|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
Ostatnio Franek dostał kalafiora, myślałam, że będzie pluł a jadł ze smakiem ![]() Natomiast marchewkę odstawiamy aż będzie większy. Brokuły mam zamrożone - ale wyczytałam, że są wzdymające, więc u dzieci z problemami brzuszkowymi najlepiej z nimi poczekać. A banany mają dużo żelaza co powoduje zaparcia Cytat:
![]() U nas za oknem słońce ![]() W piżamkę na wieczór też sie przebieramy. Po prostu nasz taki rytuał wieczorny. Tak w ogóle to dzień dobry. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
teraz oficjalnie DZIEŃ DOBRY
wstałam z łóżka, jednak u mnie nic się nie zmieniło na podwórku, oczywiście tak jak chciałam, żeby Piotrek spał w łóżeczku do końca to się nie udało, karmiąc zasnęłam ![]() ![]() ![]() wstawiłam już pranie pościeli bo tż chyba ostatecznie przeniósł się do mnie do łóżka spać, więc gościnną trzeba wyprać. Jak to słowo kolegi podziałało, chyba będę musiała z tym kolegą pogadać, żeby w jeszcze innych kwestiach poruszył jego dumę |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Zakorzenienie
|
U nas pewnie sie roztopił nim wstałam -ziemia jeszcze ciepła
![]() Musze poprzymierzać kozaki, bo nie wiem czy je teraz wcisnę ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- U nas też obeszło sie bez śliniaków. Najgorzej było jak leżał na brzuszku i był na rączkach. Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-11-25 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Hej ![]() ![]() ![]() ![]() Elaine, Filip ma też niską temp. Czasami nawet 35,8 - ale ja też jestem niskotemperaturowa, więc chyba ma to po mnie. Edytowane przez malaczarnakejt Czas edycji: 2013-11-25 o 07:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Zadomowienie
|
hej
![]() cześć Samanta, dawno cię nie było ![]() Do jakiej temp. można z dzieckiem wychodzić? -5? -10? U mnie nie ma śniegu ![]() Zastanawiam się, czy sprzedać ciuszki na allegro, czy zostawić na ewentualne drugie dziecko ![]() W "piżamkę" też przebieramy. Kiedyś tego nie robiłam, ale teraz tak. W nocy zakładam pajace i śpiochy, bo ich w dzień nie lubię a mam multum ![]() Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2013-11-25 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Zakorzenienie
|
U mnie w pracy zawsze mówiono że do -10. Ale tak z 2,5-3latkami i w wzwyż. A z takim Malcem to nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć
![]() Miłego dnia wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | ||
Wtajemniczenie
|
dobry
![]() Młody ma już drzemkę, dziś w nocy tylko jedno karmienie, wstaliśmy 7.20 ![]() Sam chyba wszystkie mm sa od otwarcia ważne 3-4 tygodnie. Neni oby skoku Was na dobre opuscił ![]() Dzoan jak tam po nocy?? spał Oluś trochę dłużej po mm?? Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43869813]Kurcze serio aż tak przestrzegacie tego stroju dziennego/nocnego? Ja nie przebieram Artka do snu. W dzień i tak chodzi w wygodnych, bawełnianych rzeczach. Oczywiście po kąpieli, ulaniu czy big kupie dostaje czyste rzeczy, ale nie ma u nas "pizamek", nie wiem, kiedy je wprowadze... [/QUOTE] Ja zawsze zmieniam na ,,pidżamkę", od urodzenia Adasia tak robie, tak jakoś wyszło ![]() Cytat:
![]() Michael Schofield ,,Pomóc Jani" o dziewczynce od urodzenia chorej na schizofrenie. Przerażająca a jednocześnie niesamowita. historia prawdziwa. Wczoraj jeszcze oglądałam na yt Oprah Winfrey jak u niej byli Ci rodzice. Polecam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczyny za odp.
![]() Usypialismy z Tz malego ponad godzine. Smial sie i plakal i tak w kolo i ofc syrena byla. Dostalam kilka razy w morde od suna ![]() Chcialam Was zapytac czy jak malemu odksztalca sie glowa z lewej str.ma te jajko to powinnam go tylko na lewy bok klasc czy powinnam zmieniac pozycje i troche na lewy troche na prawy? Boje sie, ze mu to nie przechodzi :/ i dumam nad poduszka. W zwiazku z tym czy mozecie mi pokazac na fotach wasze poduszeczki dla dzieci lub jakies linki? ![]() Milego dzionka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#4032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to część daje dla brata bo mu się rodzić ma luty/marzec a ładniejsze zostawiam na drugie dziecko (bo niektóre założył 1 raz lub wcale to nie będę takich oddawać) o dzięki u mnie jak na razie 0stopni i piękne słońce, widzę też trochę wiaterku, ale to mnie nie zrazi i raczej wyjdę na spacerek po południu ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- a to ciekawe , poczytam regulamin |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zadomowienie
|
Przy takim mrozie to ja bym nie wyszła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Zakorzenienie
|
Jestem ciepłolubna, ale kiedy jest pięknie zimowo, biało, to taka temperatura w ogóle mi nie straszna.
![]() Średnia noc. Od jakiegoś już czasu karmiliśmy się w nocy tylko 3 razy, a tym razem znowu 5. Może to tylko wypadek przy pracy. ![]() U nas śnieg nie sypie, ale się utrzymuje i jest cudnie biało. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
![]() No więc jak nakarmiłam Małego mm o 21.10 (zasnął o 21.35), to obudził się o 00:10, czyli na 3 godz. mu starczyło, później po kp spał po 2h45', 2h, 1h35', 1h15', czyli tak średnio z tym mm jednak ![]() tari no właśnie na opakowaniu jest, że 90ml wypija noworodek, w 2-3miesiącu 120ml, a w 4- 150ml..więc wygląda na to, że Olek sobie dawkuje i podjada, a nie dojada i dlatego tak krótko śpi.. na piersi max 5 min wisi i pewnie też nie zdąży wczochrać właściwej ilości ![]() Sam nasze mleczko z NAN do 3 tyg. od otwarcia można zużyć Perse my zmieniamy piżamkę (pajacyka) co drugi wieczór, a rano ubieramy co dzień świeże ubranko (body, rajtki albo spodenki, bluzeczkę jeszcze jak zimno)..ale moi znajomi robili tak, że ubierali Małej co wieczór czyste ubranko i po nocy cały dzień w nim jeszcze chodziła..także jak kto uważa ![]() ![]() Anulka u Was już snieg? wow ![]() fiazo mój mąż już kilka tyg temu przeniósł się do sypialni z kanapy..ale coś mi się wydaje, że go wykopsam z powrotem, bo znowu zaczął być niemiły, wkurza mnie.. nie zależy mu na mnie to niech spada ![]() magolina jakaś Ty wesoła od rana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Zakorzenienie
|
Potrzebuję rady. Chodzi o ten nieszczęsny chodzik. Ustaliliśmy z mężem, że go sprzedamy na all i powiemy rodzicom, że Miś płakał, nie chciał żeby go do niego wsadzać, bał się itd. więc sprzedaliśmy i kupiliśmy mu coś innego. Oczywiście sami z siebie nie będziemy się wychylać z informacją o sprzedaży, tylko jeśli sami o niego zapytają. Zastanawiam się jednak czy nie lepiej powiedzieć wprost, że nie będziemy używać.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4037 | |||
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43869813]Kurcze serio aż tak przestrzegacie tego stroju dziennego/nocnego? Ja nie przebieram Artka do snu. W dzień i tak chodzi w wygodnych, bawełnianych rzeczach. Oczywiście po kąpieli, ulaniu czy big kupie dostaje czyste rzeczy, ale nie ma u nas "pizamek", nie wiem, kiedy je wprowadze...
My po pierwszym, Mały usypia, a ja zasiadam do przyjaciela z plastiku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja przebieram Maję w piżamkę bo daje jej to sygnał że teraz jest noc i czas na długi sen, a także dlatego że stawiam sie w jej sytuacji i szczerze to nie usnęłabym nigdy w ubraniu. A świeża piżamka na czyściutkie ciałko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() Mojej teściowej i mamie ciągle jak katarynka powtarzam że nie chce ubrań dla Mai na 2/3 lata bo nie mam gdzie tego trzymać. One kiwają głowami że pojęły a potem znowu przynoszą wielkie ciuszki ![]() Dlatego biorę i sprzedaje na Allegro ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43869813]Kurcze serio aż tak przestrzegacie tego stroju dziennego/nocnego? Ja nie przebieram Artka do snu. W dzień i tak chodzi w wygodnych, bawełnianych rzeczach. Oczywiście po kąpieli, ulaniu czy big kupie dostaje czyste rzeczy, ale nie ma u nas "pizamek", nie wiem, kiedy je wprowadze... My po pierwszym, Mały usypia, a ja zasiadam do przyjaciela z plastiku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja zmieniam zawsze po kąpieli na piżamkę, kąpiemy codziennie ale piżamkę ma na 2 noce, przeważnie jest to pajacyk lub półśpiochy i body Cytat:
Hej ![]() czy ja wczoraj narzekałam ż eza długo śpię ? ![]() ![]() U mnie nie ma śniegu ale jest minusowa temperatura. Mam dziś w planach pojechać do banku i zrezygnować ze swojego banku a założyć konto w innym z dostępem do internetu jak cywilizowany człowiek ![]() ![]() Przy okazji na zakupy pojadę. Miłego dnia ![]() Uciekam coś zjeść bo zaraz padne z głodu ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4040 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wiesz czemu??? bo jak wstałam rano i zobaczyłam jak piździ na dworze, pada śnieg i jest zimno a ludzie idą szybko bo im łeb chce urwać to ucieszyłam się, że nigdzie nie musze w tą pogodę wychodzić, zaraz zrobię sobie kawkę i spokojnie będe siedziała z Adasiem w domku ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
T: Michaś dostanie na mikołajki chodzik D: Nie mamo. Nie chcieliśmy używać chodzika wcale. T: Yyy. Tak? Ale on już kupiony. I szczęśliwa, że ma prezent. ![]() Tylko jak ja męża przekonam żeby powiedzieć tak wprost. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Zakorzenienie
|
Anulka zazdroszczę śniegu! U nas tylko pizga
![]() ![]() A co do prezentu do tak jak kejt napisała, powiedziałabym że przeczytałam opinie i to niezdsrowe ![]() ![]() Sam kładź ma lego na drugą stronę. Małwmu od urodzenia stale główka się odkształca, bo jest jeszcze mięciutka ![]() ![]() ![]() Arrabiata, też bym przy takich temperaturach nie wyszła, a co dopiero sama z dzieckiem ![]() ![]() *** Laski, ja znowu z moim odwiecznym problemem ![]() Wczoraj tż zbił mnie z tropu, stwierdzając, że kupa alka normalna jest przecież ![]() Nie wiem czy dzwonić po taksę i za ostatnie grosze jechać do lekarza czy po prostu odstawić wszelkie możliwe alergeny i obserwować. I czym przemywać ropiejące oczko?? Bo znów nie jestem pewna, ale mam wrażenie, że lekko Alikowi ropieje. Solą fizjologiczną? W ogóle rozmawiałam wczoraj z tżtem, bo taka nabuzowana byłam bo tym weekendzie, że tak nie może być, że on i jego zainteresowania są ważniejsze, że ja od 3miesięcy nie zrobiłam dla siebie nic, a i przez całą ciążę kwitłam w domu. W sumie już mi na łeb pada od tego siedzea. Byłam przygotowana na co najmniej ostrą wymianę zdań, ale tż mnie zgasił stwierdzeniem, że właśnie też ostatnio często widział, że potrzebuję oddechu i że musimy jakiś grafik ustalić ![]() Dla ujednych to mało, dla drugich dużo, ale planuje codziennie poświęcić godzinkę na ćwiczenia, wtedy kwękającym alkiem zajmie się tatuś ![]() ![]() I jakby się którejśą chciało, to zapraszam do akcji, bo przysiady robię czasem nawet w łazience, jak alik szaleje ![]()
#4043 |
Zakorzenienie
|
Hejka.
Perse- ja koniecznie rozdzielam odzież nocną/dzienną. Dziecko ma w nocy inne "poty" niż w dzień, dwa- sama w dzień nie chodzę w piżamie, więc mała też nie będzie, trzy- na noc zawsze idzie pajac, a w dzień nigdy. Dzoan, a spróbuj może dać małemu więcej niż 90 ml? Bo na jego wiek to mało. Elaine, u nas zazwyczaj jest 37-37,2. Ja właśnie też ostatnio myślałam, do jakiej temp wychodzić z małą. Myślę, że do -10 spokojnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4044 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja tak nie robię, bo w sumie Artek i tak w dzień popyla w pajacu i body, więc uważam to za wygodne ubranka. W dzień ma jeszcze zwykle coś na górze, śpiochy albo półśpiochy, albo jakąś bluzę i zwykle śliniak, żeby nie pobrudzić ubranka. Oczywiście brudne bezwzględnie zmieniam, ale piżamek na razie nie używam jednak. Jednak dzięki za odpowiedzi w tej sprawie ![]() Magolina a jaką książkę czytałaś? Jak już pisałaś, to wybacz..... Ja się niedługo zabieram za A.Munro, jestem ciekawa jej prozy, bo to tegoroczna noblistka. A tak szczerze to mam wielką ochotę na jakąś zimną, klimatyczną japońską powieść. Ale mam tyle książek do przeczytania, że nie wiem, kiedy zrealizuję tę ochotę... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczko - sól fizjologiczna. Ja przemywałam gazikiem, jak ropiało bardzo, to zakraplałam do oczka. A co do grafiku, to super, że Twój TŻ wpadł na ten pomysł ![]() 50 przysiadów na pierwszy dzień?! NO WAY! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
Perse ja też od początku przebieram na noc, ale dla własnej wygody, w dzień alik lata w dresach albo półśpiochach, a w nocy zakładam pajace albo śpiochy
![]() ![]() ![]() ![]()
#4047 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!
Tymuś ma poranną drzemkę, Tż pojechał zawieźć autko do lakiernika na drobne poprawki przed zimą. A u nas śnieg ![]() Cytat:
Jak się skończyło nam pierwszie 5 spotkań to byliśmy u doktora na kontroli i zalecił kolejne 5, tym razem mieliśmy już 1 raz na tydzień i znów kontrola. Teraz już nie mamy rehabilitacji ![]() Cytat:
![]() Teraz zjada po 180, ale się najada i nie płacze, czasem zostawia po 30-50ml. ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43869813]Kurcze serio aż tak przestrzegacie tego stroju dziennego/nocnego? Ja nie przebieram Artka do snu. W dzień i tak chodzi w wygodnych, bawełnianych rzeczach. Oczywiście po kąpieli, ulaniu czy big kupie dostaje czyste rzeczy, ale nie ma u nas "pizamek", nie wiem, kiedy je wprowadze... My po pierwszym, Mały usypia, a ja zasiadam do przyjaciela z plastiku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] My zawsze przebieraliśmy, sama nie wiem dlaczego, tak sobie umyśleliśmy, że po kąpieli ma ubierany pajacyk, rano jak wstajemy to myjemy buzię i przebieamy się w ubranko dzienne - body + pół śpioszki, a na jakieś wyjścia coś bardziej eleganckiego - jakiś sweterek, jeansy itp. Cytat:
![]() http://www.materacyk.pl/pl/produkty/...szka-klin.html Cytat:
![]() Czy Wasze dzieci leżą grzecznie na brzuszku?? Tymuś od kilku dni nauczył się podnosić na rączkach i wywija nóżkami jak szalony, tak, że on nie leży na brzuszku tylko pełza i trze noskiem po kocyku, dupka w górze. Ani chwili już nie poleży spokojnie, tylko ciągle kombinuje, a męczy się przy tym biedak, że aż sapie. Obracać się z brzucha na plecy jakoś nie chce i nawet nie próbuje. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też myślę, że na pierwszy odstrzał nabiał, bo pamiętam, że tylko na niego Alik reagował. Zobaczę, co z tego wyjdzie. Git, w takim razie spróbuję solą, w końcu jeśli to nie ropiejące oczko, to i tak nie zaszkodzę. Tż mnie samą zaskoczył, byłam przygotowana na później na porządne godzenie, no ale nie było po czym. Chociaż i tak się pogodziliśmy ![]() Kejt, dawaj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Pierś mnie znowu pobolewa w tym samym miejscu ![]() ![]()
![]() |
#4049 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez bym powiedziała prawdę. Jeśli dą normalni to zrozumieją jak nie to ich problem. To Wasze dziecko i Wy wiecie co dla niego najlepsze. Szczerze möwiąc ja też chciałam kupić chodzik nie zdawałam sobie sprawy jak szkodzi. Dopiero po przeczytaniu opinii na necie skutecznie wybiłam sobie ten pomysł z głowy. My jak pisałam nie śpimy od 3. Nie wiem co jest:banghead: ostatnio nie spał do 4 dzis nie śpi od 3 na dłuższą metę jest to nie do zniesienia. Spadam Miłego i spokojnego dnia życzę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Zakorzenienie
|
Anulka, ja bym powiedziała wprost, że będziemy używać chodzika. Podaj logiczne argumenty, że chodzik wcale nie zdrowy. Jak teście mają paragon niech zwrócą produkt.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.