|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
madzixx88 współczuję sytuacji i personelu który akurat miał dyżur-sama jestem ratownikiem medycznym i widzę co się dzieje w naszej służbie zdrowia-aczkolwiek nie zawsze tak jest-każdy jest tylko człowiekiem i może mieć gorszy dzień-niestety smutne jednak prawdziwe jest to,że w szpitalach szczególnie na SORze zawracana jest uwaga na wiek pacjenta i jeśli nie zrobi się awantury można czekać w nieskończoność.Kiedyś mój synek miał atak kolki nerkowej i lekarz na pogotowiu odmówił pomocy-kazał iść na pomoc doraźną-zrobiłam taką afere że szok i dopiero po tej interwencji łaskawca raczył zainteresować się dzieckiem
![]() Co do spraw ślubnych to mamy już nauki za sobą pozostało nam ostatnie potkanie 16.12 w poradni Króliczku |
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
nie
tzn. na początku grudnia idę do parafii odebrać podpisaną karteczkę z zapowiedziami (1 grudnia będą wygłaszane ostatnie), trzeba zanieść w końcu do parafii TŻ żeby też ksiądz wygłaszał (nie orientujecie się czy mogę po prostu zanieść ja ? czy musi to zrobić TŻ osobiście ?), trzeba jechać do jednego USC i płacić opłatę, do drugiego USC z potwierdzeniem wpłaty z pierwszego no i odebrać papiery ![]() ogólnie dalej nie mamy nic zarezerwowanego ani nic a zaraz jedę zmienić opony na zimowe (mam nadzieje, ze w pn rano nie będzie kolejki)
|
|
#4263 |
|
Rozeznanie
|
Slonca, mam pytanie:
Musze kupic suknie. Slub Koscielny mam w sierpniu. W Polsce bede w grudniu - na swieta, ale mam wtedy kilka dni tez zeby popatrzec na suknie. I teraz mam pytanie: czy powinnam ja zamowic juz teraz koniecznie? W grudniu? Kolejny raz bede moze w marcu, albo w polowie lutego... ale to na weekend doslownie. No i w kwietniu, jakos w polowie. Ale wtedy bede tez przed slubem cywilnym i mysle, ze bede dosc zajeta i do koscielnego zostanie 3 i pol miesiaca... wiec juz chyba za malo czasu.... Wiec co radzicie? Juz sie nastawic na kupowanie w grudniu? |
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nadrobiłam!no_doubt, zachowania tej sprzedawczyni nie skomentuje, po prostu masakra! Tacy ludzie nie powinni pracować w salonie sukien ślubnych! Kropka, olinek, witajcie ![]() Jeśli chodzi o tusz to ja polecam essence multi coś tam (różowo-czarne opakowanie, do kupienia tylko w drogerii natura). Jest pogrubiajaco-wydluzajacy , po prostu świetny! Dla mnie to KWC wśród ruszy, a kosztuje 10zl ![]() Jeśli chodzi o budżet na wesele to łącznie wyjdzie ok 25-30 tys na ok. 66 osób (łącznie z obsluga, niestety za salę płacimy 190zł/os) ale do uzbierania mamy mniej, bo mamy już wpłacone zaliczki. Mamy już odłożene 10 tys, 9 tys wiszą nam rodzice C. Brat C. obiecał, że do końca tego roku nam to oddadzą.Zbieramy sami, odmawiamy sobie wielu rzeczy typu wakacje, kino itd, ale marzymy o weselu, nie chcemy z niego rezygnować. Moi rodzice nie są w stanie nam sfinansować wesela. Co jedynie mój tata chce zaplacic za zespół, a mama chce mi dac część kasy na suknię (ok 1 tys). Ale teraz pojawia sie mały problem, bo jest okazja kupić mieszkanie, nowe od dewelopera w atrakcyjnej cenie i wtedy pojawia sie problem co z reszta kasy na wesele. Ale najpierw zobaczymy czy uda się wziąć kredyt na to mieszkanie. Trzymajcie kciuki! Pysia, nie działajcie pod wpływem chwili! Porozmawiajcie na spokojnie, przedstaw TZtowi całą sytuację, że to tylko 20 miesięcy , powiedz że Ci na tym weselu zależy. Trzymam kciuki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2013-11-25 o 09:38 |
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Elrosa
Przyszedł mój zestaw do robienia spinek do mankietów Dziękuję za namiary, ciekawe, co mi z tego wyjdzie. |
|
|
|
#4266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi Panie nie robiły problemu z wypożyczeniem, nic nie mówiły, że jak z tiulu to nie można wypożyczyć. Wada jest taka przy wypożyczaniu, że nie mogę nic w sukience zmienić. Nie mogę usunąć trenu, którego nie chcę. Drugi problem mi Pani zaznaczyła, że przy wypożyczaniu nie utną mi zbyt dużo sukni, bo później mało która dziewczyna ją zechce. Nie jestem zbyt wysoka (165cm) i powiedziała mi, że będę musiała buty z min. 10 cm obcasem ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
|
|
#4267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4268 |
|
Wtajemniczenie
|
A w Elblągu słonko świeci, piękna pogoda
|
#4269 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe PM-ki
Dziewczyny, jakoś ostatnio nie mam czasu na wizaż, niestety......... Cały czas czekamy za obrączkami - już jest tydzień po terminie i żadnego odzewu nie ma
|
#4270 |
|
BAN stały
|
Paris zamów teraz
![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
#4271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Pysia,a moim zdaniem czas sprowadzić tż na ziemię bo chyba nie pierwszy raz kłócicie się o pieniądze? Bo wielką sztuką nie jest samo posiadanie pieniędzy, ale to co się z nimi robi. A jeśli dla niego wielkim wyrzeczeniem jest to, że nie kupi sobie kolejnego laptopa albo tableta ... kiedyś Ci powie, że dzieci nie chce bo to pożeracze jego kasy? Pamiętaj, że to też jest Twoje życie i Ty też masz prawo do swoich marzeń i decyzji.
Cytat:
za jakiś czas będzie jeszcze drugą rękę 'robił' bo ta cała rehabilitacja to pic na wodę.Dziewczyny, jaki śnieg? co Wy mówicie? u nas piękne słońce świeci |
|
|
|
|
#4273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Madzixx jak przeczytałam to co napisałaś to się popłakałam. Moja babcia była dla mnie jak rodzona matka. W lutym będzie dwa lata jak nie ma jej ze mną, a marzyła, by być na moim ślubie. Strasznie mi jej brakuje. Mam nadzieję, że z Twoją babcią wszystko będzie dobrze. 3mam kciuki Kochana A na naszą "służbę zdrowia" to brak mi słów.
TEN dzień: 09.08.2014 ![]() Edytowane przez no_doubt Czas edycji: 2013-11-25 o 10:08 |
|
|
|
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Tak czytam o waszych kosztach za sale i mnie zatkało U nas w miasteczku jest śliczna sala, odnowiona... przepiękna, ale niestety 210/os + wiejski stół 14/os. Dodam, że mamy ok 150 osób Oczywiście tort, przystrojenie, balony, płatki róż, fontanna czekoladowa w cenie.U nas nie ma problemu bo odkładamy równo... (ja od 6 miesięcy) i mamy uzbierać równo za sale i mam nadzieje, że starczy na alko i orkiestrę Co do reszty to będziemy kupować systematycznie. Zero wakacji, zero snowboardu, nart jak co roku Myślę, że to jest kwestia dogadania się i jak komuś zależy na ślubie i weselu to nie widzi problemu w oszczędzaniu. Ale tu są potrzebne chęci. Współczuje PM-kom, które są w takiej sytuacji, że muszą namawiać TŻ do odkładania kasy. I żeby im zależało tak jak im ![]() Pytanie do zimowych PM-ek... w co się ubieracie? Ja mam kilka pomysłów... ale nie mogę się zdecydować
|
#4275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Marzymy z TŻ o wyjeździe do Turcji po ślubie.A teraz zabieram się do nadrabiania zaległości w czytaniu. Pędzicie jak szalone
|
|
#4276 |
|
BAN stały
|
Napisz do mnie pw bo ja nie umiem wysłać tylko odpisać
Wysłane z telefonu |
|
|
|
#4277 |
|
Rozeznanie
|
Co prawda nie jestem zimową PM-ką ale na Twoim miejscu wybrałabym płaszczyk nr 2 lub 3.
Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-11-25 o 10:20 |
|
|
|
#4278 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eeee, nie jest chyba z ludźmi północy tak źle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bym sobie ten temat odpuscila, mimo ze to zima... przeciec w kosciele nie bedziesz siedziala w plaszczu? jesli jest nieogrzewany to ewentylanie bym postawila na jakas etole futrzasta i tyle... To bedzie dziwnie wygladalo, jesli Ty bedziesz w plaszczu, a tz w garniturze tylko... Po za tym wiem, ze te plaszcze sa bardzo drogie... Jak ostatnio zamawialam sukienke na cywilny ( w kwietniu, wiec tez dosc drogo), to Pani powiedziala, ze plaszczyk ( bez szalu ) 1600 a wypozyczenie chyba 800.... wiec maskara! wiec juz sobie wyobrazam ile beda kosztowac te bardziej zdobne... |
|
|
|
|
#4280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4281 | |
|
Zadomowienie
|
u mnie też
Cytat:
niewiele kościołów grzeje tak , że w zimie można się rozebrać:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#4282 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym zrobiła tak jak Ty, że zero odzywania się, a jakby się pytał dlaczego to bym powiedziała że najpierw coś obiecuje, a potem kładzie lachę... Cytat:
Cytat:
Byśmy jeszcze nie kupowali, ale że taka promocja ![]() mam jedynie stresa bo to 4 tygodnie po ślubie, nie byłam pewna czy w takim czasie wyrobią mi paszport, na nowe nazwisko więc kupiliśmy na panieńskie... poprostu nie będę zmieniać dokumentów do tego czasu... stresuje mnie to troche ![]() Cytat:
lepiej nie chudnij do takiej wagi :P |
||||
|
|
|
#4283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja będę miała po prostu zwykły sweterek i tyle
|
|
|
#4285 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdziłam , do ślubu zostało 250 dni - chyba to do mnie jeszcze nie dociera
![]() dla tych "płaszczykowatych" http://www.youtube.com/watch?v=tSJgqVdjaGg - zobaczcie sobie 1.37 - PM ma rewelacyjny płaszczyk. Wygląda w nim cudnie klasycznie elegancko ale wg mnie mega pięknie. Wszystko zależy od tego co ubierzecie.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2013-11-25 o 10:45 |
|
|
|
#4286 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie sprawdza się taki mechanizm: po wypłacie przelewam 3/4 kwoty, którą chcę oszczędzić na konto oszczędnościowe w innym banku. Nie mam do niego karty, a przelewy idą strasznie długo, żeby nie kusiło mnie wyciągać przed kolejną wypłatą przelewam to, co mi zostało. Może spróbujcie tak zrobić przez jeden-dwa miesiące? Niech Twój TŻ się przekona, że to nic strasznego.U mnie jest o tyle prościej, że to K. zależy na weselu, a do tego zbieramy na przyszłe mieszkanie, bo wynajem nas też już zabija
Edytowane przez Elrosa Czas edycji: 2013-11-25 o 10:52 |
||
|
|
|
#4287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko pewnie Paris ma rację i koszmarnie drogi :/
|
|
#4288 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
ja na ślub w kwietniu też szukam sweterka ale liczę że nie będę musiała go zakładać
|
|
#4290 |
|
Rozeznanie
|
Mały offtop, ale nieco przyjemniejszy niż poprzedni
![]() Przedstawiam Wam naszego nowego domownika. Jest z nami tydzień i ma na imię ALEX
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.

tzn. na początku grudnia idę do parafii odebrać podpisaną karteczkę z zapowiedziami (1 grudnia będą wygłaszane ostatnie), trzeba zanieść w końcu do parafii TŻ żeby też ksiądz wygłaszał (nie orientujecie się czy mogę po prostu zanieść ja ? czy musi to zrobić TŻ osobiście ?), trzeba jechać do jednego USC i płacić opłatę, do drugiego USC z potwierdzeniem wpłaty z pierwszego no i odebrać papiery 

Oczywiście tort, przystrojenie, balony, płatki róż, fontanna czekoladowa w cenie.
Marzymy z TŻ o wyjeździe do Turcji po ślubie.
a tak nie jest.... Zarabiamy nieźle jak na dzisiejsze czasy: ja jestem kierownikiem sklepu, a Tż programista (a dokladnie inspektorem ds systemow czy jakos tak) w zagranicznym banku. Niestety mamy dość duze koszta stale życia typu rachunki za mieszkanie, kredyt, dojazdy (TŻ codziennie dojezdza ok 80km w jedną strony, ja tez dojezdzam dosc daleko, ale pociągiem), 3 koty. Mimo wszystko żyjemy sobie dośc lekko