|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
|
|
|
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
A tak ja byłam na babskim spotkaniu. Wysluchalam histori 4 porodów i każdy inny był. Najadlam się jak bąk i teraz odpoczywam.
A co to o obiadach nic dziś nie pisalyscie ? U mnie był krupnik i pierogi roboty mamy i mojej...pycha. Aa i upieklam ciasto marchewkowe. Gosia współczuje boli, Kurde ja też mam dziwne przeczucie że urodze wcześniej...cholera oby już w styczniu a nie wcześniej... Ceny badań w uk masakra, teraz rozumiem bieganie po lekarzach znajomych w czasie urlopu w pl. Mój syn zawsze jak coś jem lub pije to rzuca się i wije, bardzo często tak mocno, że az mną szarpie, albo ręką mi z brzucha spada ...może ma zajawki na boksera po tatusiu ...który kiedyś uprawiał ten sport ![]() Chyba idę spać
|
|
|
|
#2073 | |||
|
Raczkowanie
|
Witajcie po dłuugim dniu. Przyznaję bez bicia że do końca wątku dzisiaj dopisanego nie doszłam, ale nie wiem czy dam radę, to na raty się wpiszę
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Starynkiewicza czemu lekarz stamtąd aż odradzał? Dziś tam wpadliśmy po sr z głębokim przekonaniem że wywalą nas na zbity pysk Ale o dziwo zaprosili nas na porodówkę, bo jedna z sal była wolna, i położna odpowiedziała na wszystkie pytania, a trochę ich było Przy czym odpowiadała z humorem i jakoś tak rozbiła fajnie zdenerwowanie miejscem i tematem, chociaż akurat niekoniecznie do każdej sprawy podejście podzielam. Ale więcej mogę jutro napisać gdyby ktoś był zainteresowany, bo dziś już mózg mi się wyłącza sam ![]() Cytat:
Ale na szczęście na razie nie zniechęcają go głupie komentarze więc planujemy i poród razem i potem ile się da urlopu na zapoznanie z maluszkiem we 2.[QUOTE=gosia261282;4384543 4 Nie śpię od 4.[/QUOTE] Ja od ok. 2 |
|||
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że tak szybko rośnie- jestem pewna, że już niedługo wyjdziecie do domku
|
|
|
#2076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super ![]() Co do zakazu przytulanek- przypuszczam, że w bezpieczniejszym terminie lekarz odwiessi zakaz ale póki co lepiej nie ryzykować. W sumie trochę przyzwyczailam się do tego braku - plamienia na początku też spowodowały zakaz na długi czas "trochę" po porodzie bedzie czas na nadrabianie. Jeszcze nie wiem jaką antykoncepcje wybierzemy, ale - chociaż zarzekałam się, że już nigdy- myślę nad tabletkami. Z tym, że jednoskładnikowymi. Koleżanka brała właśnie podczas karmienia. Tyle, że tutaj chwila opóźnienia i może być psikus
|
|
#2077 | |
|
Rozeznanie
|
Iwantyou, super, że Dominik przybiera i doi z butli. Niedługo już wyjdzie do domu.
Cytat:
Nie widziałam nigdzie miejsc parkingowych dla ciężarnych. A przydałyby się, bo coraz ciężej wyjść z auta na standardowym miejscu. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
dla Dominika, jeszcze trochę i będzie w domku, bo super sobie radzi .Na pewno wszystkie mamy smacznie śpicie, a ja kurde nie mogę Cały czas męczy mnie zgaga i czuje totalny ucisk na żołądku, taki jakbym się nażarła, aż powietrze ciężko złapać. A nic takiego nie jadłam, ani w dużych ilościach, zresztą kolacja była po 19 No nic piję kubek gorącej herbaty może przejdzie ![]() .Dobranoc
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na SR mówiła ze najlepiej jakby to robił mąż to wtedy lezysz na łóżku w pozycji ginekologicznej Mnie to jakoś nie przekonuje. ...ale sama nie wiem czemu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
Kurde jakieś koszmary miałam...nieprzyjemne..
Chyba spac mi się już nie chce...syn też już buszuje , chyba głodny ![]() Supcio że Dominik tak przybywa na wadze...a tak w ogóle mam sentyment do tego imienia Iwanty a co z tym lekiem na płuca kupiliście go? I generalnie jakie badania robili Dominikowi , pewnie mnóstwo dodatkowych że względu na wczesniactwo . Po ur dziecko dostaje też w szpitalu dwie szczepionki miał już? Tak z ciekawości pytam jak to się odbywa. Buziaki dla Was
|
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
IWANYOU super że Dominik tak przybywa ta granica 2 kilogramów jest magiczna,ale to absolutne minimum. Oby jak najszybciej pozwolili go zabrać MUMIMKU współczuję tej zgagi. Ja póki co nie wiem co to jest,i mam nadzieję,że tak zostanie. MIGOTKO mnie też się żołądek skurczył bo głodu tak intensywnie nie odczuwam. Za to dziś mnie tak mdlilo po śniadaniu że niestety zwróciłam posiłek. Jak zgłodnieje,to chyba jednak coś zjem. Mały jak tylko otwieram oczy a najczęściej o 6rano to już nie śpi i kopie łobuz,teraz się rozpycha konkretnie
|
#2083 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W szpitalu dostaliśmy pierwsza szczepionkę taka ktora dostają wszystkie dzieci po urodzeniu to żółtaczka. Tyle ze u nas ona sie właściwie nie liczy i czekają nas jeszcze 3 powtórne szczepienia ( dzieci donoszone maja 2) dodatkowo czeka nas szczepienie na blonnice gruźlicę krztusiec i wzw. Ale to dopiero w 43 dobie zycia. A jeśli chodzi o badania to mieliśmy rtg płuc w 4 dobie - prawidłowe usg głowy w 2,7 dobie - prawidłowe. Usg brzuszka w 2 i 18 dobie - prawidłowe badanie wzroku w 30 dobie - lewe oko ok na prawym retinopatia pierwszego stopnia w środę powtórne badanie. Morfologia Crp hormony mocz gazometria co 8 dni - wszystkie narazie prawidłowe. Konsultacja rehabilitacyjna i neurologiczna- prawidłowe no i przed piciem butelka powinnismy mieć konsultacje logopedyczna ale pani dr ma urlop wiec zaczęliśmy bez tego. No i jeszcze przesiewowe badanie słuchu - prawidłowe. Aha i jeszcze echo serca w 5 dobie rownież bez zmian. Mieliśmy jeszcze posiew z gardła i z pupy kiedy była afera z kupkami ale nic nie wyszło. A kupki sie naprawiły. Bede jeszcze naciskać na powtórne echo serca prZed wyjściem ( moj maz ma wrodzona niedomykalnosc zastawki i chce wiedzieć czy u Dominika nic sie nie pokazało). Dodatkowo codziennie jest oglądany i macany. No i to by było wszystko - tak mi sie wydaje. Jeszcze usg biodrem bedzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2085 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ja daję znać, że jesteśmy już w domu <może jakieś streszczenie z ostatniego miesiąca któraś mi zrobi?My się poznajemy, karmimy, śpimy, sikamy i kupkamy ![]() Jako świeżo upieczona mama mam już parę obserwacji: kosz mojżesza super sprawa-mała wędruje w nim z nami po całym domu; przewijak jest bardzo przydatny - po cc przewijanie na łóżku to koszmar...nie wyobrażam sobie takiego schylania za każdym razem; do nawilżania suchej skóry wcześniaka świetny jest linomag. Chwilowo tyle, bo Dorotka się budzi
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie jak większość z nas mam sto pytań pt: JAK TO JEST??? ale wiem, że nie masz czasu więc powstrzymam się od pytania Powiedz tylko jak Ty się czujesz po CC, czy rana bardzo ciągnie? Doszłaś już do siebie na tyle aby w miarę normalnie funkcjonowac?Aha no jedno pytanie zadam: ile noworodek zużywa pieluch na dobę? ![]() Buziaki dla Was
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!! poprosimy może jakąś fotkę... nieśmiało
|
|
#2088 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Emma!!! Szkoda, że nie wiedzialysmy, transparent byśmy uszykowaly
Noooo, i Twoje cenne rady są na wagę złota, szukam dziś kosza mojzesza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2089 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Em ma super że już jesteście w domku
![]() Iwanty dzieki za wyczerpująca odp , właśnie wzrok i słuch mnie interesowały, bo słyszałam że wczesniaczki czasem maja problemy zdrowotne. Trzymam mocno kciuki, żeby ze wzrokiem było ok i by reszta badań wychodziła dobrze jak do tej pory. A te dwie dawki wystarczą czy więcej musicie podać? Dominiki są uparte z reguły, także będzie dobrze. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2090 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() No to świetnie! A ile tak średnio Dominik przybiera na tydzień? Cytat:
Cytat:
Napisz w wolnej chwili więcej,opowiedź co tam u was. I foteczkę proszą ciocie wizażowe
|
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
U mnie ciezko bo sie przeziebiłam i to dosc mocno. Ale puszcza pomalu wiec jest dobrze. Remontujemy sie na całego mam nadzieje ze szybko skonczymy. Wyprawka sie kompletuje wiec idzie calkiem całkiem. |
|
|
|
#2092 |
|
Rozeznanie
|
Emma!
|
|
|
|
#2093 |
|
Rozeznanie
|
Emma, Dorotka, witamy!
|
|
#2094 |
|
Zadomowienie
|
Hej, witam się i ja- noc standardowa- 3 h snu w plecy, więc wstałam po 10!
Emma, witaj, cieszę się, że już jesteś w domu- czekam na zdjęcia (choćby w klubie). Ja też mam pytania- jak się odnajdujesz? Czujesz się już mamą pełną gębą? Jak baby blues? I jak sobie radzisz, masz jakąś pomoc? Iwanty, to już widzę, że niewiele brakuje do tej magicznej granicy no i jak rozumiem, chłopaczek całkowicie niemal zdrowy, mimo że tak wcześnie się urodził!
|
#2095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymajcie się zdrowo i radośnie dziewczynki
|
|
#2096 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() oczywiście jak większość , ja tez bym miała jakieś pytanie, ale również się powstrzymuję, wyobrażam sobie ,że masz dużo pracy ![]() Mam jednak nadzieję,że z czasem będziesz nam tu trochę opowiadać co i jak ![]() Cytat:
![]() Witam się ![]() Siedzimy właśnie w pokoju Beniego i ciężko pracujemy. TŻ zaczyna składanie mebli, no ciekawe czy dzisiaj wszystko zrobi, zważając ,że w pokoju nie ma lampy, a ciemno robi się dosyć wcześnie , a ja wykonuje najcięższą prace, bo muszę wszystko nadzorować. ![]() Tak więc miłej niedzielki dziewczyny . A tak w ogóle to usypiam bo zasnęłam dopiero po 3 a wstałam o 8 na siku, i już nie usnęłam. |
||
|
|
|
#2097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
No i mało brakowało, a urodzilabys pierwsza
|
|
#2098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz nic tylko się uczyć siebie nawzajem |
|
|
|
|
#2099 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
było nas dwoje, jest troje był brzuch, nie ma brzucha pewnie jakbym była bliżej terminu byłoby inaczej..a tak mózg dość długo się przestawiał na fakt "już po ciąży". Jak małej nie było ze mną ryczałam na samą myśl o niej..czemu inne mamy na sali mogą tulić swoje dzieci a ja nie? To były najgorsze chwile Obecnie śpimy na raty, dzień jest Dorotki-od karmienia do karmienia Pieluch idzie sporo...obecnie idzie nam 3 opakowanie dad![]() A cc? Najgorsze 2 tygodnie przeleżałam w szpitalu, więc teraz czuję się dobrze. Doświadczenie nie jest przyjemne-to po prostu operacja, jednak psychicznie się na nią nastawiałam bo ułożenie małej się nie zmieniało. Nie mam doświadczenia z sn więc porównywać nic nie zamierzam-powiem tak: w 1 dobie docierało do mnie co się stało, na 2 i 3 dobę boli i ciągnie, potem człowiek czeka na zdjęcie szwów-wówczas można się wyprostować Mi rana zagoiła się super, bo ją wietrzyłam w każdej wolnej chwili. Cytat:
Cytat:
chętnie odpowiem jak będę mieć wolną chwilę
|
|
#2100 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A pierwsze jesteśmy jako kobietki Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

To jest szpital uniwersytecki, więc przypuszczam, że przy każdym porodzie jest masa studentów...
Przy czym odpowiadała z humorem i jakoś tak rozbiła fajnie zdenerwowanie miejscem i tematem, chociaż akurat niekoniecznie do każdej sprawy podejście podzielam. Ale więcej mogę jutro napisać gdyby ktoś był zainteresowany, bo dziś już mózg mi się wyłącza sam
16.06.2012

dla Dominika, jeszcze trochę i będzie w domku, bo super sobie radzi .

<może jakieś streszczenie z ostatniego miesiąca któraś mi zrobi?