|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Moi rodzice kupili ostatnio takiie klocki: http://www.smyk.com/smiki-klocki-sof...y-dla-dzieci-p
#2432 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Veronic pękam z dumy z Wojtka <3 Kurcze a prawie jako ostatnizaczął się przekręcać a on już stoi
![]() Marchewka, moze Wojtuś ma tą trzydniówkę? ![]() ![]()
#2433 |
Wtajemniczenie
|
graty
![]() ![]() Marchewka mam nadzieję że z Wojtusiem będzie już wszystko ok i szybciutko do domku wrócicie ![]() -- otwieram rano oczka, a tu śnieg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zakorzenienie
|
Mam dość!! Moje dziecko od kilku dni nie daje mi wogóle spać... W nocy pobudki o 12, 1, 2, 3, 4, 5 i wtedy już wstała ( wczoraj ) wiec o 5,30 obudziłam Tż bo już nie mogłam. Dzisiaj poszedł na rano wiec byłam sama. Pobudki o 23, 1 ,3, 4, 5, 6, 7 wstała. Jestem zombi. Kręci mi się w głowie od niewyspania. W dzień usypianie to horror. Czasem trwa godzine po to żeby księżniczka się przespała 30 minut. Kto mi dziecko podmienił?
![]() Z pozytywów byliśmy wczoraj na koncercie Lemon'a. Super było. Grali zaje...a gitarzysta jaki przystojny :P
#2435 |
Wtajemniczenie
|
nic, wszystko co miał dostać na święta już dostał
![]() a nie. dostaną wspólny prezent z mężem - zamówiłam koszulkę 80-86 z napisem "jeżdżę tylko na glebie" i czapeczkę rockową - mąż będzie szczęśliwy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2437 |
Zakorzenienie
|
A ja grzecznie przypominam o konkursie Diabli
https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253 Jak się zbierzemy to damy rade to wygrać, jeszcze wczoraj było 90 głosów a dziś już prawie 16. Do boju dziewczyny i oddawać po 3 głosy ![]() U nas póki co zimno, na spacer pójdziemy jak zwykle koło 12:00, a ja po raz pierwszy ubiorę Daro prawdziwy zimowy, kombinezon, a nie ten polarkowy, ale póki co przykryję kołderką-kocem z LaMillou, a nie jeszcze tym śpiworkiem z wełną owczą. I tak pewno nie dam razy dłużej spacerować niż 1,5 h bo sama zmarzne ;p
#2438 |
Wtajemniczenie
|
ludzie mnie zadziwiają trochę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Zakorzenienie
|
Nadrabiałam Was, ale nie mogę jakoś nadgonić. Cofnęłam się więc tylko kawałeczek, żeby w końcu coś napisać. I doczytałam o tym biednym 6tyg dzieciaczku
![]() Marchewka mam nadzieję, że u Wojtusia to nic poważnego i szybko wypuszczą Was z tego szpitala ![]() Veronic brawo dla Wojtusia, że tak ładnie zaprezentował się w pełnej krasie przed teściami ![]() A u nas z nowości to Lena pełza od dwóch dni przez co jest teraz w każdym najmniejszym kątku salonu na co nie byłam przygotowana i dziś robię tu gruntowne sprzątanie ![]() No a wczoraj hitem było to, że podpełzała i próbowałam ugryźć moje kapcie - zaraz mi się Wojtuś Veronic przypominał i te laczki ![]() ![]() ![]() Poza tym chyba coś się naprawdę dzieje w temacie zębów bo dziś od 5 były już problemy ze snem, co u nas jest rzadkością. Póki co calgel pomógł, ale trochę marudka dziś jest, a jak będzie cały taki tydzień jak się zaczął poniedziałek, to... masakra ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też dziś założę już zimowy kombinezonik ale u nas wieje dość mocno także zakładam śpiworek z tym, że ja mam taki od spacerówki i on nie jest tak gruby jak te Wasze wełniane. Cytat:
![]() Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-11-25 o 09:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle jak dostaję info kiedy coś zostało wysłane to jestem przeszczęśliwa, tym bardziej że niewszyscy od razu wysyłają..
![]() |
#2445 |
Wtajemniczenie
|
Mały ciągle ryczał, nie wiem czemu. Dopiero co usnął. Oby pospał... i był zadowolony
![]()
![]() |
#2446 |
Wtajemniczenie
|
hejj
![]() ![]() jedyny plus,ze w nocy nie płakał za bardzo mój mały skubaniec nauczył się wstawać w łóżeczku i ciągle to robi ![]() dzisiaj rano przyszłam do niego bo marudził i patrzę stoi boję się,żeby sobie czegoś nie zrobił Motylek- to fakt on dopiero niedawno zaczął się obracac na boki ![]() miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() on tak nasladuje, bo kiedys taka gazeta dla dzieci z dinozaurami, i tam był taki szkielet plastikowy do zbierania i składania ,i pewnie w związku z tym te gadanie ![]() Cytat:
![]() ja napewno nocniczek i dostanie dino z fisher price ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
Temat zasypiania na tapecie po raz kolejny
![]() ![]() Justi brawo za marchewkę, my dzisiaj będziemy próbować dynia plus marchew, a jutro ziemniaka spróbujemy przemycić i mam nadzieję, że jakoś się to wszystko rozkręci. Zębów dalej brak, a szkoda, bo chciałam ruszyć z tym BLW, bo jakoś się boję cały czas o to zadławienie, aczkolwiek oatstnio TŻ przyniósł puzzla piankowe z odgryzionym jednym wypustkiem i zrobiła to Lili swoimi dziąsłami, więc chyba moc jest w nich ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety za szybko pochwalilam sie,ze minal u nas kryzys... Wczoraj byl.taki.placz przy zasypianiu,ze.serce mi rozrywalo. Dzis na drzemke podobnie. Podejrzewam dalej dziasla bo.niby bic nie widac, ale wczoraj dentinox pomogl no i gryzie mi skubana sutki. Wole nie mysle co to bedzie jak sie zeby pojawia
![]() Kinga co do zebow i blw to te pierwsze i tak nie pomoga bo do rzucia/rozdrabniania uzywamy trzonowce ![]() Wczoraj kupilismy krzeselko: http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html i parowar: http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html Jedno i drugie proste i mam nadzieje funkcjonalne. Ach i musze sie Wam pochwalic, ze rozpoczelam sprzedaz na ebayu. Niby to samo co na allegro ale jakies to wszysko bardziej skomplikowane mi sie wydaje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Raczkowanie
|
co do ząbków mojego malucha:
13 listopada byłam na szczepionce, pytam pediatrę o zęby, zajrzał i mówi, żebym się nie martwiła bo na pewno urosną, ale póki co nic nie widać. byłyśmy w szpitalu z 3dniówa, pytam lekarzy, nieee to na pewno nie zęby. wczoraj kąpiemy, a że od pewnego czasu mała szaleje na przewijaku więc leżała mi kolanach, tż zagląda mi mówi: patrz ona ma zęba ![]() ![]() ![]() zdjęcia z konikiem jeszcze nie mam, ale może dzisiaj zrobię, za to pochwale się co wysłałam na konkurs Dada: https://www.dada.pl/pokaz-zdjecie?id=521884974 https://www.dada.pl/pokaz-zdjecie?id=515295940 co do rozszerzania diety: wczoraj zjadła rosół z cielęciną, kurczakiem, marchewką, pietruszką i makaronem. wszystko rozdziabdziane widelcem, a makaron pokrojony nożem. zjadła całą miseczkę, zauważyłam, że woli mieć kawałeczki jedzenia niż wszystko zblendowane na jednolitą masę |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie.... ![]()
#2453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zakupy bardzo fajne Ash, myślę, że Ci długo posłużą, tylko dwa razy chyba wkleiłaś krzesełko do karmienia? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
DZięki za kciuki
![]() Ogólnie pozaglądali mu we wszystkie dziurki, porobili badania kalu, moczu, morfologii... Na razie wszystko wychodzi w porządku.. Lekarka powiedziała, ze w sumie dziecko zdrowe i nie ma podstaw do hospitalizacji ale nie mają pojęcia dlaczego mial tak wysoką gorączkę.. wiec zrobią jeszcze USG albo RTG już nie wiem i przyjedzie laryngolog do niego.. I jak bedzie wszystko git to jutro do domu. A do dzieciaczka dzisiaj przyjechal jakiś Pan.. chyba z domu opieki i się nim zajmuje i już dzisiaj nie placze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Brak słów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzis bedziemy testowac z Sofką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2459 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do maluszka kamień mi z serca spadł ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() Barti debiut w kombinezonie ma już za sobą. Słodko wyglądał tylko trochę przyduży dla niego. Dobrze mu się spało na polku, 2h prawie nynał. U nas też śnieg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2460 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślałam,że tylko ja tak mam....moja Hania do niedawna przesypiała całe noce,a teraz budzi się tak jak wyżej i nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak się dzieje ![]() czy któraś z Was myśli już może o kolejnym dziecku,czy narazie macie dość?? My z mężem powoli zaczynamy dochodzić do wniosku,że fajnie by było mieć jedno po drugim, tym bardziej, że obydwoje ładnie się "ogarnęliśmy" przy Hani,na wiosnę chcielibyśmy poważnie "pomyśleć" o drugim ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.