pamiętaj o pozorach i dobrej minie
Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Teraz to już żal nie dobić do 300 zł na darmową wysyłkę

Moja paczka przyszła dzisiaj mama wzięła paragon i szukała swoich rzeczy, ile ma mi oddać i czyta 'Durex, żel intymny".... i mówi "to pewnie dla X - mojego brata" a ja "Nie, dla nas"
Ale siara
Cytat:

klask i:

Cytat:

Ja przecież też już wiedziałam w 15 tyg, bo Mały się grzecznie wypiął jajkami przed panią doktor

Nie wiem czy u mnie w lab dają kubek, wiec na wszelki wypadek żeby być przygotowaną poszukałam w domu. Znalazłam 1 rodzaj - z napisem TYSKIE

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 20:55   #2873
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

czbasia, mam nadzieję, że już maleństwo wstało i poboksowało brzuch mamy, bo sama choć na początku nie rozumiałam obaw o milczenie dziecka, to teraz sama wyczekuję tych pór dnia, gdy Mały zaczyna brykać.
Dzieki Wczoraj wieczorem już sie rozbrykało troszkę i rano dziś i poźniej znowu cisza i teraz rozrabia troszeczkę. (w dzień pewnei ukolysane spi) Co nie zmienia faktu, że inaczej sobie "te kopniaki" wyobrażałam) Na razie to takie przyjemne piknięcia, hmmm.. wybuchy mini wylkanu....chyba to najlepsze określenei na to co dzieje się u mnie w brzuszku

Też mandarynki pochłaniam i do pomelo zamierzam sie dobrać
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 20:55   #2874
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Ja kupilam masc.
dziękuję

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy u mnie w lab dają kubek, wiec na wszelki wypadek żeby być przygotowaną poszukałam w domu. Znalazłam 1 rodzaj - z napisem TYSKIE
dobry wybór
Stary 2013-11-22, 21:00   #2875
thidien
Rozeznanie

pożaliłam się mężowi w smsie, bo w pracy, że dzieć nie chce dzisiaj z matką w ogóle rozmawiać i znowu pewnie czeka na powrót tatusia do domu i... i się teraz we mnie przewraca, pewnie się turla ze śmiechu, że znowu matkę w konia zrobił :P

prawie namówiłam męża jutro na robienie chałki, a ten: "to nie robimy jutro blinka?" - dwa razy robiłam ciacho z przepisu nigelli, który mi mąż spisał, za każdym razem wychodził zakalec :P choć za drugim juz mniejszy (fakt, nigella robiła to w innej formce, cienkiej, okrągłej, jak oponka, a ja na normalej blaszce, to może inaczej się wypieka), ale tak mu posmakowało, że się dopomina od wtorku o tego, jak ja to nazywam, blina ;P
no nic, chałka na przyszły tydzień będzie

mam pytanie do bardziej doświadczonych ode mnie - czyli do Was wszystkich
wózek mam z twardym dnem, gondolę się dopina na zatrzaski i chciałam dokupić jakiś materacyk czy coś, żeby dzieciowi było miękko i w miarę ciepło i najpierw rzuciły mi się w oczy materace typu http://allegro.pl/babylux-materacyk-wkladka-do-wozka-fotelika-polar-i3733180915.html
lub
http://allegro.pl/babylux-materacyk-...721791231.html, ale zostaje problem boków, cienkich, więc i chłodnych
i wtedy mi wpadło w oko coś takiegohttp://allegro.pl/show_item.php?item=3706701942 (też ma dziury na pasy i można odpiąć górną część i nawet używać w foteliku samochodowym, a co najwazniejsze jakaś tam izolacja jest, więc może robić za kołderkę)
ale na lato i tak coś lżejszego by wtedy trzeba było zakupić, prawda?

nie iwem jak to rozwiązać - okładać dziecię kocykami po bokach? bosz.. jak ja mało wiem o dzieciach...
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 21:00   #2876
teQiba
Moderator

Cytat:
Moja paczka przyszła dzisiaj mama wzięła paragon i szukała swoich rzeczy, ile ma mi oddać i czyta 'Durex, żel intymny".... i mówi "to pewnie dla X - mojego brata" a ja "Nie, dla nas"
Ale siara
Stary 2013-11-22, 21:07   #2877
mona1
Zadomowienie

Cytat:
laktator ten, o który was pytałam kiedyś: http://www.superpharm.pl/produkt/nuk...ktator-reczny/
a kosmetyki wyszły tak: żel do mycia ciała 12,12zł, mleczko do ciała 10,05zł, krem na wiatr i niepogodę 7,22.
Tylko, że ja miałam jeszcze taki kupon -25zł na całe zakupy i zamiast na koniec odjąć mi tą kwotę to od każdej ceny odejmują procentowo jakoś więc bez tego kuponu, ale ze zniżką 40% kosmetyki byłyby o jakieś 1-1,5 zł droższe tak mniej więcej Niestety nie pamiętam dokładnie, jakie są oryginalne ceny, żeby móc to obliczyć.

A laktator wyszedł mi za 86zł, mam nadzieję że się sprawdzi

Promocja tak, ale taka standardowa (link wyżej). Te 40% nie obejmowało takich urządzeń
a ok, dzięki

Cytat:
Hej dziewczynki,
gratulacje mam nadzieję ze torbielka szybko się wchlonie i na następnej wizycie nie będzie już po niej śladu

Cytat:
Ale siara
jaka stara jestem chyba bym przed mamą na zawał padla na Twoim miejscu
Stary 2013-11-22, 21:09   #2878
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
a
jaka stara jestem chyba bym przed mamą na zawał padla na Twoim miejscu
Na szczęście to swój człowiek

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 21:10   #2879
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Gratuluję tygodni, wizyt i poznanych płci

Co do badania ginekologicznego to ja prawie na każdej wizycie mam a usg rzadkość miałam na poczatku tydz po tyg w 5,6i 7tc (potwierdzenie, zarodek, serduszko) i nast w 11tc no i teraz w 22tc.
tak czesto chodzilas do gina

Cytat:

Ale siara
klask i:

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 21:15   #2880
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Na szczęście to swój człowiek
moja mamcia też równa babeczka, ale to mogłoby ją zdziwić bardzo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości