Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-25, 10:08   #1771
anulka3999
Rozeznanie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Ja przegladam wlasnie lozeczka i wozki na allegro. Mamy juz kilka typow.

Juz sie nie moge doczekac kiedy urzadzimy pokoik dla Maluszka
jakie masz typy ? ja tez mam cos juz na oku
a odnosnie pokoiku to mam zamiar dopiero go stworzyć, wydzielic i też juz sie doczekac nie moge

dla mamus czujących ruchy

Odnośnie lodów ostatnio równiez za nimi przepadam rózne smaki za mna chodza i tz biega do marketu

Edytowane przez anulka3999
Czas edycji: 2013-11-25 o 10:15
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:17   #1772
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Witam się w 16 tygodniu!
również gratuluję rozpoczetego tygodnia

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
a odnosnie pokoiku to mam zamiar dopiero go stworzyć, wydzielic i też juz sie doczekac nie moge
ja pokój mam zwolniony, jedynie co to zostanie go odgrzybić, pomalować, przewieźć kanapę i pozanosić tam meble, wtedy będę kupować łóżeczko, przewijak
komodę mam już wydzieloną, a w niej ubranka niektóre już są, więc pójdzie koło łóżeczka

byłam przed chwilą powiesić pranie, myślałam, że mi ręce odpadną

ja lody wcinam na potęgę te 4 smaki od Augusto, sa boooskie

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2013-11-25 o 10:19
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:17   #1773
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam

U mnie też biało A miałam dziś tak abstrakcyjny sen, że padniecie zaraz:
śniło mi się, że wyciągnęłam sobie z brzucha taką kulkę (ok 4cm, chyba to pęcherzyk był), przekroiłam nożem na pół, wyjęłam dzidziusia i sobie go oglądałam, porobiłam zdjęcia, a potem wcisnęłam z powrotem do tego pęcherzyka, żeby nie zmarzł, zatkałam i wsadziłam z powrotem do brzuszka... to jeszcze nie koniec, bo obok mojego dzidzia był tam jeszcze dzieć Lolitki, która mi go podrzuciła, bo musiŁa coś załatwić, i jeszcze nie koniec, bo oba maluszki świeciły jak napromieniowane

Lolitka, nic wczoraj nie czułaś, bo mi oddałaś na przechowanie (post wyżej), ale spokojnie, już oddaję
Hahaha Wampirka Ty to jesteś Bąk,się zaraz posikam ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
a ja tez mam takie dni schizowe. I wtedy wpierdzielam mandarynki, bo moje dziecie lubi chyba i na zwykla wode tez reaguje ale to nic pryjemnego tak.sie martwic
Mój reaguje na czekolade,no ale wkońcu cukier energii dodaje

A i u mnie to samo.Jak małż rękę położy to Mały siedzi cichutko jak mysz pod miotłą
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:22   #1774
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Hej, nie mam kiedy wejsc na forum... no wiec wczoraj czulam sie beznadziejnie- bol głowy i strasznie niedobrze w wyniku czego spalam 4 godziny po poludniu... dzis podobnie zbtym ze pojechalismy odwiedzic rodzicow Tz i przed chwila wróciliśmy. Nie mam na nic sily, dzis 15t4d wiec mam nadzieje ze niedługo będzie lepiej a i bylam w czwartek u gina- wszystko dobrze, kolejna wizyta 10 grudnia.
Poza tym zaczal rosnąć brzuszek- podbrzusze to wypukla kulka ktorej juz jie wciagne gin mowi ze mam siedzieć z dłońmi splecionymi na brzuchu i wyczekiwac ruchow
Jeszcze trochę i wszystkie poczujemy

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Witam się wieczorową porą

TŻ dziś zabrał mnie na pyszne lodyy mogłabym jeśćje litrami i zachaczyłam o rossmanna, zawsze mam to szczęście, że trafię na puste półki, ale kupiłam to co chciałam w sumie byliśmy też w smyku, ceny powalające i też nic ciekawego nie było.

Teraz lenimy się z TŻtem w łóżeczku i przeglądamy obrączki ostatnio często między nami porusza się temat ślubu cywilnego ciekawe co z tego wyjdzie ale przynajmniej widzę jak mnie kocha i że myśli o nas poważnie

To znikam robić kolację i na masterchefa

Przyjemnego wieczorku
No to poważne decyzję się szykują

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Madziula bardzo fajny poród i tak optymistycznie , pozytywnie napisany A więc laski nie ma co się bać , macie na to dowód Madziuli , mój i Nemosek

Lucynka 4 tygodnie szybko zlecą
Maleństwo śliczne :

Carmena super że zmieniasz bo mój komputer jest narażony , bo ilekroć widze ten avatarek to mam ochotę go wyrzucić przez okno :

Justyna a poszukaj może używaną znajdziesz na all w dobrym stanie
My fotelik przy wózku używaliśmy bardzo sporadycznie , lepsza jest gondola dla dziecka.

Seksta ja też mam dziś 15t4d wg OM a termin mamy całkiem inn

Asiulka podziwiam Cie , bo mnie drażni bałagan w kuchni i muszę mieć pozmywane , zmywam co wieczór, nie lubię zostawiać na jutro , bo jak wchodze rano do kuchni to bym szału dostała widząc ten bałagan . Nawet jak mamy imprezę do późna to zmywam czy to 1 czy 2 w nocy

Seleniti super że lepiej u Was z TŻ

Emilia proszę http://allegro.pl/gruba-ciepla-tunik...724050222.html

Pojechaliśmy z TŻ i Oskarem do sklepu kupić już coś dzieciakom na Mikołaja i wyszliśmy z niczym bo taki wybór że nie szło się zdecydować

Napiszę Wam co dziś Oskar zrobił bawił się u dziadka w pokoju , ja w kuchni zmywałam no i TŻ poszedł do nich , jak Oskar go zauważył to zaczął go wypychać tak długo aż zaprowadził go do pokoju Naszego , palcem pokazał na łóżko powiedział coś po swojemu zrobił „papa” i poszedł z powrotem do pokoju dziadka . Jednym słowem TŻ został wyrzucony :h

Za niedługo dziadek zasnął a Oskar się bawił spokojnie autkami , ja idąc do WC patrzę i Ok. bawi się grzecznie i cicho na podłodze , ale wracając widzę że wziął autko straży pożarnej i jeździ dziadkowi po głowie mówiąc przy tym „łi łi” a dziadek nadal śpi . oczywiście zabrałam go już do Nas aby dziadek sobie pospał.
Hihihi niezły jest, jak znajomi mają Igora prawie 2.5 letniego i on tez nam czasem pokazuje zostać i nie patrzeć jak ktoś dzwoni do drzwi a czasem nas ciągnie do pokoju a rodzicom zabrania:-D
A widok małego przy lustrze z rana pewnie cudny;-)

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
A ja dziś dopasowałam się do tytułu wątku i poczułam ruchy Julka. :
Super:-D

Cytat:
Napisane przez Lolja Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Wybaczcie ze się nie udzielałam te kilka dni ale byłam u TŻ i cierpiałam na brak dostępu do imternetu.

Dziś mam cieżki dzień muszę jechac na zakupy i opony zmienić w samochodzie na zimowe.

A w czwartek jak wychodziłam żeby jechac do Tż to zastałam we wszystkich czterech oponach gwoździe.
Ludzie na prawdę są niepowazni! Nienawidzę tego jak ktoś niszczy cos komuś bo mu się nudzi!

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jaką miałam straszną noc. Godzina 3 siku i z półtorej godziny przewalania się z boku na bok. Śpię przeważnie na lewym boku, jak się na prawy przekręcę to czuję jak dzidzi niewygodnie i mi puka... Głowa mnie boli okropnie:m

Muszę do sklepu isc zaraz dokupic ciasto jeszcze. Przyjaciółka dziś wpada z chłopakiem no i teściowa zapowiedziała się że wpadnie na górę z prezentem

A no i dostałam cebuszkę od moich rdziców. Wybawienie dla mojego kręgosłupa:

No i mogę już powiedziec CZUJĘ MALEŃSTWO KAŻDEGO DNIA CORAZ BARDZIEJ!!! Wiedziałam, że zrobi mi prezent Tylko mąż zły bo jak przyłoży rękę to maleństwo się wycisz
Super:-D

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam

U mnie też biało : A miałam dziś tak abstrakcyjny sen, że padniecie zaraz:
śniło mi się, że wyciągnęłam sobie z brzucha taką kulkę (ok 4cm, chyba to pęcherzyk był), przekroiłam nożem na pół, wyjęłam dzidziusia i sobie go oglądałam, porobiłam zdjęcia, a potem wcisnęłam z powrotem do tego pęcherzyka, żeby nie zmarzł, zatkałam i wsadziłam z powrotem do brzuszka... to jeszcze nie koniec, bo obok mojego dzidzia był tam jeszcze dzieć Lolitki, która mi go podrzuciła, bo musiŁa coś załatwić, i jeszcze nie koniec, bo oba maluszki świeciły jak napromieniowane

Chciałam Wam coś odpowiedzieć, ale cytowanie mi nie działa, a ja już nie pamiętam co: Może za chwilę się cofnę i sobie przypomnę...

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Asia, a czemu masz leżące L4? Mam nadzieję, że to nic poważnego :

A na moje stanowisko nikogo nie szukają, bo góra nie wyraziła na to zgody... tak więc zostali sami... ale ja od stycznia i tak nie miałabym gdzie wracać, to było przesądzone...

Niki, aż dziwne, że jeszcze o tych spodniach nie pomyślałaś, bo brzusio to już od dawna masz...
a o poduszce też myślę... oj przydałaby mi się...

Lolja, ale chamstwo! I ciekawe co ten ktoś osiągnął w ten sposób

Martuszka, ja też mam problem z oczami... muszę się wybrać w końcu do okulisty...

Lolitka, nic wczoraj nie czułaś, bo mi oddałaś na przechowanie (post wyżej), ale spokojnie, już oddaję

Kasiab, u mnie niestety to już chyba norma, że wstaje ok 2-3 w nocy na siku, a potem do 5-6 się męczę... i ciągle jestem niewyspana...
Niezły sen.....

U mnie też śnieg spadł, idę się szykowac, trochę posprzatam i jedziemy z tz na zakupy. Miłego dnia.
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:31   #1775
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
a to jakies swieto dzis masz? tak na zas: wszystkiego najlepszego w takim razie a na mojego.meza tez maluch tak reaguje. Teraz go tylko szyurcham, zeby zobaczyl jak brzuszek podskakuje, bo nawet jak powiem glosno

to sie mlode uspokaja

Sent from my SAMSUNG-SGH-I997
Dziś mam imieniny Dziękuję
Cytat:
Witam się w 16 tygodniu!
U nas też śnieżek i słoneczko! Z okna mam widok na góry świętokrzyskie, więc pięknie to wgląda

Mnie dziś strasznie brzuch boli, także poleguję sobie. Postaram się napisać coś wieczorem, bo teraz jestem nakręcona przez ten ból, a nie chce schizować.

Miłego dnia!
To poleż dziś więcej i odpoczywaj sobie

Zazdroszczę Wam śniegu, u mnie pogoda wiosenna... A tak na śnieg czekałam

Zarejesrtowałam się na Bebilon program i przyszło mi dziś pudełeczko na wyniki badań, skanu USG. Z miejscem na imię dziecka i datę porodu A w środku płyta z kołysankami dla dzieci w brzuszku
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:33   #1776
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
No i mamy pierwszy śnieg :/ piesio juz spacer zaliczył,wytwarzał sie i białe kulki przyniósł do domu :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U nas tez snieg spakdl w nocy . tylko malo, teraz troszke jest na dachach i drzewach.

Cytat:
Dzień dobry

No i mogę już powiedziec CZUJĘ MALEŃSTWO KAŻDEGO DNIA CORAZ BARDZIEJ!!! Wiedziałam, że zrobi mi prezent Tylko mąż zły bo jak przyłoży rękę to maleństwo się wycisza
Ja tak teraz patrze, że masz termin miesiac wczesniej niz ja. Teraz czujesz ruchy, ja moze poczuje za miesiąc czyli w święta.

Może Maleństwo zrobi mi prezent na Gwiazdkę

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
Mamy 2 typy odnośnie wózka, łóżeczko już raczej mamy wybrane.

Jak bede w domu to podrzuce linki

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:35   #1777
Nikii89
Zakorzenienie

Lolitka jako doświadczona już w tym temacie mama , mogę Ci napisać że tak się często może dziać że dziecko będzie mniej ruchliwe cały dzień i dopiero wieczorem da o sobie znać No ale zawsze lepiej obserwować , bo jakby dłużej się nie ruszało to lepiej jechać na IP , iść do lekarza. No i podobno słyszałam że w 8mc dziecko się robi leniwe Oskar tak miał i wtedy to ja wiele razy się schizowałam i byłam nawet na IP.

Kasiab gratuluję już tych coraz mocniejszych ruchów

Vampirka co za sen troszkę taki przerażający ….
nie pomyślałam o nich bo było mi o dziwo wygodnie jeszcze w zwykłych , a ciążówki leżę sobie spokojnie w szafie

Agusia w takim razie czekamy na foto

Magdi gratuluję 16tygodnia a może źle spałaś i stąd ten ból?? Ja tak czasem mam.

Tak po cichu :P Wczoraj wydawało mi się że czuję takie delikatne puknięcia w brzuszek , ale myślę sobie a to nie to, a dziś tak samo czułam , choć jeszcze delikatne więc i może moje dziecię zaczyna o sobie dawać znać 15t5d
Stary 2013-11-25, 10:40   #1778
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie

IIkas no byłam na Igrzyskach, a książek nie czytałam jeszcze, ale mam zamiar, zabieram się do tego jak żaba do jeża

Madziuula jesteś boska „dla mnie nie problem porodzić nawet godzinę dłużej”
Ale cudowny poranek mieliście

Emilia Julek śliczne imię, Hania gdyby nie była dziewczynką też byłaby Julkiem tylko nie wiem czy Julianem czy Juliuszem, bo Julian się kojarzy wiadomo jednoznacznie a Juliusz z kolei by mniej do nazwiska pasował teraz też biorę pod uwagę to imię
A i gratuluję ruchów
Ja to już się do tego wątku nie dopasuję raczej

Nikii Oskar w formie co dzień inne hity widzę U nas Hania przy lustrze to jest prawdziwa modelka. Chodzi sobie do łazienki i bierze ciuchy brudne swoje z kosza na pranie i przynosi to do pokoju i sobie zakłada: to na głowę, to na ramiona i tak „pozuje” – tzn obraca się, ogląda itp. I to 14 miesięczne dziecko nikt mi nie wierzył, że tak robi, musieli sami zobaczyć raz nawet dziubek robiła

Menia, no tak jak mówisz nic nie poradzisz. A dzisiaj ci dowódcy niestety też są inni niż kiedyś. Mój dziadek był wojskowym, ale takim z prawdziwego zdarzenia, był z tego dumny, no kochał to wojsko ogromnie strasznie cierpiał jak jego córka – siostra mojego taty – zaszła w ciążę z „wojskowym” – specjalnie w cudzysłowie – który ciągle chodził na zwolnienia, kręcił i kombinował ile się dało. Bolało go jak mój brat nie chciał iść do wojska i próbował sobie kategorie załatwiać te dalsze no teraz jest zupełnie inne podejście do wojska, chociaż tacy wojskowi z zamiłowania na pewno też się zdarzają. Ja oglądałam serial Misja Afganistan na C+ i chociaż wiem, że to więcej fikcji niż prawdy to i tak byłam przerażona warunkami, w jakich oni funkcjonowali.

Asia27100 współczuję Ci, musisz sobie znaleźć jakąś rozrywkę po prostu, bo jak siedzisz i myślisz o pracy itp. to jest z samopoczuciem jeszcze gorzej. Może znajdź sobie jakiś kurs online, coś co Cię interesuje i się podszkolisz w danym temacie? Ja kiedyś sobie zamawiałam kurs odnośnie pozycjonowania stron WWW.

Sylvuniaaa ja na razie nic nie kupuję, u mnie tak jak u Nikii zależy od płci wszystko

Justyna dzisiaj wolne masz?

Martuszka spokojnie z tymi ruchami, ja poczułam w 20 tygodniu w ciąży z Hanią a moja mama bliźniaki jeszcze później, to zależy od wielu czynników. Wszystkie poczujemy, nie słyszałam jeszcze żeby któraś ciężarna nie czuła ruchów dzidzi w ogóle

Lolitka ja też lubię lakiery Lovely właśnie mam czerwony, pomalowałam w czwartek a do dzisiaj dobrze wygląda, tylko końcówki trochę pościerane ale to wiadomo. A mi lakiery zazwyczaj 2 dni trzymają, więc jestem zadowolona z tego.

KasiuB wszystkiego najlepszego z okazji imienin!!!

Lolja masakra z oponami

Vampirka – boski sen

Piszecie o śniegu.. jaki śnieg? U mnie piękne słoneczko i bezchmurne niebo od rana ! W końcu!

Miłego dnia dziewczyny
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:53   #1779
monijaaa
Zadomowienie

Ale mam dzis lenia, a okazuje się , że spędze w pradzy dziś 12 godzin

Stary 2013-11-25, 10:56   #1780
Seleniti
Zadomowienie

Witam się dziś imieninowo i już w 16 tygodniu

Widzę, że Dziewczęta już pisały, alee tak na Śląsku spadł śnieg

Light Limara jeszcze nie wybrane gratuluję 19 tygodnia
Tobie Justynko też gratuluję

Emilia gratuluję ruchów maluszka

kasiab91 wszystkiego najlepszego to robimy podwójną imprezę zazdroszczę tych ruchów ja dziś w nocy poczułam delikatne pyknięcia jak zmieniałam pozycje w nocy

Magdi gratuluję 16 tygodnia

Edytowane przez Seleniti
Czas edycji: 2013-11-25 o 11:02
Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:56   #1781
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś mam imieniny Dziękuję
wszystkiego naj naj
Stary 2013-11-25, 10:58   #1782
meniaa94
Wtajemniczenie

monijaaa jak ja kupuje ciuszki to wszędzie są rozmiary na miesiące więc kupuję od zerowego że tak powiem czyli rozmiar 56 i mam nawet ciuszki do roku ( mało,ale troszkę mam ) bo już znam płeć to się troszkę musiałam obkupić ale tak jak nie znałam płci to kupowałam rozmiary największe na 3-6 miesięcy to sama przyjemność iść na zakupy dla malucha ... a co do tych ubranek na roczek to musiałam kupić bo ostatnio taką świetną kurtkę z adidasa na SH znalazłam różową więc musiałam ją mieć dla małej chyba jeszcze jedną kurteczkę kupiłam marynarską taką świetną ... i tak mniej więcej sobie obliczam te miesiące na kiedy córcia będzie nosiła to +/- bo wiadomo,że dziecko różnie rośnie ... jak mojej znajomej synuś ma 1,5 roku a ubranka musi tak na 2,5 roku kupować bo jest taki wysoki

Nikii89 ale ja się nie nakręcam,czekam cierpliwie

Light Limara,JustynAAA gratuluje 19 tygodnia

Lucynka wiem,że zleci to raz dwa zwłaszcza od piątku już urlop zaczyna i tak praktycznie bedzie mój do połowy stycznia
Ty tak nie narzekaj na ten śnieg,ja Ci tak zazdroszczę ! U nas miał padać w nocy ale nic z tego ... nic nie ma ! A już tak nie mogę się doczekać ...

VwVampirka ale sen niezły ...

kasian86 tak samo ogladałam ten serial mój tż mi polecił bo on oglądał wtedy ... miała wyjść druga seria,ale coś widzę,że cienko im to idzie ... no kiedys w wojsku było zupełnie inaczej,teraz mój brat jest wojskowym i będzie do policji się przenosił bo jednak tu ma pracę zapewnioną do emerytury a w wojsku nie ... chłopaków po 11 latach ostatnio wywalili gdzie po 15 latach emerytura jest już w wojsku to mój brat mówił,że aż płakali bo teraz musza szukać pracy i zaginać do wieku ...
Stary 2013-11-25, 11:00   #1783
monijaaa
Zadomowienie

WSZYSTKIM SOLENIZANTKOM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Stary 2013-11-25, 11:04   #1784
janeczka7891
Zadomowienie

Witam się : roza:
Cytat:
Witam się w 16 tygodniu!
U nas też śnieżek i słoneczko! Z okna mam widok na góry świętokrzyskie, więc pięknie to wgląda

Mnie dziś strasznie brzuch boli, także poleguję sobie. Postaram się napisać coś wieczorem, bo teraz jestem nakręcona przez ten ból, a nie chce schizować.

Miłego dnia!
wiesz co, ja ostatnie też mam bóle brzucha i nie wiem czym to spowodowane. Nie wiem bo jak brałam magnez tak mnie nie bolał i chyba znowu zacznę brać, w ogóle jakoś tak między udami też mnie boli i krocze ale to już Wam kilka razy pisałam.
Na dodatek jeszcze cycki mnie swędzą jak nie wiem Już mam je spore a co bedzie potem hehe chyba jeszcze większe będą niż w pierwszej ciąży.

Nikii Twój mały mnie rozwalił haha Mój w zasadzie ciągnie nas za rękę jak coś od nas chce ale póki co jeszcze nas nie ustawia aaaa nieee widzisz TZta często z łózka próbuje skulać co by na jego poduszce mógł się położyć

Seleniti no, no, no obrączki  a to coś konkretnie już mówicie czy tak gdybacie?

LightLimara, JJJustynaaa gratki za 19 tydzień
Madziuuula mój dziś pospał do 9 ostatnio coraz częściej mu się to zdarza, szkoda że ja w nocy nie umiem spać a rano to bym drzemała i drzemała ale kawę wypiłam i jest lepiej. Dziś mam ambitny plan żeby nie zasnąć z nim na drzemce, nooo ciekawe co mi z tego wyjdzie….

Donuś może wyzdrowieje do czwartku? Z drugiej strony ja bym chyba przełożyła, tak dla bezpieczeństwa
Lojla jak gwoździe???????

Lolitka z tymi ruchami to tak jest, czasem cały dzień potrafisz nie czuć albo po prostu przeoczyć bo będziesz czymś zajęta więc nie stresuj się. Mi często tak się wydawało, ze mały się nie ruszał w pierwszej ciąży tylko,że też miałam łożysko na przedniej ścianie to inaczej te ruchy czuć Kurcze mam nadzieję, ze jak będę w PL to i ja zdążę sobie zakupić te staniki w Pepco, mam nadzieję, ze jeszcze będą

Kasiab91 gratuluję ruchów Moja dzidzia też już coraz częściej daje o sobie znać, było kilka dni takich,że prawie nic a od kilku dni codziennie i to dość często No i wszystkiego najlepszego z okazji imienin
W ogóle mi już leci 18 tydzień, jeszcze chwilka i półmetek

Vampirka jasny gwint jaki sen ale mi coś podobnego się śniło kiedyś tzn. jak z F. byłam w ciąży, że też go wyciągnęłam z brzucha, pooglądałam a potem spowrotem wsadziłam. Mi ostatnio takie głupoty się śnią, że nawet nie pisze, nawet nie chce pamiętać

Wiecie co, ostatnio bawiłam się z małym klockami i autkami i pokazałam mu, ze garaż można zbudować itp, on teraz tak fajnie się sam bawi, że ja jestem w ciężkim szoku Mój słodziaczek Wczoraj kilka razy przytulił się, odsłonił mi bluzkę i dał buziaki w brzuch
Stary 2013-11-25, 11:15   #1785
agus7ia
Raczkowanie

Kasiab wszystkiego najlepszego

Mam już zdjęcia, ale szczerze powiedziawszy z mojej perspektywy brzuszek wygląda fajniej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_9995-2.jpg (115,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_9991-1.jpg (110,8 KB, 27 załadowań)
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:20   #1786
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

hej dziewczyny

ledwo żyję.. mam 2 dni z życiorysu wyjęte, Iga przez te 2 dni ciągle płacze, nic nie je a nocą jest jeszcze gorzej, płacze jakby ją kto ze skóry odzieral.. winowajca? zęby
byliśmy u lekarza z nią , gardło lekko czerwone , biedna teraz poszła spać, w nocy prawie w ogóle nie spała, my też..co 5 min jak w zegarku wstawaliśmy ją uspokajać mowie Wam płakałam razem z nią

także będzie mnie mniej trochę.. ale pamiętajcie o mnie
będe Was podczytywać w wolnej chwili

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:22   #1787
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Mi sie potworni podoba seria orchard na mammas and pappas. Ale ceny tez maja zaporowe, wiec pomarzyc dobra rzecz a co do wozka tobjuz poslalam tesciom linki: albo graco symbio albo coletto marco polo

Sent from my SAMSUNG-SGH-I997

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:23   #1788
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
wiesz co, ja ostatnie też mam bóle brzucha i nie wiem czym to spowodowane. Nie wiem bo jak brałam magnez tak mnie nie bolał i chyba znowu zacznę brać, w ogóle jakoś tak między udami też mnie boli i krocze ale to już Wam kilka razy pisałam.
ja ostatnio wspominałam swojej gin, że boli mnie jakby pochwa, a ona mnie uspokajała, że teraz tam jest wszystko bardzo ukrwione i to przez to
Stary 2013-11-25, 11:24   #1789
sylvuniaa84
Zadomowienie

agus7ia slicznie który to tydz? nie doczytałam ;/ cudnie brzuszek wiadać

Powiedzcie mi czy warto kupić tutaj ciuszki ? http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=660857

są tanie bardzo,a chodzi mi o te kaftaniki i spioszki 56 rozm,wiadomo że na krótko to jest to chyba nie trzeba przeplacać?

maja tez koszule do karmienia i duzo innych rzeczy
Stary 2013-11-25, 11:28   #1790
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Mam już zdjęcia, ale szczerze powiedziawszy z mojej perspektywy brzuszek wygląda fajniej
śliczny ale Wy dziewczyny szczupłe, zgrabne jesteście, ja już się boję, co będzie po, jak teraz mam trochę ciała

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi czy warto kupić tutaj ciuszki ? http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=660857

są tanie bardzo,a chodzi mi o te kaftaniki i spioszki 56 rozm,wiadomo że na krótko to jest to chyba nie trzeba przeplacać?
te 25 zł z przesyłką to cena na 1 śpioch + 1 kaftanik tak?
U mnie w textilu sa identyczne, śpiochy po 12 zł, kaftaniki trochę tańsze chyba, więc ogólnie wychodzi taniej masz może u siebie textil market?
http://www.textilmarket.pl/l/polska/

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2013-11-25 o 11:30
Stary 2013-11-25, 11:28   #1791
ilkas
BAN stały

Magdi555 odpoczywaj w takim razie cały dzień !

Niegrzeczna88 jej..biedactwo małe tak się męczy Mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej.

U mnie dziś słoneczko piękne Zasiadłam właśnie do pracy, ale dziś krótko..bo na 16 basen

Aaa no i czytam dalej tą Księżniczkę z lodu. Już jakoś połowa za mną. Muszę powiedzieć, że wciąga Myślę, że jakbym miała więcej czasu to już dawno bym ją połknęła
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:28   #1792
Seleniti
Zadomowienie

Janeczko rozmawialiśmy o tym na poważnie i doszliśmy do wniosku, że oboje tego chcemy ale zapowiedziałam mu, że cywilny również jest ślubem, a nie formalnością załatwianą w urzędze i jeżeli mi się nie oświadczy to może sobie o mnie jako o żonie tylko pomarzyć więc jakby nie patrzeć decyzja leży po jego stronie

agusia jest i brzusio, super

Edytowane przez Seleniti
Czas edycji: 2013-11-25 o 11:30
Stary 2013-11-25, 11:30   #1793
agus7ia
Raczkowanie

Sylvunia zdjęcia są z wczoraj, a to był 14t1d.

No właśnie wydaje mi się, że mój brzuch jak na początki 15t jest dość duży. Niektórym moim koleżankom zaczął się pojawiać gdzieś tak w 5 miesiącu. Az się boję co będzie później

Seleniti wspaniałe wieści

A co do Księżniczki z lodu to ja ją w dwa dni pochłonęłam. Fajna, ale ta seria millenium jakoś bardziej w napięciu trzymała.

Edytowane przez agus7ia
Czas edycji: 2013-11-25 o 11:33
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:31   #1794
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Martuszka spokojnie z tymi ruchami, ja poczułam w 20 tygodniu w ciąży z Hanią a moja mama bliźniaki jeszcze później, to zależy od wielu czynników. Wszystkie poczujemy, nie słyszałam jeszcze żeby któraś ciężarna nie czuła ruchów dzidzi w ogóle
Wiem wiem, cierpliwie czekam, choć zazdroszczę już tym dziewczynom, które poczuły ruchy liczę na to, że w najbliższym czasie dzidziuś da o sobie znać
Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Na dodatek jeszcze cycki mnie swędzą jak nie wiem Już mam je spore a co bedzie potem hehe chyba jeszcze większe będą niż w pierwszej ciąży.

Wiecie co, ostatnio bawiłam się z małym klockami i autkami i pokazałam mu, ze garaż można zbudować itp, on teraz tak fajnie się sam bawi, że ja jestem w ciężkim szoku Mój słodziaczek Wczoraj kilka razy przytulił się, odsłonił mi bluzkę i dał buziaki w brzuch
No mnie wczoraj tak bardzo sutki swędziały, myślałam, że oszaleję

ale słodziak właśnie przeglądałam sobie wczoraj sesje brzuszkowe i cudne są zdjęcia jak braciszek/siostrzyczka całuje brzuszek mamusi
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

ledwo żyję.. mam 2 dni z życiorysu wyjęte, Iga przez te 2 dni ciągle płacze, nic nie je a nocą jest jeszcze gorzej, płacze jakby ją kto ze skóry odzieral.. winowajca? zęby
byliśmy u lekarza z nią , gardło lekko czerwone , biedna teraz poszła spać, w nocy prawie w ogóle nie spała, my też..co 5 min jak w zegarku wstawaliśmy ją uspokajać mowie Wam płakałam razem z nią

Ojej, no to wiem co to za płacz, jak byłam u szwagierki na noc, to mała własnie tak się darła jakby nie wiaodmo co jej się działo i za żadne skarby nei dało jej się uspokoić i na dodatek okazało się, że zapalenia dziąseł dostała od tego dużo cierpliwości życzę i oby szybko przeszło!!

dla wszystkich Kasiek

A u nas we Wrocławiu śniegu brak
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:31   #1795
agaaga89
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki
Wczoraj taka byłam rozmemłana, cały dzień u rodziców bo Tż na służbie i mnie rozpieścili Za to dziś w Częstochowie pierwszy śnieg, hurra!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:31   #1796
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:

ładny Masz bardzo fajny sweterek, taki w moim stylu ))

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

oj zęby, zęby. My mieliśmy koszmar jak małemu 8 na raz wychodziło także wiem co teraz przechodzisz

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
ja ostatnio wspominałam swojej gin, że boli mnie jakby pochwa, a ona mnie uspokajała, że teraz tam jest wszystko bardzo ukrwione i to przez to
aha, no właśnie to taki dziwny ból. Ja już wcześniej pisałam, ze to tak jak już wysoko ciąża jest też boli ale żeby tak wcześnie ?

Cytat:
śliczny ale Wy dziewczyny szczupłe, zgrabne jesteście, ja już się boję, co będzie po, jak teraz mam trochę ciała

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

U mnie w textilu sa identyczne, śpiochy po 12 zł, kaftaniki trochę tańsze chyba, więc ogólnie wychodzi taniej masz może u siebie textil market?
ja też nie należę do najszczuplejszych więc luz, o tracenie kg będziemy starać się później jak już dzidzia będzie na świecie ))
Stary 2013-11-25, 11:32   #1797
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:

Piekny brzusio.

Stary 2013-11-25, 11:32   #1798
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:

o te mi bardziej chodzi http://allegro.pl/komplet-spiochy-sp...662129329.html
komplet po 14 zł spiochy + kaftanik + 7 wysyłka ale jak sie kupuje wiecej to chyba nie wyjdzie zle...

a textil mam w miasteczku obok,nie codziłam tam nigdy bo nawet nie wiedzialam co to za sklep ... ale teraz na pewno sie wybiorę skoro mowisz ze tam tanio
Stary 2013-11-25, 11:35   #1799
Seleniti
Zadomowienie

Jak tak czytam o Waszych pociechach to się tak rozczulam udane macie dzieci mimo, że pewno czasem nieźle dadzą popalić, aż się przez to sama nie mogę doczekać i chciałabym już już już mimo wszystko

Stary 2013-11-25, 11:36   #1800
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Janeczko rozmawialiśmy o tym na poważnie i doszliśmy do wniosku, że oboje tego chcemy ale zapowiedziałam mu, że cywilny również jest ślubem, a nie formalnością załatwianą w urzędze i jeżeli mi się nie oświadczy to może sobie o mnie jako o żonie tylko pomarzyć więc jakby nie patrzeć decyzja leży po jego stronie

agusia jest i brzusio, super
no to trzymam gorąco kciuki i mam nadzieję, ze ułoży Wam się wszystko tak jak byście chcieli ) Och ja bardzo fajnie wspominam te czasy narzeczeństwa hehehe szalałam a szalałam Ostatnio z panieńskiego zdjęcia oglądałam, TZ też więc się uśmialiśmy, oczywiście i tak on widział tylko wybrane te do wywołania a reszta skonfiskowana

Martuszka mi też się strasznie podobają te sesje zdjęciowe, my sobie sami robiliśmy tzn. kumpela cykała nam fotki, teraz też planuję żeby mi pocykała a ja sobie je tam już upiększę bo ona jakoś ręki do tego nie ma )

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości