Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-25, 16:40   #3151
kate1623
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Hej
Przepraszam ale nie cytuje bo nie dam rady w kołko coś mam do roboty

Gratuluje wyjścia ze szpitala i udanych glukoz

Cały dzień jestem mega zalatana ale kupiłam sobie rękawiczki i komin na zimę i śliczne rajstopki Calzedonii dla Majki

Dziewczyny powiedzcie mi czy któraś tak ma, że jak dłużej chodzi bądź stoi to drętwieje jej noga Mam już tak od dłuższego czasu, gin powiedział że to normalne, ale mnie to już po prostu denerwuje

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 16:42   #3152
Ela87
Zakorzenienie

U mnie nie obchodzi się imienin. Ja nawet nie wiem kiedy mam Jakoś nie chciałam nigdy wiedzieć, bo i po co?

Ja mam problem, bo znam jeden sh, a ostatnio dla dorosłych ciuchy to tam takie, że szkoda gadać.
Najwyżej nie będę nigdzie wychodziła zimą. Do samochodu to się nie opłaca nic ubierać, a później szybko do jakiegoś marketu i tyle

Zimno mi

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 16:52   #3153
estera85
Raczkowanie

Hej, piszecie o zakupach kurtek/płaszczyków na zime. Własnie jestem po takim zakupie w SH. Kurtka długa, ładnie zakrywa mi plecki i jest ciepła ale niestety kolor blady róż mam nadzieje ze nie doprowadzi mnie do depresji hehe. Za to cena rewelacja 11,25zł plus gratis spodnie bezuciskowe dla mojego synka. W sumie wyszłam zadowolona z zakupów hhe.

Babcie, temat rzeka. Ja na swoja nie moge narzekac ale mysle tu w sęsie mojej tesciowej która jest babcia (nie dolicze sie ilosci wnuków) i prababcia juz. Prababcią zrobił ją jej ukochany wnuczek mało tego który teraz spodziewa sie drugiego dziecka. Termin porodu jego partnerka ma na 10 dni po mnie. Jestem bardzo ciekawa jaka bedzie reakcja na mojego synka i na dziecko ukochanego wnuka. Zaznaczam ze to my mieszkamy obok siebie i wnuczek ok 10km od nas. Już się boję
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 16:55   #3154
runaway_star
Raczkowanie

Witam się po weekendowej przerwie

A wiecie, jakoś dziwnie męczy mnie brak imienia dla synka... Pewnie się okaże, że to imię dostanie dopiero jak się urodzi i w zasadzie nie byłoby w tym nic złego przecież. Ale jakoś mam potrzebę mówienia do niego już po imieniu, a nie możemy z mężem dojść do porozumienia jakie imię wybrać. No i zonk

Tym razem nawet nie próbuję Was nadrabiać, bo nie było mnie raptem 2 dni a tu ponad 20 stron do przeczytania

Miłego wieczorku!
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:09   #3155
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
12 to 42, kiedyś mnie w Tommy Hilfiger uświadomili, czyli jak ktoś nosi 38 to musi 8 brać. Trzeba tylko być uważnym, bo np polskie 38 to niem 40, więc jak noszę polskie 38 to akurat w Szkoplandii trzeba 6 brać miło się oszukiwać
bo 12 angielkie to jest jeszcze inne niż 12 europejskie, wiem że są dwie różne numeracje takie podobne do siebie w zależności od kraju- w sumie nie ważne chodziło o to że mój płaszcz ejst bardzo obszerny ale w kształcie bombki więc mimo wszystko wygląda super

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
bebe97 No to Sto lat! Wszytskim Katarzynom na wątku

U nas w rodzinie imienin się nie obchodzi - jedynie czasem kupuje się coś słodkiego, ale bez gości. A w rodzinie męża nawet chyba nie wiedzą, kiedy mają imieniny. Nie było tradycji
jak to się nie obchodzi
Ja rozumiem że na śląsku się nie obchodzi choć ja jestem wyjątkiem czystko Polskim który obchodzi ale w Tarnowie żeby się nie obchodziło ? Co do za tradycje ?
a teraz na serio? myślałam że w twoich stronach to wybitnie właśnie tylko imininy? a może to po prostu moda naszych czasów na happy birthday która dosięgnęła i mój dom. W domu rodzinnym jednak to ciągle imieniny są ważniejsze. Poza tym że obchodzę w sumie to i to a urodziny mam w urodziny Hitlera co na Śląsku jest dość znaną datą ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu
Stary 2013-11-25, 17:17   #3156
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Czekam na obchód, żeby się czegoś dowiedzieć. Ale tu na obchodzie lekarz staje w drzwiach pyta czy wszystko w porządku i wychodzi. Obym zdążyła go zapytać zanim ucieknie.

A mam pytanie. Orientujecie się czy to normalne teraz w ciąży żeby mieć ciągle krew w nosie? Bo ona mi nie wypływa z nosa, tylko katar mam taki zabarwiony cały czas od kilku dni. Nie chcę mówić o tym lekarzom, bo mnie nigdy nie wypuszczą
Lekarz szybki bill
co do krwi chyba niestety normalne ja za każdym myciem zębów wypluwam litry, z nosa też mi leciała jak miałam katar.

Cytat:
Hurra Dzisiaj wychodzę
Czadowo

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

meluzyna No niemiła sytuacja. Ja własnie przestałam się ludzi pytać czy się starają, bo niektórzy np chcą, a nie mogą i nie chce by im głupio było sama kiedyś zapytałam znajomego, to powiedział, że chcą i nic więcej i wiedziałam już o co chodzi.
Ja też.... każdy dogadywał, że już tyle po slubie na co czekamy. Zaczęłam odpowiadać, że miało być w lipcu ale poroniłam. Nagle cisza

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
ale już po śniadaniu mam ochotę na ciucholanodwe łowy!

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny
Nie mam podwyższonego cukru
To po czekoladzie na zdrowie
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

w ogole nie rozumiem tego parcia na koszule i bezmajtkowosc w polkich szpitalach i to sprawdzanie kroczy na wizycie ogolnej
gdzie poszanowanie pacjenta?
Ja też nie rozumiem
na pewno wezmę sobie do szpitala jedną piżamę i będę walczyć. Przecież mnie nie wyrzucą oknem
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ale wracając wejdę do lumpka - tak na pocieszenie
Wy macie coś z głowami

Ale ja też chyba jutro pójdę... nie żebym potrzebowała, tylko tak- pochwalić się że byłam

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:17   #3157
ag9
Zadomowienie

Cytat:
A mam pytanie. Orientujecie się czy to normalne teraz w ciąży żeby mieć ciągle krew w nosie? Bo ona mi nie wypływa z nosa, tylko katar mam taki zabarwiony cały czas od kilku dni. Nie chcę mówić o tym lekarzom, bo mnie nigdy nie wypuszczą
Czytałam gdzieś że może się to zdarzać. Tak samo jak cieknący nos, katar itp.

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi czy któraś tak ma, że jak dłużej chodzi bądź stoi to drętwieje jej noga Mam już tak od dłuższego czasu, gin powiedział że to normalne, ale mnie to już po prostu denerwuje
Też tak mam. Nawet jak siedzę zbyt długo na "tronie" to też mi czasem noga drętwieje

Byłam dzisiaj na tej cholernej glukozie i było to jedno z najgorszych do tej pory dla mnie badań. Samo wypicie tego paskudztwa ok, wcisnęłam cytrynę i nie było takie złe. Dopiero potem się zaczęło. Prawie zemdlałam, zaczęło mi być niedobrze, mroczki przed oczami, duszno... coś strasznego, ledwo dociągnęłam te 2 godziny.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 17:22   #3158
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
12 to 42, kiedyś mnie w Tommy Hilfiger uświadomili, czyli jak ktoś nosi 38 to musi 8 brać. Trzeba tylko być uważnym, bo np polskie 38 to niem 40, więc jak noszę polskie 38 to akurat w Szkoplandii trzeba 6 brać miło się oszukiwać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dokladnie tak jak napisała side 12 angielskie to co innego niż 12 europejskie na 100% 12 brytyjskie to odpowiednik naszego 40
Tommy może mieć jeszcze inną rozmiarówkę, bo to amerykaańska marka

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
Witam się po weekendowej przerwie

A wiecie, jakoś dziwnie męczy mnie brak imienia dla synka... Pewnie się okaże, że to imię dostanie dopiero jak się urodzi i w zasadzie nie byłoby w tym nic złego przecież. Ale jakoś mam potrzebę mówienia do niego już po imieniu, a nie możemy z mężem dojść do porozumienia jakie imię wybrać. No i zonk
my też nie wybraliśmy jeszcze imienia dla naszej córeczki, ale jakoś w ogóle mi to nie przeszkadza mamy jedno takie robocze; jajcarsko - pieszczotliwe i tak się do brzuszka zwracamy a często do niej mówię: maleńka
Stary 2013-11-25, 17:22   #3159
justine_87
Raczkowanie

Poniósł mnie ciucholand!
Byłam w trzech i kupiłam dwa swetry za 18zł, spodnie ciążowe z H&M i bluzkę za 18zł, a w trzecim...
- 4 pajace (po 2zł/szt.)
- 4 pary bodów (1zł/szt.)
- 1 rampers (2zł/szt.)
- 3 pary skarpetek (1para/50gr)
- spodnie jeansowe dla malucha (George, jak nowe za 2,5zł!)

Obudził się we mnie instynkt szperaczki

A teraz biorę się za nadrabianie

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:26   #3160
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj na tej cholernej glukozie i było to jedno z najgorszych do tej pory dla mnie badań. Samo wypicie tego paskudztwa ok, wcisnęłam cytrynę i nie było takie złe. Dopiero potem się zaczęło. Prawie zemdlałam, zaczęło mi być niedobrze, mroczki przed oczami, duszno... coś strasznego, ledwo dociągnęłam te 2 godziny.
oj bidulko to Cię wymęczyło, ale najważniejsze że przetrwalaś te trudne momenty i mam nadzieję że w nagrodę że się nie dałaś, dostaniesz piękne wyniki
Stary 2013-11-25, 17:37   #3161
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
18? myślisz, że nie dobijemy do 40? kurde, bo ja sobie wyliczyłam, że urodzi się byk , ale musi być w terminie, bo jak wcześniej to baran i zakłóci mi to feng shui w rodzinie mąż i ja lwy a dzieci byłby byki
Sto lat. U mnie mama Katarzyna, wiec zaraz dzwonię

Co do znaków zodiaku- my dwa raki, urodzą się pewnie ryby, jak bardzo wczesniej to wodnik. Czyli i tak zostajemy "w wodzie"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 17:37   #3162
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Poniósł mnie ciucholand!
Byłam w trzech i kupiłam dwa swetry za 18zł, spodnie ciążowe z H&M i bluzkę za 18zł, a w trzecim...
- 4 pajace (po 2zł/szt.)
- 1 rampers (2zł/szt.)

Ja też chcę!!!!!!!!!

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-25, 17:40   #3163
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Poza tym że obchodzę w sumie to i to a urodziny mam w urodziny Hitlera co na Śląsku jest dość znaną datą ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu
Tak? Ja nie wiem kiedy ma urodziny

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja też nie rozumiem
na pewno wezmę sobie do szpitala jedną piżamę i będę walczyć. Przecież mnie nie wyrzucą oknem

Ale ja też chyba jutro pójdę... nie żebym potrzebowała, tylko tak- pochwalić się że byłam
To może ja też wezme jakąs piżamę kupię i będę denerwować personel

Ja jutro mam samochód cały dzień bo tż ma nocki, to do południa będzie spał... Hmm...

Cytat:
Poniósł mnie ciucholand!
- 4 pajace (po 2zł/szt.)
- 1 rampers (2zł/szt.)

Ale zakupy brawo

Stary 2013-11-25, 17:42   #3164
23Paula23
BAN stały

Dziewczyny ja tak z innej beczki poszukuje typowego projektu domu o wymiaracah około 10mx10m z poddaszem użytkowym, z kuchnią na parterze i na poddaszu, z kotłownią na parterze, bez garażu. Może któraś spotkała się z czymś takim? Ewentualnie może posiadacie jakieś namiary na niedrogie biuro?
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:45   #3165
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

To może ja też wezme jakąs piżamę kupię i będę denerwować personel

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-25, 17:58   #3166
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Hej, piszecie o zakupach kurtek/płaszczyków na zime. Własnie jestem po takim zakupie w SH. Kurtka długa, ładnie zakrywa mi plecki i jest ciepła ale niestety kolor blady róż mam nadzieje ze nie doprowadzi mnie do depresji hehe. Za to cena rewelacja 11,25zł plus gratis spodnie bezuciskowe dla mojego synka. W sumie wyszłam zadowolona z zakupów hhe.
)
Coooo?

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Ja rozumiem że na śląsku się nie obchodzi choć ja jestem wyjątkiem czystko Polskim który obchodzi ale w Tarnowie żeby się nie obchodziło ? Co do za tradycje ?
a teraz na serio? myślałam że w twoich stronach to wybitnie właśnie tylko imininy? a może to po prostu moda naszych czasów na happy birthday która dosięgnęła i mój dom. W domu rodzinnym jednak to ciągle imieniny są ważniejsze. Poza tym że obchodzę w sumie to i to a urodziny mam w urodziny Hitlera co na Śląsku jest dość znaną datą ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu
Hm, wiesz co. Rodzina męża, to już pisałam kiedyś, bardziej odmienni kulturowo A moja... Pamiętam, że jak byłam młodsza, to chyba jakoś bardziej się to obchodziło, moja mama nawet do koleżanek na imieniny jeździła. A teraz świętujemy urodziny bardziej - zawsze jakiś prezent, a gdy rocznica okrąglejsza, obowiązkowo torcik i czasem coś więcej Ja mówię też o rodzinie mojej, nie tarnowskich tradycjach

Cytat:
No masz Ci los. Mnie też może zbyt dobrze nie było, ale Tobie męczarni bardzo współczuję

Cytat:
Poniósł mnie ciucholand!
- 4 pajace (po 2zł/szt.)
- 1 rampers (2zł/szt.)

uwielbiam to

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak z innej beczki poszukuje typowego projektu domu o wymiaracah około 10mx10m z poddaszem użytkowym, z kuchnią na parterze i na poddaszu, z kotłownią na parterze, bez garażu. Może któraś spotkała się z czymś takim? Ewentualnie może posiadacie jakieś namiary na niedrogie biuro?
Hm, hm. Może Ci mój wybrany projekt pokażę http://pracownia-projekty.dom.pl/an_olga.htm Co prawda kuchnia jedna, ale jedną z łazienek na poddaszu łatwo byłoby przerobić w pionie. Reszta zgodna z wytycznymi Ogólnie polecam tę stronę - można pozaznaczac bardzo szczegółowe wytyczne, to się nie szuka godzinami.

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-11-25 o 18:00
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 18:00   #3167
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Poniósł mnie ciucholand!
- 4 pajace (po 2zł/szt.)
- 1 rampers (2zł/szt.)

gratuluje udanych zakupow
Stary 2013-11-25, 18:11   #3168
ag9
Zadomowienie

Widzę że szał lumpeksowy trwa - gratuluję wszystkich zakupów
Ja się pochwalę, że wzbogaciłam się dziś o karuzelkę na łóżeczko Tiny Love, kołderkę i poduszkę, prześcieradła i regał do pokoju

Także mam nadzieję, że te cierpienia glukozowe chociaż będą szły w parze z dobrymi wynikami. Ale nie ma tego złego, przez ponad godzinę miałam tylko dla siebie leżankę, bo pielęgniarki bały się mnie wypuścić z pokoju
Wyniki odbiorę jutro i trzymam kciuki za kolejne glukozy.
Stary 2013-11-25, 18:27   #3169
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Ja się pochwalę, że wzbogaciłam się dziś o karuzelkę na łóżeczko Tiny Love, kołderkę i poduszkę, prześcieradła i regał do pokoju

Także mam nadzieję, że te cierpienia glukozowe chociaż będą szły w parze z dobrymi wynikami. Ale nie ma tego złego, przez ponad godzinę miałam tylko dla siebie leżankę, bo pielęgniarki bały się mnie wypuścić z pokoju

a my z synkiem dzisiaj mieliśmy wene twórczą i to jej wyniki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF000633.jpg (85,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF001133.jpg (84,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF000333.jpg (75,2 KB, 32 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 18:31   #3170
virginia
Zakorzenienie

Dziewczyny, widziałyście w TVN w faktach reportaż o wcześniakach, a gł. o jednym chłopczyku który urodził się w 25tc (!)
Tu link - http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/w...ylist_id=12799

A ja właśnie dostałam wino od zadowolonej mamy jednej z moich uczennic . Szkoda, że nie mogę go wypić . A tak swoją drogą nikt z moich uczniów chyba sam z siebie nie zauważył, że jestem w ciąży chyba że sama powiedziałam, chyba tak dobrze się maskuję bo przecież kg już sporo na plusie.

Lecę się zresetować,
miłego wieczoru!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 18:35   #3171
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Super sesja

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
A ja właśnie dostałam wino od zadowolonej mamy jednej z moich uczennic . Szkoda, że nie mogę go wypić . A tak swoją drogą nikt z moich uczniów chyba sam z siebie nie zauważył, że jestem w ciąży chyba że sama powiedziałam, chyba tak dobrze się maskuję bo przecież kg już sporo na plusie.
Ktoś już tutaj wrzucał ten filmik

Może boją się zapytać, bo nie wiedzą czy utyłaś z ciąży czy po prostu

Stary 2013-11-25, 18:40   #3172
mona1
Zadomowienie

Cytat:

super, a kto był fotografem?

Cytat:
Dziewczyny, widziałyście w TVN w faktach reportaż o wcześniakach, a gł. o jednym chłopczyku który urodził się w 25tc (!)
tak, tak widzialam, wczoraj nawet wrzuciłam tu linka
Stary 2013-11-25, 18:53   #3173
justine_87
Raczkowanie

Udały mi się zakupy, udały

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
dziewczyny ma któraś problem z żylakami na nogach? mi wyskoczyła taka jedna wypukła żyła, wygląda na żylak ,tzn miałam już ją widoczną wcześniej, ale teraz się powiększyła, moja mam ma żylaki więc też mogę mieć do nich skłonność. kupiłam maść venescin, położna mówiła że można stosować w ciąży, ciekawe czy coś mi to da o i pojawiły mi się pajączki na nogach, w sumie nie tylko na nogach bo na brzuchu i piersiach też je mam, ciekawe czy po porodzie mi chociaż trochę znikną
Konieczie powiedz o wszystkim lekarzowi i niech obejrzy Twoje nogi

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
w ogole nie rozumiem tego parcia na koszule i bezmajtkowosc w polkich szpitalach i to sprawdzanie kroczy na wizycie ogolnej
gdzie poszanowanie pacjenta?
Teraz mam w głowie milion tekstów, które wykorzystam jak jakiś gin będzie chciał mi zaglądać w majtki w obecności gości współlokatorki z pokoju, a pewnie jak dojdzie co do zego, to nie będę miała siły się przeciwstawić
Ale nie podoba mi się takie traktowanie kobiet jak jakiś rozpłodowych maciorek...

bebe97, współczuję okropnej babci!!!
Moja jest najgorszą teściową dla mojej mamy (jest matką mojego taty) i najgorszą... MATKĄ.
Ów babcia miała troje dzieci - dwóch synów-bliźniaków (w tym mojego tatę) i córkę. Tak sobie ukochała córkę, że mimo że córeczka ma ponad 45 lat i świetnie zarabia z mężem, to babka jeździ do niej ponad 100km (odległość w tej historii jest ważna) pomagać jej przy wychowywaniu trójki dzieci. Dzieciaki chodzą już do gimnazjum a babcia jest tam kucharką/sprzątaczką/niańką i tak od samego początku była wpatrzona w córkę, wspaniałego zięcia-lekarza a synów w ogóle nie "uważała".
I gdy jej syn umierał 10km od jej domu, to ona go nawet nie odwiedzała, tylko jeździła do córci te ponad 100km.
To co działo się na pogrzebie... Boże... totalna znieczulica!
Jak widziałam, jak nie okazuje zupełnie żadnej reakcji na śmierć 46-letniego syna... masakra.
I nie - to nie była poza, to nie było przeżywanie wewnętrzne...
Ona po wyjściu z kaplicy rozdawała chusteczki antybakteryjne, bo przecież dotykaliśmy trupa - nie syna, a trupa! I to jest matka?
W dniu pogrzebu biegała po sklepach z ciuchami (nie, nie - nie szukała czarnych ubrań dla siebie, a ciuszków dla wnuczka).
Przepraszam, że tak bez ładu i składu, ale dla całej rodziny to straszna trauma, byliśmy z Nim do końca, a od śmierci minęło dopiero pół roku.

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
ufff.. doszła w końcu grzechotka z Fisher Price'a rejestrowałam się pod koniec września więc komu nie przyszła, to niedługo przybędzie
fajniasta jest
Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Może warto zajrzeć na stronę Muratora - jest tam bardzo szczegółowa wyszukiwarka projektów

Cytat:

Gratuluję zakupów Może pokażesz jakieś zdjęcia?

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 19:04   #3174
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Teraz mam w głowie milion tekstów, które wykorzystam jak jakiś gin będzie chciał mi zaglądać w majtki w obecności gości współlokatorki z pokoju, a pewnie jak dojdzie co do zego, to nie będę miała siły się przeciwstawić
Ale jak jest wizyta to chyba jednak gości wypraszają za drzwi
nie ma siły, która mnie zmusi do rozwarcia nóg przy obcych ludziach. Co innego lekarze, co innego współlokatorki a co innego ich goście

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-25, 19:05   #3175
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
jesteśmy coraz lepsze w szperaniu

Cytat:
Poniósł mnie ciucholand!
- 4 pajace (po 2zł/szt.)
- 1 rampers (2zł/szt.)

tak sobie myśle, że jesteśmy lumpowe mamuśki

Piękne łowy

Cytat:

Kolejne udane zakupy....
Co was tak poniosło? Też chcę

Cytat:

Wow sesja brzuszkowa.... Pięknie!

A mi przez ten weekend w szpitalu tak brzuch urósł, że przestał mi się płaszcz dopinać .... no ale jak tylko leżałam i jadłam

Cytat:

Lecę się zresetować,
miłego wieczoru!
Był już ten filmik tutaj chyba.
Ale te dziecko malutkie
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 19:07   #3176
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

tak sobie myśle, że jesteśmy lumpowe mamuśki
Teraz oprócz daty wizyty i wagi trzeba zrobić tabelkę "Ile kg ciuchów kupiłam w tym miesiącu"

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-25, 19:07   #3177
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość

dziewczyny ma któraś problem z żylakami na nogach? mi wyskoczyła taka jedna wypukła żyła, wygląda na żylak ,tzn miałam już ją widoczną wcześniej, ale teraz się powiększyła, moja mam ma żylaki więc też mogę mieć do nich skłonność. kupiłam maść venescin, położna mówiła że można stosować w ciąży, ciekawe czy coś mi to da no i pojawiły mi się pajączki na nogach, w sumie nie tylko na nogach bo na brzuchu i piersiach też je mam, ciekawe czy po porodzie mi chociaż trochę znikną

Ja w ogóle mam żylaki, moja cała rodzina zmaga się z tym badziewiem. Kiedyś się diagnozowałam i usłyszałam, że porządek z nimi (zabieg) zrobimy dopiero po porodzie bo w ciąży się pogorszą no i właśnie zauważyłam, że zaczynają się pogarszać, wypełniać bardziej plus nogi są ciężkie. Moja gin kazała mi iść teraz do chirurga naczyniowego na konsultację i załatwić sobie pończochy p/żylakowe, które mam nosić aż do zakończenia połogu ponieważ w połogu najczęściej u takich osób dochodzi do zakrzepicy muszę się mieć na baczności...
Dostałam też od niej tabletki Cyclo 3 Fort.
Ciekawe jak na mnie zareagują jak wparuję na porodówkę w pończochach:/ takie mam zalecenie od gin ale i tak pewnie będę się dziwnie czuła, a już nie wspomnę jakie to będzie 'wygodne'.
Powinnaś też udać się do takiego chirurga, może zrobić usg doppler bo nie ma z tym żartów

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 19:19   #3178
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak jest wizyta to chyba jednak gości wypraszają za drzwi
nie ma siły, która mnie zmusi do rozwarcia nóg przy obcych ludziach. Co innego lekarze, co innego współlokatorki a co innego ich goście
U mnie w szpitalu nie ma odwiedzin w pokoju Tylko na korytarzu, więc mamuśki mogą leżeć i wietrzyć krocza do woli

Cytat:
Teraz oprócz daty wizyty i wagi trzeba zrobić tabelkę "Ile kg ciuchów kupiłam w tym miesiącu"
e to ja przegram. Muszę nadrobić żeby mieć szanse

Stary 2013-11-25, 19:21   #3179
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
U mnie w szpitalu nie ma odwiedzin w pokoju Tylko na korytarzu, więc mamuśki mogą leżeć i wietrzyć krocza do woli
No i dobrze jak leżałam po # to się głupio czułam jak u innych byli goście a ja z plamą na gaciach do łazienki, bo tak krwawiłam

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-25, 19:26   #3180
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Super brzuszek i synek

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości