|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Hej
![]() Przepraszam ale nie cytuje bo nie dam rady w kołko coś mam do roboty ![]() Gratuluje wyjścia ze szpitala i udanych glukoz ![]() Cały dzień jestem mega zalatana ![]() ![]() Dziewczyny powiedzcie mi czy któraś tak ma, że jak dłużej chodzi bądź stoi to drętwieje jej noga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zakorzenienie
|
U mnie nie obchodzi się imienin. Ja nawet nie wiem kiedy mam
![]() ![]() Ja mam problem, bo znam jeden sh, a ostatnio dla dorosłych ciuchy to tam takie, że szkoda gadać. ![]() Najwyżej nie będę nigdzie wychodziła zimą. Do samochodu to się nie opłaca nic ubierać, a później szybko do jakiegoś marketu i tyle ![]() Zimno mi ![]()
#3153 |
Raczkowanie
|
Hej, piszecie o zakupach kurtek/płaszczyków na zime. Własnie jestem po takim zakupie w SH. Kurtka długa, ładnie zakrywa mi plecki i jest ciepła ale niestety kolor blady róż mam nadzieje ze nie doprowadzi mnie do depresji hehe. Za to cena rewelacja 11,25zł plus gratis spodnie bezuciskowe dla mojego synka. W sumie wyszłam zadowolona z zakupów hhe.
Babcie, temat rzeka. Ja na swoja nie moge narzekac ale mysle tu w sęsie mojej tesciowej która jest babcia (nie dolicze sie ilosci wnuków) i prababcia juz. Prababcią zrobił ją jej ukochany wnuczek mało tego który teraz spodziewa sie drugiego dziecka. Termin porodu jego partnerka ma na 10 dni po mnie. Jestem bardzo ciekawa jaka bedzie reakcja na mojego synka i na dziecko ukochanego wnuka. Zaznaczam ze to my mieszkamy obok siebie i wnuczek ok 10km od nas. Już się boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Raczkowanie
|
Witam się po weekendowej przerwie
![]() A wiecie, jakoś dziwnie męczy mnie brak imienia dla synka... Pewnie się okaże, że to imię dostanie dopiero jak się urodzi i w zasadzie nie byłoby w tym nic złego przecież. Ale jakoś mam potrzebę mówienia do niego już po imieniu, a nie możemy z mężem dojść do porozumienia jakie imię wybrać. No i zonk ![]() Tym razem nawet nie próbuję Was nadrabiać, bo nie było mnie raptem 2 dni a tu ponad 20 stron do przeczytania ![]() Miłego wieczorku! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja rozumiem że na śląsku się nie obchodzi choć ja jestem wyjątkiem czystko Polskim który obchodzi ale w Tarnowie żeby się nie obchodziło ![]() ![]() a teraz na serio? myślałam że w twoich stronach to wybitnie właśnie tylko imininy? a może to po prostu moda naszych czasów na happy birthday która dosięgnęła i mój dom. W domu rodzinnym jednak to ciągle imieniny są ważniejsze. Poza tym że obchodzę w sumie to i to a urodziny mam w urodziny Hitlera co na Śląsku jest dość znaną datą ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do krwi chyba niestety normalne ![]() Czadowo ![]() Cytat:
![]() ![]() To po czekoladzie na zdrowie ![]() Cytat:
![]() na pewno wezmę sobie do szpitala jedną piżamę i będę walczyć. Przecież mnie nie wyrzucą oknem ![]() Wy macie coś z głowami ![]() ![]() Ale ja też chyba jutro pójdę... nie żebym potrzebowała, tylko tak- pochwalić się że byłam ![]()
![]() |
#3157 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Byłam dzisiaj na tej cholernej glukozie i było to jedno z najgorszych do tej pory dla mnie badań. Samo wypicie tego paskudztwa ok, wcisnęłam cytrynę i nie było takie złe. Dopiero potem się zaczęło. Prawie zemdlałam, zaczęło mi być niedobrze, mroczki przed oczami, duszno... coś strasznego, ledwo dociągnęłam te 2 godziny.
![]() |
#3158 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tommy może mieć jeszcze inną rozmiarówkę, bo to amerykaańska marka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Raczkowanie
|
Poniósł mnie ciucholand!
![]() Byłam w trzech i kupiłam dwa swetry za 18zł, spodnie ciążowe z H&M ![]() - 4 pajace (po 2zł/szt.) - 4 pary bodów (1zł/szt.) - 1 rampers (2zł/szt.) - 3 pary skarpetek (1para/50gr) - spodnie jeansowe dla malucha (George, jak nowe za 2,5zł!) Obudził się we mnie instynkt szperaczki ![]() A teraz biorę się za nadrabianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do znaków zodiaku- my dwa raki, urodzą się pewnie ryby, jak bardzo wczesniej to wodnik. Czyli i tak zostajemy "w wodzie" ![]()
![]() |
#3162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3163 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3164 |
BAN stały
|
Dziewczyny ja tak z innej beczki poszukuje typowego projektu domu o wymiaracah około 10mx10m z poddaszem użytkowym, z kuchnią na parterze i na poddaszu, z kotłownią na parterze, bez garażu. Może któraś spotkała się z czymś takim? Ewentualnie może posiadacie jakieś namiary na niedrogie biuro?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
#3166 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-11-25 o 18:00 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3168 |
Zadomowienie
|
Widzę że szał lumpeksowy trwa - gratuluję wszystkich zakupów
![]() Ja się pochwalę, że wzbogaciłam się dziś o karuzelkę na łóżeczko Tiny Love, kołderkę i poduszkę, prześcieradła i regał do pokoju ![]() Także mam nadzieję, że te cierpienia glukozowe chociaż będą szły w parze z dobrymi wynikami. Ale nie ma tego złego, przez ponad godzinę miałam tylko dla siebie leżankę, bo pielęgniarki bały się mnie wypuścić z pokoju ![]() Wyniki odbiorę jutro i trzymam kciuki za kolejne glukozy.
#3169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a my z synkiem dzisiaj mieliśmy wene twórczą i to jej wyniki
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, widziałyście w TVN w faktach reportaż o wcześniakach, a gł. o jednym chłopczyku który urodził się w 25tc (!)
Tu link - http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/w...ylist_id=12799 A ja właśnie dostałam wino od zadowolonej mamy jednej z moich uczennic ![]() ![]() Lecę się zresetować, miłego wieczoru! ![]()
#3171 | |
Zakorzenienie
|
Super sesja
![]() Cytat:
![]() Może boją się zapytać, bo nie wiedzą czy utyłaś z ciąży czy po prostu ![]()
![]() |
#3172 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |||||
Raczkowanie
|
Udały mi się zakupy, udały
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale nie podoba mi się takie traktowanie kobiet jak jakiś rozpłodowych maciorek... ![]() bebe97, współczuję okropnej babci!!! Moja jest najgorszą teściową dla mojej mamy (jest matką mojego taty) i najgorszą... MATKĄ. Ów babcia miała troje dzieci - dwóch synów-bliźniaków (w tym mojego tatę) i córkę. Tak sobie ukochała córkę, że mimo że córeczka ma ponad 45 lat i świetnie zarabia z mężem, to babka jeździ do niej ponad 100km (odległość w tej historii jest ważna) pomagać jej przy wychowywaniu trójki dzieci. Dzieciaki chodzą już do gimnazjum a babcia jest tam kucharką/sprzątaczką/niańką i tak od samego początku była wpatrzona w córkę, wspaniałego zięcia-lekarza a synów w ogóle nie "uważała". I gdy jej syn umierał 10km od jej domu, to ona go nawet nie odwiedzała, tylko jeździła do córci te ponad 100km. To co działo się na pogrzebie... Boże... totalna znieczulica! Jak widziałam, jak nie okazuje zupełnie żadnej reakcji na śmierć 46-letniego syna... masakra. I nie - to nie była poza, to nie było przeżywanie wewnętrzne... Ona po wyjściu z kaplicy rozdawała chusteczki antybakteryjne, bo przecież dotykaliśmy trupa - nie syna, a trupa! I to jest matka? W dniu pogrzebu biegała po sklepach z ciuchami (nie, nie - nie szukała czarnych ubrań dla siebie, a ciuszków dla wnuczka). Przepraszam, że tak bez ładu i składu, ale dla całej rodziny to straszna trauma, byliśmy z Nim do końca, a od śmierci minęło dopiero pół roku. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma siły, która mnie zmusi do rozwarcia nóg przy obcych ludziach. Co innego lekarze, co innego współlokatorki a co innego ich goście ![]()
![]() |
#3175 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Piękne łowy ![]() Cytat:
Co was tak poniosło? Też chcę ![]() Wow sesja brzuszkowa.... Pięknie! A mi przez ten weekend w szpitalu tak brzuch urósł, że przestał mi się płaszcz dopinać ![]() ![]() Cytat:
Ale te dziecko malutkie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Zakorzenienie
|
Teraz oprócz daty wizyty i wagi trzeba zrobić tabelkę "Ile kg ciuchów kupiłam w tym miesiącu"
![]()
#3177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w ogóle mam żylaki, moja cała rodzina zmaga się z tym badziewiem. Kiedyś się diagnozowałam i usłyszałam, że porządek z nimi (zabieg) zrobimy dopiero po porodzie bo w ciąży się pogorszą no i właśnie zauważyłam, że zaczynają się pogarszać, wypełniać bardziej plus nogi są ciężkie. Moja gin kazała mi iść teraz do chirurga naczyniowego na konsultację i załatwić sobie pończochy p/żylakowe, które mam nosić aż do zakończenia połogu ![]() Dostałam też od niej tabletki Cyclo 3 Fort. Ciekawe jak na mnie zareagują jak wparuję na porodówkę w pończochach:/ takie mam zalecenie od gin ale i tak pewnie będę się dziwnie czuła, a już nie wspomnę jakie to będzie 'wygodne'. Powinnaś też udać się do takiego chirurga, może zrobić usg doppler bo nie ma z tym żartów ![]()
![]() |
#3178 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3180 |
Zadomowienie
|
Super brzuszek i synek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.