Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-24, 10:30   #1651
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Madziula, Nikii, Martuszka idziemy na Igrzyska Smierci wiec szalu nie ma ale zawsze wyjscie jakies tzn mi sie 1 czesc podobala wiec stwierdzilismy ze sie przejdziemy na 2

Hania zasypia i juz 4 raz chce uciec z lozeczka, zastanawiam sie czy to byl dobry pomysl z tymi wyjmowanymi szczeblami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

A co do chodzenia powiem Wam ze ja tez jestem slabsza. Normalnie na ponad 2 godz wychodzilysmy na spacery a teraz po godzinie juz mam dosyc. Wozka mi sie nie chce pchac, jeszcze w tych ciezkich ciuchach zimowych to juz w ogole

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 10:50   #1652
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Carolyna to musial być naprawdę szybki numerek
To z opisu wynika że były to już sekundy przed omdleniem. Niestety w ciąży może Nam się to często zdarzać , najważniejsze to kiedy już czujemy że robi Nam się słabo to usiąść , i w miarę możliwości zawołać kogoś / poprosić o pomoc.

Madziula no nie sama się dziwię że tak wytrzymałam długo, mimo że mi brzuszek wywaliło dość szybko
E tam ja też czasem w niedziele piorę , odkurzam :P
To na ile jedziecie do mamy ??

Vampirka najlepszego Zrób mu prezent i nie zjedz całej rybki
Stary 2013-11-24, 11:31   #1653
ilkas
BAN stały

Hej kochane
Ale ja za Wami tęskniłam
Idę Was choć troszkę nadrobić
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 11:38   #1654
meniaa94
Wtajemniczenie

madziuuula wiesz dużo zależy od jednostki w której służysz i od dowódcy,kapitana i takie tam ... a jak wiem on ma bardzo kiepskich ... a z poligonu w ogóle wyjść nie może ... ostatnio jak mój dziadek zmarł to nie dostał nawet wolnego mimo,że nie miał ani służby ani poligonu,po prostu normalny dzień pracy ... jedynie by dostał na matkę,ojca,teścia,teściow ą i może rodzeństwo ... no zobaczymy jeszcze jest troszkę czasu do maja

Nikii89 no jeszcze nie jest w 100 % pewne kiedy ma dokładnie poligon ale na pewno w maju także nawet jakby był przy porodzie to nic nie zmieni jak by pojechał po porodzie na minimum 2 tygodnie i wtedy bym musiała liczyć na mamę bo na jego matkę nie mam co liczyć,nawet nie chcę aby przyjechała ...

martuszkao wiesz jak będzie cc to wątpie,że by poczekała bo wtedy jest umawiane zobaczymy jak to będzie ...
A co do męczenia się to witam w klubie,wejśc dla mnie na 3 piętro to jest udręka zwłaszcza,że my mieszkamy na 3 piętrze i rodzice też ... a czasem jeszcze trzeba wyjść z psem częściej

sylvuniaa84 witamy nową mamuśkę

VwVampirka gratulacje 6 rocznicy bycia razem oby do końca życia i jeden dzień dłużej
Ale wiesz mój tż nie będzie na miejscu nawet,jak coś 40 km od miasta albo jak poligon zrobia gdzieś dalej jeszcze - to dalej ...
Stary 2013-11-24, 11:45   #1655
Seleniti
Zadomowienie

Dzień dobry

Nikii jego mama w ogóle na ten temat z nim nie rozmawia, TŻ też zalatany, więc za bardzo nie było ostatnio kiedy z nią porozmawiać, więc czy zaczęła się cieszyć czy dalej pisze czarne scenariusze to nie mam pojęcia co do jego taty to dopiero w piątek wypuszczono go ze szpitala, nie czuje się najlepiej, więc postanowiliśmy z TŻ zaczekać do jego wyników badań , albo do momentu kiedy będzie widać poprawę, żeby nie narażać go na stres, bo nie wiadomo jaka by była jego reakcja..

Vampirko na męża. i wszystkiego najlepszego dla Was

Carolyna uważaj na siebie Słońce.

Ilkas w końcu zawitałaś

witam nową mamusię

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 11:46   #1656
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

hej dziewczyny!

nadrobilam Was z 2och dni, ale sie do niczego nie odnosze, bo wszystko i tak juz nieaktualne

u mnie kicha... moja szefowa sie rozchorowala, lezala w szpitalu, miala wycinane kamienie z woreczka zolciowego, a to powiazalo sie z tym, ze ja w kawiarni bylam sama. brzuch zaczal mi twardniec, jakies takie tempe bole, ktore nie wiem do czego przypisac. mam nadzieje, ze jutro juz wroci do pracy, ale cala sytuacja zmusila mnie do podjecia decyzji o isciu na zwolnienie, jako, ze niestety nie mam warunkow w pracy odpowiednich dla mnie szkoda, bo planowalam isc na zwolnienie dopiero okolo marca mam nadzieje tylko, ze lekarka nie bedzie robila mi zadnych problemow w zwiazku z tym, ale ja po prostu nie jestem w stanie dluzej ryzykowac zycia mojego dziecka, nie po to tyle sie staralam o zdrowa ciaze, zeby stracic ja w tak glupi sposob.

we wtorek tez mialam tak niskie cisnienie, ze ledwo chodzilam, bodajze Kasiab tez miala taka sytuacje. kawa nie pomogla, a ja caly dzien chodzilam pijana. krecilo mi sie w glowie, przy kazdym schyleniu odplywalam. cisnienie 100/50. ja generalnie raczej niskie cisnienie mam, ale w ciazy to cisnienie mnie dobilo. no coz, mam tylko nadzieje, ze szefowa nie bedzie miala mi tego za zle, ale poniekad jest to jej wina, bo o ciazy mojej wiedziala od samiuskiego poczatku, a kogos na zastepstwo zaczela szukac dopiero co, a miedzy prawda a Bogiem bardziej ja szukalam kogos anizeli ona. nie moge ryzykowac kolejnych nieplanowanych dostaw, zatkanych rur, chorob innych ludzi... to nie na moja glowe i nerwice...

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 11:50   #1657
janeczka7891
Zadomowienie

Hejka
Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
A piłaś coś, jak tak często chodzisz do wc.
Też mi dziś źle się spało. Denerwuje mnie ciagle leżenie na tym lewym boku, bo mnie ramię potem boli i biodro (...)
właśnie specjalnie nie, chyba o 20 wypiłam piwo bezalkoholowe 0,3l. Specjalnie nie pije na noc bo te czesto sikanie mnie do szału doprowadza. Jak już zasnę to ok ale jak tak spać nie mogę to
Nikii ja w pierwszej ciąży też często tak latałam do kibelka ale jak miałam już sporyyy brzuch ok 7 m-ca.

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Troszkę musze Was nadrobić,ale zrobię to później ... wczoraj około 16:00 przyjechał tż z poligonu i musiałam Go troszkę wymęczyć,teraz musiał na chwilę pojechać na zajęcia i wróci na kilka godzin... ale na krótko bo do 23:00 ma znów się zjawić na poligonie ...
i się dowiedziałam,że w maju prawdopodobnie może mieć też poligon a ja mam termin na początek maja i jak z pracy normalnie to by go puścili ale z poligonu nie ... Zobaczymy jeszcze jak to będzie ... Najwyżej ujrzy córeczkę kilka dni później
Idę zrobić śniadanko i się ogarnąć ...
no niestety nie zawsze jest tak jak byśmy chcieli. Mój też nie wiadomo czy (o ile bedzie tu dalej pracował) zdąży tak przyjechać żeby był przy porodzie. Wątpię w to.

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
(...)

bo Janeczka uraczyła nas szybkim numerkiem
noooo co za kobiiittttyyyyy hehe wiedziałam, ze zaraz Wam się to tak skojarzy Wiecie bo ja bardzo delikatna jestem ;p

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Generalnie przepis jest banalnie prosty. Czekolada jest gesta, kremowa i jak dla mnie slodka mimo, ze robie zawsze w wersji z czekolady gorzkiej. Potrzebne sa 3 skladniki: czekolada, tak jak pisalam najlepsza jest gorzka, ale jak ktos lubi ekstremalnie slodki rzeczy to mozna uzyc mlecznej a nawet bialej (wtedy czekolada jest duzo bardziej plynna), mleko 3,2% i smietana 30%. Proporcje sa nastepujace jedna porcja czelokady i mleka i pol porcji smietany, tak wiec powiedzmy, ze robimy jedna porcje:
100ml mleka,
100 g czekolady,
50 ml smietany.
Wszystko gotujemy, starajac sie mieszac bo wtedy lepiej gestnieje. Zagotowujemy i gotowe. Mozna jeszcze troche ostudzic i jeszcze raz zagotowac, wtedy bedzie maksymalnie gesta. Uzywala roznych czekolad do tego, ale najlepsza jest niegdys polskiej firmy na W...

Wow prosty przepis, a jak sie rozpisalam
koniecznie wypróbuję )

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam

Dziś z TŻ mamy 6 rocznicę bycia razem... ale nie będziemy jej świętować. Ustaliliśmy, że teraz zmieniamy datę świętowania na datę ślubu Chociaż przyszło mi do głowy, by zrobić coś specjalnego... ale TŻ i tak cały dzień w pracy i znowu wróci dopiero wieczorem...
(...)
wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Madziula, Nikii, Martuszka idziemy na Igrzyska Smierci wiec szalu nie ma ale zawsze wyjscie jakies tzn mi sie 1 czesc podobala wiec stwierdzilismy ze sie przejdziemy na 2

Hania zasypia i juz 4 raz chce uciec z lozeczka, zastanawiam sie czy to byl dobry pomysl z tymi wyjmowanymi szczeblami

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

A co do chodzenia powiem Wam ze ja tez jestem slabsza. Normalnie na ponad 2 godz wychodzilysmy na spacery a teraz po godzinie juz mam dosyc. Wozka mi sie nie chce pchac, jeszcze w tych ciezkich ciuchach zimowych to juz w ogole

ja mam dokładnie tak samo :/ Kiedys to spacer 3h normalka a teraz z ledwością 1h.

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Hej kochane
Ale ja za Wami tęskniłam
witaj Co u Ciebie?

Ehhh no i ja zasnęłam chyba coś ok.4 masakra TZ rano był w Kosciele, teraz robi obiad a ja oczywiście przy Wizażu hehe
Stary 2013-11-24, 11:55   #1658
meniaa94
Wtajemniczenie

janeczka no masakra ... my to się mamy,tylko u mnie ciekawe czy w ogóle by go wtedy wypuścili żeby mnie w szpitalu odwiedził ...
Stary 2013-11-24, 11:57   #1659
sylvuniaa84
Zadomowienie

może macie do polecenia jakieś ciekawe tuniki na allegro? takie najlepiej juz sprawdzone?
Stary 2013-11-24, 12:02   #1660
Seleniti
Zadomowienie

Drogie Panie miłego dnia Wam życzę zwijam się na zakupy postaram się zajrzeć wieczorkiem

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 12:27   #1661
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Fajnie że teściowie sie już przenoszą
tak szczerze, to teraz czuję, że odżyję

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
Też jakoś nie mogłam się ułożyć do spania, w każdej pozycji nie wygodnie
.
ja też miałam problem z zaśnięciem, ale jak mąż pojechał do pracy, godzinę się męczyłam, z boku na bok, w końcu zasnęłam chyba na plechach

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
może macie do polecenia jakieś ciekawe tuniki na allegro? takie najlepiej juz sprawdzone?
oo, ja tez poproszę

Justynka a to Ty kupowałaś tą tunikę? http://allegro.pl/sliczna-wygodna-su...728278059.html Jaki rozmiar zamawiałaś, bo myślałam nad eską, ale nie wiem, jak one wypadają, czy większe czy normalnie jak zwykłe ubrania ?

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2013-11-24 o 12:32
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 12:28   #1662
Nikii89
Zakorzenienie

Ilkas witaj martwiłyśmy się

Seleniti pewnie się cieszy co do taty TŻ myslę że podjeliście dobrą decyzję

Janeczka a ja od początku do końca ciąży i to było dość uciążliwe bo szłam siku przed wyjazdem gdzieś , a jak wsiadałam do auta to już musiałam znów iść

Sylvunia ja dopiero zamówiłam podawałam linka wyżej jak przyjdzie to ocenię :P

Trzeba zabrać się za obiad :P
Stary 2013-11-24, 12:39   #1663
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

nadrobilam Was z 2och dni, ale sie do niczego nie odnosze, bo wszystko i tak juz nieaktualne

u mnie kicha... moja szefowa sie rozchorowala, lezala w szpitalu, miala wycinane kamienie z woreczka zolciowego, a to powiazalo sie z tym, ze ja w kawiarni bylam sama. brzuch zaczal mi twardniec, jakies takie tempe bole, ktore nie wiem do czego przypisac. mam nadzieje, ze jutro juz wroci do pracy, ale cala sytuacja zmusila mnie do podjecia decyzji o isciu na zwolnienie, jako, ze niestety nie mam warunkow w pracy odpowiednich dla mnie szkoda, bo planowalam isc na zwolnienie dopiero okolo marca mam nadzieje tylko, ze lekarka nie bedzie robila mi zadnych problemow w zwiazku z tym, ale ja po prostu nie jestem w stanie dluzej ryzykowac zycia mojego dziecka, nie po to tyle sie staralam o zdrowa ciaze, zeby stracic ja w tak glupi sposob.

we wtorek tez mialam tak niskie cisnienie, ze ledwo chodzilam, bodajze Kasiab tez miala taka sytuacje. kawa nie pomogla, a ja caly dzien chodzilam pijana. krecilo mi sie w glowie, przy kazdym schyleniu odplywalam. cisnienie 100/50. ja generalnie raczej niskie cisnienie mam, ale w ciazy to cisnienie mnie dobilo. no coz, mam tylko nadzieje, ze szefowa nie bedzie miala mi tego za zle, ale poniekad jest to jej wina, bo o ciazy mojej wiedziala od samiuskiego poczatku, a kogos na zastepstwo zaczela szukac dopiero co, a miedzy prawda a Bogiem bardziej ja szukalam kogos anizeli ona. nie moge ryzykowac kolejnych nieplanowanych dostaw, zatkanych rur, chorob innych ludzi... to nie na moja glowe i nerwice...
jeśli chodzisz na nfz to przygotuj sobie dobre argumenty, bo moze byc ciężko ze zwolnieniem, u prywatnego gin też cos powiedziec trezba ale generalnie z opowiadan przewaznie się udawało
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 12:46   #1664
santom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
jeśli chodzisz na nfz to przygotuj sobie dobre argumenty, bo moze byc ciężko ze zwolnieniem, u prywatnego gin też cos powiedziec trezba ale generalnie z opowiadan przewaznie się udawało
Kochanie, pracuje i mieszkam w Norwegii tutaj jest cos takiego jak svangeskap penger czyli pieniazki, ktore dostane sie z tutejszego urzedu pracy przez to, ze pracodawca nie jest w stanie zapewnic odpowiednich warunkow pracy i tu miedzy innymi chodzi tez o obciazenie psychiczne w pracy. takze mam nadzieje, ze wyjdzie o ile ja nie spale i nie zdecyduje sie jednak na dalsze ciagniecie tego. bo ze mnie taka bohaterka: tutaj gadam, a jak przychodzi co do czego to mam cholerne poczucie obowiazku, ktore czasem moze mnie zgubic

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-11-24, 13:04   #1665
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam się niedzielnie.

Leje u mnie jak z cebra i jest szaro i ponuro... chciałam na spacer iść i chyba nici z niego... No ale po południu mają wpaść do nas znajomi z 10 mc Emilką więc będzie fajnie

Mała, Vampirka dziekuję za wsparcie mama dzisiaj tak ja przypuszczałam ma ciche dni, w ogóle ze mną nie rozmawia... Służbowo... Ja ją traktuje normalnie... Tradycyjnie musi minąć kilka dni żeby jej przeszło...

Vampirka na tz za to że na ciebie nakrzyczał. No ale w sumie to i potem przeprosił... Nie przejmuj się nawet facetom się zdarzają takie niepohamowane wybuchy...

janeczka jak w końcu nocka pospałaś chociaż chwilkę???

kasian udanego po południa z małżem na co idziecie??? Na Igrzyska Smierci???

Niki to musisz uważać na siebie...

Martuszkao pytałaś o prezenty dla Tż - na mikołaja kupiłam mu nową książkę sapkowskiego no i 3pak slipków z Hendersona - na życzenie.
A pod choinkę nie mam jeszcze pomysłu, rok temu dostał ode mnie latarkę takiej fachowej firmy ale nie pamietam nazwy

Ilkas nareszcie, gdzie się podziewałaś..? marwtiłyśmy się...

Selenti udanych zakupów

Ramonka kupowałam S/M a normalnie nosiłam 36. Także będzie super.

Zmykam na obiad

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 13:12   #1666
agus7ia
Raczkowanie

Nie cierpie takiej pogody i takiej szarug

Ja chce slonce
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 13:16   #1667
gosius91
Zakorzenienie

Hej

My już z godzinkę po obiadku, teraz relaks, jeszcze z samego ranka, musiałam zrobić porządek z akwarium - jak nie byłam w ciąży sprawiało mi to większą przyjemność, a teraz się muszę prosić o pomoc

Dzwoniłam do koleżanki, bo jutro mam jechać na te badania. No i Odczyn Coombo kosztuję 45zł - Do tego dojdzie mocz i morfologia 22zł. Czyli jutro zostawiam 67zł.

Same wydatki się szykują do końca roku..

Dzisiaj znowu głowa mnie bolała - zmierzyłam temp - a tam niby tylko 37,1 - ale wzięłam paracetamol.

Oglądałam ciuszki dla niemowlaków w H&M - ja chce znać płeć!

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 13:19   #1668
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Generalnie przepis jest banalnie prosty. Czekolada jest gesta, kremowa i jak dla mnie slodka mimo, ze robie zawsze w wersji z czekolady gorzkiej. Potrzebne sa 3 skladniki: czekolada, tak jak pisalam najlepsza jest gorzka, ale jak ktos lubi ekstremalnie slodki rzeczy to mozna uzyc mlecznej a nawet bialej (wtedy czekolada jest duzo bardziej plynna), mleko 3,2% i smietana 30%. Proporcje sa nastepujace jedna porcja czelokady i mleka i pol porcji smietany, tak wiec powiedzmy, ze robimy jedna porcje:
100ml mleka,
100 g czekolady,
50 ml smietany.
Wszystko gotujemy, starajac sie mieszac bo wtedy lepiej gestnieje. Zagotowujemy i gotowe. Mozna jeszcze troche ostudzic i jeszcze raz zagotowac, wtedy bedzie maksymalnie gesta. Uzywala roznych czekolad do tego, ale najlepsza jest niegdys polskiej firmy na W...

Wow prosty przepis, a jak sie rozpisalam
na pewno wypróbuję Twój przepis, ale dziś się najadłam świeżej drożdżówki u teściowej i jestem już zasłodzona :P
Cytat:
Hej kochane
Ale ja za Wami tęskniłam
No masz co nadrabiać :P gdzieś Ty była?????
Cytat:
Moja prywatna na każdej wizycie się pyta czy chcę zwolnienie

Ja jutro planuję powiedzieć koleżankom w pracy o ciąży
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 13:23   #1669
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
moja gin się zawsze pyta, czy nie trzeba zwolnienia, nawet prosić się nie trzeba tylko, że ja nie miałabym komu dać tego zwolnienia, chyba, że z PUP przyjdzie mi oferta pracy np. w markecie, no to dźwigania tam jest sporo

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Ramonka kupowałam S/M a normalnie nosiłam 36. Także będzie super.

Zmykam na obiad
o, to super, chyba tez zamówię
podobają mi się kolory :brąz i kremowy, tylko czy ten brąz nie jest zbyt ciemny? Nie lubię brązów, ale ten wygląda bardziej jak caffe, a ten kremowy znowu boję się, że za jasny i będzie do założenia na raz

i smacznego

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość

Oglądałam ciuszki dla niemowlaków w H&M - ja chce znać płeć!
oj, coś czuję, że jak poznamy płeć, to będzie istne szaleństwo na wątku

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2013-11-24 o 13:28
Stary 2013-11-24, 13:27   #1670
santom
Zakorzenienie

a w norwegii piekne slonce
gotuje barszcz ukrainski dzis, potem spacerek z mezusiem i niedzielny opie..rdaling

brzuszek mi tak rozkosznie podskakuje nadal nie moge uwierzyc w ten malenki Skarb ktory u mnie rosnie... mamusie, kiedy do Was dotarlo, ze na swiat powolalyscie malutkie istnienie? ja teoretycznie zdaje sobie z tego sprawe, ale to nadal abstrakcja dla mnie jest
czytajac dzis opis porodu nemoska tez sie poplakalam, bo tak pieknie zakonczyla go i az sie nie moge doczekac samego porodu sie nie boje w sumie, bardziej przerazaja mnie wszelkie komplikacje. a tutaj juz lada chwila bedzie polowka za tydzien mam polowkowe usg
tesciom juz podeslalam linki do wozkow jakie mnie interesuja, zeby przypadkiem sie nie wychylili i nie kupowali czegos na wlasna reke, bo tesciu ma dziwny gust
no i za tydzien juz zaczniemy kompletowac wyprawke, bo narazie poki co dzidzia dostala od nas 2 komplety ubranek w nagrode, ze tak ladnie rosnie po kazdym usg ale tak to jestesmy goli i wesoli
no i macice mam juz na wysokosci pepka, bo nieraz czuje jak w tamtych okolicach mnie dzidzia smyra

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-11-24, 13:29   #1671
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
To z opisu wynika że były to już sekundy przed omdleniem. Niestety w ciąży może Nam się to często zdarzać , najważniejsze to kiedy już czujemy że robi Nam się słabo to usiąść , i w miarę możliwości zawołać kogoś / poprosić o pomoc.
to dobrze że w odpowiednim momencie udało mi się opuścić tę śmierdzącą toaletę....
dziś też mi się słabo zrobiło w kościele wkroczyłam w II semestr taka słaba
Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Carolyna uważaj na siebie Słońce.

vvWampirka

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 13:36   #1672
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
a w norwegii piekne slonce
gotuje barszcz ukrainski dzis, potem spacerek z mezusiem i niedzielny opie..rdaling

brzuszek mi tak rozkosznie podskakuje nadal nie moge uwierzyc w ten malenki Skarb ktory u mnie rosnie... mamusie, kiedy do Was dotarlo, ze na swiat powolalyscie malutkie istnienie? ja teoretycznie zdaje sobie z tego sprawe, ale to nadal abstrakcja dla mnie jest
U mnie własnie też wyszło słonko
barszcz
ja dziś typowo niedzielny obiad - ziemniaczki, schabowy i surówka

ja na początku się nie przywiązywałam do tej ciąży, wiem, ze to głupio brzmi, ale lekarze nie dawali mi zbytnio nadziei, powiedzieli, że dopiero po 12 tc mogę spać spokojnie... Dopiero po tej wizycie u gina, kiedy zobaczyłam juz malutkiego człowieczka, te rączki, nóżki i jak się wiercił, doszło do mnie a jeszcze moja gin taki ma głos spokojny i tak o tym mówiła, że chciało mi się płakać ona się przywiązuje do swoich pacjentek i "swoich" dzieciaczków, zawsze dzwoni i każe wysyłać sobie na pocztę zdjecia tych maluszków, które urodziły się z różnych przyczyn nie u niej na oddziale

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam

Dziś z TŻ mamy 6 rocznicę bycia razem... ale nie będziemy jej świętować. Ustaliliśmy, że teraz zmieniamy datę świętowania na datę ślubu Chociaż przyszło mi do głowy, by zrobić coś specjalnego... ale TŻ i tak cały dzień w pracy i znowu wróci dopiero wieczorem...
wszystkiego najlepszego
życzę dalszych wspaniałych lat

my na początku też świętowaliśmy datę bycia razem, potem śc a teraz śk
Stary 2013-11-24, 13:47   #1673
principessina
Zakorzenienie

Witamy sie po niedzielnym spacerku nad morzem, synek padl bez obiadu...

kaorlak to chyba zrobie z Twojego przepisu pierniczki

vvWampirka wszystkiego naj naj

Ramona no wlasnie, z kolei ja bede spokojniejsza po 14 tym tyg ciagna Cie czasem jajniki? mnie dzis nic nie boli i to tez nie dobrze,bo juz mam myslawki moj przypadek to trzeba leczyc

Nikii89 przeczytalam wczoraj Twoj opis porodu duzy byl syncio! ja rodzilam 10 dni przed terminem, gdyz mam b waska miednice i poprostu nie dalabym rady urodzic, ale poszlo szybko, w szpitalu bylam na 9ta a o 15.05 synek byl juz na swiecie
Stary 2013-11-24, 14:00   #1674
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

o, to super, chyba tez zamówię
podobają mi się kolory :brąz i kremowy, tylko czy ten brąz nie jest zbyt ciemny? Nie lubię brązów, ale ten wygląda bardziej jak caffe, a ten kremowy znowu boję się, że za jasny i będzie do założenia na raz
Zmów sobie bo warta jest swojej ceny. nie jest to szajs. Ja zakupiłam brąz i powiem że jest ciemny. Nie czarny ale ciemny brązowy i do tego kupiłam na all śliwkowe rajstopy ciążowe...

Polecam.

Teraz sama się rozglądam za czymś na święta... Chciałabym coś ładnego po części eleganckiego i ciążowego...

Zmykam poleżeć... Zajrze do was wieczorkiem Odpoczywajcie

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 14:06   #1675
VwVampirka
Zakorzenienie

Właśnie wylałam na siebie całą szklankę picia moje jedyne domowe spodnie teraz siedzę z gołą i czekam aż wyschną

Cytat:
Hej kochane
Ale ja za Wami tęskniłam
W końcu jesteś, nie zostawiaj nas następnym razem bez słowa na tak długo! Ciężarnych nie wolno denerwować

Cytat:
hej dziewczyny!

Niestety, ale szefowa ciągle się prosi o to, byś zostawiła Ja z dnia na dzień! Już dawno powinnaś mieć pomoc, a jak na razie to ciągle jesteś sama, bo ona raz gdzieś jedzie, teraz się leczy... Twoja kolej na leczenie! Ona zna sytuację od dawna, a zachowuje się jakby robiła Ci na złość Nie miej żadnych wyrzutów, jak uda Ci się dostać zwolnienie, bo jak coś się stanie dzidziusiowi przez tą harówkę, to nikt nawet Ci nie podziękuje

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 14:34   #1676
meniaa94
Wtajemniczenie

A co do ubranek dla dzidziusia to mi bardzo się podobają ubranka z tesco zwłaszcza na początku miałam napada,szał ( można to tak nazwać ) na rzeczy z Disneya a bardziej z Kubusia Puchatka Teraz jak się dowiedziałam,że będzie córcia to tak troszkę przeszło ...
Ostatnio w mieście też otworzyli SH i jest tyle ubranek dziecięcych i można tez dostać naprawdę nowe także już się trochę obkupiłam
Stary 2013-11-24, 14:35   #1677
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

Ramona no wlasnie, z kolei ja bede spokojniejsza po 14 tym tyg ciagna Cie czasem jajniki? mnie dzis nic nie boli i to tez nie dobrze,bo juz mam myslawki moj przypadek to trzeba leczyc
jajniki może nie ale czasem kłuje mnie coś w boku, nie wiem, czy to jajnik, czy jelita

moją szwagierkę po prawej ciągnęło jakieś więzadło, myślała, że to wyrostek

powiem Wam dziewczyny, że nic do tej pory nie działało na moje wzdęcia, dopiero ten Espumisan w granulkach, jestem w szoku, bo nawet ten w kapsułkach nie pomagał
Stary 2013-11-24, 14:39   #1678
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Hej kochane
Ale ja za Wami tęskniłam
No nareszcie ! Gdzieś Ty była ?

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
madziuuula wiesz dużo zależy od jednostki w której służysz i od dowódcy,kapitana i takie tam ... a jak wiem on ma bardzo kiepskich ... a z poligonu w ogóle wyjść nie może ... ostatnio jak mój dziadek zmarł to nie dostał nawet wolnego mimo,że nie miał ani służby ani poligonu,po prostu normalny dzień pracy ... jedynie by dostał na matkę,ojca,teścia,teściow ą i może rodzeństwo ... no zobaczymy jeszcze jest troszkę czasu do maja
Przeginają, na pogrzeb dziadka To on tam jak w wiezieniu siedzi? Przecież poród to jest najważniejszy moment w życiu człowieka/rodziny, w pracy 2 dni wolnego ma tata a na poligonie nie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
a ja od początku do końca ciąży i to było dość uciążliwe bo szłam siku przed wyjazdem gdzieś , a jak wsiadałam do auta to już musiałam znów iść
Ja tak mam ze spacerem, ledwo zejdę juz mi się chce
Doczytałam poród, pięny, ale Oskarek chłopicho To nieźle się lekarz pomylił z oszacowaniem Olaf chyba 3250g

Cytat:
U mnei nie było, wizytę wcześniej spytałam, czy bedzie problem, bo pracodawca o to prosi i powiedziała że nie ma sprawy i teraz daje

Poparzyłam sobie palec pzry nakładaniu obiadu od razu bąbel wyskoczył Olaf zasnął, tata na meczu, miałam neta nadrobić ale chyba się kimnę :p
Muszę wymyślić prezent dla siostry Tż bo za m-ąc ma termin porodu, mamy kilka grzechotek nie otwartych to coś dołożę Właśnei nie wiem co mamusi kupić, ja to bym sie najbardziej cieszyła z balsamu poporodowego Ale nie wiem czy się nie obrazi

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 14:44   #1679
Donuś
Zadomowienie

Cytat:

Donus ja zawsze robię sałatkę z zupek chińskich. Smaczne- bardzo smaczne wręcz, tanie i zapycha ale chyba nie o taką potrawę pewnie Ci chodziło
Może jakaś sałatka: sałata, pomidory, kukurydza, papryka i do tego takie małe fileciki z kurczaka opanierowane. Dzieci sałatki nie tkną, ale małe kotleciki tak do ręki.
Pieczone ziemniaki?
A podrzuć przepis na sałatke z zupek az jestem ciekawa:0 A i pieczone ziemniaczki beda na pewno moze do tego kawałek schabu upieke

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Heeeej ja tylko na chwilkę

Jestem po badaniu z dzieciątkiem wszystko ok

Wstydliwe bo akurat w tym miejscu przysłoniło się pępowiną hihi i nie pokazało się . Ale najważniejsze ze zdrowe!!

A teraz mykam na imieniny

Miłej soboty!!!
Gratulacje najważniejsze ze wszystko ok.

Cytat:
Czy w ciąży mogę spać na brzuchu
We wczesnym okresie ciąży do ok. 3 miesiąca możesz spokojnie spać na brzuchu nie obawiając się o bezpieczeństwo rozwijającego się dziecka. W późniejszym okresie ciąży taka pozycja nie jest zalecana a poza tym powiększający się brzuch uniemożliwia spanie w tej pozycji.

Czy w ciąży mogę spać na plecach
W pierwszym trymestrze ciąży również ta pozycja uznawana jest za bezpieczną. Jednak powiększająca się macica zaczyna uciskać kręgosłup oraz żyłę główną dolną, którą powraca krew z dolnych partii ciała do serca, dlatego już pod koniec pierwszego trymestru unikaj spania w tej pozycji.

Spanie w ciąży na boku
Lekarze zalecają, jako najbardziej odpowiednią i bezpieczną pozycję snu, drzemki czy leżenia dla kobiety ciężarnej na lewym boku. Dla zwiększenia wygody leżenia w tej pozycji pomiędzy nogi włóż dość sporą poduszkę. Nogi możesz zgiąć w kolanach i dodatkowo pod kolano podłożyć sobie kolejną poduchę. Również pod plecy czy biodra możesz podłożyć poduszkę, które zwiększą komfort leżenia w tej pozycji. Znajdź dla siebie odpowiednie ułożenie w tej bezpiecznej pozycji.

Dlaczego leżenie na plechach czy na prawym boku w ciąży nie jest zalecane?
Leżąc na plecach lub na prawym boku uciskana jest żyła główna dolna, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa. Ucisk ten zaburza prawidłowe krążenie krwi w Twoim organizmie. Co może powodować słabsze dotlenienie rozwijającego się płodu, a ty możesz mieć zawroty głowy, słabe samopoczucie, mroczki a nawet omdlenia.

Leżąc na lewym boku nie zaburzasz prawidłowego krążenia a dodatkowo wspomagasz pracę nerek. Prawidłowa praca nerek zapewnia usuwanie toksyn z organizmu oraz pomaga unikać obrzęków stóp.
U nawet nie wiedziałam od dzisiaj spie na lewym boku

Dziewczyyny Mimi nam sie rozchorowała Popołudniu miała temp ale nie wysoką a wieczorem zaczeła wymiotowac ale jak.... Coś strasznego i goraczka 39 st. Pojechalismy do przychodni w nocy i okazało sie ze ma zapalenie gardła i krtani tak sie biedna meczy dzisiaj praktycznie mówic nie moze... No i antybiotyk...

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Ja tak mam ze spacerem, ledwo zejdę juz mi się chce
Doczytałam poród, pięny, ale Oskarek chłopicho To nieźle się lekarz pomylił z oszacowaniem Olaf chyba 3250g

No niestety nie ma co wierzyc tej wadze z usg . Mi lekarz ok trzy tyg przed porodem powiedział ze waga 2700 wiec do terminu bedzie ok 3200 - 3300. A Mimi urodziła sie z waga 4040 .

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 14:48   #1680
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość

Dziewczyyny Mimi nam sie rozchorowała Popołudniu miała temp ale nie wysoką a wieczorem zaczeła wymiotowac ale jak.... Coś strasznego i goraczka 39 st. Pojechalismy do przychodni w nocy i okazało sie ze ma zapalenie gardła i krtani tak sie biedna meczy dzisiaj praktycznie mówic nie moze... No i antybiotyk...
ojej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości