Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-23, 13:25   #2941
bebe97
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Ale żeby nie było tak pięknie to dostałam ochrzan od gina, ze za dużo przytyłam- 8 kg- obecnie 20 t.c i mam do następnej wizyty za miesiąc ani grama nie przytyć tylko jak ja mam to zrobić? nie jem mięsa ani ryb więc na obiad zazwyczaj mam sałatkę i ziemniaki- podobno one tuczą ale jak ich nie zjem to głodna jestem. Spróbuję je ograniczyć i przestawić się na zupy. Dziś zrobiłam dyniową- pycha, a jutro planuję cebulową ale nie wiem jak długo wytrzymam Prócz tego jem jogurty i kanapki z ciemnego pieczywa i sera, warzywa, pestki dyni itp więc nie wiem skąd te kilogramy- pewnie ze słodkości, które czasem podjadałam. Muszę z tym skończyć
Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Nie martw się ja też już mam 8 na plusie , i też jem normalnie a nie o to chyba chodzi, żeby się w ciąży odchudzać . Dodatkowo chodzę przecież na basen 2 razy w tyg..... Ostatnio myślę o tym, żeby zacząć możęe jeszcze chodzić na kijkach .
A gin chyba niepoważny, niemożliwe chyba, żebyś do nast.wizyty nie przytyła ani grama.
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Naprawdę lekarze mówią Wam, że za dużo tyjecie? Serio ja bym zmieniła lekarza po taki tekście. Widocznie Ci lekarze za mało doświadczenia mają i nie wiedzą, ze niektóre kobiety tyją po 30
Niezapominajka zgadzam się z dziewczynami jak wyżej, to może gina zmień, jakiś nienormalny, jak masz nie przytyć wcale po 20 tygodniu? Czubek.
I nie martw się, w I ciązy tez tak tyłam, po 2-3 kilo co miesiąc i tez za każdym razem na wadze przeżywałam szok, bo jadłam normalnie, żadnych ekstrawagancji, zresztą w ogóle nie ciągnęło mnie do słodkości, ani objadania się. Łącznie przytyłam 20 kg, mocno byłam opuchnięta. I wszystko zeszło szybko po porodzie. Nigdy nie usłyszałam od swojego lekarza, że za dużo przytyłam. Przeciwnie, jak jęczałam na tej wadze, że znowu tyle, to sie usmiechał i mówił, że taka moja uroda

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Cos mi sie wydaje, ze chyba zauwazyl Twoje dziwne ciagotki do rozowego

Co do wagi to ja osiagnelam wynik, którego od jakiegos czasu sie balam, czyli +10
Może i zauważył albo się zaniepokoił i chce się upewnić, czy jego Igor to naprawdę Igor

Ojtam 10 w te czy we wte

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
Aaaa, już wiem jaki wózek, to taka gondola- nosidełko Kupiłam taki wózek jako pierwszy, nazywał sie Cyprys Lux a po miesiącu wyprosiłam w sklepie o zamianę z dopłatą na inny, bo się w bartatinie zakochałam

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
pozazdrościć moi rodzice zapowiedzieli już że kupują mebelki i wózek, więc ogrom wydatków nam odchodzi, ale oni najchętniej kupili by to dopiero po urodzeniu... Więc będę chyba sama musiała kupić, a później pewnie oddadzą kaskę Za to moi teściowie, ciągle mówią, że możemy na nich liczyć, że zawsze nam pomogą, ale nie pamiętam kiedy cokolwiek od nich dostałam bez okazji... No ale źli nie są, nie narzekam

może słodkie, a może to to, że córa? Któraś tutaj pisała, że dziewczynki są bardziej delikatne i to się potwierdza u moich sióstr, jedna ma synów, mówiła że kopali jak szaleni, druga córkę i mówiła że niewiele czuła małą przez całą ciążę
Moja mała narazie buszuje w brzuchu, lubi jedną konkretną piosenkę - jak ją włączę to zawsze zaczynam ją czuć Ale nie ma kopniaków, bardziej takie smyranie, czasem do mnie lekko postuka
I moja tez delikatna, az za bradzo. Ale wszystkie na mnie siadacie, że mam się tu nie martwić, bo jest wcześnie, więc nie martwię się i zauwazyłąm pewna prawidłowośc, tak samo jak z Marcelem miałam, w trakcie kąpieli gdy juz leże, a woda leci do wanny, to zawsze dziecko sie ożywia i bulgocze

Moja teściowa na samym początku ciąży zapowiedziała, że mi kupi kołyskę, bo widziała u kogoś i chce, żebym taka miała. Pożyjemy, zobaczymy, najwyżej jej przypomnę W końcu córce wózek rok temu kupili to może i synowi coś sprezentują dla nowego dzidziusia
A mój tato zanim jeszcze byłam w ciąży żyć nie dawał i ciągle powtarzał, że my taka święta rodzina (2+1) i że trzeba jeszcze jedno dziecko itp i kiedyś powiedział, że jak się okaże że będzie miał jeszcze jedno wnuka, to mu chrzciny wyprawi. Ostatnio mu o tym przypomniałam i jeszcze zażartowałam, że ze względu na te obiecane chrzciny się na drugie dziecko zdecydowałam

Elunka kiedy wyniki z glukozy?
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 13:25   #2942
mariolasl
Zakorzenienie

Podczytuje Was, ale ostatnio nie mam mocy, aby pisac, mam nadzieje, ze to sie wkrotce zmieni, bo we wtorek wraca moja lekarka i zamierzam udac sie pod zwolnienie

Nadrabiam z mezem zaleglosci domowe, chociaz glownie udzielam sie w kuchni . Uwielbiam gotowac i jesc

Z dzieciowych rzeczy, to mam ubranka do 3 miesiecy, reszte musze przemyslec. Do mojej torby mam wiekszosc rzeczy, nowe pizamy (tak, bo my nie musimy chodzic w koszulach i be zmajtek ), kapcie, kapcie pod prysznic, przybory toaletowe, nowe reczniki
Stary 2013-11-23, 13:28   #2943
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Tylko mała pojemność. Ale jeszcze nie wiem czy wziąc zwykły bepanthen czy ten specjalny ochronny do pupki czy oba?
zwykłym bepanthenem możesz i sutki posmarować, gdy będa podrażnione przez karmienie
Stary 2013-11-23, 13:33   #2944
teQiba
Moderator

Cytat:
W ogóle nie ogarniam teraz tych wątków. Bo są mamy maj-czerwiec i mają swój wątek, ale jedna założyła dodatkowo wątek czerwiec. OK.
Był wątek mam Lipiec, ale dorzucili im sierpień i w tytule też było lipiec-sierpień. Teraz w tytule jest sam lipiec, a osobny wątek jest sierpień

Cieszę się, że my jeszcze nie załapałyśmy się na ten bałagan. Teraz to i ekipy będą mniejsze, połowa się rozsypie i wątki zaczną umierać.
Tez sobie pomyslalam ze fajnie ze nas ominal ten balagan - i tak trudno sie na poczatku wbic a w mniejszych grupach to chyba jeszcze gorzej...

Cytat:
Ja się nauczyłam nie panikować z ruchami.
Ostatnio 24 godziny NIC nie czułam. Później lekkie puknięcia. Wczoraj się przewracała. Zależy jak się ułoży. Czasami tylko raz dziennie coś poczuję. Szału ni ma
Ja rowniez staram sie nie panikowac
Najgorzej sie denerwuje jak nic nie czuje, ale pikniecia sa dla mnie ok

Cytat:
No... Dla mnie chrapanie męża to temat rzeka. Tragedia, porażka, rozpacz Wypróbowaliśmy już chyba wszytsko i teraz od jakichś 3 miesięcy, odkąd w ciązy mam jeszcze słabszy sen niż zawsze, śpię w stoperach... I problem się rozwiązał - chociaż tylko na jakiś czas
Stopery sa super
Tylko mi troche przeszkadzaja i uzywam ich tylko w ostatecznosci jak w srodku nocy sobie nie moge poradzic

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Jeśli robisz zakupy na aptece gemini to jak weźmiesz butelkę aventu to gratis masz Bepanthen i bodajże koszt jest 24zł
Ja mam dokladnie ten zestaw
Butelka ma dobre opinie, a masci na troche starczy, a w razie co nie bedzie zal odstawic jesli maluchowi nie podpasuje. Takze wg mnie pojemnosc w sam raz

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-11-23 o 13:39
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 13:36   #2945
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
mój wczorajszy łup za 9zł z SH:
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2012.56.38.jpg
śliczniutkie na żywo, z czerwonego polarku zapinane w kroku

Normalnie przyrzekam, po porodzie, jak tylko stanę na nogi, jadę do Polski z trzema torbami, PUSTYMI!!!!
Oblece wszystkie lumpy w Łodzi i wrócę z torbami pełnymi!!! 9 PLN to ok 2 eurasy, szok
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 14:23   #2946
frogutka
Zadomowienie

Cytat:

http://www.sosrodzice.pl/materac-do-...jaki-wybrac/2/ Bardzo fajny artykuł. Jeszcze chyba Mona kiedyś fajną stronę wklejała, ale nie mogę teraz znaleźć.
Przeczytałam i dalej mam mętlik chyba kokos-lateks np. http://allegro.pl/dwustronny-materac...710973836.html
ale jeszcze poczytam.
Stary 2013-11-23, 14:33   #2947
cayenneOna
Zadomowienie

Na styczniowkach laski stawiają na kokos-gryka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-23, 14:33   #2948
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

dziewczyny w super pharm promocja do jutra -40% na pielęgnacje dziecięcą więc właściwie prawie połowa ceny w dół ! Ja robię listę i jutro idę po zakupy. Nie widzę tylko nigdzie informacji na ich stronie więc to chyba nie dotyczy tylko mojego super pharm bo nie miałoby sensu
Stary 2013-11-23, 14:43   #2949
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość

Ja mam kokos gryka, były bardzo polecane 7 lat temu

Side do jutra znaczy że jutro tez czy nie?
Stary 2013-11-23, 14:55   #2950
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
My dziś zaczynamy 26 tydzień. Piotruś od wczoraj rana nie chce się ruszać więc jeśli do wieczora się nie zacznie kotłować jak to on chyba wybierzemy się na ostry bo to do niego wogóle niepodobne i sie martwię
Mi lekarz powiedział jeśli dobrze pamiętam (od czwartku wieczora), że do 30tyg mogą być ruchy nieregularne czyli że może być tak że cały dzień nie będę czuła dziecka, więc chyba nie ma co panikować Ja jestem w 23tyg i też mi się zdarzyło, że dwa dni w ogóle nic a nic nie czułam

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Któraś tutaj pisała, że dziewczynki są bardziej delikatne i to się potwierdza u moich sióstr, jedna ma synów, mówiła że kopali jak szaleni, druga córkę i mówiła że niewiele czuła małą przez całą ciążę
Moja mała narazie buszuje w brzuchu, lubi jedną konkretną piosenkę - jak ją włączę to zawsze zaczynam ją czuć Ale nie ma kopniaków, bardziej takie smyranie, czasem do mnie lekko postuka
Chyba nie, ja będę mieć dziewczynkę a kopie konkretnie. Chyba że taka chłopczyca z niej będzie;p
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 16:07   #2951
virginia
Zakorzenienie

Witajcie ponownie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
U mnie też już 7 na plusie. Teraz przybieram coś za dużo Aż się boję wyników glukozy W tydzień kg urosłam
Daj sp0kój, 7kg w 25tc to nie dużo.

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
I nie martw się, w I ciązy tez tak tyłam, po 2-3 kilo co miesiąc i tez za każdym razem na wadze przeżywałam szok, bo jadłam normalnie, żadnych ekstrawagancji, zresztą w ogóle nie ciągnęło mnie do słodkości, ani objadania się. Łącznie przytyłam 20 kg, mocno byłam opuchnięta. I wszystko zeszło szybko po porodzie. Nigdy nie usłyszałam od swojego lekarza, że za dużo przytyłam. Przeciwnie, jak jęczałam na tej wadze, że znowu tyle, to sie usmiechał i mówił, że taka moja uroda
2 kilo na miesiąc to chyba norma (0,5 na tydz.) akurat. Ja myślę, że przy moim tempie pewnie też dobiję do 20 (jak nie więcej ). Po porodzie będę chyba musiała ostro wziąć się za siebie, choć podejrzewam, że wtedy będę miała ważniejsze sprawy na głowie . Na razie pozostaje mi wierzyć Wam, że większość sama zleci.
I masz rację, pewnie taka nasza uroda. Są dziewczyny, które tyją 7 kg przez całą ciążę, są takie którym przybiera 20 i więcej. Ja oczywiście mam szczęście należeć do tej drugiej kategorii . A lekarza zazdroszczę, mój też mnie wnerwia pod tym względem .

Cytat:
Normalnie przyrzekam, po porodzie, jak tylko stanę na nogi, jadę do Polski z trzema torbami, PUSTYMI!!!!
Oblece wszystkie lumpy w Łodzi i wrócę z torbami pełnymi!!! 9 PLN to ok 2 eurasy, szok
Nie chcę nic mówić ale mi się zdarza kupić jeszcze taniej. Raz np. kupiłam 8 cudnych sweterków za całe 8zł (!).

Wróciłam z pracy, gdzie usłyszałam, że jednemu z nauczycieli urodziło się martwe dziecko i tak mnie to rozstroiło. Pewnie mi się wydaje, ale jakoś dużo takich historii słyszę. Chociaż pewnie po prostu teraz zwracam na nie większą uwagę.
Co do ruchów dziecka, u mnie jest już 23tc a moje dziecię jak na razie nadzwyczaj spokojne. Uaktywnia się głównie, jak się położę ale nie są to jakieś wyraźne kopniaki. W ciągu dnia czuję czasem tylko delikatne 'puknięcia'. Czy ja też powinnam się martwić?
Miałam okienko na którym wyskoczyłam na rynek i kupiłam sobie ocieplane legginsy i jeszcze taką narzutkę, coś a'la ponczo ale mniejsze, krótsze, ażurowe. Nie chcę jednak kupować wielu rzeczy bo, jak już pisałam, na razie optymistycznie zakładam, że szybko wrócę do wagi sprzed ciąży (oby ).
Dziś znów pobolewa mnie kręgosłup . Dodatkowe kg, siedzenie w pracy kilka godzin ciurkiem i dźwiganie książek/kserówek wyraźnie mi nie służy .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-23, 16:16   #2952
cayenneOna
Zadomowienie

To nic tylko nabywać rzeczy w lumpie w PL i otworzyć lumpa w DE uważam ponadto, że nasze rodzime ciuszki dla dzieci, jeśli w ogóle polskie można trafić (a nie ang czy inne) są świetnej jakości.
Wśród rzeczy, które dostałam od znajomych, jeden z ladniejszych welurowych kompletów był polski, nawet nie wiecie jak mnie ta metka ucieszyla

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Dziewczyny z DE, tak off top spytam, macie moze douglas beauty-box Abo? Napalilam się jak dzik na zoledzie, załatwić to jak wygrana w lotto

Stary 2013-11-23, 16:20   #2953
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Weszłam na stronę słodkie mamy by poszukać diety- ginka mi ją poleciła bym inspirację z tej strony czerpała- ale ze względu na wegetarianizm nie mogę znaleźć nic co mogłabym zgodnie z zaleceniami jeść np. na śniadanie- prócz kromek chleba wieloziarnistego- bez dodatków zazwyczaj jem ser żółty i pomidor ale to nie wskazane No cóż. Będę po prostu ograniczać porcje o połowę. Jak się spytałam ginki czy nie zaszkodzę dziecku dietą to powiedziała, że więcej szkody wyrządzę mu jak będę tyła. W granicach rozsądku więc będę bardzo uważać na to ile i co jem. Trzymajcie kciuki

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 16:22   #2954
margo80
Zakorzenienie

hej, podczytuję Was, ale weny i mocy brak.
wczoraj do późna siedziała u mnie przyjaciółka, zanim poszłam spać zrobiła się 1 w nocy, chwilę po tym jak się położyłam, Ewcia zaczęła płakać i tak do 2.20 z 15-minutowymi przerwami. potem pamiętam, że o 3.40 znów do niej wstawałam, a o 5 przyszła sama z hasłem "dzień dobry!". na szczęście spacyfikowałam ją jeszcze i pospała do 7.30.
ratuje mnie moja mama, która codziennie popołudniami przychodzi bawić się z Ewulą, gdy małża nie ma. mogłam się zdrzemnąć trochę, a teraz siedzę przy kompie sącząc herbatkę.
E ma katar i stan podgorączkowy

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 16:32   #2955
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Kobietki, mam nadzieję, że nie zapomniałyście o mnie. Ja nie nadążam za Wami kompletnie, ale muszę przecież tu choć czasami wpaść.

Cytat:
Co do ruchów dziecka, u mnie jest już 23tc a moje dziecię jak na razie nadzwyczaj spokojne. Uaktywnia się głównie, jak się położę ale nie są to jakieś wyraźne kopniaki. W ciągu dnia czuję czasem tylko delikatne 'puknięcia'. Czy ja też powinnam się martwić?
Wg mnie to nie masz czym się martwić. Z moich obserwacji wynika, że takie grzeczne dzieci w brzuszku są grzeczne po urodzeniu - już kiedyś o tym tu pisałam. Ważne, że czujesz że się rusza.

Niezapominajka, Twój doktorek jest jakiś przewrażliwiony i nieczuły. Ja jestem w 20 tygodniu i przytyłam dokładnie tyle samo i mi mój gin mówi że spoko, nawet gdy ja marudzę. W poprzedniej ciąży przytyłam 23kg i słowa nie powiedział na ten temat.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-23, 16:38   #2956
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

Side do jutra znaczy że jutro tez czy nie?
tak jutro też obowiązuje promocja
Stary 2013-11-23, 16:42   #2957
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam z pracy, gdzie usłyszałam, że jednemu z nauczycieli urodziło się martwe dziecko i tak mnie to rozstroiło. Pewnie mi się wydaje, ale jakoś dużo takich historii słyszę. Chociaż pewnie po prostu teraz zwracam na nie większą uwagę.
Miałam okienko na którym wyskoczyłam na rynek i kupiłam sobie ocieplane legginsy i jeszcze taką narzutkę, coś a'la ponczo ale mniejsze, krótsze, ażurowe. Nie chcę jednak kupować wielu rzeczy bo, jak już pisałam, na razie optymistycznie zakładam, że szybko wrócę do wagi sprzed ciąży (oby ).
Dziś znów pobolewa mnie kręgosłup . Dodatkowe kg, siedzenie w pracy kilka godzin ciurkiem i dźwiganie książek/kserówek wyraźnie mi nie służy .
ale jak się martwe urodziło...? Badanie nic nie wykazywało że coś się dziecku dzieje?
Te bóle to na pewno od tego, niestety
ja tez nic nie kupuję
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 17:30   #2958
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Przeczytałam i dalej mam mętlik chyba kokos-lateks np. http://allegro.pl/dwustronny-materac...710973836.html
ale jeszcze poczytam.
Ja chyba na taki się zdecyduję, jak wkleiłaś

Cytat:
Miałam okienko na którym wyskoczyłam na rynek i kupiłam sobie ocieplane legginsy i jeszcze taką narzutkę, coś a'la ponczo ale mniejsze, krótsze, ażurowe.
Co do ruchów, to Ulka tak samo, jestem w 24t4d
za zakupy

Czy tylko mi się zmienił jakoś Wizaż? Nie wiem, czcionka czy coś?

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 17:47   #2959
bebe97
Wtajemniczenie

Będę częściej narzekać na Małą, że nie bardzo ruchliwa jest, bo wtedy stara sie udowodnić, że jest inaczej dziś już trzeci raz czuję jej fikanie.
uwielbiam to
Stary 2013-11-23, 17:56   #2960
ag9
Zadomowienie

Nadrobiłam ale nie mam weny na pisanie. Rano byliśmy na zakupach, potem na cmentarzu, popołudniu upiekliśmy ciasto marchewkowe a teraz w piecu siedzą parówki w cieście. Padłam i już nie wstanę dzisiaj.
Stary 2013-11-23, 17:59   #2961
uparta8210
Raczkowanie

zaraz was nadrobię ale narazie napisze tylko tyle że nie uwierzę żadnej synowej która mieszka z teściową, że ma najwspanialszą. Może i tak jest teraz, ale jak pojawi się dziecko to prędzej czy później będą konflikty!!!
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 18:14   #2962
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
zaraz was nadrobię ale narazie napisze tylko tyle że nie uwierzę żadnej synowej która mieszka z teściową, że ma najwspanialszą. Może i tak jest teraz, ale jak pojawi się dziecko to prędzej czy później będą konflikty!!!
nie wiem czy to do mnie- bo swoją teściową pochwaliłam ale my mieszkamy z moją mamą, a i to też jeszcze tylko do stycznia. Osobiście uważam, że mieszkanie z którymi bądź rodzicami to kiepski pomysł, szczególnie jak urodzi się dziecko. Zawsze będą "dobre rady" i inne uwagi, tylko od własnej matki to łatwiej przełknąć ewentualnie bardziej wypada protestować i dyskutować
Stary 2013-11-23, 18:18   #2963
teQiba
Moderator

Cytat:

Ja tez bede kupowala kokos-gryka

Dokupilam mandarynek i zaraz zasiadam do jedzenia
Stary 2013-11-23, 19:17   #2964
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Witam się po nieobecności

Pewnie nikt nie zauważył, że mnie nie ma Od wczoraj jestem w szpitalu Trafiłam tu wczoraj wieczorem z silnymi bólami brzucha i pleców. Nie wiedzą co mi jest. Robili mi USG, morfologię, mocz i dalej nie wiadomo. Najszybciej wyjdę w poniedziałek

Będę teraz was nadrabiać, bo myślałam, że dzisiaj wyjdę i nie miałam laptopa
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 19:25   #2965
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Witam się po nieobecności

Pewnie nikt nie zauważył, że mnie nie ma Od wczoraj jestem w szpitalu Trafiłam tu wczoraj wieczorem z silnymi bólami brzucha i pleców. Nie wiedzą co mi jest. Robili mi USG, morfologię, mocz i dalej nie wiadomo. Najszybciej wyjdę w poniedziałek

Będę teraz was nadrabiać, bo myślałam, że dzisiaj wyjdę i nie miałam laptopa
O kurcze Ale juz sie lepiej czujesz?
Stary 2013-11-23, 19:27   #2966
uparta8210
Raczkowanie

side85 aleś mnie wystraszyła, całe szczęście że piotruś się odezwał

agunia4ever duże to mieszkanie kupiliście ?? nie chciałaś domku i od samego początku wiedziałaś że chcesz mieszkanie ??

Cytat:
Napisane przez frogutka
nie wiem czy to do mnie- bo swoją teściową pochwaliłam ale my mieszkamy z moją mamą, a i to też jeszcze tylko do stycznia. Osobiście uważam, że mieszkanie z którymi bądź rodzicami to kiepski pomysł, szczególnie jak urodzi się dziecko. Zawsze będą "dobre rady" i inne uwagi, tylko od własnej matki to łatwiej przełknąć ewentualnie bardziej wypada protestować i dyskutować
nie do ciebie kochana tylko ogólnie napisałam, a przyznam że najpierw napisałam posta a potem zaczęłam Was nadrabiać

córci włączyłam kevina, tylko nic nie rozumie narazie i muszę jej tłumaczyć

koziemleko trzymam za WAS kciuki , trzymaj się

Edytowane przez uparta8210
Czas edycji: 2013-11-23 o 19:29
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 19:39   #2967
estera85
Raczkowanie

Koziemleko, trzymajcie sie

Ja od wczoraj też narzekam na ból pleców, bratowa stwierdzila ze to juz ten okres ciązy ze kręgoslup ma za cieżko. A jutro zaczynam 21 tydzien. Nie biore zadnych tabletek bo poprostu sie boje ale jak taki ból bedzie mi towarzyszył do rozwiazania to ja dziękuję. Najwygodniejsza pozycja to lezenie bezruchu, kazdy majmniejszy daje w kosc. Az sama do siebie smiałam sie i jednocześnie narzekałam jak komicznie musiałam wchodzic do samochodu, jak kaleka.
W 16 tc mialam ostatnia wizyte i gin stwierdzil ze duzo za duzo rzytyłam bo uwaga - 4kg. Teraz to bedzie chyba kolejne 4kg hehe.

Na szczeście chociaż cukrzycy nie mam, rozbiłam w tygodniu badanie.
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 19:42   #2968
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Witam wszystkich
Zanim się przekopię przez te trzy miliony stron postów, to się przywitam.
Ja jestem Marta, maleństwo ma 17 tygodni i 6 dni i planuje się pojawić 28 kwietnia. Nie wiemy jeszcze, kto zacz Następne USG w styczniu, więc pewnie już będzie widać

pozdrawiamy.
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 19:43   #2969
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Koziemleko, trzymajcie sie

Ja od wczoraj też narzekam na ból pleców, bratowa stwierdzila ze to juz ten okres ciązy ze kręgoslup ma za cieżko. A jutro zaczynam 21 tydzien. Nie biore zadnych tabletek bo poprostu sie boje ale jak taki ból bedzie mi towarzyszył do rozwiazania to ja dziękuję. Najwygodniejsza pozycja to lezenie bezruchu, kazdy majmniejszy daje w kosc. Az sama do siebie smiałam sie i jednocześnie narzekałam jak komicznie musiałam wchodzic do samochodu, jak kaleka.
W 16 tc mialam ostatnia wizyte i gin stwierdzil ze duzo za duzo rzytyłam bo uwaga - 4kg. Teraz to bedzie chyba kolejne 4kg hehe.

Na szczeście chociaż cukrzycy nie mam, rozbiłam w tygodniu badanie.
Też mnie tak bolało, ze jedyne co to tylko leżeć, jeszcze w odpowiedniej pozycji. zostałam obdarowana kojcem, nastąpił szok! Tak jak dzięki temu wypoczywa mój kręgosłup i mięśnie, to ja nie odpuszczę i po ciąży :p

Stary 2013-11-23, 19:45   #2970
asienka213
Wtajemniczenie

witam sie wieczorowa pora
nie mialam dzis w ogole czasu by usiasc na wizazu, rano dlugie spanie, potem zakupy, sprzatanie. Troche pichcilam w kuchni, zrobilam salatke, Tztowi sie zachcialo tiramisu, wiec tez dostalam smaka i jak juz zrobilam to sie kapnelam, ze przeciez nie moge no nic, bedziemy z corcia jutro piec cos tylko dla nas

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ja juz nie spie bo TZ daje taki koncert, ze sie po prostu nie da

Cos mi sie wydaje, ze chyba zauwazyl Twoje dziwne ciagotki do rozowego

Co do wagi to ja osiagnelam wynik, ktorego od jakiegos czasu sie balam, czyli +10
oo tez uwilebiam jak moj tz mi robi koncert, dostaje wtedy prawy sierpowy i koncert zakonczony

waga sie nie przejmuj, zrzucisz

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Dobry! Wypilam! Nie było takie złe, trochę mnie teraz rozbalala głową, ale sobie siedzę dzielnie jedna Pani z kolejki słyszała że ja na glukozę więc jak miała wchodzić to mnie wpuściła. Są jeszcze ludzie. Jak wchodziłam była pusta poczekalnia, teraz, po 10min ludziow jak mrowków. Nie wiem czy dobrze powiedziałam w rejestracji, jaką mi gin kazała zrobić glukozę (zgubiłam kartkę ), bo po godzinie nie muszę iść na pobranie tylko po 2och dopiero, ale pytałam pani, która pobierała krew i mówi że to nie ma aż takiej różnicy.
to teraz trzymamy kciuki za wyniki

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A wogóle dzień dobry Ide sernik z brzoskwiniami robić
A jak wczoraj było urodzinowo to dziś ja się pochwalę.. 34 lata za mna To ja już wolę sobie to wytłumaczyć, że podwójna 17-tka A wczoraj w sklepie spotkałam kol z podstawówki i była z synem co do średniej szkoły już chodzi, ma-sa-kra!!! A ja w sezon
pieluchowy będę dopiero wchodzić
Dziś 25 tydzień kończę
najlepsze zyczenia spelnienia marzen
A wage masz naprawde dobra, wiec prosze mi tu nie marudzic

Cytat:
Naprawdę lekarze mówią Wam, że za dużo tyjecie? Serio ja bym zmieniła lekarza po taki tekście. Widocznie Ci lekarze za mało doświadczenia mają i nie wiedzą, ze niektóre kobiety tyją po 30
tez mnie to dziwi Juz ja bym takiej madrali powiedziala do sluchu

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Hej Laseczki
Ja się tylko szybko melduje, bo od wczoraj mam dość aktywny weekend, ale Was w wolnych chwilkach na telefonie podczytuję.
Do tego w poniedziałek na 8 rano glukoza, potem wizyta normalna o 10.

No i zaczął sie u mnie stres, bo to juz praktycznie 3. trymestr, coraz mniej do końca i watpliwości, czy sobie damy radę. Cała rodzina daleko.
za III trymestr
rozumiem Twoje watpliwosci, ale napewno dacie rade Sami mamy kilkoro znajomych, ktorzy sa tu calkiem sami a radza sobie swietnie
Trzymam za glukoze

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
nasze też nie bogate, ale chyba poczuły misję
ja za to póki co weny nie mam żeby Małej coś kupić, albo taka skąpa jestem Drogą kupna na razie nabyłam wlasnoręcznie wózek i wanienkę i póki co tyle. Nawet oglądałam ostatnio w Realu body z długim w szaro-zielone paski, po czym stwierdziałam, że to chyba męskie i odwiesiłam

Dostaliśmy łóżeczko po mojej siostrzenicy, ale chyba powinniśmy wymienić materac na nowy Młoda spała w łóżeczku 3 lata to pewnie wygniotła. O materacach nie wiem nic Poradźcie coś
szczesciara
co do materaca to koniecznie nowy

Cytat:
chyba zrobie tak samo

Cytat:

Dziewczyny z DE, tak off top spytam, macie moze douglas beauty-box Abo? Napalilam się jak dzik na zoledzie, załatwić to jak wygrana w lotto
nie mam

Cytat:
Czy tylko mi się zmienił jakoś Wizaż? Nie wiem, czcionka czy coś?

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości