|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Madziula, Nikii, Martuszka idziemy na Igrzyska Smierci wiec szalu nie ma ale zawsze wyjscie jakies
tzn mi sie 1 czesc podobala wiec stwierdzilismy ze sie przejdziemy na 2 Hania zasypia i juz 4 raz chce uciec z lozeczka, zastanawiam sie czy to byl dobry pomysl z tymi wyjmowanymi szczeblami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- A co do chodzenia powiem Wam ze ja tez jestem slabsza. Normalnie na ponad 2 godz wychodzilysmy na spacery a teraz po godzinie juz mam dosyc. Wozka mi sie nie chce pchac, jeszcze w tych ciezkich ciuchach zimowych to juz w ogole ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Carolyna to musial być naprawdę szybki numerek
![]() To z opisu wynika że były to już sekundy przed omdleniem. Niestety w ciąży może Nam się to często zdarzać , najważniejsze to kiedy już czujemy że robi Nam się słabo to usiąść , i w miarę możliwości zawołać kogoś / poprosić o pomoc. Madziula no nie sama się dziwię że tak wytrzymałam długo, mimo że mi brzuszek wywaliło dość szybko E tam ja też czasem w niedziele piorę , odkurzam :P To na ile jedziecie do mamy ?? Vampirka najlepszego Zrób mu prezent i nie zjedz całej rybki
|
|
|
|
#1653 |
|
BAN stały
|
Hej kochane
Ale ja za Wami tęskniłam Idę Was choć troszkę nadrobić |
|
|
|
#1654 |
|
Wtajemniczenie
|
madziuuula wiesz dużo zależy od jednostki w której służysz i od dowódcy,kapitana i takie tam ... a jak wiem on ma bardzo kiepskich ... a z poligonu w ogóle wyjść nie może ... ostatnio jak mój dziadek zmarł to nie dostał nawet wolnego mimo,że nie miał ani służby ani poligonu,po prostu normalny dzień pracy ... jedynie by dostał na matkę,ojca,teścia,teściow ą i może rodzeństwo ... no zobaczymy jeszcze jest troszkę czasu do maja
![]() Nikii89 no jeszcze nie jest w 100 % pewne kiedy ma dokładnie poligon ale na pewno w maju także nawet jakby był przy porodzie to nic nie zmieni jak by pojechał po porodzie na minimum 2 tygodnie i wtedy bym musiała liczyć na mamę bo na jego matkę nie mam co liczyć,nawet nie chcę aby przyjechała ...martuszkao wiesz jak będzie cc to wątpie,że by poczekała bo wtedy jest umawiane zobaczymy jak to będzie ...A co do męczenia się to witam w klubie,wejśc dla mnie na 3 piętro to jest udręka zwłaszcza,że my mieszkamy na 3 piętrze i rodzice też ... a czasem jeszcze trzeba wyjść z psem częściej sylvuniaa84 witamy nową mamuśkę VwVampirka gratulacje 6 rocznicy bycia razem Ale wiesz mój tż nie będzie na miejscu nawet,jak coś 40 km od miasta albo jak poligon zrobia gdzieś dalej jeszcze - to dalej ...
|
#1655 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Nikii jego mama w ogóle na ten temat z nim nie rozmawia, TŻ też zalatany, więc za bardzo nie było ostatnio kiedy z nią porozmawiać, więc czy zaczęła się cieszyć czy dalej pisze czarne scenariusze to nie mam pojęcia co do jego taty to dopiero w piątek wypuszczono go ze szpitala, nie czuje się najlepiej, więc postanowiliśmy z TŻ zaczekać do jego wyników badań , albo do momentu kiedy będzie widać poprawę, żeby nie narażać go na stres, bo nie wiadomo jaka by była jego reakcja.. Vampirko na męża. i wszystkiego najlepszego dla Was ![]() Carolyna Ilkas witam nową mamusię
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
nadrobilam Was z 2och dni, ale sie do niczego nie odnosze, bo wszystko i tak juz nieaktualne ![]() u mnie kicha... moja szefowa sie rozchorowala, lezala w szpitalu, miala wycinane kamienie z woreczka zolciowego, a to powiazalo sie z tym, ze ja w kawiarni bylam sama. brzuch zaczal mi twardniec, jakies takie tempe bole, ktore nie wiem do czego przypisac. mam nadzieje, ze jutro juz wroci do pracy, ale cala sytuacja zmusila mnie do podjecia decyzji o isciu na zwolnienie, jako, ze niestety nie mam warunkow w pracy odpowiednich dla mnie szkoda, bo planowalam isc na zwolnienie dopiero okolo marca mam nadzieje tylko, ze lekarka nie bedzie robila mi zadnych problemow w zwiazku z tym, ale ja po prostu nie jestem w stanie dluzej ryzykowac zycia mojego dziecka, nie po to tyle sie staralam o zdrowa ciaze, zeby stracic ja w tak glupi sposob.we wtorek tez mialam tak niskie cisnienie, ze ledwo chodzilam, bodajze Kasiab tez miala taka sytuacje. kawa nie pomogla, a ja caly dzien chodzilam pijana. krecilo mi sie w glowie, przy kazdym schyleniu odplywalam. cisnienie 100/50. ja generalnie raczej niskie cisnienie mam, ale w ciazy to cisnienie mnie dobilo. no coz, mam tylko nadzieje, ze szefowa nie bedzie miala mi tego za zle, ale poniekad jest to jej wina, bo o ciazy mojej wiedziala od samiuskiego poczatku, a kogos na zastepstwo zaczela szukac dopiero co, a miedzy prawda a Bogiem bardziej ja szukalam kogos anizeli ona. |
|
|
|
#1657 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Cytat:
Nikii ja w pierwszej ciąży też często tak latałam do kibelka ale jak miałam już sporyyy brzuch ok 7 m-ca. Cytat:
noooo co za kobiiittttyyyyy hehe wiedziałam, ze zaraz Wam się to tak skojarzy Wiecie bo ja bardzo delikatna jestem ;pCytat:
)Cytat:
Cytat:
witaj Ehhh no i ja zasnęłam chyba coś ok.4 masakra TZ rano był w Kosciele, teraz robi obiad a ja oczywiście przy Wizażu hehe
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1658 |
|
Wtajemniczenie
|
janeczka no masakra ... my to się mamy,tylko u mnie ciekawe czy w ogóle by go wtedy wypuścili żeby mnie w szpitalu odwiedził ...
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
może macie do polecenia jakieś ciekawe tuniki na allegro? takie najlepiej juz sprawdzone?
|
#1660 |
|
Zadomowienie
|
Drogie Panie miłego dnia Wam życzę
|
#1661 | ||
|
Zakorzenienie
|
tak szczerze, to teraz czuję, że odżyję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Justynka a to Ty kupowałaś tą tunikę? http://allegro.pl/sliczna-wygodna-su...728278059.html Jaki rozmiar zamawiałaś, bo myślałam nad eską, ale nie wiem, jak one wypadają, czy większe czy normalnie jak zwykłe ubrania ? Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-11-24 o 12:32 |
||
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas witaj
![]() martwiłyśmy się ![]() Seleniti pewnie się cieszy co do taty TŻ myslę że podjeliście dobrą decyzję ![]() Janeczka a ja od początku do końca ciąży i to było dość uciążliwe bo szłam siku przed wyjazdem gdzieś , a jak wsiadałam do auta to już musiałam znów iść ![]() Sylvunia ja dopiero zamówiłam podawałam linka wyżej jak przyjdzie to ocenię :P Trzeba zabrać się za obiad :P |
|
|
|
#1663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj jest cos takiego jak svangeskap penger czyli pieniazki, ktore dostane sie z tutejszego urzedu pracy przez to, ze pracodawca nie jest w stanie zapewnic odpowiednich warunkow pracy i tu miedzy innymi chodzi tez o obciazenie psychiczne w pracy. takze mam nadzieje, ze wyjdzie o ile ja nie spale i nie zdecyduje sie jednak na dalsze ciagniecie tego. bo ze mnie taka bohaterka: tutaj gadam, a jak przychodzi co do czego to mam cholerne poczucie obowiazku, ktore czasem moze mnie zgubic |
|
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie.
Leje u mnie jak z cebra i jest szaro i ponuro... chciałam na spacer iść i chyba nici z niego... No ale po południu mają wpaść do nas znajomi z 10 mc Emilką więc będzie fajnie ![]() Mała, Vampirka dziekuję za wsparcie Vampirka janeczka jak w końcu nocka pospałaś chociaż chwilkę??? kasian udanego po południa z małżem na co idziecie??? Na Igrzyska Smierci???![]() Niki to musisz uważać na siebie... Martuszkao pytałaś o prezenty dla Tż - na mikołaja kupiłam mu nową książkę sapkowskiego no i 3pak slipków z Hendersona - na życzenie. A pod choinkę nie mam jeszcze pomysłu, rok temu dostał ode mnie latarkę takiej fachowej firmy ale nie pamietam nazwy ![]() Ilkas nareszcie, gdzie się podziewałaś..? marwtiłyśmy się... Selenti udanych zakupów ![]() Ramonka kupowałam S/M a normalnie nosiłam 36. Także będzie super. Zmykam na obiad
|
#1666 |
|
Raczkowanie
|
Nie cierpie takiej pogody i takiej szarug
Ja chce slonce |
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
My już z godzinkę po obiadku, teraz relaks, jeszcze z samego ranka, musiałam zrobić porządek z akwarium - jak nie byłam w ciąży sprawiało mi to większą przyjemność, a teraz się muszę prosić o pomoc ![]() Dzwoniłam do koleżanki, bo jutro mam jechać na te badania. No i Odczyn Coombo kosztuję 45zł - Do tego dojdzie mocz i morfologia 22zł. Czyli jutro zostawiam 67zł. Same wydatki się szykują do końca roku.. Dzisiaj znowu głowa mnie bolała - zmierzyłam temp - a tam niby tylko 37,1 - ale wzięłam paracetamol. Oglądałam ciuszki dla niemowlaków w H&M - ja chce znać płeć!
|
|
|
|
#1668 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No masz co nadrabiać :P gdzieś Ty była????? Cytat:
![]() Ja jutro planuję powiedzieć koleżankom w pracy o ciąży
|
||
|
|
|
#1669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że ja nie miałabym komu dać tego zwolnienia, chyba, że z PUP przyjdzie mi oferta pracy np. w markecie, no to dźwigania tam jest sporo ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() podobają mi się kolory :brąz i kremowy, tylko czy ten brąz nie jest zbyt ciemny? Nie lubię brązów, ale ten wygląda bardziej jak caffe, a ten kremowy znowu boję się, że za jasny i będzie do założenia na raz ![]() i smacznego ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- oj, coś czuję, że jak poznamy płeć, to będzie istne szaleństwo na wątku
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-11-24 o 13:28 |
||
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
a w norwegii piekne slonce
![]() gotuje barszcz ukrainski dzis, potem spacerek z mezusiem i niedzielny opie..rdaling ![]() brzuszek mi tak rozkosznie podskakuje czytajac dzis opis porodu nemoska tez sie poplakalam, bo tak pieknie zakonczyla go i az sie nie moge doczekac samego porodu sie nie boje w sumie, bardziej przerazaja mnie wszelkie komplikacje. a tutaj juz lada chwila bedzie polowka za tydzien mam polowkowe usgtesciom juz podeslalam linki do wozkow jakie mnie interesuja, zeby przypadkiem sie nie wychylili i nie kupowali czegos na wlasna reke, bo tesciu ma dziwny gust ![]() no i za tydzien juz zaczniemy kompletowac wyprawke, bo narazie poki co dzidzia dostala od nas 2 komplety ubranek w nagrode, ze tak ladnie rosnie po kazdym usg ale tak to jestesmy goli i wesoli![]() no i macice mam juz na wysokosci pepka, bo nieraz czuje jak w tamtych okolicach mnie dzidzia smyra
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś też mi się słabo zrobiło w kościele wkroczyłam w II semestr taka słaba ![]() vvWampirka
|
|
#1672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
barszcz ![]() ja dziś typowo niedzielny obiad - ziemniaczki, schabowy i surówka ![]() ja na początku się nie przywiązywałam do tej ciąży, wiem, ze to głupio brzmi, ale lekarze nie dawali mi zbytnio nadziei, powiedzieli, że dopiero po 12 tc mogę spać spokojnie... Dopiero po tej wizycie u gina, kiedy zobaczyłam juz malutkiego człowieczka, te rączki, nóżki i jak się wiercił, doszło do mnie ona się przywiązuje do swoich pacjentek i "swoich" dzieciaczków, zawsze dzwoni i każe wysyłać sobie na pocztę zdjecia tych maluszków, które urodziły się z różnych przyczyn nie u niej na oddziale ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
życzę dalszych wspaniałych lat ![]() my na początku też świętowaliśmy datę bycia razem, potem śc a teraz śk
|
||
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy sie po niedzielnym spacerku nad morzem, synek padl bez obiadu...
kaorlak to chyba zrobie z Twojego przepisu pierniczki vvWampirka wszystkiego naj naj Ramona no wlasnie, z kolei ja bede spokojniejsza po 14 tym tyg ciagna Cie czasem jajniki? mnie dzis nic nie boli i to tez nie dobrze,bo juz mam myslawkiNikii89 przeczytalam wczoraj Twoj opis porodu duzy byl syncio! ja rodzilam 10 dni przed terminem, gdyz mam b waska miednice i poprostu nie dalabym rady urodzic, ale poszlo szybko, w szpitalu bylam na 9ta a o 15.05 synek byl juz na swiecie
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam. Teraz sama się rozglądam za czymś na święta... Chciałabym coś ładnego po części eleganckiego i ciążowego... Zmykam poleżeć... Zajrze do was wieczorkiem
|
|
#1675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wylałam na siebie całą szklankę picia
moje jedyne domowe spodnie W końcu jesteś, nie zostawiaj nas następnym razem bez słowa na tak długo! Ciężarnych nie wolno denerwować ![]() Cytat:
Twoja kolej na leczenie! Ona zna sytuację od dawna, a zachowuje się jakby robiła Ci na złość Nie miej żadnych wyrzutów, jak uda Ci się dostać zwolnienie, bo jak coś się stanie dzidziusiowi przez tą harówkę, to nikt nawet Ci nie podziękuje
|
|
|
#1676 |
|
Wtajemniczenie
|
A co do ubranek dla dzidziusia to mi bardzo się podobają ubranka z tesco
Teraz jak się dowiedziałam,że będzie córcia to tak troszkę przeszło ... Ostatnio w mieście też otworzyli SH i jest tyle ubranek dziecięcych i można tez dostać naprawdę nowe także już się trochę obkupiłam
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czasem kłuje mnie coś w boku, nie wiem, czy to jajnik, czy jelita ![]() moją szwagierkę po prawej ciągnęło jakieś więzadło, myślała, że to wyrostek ![]() powiem Wam dziewczyny, że nic do tej pory nie działało na moje wzdęcia, dopiero ten Espumisan w granulkach, jestem w szoku, bo nawet ten w kapsułkach nie pomagał |
|
|
|
|
#1678 | |||
|
Zakorzenienie
|
No nareszcie !
Gdzieś Ty była ?Cytat:
To on tam jak w wiezieniu siedzi? Przecież poród to jest najważniejszy moment w życiu człowieka/rodziny, w pracy 2 dni wolnego ma tata a na poligonie nie![]() Cytat:
![]() Doczytałam poród, pięny, ale Oskarek chłopicho To nieźle się lekarz pomylił z oszacowaniem Olaf chyba 3250g ![]() Cytat:
![]() Poparzyłam sobie palec pzry nakładaniu obiadu od razu bąbel wyskoczył Olaf zasnął, tata na meczu, miałam neta nadrobić ale chyba się kimnę :p Muszę wymyślić prezent dla siostry Tż bo za m-ąc ma termin porodu, mamy kilka grzechotek nie otwartych to coś dołożę Właśnei nie wiem co mamusi kupić, ja to bym sie najbardziej cieszyła z balsamu poporodowego Ale nie wiem czy się nie obrazi
|
|
#1679 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
od dzisiaj spie na lewym boku ![]() Dziewczyyny Mimi nam sie rozchorowała Popołudniu miała temp ale nie wysoką a wieczorem zaczeła wymiotowac ale jak.... Coś strasznego i goraczka 39 st. Pojechalismy do przychodni w nocy i okazało sie ze ma zapalenie gardła i krtani tak sie biedna meczy dzisiaj praktycznie mówic nie moze... No i antybiotyk...---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- No niestety nie ma co wierzyc tej wadze z usg . Mi lekarz ok trzy tyg przed porodem powiedział ze waga 2700 wiec do terminu bedzie ok 3200 - 3300. A Mimi urodziła sie z waga 4040 . |
|||
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.

tzn mi sie 1 czesc podobala wiec stwierdzilismy ze sie przejdziemy na 2

sama się dziwię że tak wytrzymałam długo, mimo że mi brzuszek wywaliło dość szybko
Zrób mu prezent i nie zjedz całej rybki 
także nawet jakby był przy porodzie to nic nie zmieni jak by pojechał po porodzie na minimum 2 tygodnie i wtedy bym musiała liczyć na mamę bo na jego matkę nie mam co liczyć,nawet nie chcę aby przyjechała ...
co do jego taty to dopiero w piątek wypuszczono go ze szpitala, nie czuje się najlepiej, więc postanowiliśmy z TŻ zaczekać do jego wyników badań , albo do momentu kiedy będzie widać poprawę, żeby nie narażać go na stres, bo nie wiadomo jaka by była jego reakcja..
na męża. i wszystkiego najlepszego dla Was
szkoda, bo planowalam isc na zwolnienie dopiero okolo marca
Zobaczymy jeszcze jak to będzie ... Najwyżej ujrzy córeczkę kilka dni później 

Do tego dojdzie mocz i morfologia 22zł. Czyli jutro zostawiam 67zł.
ja chce znać płeć!
moje jedyne domowe spodnie
To on tam jak w wiezieniu siedzi? Przecież poród to jest najważniejszy moment w życiu człowieka/rodziny, w pracy 2 dni wolnego ma tata a na poligonie nie