![]() |
#2941 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I nie martw się, w I ciązy tez tak tyłam, po 2-3 kilo co miesiąc ![]() ![]() Cytat:
![]() Ojtam 10 w te czy we wte ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja teściowa na samym początku ciąży zapowiedziała, że mi kupi kołyskę, bo widziała u kogoś i chce, żebym taka miała. Pożyjemy, zobaczymy, najwyżej jej przypomnę ![]() ![]() A mój tato zanim jeszcze byłam w ciąży żyć nie dawał i ciągle powtarzał, że my taka święta rodzina (2+1) i że trzeba jeszcze jedno dziecko itp i kiedyś powiedział, że jak się okaże że będzie miał jeszcze jedno wnuka, to mu chrzciny wyprawi. Ostatnio mu o tym przypomniałam i jeszcze zażartowałam, że ze względu na te obiecane chrzciny się na drugie dziecko zdecydowałam ![]() ![]() Elunka kiedy wyniki z glukozy? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
Podczytuje Was, ale ostatnio nie mam mocy, aby pisac, mam nadzieje, ze to sie wkrotce zmieni, bo we wtorek wraca moja lekarka i zamierzam udac sie pod zwolnienie
![]() Nadrabiam z mezem zaleglosci domowe, chociaz glownie udzielam sie w kuchni ![]() ![]() Z dzieciowych rzeczy, to mam ubranka do 3 miesiecy, reszte musze przemyslec. Do mojej torby mam wiekszosc rzeczy, nowe pizamy (tak, bo my nie musimy chodzic w koszulach i be zmajtek ![]() ![]()
#2943 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | ||||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Najgorzej sie denerwuje jak nic nie czuje, ale pikniecia sa dla mnie ok ![]() Cytat:
![]() Tylko mi troche przeszkadzaja i uzywam ich tylko w ostatecznosci jak w srodku nocy sobie nie moge poradzic ![]() Cytat:
![]() Butelka ma dobre opinie, a masci na troche starczy, a w razie co nie bedzie zal odstawic jesli maluchowi nie podpasuje. Takze wg mnie pojemnosc w sam raz ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-11-23 o 13:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Normalnie przyrzekam, po porodzie, jak tylko stanę na nogi, jadę do Polski z trzema torbami, PUSTYMI!!!! Oblece wszystkie lumpy w Łodzi i wrócę z torbami pełnymi!!! 9 PLN to ok 2 eurasy, szok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2946 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale jeszcze poczytam.
![]() |
#2947 |
Zadomowienie
|
Na styczniowkach laski stawiają na kokos-gryka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2948 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny w super pharm promocja do jutra -40% na pielęgnacje dziecięcą więc właściwie prawie połowa ceny w dół ! Ja robię listę i jutro idę po zakupy. Nie widzę tylko nigdzie informacji na ich stronie więc to chyba nie dotyczy tylko mojego super pharm bo nie miałoby sensu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Side do jutra znaczy że jutro tez czy nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |||
Zakorzenienie
|
Witajcie ponownie
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I masz rację, pewnie taka nasza uroda. Są dziewczyny, które tyją 7 kg przez całą ciążę, są takie którym przybiera 20 i więcej. Ja oczywiście mam szczęście należeć do tej drugiej kategorii ![]() ![]() Cytat:
Wróciłam z pracy, gdzie usłyszałam, że jednemu z nauczycieli urodziło się martwe dziecko ![]() Co do ruchów dziecka, u mnie jest już 23tc a moje dziecię jak na razie nadzwyczaj spokojne. Uaktywnia się głównie, jak się położę ale nie są to jakieś wyraźne kopniaki. W ciągu dnia czuję czasem tylko delikatne 'puknięcia'. Czy ja też powinnam się martwić? Miałam okienko na którym wyskoczyłam na rynek i kupiłam sobie ocieplane legginsy i jeszcze taką narzutkę, coś a'la ponczo ale mniejsze, krótsze, ażurowe. Nie chcę jednak kupować wielu rzeczy bo, jak już pisałam, na razie optymistycznie zakładam, że szybko wrócę do wagi sprzed ciąży (oby ![]() Dziś znów pobolewa mnie kręgosłup ![]() ![]()
![]() |
#2952 |
Zadomowienie
|
To nic tylko nabywać rzeczy w lumpie w PL i otworzyć lumpa w DE
![]() Wśród rzeczy, które dostałam od znajomych, jeden z ladniejszych welurowych kompletów był polski, nawet nie wiecie jak mnie ta metka ucieszyla ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Dziewczyny z DE, tak off top spytam, macie moze douglas beauty-box Abo? Napalilam się jak dzik na zoledzie, załatwić to jak wygrana w lotto ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2953 |
Rozeznanie
|
Weszłam na stronę słodkie mamy by poszukać diety- ginka mi ją poleciła bym inspirację z tej strony czerpała- ale ze względu na wegetarianizm nie mogę znaleźć nic co mogłabym zgodnie z zaleceniami jeść np. na śniadanie- prócz kromek chleba wieloziarnistego- bez dodatków
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
hej, podczytuję Was, ale weny i mocy brak.
wczoraj do późna siedziała u mnie przyjaciółka, zanim poszłam spać zrobiła się 1 w nocy, chwilę po tym jak się położyłam, Ewcia zaczęła płakać i tak do 2.20 z 15-minutowymi przerwami. potem pamiętam, że o 3.40 znów do niej wstawałam, a o 5 przyszła sama z hasłem "dzień dobry!". na szczęście spacyfikowałam ją jeszcze i pospała do 7.30. ratuje mnie moja mama, która codziennie popołudniami przychodzi bawić się z Ewulą, gdy małża nie ma. mogłam się zdrzemnąć trochę, a teraz siedzę przy kompie sącząc herbatkę. E ma katar i stan podgorączkowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki, mam nadzieję, że nie zapomniałyście o mnie. Ja nie nadążam za Wami kompletnie, ale muszę przecież tu choć czasami wpaść.
Cytat:
Niezapominajka, Twój doktorek jest jakiś przewrażliwiony i nieczuły. Ja jestem w 20 tygodniu i przytyłam dokładnie tyle samo i mi mój gin mówi że spoko, nawet gdy ja marudzę. W poprzedniej ciąży przytyłam 23kg i słowa nie powiedział na ten temat. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
tak jutro też obowiązuje promocja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te bóle to na pewno od tego, niestety ![]() ja tez nic nie kupuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Czy tylko mi się zmienił jakoś Wizaż? Nie wiem, czcionka czy coś? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Wtajemniczenie
|
Będę częściej narzekać na Małą, że nie bardzo ruchliwa jest, bo wtedy stara sie udowodnić, że jest inaczej
![]() uwielbiam to ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 |
Zadomowienie
|
Nadrobiłam ale nie mam weny na pisanie. Rano byliśmy na zakupach, potem na cmentarzu, popołudniu upiekliśmy ciasto marchewkowe a teraz w piecu siedzą parówki w cieście. Padłam i już nie wstanę dzisiaj.
#2961 |
Raczkowanie
|
zaraz was nadrobię ale narazie napisze tylko tyle że nie uwierzę żadnej synowej która mieszka z teściową, że ma najwspanialszą. Może i tak jest teraz, ale jak pojawi się dziecko to prędzej czy później będą konflikty!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2963 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Dokupilam mandarynek i zaraz zasiadam do jedzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Zakorzenienie
|
Witam się po nieobecności
![]() Pewnie nikt nie zauważył, że mnie nie ma ![]() ![]() ![]() Będę teraz was nadrabiać, bo myślałam, że dzisiaj wyjdę i nie miałam laptopa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |
Raczkowanie
|
side85 aleś mnie wystraszyła, całe szczęście że piotruś się odezwał
agunia4ever duże to mieszkanie kupiliście ?? nie chciałaś domku i od samego początku wiedziałaś że chcesz mieszkanie ?? ![]() Cytat:
córci włączyłam kevina, tylko nic nie rozumie narazie i muszę jej tłumaczyć ![]() koziemleko trzymam za WAS kciuki , trzymaj się Edytowane przez uparta8210 Czas edycji: 2013-11-23 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Raczkowanie
|
Koziemleko, trzymajcie sie
![]() Ja od wczoraj też narzekam na ból pleców, bratowa stwierdzila ze to juz ten okres ciązy ze kręgoslup ma za cieżko. A jutro zaczynam 21 tydzien. Nie biore zadnych tabletek bo poprostu sie boje ale jak taki ból bedzie mi towarzyszył do rozwiazania to ja dziękuję. Najwygodniejsza pozycja to lezenie bezruchu, kazdy majmniejszy daje w kosc. Az sama do siebie smiałam sie i jednocześnie narzekałam jak komicznie musiałam wchodzic do samochodu, jak kaleka. W 16 tc mialam ostatnia wizyte i gin stwierdzil ze duzo za duzo rzytyłam bo uwaga - 4kg. Teraz to bedzie chyba kolejne 4kg hehe. Na szczeście chociaż cukrzycy nie mam, rozbiłam w tygodniu badanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Zanim się przekopię przez te trzy miliony stron postów, to się przywitam. Ja jestem Marta, maleństwo ma 17 tygodni i 6 dni i planuje się pojawić 28 kwietnia. Nie wiemy jeszcze, kto zacz ![]() ![]() pozdrawiamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2970 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
witam sie wieczorowa pora
![]() nie mialam dzis w ogole czasu by usiasc na wizazu, rano dlugie spanie, potem zakupy, sprzatanie. Troche pichcilam w kuchni, zrobilam salatke, Tztowi sie zachcialo tiramisu, wiec tez dostalam smaka i jak juz zrobilam to sie kapnelam, ze przeciez nie moge ![]() ![]() Cytat:
![]() waga sie nie przejmuj, zrzucisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wage masz naprawde dobra, wiec prosze mi tu nie marudzic ![]() Cytat:
Cytat:
![]() rozumiem Twoje watpliwosci, ale napewno dacie rade Sami mamy kilkoro znajomych, ktorzy sa tu calkiem sami a radza sobie swietnie ![]() Trzymam ![]() Cytat:
![]() co do materaca to koniecznie nowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.