Zdradzi³y¶cie ch³opaka? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-11-22, 08:33   #151
stokrotenka18
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 069
Dot.: Zdradzi³y¶cie ch³opaka?

Nie. Flirt owszem.. na imprezie, to by³a pierwsz impreza bez T¯ przy boku. Ch³opak chcia³ mnie poca³owac i mi posz³a rêka w ruch i s³owa które pamiêtam "Nie! Ja mam ch³opaka !"

od tej pory unikam takich sytuacji, ja mam swoje zasady - swojego faceta, ale nie ka¿dy facet to uszanuje

"Matka nie musi wszystkiego rozumieæ – wystarczy, ¿eby kocha³a i ochrania³a. No i by³a dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-22, 09:03   #152
aneta111332
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 366

Ja nigdy nie zdradzi³am ch³opaka i nie zamierzam. Skoro jest siê z kim¶ to powinno siê go szanowaæ, jego uczucia i byæ wiernym. Je¶li kto¶ zdradza to tak na prawdê nie kocha³/a tej drugiej po³ówki. Takie moje jest zdanie
Stary 2013-11-22, 09:13   #153
Kalini
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 134

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie. Flirt owszem.. na imprezie, to by³a pierwsz impreza bez T¯ przy boku. Ch³opak chcia³ mnie poca³owac i mi posz³a rêka w ruch i s³owa które pamiêtam "Nie! Ja mam ch³opaka !"

od tej pory unikam takich sytuacji, ja mam swoje zasady - swojego faceta, ale nie ka¿dy facet to uszanuje
A ja np. flirt definiujê jako zdradê, w³a¶nie tak±, któr± mo¿na wybaczyæ.
Kalini jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-22, 09:23   #154
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalini Poka¿ wiadomo¶æ
A ja np. flirt definiujê jako zdradê, w³a¶nie tak±, któr± mo¿na wybaczyæ.
Nie chcia³am wiedzieæ jak ten ch³opak siê nazywa bynajmniej tak siê z nim umawia³am. Znalaz³ mnie, pó¼niej wymieni³am kilka wiadomo¶ci i przesz³o¶æ.
Wg mnie to nie jest zdrada ( nawet wybaczalna). Nie by³ to taki flirt jaki mia³am z T¯ rozmowa i tylko rozmowa

"Matka nie musi wszystkiego rozumieæ – wystarczy, ¿eby kocha³a i ochrania³a. No i by³a dumna."
Paulo Coelho

Edytowane przez stokrotenka18
Czas edycji: 2013-11-22 o 09:25
Stary 2013-11-22, 09:23   #155
201803300917
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 074

Cytat:
Napisane przez kisielova Poka¿ wiadomo¶æ
Nie zdradzi³am, zosta³am zdradzona.

Pytanie do tych, które uwa¿aj±, ¿e ludzie pope³niaj± b³êdy, ¿e mo¿e siê zdarzyæ- rozumiem, ¿e wybaczy³yby¶cie partnerowi taki wyskok no bo "zdarza siê" ?
moim zdaniem my¶lenie pt " ludzie pope³niaja b³êdy" nie ma nic wspólnego z wybaczeniem potencjalnej zdrady w³asnemu partnerowi. Mi chodzi o to, ¿e sam fakt, ¿e kto¶ zdradzi³ nie oznacza, ¿e jest skoñczonym skur*****em, z³ym cz³owiekiem, który ju¿ na pewno nigdy nie stworzy zwi±zku i nie bêdzie nikomu wierny. Ale nie zmienia to faktu, ¿e zdrada boli, ¿e ciê¿ko po niej odbudowaæ zaufanie do partnera itp. Dlatego nie s±dzê, ¿ebym chcia³a pozostawaæ w zwi±zku z kim¶ kto mnie zdradzi³
201803300917 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-22, 09:27   #156
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcia³am wiedzieæ jak ten ch³opak siê nazywa bynajmniej tak siê z nim umawia³am. Pó¼niej wymieni³am kilka wiadomo¶ci i przesz³o¶æ.
Wg mnie to nie jest zdrada ( nawet wybaczalna). Nie by³ to taki flirt jaki mia³am z T¯ rozmowa i tylko rozmowa
Ok
Bo wyobrazi³am sobie taki regularny imprezowy flirt (a ta impreza to chyba by³a nawet osoba sprawa chyba). Ale rozmowy z przeciwn± p³ci± s± jak najbardziej dozwolone
Stary 2013-11-22, 09:32   #157
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalini Poka¿ wiadomo¶æ
Ok
Bo wyobrazi³am sobie taki regularny imprezowy flirt (a ta impreza to chyba by³a nawet osoba sprawa chyba). Ale rozmowy z przeciwn± p³ci± s± jak najbardziej dozwolone
nie nie... mia³am wyrzuty sumienia, ale dosz³am do wniosku ¿e :
1. powiedzia³±m temu ch³opakowi na pocz±tku o T¯ i o nim rozmawiali¶my i o jego by³ej te¿
2. By³a to w zasadzie jedna z mo¿e 5 imprez gdzie by³am sama, zazwyczaj chodzimy razem

T¯ uprzedzi³am, ¿e je¶li bêdzie nieszczê¶liwy to ¿eby odszed³ ni¿ ¿eby¶my oboje cierpieli

edit: ale jestem dumna ze swojej reakci " Nie Ja mam ch³opaka!"
T¯ o wszystkim wie.. nie chcia³am tego nosiæ w sobie

Paulo Coelho

Edytowane przez stokrotenka18
Czas edycji: 2013-11-22 o 09:34
Stary 2013-11-22, 10:30   #158
normalnyFacet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 910

Zauwa¿y³em, ¿e niektóre osoby pisz± "zdarza siê", "s± ró¿ne przypadki", "ludzie pope³niaj± b³êdy"... Jak dla mnie to taka forma asekruacji(?). Zdradzê to powiem "ah pope³ni³am b³±d w koñcu nikt nie jest idealny i wybacz mi".

Albo siê zdradza i nie posiada siê warto¶ci albo nie zdradzamy i jak±¶ tam warto¶æ posiadamy. Nie ma tutaj ¿adnych t³umaczeñ jak siê zdradza bo zdrada nie ma ¿adnego usprawiedliwienia. Ona ¶wiadczy o nas samych a nie o partnerze (¿e z³y, ¿e pije pali bije, nie szanuje, oszukuje - to o nim ¶wiadczy).
normalnyFacet jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-22, 10:41   #159
_Karolinaa_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 132

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Poka¿ wiadomo¶æ
Zauwa¿y³em, ¿e niektóre osoby pisz± "zdarza siê", "s± ró¿ne przypadki", "ludzie pope³niaj± b³êdy"... Jak dla mnie to taka forma asekruacji(?). Zdradzê to powiem "ah pope³ni³am b³±d w koñcu nikt nie jest idealny i wybacz mi".

Albo siê zdradza i nie posiada siê warto¶ci albo nie zdradzamy i jak±¶ tam warto¶æ posiadamy. Nie ma tutaj ¿adnych t³umaczeñ jak siê zdradza bo zdrada nie ma ¿adnego usprawiedliwienia. Ona ¶wiadczy o nas samych a nie o partnerze (¿e z³y, ¿e pije pali bije, nie szanuje, oszukuje - to o nim ¶wiadczy).
Twoj nick mowi o Tobie wszystko. Dobrze ,ze sa jeszcze tacy LUDZIE
_Karolinaa_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-22, 10:42   #160
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:

ja uwa¿am ¿e po prostu jak mamy siê zdradzaæ to lepiej siê rozstaæ i mieæ dobry kontakt ze sob±. Szkoda ¿ycia na zdrady

Paulo Coelho
Stary 2013-11-22, 10:47   #161
normalnyFacet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 910

Cytat:
Napisane przez _Karolinaa_ Poka¿ wiadomo¶æ
Twoj nick mowi o Tobie wszystko. Dobrze ,ze sa jeszcze tacy LUDZIE
Dziêki

Cytat:
ja uwa¿am ¿e po prostu jak mamy siê zdradzaæ to lepiej siê rozstaæ i mieæ dobry kontakt ze sob±. Szkoda ¿ycia na zdrady
dok³adnie. Jak cz³owiek chce zdradziæ = szuka czego¶ nowego = musi zakoñczyæ stare, jak nie zakoñczy to bêdzie kwas w porywach dla 3 osób.
normalnyFacet jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-22, 10:50   #162
Kalini
Zakorzenienie

Ech, ech... skoro ju¿ tak tutaj oskar¿acie, to ja mogê powiedzieæ, ¿e kto najg³o¶niej g³osi prawdy moralne, ma z nimi najwiêkszy problem. Na pocz±tku opinia, ¿e osoba zdradzaj±ca to nie cz³owiek, teraz opinia, ¿e je¶li kto¶ napisa³, ¿e siê zdarza, ma co¶ na sumieniu/ dopuszcza zdrady. A prawda jest taka, ¿e nikt nie wie co siê zdarzy w jego ¿yciu. Ludzie s± s³abi, nie da siê przewidzieæ co by¶my zrobili, wystawieni na jak±¶ ogromn± pokusê. Teraz mogê mówiæ, ¿e w ¿yciu nikogo nie zdradzê i ja w to szczerze wierzê, nie wyobra¿am sobie, abym mog³a zdradziæ mojego ch³opaka. Jednak wiem, ¿e ¿ycie nie jest czarno-bia³e, ludzie robi± ¶wiñstwa i mówienie "nigdy nie" jest zdecydowanie pochopne.
Stary 2013-11-22, 10:51   #163
Imperialista
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 4 917

Zdrada jest czym¶, czego wiêkszo¶æ ludzi nie jest w stanie wybaczyæ. I mimo tego niektóre "m±dre" (nie chc±c nikogo obra¿aæ, ale taka postawa mnie rozbraja) s± w stanie stwierdzaæ, ¿e nie trzeba mówiæ partnerowi o zdradzie je¶li to mia³oby zburzyæ dotychczasowe ¿ycie w my¶l m±dro¶ci "czego oczy nie widz±, tego sercu nie ¿al". I to w dodatku dla jego dobra!
Imperialista jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-22, 11:20   #164
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 289

Cytat:
Napisane przez Leszy Poka¿ wiadomo¶æ
Czyli tak naprawdê nie wybaczy³a¶. Bo ci±g³e wypominanie (w k³ótniach bo w k³ótniach, ale ci±gle siê liczy) nie jest dla mnie oznak± wybaczenia.
Tak, na to wysz³o, ale muszê lepiej te¿ dobieraæ s³owa Kiedy¶ my¶la³am, ¿e nie dam drugiej szansy, a jednak temu facetowi da³am, jednak nie potrafi³am ud¼wign±æ tego emocjonalnie. Za drugim razem (niestety dwa razy mnie to spotka³o ) po prostu z miejsca uciê³am kontakt.
Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-22, 11:30   #165
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Wiadomo¶ci: 41 583

Cytat:
Napisane przez laisla Poka¿ wiadomo¶æ
Ostatnie zdanie obali³abym (patrz±c z mojego punktu widzenia) gdy¿ nie uwa¿am aby trwanie nadal w takim zwi±zku mia³o jakikolwiek sens.
Tyle czasu na Intymnie i nie wiesz, jak czasem ciê¿ko jest wygrzebaæ siê z toksycznego zwi±zku? Przecie¿ wiadomo, ¿e sam fakt wpl±tania siê w taki uk³ad jest zwi±zany z wieloma dodatkowymi kwestiami, jak na przyk³ad zerowe poczucie w³asnej warto¶ci, naiwno¶æ i bycie podatnym na manipulacje, przekonanie ¿e nie ma siê dok±d wracaæ w przypadku rozpadu zwi±zku...no i wszechobecne "mi³o¶æ ci wszystko wybaczy", "kocha siê za nic" i takie tam. Toksyczny zwi±zek to miotanie siê od jednej ¶ciany do drugiej, to totalne zagubienie i najczê¶ciej brak pomocy z zewn±trz. Nie tak ³atwo siê wydostaæ. Za to bardzo ³atwo wpl±taæ siê w nowe uzale¿nienie emocjonalne od kogo¶, kto wyci±gnie pomocn± d³oñ.

Cytat:
Napisane przez kisielova Poka¿ wiadomo¶æ

Pytanie do tych, które uwa¿aj±, ¿e ludzie pope³niaj± b³êdy, ¿e mo¿e siê zdarzyæ- rozumiem, ¿e wybaczy³yby¶cie partnerowi taki wyskok no bo "zdarza siê" ?
Niektóre przypadki zdrady by³abym w stanie wybaczyæ, nawet zrozumieæ. Nie wiem czy da³oby siê potem odbudowaæ zwi±zek, to stwierdzê jak siê co¶ takiego mi przydarzy, ale wybaczyæ jasne.

Cytat:
No ale taka prawda przecie¿. S± ró¿ne przypadki, zdarza siê. Ka¿d± zdradê wed³ug mnie powinno siê rozpatrywaæ indywidualnie, nie ka¿da przecie¿ wynika z wyrachowania, z chêci skrzywdzenia dobrego partnera. Ró¿nie bywa. Ja tego nie traktujê jako asekuracji, tylko jako hm...wniosek z wielu przeczytanych na Wiza¿u w±tków?

Cytat:
Napisane przez Imperialista Poka¿ wiadomo¶æ
Zdrada jest czym¶, czego wiêkszo¶æ ludzi nie jest w stanie wybaczyæ. I mimo tego niektóre "m±dre" (nie chc±c nikogo obra¿aæ, ale taka postawa mnie rozbraja) s± w stanie stwierdzaæ, ¿e nie trzeba mówiæ partnerowi o zdradzie je¶li to mia³oby zburzyæ dotychczasowe ¿ycie w my¶l m±dro¶ci "czego oczy nie widz±, tego sercu nie ¿al". I to w dodatku dla jego dobra!
No popatrz, a jeszcze niedawno w innym w±tku obroñcy moralno¶ci i przeciwnicy zdrady pisali, ¿e autorka tamtego w±tku nie powinna by³a siê przyznawaæ ch³opakowi do zdrady, to by nie by³ skrzywdzony i by siê nie m¶ci³
Stary 2013-11-22, 13:15   #166
Imperialista
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez elvegirl Poka¿ wiadomo¶æ
No popatrz, a jeszcze niedawno w innym w±tku obroñcy moralno¶ci i przeciwnicy zdrady pisali, ¿e autorka tamtego w±tku nie powinna by³a siê przyznawaæ ch³opakowi do zdrady, to by nie by³ skrzywdzony i by siê nie m¶ci³
Gdybym dowiedzia³ siê o zdradzie nawet 10 lat po ma³¿eñstwie, na 99% oznacza to rozwód. Ka¿dy cz³owiek jest inny - jedni s³abi, drudzy mocni.
Stary 2013-11-22, 14:05   #167
laisla
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 812

Cytat:
Napisane przez elvegirl Poka¿ wiadomo¶æ
Tyle czasu na Intymnie i nie wiesz, jak czasem ciê¿ko jest wygrzebaæ siê z toksycznego zwi±zku? Przecie¿ wiadomo, ¿e sam fakt wpl±tania siê w taki uk³ad jest zwi±zany z wieloma dodatkowymi kwestiami, jak na przyk³ad zerowe poczucie w³asnej warto¶ci, naiwno¶æ i bycie podatnym na manipulacje, przekonanie ¿e nie ma siê dok±d wracaæ w przypadku rozpadu zwi±zku...no i wszechobecne "mi³o¶æ ci wszystko wybaczy", "kocha siê za nic" i takie tam. Toksyczny zwi±zek to miotanie siê od jednej ¶ciany do drugiej, to totalne zagubienie i najczê¶ciej brak pomocy z zewn±trz. Nie tak ³atwo siê wydostaæ. Za to bardzo ³atwo wpl±taæ siê w nowe uzale¿nienie emocjonalne od kogo¶, kto wyci±gnie pomocn± d³oñ.
(...)
Bywa i tak rzeczywi¶cie, wiem o tym, ja pisa³am ze swojego punktu widzenia, jak ka¿dy. Mnie przytrafi³o siê byæ (powiedzmy, ¿e przytrafi³o ) w toksycznym zwi±zku i wtedy tak¿e nie by³am sk³onna do szukania pocieszenia u kogo¶ innego tylko najpierw skupi³am siê na ratowaniu beznadziejnego, nastêpnie na finalizowaniu sprawy, po czym jako cz³owiek wolny na u¿ywaniu ¿ycia. Tak, wiem, ¿e nie ka¿dy musi tak samo my¶leæ, nie jest to dla mnie nowo¶æ niezale¿nie od tego jak d³ugo na intymny zagl±dam

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Imperialista Poka¿ wiadomo¶æ
Gdybym dowiedzia³ siê o zdradzie nawet 10 lat po ma³¿eñstwie, na 99% oznacza to rozwód. Ka¿dy cz³owiek jest inny - jedni s³abi, drudzy mocni.
Tak naprawdê powinni¶my byæ w takiej sytuacji aby podawaæ procentowo prawdopodobieñstwo
laisla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-22, 15:28   #168
fokensik
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 291

ja nie rozumiem jak mi mo¿e pisaæ obca osoba "nigdy nie mów nigdy". dla mnie to takie samo powiedzonko jak "dobry zwyczaj nie po¿yczaj" czy jakie¶tam inne. ja sam± siebie znam najlepiej i wiem, ¿e nigdy nie zdradzê. a dlatego, ¿e za bardzo szanujê mojego faceta. to jest po prostu dobry cz³owiek i nie chcia³abym go skrzywdziæ, nie chcê patrzeæ jak cierpi. wiem, ¿e ma ma³± traumê po ostatnim zwi±zku, gdzie ex zdradzi³a go z 11 typami (ma na ka¿dego dowody) przez 4 lata zwi±zku. nie potrafi³abym z³amaæ komu¶ serca tylko dlatego, ¿e swêdzi mnie piz***.

a co to wybaczania - wybaczyæ - wybaczê, ale to i tak oznacza koniec zwi±zku. zwyczajnie dlatego, ¿e nie by³abym w stanie zaufaæ ponownie.
Stary 2013-11-23, 00:31   #169
Clemence
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 377

Cytat:
Napisane przez suszarka Poka¿ wiadomo¶æ
ale ze to do mnie?
O zdaniu swoim to juz nie wiem do kogo cytowa³am ale ca³a reszta do autorki

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Napisane przez fokensik Poka¿ wiadomo¶æ
ja nie rozumiem jak mi mo¿e pisaæ obca osoba "nigdy nie mów nigdy". dla mnie to takie samo powiedzonko jak "dobry zwyczaj nie po¿yczaj" czy jakie¶tam inne. ja sam± siebie znam najlepiej i wiem, ¿e nigdy nie zdradzê. a dlatego, ¿e za bardzo szanujê mojego faceta. to jest po prostu dobry cz³owiek i nie chcia³abym go skrzywdziæ, nie chcê patrzeæ jak cierpi. wiem, ¿e ma ma³± traumê po ostatnim zwi±zku, gdzie ex zdradzi³a go z 11 typami (ma na ka¿dego dowody) przez 4 lata zwi±zku. nie potrafi³abym z³amaæ komu¶ serca tylko dlatego, ¿e swêdzi mnie piz***.

a co to wybaczania - wybaczyæ - wybaczê, ale to i tak oznacza koniec zwi±zku. zwyczajnie dlatego, ¿e nie by³abym w stanie zaufaæ ponownie.
O Boze.. no to naprawdê dziewczyny pozazdro¶ciæ :/ 11 typów.. brak mi s³ów.

Ja te¿ wiem,¿e nigdy nie zdradzê,bo nawet jak facet zdradzi³ mnie(po rozstaniu dosz³y do mnie takowe s³uchy,chocia¿ rozmawia³ z t± dziewczyn± wcze¶niej) i by³o ¼le w zwi±zku to nie potrafi³am odej¶æ do innego

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-23, 01:08   #170
agniecha93
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15

Strasznie ¶miesz± mnie komentarze w stylu cz³owiek jest s³aby i mo¿e mu siê zdarzyæ, albo "nigdy nie mów nigdy".
Przecie¿ nie mówimy tutaj o losowym wypadku tylko o czym¶ co kontrolujemy.
Nie wiadomo to czy z³amiê kiedy¶ nogê. Nie wiem czy kiedy¶ kogo¶ nie zabijê ( a nó¿ kogo¶ potr±cê na ulicy ?) ale co¶ na co mam wp³yw ?
Je¶li bêdê chcia³a innego, to rozstanê siê z obecnym partnerem. Ka¿dy z nas ma woln± wolê ale i ( zazwyczaj) mózg. Ka¿da taka decyzja jest w³asnym wyborem i t³umaczenie siê tym, ¿e cz³owiek jest z regu³ s³aby stoi na baardzo niskim poziomie.
Obojêtnie jak nie bêdzie ¼le w zwi±zku odejdê. Je¶li partner nie bêdzie mnie szanowa³ to go nie zdradzê. Nie z szacunku do niego, nie ze wzglêdu na niego tylko z szacunku do samej siebie.
Nie zdradzi³am i nie zrobiê tego.
agniecha93 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-23, 01:29   #171
Zjem_Ci_Buty
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 90

Tak, wielokrotnie. Tak ju¿ mam.
Zjem_Ci_Buty jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-23, 11:50   #172
Choco_Latte_
Addicted of makeup.

Wiadomo¶ci: 260

Nigdy nie zdradzi³abym mojego T¯. Po prostu nie potrafi³abym i nie by³abym w stanie siê do tego posun±æ. Nie potrafi³abym mu potem spojrzeæ w oczy, wiedz±c, ¿e jest zupe³nie nie¶wiadomy. Niemniej jednak kiedy¶, w poprzednim zwi±zku by³am zdradzana przez d³u¿szy okres czasu... Wiem jak boli zdrada, wiêc nigdy w ¿yciu nie zafundowa³abym takich emocji i uczuæ swojemu obecnemu T¯.

A co do tych, którzy zdradzaj± to moim zdaniem to, co kiedy¶ komu¶ zrobili w przysz³o¶ci do nich wróci.
Powiem wprost: próbujesz z gó... wyrze¼biæ piêkny kwiat (bo tym powinien byæ zwi±zek). Mo¿e w pocie czo³a i ³ez nawet ulepisz co¶ podobnego do kwiatu, ale z powodu u¿ytego materia³u ca³o¶æ i tak bêdzie brzydko pachnieæ.
Choco_Latte_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-23, 18:44   #173
DopplegangerEddarda
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 5 762

Cytat:
Napisane przez fokensik Poka¿ wiadomo¶æ

To jest chyba takie usprawiedliwianie. Ja zdradzi³am/em to widocznie inni te¿ mog± zdradziæ, przecie¿ nie mog± byæ lepsi ode mnie

A je¿eli nie zdradzaj± to z pewno¶ci± s± brzydcy, maj± niskie libido, kompleksy itp.

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2013-11-23 o 21:35
DopplegangerEddarda jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-23, 18:55   #174
leniwca
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 853

Wczoraj gada³am z dawno niewidzian± kole¿ank± i ta siê zdziwi³a, ¿e przez 2 lata zwi±zku nie zdradzi³am jeszcze T¯ Bo on taki spokojny, bezproblemowy, wiêc powinnam szukaæ wra¿eñ i emocji na boku.
*o w³osy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-24, 01:01   #175
laisla
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 812

Cytat:
Napisane przez leniwca Poka¿ wiadomo¶æ
Wczoraj gada³am z dawno niewidzian± kole¿ank± i ta siê zdziwi³a, ¿e przez 2 lata zwi±zku nie zdradzi³am jeszcze T¯ Bo on taki spokojny, bezproblemowy, wiêc powinnam szukaæ wra¿eñ i emocji na boku.
To teraz ju¿ wiesz, ¿e powinna¶ zacz±æ siê nudziæ w swoim zwi±zku
laisla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-24, 15:20   #176
ahoooj
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 315

Cytat:
Napisane przez Gazelka007 Poka¿ wiadomo¶æ
Jakbym czyta³a o sobie z przed pó³ roku. Nawet przytulaj±c znajomych mê¿czyzn z pracy na powitanie czy po¿egnanie czu³am sie dziwnie i nieswojo, wierna i uczciwa - ZAWSZE.

A potem wszystko sie sypnê³o...
Mój eks narobi³ mi takiego ba³aganu w ¿yciu i w g³owie, ¿e sprawy potoczy³y sie w z³ym kierunku, chodzi g³ownie o zdradê w sensie psychicznym, choæ fizyczna te¿ by³a... Wiem, ¿e nic mnie tak naprawde nie usprawiedliwia, bo powinnam by³a odejsc od niego od razu jak tylko stwierdzi³am, ¿e juz nie chce z nim byæ. Pozosta³ mi niesmak i okropne wyrzuty sumienia, nie tyle wobec by³ego ch³opaka, co wobec siebie samej - i nie potrafiê sobie samej wybaczyæ. Bo z³ama³am swoje zasady.

Dlatego - 'nigdy nie mów nigdy', ¿ycie jest bardzo przewrotne i nie wiesz w jakiej sytuacji moze Ciê postawiæ i maj±c nawet 100% zaufania do samej siebie mo¿esz zrobiæ co¶, czego by¶ sie sama po sobie nie spodziewa³a!

Wys³ane z aplikacji mobilnej, mo¿e brakowaæ polskich znaków - za co bardzo przepraszam
Zgadzam siê w 100% z Twoj± wypowiedzi±, mia³am bardzo podobn± sytuacjê.
Owszem, zdradzi³am, ale nie ¿a³owa³am tego. Mo¿e siê to wydawaæ dziwne, tym bardziej, ¿e nigdy bym nie pomy¶la³a, ¿e jestem w stanie to zrobiæ, pontym jak rozpad³o siê ma³¿eñstwo moich rodzicow z powodu zdrad ojca.
Niestety pozna³am na w³asnej skórze, ¿e jest wiele powodów zdrady i nie zawsze wina jest po stronie tylko osoby zdradzaj±cej. Ja by³am w bardzo toksycznym zwi±zku, na tyle ¿e by³am uzale¿niona emocjonalnie od mojego partnera. Ca³e szczê¶cie, ¿e pozna³am kogo¶ innego, mê¿czyznê, który udowodni³ mi, ¿e mo¿na kobietê traktowaæ z szacunkiem. Z moim partnerem nie widzia³am siê ponad miesi±c, a w tym czasie ten nowy przywraca³ mi wiarê w siebie. No i dziêki tej zdradzie dopiero u¶wiadomi³am sobie, ¿e mojego partnera nie kocham i ¶wiat siê na nim nie koñczy, dziêki czemu o wiele ³atwiej by³o mi zakoñczyæ nasz± znajomo¶æ.

No i wiem, ¿e sama zdrady bym nigdy nie wybaczy³a, bo nie wierzê, ¿e mo¿na zdradziæ kogo¶, kogo siê kocha. Zdradza = rozstanie.

Edytowane przez ahoooj
Czas edycji: 2013-11-24 o 15:23
ahoooj jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-24, 16:33   #177
zakonna
Naczelna Nastolatka

Wiadomo¶ci: 25 768

no proszê, czego to siê mo¿na na wiza¿u dowiedzieæ. Do³±czam do grona podludzi.
Stary 2013-11-24, 16:44   #178
Imperialista
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez zakonna Poka¿ wiadomo¶æ
no proszê, czego to siê mo¿na na wiza¿u dowiedzieæ. Do³±czam do grona podludzi.
Je¶li zdradzi³a¶ fizycznie, to chyba s³usznie oceniasz grono do którego do³±czy³a¶.
Stary 2013-11-24, 16:46   #179
zakonna
Naczelna Nastolatka

Wiadomo¶ci: 25 768

tote¿ mówi±, wiza¿owa szufladka dla podludzi jest w sam raz dla mnie. Biedna zap³aczê siê w jej k±ciku.
Stary 2013-11-24, 16:57   #180
leniwca
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 853

Cytat:
Napisane przez laisla Poka¿ wiadomo¶æ
To teraz ju¿ wiesz, ¿e powinna¶ zacz±æ siê nudziæ w swoim zwi±zku
Teraz przynajmniej wiem, jak powinien wygl±daæ prawdziwy, powa¿ny zwi±zek
*o w³osy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-03-15 08:13:01

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.