|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
mp_84 pokoik świetny
![]() muminku...super, że wszystko dobrze ![]() Byłam dziś na lumpach, ale kupiłam tylko dwa kocyki. Robię właśnie spaghetti ![]()
![]() |
#2012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to samo miałam napisac- kurczę przecież muszą Cię zbadać co i jak
![]() |
#2013 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mp_84- śliczny pokoik ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam najtańszy, ktory mi się podobał i mial kilkustopniowa regulacje sily ssania ![]()
![]() |
#2015 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Mówię położnej,wszystko jest normalne według nich. Oni bez potrzeby nie ingerują w ciążę. Tu nie ma badań ginekologicznych ani w ciąży,ani po ciąży ani profilaktycznie. Dopiero jak coś się dzieje. Np gdybym miała krwawienie to pewnie by mnie wysłali na badanie. O moim bolącym spojeniu tylko mówiła położna,że jak nic lepiej nie będzie to na następnej wizycie skieruje mnie na fizjoterapię. Zanim mnie zapiszą,to może raz pójdę,więc i tak nic mi to nie pomoże.
![]() |
#2016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg gin wszystko jak najbardziej w porzadku, szyjka jeszcze nie ruszona w ogole, brzuch miękki, nic nie wskazuje rychłego porodu. Wiec moze u Ciebie tez wcale nie jest złe? ![]()
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-11-23 o 15:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | ||||||||
Raczkowanie
|
Witam się po wizycie u diabetologa.
Na szczęście wszystko jest w porządku, wyniki badań ekstra, ciśnienie i waga też ok (schudłam pół kilo, ale nic mi nie mówił na to), kazał już rozmawiać z ginką na temat porodu, bo powiedział, że jak na mnie patrzy, to wydaje mu się, że mogę wcześniej urodzić. W ogóle sugerował położenie mnie w szpitalu od 36 tc, bo skoro pierwszą córę urodziłam w 38 tc, to teraz mogę urodzić dwa tyg. wcześniej, a chodzi o to, żeby zdążyli zrobić cc. A w ogóle on mówi, że ciężarnej z cukrzycą nie powinno się trzymać do terminu porodu, tylko rozwiązywać ciążę wcześniej (37+1 około), bo często starzeje się wcześniej łożysko, a po 36 tc często już się pacjentkom nie robi USG i nie wiadomo, co się z tym łożyskiem dzieje. Ja mam fart, bo mój diabetolog pracuje w tym szpitalu co mam rodzić i zna się z moją gin, więc powiedział, że w razie czego poprze decyzję okulisty o wskazaniach do cc. Chociaż ja i tak mam coraz silniejsze przeczucie, że urodzę sn, bo na cc będzie za późno... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo fajny, ale laska ma furę! ![]() Cytat:
Nie chcę śniegu. Po pierwsze, że mój mąż właśnie usiłuje ułożyć ażury pod garażem, co by się w błocie samochodami nie topić, a po drugie nie mam zimówek do auta, bo ubiegłoroczne się skończyły (druty wylazły... ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja zamiast sudocremu polecam bepanthen, nie wysusza skóry i nadaje się na pogryzione brodawki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2018 |
Gang Iren
|
Perfuzja
![]() Pewnie,że może nie być,tylko najgorsze jest to że nic nie wiem. Z drugiej strony czasem jest tak,że kobieta ma ciążę zagrożoną,a urodzi o czasie i jest OK,a czasem jest wszystko OK i nagle poród przedwczesny. Z Erykiem też jakoś miałam przeczucie,że urodzę przed terminem,a urodziłam 2 tyg po ![]() Niemniej w przyszłym tygodniu idę kupić to co mi brakuje dla małego i zagnam męża,żeby ściągnął ze strychu ubranka po Eryku i inne akcesoria...
#2019 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Święty spokój często jest najważniejszy....
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Czekam na znajomych, więc pewnie zajrzę do Was jutro. Życzę Wam miłego wieczoru. Mam nadzieję, że będzie dla wszystkich spokojny i że Em ma i Dorotka są już w domu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Zadomowienie
|
Makro
![]() Cytat:
![]() Mloda się rozpycha jak tylko może. Na dodatek mam wrażenie, że co rusz ma czkawke ![]() Właśnie wróciliśmy z drugiego mieszkanka. 50km w samochodzie, a tyłek boli :p zabrałam rzeczy małej, zaraz biorę się za rozkładanie i segregacje tego co mam i powoli bierzemy się za pranie. Wczoraj kupiłam białego jelenia i dzidziusia balsam do prania- mam nadzieję, że się nie zawiode ![]() I chyba szybko spac pojde, bo dziś do 5 męczyły mnie zęby- jeśli dziś się powtórzy czeka mnie dyżur stomatologiczny. Ciekawe jak Em ma i Dorotka ![]() ![]() Gosia nie strasz ![]() ![]() ![]() ![]() Oo mąż frytki zrobił ![]() ![]()
![]() |
#2022 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli słodkie mamusie mogą się spodziewać wcześniejszego rozwiązania. Aż zapytam o to swojego gina we wtorek. Ciekawe co powie. Chociaż w sumie i tak mam już skierowanie na cc od kardiologa. Ale cukrzyca ciążowa będzie drugim powodem.
![]() |
#2023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pracy piernicze, nie będę się więcej wysilać, mam dużo za duzo nadgodzin, atmosfera jest do dupy... Nie mam się dla czego ani kogo poświęcać...i nikt mi za to nie podziekuje.. Nie to co w mojej polskiej firmie, gdzie jak się zwolnilam, to mi zaległy urlop wyplacili wszystkie lata wstecz, ok 15 tysięcy, to jeszcze dołożyli 3000 premii, w ramach podziękowania i uznania za moją pracę... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2024 |
Wtajemniczenie
|
Kobietki można jeść orzeszki ziemne w ciąży???
Bo mi się coś o uszy obiło, że orzechy jedzone w ciąży mogą powodować astmę u dzieci... ? ![]()
#2025 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#2026 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny z DE, tak off top spytam, macie moze douglas beauty-box Abo? Napalilam się jak dzik na zoledzie, załatwić to jak wygrana w lotto
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2027 |
Zakorzenienie
|
Co do laktatora ja w styczniu po wypłacie zamawiam medele mini elektroniczną . W SR pokazywała jak działa i mnie zachwycił . I ogólnie ma dobre opinie . Na allegro stoją po 250-300zł mam nadzeję , że zdąże kupić przed porodem .
Kurczę mnie też ostatnio pobolewa brzuch jak na okres . Mam nadzieję , zę dotrzymam do stycznia . w ogole kiedy będę wiedzieć,że jakieś skurcze mnie łapią ? Można te skurczę do czegoś porównać , żebym wiedziała jak to boli ? W kościele są rekolekcje . pojechałam na 9 z mężem pół godziny wcześniej żeby iść do spowiedzi i usiaść . Spoko pojechaliśmy usiadłam ale nikt nie spowiadał , msza się zaczęła widzę księża są nikt nie spowiada, msza się skończyła i ![]() ![]() Jestem wściekła bo ledwie co wysiedziałam na mszy . Ksiądz podczas kazania tak głośni gadał/ krzyczał , że mały cały czas kopał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | |
Zadomowienie
|
Zapraszam :-D tylko szybko, bo zaraz zjemy
![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() Doczytałam, że orzechy są dobre na alergie. A nie służą tylko jeśli kobieta na astmę, albo jest uczulona na orzechy ![]() ![]()
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-11-23 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | ||||
Zakorzenienie
|
Poleciała mi z prawej piersi pierwszy raz siara
![]() ![]() ![]() Właśnie zobaczyłam plamkę na bluzce. Ja też mam głupie sny - dzisiaj śnił mi się poród - jakaś masakryczna akcja i się obudziłam nagle. Śniło mi się, że odczuwam ból :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Choć jak tak czytam teraz na innych forach, to też ma b. pozytywne opinie ![]() Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-11-23 o 17:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Zakorzenienie
|
Evi, selena az mi wstyd po dzisiejszych wynikach, jak piszecue ze najbardziej ogarnelam ;( sniadanie 127, obiad 127. Pal licho, bo wynik w miare. Ale tak dlaczego wlasnie wciagnelam paluszki ;(..... porazka totalna dzis jesli chodzi o moje nastawienie od wczoraj to porazka pocalosci. Co chwile cos mi hopsa. Co chwile nawija sie pod reke cos jak paluszki.
Slodkie mamusie, co do wczesniejszego porodu moja diab powiedziala ze nie widzi wskazan do wczesniejszego rozwiazania...., ale zapytam gina, nie powiem -zmartwilam sie tym lozyskiem :/ Troche mniea mrtwi ze dalej chodze w odstepach co miesiac na wizyty, teraz ide dopiero 3.12. W 36 tc (35+2). Wiekszosc kolezanek, znajomych juz na tym etapie co 2 tyg mialy wizyty. Z tym, ze nie mam l4moze dlatego. Jestem zaniepokojona i wolalabym czesciej, ale lekarz nie widzi powodu... hmmm teraz bede robic gbs, oby bylo ok. W tym tyg czeka mnie kardiolog i diabetolog eh... w koncu te echo serca bede miala. Ja laktotor dostalam mam reczny z aventa. Cyckonosze zostawiam, pewnie mleczarnia urosnie, a majatku nie wydalam wiec, w razie czego -trudno. Demony, czytalam, ze sie twoj byly kontaktowal i dal az 200 zl.... i mam podobne zdanie jak dziewczyny,.smieszne, po takim czasie pytanie o Was i ta zawrotna suma pf.. Evi ladnie ujelas to o milosci, kazde nasze dbanie o siebie, lekarz, znoszenie bolu ograniczen i inne swiadczy o trosce i milosci d dziecka. Po porodzie sie ZAKOCHAMY. Zapomnimy o tych zlych rzeczach, ktore przechodzimy. W ogole jakies fatum.na tztami ja dzis sie z moim scielam i przeryczalam pol dnia wygladam.okrutnie oczy zapuchniete, porozciagny dres, nos jak renifer wlosy jak mop.... brakuje mi smrodu dzis. Odwazylam sie ubrac spodnie sprzed ciazy - weszlam. To na tyle wciasnelam tak wlasciwie, ale tyle przybralam czy zadek mi siw rozszerzyl. Pochowalam reszte rzeczy przedciazowych, takich w ktore sie nie mieszcze ico ???....szafa prawie pusta. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Milka tydzien pracy ![]() ![]()
![]() |
#2034 | ||||||
Zadomowienie
|
hej, witam się i ja wieczornie- dzień nie był jakoś przesadnie aktywny, ale że mąż dłubał coś przy domu to nie miałam serca leżeć cały czas (choć fakt, że on spał do 12
![]() a rano miałam dziwna "przygodę" był wcześniej wykonawca (bo tylko tak mu pasowało) i położyliśmy się przed 9, a jakieś pół godziny później tak się źle poczułam, że musiałam aż usiąść (zawsze było odwrotnie), bo jak leżałam nie mogłam prawie oddychać, było mi duszno, mdło, i bardzo źle (choć ciężko mi teraz określić na czym to polegało) i jeszcze bolał brzuch i męczyła zgaga. co dziwne ciśnienie było w porządku, więc nic nie rozumiem... do południ pół siedziałam,pół leżałam na kanapie obłożona poduszkami i jakoś przeszło... miała któraś z Was podobnie? nie cytuję wszystkiego, bo podczytywałam Was z telefonu (ale nie miałam sił odpisywać), ale widzę że wkleiło mi jakieś cytaty z wczoraj ![]() Cytat:
[QUOTE=mp_84;43846105]a teraz pochwalę się pokoikiem synka- juz prawie wszsytko mamy gotowe, jeszcze drobiazgi i rzeczy pielęgnacyjne./QUOTE] pięknie ![]() u mnie nadal nie ma podłóg i drzwi a ściany popękane i niepomalowane... ale coś się ma ruszyć na początku grudnia, trzymajcie kciuki, żeby nie było kolejnej obsuwy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale może jednak udasię dotrzymać bezpiecznego terminu? trzymam za to kciuki ![]() Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/medela-la...-electric.html czytałam o nim bardzo dużo dobrego, tylko jeszcze muszę przekonać męża do takiego wydatku (szczególnie że jakoś nie mogę się przekonać do używanego)- już mu to oznajmiłam, więc teraz czekam na akceptację choć z drugiej strony ciągle mam nadzieję zostać na macierzyńskim ten rok a raczej dłużej nie chcę karmić, więc tylko na wyjścia raz na jakiś tydzień lub dwa to sama się zastanawiam czy nie za drogo a co do rekolekcji, to ja w tym roku raczej się zdecyduję na internetowe: http://gloria24.pl/internetowe-rekol...rich-zapowiedz sama boję się gdzieś wychodzić (co prawda ostatnio spokojnie przeszła cała msza, ale przedostatnio było kiepsko i wyszłam) a mąż najbliższy czas znowu będzie miał ciężki w pracy pewnie, więc by się nie wyrobił Cytat:
![]() ![]() --co do wcześniejszych tematów to antykoncepcja jest poza moim światopoglądem, więc zostanę przy naturalnych metodach (szczególnie że jeszcze jakieś dziecko by się przydało, choć martwię się jak zniosę drugą ciążę jeśli ta już omal mnie nie wykończyła) natomiast pieluchy mam zamiar normalnie do śmietnika wyrzucać, jeśli się okaże to ciężkie do zniesienia to albo w te torebki pachnące zainwestuję albo śmietnik wyląduje na balkonie ![]() ![]() co tam było jeszcze? fajne macie wózki (już nie będę szukać, kto który) trochę mi szkoda że nas to wybieranie i próbowanie omija. ale wydatki też, więc tylko trochę ![]() co do isofixu, to ja bym chciała mieć i jeśli sobie będziemy mogli na to pozwolić, to kupimy, a jak nie to będziemy jeździć w foteliku od kompletu wózka (niestety ta budowa sprawiła, że skoro już mamy jakikolwiek to priorytetem będzie dokończenie wszystkiego a dopiero potem drugi fotelik-może już większy?) ale fakt, że z dzieckiem od nas będzie ciężko gdziekolwiek się ruszyć bez samochodu (no, może do przychodni jest jeden autobus bezpośredni) więc to jest wysoko na liście zakupów
![]() |
#2035 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Badanie ginekologiczne... 190 funtów,a usg dodatkowo płatne,tu były różne opcje,najtańsze za 70. Wiec badanie z usg minimum 260 funtow musiałabym dać... W tej chwili nie bardzo mnie na to stać. Jeszcze nie skończyliśmy remontu robić.
![]() |
#2036 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do laktatora to ja chyba wezme elektryczny medela mini, ogladalam filmiki na youtube i jakos tak sie przekonalam do niego. ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2038 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj zglaszalam przeprowadzke no i internet + stacjonarny bede miala tylko do konca listopada w starym mieszkaniu, a w nowym dopiero od 18 grudnia. Nie wiem czy internet w telefonie mi wystarczy
![]() I oby sie mala nie urodzila do tego czasu bo mam zamiar ja na skajpaju rodzinie pokazac ![]()
![]() |
#2039 |
Gang Iren
|
Tzn,żeby uściślić kolejne wizyty miały być tańsze,to był koszt pierwszej wizyty,bo rejestracja nowego pacjena. No ale nie zmienia to faktu,że to kupa pieniędzy.
Tak jak ostatnio poszłam z Wiki do dentysty,bo zrobiła jej się mała dziurka(a nie chciałam czekać na darmowe,bo były długie terminy,a ją bolał ten ząb) i za zwykłą plombę zaśpiewali 90 funtów ![]()
#2040 |
Wtajemniczenie
|
Od 10 min siedzę z tamponem w nosie bo krew zaczęła mi standardowo lecieć. Słabe te naczynia krwionośne w tej ciązy, że hej
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.