|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Bo byliśmy wczoraj u znajomych TŻ (wstepnie ten kolega mial być swiadkiem tż). Oni sa 2lata po ślubie i byla jeszcze jedna para niecały rok po slubie. I oni oczywiście gadali, ze jak by szykowali sie do slubu jeszcze raz to by w życiu nie zdecydowali się na wesele itd
a jak juz usłyszeli, ze 80 osób to juz w ogole pytania, a po co to aż tyle, ze to bezsens i w ogole. No wiec TZ udzielała sie ta aura i stwierdzil, ze moze jednak faktycznie nie warto wydawac na jeden dzień 35 tys tylko, że ja juz Go wyczaiłam o co chodzi... Bedzie Mu cieżko zrezygnowac z wielu przyjemnosci typu kino, wakacje, nowy TV, tablet, komputer itd bo wiem, ze planował w najblizszym czasie zakup. A ja wiem, ze jak z tego nie zrezygnuje nie uda nam sie uzbierac całek kwoty w 20 miesiecy i mi się już wszystkiego odechciało U nas cena sali to 230zl/os ale w tym juz noclegi dla wszystkich, a oprocz tego swoje alko, ciasta, tort i napoje... Wiem, że drogo. Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-11-24 o 22:18 |
|
|
|
#4172 |
|
Rozeznanie
|
Za sale mamy do wyboru 160,180 bądź 200zł/ os. w zależności od tego jakie menu wybierzemy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4173 |
|
Wtajemniczenie
|
I pokój dla nas mamy w cenie
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My płacimy 135zł./osoba, sami kupujemy tylko alkohol i tort. Ciepłe dania, przekąski, ciasta, soki i napoje bez limitu, świeże kwiaty, dekoracje, pokrowce + 1 pokój + weekend na mazurach gratis, to wszystko mamy w cenie. Zapraszamy jakieś 95 osób, a wiadomo że nie wszyscy przyjdą. Więc na szczęście sala nas nie rujnuje, ale gdyby przyszło nam płacić np.:2 stówy za osobę to pewnie nawet wesela takiego byśmy nie robili Za to dla równowagi u nas w regionie można zbankrutować na zespole
|
|
|
|
|
#4175 |
|
Wtajemniczenie
|
Pysiu, może tylko tak gada. Prześpi się i mu przejdzie, głowa do góry
|
#4176 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie PMki!
![]() dzisiaj trafiłam do tego wątku-sama ślubować będę 20.09.2014 Przyznam, że trochę się przeraziłam jak bardzo zaawansowane sa Wasze przygotowania! My mamy tylko kościół, salę, fotografa i zespół Czuję lekką panikę, ile jszcze trzeba załatwić i ustalić. A mój TŻ angażuje się w temat maks. na 5 minut, potem wraca do swoich zajęć
|
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
alloffkowa Super. Gratulacje
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-11-24 o 22:27 |
|
|
|
|
#4178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nagle doszły nam koszty wynajęcia mieszkania
|
|
|
|
|
#4179 | ||
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
Suuper ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-11-24 o 22:26 |
|
|
|
|
#4181 |
|
Polka Ogarniaczka
|
zostawiłam 2 posty w klubie, oceńcie link proszę
bo się zakochałam, że hoho...
|
#4182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
alloffkowa
, ale Wam fajnie ! pysia1987 Kurcze, ale mnie irytuje gadanie ludzi, którzy już są "po" i wtedy zaczynają wykładać swoje mądrości.. to jest jednak ślub, jeden z najpiękniejszych dni w życiu, może jednak warto zaoszczędzić, odłożyć ? Dla nich to bezsens, ale jednak zrobili wesele. to będą niezapomniane chwile. Wesele się raczej nie zwróci, ale w kopertach zawsze się coś uzbiera. wteyd starczy na tablety, wakacje wybór należy do Was, ja jednak bym nie rezygnowała, to się zdarza raz w życiu, więcej juz się tego nie przeżyje ( zdarzają się wyjątki, ale nie za często), ja bym tam odżałowała kurde, nawet się nie przywitałam, hej kropka i olinekwroc
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2013-11-24 o 22:28 |
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też bym nie podjęła decyzji o takim weselu (za takie pieniądze) mają w perspektywie maksymalne oszczędzanie (nie mówię nawet o kompie, ale kino, wyjście do knajpy, nowy ciuch) przez następne dwa lata. Cytat:
|
|
|
#4186 |
|
Rozeznanie
|
pysia kurcze no wkurza mnie takie gadanie! Im nikt nie krytykował pomysłu organizacji wymarzonego ślubu i wesela więc takie "dobre rady" z ich strony wydają mi się nie na miejscu. To po co w takim razie sami wyprawiali wesela? Wiadomo, że większość z nas planuje w tym dniu dzielić radość z najbliższymi osobami. Takie głupie gadanie "nie róbcie wesela" kiedy swoje ma się już za sobą. Sobie nie odebrali tej przyjemności ale komuś radzić potrafią
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio moja chrzestna powiedziała coś bardzo mądrego: ludzie mają receptę tylko na swoje życie, na SWOJE, a nie życie kogoś innego. Nie warto słuchać gadania innych. Naprawdę. Ślub to wielkie przeżycie. Niektórzy podchodzą do niego bardziej uroczyście i chcą świętować z najbliższymi, a inni wolą bardziej kameralnie. Co kogo obchodzi, że ktoś inny chce wydać 35 tys. na wesele? Ma ochotę, to niech wydaje i niech mu na zdrowie będzie! My zrezygnowaliśmy w tym roku z wakacji ze względu na wesele i moją pracę magisterską i nie żałujemy (chcieliśmy mieć zapas gotówki na niespodziewane wydatki weselne). Ślub jest jeden w życiu, a na wakacje jeszcze pojedziemy
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)) A napisz mi jeszcze, czy ten model ma tren? Bo jeśli ma to odpada wypożyczenie, bo mi go nie obetną.
TEN dzień: 09.08.2014 ![]() Edytowane przez no_doubt Czas edycji: 2013-11-26 o 08:42 |
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Czekolada dziękuję
![]() Pysia, a nie myśleliście o tańszej sali? Bo te wszystkie, które nam pokazywałaś to raczej takie luksusowe wiem, że takie są marzenia, ale trzeba je może trochę dopasować do rzeczywistości? nie wymagaj od tż, żeby rezygnował ze wszystkiego w takim wypadku bez sensu wypruwać sobie żyły, żeby tylko zrobić mega wesele..
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
U nas sala 8700 + alko i gazowane liczę 1800, co daje 10500zł.
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam do oddania pudło na koperty, tablice rejestracyjne, niebieską podwiązkę, 150 fioletowych kokardek na butelki, 8 smiesznych roznych naklejek na buty, 24 1,5metrowe girlandy perlowe fioletowe, welon mgielkę 2,5 metra i potrojny welon ok 90cm. Oddam za darmo.
Szczegoly na PW. Koniec ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
To jemu tansze sale sie nie podobaly ![]() Ale juz nie ma o czym gadac. |
|
|
|
|
#4193 |
|
Zadomowienie
|
..
Szczęśliwa żona od 02.08.2014r. ![]() ![]() 1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo Edytowane przez marlenqa22 Czas edycji: 2013-11-25 o 21:20 |
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiu, no co Ty opowiadasz, kobieto? Co się stało?
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#4195 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba poproszę o kartkę ![]() Cytat:
a co do kosztów sali, Say dobrze prawi, nie lepiej poszukać innej tańszej sali, albo zrobic tak jak ja w inny dzien tygodnia? Mówię Ci, że czwartek nie jest taki zły ![]() Cytat:
jak już przygotowania wejdą w pewien etap to i TŻ się zaangażuje, mój dzisiaj nawet wynalazł jak przystroić auto ![]() dziewczęta poszukuje takich butów, jakby którejś cos wpadło to prosze o info ![]() ![]() obcas 6 cm mnie tylko interesuje
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia, co jest?! pokłóciliście się?
|
#4197 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
Ej, ej, spokojnie, tylko nie działaj pod wpływem emocji, proszę
|
|
#4198 |
|
Zadomowienie
|
Pysia lepiej się tak nie reklamuj, bo będziesz musiała zaraz drugi raz pieniążka wydawać na to, wypij dobra herbatkę i prześpij sie z tym wszystkim
|
#4199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczyłby mi ślub + uroczysty obiad na 20 osób i tyle. Ewentualnie jeszcze zrobiłabym imprezę dla znajomych. Zdecydowałam się tylko dlatego, że tż'owi zależy, a mama zaproponowała, że zapłaci. Prawdę mówiąc co jakiś czas smęcę tż'owi, że w sumie przeraża mnie takie wielkie wesele i jednocześnie taki wydatek. Mogłabym np za te pieniądze spędzić dwa tygodnie na żaglach na Karaibach i byłabym szczęśliwsza Wiadomo, każdy ma swoje priorytety.Cytat:
Chyba większość przeżywała to ze swoim tż'em ![]() Cytat:
ja sama mam w zwykłej sali weselnej - może nie przypomina sali balowej z prawdziwego zdarzenia, ale jest tańsza i nawet nie ma boazerii na ścianach
|
|||
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dosyć ładna, ale nie luksusowa. mnie to cieszy, bo w sumie mieliśmy możliwość wyboru super ekstra luksusowego hotelu ze spa i weselem pod namiotem. i całe szczęście, że tego nie zrobiliśmy bo a) nie wyrobilibyśmy finansowo, b) ten hotel się spalił...z kolei ja o weselu od zawsze marzyłam i nie byłabym szczęśliwa wyprawiając tylko obiad. nasze wesele będzie dosyć małe, ale będzie i to mnie cieszy. wychodzę z założenia, że sporo zależy od możliwości finansowych, czasem marzenia trzeba odłożyć na bo po prostu.
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-11-24 o 23:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

a jak juz usłyszeli, ze 80 osób to juz w ogole pytania, a po co to aż tyle, ze to bezsens i w ogole. No wiec TZ udzielała sie ta aura i stwierdzil, ze moze jednak faktycznie nie warto wydawac na jeden dzień 35 tys
tylko, że ja juz Go wyczaiłam o co chodzi... Bedzie Mu cieżko zrezygnowac z wielu przyjemnosci typu kino, wakacje, nowy TV, tablet, komputer itd
i mi się już wszystkiego odechciało 

Czuję lekką panikę, ile jszcze trzeba załatwić i ustalić. A mój TŻ angażuje się w temat maks. na 5 minut, potem wraca do swoich zajęć

bo się zakochałam, że hoho...

, ale Wam fajnie !

chyba poproszę o kartkę