|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Ale bym chciała, żebyś się okazała czarownicą
tylko, że u mnie kompletnie nic się nie dzieje, musiało by sieknąć jak grom z jasnego nieba.Brawo mama!
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-24 o 10:38 |
|
|
|
|
#2523 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze jakiś ładny, recznie zdobiony album na zdjecia? Przyda jej sie napewno Ksiażke jakaś fajna? Kalendarz na 2014 ? Cytat:
O to tak jak u nas ![]() Zazdroszcze. Mi zostało jeszcze 7kg Od jutra ruszam z Ewka . Stres mam jak na maturze :P Będę musiała wstawac wczesniej I łapac chwile kiedy Maja jeszcze spi , bo pozniej przy jej drzemkach pieciominutowkach to nic nie zrobie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Ale nos jak świnka z ulicy sezamkowej miałam na chwile przed porodem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dalej robie cuda na kiju zeby mieć więcej: piję Karmi, biorę ten Ricinus Communis, okłady z ciepłej pieluchy, ciepły prysznic, herbatki laktacyjne, dużo wody, sporo nabiału jem nie słyszałam o innych metodach bo pewnie bym jej jeszcze wypróbowała też bym poćwiczyła, ale jeszcze muszę poczekać ![]() skończyła mi się @ poporodowa ![]() boziu, już chcę swoją pralkę mieć bo tak muszę zadzwonić do mamy żeby przyszła posiedzieć z małą a ja muszę lecieć do niej wstawić pranie Nelkowe bo tyle się tego nazbierało, szczególnie pieluch tetrowych
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-24 o 10:49 |
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaa
no to nie wiem :P ![]() Ja też chciałam ewke ale wyczytałam ze po cc nie mozna bo ma za ciażkie cwiczenia nabrzuch ![]() macie jakies cwiczenia dla tychpo cc ale fajne jakies ;p ? ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Lineczko- nie jestes sama. Jeszcze ja dołączam do 100 kg nadwagi
|
#2526 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ale mnie też zostały kg, w sumie to jeszcze 3 z ciąży a w w planach mam zrzucić łącznie 7
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle w piątek odebrałam Neli pesel i musimy złożyć o to becikowe żeby jak najszybciej dostać :P i będziemy próbowali dostać ten drugi zasiłek ten dodatkowy 1000 ale nie wiem czy nam się uda bo mój TŻ się wychylił że pracujemy oboje w tym roku i pani z GOPSu chce jeszcze zaświadczenia o zarobkach za październik tego roku plus jeszcze oczywiście zaświadczenia o dochodach z US za zeszły rok ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- no niby tak :P ja miałam plan że przy porodzie tak co najmniej 30 kg mi spadnie, ale troszeczkę nie wyszło
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć Mała na wieczór miała atak kolki, tak strasznie piszczała Mąż zadzwonił po teściową i siedziała z małą do 7 rano! Nam kazała iść spać, bo kilka nocek z rzędu mieliśmy zarwanych. No złota kobieta Podaliśmy wczoraj i dzisiaj espumisan. Ciekawe czy będzie poprawa Piję też melisę i herbatę z kopru żeby mała z moim mlekiem dostawała.
|
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka ja kurtki polecam z goodlookin . Pierwszy raz zamowilam przez internet kurtke i jestem mega zadowolona. Zamowilam 2 rozmiary bo nie byłam pewna i jedna musze zwrócić w tym tygodniu.
De jeśli będzie wiotki albo wzmozony to będzie rehabilitowany. Rehabilitantka przy wypisie twierdzila ze jest ok i wystarczy masowanie shantalem. Mao to skoro macie oboje tesciow to zrrobcie prezent wspolny, Zuzkowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też spokojnie wchodzę w spodnie sprzed ciąży. W końcówce ciąży ważyłam 52 kg, po porodzie 47 kg, a teraz już 45 kg
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Po porodzie coś poprzekręcało mi się w brzuchu, bo ile nie zjadłabym to w ogóle nie czuję się najedzona
|
|
|
|
#2531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mają fajne kurtki to trzeba przyznać bo już tam kiedyś oglądałam ![]() Cytat:
teraz czuję się przy Tobie jak spaślak http://allegro.pl/fisher-price-lezac...704398955.html
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#2532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Tyle to ja ostatnio chyba do komuni wazyłam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
już sobie poszłam na spacer z małą... leje ![]() chyba jak mała wstanie to Frida pójdzie w ruch bo coś w nosku jej charcze
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-24 o 11:10 |
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jest tu jakas mama której dzidziuś spi w osobnym pokoju?
Majka ma kosz na styk a jej łozeczko stoi w pokoju obok I nie wiemy co robic .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahah, ja nawet nie pamiętam czy kiedykolwiek tyle ważyłam ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Kacper spiw swoim a my obok ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Odkładaj mała w dzien tam, niech sie przyzwyczai, mój przyzwyczajony ze tam śpi, tam jest rzebierany, wiec nie mam problemu. A my z pokju obok wszystko słyszymy
|
|
#2536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny dajecie mi nadzieję, że się nie przeterminuje
Lineczka a Tobie czasem czop nie odszedł wcześniej? A właśnie miałam pisać, orgazm w 40 tyg ciąży jest dziwny - oczywiście meeega przyjemny ale przy tym skurczu dostałam takiego, że aż się brzuch wygiął w bok i tak został na dłuższy czas :P Myśleliśmy, że Mikołaj się w końcu wkurzy, że go tak dziabiemy i postanowi wyjść ale nic z tego :P ![]() Cytat:
Pięknie zrzucacie dziewczyny! Wszystkim gratuluję i trzymam kciuki za dalsze kilogramy. Miki to ile Ci zostało - 2 kg? Rybka może jakieś takie ogólnorozwojowe ćwiczenia rób, żeby jednak mięśni brzucha jeszcze nie nadwyrężać. Na pewno coś znajdziesz! Miki jak to miło, że teściowa pomogła, przynajmniej się wyspaliście i macie siły na kolejne dni. Kyte to będziecie mieli dwie maty A już teściowa nie może zrezygnować z zamówienia? Najwyżej jedna będzie u Was, druga u niej - nie trzeba będzie wozić. Tylko się zastanawiam czy Wy nie mieszkacie czasem razem?
|
|
#2537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzidzia- mi sie wydaje, ze moj jest wiotki. Nawet przy karmieniu, jak podnosze jego reke do gory to ona bezwiednie opada. Oczywiscie nie zawsze tak ma. Jak poznac te wiotkosc?Bo tu na takie rzeczy prawie nie zwraca sie uwagi. ktosiula- niech sie wreszcie cos rozkreci. ![]() Maly nie ma kolek, raczej tradycyjne bole brzuszka. Wczoraj dostal na noc troche MM bo ze zmeczenia chyba mialam za malo mleka, bo wisial na cycu dwie godziny.Jak jest tylko na moim mleku to takich akcji nie ma. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-11-24 o 11:41 |
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzidzia połóż małego na plecach, weź go złap za rąki i tak delikatnie pociągnij w górę, jak się będzie starał podciągać to jest ok przynajmniej u nas pediatra tak sprawdza na wizycie i położna jak była to też tak sprawdzała
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane! pierwszy raz z telefonu pisze;p bo jescze z z M.lezakujemy....:rolleyes :
nasz kot tez uwielbia kosz w wozku i lozeczko niestety...az sie boje co to bedzie jak Marysia juz bedzie tam spac! na razie w lozeczku mamy suszarke do bielizny,to ja powstrzymuje hehe. ja opuchnieta jestem od tygodnia,wiec to chyba nie na,porod! a jutro zaczynam juz 39 tydzien ![]() Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zjadlam platki i brzucg mnie boli;/
|
|
#2543 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko od wczorajszej kąpieli jest grzeczne, aż za grzeczne, czuje w kościach że skumuluje się popołudniu i będzie ostra jazda, a jedziemy do przyjaciół w odwiedzinki
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziakk napisała że czuje siw fatalnie,nie śpi wcale, jest wyczerpana i opada z sił. ma rownież problem z karmieniem, czekaja na wyniki i chca wracac do domu
dla nich mocne---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- nie kracz bo wykraczesz, Kacper od 30minut leezy sam w łózeczku i sobie gada, ciekawe jak długo...
|
#2545 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..
Cytat:
Cytat:
Śmiejemy się z Damianem że się gadatliwy zrobił ![]() Cytat:
dla teściowej Naprawdę złota kobieta ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ogólnie trzymam za rodzące ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Dzień dobry Ależ spędziliśmy cudowną nockę z mężem Dzwoniłam do rodziców i dowiedziałam się że Jaś rano znów miał problem z brzuszkiem ale zrobił kupkę i przeszło Także dał dziadkom pospać :p.Ja rano ściągnęłam pokarm i z jednej piersi udało się ściągnąć 125ml a z drugiej 100. Niedługo podrzucimy rodzicom mleko i jedziemy do Rzeszowa na zakupy
|
|||||
|
|
|
#2546 |
|
Rozeznanie
|
Witam się niedzielnie.
Jeszcze w dwupaku i jakoś nie czuje, że miałoby się to dziś zmienić. Ktosiula skoro jesteś napuchnięta to pewnie kwestią czasu jak się rozpakujesz. Współczuję wszystkim mamusiom waszych kłopotów brzuszkowych, ale na pocieszenie dodam, że mnie to też niedługo czeka. Malinka jak się czujesz? Ania pewnie już urodziła i Ola pewnie też.
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..
Dzień dobry niedzielnie
|
|
|
|
#2548 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, nie mam szans Was nadrobić...ech...
Dla Zuziaka wielkie kciuki i ściski przesyłające ciepłe myśli. U nas raz dobrze, raz niezbyt...wczoraj byłam tyci tyci od załamania się, jeżeli chodzi o karmienie, moja Ari zjada już 90 ml mojego mleka inaczej kompletnie się nie najada. Poza tym ja mam straszną ale to straszną anemię i moje mleko do du... się nadaje. A do tego jeszcze popękały mi brodawki i Mała mnie tak podziabała, że jak Ją dostawiam ( na wieczór potrzebuje bliskości i czasami w ciągu dnia) to po prostu łzy z bólu, pięści zaciskam i tylko czekam aż ból zelżeje. Do tego jeszcze moje stawianie mnie na nogi po porodzie kosztuje nasz budżet 100 zł za witaminy i 25 zł za żelazo... szlag,...szlag,... przepraszam, że tak marudzę ale ja już nie wiem co mam robić...z tym karmieniem...z moją dietą.... Ari się budzi więc znowu uciekam... |
|
|
|
#2549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a probowalas smarować mascia brodawki? albo karmic przez kapturki? anemii współczuję ![]() Cytat:
ale ja już taka ponad tydzień chodzę i nic...a koleżanka od 36 tygodnia i tez nic
|
||
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, dasz rade, dacie rade!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

tylko, że u mnie kompletnie nic się nie dzieje, musiało by sieknąć jak grom z jasnego nieba.

chociaż TŻ mówi że dużo już zgubiłam 
KCIUKI DLA ANI
nie słyszałam o innych metodach bo pewnie bym jej jeszcze wypróbowała 

Mąż zadzwonił po teściową i siedziała z małą do 7 rano! Nam kazała iść spać, bo kilka nocek z rzędu mieliśmy zarwanych. No złota kobieta
Piję też melisę i herbatę z kopru żeby mała z moim mlekiem dostawała.