Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-25, 20:10   #1981
monijaaa
Zadomowienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
sylvuniaa pieska czy suczkę ? bo ja mam pieska i taki humorzasty jest że hoho
Ja tez mam yorka, suczke Coco

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:12   #1982
ilkas
BAN stały

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Jak chcesz coś kupić do ślinienia, gryzienia to polecam to: http://zyrafa-sophie.pl/. Misia ją uwielbiała i jest urocza
Potwierdzam Mila ją uwielbia i ciągle jest w użyciu
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:12   #1983
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Witam się wieczorem
Dzisiaj na basenie Mila pływała sama w rękawkach Jej..byłam taka z niej dumna
Strasznie chciałabym mojego Filipa nauczyć pływać ale boję się, że teraz jest już troszkę za późno, czasem nie da sobie nawet głowy umyć bo mu leci woda do oczków... Mogłam zacząć oswajać tak jak Ty od małego słodki widok

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:16   #1984
gosius91
Zakorzenienie

Ufff, się najadłam kanapek z pomidorkiem, ogórkiem, serkiem, kiełbaską

Dzisiejszy dzień to bardzo kosztowny dzień - TŻ był na wizycie u dentysty - 190 zł

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Ja tez mam yorka, suczke Coco
i u mnie jest suczka york - Diana

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:21   #1985
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Ufff, się najadłam kanapek z pomidorkiem, ogórkiem, serkiem, kiełbaską

Dzisiejszy dzień to bardzo kosztowny dzień - TŻ był na wizycie u dentysty - 190 zł

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

i u mnie jest suczka york - Diana
Ooo ogórek chyba zamienię kolacyjnego pomidora na ogórka, takiej zrobiłaś mi ochoty

Stary 2013-11-25, 20:24   #1986
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ooo ogórek chyba zamienię kolacyjnego pomidora na ogórka, takiej zrobiłaś mi ochoty
zjedz to i to

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:25   #1987
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Uciekam spać

Spokojnej nocy

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:25   #1988
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dziewczyny dziękuje Wam za wszystkie życzenia zdrowia dla małej na szczęście zasnęła dziś o normalnej porze, bo wczoraj to było przed 24..
i nawet wypiła całą porcję mleka dziś już jest zupełnie inna, sama podchodziła do nas i chciała coś skubnąć z talerza, co prawda mikroskopijne ilości ale miała chociaż chęci, wczoraj nawet buzi nie otworzyła

dałam jej jeszcze na noc ibum , mam nadzieję, że prześpi
bo dziś zostaje sama z mamą, maż ma nockę.

dziękuje janeczka , jeśli się nie poprawi na pewno skorzystam z Twojej rady

ale się dziś najadłam kiszonej kapusty

widziałam pisałyście o łóżeczkach, my mamy dla Igi drewniane i turystyczne też, dla mnie extra jest to turystyczne, można przenieść gdzie się chce i kiedy chce, bo lekkie i łatwo się składa

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:29   #1989
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
zjedz to i to
Boję się, że właśnie tak zrobię

Stary 2013-11-25, 20:33   #1990
monijaaa
Zadomowienie

Oki ide pisac raport i spadam powoli do domu. Dobrze , ze szybko zlecialo.

Stary 2013-11-25, 20:34   #1991
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi w sprawie komórek macierzystych. Muszę dokładnie się dowiedzieć jak to jest czy młodsze rodzeństwo może ewentualnie wykorzystać komórki pobrane od starszego rodzeństwa no i czy odwrotnie też się da. Jak doczytam to dam znać Madziuuula
Principessina my przechowujemy w Polsce z tego co mi wiadomo

Vampirko pierwszy koszt zależy od Banku, a w Polsce są trzy z tego co pamiętam: Progenis, Polski Bank Komórek Macierzystych i Zachodni Bank KM. Ale mogło się coś zmienić przez ten rok. Przy podpisywaniu umowy płaciliśmy 600zł, a potem po pobraniu, przebadaniu i otrzymaniu wyników, że komórki nadają się do przechowywania coś około 1000zł. No i teraz raz do roku po 420zł w Progenis widziałam co miesiąc jakieś promocje różne, warto popatrzeć :
Poczytałam sobie o tych komórkach macierzystych... Poruszyłam ten temat z mężem, okazało się, że on w ogóle wiedział o tym już bardzo dużo, gdzieś wcześniej o tym czytał no i chyba zdecydujemy się na ich pobranie, bo od razu się na to zgodził ale cena powalająca...
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
principessina pytałaś o wypróżnianie... Ja odkąd jestem w ciąży mam funkcjonowanie jelit i w ogóle uregulowane. Przed ciążą większość rzeczy nie mogłam jeść - miałam problemy z trawieniem. A od 5 mc jem wszystko no i wypróżniam się regularnie i zdrowo... Za to strasznie mi dokuczają gazy... Małż się śmieje że nasze dziecko będzie głuche przez taką głośną mamę:haha ha:
Hahaha no to nieźle zagłuszasz bejbika ale mi też się czasem to zdarza hihi
Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Po pierwsze chwalę się, że mi się bardzo poprawiła hemoglobina z 10,4 na 11,5 i to dzięki mojej diecie, bo żelazo w tabletkach odstawiłam z przyczyn brzusznych Chyba mnie gin pochwali jutro, bo idę po zwolnienie

Cytat:
Witam się wieczorem

Teraz odpoczywam..a Mila wciska wszystkie możliwe guziki na padzie od ps3 męża

Idę Was poczytać
Odważna Milcia
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dziewczyny dziękuje Wam za wszystkie życzenia zdrowia dla małej na szczęście zasnęła dziś o normalnej porze, bo wczoraj to było przed 24..
i nawet wypiła całą porcję mleka dziś już jest zupełnie inna, sama podchodziła do nas i chciała coś skubnąć z talerza, co prawda mikroskopijne ilości ale miała chociaż chęci, wczoraj nawet buzi nie otworzyła

dałam jej jeszcze na noc ibum , mam nadzieję, że prześpi
bo dziś zostaje sama z mamą, maż ma nockę.

dziękuje janeczka , jeśli się nie poprawi na pewno skorzystam z Twojej rady

ale się dziś najadłam kiszonej kapusty

widziałam pisałyście o łóżeczkach, my mamy dla Igi drewniane i turystyczne też, dla mnie extra jest to turystyczne, można przenieść gdzie się chce i kiedy chce, bo lekkie i łatwo się składa
No to życzę spokojnej nocki, oby ząbki dały spać...

Ja ostatnio też miałam chęć na kapustę kiszoną no i się nażarłam a wieczorem brzuch mnie bolał strasznie mnie wzdęło

Nie było mnie tu od 17 a tu 5 stron do nadrobienia, szalejecie laski!!
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:45   #1992
meniaa94
Wtajemniczenie

Mmmm ale naszła mnie ochota na mleko Już się wykąpałam,wysmarowałam oliwką i zaraz czas do łożeczka ...
Stary 2013-11-25, 20:52   #1993
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Strasznie chciałabym mojego Filipa nauczyć pływać ale boję się, że teraz jest już troszkę za późno, czasem nie da sobie nawet głowy umyć bo mu leci woda do oczków... Mogłam zacząć oswajać tak jak Ty od małego słodki widok
Za późno? No coś Ty Niecałe 3 latka to wcale nie za późno
Poza tym na basenie jest inaczej... U mnie w grupie też były mamy które opowiadały, że ich dzieci nie cierpią się kąpać, że jest tylko wrzask i nerwy..
A powolutku na basenie oswajały się z wodą, patrzyły na inne dzieci..bawiły się zabawkami gumowymi, makaronami, deskami, kołami itd. A teraz po 3 miesiącach chodzenia te dzieci z wielką radochą nurkują Także można próbować
Stary 2013-11-25, 21:20   #1994
asiulka_22
Zakorzenienie

hej,
a ja się w nocy prawie wogóle nie wyspałam.... przed snem siedziałąm na necie i czytam sobie o pozycji do spania w ciąży / spanie na lewym boku , itp/ i był inf , że niebezpieczne jest spanie na prawym i n aplecach / ale to mi się wydaje ze już w zaawansowanej ciązy/, i na głos czytałam i mój to słyszał,,, pozniej mi mówi " to ja cie bede pilnował w nocy" - aha już to widze hehe usmiałam się.... i jaki było moje zdziwienie jak kilka razy w nocy mówi do mnie " przewróc sie na drugi bok"... " nie lez na plecach" normalnie tak mnie wkurzał tym!!! że mu powiedziałam głośno "OdPIEXXXXXXOL!!!!!" sie hehe.... no ile można
-------------------------------------------------------------------
widziałąm zdjęcie mebelków białych jakie wklejała jedna z was>> bardzo łądne, ale ja taki zestawik kompletuje sama , tzn, w Ikei kupilismy 2 komody białe
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...921/#/40214551
z łożeczkiem się wstrzymujemy ale mysle nad takim : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20248533/

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-11-25 o 21:27
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 21:38   #1995
monijaaa
Zadomowienie

Ja juz w domu po kolacji.
Teraz ogladam "Lekarzy" pije goraca herbate i wcinam ciaaastkaa

Stary 2013-11-25, 21:39   #1996
principessina
Zakorzenienie

Carmenaa Twoj avatarek mnie rozwala

ilkas
ja tez z synciem chodze na basen od malego, w lato z kolei 4 miesiace nad morzem, super sprawa

odnosnie badan prenatalnych tych nieinwazyjnych czy inwazyjnych to ja bym wolalabyc przygotowana na potencjalna chorobe dziecka, czesto w ciazy przeprowadza sie operacje serca, moja znajoma operowali w 7ym miesiacu ciazy w Bolonii, a arczej nie ja tylko dzidzie, naprawde teraz medycyna jest b zaawansowana, no a jesli chodzi juz o takie wady genetyczne typu zespol Downa czy Turnera to tylko psychicznie mozna sie przygotowac na taka wiadomosci ew. szukac informacji jak od poczatku zapewnic jak najelszpy rozwoj takim dzieciom
Stary 2013-11-25, 21:45   #1997
ilkas
BAN stały

Asiulka_22 moja Mila śpi w tym łóżeczku z ikei które wkleiłaś

Principessina oo no to pewnie uwielbia pływanko
Stary 2013-11-25, 21:45   #1998
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
no ja też w każdym pokoju meble z wenge także też by mi pasowało fajny tylko ta czarna siatka mnie przeraża...podobno przez czarną gorzej widać i dziecku i rodzciom tyle, że nie damy 5stów za łóżeczko dla jednego dziecka (więcej już nie chcemy), chyba, że uda nam się kupić używane. Przewijak w sumie mi też nie potrzebny, bo mam po Igusiu tylko że taki, do zwykłego łóżeczka.
A jak ze stabilnością? bo Espirit to raczej taka lepsza firma

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

to jest straszne jak człowiek zabije kogoś to od razu do więzienia, a taki gnój musi kilka/-naście dzieci uśmiercić żeby moc mu postawić zarzuty. A to jeszcze i tak sobie po świecie chodzi jakby nigdy nic Najgorsze, że takie rzeczy się dzieją na codzień dbasz o dziecko, robisz badania, łykasz witaminy, chuchasz dmuchasz całe 9 miesięcy, a taki gnój Ci dziecko w jedną chwilę uśmierci lub upośledzi
Jak sobie pomyślę, że znowu będę przerażona przed porodem przed taką sytuacją to już mi się odechciewa rodzić
ja nie mam nic do zarzucenia, jestem zadowolona. Jedynie co to zepsuła nam się pozytywka, bo te kółko wyciagane jest i mały sam się bawił tym, dawałam mu to do nakręcania i mi to popsuł, muszę poszukać takiego mechanizmu, chyba że TZ coś wykombinuje

Cytat:
Witam się wieczorem

Teraz odpoczywam..a Mila wciska wszystkie możliwe guziki na padzie od ps3 męża

Idę Was poczytać
och jak ja bym poszła na basen Mój mały to zależy kiedy ale ogólnie lubił się pluskać na basenie jak już jechaliśmy.

Och ale się najadłam, zjadłam talerz zupy zeby się nie zmarnowało popiłam szklanką soku i do tego 4 kostki czekolady
Stary 2013-11-25, 21:49   #1999
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
hej,
a ja się w nocy prawie wogóle nie wyspałam.... przed snem siedziałąm na necie i czytam sobie o pozycji do spania w ciąży / spanie na lewym boku , itp/ i był inf , że niebezpieczne jest spanie na prawym i n aplecach / ale to mi się wydaje ze już w zaawansowanej ciązy/, i na głos czytałam i mój to słyszał,,, pozniej mi mówi " to ja cie bede pilnował w nocy" - aha już to widze hehe usmiałam się.... i jaki było moje zdziwienie jak kilka razy w nocy mówi do mnie " przewróc sie na drugi bok"... " nie lez na plecach" normalnie tak mnie wkurzał tym!!! że mu powiedziałam głośno "OdPIEXXXXXXOL!!!!!" sie hehe.... no ile można
widziałąm zdjęcie mebelków białych jakie wklejała jedna z was>> bardzo łądne, ale ja taki zestawik kompletuje sama , tzn, w Ikei kupilismy 2 komody białe
z łożeczkiem się wstrzymujemy ale mysle nad takim : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20248533/
Ej ja sie kontroluje by spac na tym lewym boku i wygodnie mi na nim
Maz tez sie martwi nie badz taka ostra do niego ty cholercio
Ja dzisaj pierwsza noc z poduszka
http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...708931276.html
Mam od przyjaciela uzywazna ale kupie nowy poszewke i jest ok tak sie z niej ciesze ze mi ja podarowalm
Stary 2013-11-25, 21:51   #2000
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Carmenaa Twoj avatarek mnie rozwala

ilkas
ja tez z synciem chodze na basen od malego, w lato z kolei 4 miesiace nad morzem, super sprawa

odnosnie badan prenatalnych tych nieinwazyjnych czy inwazyjnych to ja bym wolalabyc przygotowana na potencjalna chorobe dziecka, czesto w ciazy przeprowadza sie operacje serca, moja znajoma operowali w 7ym miesiacu ciazy w Bolonii, a arczej nie ja tylko dzidzie, naprawde teraz medycyna jest b zaawansowana, no a jesli chodzi juz o takie wady genetyczne typu zespol Downa czy Turnera to tylko psychicznie mozna sie przygotowac na taka wiadomosci ew. szukac informacji jak od poczatku zapewnic jak najelszpy rozwoj takim dzieciom
mnie też, jakiś taki heh ciężko określić :P
Stary 2013-11-25, 21:51   #2001
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Ja juz w domu po kolacji.
Teraz ogladam "Lekarzy" pije goraca herbate i wcinam ciaaastkaa
No prosze jaki relaksik
Masz śliczny wierszyk pod opisem ♡
Stary 2013-11-25, 21:54   #2002
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
ooooj ale Ci będzie fajnie hoho To fajnie to ciesz się że będzie Twój tak dłuuuuugo Mój jak przyjedzie na święta to pewnie 2 tygodnie posiedzi. Mam nadzieję

Kurcze no i wróciłam i wszystko ok, opóźnienie było u lekarza.. jak miałam na 10.40 to weszłam o 11.50 no ale tak to jest niestety w przychodniach... : Ale jakoś nie jestem zadowolona z wizyty. Byłam dzisiaj pierwszy raz u takiego Pana doktora bo miał jeszcze miejsce na NFZ więc moja ginekolog doradziła mi żeby skorzystać bo po co przepłacać jak ona nie ma miejsca a że w grudniu na pewno do Niej będę musiała iść prywatnie.. No i lekarz mnie zbadał potem badał dzieciątko tyle że znów przez to USG dopochwowe. Miałam nadzieję że dzisiaj będę mieć przez brzuch. No ale trudno... Lekarz nie pokazał mi na monitorze dzieciątka tylko wpatrzony był sobie tylko do swojej obserwacji. Powiedział tu dobrze , tu dobrze, tu dobrze i że serduszko bije bardzo dobrze, tyle.... na tym koniec. Także dzisiaj Maleństwa nie widziałam. Zwolnienie dostałam. Kolejną wizytę mam 17 grudnia. Kwas foliowy mam brać nadal i żadnych innych witamin mi nie przepisał. A na następną wizytę sama sobie zrobię morfologię i mocz. Ech.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Magdi555 gratulacje nowego tygodnia

Wszystkim solenizantkom Wszystkiego Najlepszego! :
Najważniejsze że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Wszystkim świętującym dziś wszystkiego Najlepszego

Jeżeli chodzi o ruchy to ja w weekend miałam "dziwne" uczucie....
Cały wieczór siedziałam, a jak się położyłam do łóżeczka i wyprostowałam to w pęcherzu zrobiła mi się dziwna "gulka".
Pogłaskałam, i przeszło. Chwilę potem miałam straszne bulgotanie w brzuszku.
Ciekawe co to :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Oj neikoniecznie, mi po sn nic sie nie zmieniło A ćwiczyłaś mieśnie kegla?
Jak co to polecam callanetics na po ciąży

Ja miałam wizję wielkich guzów od szczebelków u Olafa Głównie się tym kierowałam, bo jakoś tak czułam że mój będzie mocno ruchliwy ;Poza tym wizualnie mi sie podobają ) Ale sa tez minusy - zwykłej karuzeli nie zamontujesz, ma tylko dwa poziomy do spania. A no i nie wygodnie jak chcesz trzymać dziecko za rekę do usypiania, ale nie jestem pewna czy to taki dobry nawyk bo ponoć trudno się go pozbyć
Carmena co do wstawania to my mieliśmy takie kółeczka cztery takie zawieszki, na których dziecko mogło sie podciągnąć
Nie mamy jakiegoś super i widoczność też średnia, ale do spania służyło
Tak czy inaczej do każdego łóżeczka polecam płozy do bujania w ogóle to najwazniejszy jest materac
A jak je można ćwiczyć i kiedy najlepiej?

Cytat:
Wklejam Wam link do mebli, ktore wstepnie wybralismy, do tego jeszcze szafa bedzie duza biala

http://allegro.pl/komoda-i-lozeczko-...725483818.html
Fajne, tylko ruchem drogie, a komoda chyba mi nie wejdzie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Wiecie nie wiem czy mój psiak coś czuje czy nie ... dziwne to jest :bo mamy yorka i zawsze spał z nami. I od kilku tygodniu w nocy przytula mi się do brzuszka jak śpi w dzień jak leży i dosłownie tak łepek do brzuszka przytula rodzice się śmieją,że Gabrysi pilnuje
Czuje i juz wysłuchuje i czeka na ruchy no i juz ustala zasady:-D

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Dziewczyny,szalone... rano jak weszłam sprawdzic ilość głosów bylo około 110 a teraz 130.............. D z i ę ku j ę- jesteście niesamowik: oby tak dalej to uda mi się chyba...

Vampirka ja z siusianiem nie mam problemu, tylko zdecydowanie częściej muszę to robić, albo iść na zaś, jak mam spotkanie z klientem :br
A co do upławów są i bardzo mi to nie odpowiada...

Kasian bo ja zaczynam pracę od 9.30 więc o 8 często jestem jeszcze w łóżku... Mam do pracy samochodem 15 min więc się nie spiesze planuje urlop na piątek... Ale zobacze jak kalenadarz spotkan się ułoży...

principessina pytałaś o wypróżnianie... Ja odkąd jestem w ciąży mam funkcjonowanie jelit i w ogóle uregulowane. Przed ciążą większość rzeczy nie mogłam jeść - miałam problemy z trawieniem. A od 5 mc jem wszystko no i wypróżniam się regularnie i zdrowo... Za to strasznie mi dokuczają gazy... Małż się śmieje że nasze dziecko będzie głuche przez taką głośną mam

Ramonka ja mam taki sam wzrost i nie skracam za namową dziewczyn.

Gosiaczek wezęł na pewno się poprawi... Będzie dobrze.

monija fajne meble... jednak dla mnie zdecydowanie za drogie...

małż robi sałatkę z rybki wędzonej biegne mu pomóc... Na pewno jeszcze dziś do was zajrze... Ale znów jestem padnięta...:
Ja też tak mam prukam i prukam, mąż mi ostatnio powiedział że obudził go w nocy smrodzik, a ja mu mowie ze to nie ja prukam tylko dziecko:-D

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
hej,
uśmiałam się, trzeba bylo mu jeszcze przywalic
Fajne te łóżeczko i cena, a komody mi się nie otwieraja

Dziś trochę posprzatałam i tak mnie plecy bolą że masakra, już nawet tego nie mogę robić. ....
Idę spać, Dobranoc
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 21:56   #2003
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
Asiulka_22 moja Mila śpi w tym łóżeczku z ikei które wkleiłaś

Principessina oo no to pewnie uwielbia pływanko
bardzo do tego stopnia, ze codziennie seidzi w wannie nigdy nie plakal przy myciu wlosow
Stary 2013-11-25, 22:07   #2004
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
No prosze jaki relaksik
Masz śliczny wierszyk pod opisem ♡
Po tylu godzinach pracy sie nalezy

Wierszyk uwielbiam codziennie klade raczke na brzusiu i go powtarzam

Stary 2013-11-25, 22:18   #2005
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
a czy ta przeziernośc,kośc nosowa itp sprawdza lekarz na swoim USG takim normalnym ?
mi sprawdzał podczas wizyty, powiedziął że kość nosowa jest i przziernosć też w normie, jak pytałam o genet, to powiedział ze on nie widzi potrzeby robienia tych badań, więc mu zaufałam, teraz bedzie połówkowe ok 18 tyg. i nie mogę się doczekać.

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Ja bym nie robiła genetycznych, gdyby usg było prawidłowe. Więc wydaje mi się, że jak u Ciebie w rodzinie nikt nie choruje, a dobre byłyby wyniki z przezierności to to wystarczy
ja własnie tak miałam....

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Ej ja sie kontroluje by spac na tym lewym
ja nie moge długo spac na lewym bo serce jest uciskane....
a niestetey czasem tak mam że mnie kłuje

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Fajne te łóżeczko i cena, a komody mi się nie otwieraja
hmmm a to nie wiem czemu, zobacz może teraz : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...921/#/40214551
Stary 2013-11-25, 22:24   #2006
sylvuniaa84
Zadomowienie

Asiulka22 uspokoilas mnie troszkę...strasznie sie stresowalam.Czyli pewnie tez mi to sprawdzi na swoim usg w 11 tyg

Stary 2013-11-25, 22:25   #2007
monijaaa
Zadomowienie

Kurde, ale mam teraz wyrzuty sumienia, ze w piatek na USG nie zapytalam lekarki czy z przeziernoscia wszystko ok

kurcze, ale Ona robila je w 12 tygodniu i powiedziala ze wszystko ok.

Stary 2013-11-25, 22:25   #2008
Nikii89
Zakorzenienie

Lucynka to dziwnie tak z tą wizytą bo w sumie to mało co wiesz.

Emilia ok. dlatego pytałam bo Julek to może być właśnie Julian albo Juliusz

Ramona na drugi raz na all idzie dokupić same płozy no a mój TZ zrobił sam takie

Monija bardzo ładne meble , ale ja jakoś się białych mebli boję

Light tak jak Seleniti pisze mi ten Monural pomógł , ale on jest na receptę i swoje też kosztuje :P ale warto

Dark Lady chociaz w miarę możliwości pisz co u Ciebie kochana

Nosz Wy szalone nie za bardzo Wam się nudzi że tak skrobiecie i skrobiecie ??

Po południu mieliśmy gości mojego brata z dziewczyną i 3l kuzynem Oskara Wyszaleli się chłopcy były wrzaski, tańce , zabawy i śmiechy

No i dziecko mi chyba dziś na wieczór podmienili :P Bo usypiam go na Naszym łóżku zawsze a TŻ potem przenosi , no i wypił mm i już niby zasypia nagle siada i pokazuje paluszkiem na łóżeczko więc się pytam "chcesz do łóżeczka? " a on wstaje i wyciąga ręce więc już TŻ nie wołałam tylko sama go przełożyłam, połozył się kazał przykryć kołderką i poszedł spać

Lecę też bo padam już . Dobranoc
Stary 2013-11-25, 22:26   #2009
sylvuniaa84
Zadomowienie

Monijaaa wszystko jest ok lekarz jak by miał jakies nie jasności to by powiedział tego sie musimy trzymać wszystko jest ok nie zadreczamy sie

Stary 2013-11-25, 22:30   #2010
asiulka_22
Zakorzenienie

sylvuniaa84, wiesz... jeśli lekarz ma jakieś podejrzenia że coś jest nie tak to na pewno by zlecił kolejne badania, ja chodze pryw. i nie namawiał mnie nawet na nie,,, tylko ja dopytywałam..powiedział mi jeszcze takie słowa " że będe stratna 400 zł / praenatalne w tym Papa/ , a to i tak nie wykryje np. chorób serca , czy płóc. on zbadał co potrzeba i jest w porządku"

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Monijaaa wszystko jest ok lekarz jak by miał jakies nie jasności to by powiedział tego sie musimy trzymać wszystko jest ok nie zadreczamy sie
!!! już nie powiem kto dopiero wcezśniej "schizował" hehe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości