|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Moi rodzice kupili ostatnio takiie klocki: http://www.smyk.com/smiki-klocki-sof...y-dla-dzieci-p
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Veronic pękam z dumy z Wojtka <3 Kurcze a prawie jako ostatnizaczął się przekręcać a on już stoi
Marchewka, moze Wojtuś ma tą trzydniówkę? Biedny ten maluszek Tym pielęgniarkom też pewnie serce pęka. Oby szybko go zaadoptowali.
|
#2433 |
|
Wtajemniczenie
|
graty
![]() Marchewka mam nadzieję że z Wojtusiem będzie już wszystko ok i szybciutko do domku wrócicie -- otwieram rano oczka, a tu śnieg bosko, akurat jak jedziemy .... od godziny kombinuje w co ubrać Przemka ... chciałam kurteczkę żeby ściągnąć szybko w pociągu ale cienka jest .... więc kombinezon, ale będzie masakra z ubieraniem go w wózku, ehhh ... drugie auto by się przydało
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dość!! Moje dziecko od kilku dni nie daje mi wogóle spać... W nocy pobudki o 12, 1, 2, 3, 4, 5 i wtedy już wstała ( wczoraj ) wiec o 5,30 obudziłam Tż bo już nie mogłam. Dzisiaj poszedł na rano wiec byłam sama. Pobudki o 23, 1 ,3, 4, 5, 6, 7 wstała. Jestem zombi. Kręci mi się w głowie od niewyspania. W dzień usypianie to horror. Czasem trwa godzine po to żeby księżniczka się przespała 30 minut. Kto mi dziecko podmienił?
Z pozytywów byliśmy wczoraj na koncercie Lemon'a. Super było. Grali zaje...a gitarzysta jaki przystojny :P
|
#2435 |
|
Wtajemniczenie
|
nic, wszystko co miał dostać na święta już dostał
![]() a nie. dostaną wspólny prezent z mężem - zamówiłam koszulkę 80-86 z napisem "jeżdżę tylko na glebie" i czapeczkę rockową - mąż będzie szczęśliwy przyszły już, fajne są, ze stronki Bodziakowo.
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
A ja grzecznie przypominam o konkursie Diabli
https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253 Jak się zbierzemy to damy rade to wygrać, jeszcze wczoraj było 90 głosów a dziś już prawie 16. Do boju dziewczyny i oddawać po 3 głosy ![]() U nas póki co zimno, na spacer pójdziemy jak zwykle koło 12:00, a ja po raz pierwszy ubiorę Daro prawdziwy zimowy, kombinezon, a nie ten polarkowy, ale póki co przykryję kołderką-kocem z LaMillou, a nie jeszcze tym śpiworkiem z wełną owczą. I tak pewno nie dam razy dłużej spacerować niż 1,5 h bo sama zmarzne ;p
|
#2438 |
|
Wtajemniczenie
|
ludzie mnie zadziwiają trochę
wystawiam ciuszki Przemkowe na all, jedna dziewczyna kupiła coś, zapłaciła za przesyłkę poleconym ekonomicznym (idzie kilka dni). napisałam jej grzecznie dla formalności że dziś wyjeżdżam rano i nie mam jak wysłać paczki, ale jutro mąż wyśle priorytetem, sami dopłacimy do priorytetu, i dostanie ją szybciej niż by miało iść ekonomicznym, tylko że z datą jutrzejszą. a ona się burzy że mogłam wcześniej to napisać, że to nie w porządku itp. wtf
|
|
|
|
#2439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czego się spodziewać po tak śladowej ilości marchewki
|
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiałam Was, ale nie mogę jakoś nadgonić. Cofnęłam się więc tylko kawałeczek, żeby w końcu coś napisać. I doczytałam o tym biednym 6tyg dzieciaczku
Marchewka mam nadzieję, że u Wojtusia to nic poważnego i szybko wypuszczą Was z tego szpitala Veronic brawo dla Wojtusia, że tak ładnie zaprezentował się w pełnej krasie przed teściami ![]() A u nas z nowości to Lena pełza od dwóch dni przez co jest teraz w każdym najmniejszym kątku salonu na co nie byłam przygotowana i dziś robię tu gruntowne sprzątanie ![]() No a wczoraj hitem było to, że podpełzała i próbowałam ugryźć moje kapcie - zaraz mi się Wojtuś Veronic przypominał i te laczki ![]() ![]() ![]() Poza tym chyba coś się naprawdę dzieje w temacie zębów bo dziś od 5 były już problemy ze snem, co u nas jest rzadkością. Póki co calgel pomógł, ale trochę marudka dziś jest, a jak będzie cały taki tydzień jak się zaczął poniedziałek, to... masakra
|
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widocznie mu to wystarczalo...
|
|
#2443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też dziś założę już zimowy kombinezonik ale u nas wieje dość mocno także zakładam śpiworek z tym, że ja mam taki od spacerówki i on nie jest tak gruby jak te Wasze wełniane. Cytat:
Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-11-25 o 10:05 |
||
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle jak dostaję info kiedy coś zostało wysłane to jestem przeszczęśliwa, tym bardziej że niewszyscy od razu wysyłają..
|
|
#2445 |
|
Wtajemniczenie
|
Mały ciągle ryczał, nie wiem czemu. Dopiero co usnął. Oby pospał... i był zadowolony
|
#2446 |
|
Wtajemniczenie
|
hejj
![]() jedyny plus,ze w nocy nie płakał za bardzo mój mały skubaniec nauczył się wstawać w łóżeczku i ciągle to robi ![]() dzisiaj rano przyszłam do niego bo marudził i patrzę stoi boję się,żeby sobie czegoś nie zrobił Motylek- to fakt on dopiero niedawno zaczął się obracac na boki ![]() miłego dnia |
|
|
|
#2447 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() on tak nasladuje, bo kiedys taka gazeta dla dzieci z dinozaurami, i tam był taki szkielet plastikowy do zbierania i składania ,i pewnie w związku z tym te gadanie Cytat:
![]() ja napewno nocniczek i dostanie dino z fisher price nie wiem, co jeszce, moze uczniaczka a na mikołajki pilot z fp ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Temat zasypiania na tapecie po raz kolejny
Ja już nic nie napiszę na temat tych wszystkich "metod", ale cieszę się, że mam jakąś inną wiedzę na ten temat i nawet nie będę próbować siłą do czegokolwiek zmuszać moje dziecko. Lili przesypia noc wg twierdzenia, że jeśli dziecko 6miesięczne śpi ciągiem 5h to można mówić o przespanej nocy Budzi się na jedzenie 2 czy 3 razy i pobudkę mamy o 6 rano - pomimo to jestem szczęśliwa i mi to nie przeszkadza, nie chcę niczego zmieniać.Justi brawo za marchewkę, my dzisiaj będziemy próbować dynia plus marchew, a jutro ziemniaka spróbujemy przemycić i mam nadzieję, że jakoś się to wszystko rozkręci. Zębów dalej brak, a szkoda, bo chciałam ruszyć z tym BLW, bo jakoś się boję cały czas o to zadławienie, aczkolwiek oatstnio TŻ przyniósł puzzla piankowe z odgryzionym jednym wypustkiem i zrobiła to Lili swoimi dziąsłami, więc chyba moc jest w nich
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety za szybko pochwalilam sie,ze minal u nas kryzys... Wczoraj byl.taki.placz przy zasypianiu,ze.serce mi rozrywalo. Dzis na drzemke podobnie. Podejrzewam dalej dziasla bo.niby bic nie widac, ale wczoraj dentinox pomogl no i gryzie mi skubana sutki. Wole nie mysle co to bedzie jak sie zeby pojawia
![]() Kinga co do zebow i blw to te pierwsze i tak nie pomoga bo do rzucia/rozdrabniania uzywamy trzonowce dzieciaczki dziaslami tez potrafia rzuc,Kubus Salviae coraz lepiej sobie radzi. Ja w tym wzgledzie wypatruje samodzielnego siedzenia... zale chyba zaczne na czas posilkow Sofie sadzac i tak.Wczoraj kupilismy krzeselko: http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html i parowar: http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html Jedno i drugie proste i mam nadzieje funkcjonalne. Ach i musze sie Wam pochwalic, ze rozpoczelam sprzedaz na ebayu. Niby to samo co na allegro ale jakies to wszysko bardziej skomplikowane mi sie wydaje sprzedalam woombie i karuzele. Najgorsze, ze pudla na karuzele nie mam i bede dzis szukac po sklepach.... (jakos nie spodziewalam sie, ze sie sprzeda )
|
|
|
|
#2451 |
|
Raczkowanie
|
co do ząbków mojego malucha:
13 listopada byłam na szczepionce, pytam pediatrę o zęby, zajrzał i mówi, żebym się nie martwiła bo na pewno urosną, ale póki co nic nie widać. byłyśmy w szpitalu z 3dniówa, pytam lekarzy, nieee to na pewno nie zęby. wczoraj kąpiemy, a że od pewnego czasu mała szaleje na przewijaku więc leżała mi kolanach, tż zagląda mi mówi: patrz ona ma zęba zdjęcia z konikiem jeszcze nie mam, ale może dzisiaj zrobię, za to pochwale się co wysłałam na konkurs Dada: https://www.dada.pl/pokaz-zdjecie?id=521884974 https://www.dada.pl/pokaz-zdjecie?id=515295940 co do rozszerzania diety: wczoraj zjadła rosół z cielęciną, kurczakiem, marchewką, pietruszką i makaronem. wszystko rozdziabdziane widelcem, a makaron pokrojony nożem. zjadła całą miseczkę, zauważyłam, że woli mieć kawałeczki jedzenia niż wszystko zblendowane na jednolitą masę |
|
|
|
#2452 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie.... Ja kupiłam z IKEI, tanie i fajne.
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zakupy bardzo fajne Ash, myślę, że Ci długo posłużą, tylko dwa razy chyba wkleiłaś krzesełko do karmienia? |
|
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
DZięki za kciuki
Ogólnie pozaglądali mu we wszystkie dziurki, porobili badania kalu, moczu, morfologii... Na razie wszystko wychodzi w porządku.. Lekarka powiedziała, ze w sumie dziecko zdrowe i nie ma podstaw do hospitalizacji ale nie mają pojęcia dlaczego mial tak wysoką gorączkę.. wiec zrobią jeszcze USG albo RTG już nie wiem i przyjedzie laryngolog do niego.. I jak bedzie wszystko git to jutro do domu. A do dzieciaczka dzisiaj przyjechal jakiś Pan.. chyba z domu opieki i się nim zajmuje i już dzisiaj nie placze .. albo placze mniej bo go tak nie slychać Ma trafić do osrodka przedadopcyjnego i będzie czekać tam na jakąs kochająco go rodzinke..
|
|
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
biedactwo malutkieBrak słów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parowar nkupiłam taki: http://www.amazon.co.uk/Russell-Hobb.../dp/B00FKTC7KMdzis bedziemy testowac z Sofką
|
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2459 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do maluszka kamień mi z serca spadł na pewno trafi do kochającej rodziny. Może tamta mama nie mogła mu zapewnić wszystkiego... Rożne są powody, niemniej jednak wg mnie jak na tą sytuację zachowała się odpowiedzialnie, maluszek łatwiej trafi do rodziny. Ile jest takich dzieci z nieuregulowaną sytuacją prawną których nie można adoptować.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() Barti debiut w kombinezonie ma już za sobą. Słodko wyglądał tylko trochę przyduży dla niego. Dobrze mu się spało na polku, 2h prawie nynał. U nas też śnieg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślałam,że tylko ja tak mam....moja Hania do niedawna przesypiała całe noce,a teraz budzi się tak jak wyżej i nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak się dzieje czy któraś z Was myśli już może o kolejnym dziecku,czy narazie macie dość?? My z mężem powoli zaczynamy dochodzić do wniosku,że fajnie by było mieć jedno po drugim, tym bardziej, że obydwoje ładnie się "ogarnęliśmy" przy Hani,na wiosnę chcielibyśmy poważnie "pomyśleć" o drugim
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

Biedny ten maluszek 

bosko, akurat jak jedziemy .... od godziny kombinuje w co ubrać Przemka ... chciałam kurteczkę żeby ściągnąć szybko w pociągu ale cienka jest .... więc kombinezon, ale będzie masakra z ubieraniem go w wózku, ehhh ... drugie auto by się przydało
Ślub 27. X. 2012

widocznie mu to wystarczalo...

a na mikołajki pilot z fp