|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Zdobisz te pierniczki? Obsypujesz czyms? Jak mi dziecię da to siade na laptop I pokaze Wam nasze agu Ja juz po. Przezyłam , ale w 12 min zaczełam sie juz z siebie smiac , bo srednio to przypominalo cwiczenia. Masakra jaka ja jestem zasiedziana , jak stara baba. Dotrwalam do konca , niekoniecznie w tepie Chodakowskiej I juz mam problem z wejsciem po schodach. Troche sie boje bo z dzieckiem pod te schody tez wchodze. Pierwszy raz tez brzuch mi sie spocil Melduje tez ze moje dziecko obudzilo sie 2 min przed koncem treningu I musiałam dac cyca. Zassała porzadnie wiec albo mleko takie jak zawsze albo poprostu lubi kwasne w koncu matka cala ciaze kefir piła Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() ej, jak bedzie zima stuleci a to jak ja z mlodym do lekarza bede jechac? musze meza zapedzic zeby sie gibnął z prawkiem bo busem zamarzniemy ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- TRELE- GRATULUJE!! ja to nie wiem, nie umiem sie zebrać w sobie a XX kg trzeba zrzucic jak nic. Zostały mi niecałe 2 miesiace na pozbycie sie brzucha, tyłka i ud- czyli praktycznie wszystkiego .. Jak ja tego dokonam a mąż zamiast mnie wspierać to mi ciągle coś podrzuca
|
|
#2733 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja to już myślę, że Mała z brzuszka po dobroci nie wyjdzie, bo robię wszystko to co robiłam jak nie byłam w ciąży (oczywiście w miarę możliwości i z rozumem), a nawet ani jednego małego skurczyka nie miałam. ![]() Cytat:
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka z sali w pierwszej ciąży urodzika chłopca, a w ciąży 3 lekarzy córkę widziało.
Witek jest adekwatny do wieku. Ani wiotki ani napięty. Niech się goni pani neurolog i wszyscy święci. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2735 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie ze wrocilas ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
na porodowke marsz! Domi Śniłas mi sie dzisiaj,piłysmy razem wódkę .Przy okazji w tym snie była straszna burza z piorunami i huragan![]() Zaraz Tymono wstanie.Dzisiaj w nocy budził sie regularnie co 3 godziny,przebieranko i karmienie i spanko a ja i tak troche nieprzytomna jestem. ale paskudnie dzisiaj,wieje i zimno brrrr Ide nadrobic weekend chociaz trochę.... |
||||
|
|
|
#2736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Goń męża o to prawko jak najszybciej, bo jednak w autobusach to za ciepło nie jest. Ale z drugiej strony jak nie będziesz miała innego wyjścia to i autobusem będziesz musiała jakoś dotrzeć do lekarza, no chyba, że jeszcze taxa zostaje.
|
|
|
#2737 | ||
|
Zakorzenienie
|
KTOSIULA - juz doczytalam. Zrobie dzis zakupy I jutro bedziemy dzialac
![]() Cytat:
ja bym sie przestraszyla , ale ja to taka jestem.. Mi cala ciaze mowili ze bedzie chłopak . I psikus Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2738 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie ledwo mieszcze w zimówi przez cycki musze guziki w płaszczu przeszyć ![]() Cytat:
za ćwiczenia pierniczki to pewnie będe lukrować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za zosie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() a księgowa rulez, swoja baba
|
||||||
|
|
|
#2739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
musze gopogonic bo on chyba zapomnial ze ma je zrobic ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
wpadne do niej na krokodyla, do TG mam 20 minut busem mnie tez Beata wkurza
|
|
#2740 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla Witusia! Dobrze, że z jego mięśniami wszystko w porządku. Jednak mama najlepiej wie jakie jest jej dziecko i co jest dla niego najlepsze. Cytat:
Ale miałaś sen! Masakra!
|
|
|
#2741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech sie gonia doktorki Cytat:
Zrobiłam skalpel 1 bo podobno jest najlzejszy. Nie chce wiedziec w takim razie jaka jest reszta. Ale to fakt co babki pisza : konczysz, jestes zajechana jak kon po westernie ale masz jednoczesnie mnostwo takiej innej energi .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2742 |
|
Wtajemniczenie
|
Waśnie rozmawiam z koleżanką, ma 2 dni starszą córkę od Liwki i mówi że dzwoni do niej kuzynka męża i rzecz dotyczy jej rodziny. I opowiada że ma kuzynkę 19 lat, i w sobotę urodziła dziecko, dziewczynkę, co najważniejsze nie wiedziałą że w ciąży jest, urodziła w domu w łazience, córka 2900 g, ciąża donoszona> Widziałam jej zdjęcie an fb i szczupła dziewczyna, okres miała cały czas, ona w szoku poporodowym znajduje się w szpitalu z dzieckiem. Kuzynka męża dzwoniła żeby poprosić o jakieś rzeczy dla dziecka z których jej mała wyrosła, bo oni nic nie mają.
Ciężkie do zrozumienia dla mnie, ale jak się zdarzyło to polemizować chyba się nie da
|
#2743 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ćwiczenia!ale Majka już postepy robi ![]() Cytat:
zostało niby 3 do wagi sprzed ciazy i jeszcze jakieś 10 do wymarzonej wagi sprzed poprzedniej zimy.![]() Cytat:
![]() Weźmie Cię z zaskoczenia ![]() Odciągam,odciągam a tutaj już nic nie leci....zaczytałam się ![]() Ile macie pokarmu?Ja z jednej piersi odciagam i mrożę bo mi Tymek przygryzł brodawkę i musi sie troche podgoić,a karmie cały czas z prawej. Czasem mam wrażenie żę sie nie najada... |
|||
|
|
|
#2744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
" a brat do mnie, że o mnie się nie pyta, bo ja jestem jak nasza mama i wszystko przetrzymam bez piśnięcia i pyta się tylko o Ulę;DCytat:
Działa nam już rura w łazience jakby mi powiedział, że rura niewymieniona to bym od razu wiedziała, że ona zapchana![]() A dzisiaj widziałam mlodego łabądka, ale był ogromny! Szkoda, że jechałam autem foto nie zrobiłam
|
||||
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z dzieckiem wszystko ok?
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam przepis na pierniczki, które spokojnie można parę dni przed i świętami robić.
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciaza z zaskoczenia! Dzidzia Tak masz rację,Witus skończył 2 miechy! Czytam dalej weekend... |
|
|
|
|
#2748 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękujemy! Cytat:
Ja nie oglądam Masterchefa, bo mnie bardzo wkurzało, że wszystko jest takie mocno wyreżyserowane i takie na pokaz, chociaż chciałabym żeby wybrała ta babeczka co w pierwszej części przygotowała śląski łobiod.
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieć się obudził
![]() znowu trza cycka przygotować
|
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia- to wklej tez
![]() ja nie wiem czy znajde czas na te od ktosiuli i czy gdzes kupie make razowa kolo mnie... bo w biedronie i lidlu to nie widzialam...
|
#2751 |
|
Rozeznanie
|
W końcu zrobiłam te krokiety z mięsem i szpinakiem, i barszczyk do tego. To się chłopcy ucieszą, ale dostanę opieprz od męża bo musiałam iść do piwnicy po buraczki a nie mamy jeszcze schodów zrobionych tylko drabinkę. No ale extremalna wyprawa się udała no bo jak to krokieciki bez barszczu?
|
|
|
|
#2752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W tym roku pierniki pewnie robić będę zaraz przed świętami...
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Pierniki
1,2 kg mąki 40 dag cukru 25 dag miodu sztucznego 50 dag margaryny rozpuszczonej (letniej) 5 dag kakao 4 jajka 3 łyżeczki kawy mielonej Opakowanie przyprawy do piernika 1 łyżeczka kopiasta proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody oczyszczonej Bakalie (orzechy, rodzynki,?) Wszystko razem wymieszać w misce, wałkować na ciasto o grubości ok. 0,5cm i wycinać pierniki, poukładać na natłuszczonej blasze i piec ok. 10-15 min w temp. 180st pieczenie zależy od piekarnika. Ja piekę na termoobiegu przez ok. 7 min. Najlepiej sobie sprawdzić pierwszą partię np. po 5 minutach. I uważać by się od spodu nie przypiekły... Ja chwilę (ok. minuty) je zostawiam na blasze by ostygły i przekładam do miski. A gdy już przestygną, polewam lukrem (cukier puder z odrobinką wody i kilkoma kroplami soku z cytryny) i dekoruję posypkami |
|
|
|
#2755 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w pokoiku oprócz lodówki, były mebelki, stolik, fotele, lampki, przewijak. No wypas jednym słowem. Mam nadzieję, że nadejdą niedługo czasy, że każda z nas takie warunki będzie miała zapewnione. Miss Triss witaj spowrotem. Też za Tobą teskniłysmy ![]() Cytat:
Rodzą, bo nie ma innego wyjścia ![]() Jestem pewna, że gdyby to mężczyźni rodzili, to zzo nie tylko było by dostępne wszędzie, ale wręcz obowiązkowe ![]() Dzieciątko śpi, biorę się za robotę jakąś. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda ze nie mozna na nia glosowac ,,... ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj w Biedronce swoja drogą i były pampki 2, 4 i 5. Aż się zdziwiłam
|
|
|
|
#2758 |
|
Wtajemniczenie
|
tak, z dzieckiem wszystko w porządku, tylko dziewczyna nie ma teraz chłopaka, co nie znaczy ze 9 miesięcy temu nie miała. no chyba że nie wie kto jest ojcem, także pod tym względem też nieciekawie
|
#2759 |
|
Rozeznanie
|
U mnie w roossmanie wczoraj w promocji był dwupak 2x80szt chusteczek nawilżanych babydream za 6,99 - extrasensitive.
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
aaa co do pierniczków, to przy duuuużej ilości bakalii może ciężko się wykrawać, bo orzechy czy rodzynki podejdą do foremkę.
jak ktoś nie chce, to bakalii może użyć do dekoracji tylko... z reguły mi pierwsza blacha wychodzi gorsza, bo albo ciut za krótko albo ciu za długo w piecu... piernikiizx5.jpg p3eo6.jpg |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.

Wow, nawet lodówkę mieliście w tym apartamencie! Tatuś jai przystojniak 
w koncu matka cala ciaze kefir piła
KCIUKI DLA ANI 
a mąż zamiast mnie wspierać to mi ciągle coś podrzuca

( nadrabiam zaleglosci ) 

foto nie zrobiłam