|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Klade sie no poza skurczami i stresem bedzie ciezka noc ze wzgl na Roberta. Juz dwa razy obudzil go atak kaszlu :-( najgorsze ze on od razu ma odruch wymiotny i placze. Najpewniej nie pospie dzis... Nie mial sie kiedy rozchorowa cholerka :sciana:
|
|
|
|
#2462 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Pewnie Anka rodzi.
Ola a co u Ciebie? Malinka jeszcze mamy czas do wtorku. Przyjdzie i na nas pora. Ja tez nic nie czuję.
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No moze nie rozgadał, cos tam do siebie a,e, i jakieś piszczenie i uśmiechy.. tych typowo aguu, buu, gruu to nie jeszcze . A ruchliwy to on tez jest, nogi i rączki zwłaszcza. Rączkami nawet sie po buźce bije, tak wali, ze pewnie któregos dnia siniaka tam zastaniemy. ![]() To przeziębienie nie schodzi i na dodatego Tżta też wzięło
|
|
#2464 |
|
Wtajemniczenie
|
a u ans jakiś atak był
straszny płacz ale żadne bączki nie szły, kupka była wcześniej, brzuszek miękki, nie podkurczała nóżek tylko płakała i odbijało się jej, a na koniec jak się uspokoiła to zwymiotowała na mnie i siebie i to wszystkim co miała w żołądeczku![]() teraz już usnęła ale czekam aż będzie głodna w końcu nie ma nic w brzuszku
|
#2465 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i fajnie że dzieciaczki tak ładnie przybierają Cytat:
Cytat:
To w ogóle jest ewenement jak płacze i nigdzie jej się nie podoba to wystarczy że ją położymy na przewijak i jest super, a jeszcze jak ściągniemy śpiochy albo spodenki tak żeby była w samym body to w ogóle jest w siódmym niebie Cytat:
Rybka kurujcie się!!! Dzidzia super czapy Anka powodzenia ![]() Ola oby Tomuś posłuchał mamusi i poczekał do poniedziałku Trele awaria nie z tej ziemi Nemosek, Koala super opisy ![]() Paulina u nas Zuza też sikawa De my mamy w domu 20-21 stopni
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-11-23 o 22:29 |
||||
|
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
Jednak chyba nie dotrzymam do poniedzialku... Biegam co chwile do wc na grubsza robote i skurczesie nasilily. Sa co 6-7min i bolesniejsze...
Ps. Poplakalam sie ze bede musiala zostawic chorego R i isc do szpitala. Glupia ja! |
|
|
|
#2467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2469 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiam. Sie kiedy nalezy jechac przy drugim porodzie...
|
|
|
|
#2470 |
|
Rozeznanie
|
Ola nie płacz tylko się zbieraj na porodowke. Mały będzie miał dobra opiekę, a Ty teraz musisz się skupić na czymś innym. Będzie dobrze.
|
#2472 |
|
Rozeznanie
|
Ola jak masz co 10 min to ja bym pojechała bo u Ciebie akcja może rozwinąć się szybciej. Na ostatniej wizycie lekarz kazał mi przyjeżdżać jak skurcze będą co 15-20 min, a ja mu ze myślałam ze jak będą co 5-10 min. Trzymam za Ciebie kciuki.
A mi chyba czop juz bardziej odchodzi bo na papierze po siku taki morelowy śluz gesty jest i lekko brzuch mnie pobolewa. Dobrej nocki życzę i ekspresowych porodów. Jak coś to sobie też, jakby i mnie przypililo.
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Rozwarcie na 3 cm, idzie oszalec jak jest skurcz. 1 cm wiecej. Odrobine bardziej regularne (mam przerwy czasem 4-6 minut, ale to chyba stres). Polozna mowi ze niezle sobie daje rade ale ja wymiekam. Bol jest dziwny. Pieprzona endometrioza. To wszystko przez te blizny
Dziekuje kazdej z osobna za kciuki.
|
#2474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odesłali Cie? Czy czekasz w szpitalu? Cos czuje ze szykuje sie pełen wrazen weekend a tu dopiero piàtek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-11-24 o 01:01 |
|||
|
|
|
#2475 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymsm mocno kciuki. Cytat:
Anka to nie endometrioza -to poród:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ---------- Cytat:
![]() trzymsm mocno kciuki. Cytat:
Anka to nie endometrioza -to poród:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Trele, nie piatek tylko sobota a teraz juz niedziela :P
Witam przy karmieniu :p De, pytalas o temperature w domu, my mamy zazwyczaj 23-24 st A co do ubranek, to my zakladamy body krotki rekaw+ kaftanik+ spiochy albo body dlugi rekaw+ spiochy albo body krotki rekaw+ pajac i tyle ![]() Ola, Anka trzymam kciuki! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
De w domu, z dala od okna 21st. Przy oknie jest 17.
W lazience dogrzewam wieczorem do 23 bo mam zapowietrzony kaloryfer :/. Witek w dzień nosi body na dlugi i spiochy plus skarpety lub rajstopy i skarpety. Ola trzymam kciuki! Anka też! Ktosiula dzieci w pajacach i spiochach podczas wierzgania potrafia tak nabroic ze nagle obie nogi sa w jednej nogawce. Skarpetki na wierzchu to eliminuja. No i nas w szpitalu nauczyli żebyśmy pilnowali cieplych stopek. Dloni niekoniecznie. Dzieci dziękują za mile slowa. Rybko a jak Kacperkowi pierwszy raz poplynie z buzi mleko to co robisz? Bo Witek ulewa zawsze wtedy, kiedy jest niedokladnie odbity. Jak tak uleje to go nosze do odbicia kolejnego i mija. Nemosku zauwazylam w Twoim opisie, że nazwałaś Titka naleśniczkiem. Ja też tak mowie na mojego, bo jak przytule go ciałem do ciała, nago to jest taki spłaszczony jakby go nie było ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Juz niediela? Matko jak trn czas leci... ale bez sensu...
Jak tam urodzilas anka? Dzidzia... on mi ulewa przy odbijaniu, po odbiciu, nawet 2godziny po jedzenku i odbiciu...odbijam go srednio do trzeciego 'beka' ale to i tak nic... wszedzie nam zaoasy ciuchow porobone w tazie w. Wczoraj mi na spacerze tak ulal ze kokbinezon do prania...
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka, czy to nie za dużo? My mamy około 22 stopni, może 23, a ubieramy go tylko w body ew śpiochy czy pajaca. Tylko jedna warstwa zawsze, i luźno w koc, tylko przykrywam gole nóżki, a jak są w ubranku to go tylko okrywam.
MAM PROBLEM. w sumie wiele z was pewnie by tak chciała, ale martwię się. Gerald jest zdrów jak ryba, tylko że za mało przybiera na wadze. Karmię dobrze, zmieniam piersi jednak od niedawna częściej, żeby nie męczył się z wyssaniem mleka. Problem leży w jego śnie. Właśnie spał około 7 godzin, nawet przekroczył tę cyfrę. Ma tylko 16 dni i tyle śpi?! Pytałam położna o to, ale jak najdłuższy sen trwał około 5 godzin. Kazała się nie martwić. Najbliższa wizyta w piątek, i co jeśli znowu mało przybierze?
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze Geraldowi potrzeba tyle snu i malo jedzenia? Bedziesz u lekarza to zapytasz i nie martw sie na zapas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sporo trochę tych ubranek
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ...
Cytat:
teraz mnie zaskoczyłyscie Dziewczyny jak jest ze znieczuleniem u dentysty jak sie karmi cycem? Zaczyna mi sie zab odzywac, ktory miałam wyrwac po porodzie Rybka - Maja rzadko odbija w pionie. Zazwyczaj kłade ja na brzuszku i poklepuje lekko plecki to wtedy odbije ze trzy razy pod rzad . Aha . Śniło mi sie że Miki urodziła w autobusie Tak myśle że przeciez ona juz po , a moze mi sie z Anka pomyliło ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-11-24 o 07:39 |
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sie nie martw bo na pewno przybiera prawidlowo ![]() No i zostalysmy same z mala, TZ pojechal do mechanika i wroci pewnie dopiero kolo poludnia jak nie pozniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-24 o 07:39 |
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to sie przekładam na drugi bok I ide dalej spac, dla mnie to srodek nocy :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko a w końcu konsultowalas to z pediatra?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jakos spac mi sie juz nie chce :PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Malwina wczoraj zasnela o 18 i pobudkę zrobila o 5.30 ja jeszcze leżałam i w rezultacie wstalam po 7 na śniadankoMaz pojechał na zajęcia, potem do mojego brata i zostałam z cora sama i bede odczytywać z komórki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2488 |
|
Wtajemniczenie
|
asist
ostatnio na forum z pierwsza cora tez przy koncu bylam takze jak rodzilam juz nie mial mi kto za bardzo gratulowac kazdy juz na mamusiowym siedzial;![]()
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się witam dalej w dwupaku
![]() W nocy skurcze były, ale nie regularne i nie nasilały się aż tak bardzo, więc nie panikowałam. Idę się szykować i będziemy zbierać się do szpitala na ktg, pewnie mnie zbadają, więc dowiem się czy rozwarcie coś poszło do przodu czy stoi w miejscu Narazie czuje sam ból w podbrzuszu no i brzuch znowu cały twardy :/ i jeszcze rano mnie zmolestowało w toalecie, więc w sumie liczę się z tym, że w każdej chwili może coś się ruszyć
|
|
|
|
#2490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Ostatnio moje dziecko ulewa jak fontanna az oddechu wczoraj nie mogla złapac. Teraz meczy sie z kupa... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.

)
. A ruchliwy to on tez jest, nogi i rączki zwłaszcza. Rączkami nawet sie po buźce bije, tak wali, ze pewnie któregos dnia siniaka tam zastaniemy. 
straszny płacz ale żadne bączki nie szły, kupka była wcześniej, brzuszek miękki, nie podkurczała nóżek tylko płakała i odbijało się jej, a na koniec jak się uspokoiła to zwymiotowała na mnie i siebie i to wszystkim co miała w żołądeczku
No i fajnie że dzieciaczki tak ładnie przybierają