|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,70% |
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
0 | 0% |
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
3 | 8,11% |
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
6 | 16,22% |
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
2 | 5,41% |
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
7 | 18,92% |
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
1 | 2,70% |
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
3 | 8,11% |
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
0 | 0% |
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
3 | 8,11% |
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
11 | 29,73% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
BAN stały
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
Wczoraj np zjadła o 21.00 a poszła spać około północy, bo zachciało jej się gaworzyć. Mąż zmęczony po pracy nie miał na nic siły, przeprosił mnie, że nawet nie jest w stanie jej uspać, bo ledwo stoi na nogach. Gdyby mała tylko sobie gaworzyła byłoby ok, ale ona zaczęła piszczeć słodko się do mnie uśmiechając. Głośno było na cały pokój, sąsiedzi na pewno słyszeli, ale miałam to ... też chciałam pójść spać, byłam zmęczona, niekiedy miałam wrażenie, że widzę ją podwójnie ![]() Kiedy po urodzeniu Amelka, płakała aż się zanosiła, denerwowałam się, ale później doszło do mnie, że ona nie prosiła się na świat, to myśmy ją chcieli,stworzyli, więc teraz muszę umieć opanować wiele sytuacji. Takie myślenie za każdym razem mi pomagało. . Byłaś z tym u lekarza?Mnie kazano sprawdzić czy mała płacze tak po moim mleku czy po MM. Może to tzw. skok rozwojowy? . Będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Mojej Ameli jest strasznie nie twarzowo w bieli a jeszcze jak niekiedy koło oczków ma poświatę fioletu to normalnie nie musze mówić jak wygląda. Dlatego kilka białych ciuszków dosłownie schowałam głęboko do szafy. Ja bym chciała aby córka do chrztu szła w ubranku lekko różowym, takim pastelowym? Mamy jeszcze czas do namysłu.
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2013-11-23 o 13:33 Powód: literówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poli, za pewne chodzi o przekazywanie bakterii... ja Hani w usta raczej nie całuje ![]() Rodzina mi się pospała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Wtajemniczenie
|
Stawiam wszystkim piwo urodzinowe!
![]()
![]() |
#935 | ||
dryfuję słowami
|
Cytat:
Cytat:
![]() szkoda, że zły rozmiar, bo ładna jest ![]() młoda ma wprawdzie 9 lat, nie 7, ale to wiele nie zmienia często właśnie na ten wiek 9-10 lat nie ma juz rozmiarówki a ja powiem, że te dla dorosłych są po prostu 2 razy mniejsze niż te dla dzieci, ot jedyna różnica jesli ktoś chce dać połowę dziecięcego, to równie dobrze może 1/4 dla dorosłych ![]() gramatura jest tylko inna w nich ![]() 100 lat ![]() ![]() ![]() ![]() czaszko, jak tak piszesz o córce, to trochę jakbym o swoim Miłoszu czytała. moze na max 10 min zajmie sie czymś sam i to tez nie zawsze. wzdęć już raczej nie ma (nie znam się na tym za bardzo), bo podaje cały czas Bobotic, ale od czwartku znów nie może spać,choc senny. te 2 dni miał tak popołududniami do wieczora. wczoraj od 16h w ogóle nie spał, próbowałam go zabawiać, a on od czasu do czasu się tym bawił, a potem znów marudził, popłakiwał. zasnął dopiero 22:30. i dziś od rana jest to samo. od 9h tylko 30min spał,tż go przyłapał jak przez sen płakał. teraz od 30min wystawiliśmy go na werandowanie i tak widzę, że jakieś pare minut temu zasnął tak "na czuja". ja mam nadzieję,że wkrótce wyjaśni się co mu jest, dostanie to czego mu trzeba, zacznie działać, przejdzie mu. a ja dowiem się co z tego jest marudzeniem z tego powodu, że mu coś jest, a co jest marudzeniem tak po prostu. zastanawiam się na co ma mieć te poniedziałkowe badania i dr google mi jeszcze wyszukał takie coś jak lamblie (pasożyty), to niby też może dawać takie objawy z kupkami. tylko badanie krwi, to pewnie znów będzie trzeba czekać na wynik. eh. najbardziej mnie ta baba z przychodni tymi polipami wystraszyła ![]()
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-11-23 o 14:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
BAN stały
|
W szafie (a raczej na półce mam)
-2 bluzki z krótkim rękawem -jedne spodnie -2 ciepłe swetry rozpinane i jeden cieńszy rozpinany -2 spódnice jedna elegancka, druga taka na luzie bardziej Co powinnam wg Was dokupić? Po domu i na spacer mam jakiś dresy.Legginsy mi popękały w szwach, tuniki już sie też nie nadają, jakoś tak powyciądały, sprały, kiepskiej jakości były |
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no i jestem kulką na nim ![]() ![]() ![]() Natala, Boja najlepszego dla Waszych maluchów 3 miesięczniaków ![]() ![]() ![]()
![]() |
#938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie raz myslalam ze to przez moja diete bo za dobrze to ja się nie odzywiam bo nie mam czasu nic gotowac wiec malo co jem, a jak zjem to jakas bulke z szynka albo serkiem.Tylko ze widze ze kiedys brzuszek byl twardy a teraz w ciagu dnia mięciutki wiec to chyba nie kolki ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() wiadomo ze wszystkie dzieci placzą, zdaje sobie sprawe ale moja to przechodzi ludzkie pojęcie w placzu bo z przerwami na jedzienie i spanie(w nocy) i na spacerze to placze na okraglo ![]() najbardziej boli mnie to ze kazdy ma mnie w doopie i nie mam nikogo do pomocy.Maz przewaznie w pracy a jak nie w pracy to robi cos kolo domu:uklada plytki, robi barierki itd zeby jak najwiecej skonczyc przed zimą, moj tesc tez pracuje kolo domu,moj tata taki leniwy ze nawet nie chce mu sie wnuczki odwiedzic a nawet jesli by przyjechal to przeciez "ona jest za mala" i jej nawet nie wezmie na ręce.Tesciowej nie mam a moja mama za granicą....noi jestem sama tzn sa ciocie TŻta w sąsiedztwie ale one nigdy nie palą się do pomocy za to wytykac mi blędy owszem ![]() jak mam sprawdzic czy placze po moim mleku czy mm jak placze ciągle?? ![]()
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 ![]() Nasz skarb...Julka... ![]() Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2013-11-23 o 16:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Sto lat
![]() Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
#940 |
Wtajemniczenie
|
Witam !Dziewczyny ,kiedy przy kp dostalyscie okres?Bo u mnie po 7 tygodniach wredota chyba mnie nawiedza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie.sie strasznie nie podobaja takie rzeczy, uwazam ze lyse dziewczynki w sukniach balowych wygladaja smiesznie a juz nie mowie jakie mam inne skojarzenia ale nie.pisze.bo.nie.cjce nikogo.urazic aczkolwiek jeszcze nie.widzialam zeby ktos z was.zamiescila cos o.czym.mysle a mysle o tym.co widzialam w takich typowych.sklepach.z gadzetami.do.chrztu zrobilam mlodemu masaz i mi zasnal na golasa, wiec ubralam pampka, sciagnelam bluzke i wzielam go na.kangurowanie do spania zasnelismy przytuleni do siebie i budze sie a on caly mokry plecy i glowa ![]() a ja sie tylko martwie zeby sie nie zaziebil, ubieralam go pod koldra u mnie w domu okna nieszczelne ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#942 | |||||
Rozeznanie
|
Od dziś zaczynam ćwiczyć
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
100 lat ![]() Cytat:
No właśnie miałam też o to pisać, bo ja mam 9,5 tygodnia i mnie brzuch boli jak na @. I mam plamienie i właśnie nie wiem czy się zaczyna czy od tego że ovulan biorę ![]()
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
Ja-ika czy Twoja córa nosi poduszkę ortopedyczną? Dobrze pamiętam? Mojej Majci to grozi bo jedno bioderko ma nie bardzo. Mamy przez 4 tyg pieluchować porządnie i ma leżeć na plecach. Pytanie, jak karmić w takiej sytuacji? Ja usypiam młodą przy piersi. Mam się nad nią pochylać?
Zróbcie mi coś bo nie moge przestać jeść. Ciągle głodnam wrrr i wpierniczam słodycze. Czuje się fatalnie że nie panuje nad swoimi słabościami i ulegam pokusom po których chwile mi dobrze i zaraz mam wyrzuty sumienia i łapię doła. Błędne koło :/ Edytowane przez LaLoca Czas edycji: 2013-11-23 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
a moze uzywajcie akumulatorkow?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
wczesniej byl bardzo chetny do jedzenia, jadł jak smok. teraz od jakiegos czasu niedojada porcji,zasypia w czasie jedzenia. a zjada mniej niz jeszcze tydzien czy dwa temu... dlatego bardzo sie boje o niego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#947 | ||||
Wtajemniczenie
|
'
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobry patent ![]() ![]() Cytat:
O ile dobrze pamiętam to 30g na dobe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://s6.suwaczek.com/201007194965.png http://s2.pierwszezabki.pl/036/0362599d0.png?4550 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73qv09fwip.png Edytowane przez agravka Czas edycji: 2013-11-23 o 18:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Strasznie drogie te nosidełka!
![]() Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
#949 |
Zakorzenienie
|
w przedszkolu artura jak spytalam o prezenty to uslyszalam od jednego ze mp4 dostanie. w tyn rzecz ze to akurat mozliwe...
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |
Wtajemniczenie
|
100lat!!
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
kama piekna ta sukienusia
rozmiary od 68 to rzeczywiscie na wiosne ale bomba Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() była u mnie M. i prawie cały dzień się uczyłyśmy ![]() jak ja nie chcę tam jechaććććććććććććć
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
wieciem takie akumulatorki kupuje sie raz i laduje potem. jeden wydatek tylko. bo rzeczywiscie mozna zbankrutowac
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
ja :) - mam pytanie co do twojej zlamanej kosci - ile to bedzie sie zrastalo?
@ - poprzednio karmiac kp nie mialam @ 1,5 roku! Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-11-23 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie dzisiaj bolalo jak na @ ale byly tylko uplawy jakis i tyle Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Moje dziecko dzisiaj spiewalo Przedrzeznial edzie i olge w the voice hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam na prawdę.
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za zwykłą baterie r20 (panasonic) daje 2,10 zł. Więc myślę, że raczej taniej mnie wyjdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.