|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Kasian to mała modelka Ci rośnie
Oskar też lubi ubierać szaliki, swetry nasze, buty ale przy lustrze nie staje tylko paraduje po domu w tym. Seleniti wszystkiego najlepszego i gratuluję 16tygodnia Kasiab wszystkiego najlepszego ![]() Janeczka czyli ustawia ale tatusia No tak bo to on musi koło mamusi leżec a nie tata Jak słodko z tym buziakiem w brzuszek Agusia malutki brzuszek ale widoczny już ![]() Niegrzeczna biedna Igusia, oby ząbki szybko wyszły i już jej nie bolało. A smarujecie czymś dziąsełka?? Santom w sumie sa bardzo do siebie podobne sa ładne ale to nie mój gust Najwazniejsze że Tobie się podobają Sylvunia sądze że tak bo ma nawet dobre komentarze więc sprzedawca w miarę , ale zamów sobie na razie kilka rzeczy aby sprawdzić jak jakościowo będą wyglądać ![]() I np. po praniu
|
|
|
|
#1802 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Ja tez mam duzy brzuszek. Ale juz kiedys mowilam, ze moja mam tez taki miala pozniej stanal w miejscu i w jakims 6 miesiacu "wystrzelil " dalej
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#1803 |
|
Raczkowanie
|
Janeczka sweter jest super, duuuzy brzuch sie w nim zmieści więc muszę jeszcze takie dorwać bo ten to model zeszłoroczny
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia śliczny brzuszek, jaki już widoczny
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- U mnie dziś w lumpku -50 % chciałam sobie kupić jakieś swetry albo golfy na zimę większe, ale było tyle babek i taki gorąc, że nie dałam rady poddałam się i wyszłam bez żadnych łupów
|
#1805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc Tobie zazdroszczę i tych wspominek też ahh planujemy się pobrać jeszcze za nim Mała się urodzi
|
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje dziewczyny
Mam nadzieję , że przetrwamy jakoś te najgorsze dni .. Nikii mam dentinox na dziąsła ale ona sobie nie daję posmarować , a na smoczku jak daje to wypluwa od razu, no istny koszmar wpada od razu w histerie ![]() co tego ja też się źle czuję, brzuch mnie boli, bulgocze mi coś w brzuchu ciągle i na nic nie mam ochoty. |
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Melduję się, że jestem po badaniach. Ehhh - Pani wydała mi resztę a ja zamiast przeliczyć, schowałam do kieszeni i pognałam na pobranie krwi - czym prędzej żeby kolejkę zająć. Po powrocie do domu, okazało się, że dałam się rąbnąć na dychę. Zamiast 33 zł, wydali mi 23zł. Heh ![]() Ogólnie jakiś zły dzień mam - a to prądu nie było - kiedy akurat pranie miałam w pralce.. Paznokcie mi się rozdwajają coś. Pogoda pod psem. Głowa pęka.. Eh.. No, i stało się, było klik na allegro - motorek dla chrześniaka na pierwsze urodziny. Poniżej info z aukcji i zdjęcie. MOTOCYKL MA 2 BIEGI - PRZÓD I TYŁ NOŻNY PEDAŁ GAZU MAKSYMALNA PRĘDKOŚĆ TO OKOŁO 3,5 KM/H WYKONANY BARDZO STARANNIE Z SOLIDNYCH MATERIAŁÓW - PLASTIK I METAL EFEKTY DŹWIĘKOWE I ŚWIETLNE - PO NACIŚNIĘCIU GUZIKA KOGUT MIGOCE I WYDAJĘ DŹWIĘK ALARMU PODCZAS JAZDY DO PRZODU ŚWIECA SIĘ ŚWIATŁA ![]() I co? Będzie ? TŻ się tak uparł, że byłam bezradna i musiałam się zgodzić - 127zł
|
|
|
|
#1808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to TZ jest potem biedny bo na nim się wyżywam Jak mam zły dzień i mały mnie denerwuje to cały czas sobie powtarzam, ze on na świat się nie prosił, to my go pragnęliśmy i my dla niego jesteśmy Tylko czasami to naprawdę nie pomaga, są dni bezsilności, jeszcze jak inne problemy do tego się dołożą to już całkiem. Teraz i tak bardzo doceniam to co mam, ktoś kiedyś ładnie powiedział, że biedny jest nie ten kto nie ma pieniędzy a ten kto pragnąłby dziecka a nie może go mieć. Na dzień dzisiejszy pragnę tylko aby moje dzieci były zdrowe, to jest dla mnie najcenniejsze ) i oby szczęśliwie przetrwać te 9 miesięcy bez przykrych sytuacji Takie o to mam marzenie jak narazie ![]() ![]() Ja po tych wszystkich sytuacjach znajomych, jak niektórzy traktują dzieci itp to naprawdę zastanawiam się skąd tyle nienawiści czasem do własnego dziecka, zeby łaciną podwórkową do nich się odnosić. Nie powiem też mi czasem się wyrwie, ch****a albo coś ale to na palcach u jednej ręki mogę policzyć przez całe dwa lata, chociaż i tak sądzę, ze to o tyle za dużo ) Ło ale się rozpisałam
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie wiem bo nawet sie nie rozglądałam ) Wiem, ze raz mieliśmy takie ampułki z Polski, też właśnie homeopatyczne.
|
|
#1812 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ale dzisiaj piękne słoneczko! Aż się lepiej czuję U Nas śniegu nie było. Mężul dał mi dzisiaj pospać, jak Misia się obudziła to wziął ją do innego pokoju i tam się bawili, a później razem zrobili śniadanko Cytat:
Cytat:
I jak po wizycie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulujęCytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj muszę zarobić piernika staropolskiego. Mniam, mniam nie mogę się doczekać!
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jestem ciekawa czy znajdą kogoś na moje stanowisko ze wszystkimi wymaganiami, jakie tam podali
|
|
#1815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że chyba jeszcze zaczeka zanim go poużywa ![]() Cytat:
przede wszystkim z nauką cierpliwości... Kiedyś byłam strasznie nerwowa, strasznie. Złośliwa, wyzywałam, czepiałam się pierdół, a przy Małym nauczyłam się wręcz anielskiej cierpliwości, sama siebie nie poznaję w porównaniu do obrazu sprzed 3 lat Ile miłości, ciepła i dobrych uczuć wnosi dziecko w życie to jest nie do opisania.Poza tym też nie rozumiem przeklinania przy dzieciach a tym bardziej - na dzieci, szok... Nie raz Filip mnie wyprowadzi z równowagi, ale podniesiony ton głosu wystarczy. Takie dziecko rozumie w najprostszy sposób, nie trzeba wcale do tego używać ku** czy ch**** ![]() Generalnie super słowa
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
sylvuniaa84 fajny jest ten komplecik
ale np.ja nie lubię zamawiać ubranek przez internet,wolę iść do sklepu i dotknąć,pomiziać czy mi się spodoba materiał itp Często buszuję w pepco,tesco itp ;p
|
#1817 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie ja też się zastanawiam skąd w ludziach bierze się tyle nie wiem czy nienawiści, ale napewno złości na własne dzieci. Latem ja się przechodzi między blokami to zewsząd słychać krzyki na dzieci, w ktorych lecą naprawdę niecenzuralne słowa. Jak to dziecko ma potem dobrze w szkole, albo wśród równieśników się zachowywać. Rosną mali "terroryści",a potem społeczeństwo się dziwi, że jest coraz więcej przemocy. Ja nie mówię tu oczywiście o jakiś sporadycznych sytuacjach, gdzie któreś z rodziców w chwili słabości wrzasnęło na dziecko, tylko o takich sytuacjach gdzie to się ciągle powtarza. Mnie cierpliwości nauczył mój mąż, który jest ostoją spokoju, a ja kiedyś byłam niezłą choleryczką i muszę powiedzieć, że można się tego oduczyć
Ciekawa jestem jak mi przy dziecku podzie :PJeszcze apropo dzieci. Ostatnio byłam świadkiem jak matka z córką może taką 6-7letnią przechodziły koło postoju taksówek. Dziecko coś jej tam marudziło, ale nie było to jakiś wielki cyrk na pół osiedla. W pewnym momencie matka do tego dziecka mówi, żeby wybrało sobie jakąś taksówkę to ona ją tam zapakuje i kierowca wywiezie ją daleko stąd i mamusia będzie miała w końcu spokój. Co takie dziecko ma sobie w takiej chwili myśleć??? |
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beznadziejny przypadek...
|
|
#1819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny a mam pytanie do mamuś podwójnych. Czy któraś z Was korzysta z któregoś banku komórek macierzystych? My mamy umowę z Progenis i teraz ja się zastanawiam jak to jest z drugim dzieckiem. Tzn z tego co wiem to nie ma sensu pobierać komórek macierzystych, bo w razie czego dziecko może skorzystać z komórek starszego rodzeństwa, ale jeszcze muszę doczytać dokładnie jak to jest. Wiecie coś na ten temat? I w ogóle mamusie nie podwójne zastanawiałyście się nad tym tematem już?Koszt jest no.. bardzo duży, ale ja nie mogłam sobie wyobrazić tego, że coś by się stało i musiałabym żyć z myślą, że żal było mi kiedyś wydać trochę kasy żeby dziecko zabezpieczyć na wszelki wypadek. Rodzice nam pomogli finansowo w tej kwestii |
|||
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
No i sobie nie popiszę bo Tż mnie zgania, łobuz, łajdak jeden
|
#1821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1822 |
|
Raczkowanie
|
Kasian my z mężem też o tym myślimy i raczej będziemy się decydować. fakt jednorazowo trzeba wyłożyć trochę pieniędzy, ale też bym sobie nie darowała jak by się działo coś czemu można było zapobiec dzięki tym komórkom, a ja bym myślała o pieniądzach. Na ten moment nie wiem skąd weźmiemy na to kasę, ale będziemy oszczędzać i najwyżej wolę kupić tańczy wózek czy łóżeczko niż potem żałować.
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale obiecalismy sobie ze w tym tygodniu ogarniemy kwestie badania prenatalne i komorki macierzyste.
|
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek Brzuchatki
pomalu sobie ja z synkiem ubierzemy![]() Cytat:
Dziewczynki jak tam Wasze uplawy? ja mam uczucie mokrego w majtasach, sa b obfite, przepraszam za szczegoly
|
|
#1825 |
|
Raczkowanie
|
A za mną chodzi sernik z malinami, chyba dziś upiekę
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
może nie mam upławów, aczkolwiek bez wkładki się u mnie nie obywa....
|
#1827 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję i przekazuję życzonka dalej, bo jest tu nas trochę
Cytat:
spory już! Ale lepiej dostawać brzuszek stopniowo po trochu, niż od razu duży, z mega rozstępami gratis ![]() Cytat:
Cytat:
Co do banku komórek macierzystych, to coś mi się obiło o uszy... a jaki jest ten pierwszy koszt?
|
|
|
#1828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1829 |
|
BAN stały
|
Martuszka0 ja też zazdroszczę dziewczynom ruchów. Też czekam na swoją kolej..
Principessina co do upławów to mam wrażenie, że się właśnie ostatnio jakoś nasiliły. Jak mnie to wkurza jak mam mokro w majtach Eee, właśnie, kiedy ubieracie choinkę? My w tym roku ze względu na Milę pełzającą, próbującą wstawać itd..musimy mieć sztuczną i do tego z samymi nietłukącymi się ozdobami Wiem już, że ona wiecznie będzie wisiała na tej choince i próbowała wszystko ściągać itd. Serce mnie boli, bo kocham żywe choinki. Ale niestety..nie w tym roku I właśnie wczoraj kupiliśmy sztuczną w ikei i odkąd ją mamy to ja się nie mogę doczekać kiedy będziemy ją wreszcie ubierać :-P
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestem z niej zadowolona. Teraz myślę nad tą tuniką... ![]() Lolja dziwne takie przebijanie opon, po co to ktoś zrobił, na złość albo z nudów??? Kasiab super że maluch daje o sobie znać... Bomba... JA ciągle czekam ![]() A co do bebilonu długo czekałaś na prezenty??? Bo ja już jakiś czas temu się logowałam i ciągle nic nie otrzymałam ![]() Magdi za kolejny tc. No i ja bym nie schizowała tylko zadzwoniła po konsultację do lekarza... Kasian nie mam wolnego, a chętnie bym wzięła... A skąd taki pomysł że ja na wolnym dziś?? ![]() Selenti ![]() Gosius Motorek fajny... niegrzeczna zdrówka dla małej... Pamiętaj też o sobie. Zmykam troszkę popracować... Pamiętajcie o głosach ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

Oskar też lubi ubierać szaliki, swetry nasze, buty ale przy lustrze nie staje tylko paraduje po domu w tym.
i gratuluję 16tygodnia
No tak bo to on musi koło mamusi leżec a nie tata 

poddałam się i wyszłam bez żadnych łupów
i mam nadzieję, ze ułoży Wam się wszystko tak jak byście chcieli 

Zamiast 33 zł, wydali mi 23zł. Heh 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A miałam dziś tak abstrakcyjny sen, że padniecie zaraz:
gratuluję