|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 069
|
Dot.: Zdradzi³y¶cie ch³opaka?
Nie. Flirt owszem.. na imprezie, to by³a pierwsz impreza bez T¯ przy boku. Ch³opak chcia³ mnie poca³owac i mi posz³a rêka w ruch i s³owa które pamiêtam "Nie! Ja mam ch³opaka !"
![]() od tej pory unikam takich sytuacji, ja mam swoje zasady - swojego faceta, ale nie ka¿dy facet to uszanuje
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 366
|
Ja nigdy nie zdradzi³am ch³opaka i nie zamierzam. Skoro jest siê z kim¶ to powinno siê go szanowaæ, jego uczucia i byæ wiernym. Je¶li kto¶ zdradza to tak na prawdê nie kocha³/a tej drugiej po³ówki. Takie moje jest zdanie
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 134
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie to nie jest zdrada ( nawet wybaczalna). Nie by³ to taki flirt jaki mia³am z T¯ rozmowa i tylko rozmowa
![]() "Matka nie musi wszystkiego rozumieæ – wystarczy, ¿eby kocha³a i ochrania³a. No i by³a dumna." Paulo Coelho Edytowane przez stokrotenka18 Czas edycji: 2013-11-22 o 09:25 |
|
|
|
|
|
#155 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 074
|
moim zdaniem my¶lenie pt " ludzie pope³niaja b³êdy" nie ma nic wspólnego z wybaczeniem potencjalnej zdrady w³asnemu partnerowi. Mi chodzi o to, ¿e sam fakt, ¿e kto¶ zdradzi³ nie oznacza, ¿e jest skoñczonym skur*****em, z³ym cz³owiekiem, który ju¿ na pewno nigdy nie stworzy zwi±zku i nie bêdzie nikomu wierny. Ale nie zmienia to faktu, ¿e zdrada boli, ¿e ciê¿ko po niej odbudowaæ zaufanie do partnera itp. Dlatego nie s±dzê, ¿ebym chcia³a pozostawaæ w zwi±zku z kim¶ kto mnie zdradzi³
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo wyobrazi³am sobie taki regularny imprezowy flirt (a ta impreza to chyba by³a nawet osoba sprawa chyba). Ale rozmowy z przeciwn± p³ci± s± jak najbardziej dozwolone
|
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. powiedzia³±m temu ch³opakowi na pocz±tku o T¯ i o nim rozmawiali¶my i o jego by³ej te¿ 2. By³a to w zasadzie jedna z mo¿e 5 imprez gdzie by³am sama, zazwyczaj chodzimy razem ![]() T¯ uprzedzi³am, ¿e je¶li bêdzie nieszczê¶liwy to ¿eby odszed³ ni¿ ¿eby¶my oboje cierpieli edit: ale jestem dumna ze swojej reakci " Nie Ja mam ch³opaka!" T¯ o wszystkim wie.. nie chcia³am tego nosiæ w sobie
![]() "Matka nie musi wszystkiego rozumieæ – wystarczy, ¿eby kocha³a i ochrania³a. No i by³a dumna." Paulo Coelho Edytowane przez stokrotenka18 Czas edycji: 2013-11-22 o 09:34 |
|
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 910
|
Zauwa¿y³em, ¿e niektóre osoby pisz± "zdarza siê", "s± ró¿ne przypadki", "ludzie pope³niaj± b³êdy"... Jak dla mnie to taka forma asekruacji(?). Zdradzê to powiem "ah pope³ni³am b³±d w koñcu nikt nie jest idealny i wybacz mi".
Albo siê zdradza i nie posiada siê warto¶ci albo nie zdradzamy i jak±¶ tam warto¶æ posiadamy. Nie ma tutaj ¿adnych t³umaczeñ jak siê zdradza bo zdrada nie ma ¿adnego usprawiedliwienia. Ona ¶wiadczy o nas samych a nie o partnerze (¿e z³y, ¿e pije pali bije, nie szanuje, oszukuje - to o nim ¶wiadczy). |
|
|
|
|
#159 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 132
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 910
|
Cytat:
dok³adnie. Jak cz³owiek chce zdradziæ = szuka czego¶ nowego = musi zakoñczyæ stare, jak nie zakoñczy to bêdzie kwas w porywach dla 3 osób. |
|
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, ech... skoro ju¿ tak tutaj oskar¿acie, to ja mogê powiedzieæ, ¿e kto najg³o¶niej g³osi prawdy moralne, ma z nimi najwiêkszy problem. Na pocz±tku opinia, ¿e osoba zdradzaj±ca to nie cz³owiek, teraz opinia, ¿e je¶li kto¶ napisa³, ¿e siê zdarza, ma co¶ na sumieniu/ dopuszcza zdrady. A prawda jest taka, ¿e nikt nie wie co siê zdarzy w jego ¿yciu. Ludzie s± s³abi, nie da siê przewidzieæ co by¶my zrobili, wystawieni na jak±¶ ogromn± pokusê. Teraz mogê mówiæ, ¿e w ¿yciu nikogo nie zdradzê i ja w to szczerze wierzê, nie wyobra¿am sobie, abym mog³a zdradziæ mojego ch³opaka. Jednak wiem, ¿e ¿ycie nie jest czarno-bia³e, ludzie robi± ¶wiñstwa i mówienie "nigdy nie" jest zdecydowanie pochopne.
|
|
|
|
|
#163 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 917
|
Zdrada jest czym¶, czego wiêkszo¶æ ludzi nie jest w stanie wybaczyæ. I mimo tego niektóre "m±dre" (nie chc±c nikogo obra¿aæ, ale taka postawa mnie rozbraja) s± w stanie stwierdzaæ, ¿e nie trzeba mówiæ partnerowi o zdradzie je¶li to mia³oby zburzyæ dotychczasowe ¿ycie w my¶l m±dro¶ci "czego oczy nie widz±, tego sercu nie ¿al". I to w dodatku dla jego dobra!
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 289
|
Cytat:
Kiedy¶ my¶la³am, ¿e nie dam drugiej szansy, a jednak temu facetowi da³am, jednak nie potrafi³am ud¼wign±æ tego emocjonalnie. Za drugim razem (niestety dwa razy mnie to spotka³o
Postanowienie: je¼dziæ, lataæ, zwiedzaæ za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podró¿e 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿ K&K
|
|
|
|
|
|
#165 | ||||
|
po drugiej stronie szafy
Wiadomo¶ci: 41 583
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#166 |
|
BAN sta³y
|
Gdybym dowiedzia³ siê o zdradzie nawet 10 lat po ma³¿eñstwie, na 99% oznacza to rozwód. Ka¿dy cz³owiek jest inny - jedni s³abi, drudzy mocni.
|
|
|
|
|
#167 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 812
|
Cytat:
) w toksycznym zwi±zku i wtedy tak¿e nie by³am sk³onna do szukania pocieszenia u kogo¶ innego tylko najpierw skupi³am siê na ratowaniu beznadziejnego, nastêpnie na finalizowaniu sprawy, po czym jako cz³owiek wolny na u¿ywaniu ¿ycia. Tak, wiem, ¿e nie ka¿dy musi tak samo my¶leæ, nie jest to dla mnie nowo¶æ niezale¿nie od tego jak d³ugo na intymny zagl±dam![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 291
|
ja nie rozumiem jak mi mo¿e pisaæ obca osoba "nigdy nie mów nigdy". dla mnie to takie samo powiedzonko jak "dobry zwyczaj nie po¿yczaj" czy jakie¶tam inne. ja sam± siebie znam najlepiej i wiem, ¿e nigdy nie zdradzê. a dlatego, ¿e za bardzo szanujê mojego faceta. to jest po prostu dobry cz³owiek i nie chcia³abym go skrzywdziæ, nie chcê patrzeæ jak cierpi. wiem, ¿e ma ma³± traumê po ostatnim zwi±zku, gdzie ex zdradzi³a go z 11 typami (ma na ka¿dego dowody) przez 4 lata zwi±zku. nie potrafi³abym z³amaæ komu¶ serca tylko dlatego, ¿e swêdzi mnie piz***.
a co to wybaczania - wybaczyæ - wybaczê, ale to i tak oznacza koniec zwi±zku. zwyczajnie dlatego, ¿e nie by³abym w stanie zaufaæ ponownie.
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 377
|
O zdaniu swoim to juz nie wiem do kogo cytowa³am ale ca³a reszta do autorki
![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
Ja te¿ wiem,¿e nigdy nie zdradzê,bo nawet jak facet zdradzi³ mnie(po rozstaniu dosz³y do mnie takowe s³uchy,chocia¿ rozmawia³ z t± dziewczyn± wcze¶niej) i by³o ¼le w zwi±zku to nie potrafi³am odej¶æ do innego
|
|
|
|
#170 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Strasznie ¶miesz± mnie komentarze w stylu cz³owiek jest s³aby i mo¿e mu siê zdarzyæ, albo "nigdy nie mów nigdy".
Przecie¿ nie mówimy tutaj o losowym wypadku tylko o czym¶ co kontrolujemy. Nie wiadomo to czy z³amiê kiedy¶ nogê. Nie wiem czy kiedy¶ kogo¶ nie zabijê ( a nó¿ kogo¶ potr±cê na ulicy ?) ale co¶ na co mam wp³yw ? Je¶li bêdê chcia³a innego, to rozstanê siê z obecnym partnerem. Ka¿dy z nas ma woln± wolê ale i ( zazwyczaj) mózg. Ka¿da taka decyzja jest w³asnym wyborem i t³umaczenie siê tym, ¿e cz³owiek jest z regu³ s³aby stoi na baardzo niskim poziomie. Obojêtnie jak nie bêdzie ¼le w zwi±zku odejdê. Je¶li partner nie bêdzie mnie szanowa³ to go nie zdradzê. Nie z szacunku do niego, nie ze wzglêdu na niego tylko z szacunku do samej siebie. Nie zdradzi³am i nie zrobiê tego. |
|
|
|
|
#171 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 90
|
Tak, wielokrotnie. Tak ju¿ mam.
|
|
|
|
|
#172 |
|
Addicted of makeup.
Wiadomo¶ci: 260
|
Nigdy nie zdradzi³abym mojego T¯. Po prostu nie potrafi³abym i nie by³abym w stanie siê do tego posun±æ. Nie potrafi³abym mu potem spojrzeæ w oczy, wiedz±c, ¿e jest zupe³nie nie¶wiadomy. Niemniej jednak kiedy¶, w poprzednim zwi±zku by³am zdradzana przez d³u¿szy okres czasu... Wiem jak boli zdrada, wiêc nigdy w ¿yciu nie zafundowa³abym takich emocji i uczuæ swojemu obecnemu T¯.
A co do tych, którzy zdradzaj± to moim zdaniem to, co kiedy¶ komu¶ zrobili w przysz³o¶ci do nich wróci. |
|
|
|
|
#173 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 5 762
|
Cytat:
![]() A je¿eli nie zdradzaj± to z pewno¶ci± s± brzydcy, maj± niskie libido, kompleksy itp.
Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2013-11-23 o 21:35 |
|
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 853
|
Wczoraj gada³am z dawno niewidzian± kole¿ank± i ta siê zdziwi³a, ¿e przez 2 lata zwi±zku nie zdradzi³am jeszcze T¯
Bo on taki spokojny, bezproblemowy, wiêc powinnam szukaæ wra¿eñ i emocji na boku.
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 812
|
|
|
|
|
|
#176 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 315
|
Cytat:
Owszem, zdradzi³am, ale nie ¿a³owa³am tego. Mo¿e siê to wydawaæ dziwne, tym bardziej, ¿e nigdy bym nie pomy¶la³a, ¿e jestem w stanie to zrobiæ, pontym jak rozpad³o siê ma³¿eñstwo moich rodzicow z powodu zdrad ojca. Niestety pozna³am na w³asnej skórze, ¿e jest wiele powodów zdrady i nie zawsze wina jest po stronie tylko osoby zdradzaj±cej. Ja by³am w bardzo toksycznym zwi±zku, na tyle ¿e by³am uzale¿niona emocjonalnie od mojego partnera. Ca³e szczê¶cie, ¿e pozna³am kogo¶ innego, mê¿czyznê, który udowodni³ mi, ¿e mo¿na kobietê traktowaæ z szacunkiem. Z moim partnerem nie widzia³am siê ponad miesi±c, a w tym czasie ten nowy przywraca³ mi wiarê w siebie. No i dziêki tej zdradzie dopiero u¶wiadomi³am sobie, ¿e mojego partnera nie kocham i ¶wiat siê na nim nie koñczy, dziêki czemu o wiele ³atwiej by³o mi zakoñczyæ nasz± znajomo¶æ. No i wiem, ¿e sama zdrady bym nigdy nie wybaczy³a, bo nie wierzê, ¿e mo¿na zdradziæ kogo¶, kogo siê kocha. Zdradza = rozstanie. Edytowane przez ahoooj Czas edycji: 2013-11-24 o 15:23 |
|
|
|
|
|
#177 |
|
Naczelna Nastolatka
Wiadomo¶ci: 25 768
|
no proszê, czego to siê mo¿na na wiza¿u dowiedzieæ. Do³±czam do grona podludzi.
|
|
#178 |
|
BAN sta³y
|
|
|
|
|
|
#179 |
|
Naczelna Nastolatka
Wiadomo¶ci: 25 768
|
tote¿ mówi±, wiza¿owa szufladka dla podludzi jest w sam raz dla mnie. Biedna zap³aczê siê w jej k±ciku.
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 853
|
Teraz przynajmniej wiem, jak powinien wygl±daæ prawdziwy, powa¿ny zwi±zek
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.

rozmowa i tylko rozmowa