|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() No i masz mega miły głos, na prawdę!:P Lusesita- ładna łazienka! ![]() Mam ochote na banana w czekoladzie
|
|
#2822 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Dlatego ja zdecydowana na 2 dziecko jestem już ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) i ogólnie dosyć długo trwa, to jak najbardziej polecam Cytat:
W przyszły poniedziałek jedziemy z małym na sesje noworodkową. Właśnie dzwoniła fotograf. Kurcze ciekawe jak to będzie wyglądać Czy mały będzie na tyle spokojny Cieszę się, ale trochę mam obawy.Już parę razy był ten temat poruszany, ale od tego czasu przybyło mamusiek więc ponawiam temat. Kiedy zaczęłyście werandować/spacerować z bobasami? |
||||||
|
|
|
#2823 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Majcia słodka buła a Ty masz taki przyjazny głos ![]() Cytat:
![]() Może miałaś wcześniej pudełeczko zanieczyszczone albo się źle podmyłaś
|
|
#2824 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze trafić na rozsądnego lekarza, co do tego wytłuszczonego to sama chciałam pisać -no ale już nie chciałam się wtrącać, ciekawe jak smakuje takie mleko wyprodukowane z nieposolonego rosołku i kawy inki , A skoro stosowałaś dietę a dziecko miało problemy z brzuszkiem to chyba kolejny dowód że te diety to można między bajki włożyć Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2825 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie w dwupaku
Ależ się posypało. A pisałam, że jest cisza w porodach i pewnie zaraz będzie lawina.... anka, agnieszka - GRATULACJE! Issia - trzymam kciuki! Miss Triss, fajnie, że wróciłaś imię wybrane? Lilith, potrząśnij mężem trochę, że to nie urlop wypoczynkowy, żeby sobie leżał przed tv! Ja po dwóch imprezach urodzinowych zmęczona byłam strasznie cały czas w biegu, rozgardiaszu, nie miałam się jak wyłożyć, kręgosłup bolał. Najszczęśliwsza byłam jak wczoraj wróciliśmy do domu. W niedzielę podjechałam do szpitala na KTG - tętno w porządku, skurczy raczej brak. Tyle tylko, że lekarka mnie zbadała, stwierdziła, że szyjka miękka, długość 1 cm, ale kanał zamknięty (tydzień wcześniej na wizycie lekarz mówił, że jest rozwarcie na 1 cm). Główka jeszcze nie przyparta. No więc tak sobie mogę czekać. Pytałam też w razie czego w ile dni po terminie można się zgłosić do szpitala - powiedziała, że tak w 7 dniu po terminie to już trzeba się zgłosić. A ja dzisiaj mam dzień lenia totalnego aż mi wstyd.
|
#2826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..
Dzidzia Juz teraz zrozumialam dlaczego masz w d.upie noeurologa.
Super że wszystko ok z Witkiem DeFajnie że Danielowi troche minęła zazdrość.Oby tak dalej! Cytat:
Ja na początku tez ryczałam,gryzłam pieści i przeklinałam ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
![]() Ja to np ide na za☠☠☠ista impreze w lokalu,wypacykuje się na maksa ![]() Dobra koniec dobrego,przebieram dziecko i do znajomych uderzamy.do później |
||
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka witaminy w aplikatorze sa z firmy juvit. Dużo wygodniejsze. Ale u nas i tak był ból brzuszka wiec oddalam Iskrze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie z sali porodowej rodzinnej
Poki co po badaniu rozwarcie juz na 4cm, skurcze sa i to w dodatku jeszcze bol idzie w krzyze. Masakra jakas jak boli. Czuje ze znieczulenie to bedzie moj przyjaciel Polozne mowia ze 20/21 godz i powinno byc po wszystkim
|
|
|
|
#2829 |
|
Zadomowienie
|
Hello! Ale tu się dzieje
Jak na razie ogarniam się z moimi chłopakami, Adaś (tfu, tfu, odpukać) jest mega grzeczniutki, Kamilek zachwycony braciszkiem, ale też domaga się uwagi. Na szczęście Tż ma jeszcze opiekę nade mną, więc mogę sobie jeszcze trochę poodpoczywać Ale jutro zabiorę się za pierniczkiTrele fajne pogawędki sobie ucinacie z Mają ![]() Mao kciuki za Maleńką ![]() Idę dalej czytać. |
|
|
|
#2830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Majka jest rewelacyjna Nieskromnie powiem, że jest super i przy okazji bardzo podobna do mojej Nawet myślałam, że te same płytki.Zostaje w domu, ale za to partnerów mam dwóch ![]() Jejku ja jak już zacznę z Wami pisać, to nie znam umiaru. Idę prasować. Odkąd wróciłam do domu pralka chodzi codziennie
|
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
to co i tak kwiczę
![]() Cytat:
u nas to tragedia była, niestety nie mam zdjęć sprzed... Nie chcę pamiętać jak to mieszkanie wyglądało![]() trzymam kciuki! To zobacz, jeszcze 5,5 h! to tak niewiele! |
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się dzielnie
|
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Normalnie poród online
|
|
|
|
|
#2834 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie!Ide na spacer a Wy żeście się tak rozpisały...
|
|
|
|
#2835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie mieć takich przyjaciół co? ![]() trzymam kciuki
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my na sylwka zostajemy w domu
|
|
#2838 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, ona jak chce cos "powiedziec" to czasem sie wysila jak na porzadna kupke Cytat:
Ja najbardziej boje sie tego wlasnie ze nie bedzie efektow I sie poddam. Stosowalas do tego diete? Ja nie moge sobie na to pozwolic zeby jeszcze ograniczac to co jem. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2839 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nie widze Majki
![]() ja nie lubię sylwestra, w tym roku mam powód żeby nie świętować ![]() szukam tych witaminek nawet już juvit wpisuję, ale tylko takie co mam z pompką mi wyskakują, to takie czy ja ślepa jakaś] i Dzidzia co u Iskry? Issia trzymaj się, już tuż tuż |
|
|
|
#2840 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pomyslalabym ze mam miły głos . Wszyscy ktorzy juz troche mnie znaja mowia ze na poczatku sprawiam wrazenie mega wredoty , po czesci wlasnie przez moj głos No ale dla własnego dziecka to wiadomo Cytat:
U nas to jest tak ze jak w poludnie zjadlam bialy ser albo kawe z mlekiem to wieczorem byl bol brzucha a rano kupa z duza iloscia sluzu .. Cytat:
Ja to jestem zachciewajka jade po foremki na pierniki I make. Ale wniosek o paszport to juz tydzien niose na poczte ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2841 |
|
Wtajemniczenie
|
to i ja o kupkach
od kilku dni są 2-3 dziennie, ale dużo luźniejsze niż wcześniej, kolor się nie zmienił i teraz kuku, bo wprowadziłam zagęstnik od ulewania czyli teoretycznie powinny być w drugą stronę dostawała też w tych dniach wit c i wapno na katar, może być od tego? tylko od wczoraj nie daję już, a kupki dziś takie same. nie brałam do głowy za bardzo, ale dziś ewidentnie boli ją brzuszek. podpowie ktoś coś
|
|
|
|
#2842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do diety - moja wyglądała tak, że prawie wyłączyłam słodkie (prawie, bo nie umiałam zupełnie ;p), jadłam mniejsze posiłki, ale o tych samych porach i wybierałam zdrowsze jedzenie (w sensie np. zamiast chleba z serem i ketchupem brałam chleb z serem i pomidorem ). Nie nastawiałam się jakoś, że mam super dietę, bo psychicznie bym nie umiała jej chyba utrzymać wtedy xD Jadłam to, co lubiłam tylko w rozsądnych ilościach, a i tak efekty były MEGA. Ja tego może nie widziałam tak w lustrze, ale mierzyłam się i cm leciały jak głupie i po ubraniach głównie. Z kg aż tak fenomenalnie nie zjechałam jak myślałam, że będzie ale dużo lepiej wyglądałam (chociaż spadło mi 6kg przez 3 miesiące - dla mnie życiowy rekord ;p w cm z całego ciała poszło prawie 50!!). W którymś momencie jest mega kryzys, że nie ma się totalnie siły, wszystko boli i w ogóle chce się przerwać. Mi się wtedy wydawało, że kondycja nawet się pogorszyła, a nie poprawiła ;p Ale po paru dniach jak ręką odjął i w końcu udało mi się zrobić całą serię ćwiczeń bez odpoczynku - myślałam, że pęknę z dumy i radości Wcześniej z miliard razy próbowałam zacząć ćwiczyć i jakieś diety stosować i zawsze była z tego tylko wielka dupa, bo po tygodniu miałam dosyć;p Teraz jak patrzę z perspektywy i przygotowuję się na to, że będę miała jeszcze Malucha, który mi trochę przeorganizuje życie to pójdę wg tego: - bez jakiś radykalnych zmian na raz (nie, że nagle przestaję wszystko jeść, albo od dzisiaj jem tylko to, to i to, albo nagle zaczynam ćwiczyć 2 razy w ciągu dnia - swoją drogą HA, HA! Jak znajdę czas na jeden raz będzie dobrze ),- co do diety - przy dziecku pewnie nie zawsze uda się stałe godziny wydzielić, ale przynajmniej będę się mniej więcej starać (dzięki temu NIGDY nie chodziłam głodna i nie podjadałam ) i będę jeść tyle, żeby się najeść, ale nie przejeść. Pewnie teraz inne ilości jedzenia będziemy potrzebować przy karmieniu maluchów Więc się nastawiam nie na liczenie kalorii tylko właśnie na jedzenie do najedzenia, ale nie opchania xD, - będę ćwiczyć tyle ile mogę, byle systematycznie (w końcu zrobię znowu całość za jednym zamachem!! ), - będę się mierzyć miarką co 2 tyg, albo nawet co 4 - wtedy będę widziała, że cm na serio lecą i się nie zniechęcę Wcześniej zrobiłam sobie tabelę, w której wpisywałam co 4 tygodnie swoją masę i do tego cm w poszczególnych miejscach (pod biustem, talia, brzuch, biodra, udo + parę innych, na które zwracałam uwagę). To mnie mega motywowało ![]() A to, że kondycja się poprawi to zobaczę sama jak będę systematycznie ćwiczyć i za każdym razem będę w stanie zrobić więcej powtórzeń Uff.... się rozpisałam. Ekspertem nie jestem, tylko piszę co mi pomogło i jaki mam swój plan Myślę, że to nie są takie ogromne wymagania i radykalne zmiany, dlatego chcę od tego zacząć Jak raz mi się udało to drugi też pójdzie! ![]() Trzymam kciuki żebyś się nie zniechęciła. Na serio jak się ćwiczy systematycznie to efekty są tylko trzeba każdy, nawet mały sukces doceniać
|
|
#2843 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Najpierw pytanko przebieracie swoje maluchy przed kazdym karmieniem?Ide nadrabiać
|
|
|
|
#2844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Czytam dalej
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Trele masz super miły głos!!
![]() A Majcia jest przesłodka, nie wiedziałam że taki maluszek może juz być taki fajniusi, myślałam, ze to tak koło 4-5 msc |
|
|
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko śpi od 14, przebudziła sie tylko na jedzenie i ciągle śpi. Ciekawe kto będzie spał w nocy.
Ogólnie budzi się koło 9 rano i do 13-14 nie śpi, robi jedynie małe drzemki i to tylko najczęściej na rękach a później pada zmęczona i śpi kilka godzin
|
#2847 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Na poczatku od razumowie ze nie nadrabiam nawet ale Gratuluje wszystkim nowym mamuskom u nas strasznie cienko dlatego brak czasu....mnie goraczka łapie co jakis czas..okazało się ze to zapalenie piersi....Nie wiem już czy jest sens walczyć o pokarm....ciągle nie jest go za dużo mimo ze staram się jak najczesciej Małego przystawiać....nie wiem może poradnia laktacyjna?? Mały ssie przez chwile tylko a potem nie ma zmiłuj sie tylko memla i wiem że mi piersi nie oproznia...zasnie na10mina potem ryk bo głodny jest....ograniczam butle z mm ale i tak na dobe wychodzi z 3-4 karmienia...a nadodatekod 3 dni kolki...herbatka z kopru nie działa...zastanawiam sie nad jakimis kropelkami typu Espumisan? czy ktoras juz stosowała? masazeokłady tez nic nie daja TZ wogole musi wrocic do pracy na czwartek i pt bo do ojcowskiego musi miec akt urodzenia a nam termin wyznaczyli na 2,12 dopiero. dzwoniłam dzisiaj sie pytac czy nie mozemy wczesniej przyjechac bo taka sytuacja i wogole a babka do mnie zeoni jescze zgloszenia zeszpitala nie dostali |
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
zaczelam Was nadrabiac to brat wylaczyl mi komputer Gratuluje "swiezym" mamusiom Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2849 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie już jestem ponad miesiąc po porodzie ale pochwalę sę Wam jak u nas w szpitalu wygląda teraz porodówka
Ja tam sobie w tle próbuje poradzić ze skurczami, na piłce siedziałam jak jeszcze nie były silne a tak jak stałam przy oknie to była właśnie jedyna pozycja w której wytrzymywałam spokojnie ból na skurczu
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Antibia- możę faktycznie spróbuj z tą poradnią laktacyjną, na pewno nie zaszkodzi. Co do espumisanu, ja nie podawałam bo nie miałam potrzeby, chyba kyte podawała. W szpitalu mi coś o boboticu wspominali.. ale to chyba tak samo działa.. Głowa do góry
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

a powiedzcie mi jeszcze jakim sposobem podajecie witaminy?
) i ogólnie dosyć długo trwa, to jak najbardziej polecam
Czy mały będzie na tyle spokojny
i upolować jakąś kurtke tak an codzień bo w płazczuśrednio wygodnie pakować się do samochodu z dziewczynkami, odsnieżanie auta itp. on taki bardziej wyjściowy
cały czas w biegu, rozgardiaszu, nie miałam się jak wyłożyć, kręgosłup bolał. Najszczęśliwsza byłam jak wczoraj wróciliśmy do domu. 

klask i: