|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() Podajesz cos Amelce na kolki? |
|
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
nemosek
za opisdziękuję za życzenia Moje dziecko śpi razem z mężem... |
|
|
|
#2283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie że się ujawniłaś znowu
|
||
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2285 |
|
Raczkowanie
|
też się cieszę, nie było jakoś czasu wcześniej studia zaczęłam i cały czas coś załatwiałam
ale super się czuje w tej ciąży i brzuszek też nie duży, do tego przez całe życie się tylu komplementów nie nasłuchałam co teraz... ![]() I wogóle tyle się dzieję że masakra, tak bym chciała żeby to było już ... ![]() Tak wogole zdecydowałam sie na poród w wodzie , zobaczymy co z tego wyjdzie ! |
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
fenk ju
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A tak serio : wspołczuje, mnie przy zwykłych bákach serce sie kraje ;( oby szybko przeszło Cytat:
Porownania nie mam ale wszyscy chwala Medele Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2288 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
A tak
![]() Przy moim tempie nie dojechałabym tam
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NEMOSEK - nawet ja sie wzruszyłam przypomnialo mi sie jak Majeczkowe oczęta na mnie pierwszy raz spojrzały Świetnie sie spisałaś ja tez jestem z Was dumna A co w koncu z Twoim sercem? Naprawde miałaś wypisane zapalenie mięśnia sercowego? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2291 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie chce w żadnym innym ! A w jakim w końcu rodziłaś? ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko debil lekarz mi tak wpisał ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
Ale w Roztoce jest tez podobno zzo?Będziesz korzystać? |
||
|
|
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laski a ja siedze tzn wstalam z wyra bo po masowaniu sutow i seciorze mam niby skurcze ale nie regularne i tak siedze i licze czy sie rozkreci czy nie.... oczywiscie dolem krzyza sie zaczyna jak z lena ale nie wiem czy to skurcze...szkoda ze juz raz rodzilam;(
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku Nemosek, jak ślicznie to napisałaś, popłakałam się ze wzruszenia...
|
|
|
|
#2295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2296 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje! w końcu Cytat:
Cytat:
i też mam nadzieję, że poznam te porodowe ![]() nemosek, dzięki za wrzucenie opisu My już po imprezce i jakoś nic się nie ruszyło ale jestem mega zmęczona. tyle godzin w kuchni i później jeszcze 10 osób do obsłużenia - to trochę za dużo jak dla moich pleców. Dlatego idę spać.
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia,Domi ,Sorento,Kyte,Trele,Maoma mi Dziękuje za troskę
Jestem na 61 stronce przeleciałam pobieżnie ale to zrozumiałe Widzę że służę za wzór porodu ale im dalej zagłębiam się w lekturę to widzę że wiele z nas miało expresowe tempo.Oby reszcie nierozpakowanych dziewczyn też tak się udało ![]() Aaby Basia Pozdro dla bliźniaków Dzastin super chłopak z Kamilka! Miki Śliczna córa! Domi Dla JAska ![]() Zwariowane Leonek jaki okraglutki na buźce Rybko Spóźnione ale najlepsze życzonka dla Ciebie na urodzinki Trele Ale duża ta twoja Buła i jaki lans na fotce Rośnie jak na drożdżach ![]() Dzidzia Ale piękne pućki ma Twój synuś! za 1 miesiąc i za cycolenieNiunia Malwinka to żywe srebro co?Widać gołym okiem na filmiku ![]() motylek Julo Beatka Ładnie przybrała Liwka ![]() Antibia Patryk anulka ![]() Basiula Doczytałam że miałaś szybki poród ![]() Paulina Ale ta Twoja Majeczka to silna kobitka PDizi Adaś słodziak ![]() za wszystkie zdrowe dzieciaczki,bioderka,usg główki za kolejne wizyty i tygodnie nierozpakowanych mamuś.Super że wszystko w porządku.Ja po cycoleniu,idę sie kapać bo trzeba się przespać jakieś 3 godzinki. Ciesze się że tutaj jestem |
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem skąd go tyle wzięłam Dobranoc |
|
|
|
|
#2299 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tez sie tego balam i nie potrzebnie :PCytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#2300 |
|
Wtajemniczenie
|
Nue wiem nie stosowałam jeszcze ale podobno tak.
Ja man laktator reczny z aventa plecam. Nenosek wspaniały opis wzruszyłam się Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2301 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- Cytat:
AVENT czy MEDELA ale dzięki za radę
|
||
|
|
|
#2302 |
|
Raczkowanie
|
Witam, wkońcu mam chwile wiec opisze wam mój poród.
W niedziele 27 wstaliśmy z tż koło 9:30, zjedliśmy coś, tż coś porobił a ja sobie włączyłam w telewizji honey boo boo czy jakoś tak ![]() Basia była tak ruchliwa jak nigdy wcześniej! aż byłam zdziwiona. Tż wyszedł z psem a ja leżałam dalej, nagle Basia jakąś dziwną pozycje w brzuchu przybrała bo wystawała mi z jednej strony i to całkiem wyraźnie, nagle podczas jak zmieniałam pozycje usłyszałam takie PYK i o 11 polalo sie jak z wodospadu, zalałam całe łóżko. wstałam i dalej sie lało, zadzwonilam po tż i zaraz przybiegł. dał mi podkład i sobie siadłam a on scierał podloge z wód ![]() nogi mi sie cholernie trzesly bylam przerażona! ubralismy sie pojechalismy do szpitala bo nawet umyc sie nie bylam w stanie z nerwów. Dotarliśmy na porodówke była jakoś 12, papierów mnostwo, wkoncu mnie zbadali rozwarcie 2 cm na usg dziecko okolo 3200 a cisnienie 150/110. dostalam dopegyt i dali na porodówke. Z tż sie rozgościlismy ja chodziłam zeby coś ruszylo bo nie mialam zadnych skurczy, co chwile mierzyli mi cisnienie wkoncu dali mnie pod ktg i w trakcie leżenia dostałam lekkich skurczy które przybierały na sile lecz na ktg sie nie pisały. przyszła położna, rozwarcie 3cm, 10 min poźniej przyszla doktorka - rozwarcie 4cm, mnie juz skurcze wykanczaly a na ktg cisza za to my z tż wiedzielismy ze przy skurczach tetno małej spada do 80. zaraz znowu badanie i rozwarcie 5cm, podczas skurczy ktg wcale nie lapało akcji serca wiec nie bylo wiadomo czy tetno spada czy jest ok ale odłaczyli mnie i kazali stac przy umywalce i sie opierać. no to stałam i mialam dosc skurcze tak mocne blagalam o ZZO ale czekali na wyniki z krwi bo jak cos tam wyjdzie to robia cc w miedzyczasie dali arkusz do wypelnienia do znieczulenia. wypełnilismy przyszła polozna posadzila mnie na pilke. skurcze okropne ale trwające moze 15 sekund. oczywiscie w miedzyczasie przychodzili mierzyc cisnienia i sprawdzali detektorem tetno, co chwile sie ktos krecil. Nareszcie są wyniki wszystko ok anestezjolog dostepny, polozna sprawdza rozwarcie 10cm! no to powoli skurcze parte, kazali mi na bok sie plozyc a przy skurczach przec a tż trzymal mi noge w gorze, myślalam ze umre, na znieczulnie dali mi 2 tab paracetamolu ale to na nic. Tak sobie popierałam a na badaniu dziecko ma cala miednice do przejscia i chca mi dac oxy ale tak sie balam ze skurcze beda mocniejsze ze sie nie zgodzilam, staly ze mna caly czas 2 doktorki i jedna położna wkoncu przyniesli tą oxy i spadło kilka kropel i zaczela wychodził glowka, pytaja mnie czy mam skurcz ja mowie ze nie wiem i caly czas parłam bo czułam potrzebe, dwa parcia i o 16;55 Basia pojawiła sie na świecie
|
#2303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odciagnac.Chyba bym sie zajechala:/ A Ty jeszcze nie wrzucalas opisu? Cytat:
![]() Uswiadomilas mi ze przeciez nie napisalam ze maz przecial pepowinke. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2304 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i opis piekny![]() ---------- Dopisano o 03:13 ---------- Poprzedni post napisano o 03:09 ---------- Cytat:
![]() A co do espumisanu lekarz liwce przepisał juz w 8 dobie życia w razie w 3 razy dziennie po 4 krople
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nocna pora
Moje dziecko ma trudnosci z zasnieciem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki tu ruch o tej porze:p Tymek nakarmiony smacznie spi wiec i ja ide na drzemke. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
KOALA - fajny opis
Jak sobie radzicie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje jeszcze raz ![]() Ale Nela wydaje dzwiekow przy karmieniu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Bry.my po cycu dociągamy właśnie butle, bo coś nie umiemy się przystawić do tej pełniejszej.
Witaj Nemosku. Dziękujemy, ale u nas 2 miesiące a miesiąc skończył Kamil Dzastin . Ale widząc ile nadrobiłaś i tak Cię podziwiam że to dostrzegłaś.Po randce z synem jeszcze randka z laktatorem. Iskra czuje się dobrze. Na szczęście. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2310 | |
|
Rozeznanie
|
Witam sie porannie jak nigdy.
Cytat:
![]() Nemosek opis super, jakby poród to dla Ciebie była codzienność Też chce być taka opanowana i mieć dobry humor.Koala bardzo dzielna byłaś, jednak da sie przeżyć Mam nadzieję, że mi się uda.Wpuściłam kota, a ten zamiast najeść się i pójść spać to na zabawę mu sie wzięło. Skacze na mnie, gryzie i drapie. Chyba zaraz włączę sobie film bo mąż śpi, a w TV nic nie ma.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

za opis
już się nie mogę doczekać na początku ciąży panikowałam przed porodem a teraz chce żeby to było już !
KCIUKI DLA ANI