|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pieniążki zbieramy i nasze marzenia spełniamy !!
Cytat:
Muszę poszukać jakiejś fajnej książki na prezent, będę polować na promocje.
|
|
|
#362 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mi jeszcze do dzieci daleko, ale ja postanowiłam, że moim ograniczę telewizję do minimum , bo potem seryjnie uczą się głupot i z tego co widzę to te dzieci są coraz mniej inteligentne i oczywiście uczą się "nienagannej polszczyzny" z tv także masz u mnie szacun, że chociaż próbujesz zaszczepić tę miłość to książek, a nóż widelec pokocha czytanie i będzie należała do osób mądrzejszych niż jej koledzy wychowani na tv
|
|
|
|
|
|
#363 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj oglądałam z siostrzeńcem Troskliwe Misie. Pamiętam tę bajkę ze swojej młodości, jak jeszcze Misiaki były płaskie i 2D. Dzisiaj nie dość, że 3D i ruszają się jak niedorobione to jeszcze jeden biegał ze smartfonem w łapie
|
|
|
|
|
#364 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
poza tym miałam raz okazję obejrzeć "bajkę" z kanału disney channel - Walt Disney zapewne w grobie się przewraca
|
|
|
|
|
|
#365 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po obejrzeniu Smerfów w 3d się załamałam, nawet nie obejrzałam całości, bo dla mnie zabili ducha tej bajki
.U mnie trochę się zatrzymało oszczędzanie przez chorobę. Od soboty wydałam ponad 100zł na same leki, a to jeszcze nie koniec wędrówek po lekarzach .
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
jest tu ktoś?
|
|
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem, ale coraz gorzej mi idzie z oszczędzaniem
.
|
|
#368 |
|
Konto usunięte
|
ja też jestem
![]() winklepicker - ehhh, mam podobnie , tym bardziej , że jeszcze święta idą
|
|
|
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
Jestem i ja
Ja za to jestem zadowolona z siebie, bo tylko w październiku zaoszczędziłam ponad 500zł |
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje !! Ja również w tym miesiącu zaoszczędziłam moje panie
|
|
|
|
#371 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#372 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
.U mnie cały czas tendencja spadkowa, ale osiągnęłam już wyznaczony cel na ten rok, więc sobie go zwiększyłam i w tej chwili stać mnie już na okulary .
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#374 | ||
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Chciałabym odłożyć jak najwięcej kasy (w granicach rozsądku oczywiście ) na studia podyplomowe i 2 kursy językowe - wszystko to chciałabym zacząć we wrześniu/w październiku, a że kwota ogólna jest niemała, lepiej zacząć zbierać już teraz. Nawet jeśli się okaże, że nie pójdę na 1 z tych kurów, to dodatkowa kasa na wydatki zawsze ucieszy Jeśli udałoby mi się odkładać miesięcznie ok. 1 tys- 1,5 tys, byłabym baaardzo szczęśliwa. Nie mam problemów z wydawaniem kasy i chyba należę do oszczędnych ludzi, ale muszę popracować nad rozpisywaniem wydatków, bo taka lista zawsze bardziej motywuje i pozwala na bieżąco się orientować ile pieniędzy pozostało na koncie Przy okazji mam wielką alergię na zdrobnienie pieniążki ![]() Zaraz lecę do sklepów, ale nie mam wyrzutów sumienia, bo wszystko jest w miarę bardziej lub mniej zaplanowane, a że nie lubię chodzić po sklepach, kupię wszystko raz a dobrze ![]() Cytat:
A przy okazji te bajki zrobiły się strasznie głupie, próbowałam obejrzeć kilka minut Mai, do której mam wielki sentyment i po prostu się nie dało!
Edytowane przez Maguda_ Czas edycji: 2013-11-24 o 10:52 |
||
|
|
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
Im dłużej oglądam zdjęcia w Internecie tym bardziej się waham, bo o ile na początku zupełnie nie brałam pod uwagę Wayfarer to teraz już sama nie wiem
. Ale chyba zostanę przy Jackie Ohh II z czarnymi oprawkami, chociaż jeszcze Erika mnie kusi, ale jednak Jackie wydaje mi się być takim najbardziej klasycznym wyborem. Może kiedyś sobie zaszaleję z kolorowymi oprawkami .Maguda_ - hej , ja też bym musiała sobie pospisywać - raz próbowałam i zakończyło się na jednym miesiącu...Też nie lubię "pieniążków", w ogóle większości zdrobnień .
|
|
#376 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Niektóre osoby robią listy ile wydały na konkretne grupy produktów (spożywcze, kosmetyki itd.), ale sądzę, żeby tym bardziej by mi nie wyszła taka lista, nie czuję też takiej potrzeby
|
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najwygodniej do kalendarza podrecznego a potem w wolnej chwili excel takie zawodowe zboczenie Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#378 |
|
Wtajemniczenie
|
Halo! Jest tu ktoś?
|
|
#379 |
|
Konto usunięte
|
ja jestem
u mnie niestety kiepsko z odłożeniem na ten kurs projektowania wnętrz, rodzice opłacili mi prawo jazdy i różne sprawy związane z nadchodzącą 18-stką (sala, alkohol itp.) i raczej pieniądze z 18-stki oddam im, no ale może zacznę odkładać po 18-stce i coś tam może uzbieram
|
|
|
|
|
#380 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie jest tak, że jak już jestem pewna, że coś odłożę to zawsze mi coś wypada :P. Za to znalazłam tańsze mieszkanie, tyle że w miejsce tych pieniędzy będę miała karnet na siłownię, bo planuję się zapisać
. W styczniu niewiele oszczędziłam, bo w zasadzie czekam tylko na pieniądze, a tu jeszcze tydzień...Ale przekroczyłam mój plan roczny prawie o 200zł w grudniu, więc tak czy tak jest lepiej niż myślałam .
|
|
#381 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Za to od stycznia są postępy: prowadzę kartkę z wydatkami i wpływami na konto i częściej porównuję z informacjami z banku o mojej historii rachunku. Oprócz tego w kalendarzu zaznaczam sobie na czerwona ile kasy wydałam danego dnia+dopisek na co poszło. Czuję teraz, że bardziej kontroluję swoje wydatki, chociaż tak jak mówiłam, nigdy nie miałam z tym większych problemów. Jak tak dalej pójdzie, w marcu chyba zdecyduję się na lokatę z części zachomikowanej kasy
|
|
|
|
|
|
#382 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam konto oszczędnościowe i przelewałam tam sobie jakieś małe kwoty i urosło mi po kilku miesiącach kilkanaście groszy
. Ale chyba też coś pomyślę, bo może zostanie mi coś po rozbiciu skarbonki. Swoją drogą jest tak ciężka, że nie daję rady jej podnieść jedną ręką
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam o sposobie na koperte i chyba zacznę ją stosować.
|
|
|
#384 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() Od tego miesiąca zaczęłam stosować trochę odwrotną metodę (jakoś tak przez przypadek wyszło) i powiem, że nie wyszłam na tym jakoś najgorzej: po przyjściu pensji i opłaceniu rachunków wyciągam z konta pewną kwotę i chowam ją do szkatułki - kiedy potrzebuję kasę na zakupy - wyciągam ze schowka daną część i już. Dzięki temu stosunkowo rzadko płaciłam kartą, bo kasę miałam zawsze pod ręką, widziałam ile wydaję, a przy okazji z konta niewiele ruszyłam, a ze schowka też nie wszystko wydałam Jakoś bardziej kontroluję co kupuję, mimo że większych problemów w wydaniem kasy nigdy nie miałam Jeden z celów oszczędnościowych uważam za zrealizowany: mam odłożoną sumę na cały rok nauki języka, jeśli dobrze się sprężę kiedy przyjdzie kolejna pensja, być może uda mi się odłożyć całość na podyplomówkę - tzn wtedy nie będę miała na język, ale co się odwlecze to nie uciecze Tak czy siak, jest postęp |
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulację !! Ja od tej wypłaty będę stosować tę metodę bo narazie mam inną podobną do twojej.P.S Pieniążki jak ja to mogłam napisać
|
|
|
|
#386 |
|
Kawaii strona mocy
|
|
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dawno mnie tu nie było.
![]() Ale w tym miesiącu jest progress, kupiłam metalową puszkę skarbonkę i już wrzuciłam do niej 100zł. ![]() Ale będę się starać, obiecałam sobie, że z każdej wypłaty do puszki ląduje premia.
|
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Jest tu ktoś jeszcze?
![]() W marcu kupiłam sobie okulary i jestem zachwycona, chyba najlepiej wydane pieniądze w moim życiu. No, ale zbieram od nowa , na razie kiepsko idzie, ale szukam pracy (w sumie też kiepsko idzie z tym ). Cały etat raczej odpada, bo nigdzie mi tak nie ustawią godzin, a mam rozstrzelone zajęcia, ale oby się udało...
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem
U mnie ze zbieraniem lepiej, ale nadal mało. 570 odłożone, a brakuje mi.. Nie no, nie liczę, bo się zdołuję
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

Muszę poszukać jakiejś fajnej książki na prezent, będę polować na promocje.

także masz u mnie szacun, że chociaż próbujesz zaszczepić tę miłość to książek, a nóż widelec pokocha czytanie i będzie należała do osób mądrzejszych niż jej koledzy wychowani na tv
.
.