Pieniążki zbieramy i nasze marzenia spełniamy !! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-01, 17:54   #361
martullenka
Zakorzenienie

Dot.: Pieniążki zbieramy i nasze marzenia spełniamy !!

Cytat:
Napisane przez Revenge96 Pokaż wiadomość
i bardzo dobrze robisz ! im więcej książek, tym inteligencja większa, a od głupot co w tv lecą to tylko dzieci samych złych rzeczy się uczą, także w bardzo dobrym kierunku idziesz, zaszczep jej miłość do czytania książek, niech kwitnie intelektualnie
zdecydowanie chciałabym ją uchronić przez głupotami w tv, ale zdaję sobie sprawę, że niestety jest to niemożliwe. Muszę poszukać jakiejś fajnej książki na prezent, będę polować na promocje.

martullenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 20:02   #362
201605221940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martullenka Pokaż wiadomość
zdecydowanie chciałabym ją uchronić przez głupotami w tv, ale zdaję sobie sprawę, że niestety jest to niemożliwe. Muszę poszukać jakiejś fajnej książki na prezent, będę polować na promocje.

mi jeszcze do dzieci daleko, ale ja postanowiłam, że moim ograniczę telewizję do minimum , bo potem seryjnie uczą się głupot i z tego co widzę to te dzieci są coraz mniej inteligentne i oczywiście uczą się "nienagannej polszczyzny" z tv także masz u mnie szacun, że chociaż próbujesz zaszczepić tę miłość to książek, a nóż widelec pokocha czytanie i będzie należała do osób mądrzejszych niż jej koledzy wychowani na tv
201605221940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 20:30   #363
20160901857
Konto usunięte

Dzisiaj oglądałam z siostrzeńcem Troskliwe Misie. Pamiętam tę bajkę ze swojej młodości, jak jeszcze Misiaki były płaskie i 2D. Dzisiaj nie dość, że 3D i ruszają się jak niedorobione to jeszcze jeden biegał ze smartfonem w łapie
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-01, 20:39   #364
201605221940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Dzisiaj oglądałam z siostrzeńcem Troskliwe Misie. Pamiętam tę bajkę ze swojej młodości, jak jeszcze Misiaki były płaskie i 2D. Dzisiaj nie dość, że 3D i ruszają się jak niedorobione to jeszcze jeden biegał ze smartfonem w łapie
bo w sumie te dzisiejsze bajki są coraz gorsze, ja za dzieciaka oglądałam muminki, gumisie, kubusia puchatka , ulicę sezamkową, mapety i inne kultowe bajki, a dzisiaj jak patrzę co mój bratanek ogląda to ręce opadają, nawet kultową Myszkę Mickey Walta Disneya przerobili na jakieś dziwadło poza tym miałam raz okazję obejrzeć "bajkę" z kanału disney channel - Walt Disney zapewne w grobie się przewraca
Stary 2013-11-05, 15:00   #365
winklepicker
Wtajemniczenie

Ja po obejrzeniu Smerfów w 3d się załamałam, nawet nie obejrzałam całości, bo dla mnie zabili ducha tej bajki. Jeśli będę miała kiedyś swoje dziecko to chciałabym, żeby się wychowywało na starych bajkach. Chociaż pewnie jeśli będę je w ogóle miała to już wtedy 3d będzie przestarzałe i wymyślą coś jeszcze "gorszego".

U mnie trochę się zatrzymało oszczędzanie przez chorobę. Od soboty wydałam ponad 100zł na same leki, a to jeszcze nie koniec wędrówek po lekarzach.

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
winklepicker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 22:01   #366
_GlamourGirl_
Zakorzenienie

Hej jest tu ktoś?

2.04.2018

_GlamourGirl_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-20, 15:34   #367
winklepicker
Wtajemniczenie

Jestem, ale coraz gorzej mi idzie z oszczędzaniem.

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
Stary 2013-11-20, 18:12   #368
201605221940
Konto usunięte

ja też jestem
winklepicker - ehhh, mam podobnie , tym bardziej , że jeszcze święta idą
Stary 2013-11-20, 18:39   #369
Missis O
Raczkowanie

Jestem i ja

Ja za to jestem zadowolona z siebie, bo tylko w październiku zaoszczędziłam ponad 500zł a już niedługo dostanę stypendium naukowe, i dopiero wtedy zacznę prawdziwe oszczędzanie
Missis O jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-20, 21:23   #370
_GlamourGirl_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Missis O Pokaż wiadomość
Jestem i ja

Ja za to jestem zadowolona z siebie, bo tylko w październiku zaoszczędziłam ponad 500zł a już niedługo dostanę stypendium naukowe, i dopiero wtedy zacznę prawdziwe oszczędzanie

Gratulacje !!
Ja również w tym miesiącu zaoszczędziłam moje panie

2.04.2018

Stary 2013-11-20, 21:29   #371
201605221940
Konto usunięte

Cytat:
Jestem i ja

no to gratulacje
Stary 2013-11-23, 12:54   #372
winklepicker
Wtajemniczenie

Gratulacje .
U mnie cały czas tendencja spadkowa, ale osiągnęłam już wyznaczony cel na ten rok, więc sobie go zwiększyłam i w tej chwili stać mnie już na okulary .

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
Stary 2013-11-23, 23:25   #373
Missis O
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez winklepicker Pokaż wiadomość
Gratulacje .
U mnie cały czas tendencja spadkowa, ale osiągnęłam już wyznaczony cel na ten rok, więc sobie go zwiększyłam i w tej chwili stać mnie już na okulary .
Ooo super i jaki model okularów wybierzesz?
Missis O jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-24, 08:48   #374
Maguda_
Kawaii strona mocy

Można dołączyć?
Cytat:
Napisane przez _GlamourGirl_ Pokaż wiadomość
Hej !!!
Witam wszystkich !!
Odkładasz pieniążki , masz konkretny cel i marzenia ?
Ten wątek jest w sam raz dla Ciebie !!
Tylko tu się motywujemy i wzajemnie dążymy do realizacji naszych marzeń !!

Aaaa więc zaczynamy !

1.Przedstaw się
2. Napisz na co zbierasz pieniążki.
3. Ile Ci jeszcze brakuję .
4. Napisz coś o sobie.
Mam na imię Magda, nie należę do klubu zakupoholiczek ani kosmetoholiczek, ale mam nadzieję, że mimo to mnie przyjmiecie Chciałabym odłożyć jak najwięcej kasy (w granicach rozsądku oczywiście ) na studia podyplomowe i 2 kursy językowe - wszystko to chciałabym zacząć we wrześniu/w październiku, a że kwota ogólna jest niemała, lepiej zacząć zbierać już teraz. Nawet jeśli się okaże, że nie pójdę na 1 z tych kurów, to dodatkowa kasa na wydatki zawsze ucieszy Jeśli udałoby mi się odkładać miesięcznie ok. 1 tys- 1,5 tys, byłabym baaardzo szczęśliwa. Nie mam problemów z wydawaniem kasy i chyba należę do oszczędnych ludzi, ale muszę popracować nad rozpisywaniem wydatków, bo taka lista zawsze bardziej motywuje i pozwala na bieżąco się orientować ile pieniędzy pozostało na koncie

Przy okazji mam wielką alergię na zdrobnienie pieniążki
Zaraz lecę do sklepów, ale nie mam wyrzutów sumienia, bo wszystko jest w miarę bardziej lub mniej zaplanowane, a że nie lubię chodzić po sklepach, kupię wszystko raz a dobrze

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Troskliwe Misie, Pszczółka Maja, Smerfy, Myszka Mickey - wodogłowie w bajkach naszego dzieciństwa rządzi A przy okazji te bajki zrobiły się strasznie głupie, próbowałam obejrzeć kilka minut Mai, do której mam wielki sentyment i po prostu się nie dało!

Edytowane przez Maguda_
Czas edycji: 2013-11-24 o 10:52
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-25, 13:52   #375
winklepicker
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo super i jaki model okularów wybierzesz?
Im dłużej oglądam zdjęcia w Internecie tym bardziej się waham, bo o ile na początku zupełnie nie brałam pod uwagę Wayfarer to teraz już sama nie wiem. Ale chyba zostanę przy Jackie Ohh II z czarnymi oprawkami, chociaż jeszcze Erika mnie kusi, ale jednak Jackie wydaje mi się być takim najbardziej klasycznym wyborem. Może kiedyś sobie zaszaleję z kolorowymi oprawkami.

Maguda_ - hej, ja też bym musiała sobie pospisywać - raz próbowałam i zakończyło się na jednym miesiącu...Też nie lubię "pieniążków", w ogóle większości zdrobnień.

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
Stary 2013-12-21, 13:22   #376
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Maguda_ - hej, ja też bym musiała sobie pospisywać - raz próbowałam i zakończyło się na jednym miesiącu...Też nie lubię "pieniążków", w ogóle większości zdrobnień.
Tak sobie mówię co miesiąc, akurat gdy pensja wpływa na konto Niektóre osoby robią listy ile wydały na konkretne grupy produktów (spożywcze, kosmetyki itd.), ale sądzę, żeby tym bardziej by mi nie wyszła taka lista, nie czuję też takiej potrzeby
Stary 2013-12-21, 13:36   #377
Bea_91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Tak sobie mówię co miesiąc, akurat gdy pensja wpływa na konto Niektóre osoby robią listy ile wydały na konkretne grupy produktów (spożywcze, kosmetyki itd.), ale sądzę, żeby tym bardziej by mi nie wyszła taka lista, nie czuję też takiej potrzeby
Ja uwielbiam listy i wyliczenia, wtedy czuje że nie wyrzucam pieniędzy w błoto najwygodniej do kalendarza podrecznego a potem w wolnej chwili excel takie zawodowe zboczenie

Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-02, 12:04   #378
winklepicker
Wtajemniczenie

Halo! Jest tu ktoś?

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
Stary 2014-02-02, 14:47   #379
201605221940
Konto usunięte

ja jestem u mnie niestety kiepsko z odłożeniem na ten kurs projektowania wnętrz, rodzice opłacili mi prawo jazdy i różne sprawy związane z nadchodzącą 18-stką (sala, alkohol itp.) i raczej pieniądze z 18-stki oddam im, no ale może zacznę odkładać po 18-stce i coś tam może uzbieram
Stary 2014-02-02, 16:18   #380
winklepicker
Wtajemniczenie

U mnie jest tak, że jak już jestem pewna, że coś odłożę to zawsze mi coś wypada :P. Za to znalazłam tańsze mieszkanie, tyle że w miejsce tych pieniędzy będę miała karnet na siłownię, bo planuję się zapisać. W styczniu niewiele oszczędziłam, bo w zasadzie czekam tylko na pieniądze, a tu jeszcze tydzień...Ale przekroczyłam mój plan roczny prawie o 200zł w grudniu, więc tak czy tak jest lepiej niż myślałam.

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
Stary 2014-02-06, 17:33   #381
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Napisane przez Bea_91 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam listy i wyliczenia, wtedy czuje że nie wyrzucam pieniędzy w błoto najwygodniej do kalendarza podrecznego a potem w wolnej chwili excel takie zawodowe zboczenie

Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
Możliwe, mnie by się do excela zdecydowanie nie chciało wprowadzać Za to od stycznia są postępy: prowadzę kartkę z wydatkami i wpływami na konto i częściej porównuję z informacjami z banku o mojej historii rachunku. Oprócz tego w kalendarzu zaznaczam sobie na czerwona ile kasy wydałam danego dnia+dopisek na co poszło. Czuję teraz, że bardziej kontroluję swoje wydatki, chociaż tak jak mówiłam, nigdy nie miałam z tym większych problemów. Jak tak dalej pójdzie, w marcu chyba zdecyduję się na lokatę z części zachomikowanej kasy
Stary 2014-02-10, 15:13   #382
winklepicker
Wtajemniczenie

Ja miałam konto oszczędnościowe i przelewałam tam sobie jakieś małe kwoty i urosło mi po kilku miesiącach kilkanaście groszy. Ale chyba też coś pomyślę, bo może zostanie mi coś po rozbiciu skarbonki. Swoją drogą jest tak ciężka, że nie daję rady jej podnieść jedną ręką.

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
Stary 2014-02-28, 04:56   #383
_GlamourGirl_
Zakorzenienie

Ja słyszałam o sposobie na koperte i chyba zacznę ją stosować.

2.04.2018

Stary 2014-03-02, 08:16   #384
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Ja miałam konto oszczędnościowe i przelewałam tam sobie jakieś małe kwoty i urosło mi po kilku miesiącach kilkanaście groszy. Ale chyba też coś pomyślę, bo może zostanie mi coś po rozbiciu skarbonki. Swoją drogą jest tak ciężka, że nie daję rady jej podnieść jedną ręką.
Na parapecie mam takie pudełko, do którego wrzucam 1 i 2 groszówki, żeby za bardzo portfela nie zajmowały i nie zapychały - jest takie ciężkie, że ledwo podnoszę. Niby pani w sklepie osiedlowym stwierdziła,że mogę jej przynieść wszystkie grosze, ale nawet nie wiem jak miałabym jej dostarczyć, przecież bym się załamała zanim bym doszła na miejsce

Cytat:
Ja słyszałam o sposobie na koperte i chyba zacznę ją stosować.
Od tego miesiąca zaczęłam stosować trochę odwrotną metodę (jakoś tak przez przypadek wyszło) i powiem, że nie wyszłam na tym jakoś najgorzej: po przyjściu pensji i opłaceniu rachunków wyciągam z konta pewną kwotę i chowam ją do szkatułki - kiedy potrzebuję kasę na zakupy - wyciągam ze schowka daną część i już. Dzięki temu stosunkowo rzadko płaciłam kartą, bo kasę miałam zawsze pod ręką, widziałam ile wydaję, a przy okazji z konta niewiele ruszyłam, a ze schowka też nie wszystko wydałam Jakoś bardziej kontroluję co kupuję, mimo że większych problemów w wydaniem kasy nigdy nie miałam

Jeden z celów oszczędnościowych uważam za zrealizowany: mam odłożoną sumę na cały rok nauki języka, jeśli dobrze się sprężę kiedy przyjdzie kolejna pensja, być może uda mi się odłożyć całość na podyplomówkę - tzn wtedy nie będę miała na język, ale co się odwlecze to nie uciecze Tak czy siak, jest postęp
Stary 2014-03-02, 09:57   #385
_GlamourGirl_
Zakorzenienie

Cytat:
Na parapecie mam takie pudełko, do którego wrzucam 1 i 2 groszówki, żeby za bardzo portfela nie zajmowały i nie zapychały - jest takie ciężkie, że ledwo podnoszę. Niby pani w sklepie osiedlowym stwierdziła,że mogę jej przynieść wszystkie grosze, ale nawet nie wiem jak miałabym jej dostarczyć, przecież bym się załamała zanim bym doszła na miejsce

Od tego miesiąca zaczęłam stosować trochę odwrotną metodę (jakoś tak przez przypadek wyszło) i powiem, że nie wyszłam na tym jakoś najgorzej: po przyjściu pensji i opłaceniu rachunków wyciągam z konta pewną kwotę i chowam ją do szkatułki - kiedy potrzebuję kasę na zakupy - wyciągam ze schowka daną część i już. Dzięki temu stosunkowo rzadko płaciłam kartą, bo kasę miałam zawsze pod ręką, widziałam ile wydaję, a przy okazji z konta niewiele ruszyłam, a ze schowka też nie wszystko wydałam Jakoś bardziej kontroluję co kupuję, mimo że większych problemów w wydaniem kasy nigdy nie miałam

Jeden z celów oszczędnościowych uważam za zrealizowany: mam odłożoną sumę na cały rok nauki języka, jeśli dobrze się sprężę kiedy przyjdzie kolejna pensja, być może uda mi się odłożyć całość na podyplomówkę - tzn wtedy nie będę miała na język, ale co się odwlecze to nie uciecze Tak czy siak, jest postęp

Gratulację !! Ja od tej wypłaty będę stosować tę metodę bo narazie mam inną podobną do twojej.

P.S Pieniążki jak ja to mogłam napisać

2.04.2018

Stary 2014-03-02, 10:04   #386
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
P.S Pieniążki jak ja to mogłam napisać
Stary 2014-03-02, 10:06   #387
_GlamourGirl_
Zakorzenienie

Cytat:

2.04.2018

Stary 2014-03-02, 21:13   #388
_polly_
Zakorzenienie

Hej, dawno mnie tu nie było.
Ale w tym miesiącu jest progress, kupiłam metalową puszkę skarbonkę i już wrzuciłam do niej 100zł. Obecnie mam 4 cele i koszt ich wynosi 4500zł, więc nie wiem jak długo będę zbierać.
Ale będę się starać, obiecałam sobie, że z każdej wypłaty do puszki ląduje premia.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-02, 13:45   #389
winklepicker
Wtajemniczenie

Hej. Jest tu ktoś jeszcze?
W marcu kupiłam sobie okulary i jestem zachwycona, chyba najlepiej wydane pieniądze w moim życiu. No, ale zbieram od nowa, na razie kiepsko idzie, ale szukam pracy (w sumie też kiepsko idzie z tym). Cały etat raczej odpada, bo nigdzie mi tak nie ustawią godzin, a mam rozstrzelone zajęcia, ale oby się udało...

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
Stary 2014-05-02, 17:17   #390
annlynn_
Zakorzenienie

Ja jestem .
U mnie ze zbieraniem lepiej, ale nadal mało. 570 odłożone, a brakuje mi.. Nie no, nie liczę, bo się zdołuję . Obecnie to mi jedno w głowie .

annlynn_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości