|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Gratuluję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2402 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
zobaczymy na wigilie hiii o y nie Cytat:
roznie ale mysle ze kolo roku co do pupy nie smaruje niczym Cytat:
ja zapominam o kremie na spacer ![]() Cytat:
rawo superr condo autobusu te bym nie ryzykowala ![]() Cytat:
hahahha Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#2403 |
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
![]() co tam u Was? jutro Was podczytam , bo dzisiaj paaadam z nóg byliśmy wczoraj na imieninach ,potem nocka u teściów i cały dzisiejszy dzień u teściów i u siostry tż-ta a potem w kościele (gdzie gadał jak najęty) Wojtek się spisał na medal ![]() praktycznie w ogóle nie płakał, ciągle świrował, pełzał, stawał na czworaka, ,na kolana i na stopy (podpierając się o coś np o brzeg łóżka) w nocy spał z kilkoma pobudkami , wiercił się, ale szybko dawało się go uspokoić dzisiaj w dzień spał 3 razy po niecałe pól godziny (ku zdziwieniu teściowej, która uważa, że dziecko powinno spać ciągiem 2 godziny przed południem i 2 godziny po południu- bo przecież wszystkie jej dzieci tak spały:P) , a wieczorem od godz 20 do 21:30 co chwilę wstawał w łóżeczku ,trzymał się szczebelków i zacieszał ![]() od 21:30 do 22 już były marudy i ryk biedny nie może zasnąć z tych emocji tak patrzę, że gadacie o króliczkach, ja tego Wojtusiowi nie zrobię ![]() ale może kupię mu kilka słoików z królikiem bo na razie Młody je kurczaka i indyka z biedronki ![]() ![]() ![]() dobranoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Zakorzenienie
|
karbie, brawo za uzebienie
![]() co do krolika - stwierdzilam, ze nie potrzebujemy. bo za jakis czas mlody i tak bedzie jadl to, co mu ugotuje, a krolikow do gara nie stosuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2405 | ||
Zakorzenienie
|
Brawoo superr
Cytat:
nie denerwuj sie kochana ja tez nie moglavym sluchac na dluzsza mete placzu tak z wyrachowania hee ale jak 20 sek. Plakal.po czym sie uspokajal to zostawialam go sam sie wyciszal ![]() ![]() a na Flo przyjdzie czas w sumie to ja nieraz specjalnie klade M. Do drzemki na nasze lozko i klade sie kolo niego bo tak slodko zasypua ![]() moje radykalne poglady na temat spania dzieci ze mnacw lozku przy M. Poszly w las heee w ko cu wiecej dzieci niebplanuje wiec korzystam zvprzytulasow od D. I M. ![]() Cytat:
![]() D. Dzisiaj zakomunikowal ze nauczy M. Wszystkievo o dinozauraxh i beda mieli wspolna pasje ![]() Jutro dzien pluszowego misia wiec lekcji nie bedzie oprocz religi ehh i D. Jutro wyporzyczy w bivliotece szkolnej MityvGreckie wiec bedziemy mieli co czytac na najblizsze dni M. Przy D. Bedzie wyedukowany naxwyrost zamiast bajek sluchac to lektiry szkolne slucha hee Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#2406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ja to sobie nawet zapisałam jakie miałam wyobrażenia.. ogólnie starałam się zbytnio nie nastawiać na nic.. Ciąża - miała być bezproblemowa, miałam chodzic na basen, na gimnastykę, miałam się uczyć angielskiego, hiszpanskiego, mialam się wyciszyć, pozałatwiać wszystkie sprawy na uczelni, porobić wszystko na co nigdy nie mialam czasu. no i dobrze się wynudzic. Realia- wszystko mi się udało ![]() Poród -mial być latwy i przyjemny, lekko bolesny ale do zniesienia. Miało być SN no i bez znieczulenia.- Realia- porod to masakra a na drugi dzien po chciałam sobie amputować jajniki o ile by mi to tylko ktoś zaproponował. O znieczulenie blagałam za kazdym razem jak przychodzila polożna.. Na szczęscie udało się sn. Po porodzie -mialo być ciężko, nieprzespane noce, ciągle płaczące niemowle, klotnie z mężem ogólnie masakra... Realia - mlody praktycznie nie płakał, większość dnia i nocy przesypial, zdarzaly się gorsze dni ale na wszystko znajdowałam jakas dziwną moc z niewiadomo skad ![]() Karmienie -chciałam karmić piersią, ale nie nastawiałam się ze to w ogóle będzie możliwe. W glebi ducha to myślałam nawet ze to troche obrzydliwe jak taki maluch miętoli cyca ale dla dobra dziecka i swojego chciałam zeby się udloa.. Realia- udało sie bez problemu i mleka byla rzeke i dziecka ssało jakby doktorat z tego zrobilo. A samo karmienie to coś przecudnęgo ![]() Spanie -chciałam zeby maly spał w swoim lozeczku, ewentyalnie z nami jezeli mi tak będzie łatwiej karmić, ale ogólnie dziecie u siebie my u siebie. Realia- spi tam gdzie mi go łatwiej uspac.. jak zasnie w lozeczku to w lozeczku jak nie moze zasnac to ląduje u nas w lozku ..ogolnie uwielbiam miec go blisko siebie i chyba prędzej on sie od nas wyniesie z lozka niz ja go się będę chciała pozbyć. Wyglad po ciązy Kilogramy mialy magicznie znikać same, mialam troche cwiczyc zeby pomoc jezeli czas na to mial pozwolic.. Do tego mialy byc spacerki i zawsze ladny wygląd. Realia- z domu nie ruszam się bez makijazu i ladnego wyglądu. Wydaje mi się ze dbam o siebie nawet bardziej niz przed ciąża.. Do tego ograniczylam slodycze, syfne zarcie, 3 razy w tygodniu cwicze..Kilogramy nie znikly same, ale przy pomocy ciezkiem pracy już jest -3kg do tego z przed ciązy. Ze spacerkami jest gorzej bo nie ma gdzie spacerowac:p Takze ogolnie jest mega zaskoczona.. widzisz ja mam, ale nie używam w Warszawie.. tzn kilka razy jak mam gdzieś do znajomych pojechać ale to jak sama jade.. no i jak u rodziców jestem.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Zakorzenienie
|
A tak poza tym to jesteśmy w szpitalu..
I jest tu takie 6 tygodniowe niemowlę, którego mama zrzękła się praw.. dziewczyny jak ono żałośnie płacze ![]() Pielęgniarki robią co mogą, noszą, tulą, syczą, śpiewają.. a ono placze i placze... spi, je i placze ...a nawet jak spi to tak się wzdryga, ciągle ma ten odruch moro.. a mi serce pęka... miec 6 tygodni i nie miec mamy, nie miec taty, babci, dziadka, cioci wujka, brata siostry.. miec 6 tygodni i być samym na świecie.. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haa mysle ze pozyje i to dlugo kurak z biedry nie uest zly ![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#2410 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Megusia - fajny siersciuch ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Zakorzenienie
|
Diabli moje 3 glosy dzisiejsze tez sa
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my mamy 3 ząbek i 3 ząbki w kolejce praktycznie wyrżnięte muszę tylko przedziurwić dziąsło.. A ja isę boje co będzie z karmieniem.. Bo Wojtuś się zapomina i czasami stwierdza w trakcie karmienia ze sobie podusi kupkę i z całej sily zaciska cyca na tych dwoch dolnych ząbkach a jak do tego dojdą 4 górnę to ja się zesram z bolu.. albo ktoregoś dnia ten cyc mu zostanie w buzi... boje się czasami wkladać cyca do tej paszczy lwa.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pod drugie - biedne maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() te e-bony są do 24 grudnia i na wszystko, tylko zakupy za min 55 zł i wtedy tak jak mi , bo w zależności ile wydasz, to odliczają , mi np. 45 zł ![]() 2. A bo dobrze gadasz, to i guru mozesz być ![]() ![]()
![]() |
#2415 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i w szpitalu mocz, kal, morfologia.. na razie nie ma jeszcze wynikow z kalu, ale wszystkie wyniki są dobre... Prawdopodobnie jakies przeziębienie.. trudno powiedzieć, bo troszke kicha ale nie za dużo, gorączka już mu spadla.. ale po 4 czoppach z paracetamolem i 4 dawkach nurofenu dziennie to chyba dziwne jakby nie spadla.. A dzien wcześniej bylam w biedronce i babka jakaś kichnęła na Wojtka... Normalnie jak tą babkę znowu spotkam to jej oczy wydrapie i do gęby wcisnę.. niech się stara lampucera wlasnymi gałami udlawi.. Co do dziecia to chyba po prostu swieża spraw.. nie bardzo się orientuje bo dowiedziałam się od innej mamy.. wczoraj albo dzisiaj się zrzekla praw więc może jeszcze czekają na jakąs opiekę spoleczna co mają z dzieckiem zrobić? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-11-24 o 22:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to 6tyg. niemowle aż żal czytać ![]() ![]()
![]() |
#2417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Zadomowienie
|
diabli na stronie carrefour jest info o tych zabawkach -30%
http://www.carrefour.pl/Home/promocj...edaz%20zabawek aha, juz doczytałam, to tylko w ten weekend było ![]()
26.09.09 ![]() 27.05.2013 ![]() Edytowane przez karota11 Czas edycji: 2013-11-24 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejku znowu placze... matko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Zakorzenienie
|
Marchewka mam nadzieje,ze szybko Was wypuszcza i potwierdzi sie, ze to tylko przeziebienie....
A co do malenstwa... oby jak najszybiej sie znalazlo w nowej rodzinie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Zakorzenienie
|
Ubrania i buty Cool Club taniej!
Zrób zakupy z poniższej oferty za minimum 120 zł i ciesz się z zakupów z 30% rabatem!
Podczas składania zamówienia użyj kodu: minus30 i ciesz się z zakupów! |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2424 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
heee a co on paleontolog? Hiiiihiii Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2425 |
Zakorzenienie
|
Marchewka biedny ten maluszek
![]() ![]() ![]() upiekłam wczoraj 1,5 kg pierników ![]() ![]() z newsów to mlody zaczął gaworzyć ![]()
![]() |
#2426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas prószy śnieg, a ja się cieszę. idzie zima, będą święta ![]() ![]()
![]() |
#2427 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzień dobry ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2428 |
Wtajemniczenie
|
co kupujecie dla Maleństwa na święta?
#2429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze u was tez 3dniowka? oby! a co do tego dzieciaczka, pewnie na dniach ktos z opieki przyjdzie... jak my bylismy w klinice, to byl taki polroczny maluch i tam przychodzila taka babka kolo 50tki do niego, duzo z nim siedziala. i se mysle, w sumie wiekowa jak na mame... a to sie okazala mamusia z rodziny zastepczej ![]() ![]()
![]() |
#2430 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.