Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-23, 07:43   #271
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Niech mi tylko któraś powie, że jest niewyspana! Tak szaleć z postami????

Witam!

Wieczór bardzo przyjemny i miły. Blanka nie przeszkadzała, do czasu. : Jak się położyliśmy już spać, to budziła się co godzinę-półtorej. No cóż. Nie można mieć wszystkiego
Generalnie polecam, potrzeba nam było takiego wieczoru tylko we dwoje, wyłączony tel, komputer, tv, jedynie muzyka w tle i świece.

Szaja gratki dla Dorci!!!

Pstryczku co do ulgi na dziecko. W przypadku, gdy dziecko jest wychowywane przez dwójkę rodziców, poziom dochodów nie może przekroczyć 112 tys. zł. dla obu rodziców łącznie. Po przekroczeniu tego progu, rodzice nie będą mogli korzystać z ulgi. Jak będziesz miała jakieś pytania to pisz.

Nancy nie martw się, widzisz, ilu lekarzy tyle opinii.

Lady, silver - gratuluję nocek! I szczerze zazdroszczę

Czy mi się zdaje czy Meduzza nam zaginęła??
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 08:10   #272
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43842937]
Uwaga, njus Dorcia z pełzania siadła, z brzuszka [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Dziękuję
Jaka żenada, żeby to jeszcze tańczyć umiało, a nie dryga jak rażona prądem A jaka uhahana przy tym

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Pstryczku, proszę Cię, wazelina DO SZKOŁY?????
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hje - ciszej! pamietaj ze szukaja pedofilow
hahahahahahaha
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a ja mama baterię wyciągniętą i przedłużacz pod kanapą
ja tak samo
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
sto lat dla babci!!!

Dziękuję

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Sto lat dla Babci
dziękuję
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
W ogóle uwielbiam jak pytam gdzie jest nos, czy oczko i Ewa z takim znudzeniem pokazuje, a potem, żeby uprzedzić moje upierdliwe pytania jedzie dalej i pokazuje lampę, kotka, zegar i co jej tam jeszcze do głowy przyjdzie.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Aaaa jeszcze wam powiem hit sezonu Można wzruszyć się na horrorze? Bo ja się wzruszyłam

jaki tytuł tego filmu????

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Silver my tez, od 20 do 6 rano z jedna pobudka o 23,40 (w lozeczku!!!!!!!!! I malz latal z butla) a potem od 6,30 do 8,20 juz u nas w lozku jestem w tak wielkim szoku ze glowa mala.

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
BRAWO!!!
Stary 2013-11-23, 08:10   #273
hje
Zakorzenienie

HJEloł!!!

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
hje

Moje dziecko ciągle stoi (tzn teraz śpi :P) od razu poszedł za ciosem i chodzi przy łóżku naszym w tę i z powrotem. Mój czas na zrobienie czegokolwiek aktualnie bardzo się skurczył. Ciekawy kiedy nauczy się siedzieć :P

Ejjjj, a Pola dalej nic...

Cytat:
Laski mamy pierwsza w zyciu przespana calusia noc bo tak to sie liczy, jak dziecko spi 6 godz ciagiem? Prawda? nie wierze!!! Jadl o 23.40 i.....teraz ale chyba postanowil wstac

Cytat:
Co tam jeszcze... Z mężem się pogodziliśmy Oj dłuuuugo się godziliśmy

Aaaa jeszcze wam powiem hit sezonu Można wzruszyć się na horrorze? Bo ja się wzruszyłam

U nas też cała noc przespana
Rozumiem, że pocieszał Cię po horrorze

Tak, można, ja się wzruszyłam nieraz

Również !

Cytat:
Omg spi

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Mlody zasnal po 20. pobudki milion razy. Od 4.20 juz praktycznie koniec spania...:/ Teraz ucina sobie drzemusia
Nomen, Wy zawsze mieliście takie nocki, czy po czasie się Marcinkowi "popsuło"?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Pewnie jutro będę żałować że to napisałam ale co tam :P U nas nocka marzenie!!! Dawno takiej nie było. Daria spała od 20.00 do 6.00 bez budzenia!!! I potem jeszcze od 6.30 do 7.30
Po raz kolejny - !

Fewciu, nocki nie zazdroszczę, ale najważniejsze, że się zresetowaliście, prawda?

----------------------------

A my miałyśmy jedną pobudkę o 2.30 i to przeze mnie Się kładłam i stwierdziłam, że poprawię Polę w łóżeczku, bo już miała głowę prawie pod ochraniaczem, więc "pewnie by się zaraz obudziła". Przełożyłam ją, obróciła się na boczek, a za 15 sekund płacz Ale dałam herbatkę i zasnęła od razu. I spałyśmy do 7.

Jaaaaaaaaak jest brzydkooooo!

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-11-23 o 08:12
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 08:12   #274
s i l v e r
Zakorzenienie

nomen, fewcia, współczuję nocek
Stary 2013-11-23, 08:14   #275
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry wieczór odzywam się i ja bo ino nadrabiam i nadrabiam i zapomnicie o mnie w końcu A do nadrobienia miałam dużo, 20 stron starego wątku i cały nowy

Ewie się poprzestawiało ostatnio i wstawała o 5. Ja spać chodziłam o 3, w międzyczasie jedna pobudka na karmienie i po dwóch godzinach impreza, nie muszę pisać jak funkcjonowałam.
Byłam dzisiaj w Rossie, ale nic mi nie wpadło w oczy, ludzi też specjalnie nie było.

Ewa nauczyła się "chodzić" Ponieważ boi się czworaczków (jak pierwszy raz jej się udało przybrać odpowiednią pozycję to zrobiła podkówkę bo biedna nie wiedziała co się dzieje) to przesuwa się na dupci genialne to jest jak tak skacze, powolutku, ale do kabelków potrafi się dostać. Więc zdałam sobie sprawę z tego, że jednak mam niebezpieczne mieszkanie
Byliśmy ostatnio w Ikei i te kubko foremki robią szał. A jak fajnie Ewa pokazuje kolory tych kubeczków W ogóle uwielbiam jak pytam gdzie jest nos, czy oczko i Ewa z takim znudzeniem pokazuje, a potem, żeby uprzedzić moje upierdliwe pytania jedzie dalej i pokazuje lampę, kotka, zegar i co jej tam jeszcze do głowy przyjdzie.

A no i zaczęłam szydełkować po nocach jak Ewa w końcu uśnie Zrobiłam takiego pseudo pluszaka dla Małej i berecik Żadne mistrzostwo świata, ale uważam, że jak na pierwszy raz jest ok Wizji mam dużo, ale czasu brakuje, a takie nocne szydełkowanie to jest zabójcze dla oczu.
To tyle chyba, idę się w końcu myć i położyć bo już się późno robi.
kabelki to najfajniejsza zabawka
Cytat:
Ło się mi kurna zasiedziało
no trochę

Cytat:

O losie! Już tyle tu nabazgrałyście, a ja spać chciałam.

Odpiszę jeszcze z poprzedniego wątku: co do wózka i koła przedniego, jest nieskrętne (chyba misiael pytała?) Ale mnie się bardzo dobrze prowadzi. Tyle że wcześniej miałam 4 nieskrętne :P więc pewnie trzeba by się przyzwyczaić jeśli wcześniej się miało wózek ze skrętnymi kołami.

Bokeh czytałam dzieci z bullerbyn ale musze przyznać ze kurcze nie pamiętam :P

ostatnio byłam w ch załęże i nie zwróciłam uwagi na kosmetyki. W ogóle dziwnie tam - pusto strasznie...

Ellmi czy Oli się bardzo zmienił nie umiem określić, troszkę jakby się wyciągnął bo wcześniej miał bardzo pucolowata buzię, teraz jakby mniej.

Reszty nie pamiętam, kogo ominęłam to przepraszam

Moje dziecko ciągle stoi (tzn teraz śpi :P) od razu poszedł za ciosem i chodzi przy łóżku naszym w tę i z powrotem. Mój czas na zrobienie czegokolwiek aktualnie bardzo się skurczył. Ciekawy kiedy nauczy się siedzieć :P

Idę poczytać a potem spać
ja pytałam i dzięki
Hania tez miała okres wiecznego stania i nieumiejętność spadania na pupę. ale szybko się nauczyła

Cytat:
Laski mamy pierwsza w zyciu przespana calusia noc bo tak to sie liczy, jak dziecko spi 6 godz ciagiem? Prawda? nie wierze!!! Jadl o 23.40 i.....teraz ale chyba postanowil wstac

super

Cytat:
Dzień doberek
Nie śpię już pół godziny
Nakarmiłam małego i śpi dalej a ja sama już jestem wyspana-tak to jest jak pobudki codziennie są o 6

Co do horroru to był na faktach,dość fajny ale... Nie posikałam się w majtki więc uznam to za zwykły film

Sylwietta-Twoje zaproszonko przyjęte (jakbym wiedziała że masz nk to już dawno byśmy były friend ).

Hope-do Ciebie zaproszonko powędrowało i czeka na akceptację (i tu tak jak w przypadku sylwietty )

Co tam jeszcze... Z mężem się pogodziliśmy Oj dłuuuugo się godziliśmy
A poza tym dziś zamierzamy spędzić fajnie czas na mieście także laski kochane napisze później Z rańca wyruszam na miasto

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Lady- bardzo się cieszę że wasze spanie zmierza w tak dobrym kierunku.

U nas też cała noc przespana
jaki horror oglądaliście?

Cytat:

Pewnie jutro będę żałować że to napisałam ale co tam :P U nas nocka marzenie!!! Dawno takiej nie było. Daria spała od 20.00 do 6.00 bez budzenia!!! I potem jeszcze od 6.30 do 7.30

Będę potem
brawa za nockę

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Niech mi tylko któraś powie, że jest niewyspana! Tak szaleć z postami????

Witam!

Wieczór bardzo przyjemny i miły. Blanka nie przeszkadzała, do czasu. : Jak się położyliśmy już spać, to budziła się co godzinę-półtorej. No cóż. Nie można mieć wszystkiego
Generalnie polecam, potrzeba nam było takiego wieczoru tylko we dwoje, wyłączony tel, komputer, tv, jedynie muzyka w tle i świece.

fajnie, że randka się udała

Dzień dobry

nocka ładna, już bez zabaw a teraz biorę za fewciowanie mieszkania bo dzisiaj gości a gości

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 08:20   #276
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
hje

O losie! Już tyle tu nabazgrałyście, a ja spać chciałam.

Odpiszę jeszcze z poprzedniego wątku: co do wózka i koła przedniego, jest nieskrętne (chyba misiael pytała?) Ale mnie się bardzo dobrze prowadzi. Tyle że wcześniej miałam 4 nieskrętne :P więc pewnie trzeba by się przyzwyczaić jeśli wcześniej się miało wózek ze skrętnymi kołami.

Bokeh czytałam dzieci z bullerbyn ale musze przyznać ze kurcze nie pamiętam :P

ostatnio byłam w ch załęże i nie zwróciłam uwagi na kosmetyki. W ogóle dziwnie tam - pusto strasznie...

Ellmi czy Oli się bardzo zmienił nie umiem określić, troszkę jakby się wyciągnął bo wcześniej miał bardzo pucolowata buzię, teraz jakby mniej.

Reszty nie pamiętam, kogo ominęłam to przepraszam

Idę poczytać a potem spać
no pusto, ale ten sklep na górze taki outlet fajny, kupiłam tam płaszczyko-kurtkę

a co do stania, Hania też najpierw wstała a potem siedziała, Prstyczka Dżejkob chyba też jakoś na opak

Cytat:
Dobry wieczór odzywam się i ja bo ino nadrabiam i nadrabiam i zapomnicie o mnie w końcu A do nadrobienia miałam dużo, 20 stron starego wątku i cały nowy

Bokeh powodzenia z artykułem!

ostatnio myślałam gdzie sie podziewasz!!!

no i brawa za "chodzenie"

Cytat:

brawoooo

Też ide fewciować bo dziś goście

Zrobię wieksza liste niż tżbokeh !!!!
Stary 2013-11-23, 08:21   #277
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
No wiendz:
-tz Bokeh..wooooow, faktycznie istniejesz
-szajka gratki dla Dorki..rozpędza sie niuňka:thumbup:
-Pstryk, Bokeh..zdjecia raz dwa trzy proszę!
-gdzie TUGEZA?:thumbup: sie pytam
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Sory, wczoraj z tzem zjedlismy paczke Tugezy Serowo-czosnkowe pyycha!

Cytat:
Kurcze dziewczyny ja wiem, przyszedl teraz taki mega szczesliwy od razu butle wzial wyparzyl wymyl do Pietraszka zagladnal normalnie widac, ze po calym tygodiu odzyl (w wormsy grali, faceci pod 30tke ) przywiozl mi grzanca i czipsy, ehhh... Czepiam sie go niepotrzebnie dzieki za kopa w dupe musze mu chociaz raz w tyg dawac wychodne bo chlop jak ja ocipieje w domu..... A przeciez jest naprawde cudownym malzem i tata

Szajus, brawa dla Dorki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zaraz bedzie biegac pannica mala

Insolito

Lady rozumiem Cie, bo odkad moj tz odnowil kontatk ze swoim przyjacielem to w sumie troche mi przykro. Potrafia gadac dlugo przez telefon jak dwie pierdusnice, spotykaja sie jak jestem w pracy, on dzisiaj ma do nas wpasc. I przychodzi taka nutka zazdrosci, przeciez ten czas moglibysmy spedzic razem! Ale wyluzowalam, bo widze ze mu lepiej jak ma jakas odskocznie od domu, malej i wiecznie narzekajace mnie :P

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Znowu przesikany pampers, ubranie do zmiany. Ehh

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
U nas jak jest kupa to do prania wszystko! 2 razy dziennie. Czasami sie zastanawiam jak takie male bobo moze zrobic takie wielkie kupsko, ktore rzadko kiedy moze zmiescic sie w pieluszce ;/

Witam z rana Tak sie wczoraj steskilam za tzem Mialam nagly przyplyw milosci Teraz czekam, az wroci ze szkolenia i do Rossa na zakupy hle hle hle

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-23, 08:30   #278
hje
Zakorzenienie

A ja też idę fewciować dom, choć nie mam żadnych gości
Bo to na niedzielę

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Kurna, a miałam się wieczorem dopiero odezwać

Spadam
Stary 2013-11-23, 08:41   #279
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziś tescio imprezę robi, swoje imieniny-będą pierogi z grzybami, ależ oni robia pyyyyyszne, nie gotują wogóle tylko smaza od razu

A ja robię dla tescia sałatkę z suszonych pomidorów z czosnkiem,mniammmm

Tz bawił się z małym na łóżku, w końcu maly się odwrócił pupą..patrzymy a on spi

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 08:42   #280
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dzisiaj zajęcia na uczelni. Od 8:00 do 20:50 , ale zdecydowałam, że jadę dopiero za 2 godziny, co się będę na wykładach nudzić...

A tak w ogóle, to się nie pochwaliłam - wydałam na wczorajszej promocji w Ross aż 40zł. Planowałam większe zakupy, a skończyło się na podkładzie Rimmel Wake Me Up i korektorze Affinitone z Maybelline. Stwierdziłam, że nic więcej nie kupię, bo nie potrzebuję i muszę się powstrzymywać przed zbędnymi wydatkami...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43843215]Black, obojętnie. Ja po prostu MUSZĘ coś zmienić. Rozświetlający a matowy - plusy i minusy poproszę Oko może być mocniejsze, ja lubię, duże mam, lubię podkreślić, natomiast praktycznie nie maluję ust, bo i tak zjadam [/QUOTE]

Powiem tak - makijaż zależy od typu cery. Suchą się zazwyczaj rozświetla, a tłustą - matuje. Ja sobie nigdy nie robię matowych makijaży, uwielbiam rozświetlające. Ale, jak napisałam, to zależy od typu cery. Jeśli się naturalnie sama z siebie nie błyszczysz, to wtedy polecam rozświetlający.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
W sumie jak -40% to moge przyszalec
To w takim razie polecam gorąco. Piękne kolory, super wykończenie - satynowe. I fajnie się trzymają. Do tego mają przepiękny zapach. No i z racji tego, że to róże wypiekane, to są bardzo, bardzo wydajne.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
O też mam taki. i jeszcze lubię bardzo róże Bell, często w biedro są i tanie bardzo.

Btw BLACK, masz może zdanie na temat pudru BELL?
To fakt, róże z Bell są dobre. Są na tyle tanie, że nie szkoda, jak się pokruszą i można je nosić w torebce, żeby sobie robić ewentualne poprawki w ciągu dnia.

A co do pudru, to nie mam zdania. Ja jestem wierna Inglotowi i lubię też pudry z Kryolanu. I ewentualnie Ben Nye.

Cytat:
Jakby Wam bylo malo promocji w Rossie to od wczoraj do 27.11 w Hebe jest -40% na kosmetyki z szaf:
Maybelline, Revlon, L'oreal, Bourjois, Bell, Max Factor,Misslyn i Gosh
Dlaczego ja nie mam Hebe u siebie? I Superpharm? Chociaż... Może to i dobrze, bo w portfelu pustki, heh...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 09:14   #281
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Black...oby szybko Ci dziś zleciało...
Swoją drogą chciałabym coś w rossie wybrać..ale jak nic mi nie potężna i staje przed tymi polkami to...nie wiem co wybrać..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-23, 09:31   #282
gochaa_p
Zakorzenienie

co dajecie dzieciakom dzisiaj na obiadek? bo nie mam pomyłu
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 09:37   #283
hje
Zakorzenienie

Eeewiiik, odezwij się!
Stary 2013-11-23, 09:41   #284
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
No coś jej ostatnio nie było hmm
Cytat:

Zrobię wieksza liste niż tżbokeh !!!!

gocha, ja mam dla Darii na dziś zupkę ogórkową
Stary 2013-11-23, 09:46   #285
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ale jaja, nie mam faktur do roboty i nie wiem, co mam ze sobą zrobić chyba muszę się napić, bo źle ze mną
ale jaja

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ooooo matko, oglądam jolę p jak próbuje tańcować, masakeros masakryczny, jak kukła i do tego szczerzy się, jak te psy z reklamy kości pedigree.
padłam
ale zgadzam się co do opisu

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

U nas jak jest kupa to do prania wszystko! 2 razy dziennie. Czasami sie zastanawiam jak takie male bobo moze zrobic takie wielkie kupsko, ktore rzadko kiedy moze zmiescic sie w pieluszce ;/

Witam z rana Tak sie wczoraj steskilam za tzem Mialam nagly przyplyw milosci Teraz czekam, az wroci ze szkolenia i do Rossa na zakupy hle hle hle
może pampery większe kupujcie?

to już rozumiem ten przypływ miłości

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja mu zrobiłam buraczka z marchewką, troszkę pietruszki, selerka i mięsko

PSTRYŃ! Bokeh już fotę dała, teraz TY!
Dadol właśnie wstał, idziemy dalej fewciować mieszkanie, później jedziemy do t. Osz ku.rwości ciekawy weekend się mi zapowiada

Dziewczyny zastanawiam się nad tym na roczek Młodemu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg haft.jpg (82,4 KB, 22 załadowań)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 09:52   #286
bokeh
Zakorzenienie

Ja też w rossie kupiłam tylko tusz z burżua i lakier do paznokcie z loreala, jakoś wszystko inne mam, chociaż jak teraz myślę mogłam sobie te róz kupić co Black mówisz, bo zawsze je chciałam, ale ze mnie torba

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
PSTRYŃ! Bokeh już fotę dała, teraz TY!
Dadol właśnie wstał, idziemy dalej fewciować mieszkanie, później jedziemy do t. Osz ku.rwości ciekawy weekend się mi zapowiada

Dziewczyny zastanawiam się nad tym na roczek Młodemu
ale ja nie pokazałam foty to stare włosy są w klubie

a co do tego co wkleiłaś, w sensie ze chciałabyś zrobić takie??
Stary 2013-11-23, 09:56   #287
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

ale ja nie pokazałam foty to stare włosy są w klubie
Ja też myślałam że to nowa fryz
w takim razie na co czekasz?? Chcemy fote, chcemy fote!!
Stary 2013-11-23, 10:06   #288
Krowa1989
Raczkowanie

Witam z rana w nowym wątku!

Cytat:
do 27.11
A u mnie do 28 .

Lady, gratuluję przesłanej nocki. Ciekawe, czy to faktycznie ma związek z przejściem na mm, czy akurat przypadkiem się zbiegło. Ale fajnie, że jest tak duża poprawa.
A jeszcze co do tych siuskow, to u nas przy przejściu na mm też tak było, mimo że młoda piła i dodatkowo w ciągu dnia było jeszcze kp. Potem smrodek zniknął.

Cała, super fryzurka! Wygladasz, jak nastolatka.

Szaja, brawa za postępy Dorotki! Teraz pójdzie lawinowo i za chwilę obie dziewczynki będą chodzic za rączki. Chyba bym się poryczala na taki widok.

A my w końcu mamy zrobiona kuchnię . Z tej okazji kupiliśmy z mężem 1,5 kg karkowki i dzisiaj zjemy na obiadek pieczone miesko z ziemniakami i buraczkami. Dawno nie mogłam się czegoś tak doczekać, jak dzisiejszego obiadu . Ale to będzie poezja po tylu tygodniach na gotowcach odgrzewanych w mikrofali, mimo że takie chłopskie jadło .
Sami we 2 pochloniemy całe mięso .
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 10:15   #289
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
A u mnie do 28 .
Sorki, sprawdziłam jeszcze raz i rzeczywiście do 28
A tak w ogóle długo Cię nie było. Super że kuchnia gotowa

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-11-23 o 10:16
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-23, 10:23   #290
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też myślałam że to nowa fryz
w takim razie na co czekasz?? Chcemy fote, chcemy fote!!
dopiero mam mokre włosy :P ejj ale nic nowego zbytnio nie zrobiłam

nie mogę dodawać zdjęć nie ładują się

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Witam z rana w nowym wątku!

A u mnie do 28 .

Lady, gratuluję przesłanej nocki. Ciekawe, czy to faktycznie ma związek z przejściem na mm, czy akurat przypadkiem się zbiegło. Ale fajnie, że jest tak duża poprawa.
A jeszcze co do tych siuskow, to u nas przy przejściu na mm też tak było, mimo że młoda piła i dodatkowo w ciągu dnia było jeszcze kp. Potem smrodek zniknął.

Szaja, brawa za postępy Dorotki! Teraz pójdzie lawinowo i za chwilę obie dziewczynki będą chodzic za rączki. Chyba bym się poryczala na taki widok.

A my w końcu mamy zrobiona kuchnię . Z tej okazji kupiliśmy z mężem 1,5 kg karkowki i dzisiaj zjemy na obiadek pieczone miesko z ziemniakami i buraczkami. Dawno nie mogłam się czegoś tak doczekać, jak dzisiejszego obiadu . Ale to będzie poezja po tylu tygodniach na gotowcach odgrzewanych w mikrofali, mimo że takie chłopskie jadło .
Sami we 2 pochloniemy całe mięso .
mniammmm karkóweczka

http://www.mojewypieki.com/przepis/t...tysiaca-warstw
Stary 2013-11-23, 10:26   #291
s i l v e r
Zakorzenienie

Stary 2013-11-23, 10:29   #292
LadyWhisper
Zakorzenienie

halo!!!
dzisiaj lajtowy trening, 11 km ale naprawde lajtowo, z grupa

ale masakra normalnie jestem przespana dalej w to nie wierze

krowa wydaje mi sie, ze samo z siebie to by nie przyszlo..... ze raczej to przejsice na mm....zreszta on naprawde duzo mm nie dostaje. aha, dzisiaj siuski normalny zapach mialy (a raczej smrod :P)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 10:31   #293
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
halo!!!
dzisiaj lajtowy trening, 11 km ale naprawde lajtowo, z grupa
dobre

a tak serio dla Ciebie
Stary 2013-11-23, 10:39   #294
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
U nas dziś brokuły z mielonym

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2013-11-23, 10:45   #295
LadyWhisper
Zakorzenienie

pietraszko powiedzial dzisiaj pierwsze zdanie "gej tata"

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 10:47   #296
bokeh
Zakorzenienie

ja buraczki z ziemniakiem i marchewką i kurczaka dam mam takiego ze słoika...
Stary 2013-11-23, 10:56   #297
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Pstryczku co do ulgi na dziecko. W przypadku, gdy dziecko jest wychowywane przez dwójkę rodziców, poziom dochodów nie może przekroczyć 112 tys. zł. dla obu rodziców łącznie. Po przekroczeniu tego progu, rodzice nie będą mogli korzystać z ulgi. Jak będziesz miała jakieś pytania to pisz.
a jak ktoś ma dochód tylko z macierzyńskiego, to może się starać o taki zwrot?

Cytat:

W końcu jestem z gimbazy nie

a tak serio to dzięki i reszciee też, której jeszcze nie dziękowałam

Widzę, że na wczorajszej TUGEZIE przodowniczką była Jolanta

Ja do prawie drugiej w nocy siedziałam na telefonie i dzisiaj czekam na kolejny.

W nocy pobudki tylko dwa razy na dosłownie 3 min, więc O.K

Miłej soboty, imprez wszelakich udanych i owocnego fewciowania

My jedziemy po obiedzie Julasa na Jarmark Świąteczny

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 11:13   #298
e_vel
Wtajemniczenie

Hej ja już po rossmannie W końcu to kupiłam co innego niż planowałam Mam aż 6 rzeczy podkład True Match, szminkę z miss sporty taką piękną czerwoną, top nabłyszczający i matujący z Lovely, lakier złoty z Wibo i lakier czarny z Manhattan I co najlepsze, tż się wycwanił i powiedział, że mogę sobie co chcę wybrać i to będzie od Mikołaja -więc nie bolało wydanie pieniędzy ale będę czekała 2 tygodnie z testowaniem
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 11:15   #299
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
a jak ktoś ma dochód tylko z macierzyńskiego, to może się starać o taki zwrot?

W końcu jestem z gimbazy nie

a tak serio to dzięki i reszciee też, której jeszcze nie dziękowałam

Widzę, że na wczorajszej TUGEZIE przodowniczką była Jolanta

Ja do prawie drugiej w nocy siedziałam na telefonie i dzisiaj czekam na kolejny.

W nocy pobudki tylko dwa razy na dosłownie 3 min, więc O.K

Miłej soboty, imprez wszelakich udanych i owocnego fewciowania

My jedziemy po obiedzie Julasa na Jarmark Świąteczny
oo ale super mi się marzy taki prawdziwy jak w Wiedniu jest (czy Budapeszcie??)
Stary 2013-11-23, 11:16   #300
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TzBokeh Pokaż wiadomość
  • mieszkanie posprzątane
  • naczynia pozmywane
  • pranie zrobione, wywieszone
  • Hania: przebrana, nakarmiona, wyspana
  • stół w salonie zaadaptowany na domek do wspólnej zabawy
  • obiad dla żony ugotowany

A Bokeh dalej nie wróciła od fryzjera!
Zamiana ról zakończona powodzeniem, pora chyba oznajmić że teraz tata bierze urlop wychowawczy
Witaj TżBokeh

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Misia, tak, przed ciążą - chyba każda z nas, a przynajmniej większość, ma jeszcze jakieś pozostałości po ciąży. Ja w dodatku dobiłam się hormonami. Uważam, że Twoje pytanie było kompletnie nie na miejscu...
hmmm ja mam kilo mniej niż przed ciążą... hormony też biorę, ale chyba mi służą... Na ulotce napisali, że skutkiem ubocznym może być utrata masy ciała, więc cały czas wmawiam sobie, że po nich schudnę, wierzę w efekt placebo Poza tym ja już na zawsze skazana jestem na hormony.. tzn od dawna muszę je brać, bo inaczej nie mam @.... No i podejrzewam, że pobyty w szpitalu i ogólnie problemy zdrowotne P. przyczyniają się do spadku wagi, ale akurat nie mam nic przeciwko....

Cytat:
Co do mrozenia zupek jeszcze - bo wczesniej napisalam, ze nie dziwie sie Oli tres, ze nie chciala takiej jesc
Nie przepadam za smakiem rozmrozonej zupki i tego typu potraw o podobnej konsystencji. Ale to JA, co nie znaczy, ze potepiam jak ktos tak robi
Ale np mrozenie pierogow czy warzyw jest dla mnie jak najbardziej ok
O właśnie to samo miałam na myśli, wyraziłam swoje zdanie i wyszło, że się czepiam i twierdzę, że to obrzydliwości... (Jak ja uwielbiam kiedy ktoś próbuje wmówić mi coś czego nie powiedziałam...)

Cytat:
Kurcze dziewczyny ja wiem, przyszedl teraz taki mega szczesliwy od razu butle wzial wyparzyl wymyl do Pietraszka zagladnal normalnie widac, ze po calym tygodiu odzyl (w wormsy grali, faceci pod 30tke ) przywiozl mi grzanca i czipsy, ehhh... Czepiam sie go niepotrzebnie dzieki za kopa w dupe musze mu chociaz raz w tyg dawac wychodne bo chlop jak ja ocipieje w domu..... A przeciez jest naprawde cudownym malzem i tata

Szajus, brawa dla Dorki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zaraz bedzie biegac pannica mala

Insolito

Dokładnie Cię rozumiem, też się wczoraj wkurzałam na tż za to... Choć u mnie było troche inaczej, obiecał, że za 30min wróci, zajmie się małą, abym ja mogła coś w domu zrobić, a później pojedzie do moich rodziców pomóc pry remoncie... wrócił po 3 godz.... Wściekła jestem i nie popuszcze... Ale masz rację, że każdemu należy się jakaś odskocznia... Tylko dlaczego tź może wyjść z kolegą, dziś idzie na gale sportów walki... a ja kurde co? siedzę ciągle w domu z dzieckiem, kiedyś to chociaż na spacer mogłam z małą wyjść a teraz siedzę zamknięta w 4 ścianach... w szpitalu też ciągle same... ja rozumiem, że on pracuje, zmęczony po pracy, ale kurde któregoś razu mówi, że wcześniej jedzie od nas do domu, bo chce się wyspać, bo zmęczony... Następnego dnia wpadam do domu na 30min żeby szybki prysznic wziąść i co widzę? 2 kieliszki... Sąsiad był u niego, nosz.... dziecko w szpitalu i zamiast troche z nami posiedzieć to on se gości na wódeczke sprowadza.... a ja nie dość że non stop małą dźwigałam, bo tylko na rączki chciała to nawet nie mam jak sobie butów na zimę kupić, bo nie mam z kim dziecka zostawić.....

Cytat:
zupa kalafiorowa i na drugie ryż z marchewką noi mięsko do tego, ale to dlatego, że te kupki dalej nie takie... a kalafiorowa, bo właśnie takowa się gotuje...

Cytat:
dopiero mam mokre włosy :P ejj ale nic nowego zbytnio nie zrobiłam

nie mogę dodawać zdjęć nie ładują się

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

mniammmm karkóweczka

http://www.mojewypieki.com/przepis/t...tysiaca-warstw
ciacho wygląda rewelacyjnie ale wwiększe wrażnie zrobiła na mnie ta patera i obiecuję, że niebawem sobie taką zrobię zakochałam się w niej.

idę fewciować mieszkanie... robię to codziennie od poniedziałku i już mi się nie chce,bo w sumie ładnie jest, ale że nie chcę dopuścić aby choć troszkę kurzu było to muszę.... bo do szpitala znowu iść nie chcę.... nie zniosłabym tego....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości