|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Witajcie mamusie, przepraszam ale na razie nie nadrabiam.
Dopiero wracamy z weekendu imieninowo-parapetówkowego. Jestem taka padnieta ze masakra. Najgorsze były wieczoru gdzie znajomi pod wpływem, wszyscy mówili podniesionym głosem, śmierdzieli alko :-P Miłego dzionka i kciuki za wizyty Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1862 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
w szpitalu założyłam ją na chwilę U mnie się sprawdziły z guzikami
|
|
|
#1863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kołysanek mój ostatnio slucha tego : http://www.youtube.com/watch?v=oSs7ac2v0js lubi takie dźwięki, mamy też kołysanki ze słowami ale tej muzyki to ja sama lubię słuchać, relaksuję się hehe. Mamy jeszcze kilka innych takim samych instrumentalnych.
|
|
#1864 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnosnie siusiania to mi z kolei nawet jak mam zrobic dwie kropleki to nie moge trzymac, a zobaczycie po porodzie SN, wszystko trzeba rzucac i szybko leciec, bo leci po nogach![]() Cytat:
ja jestem b chuda, w 9tym miesiacu S nosilam![]() Cytat:
|
|
#1865 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane ja bardzo po intensywnym weekendzie ale wspanialym z rodzinna moja i rodzinna mojego meza
pierwszy raz bylo normalnie ![]() Moj maz zaproponowl ze wypozyczymy sobie autko bo ostatnio wracajac z katowiec niezmiescilismy sie do 3 busow ;( wiec mielismy takie male autko i bylo szybko i wygdnie troche wiecej pieniazkow no ale oplacalo sie ![]() Moj maz ma 2 malych 6 letnich braci pisalismy list do Św.Mikołaja smiechuntyle ze hohoh i powiedzialam ze beda wujkami a ich najbardziej ciekawilo jak oni mi wyciagna tego dzidziusia ???? Dzisaj odpoczywam bo serio weekend na pelnych obrotach ![]() A mama kupila mi kulki rybne pyszne a tata czekolade milke z oreo pyszna jeju pyszna musicie skosztowac ![]() Pije herbatke z imbirem a jutro cd wycieczki po lekarzach ale chyb wezel chlonny troche mniejszy ...... chyba tak mi sie wydaje...... Caluje was i czekam na snieg.
|
#1866 |
|
Zadomowienie
|
Polowa pracy juz za mna, jeszcze ty;lo 6 godzin i do domu
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#1867 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jedziemy na zakupy i mieszkanie posprzatane bo w weekend nie miałam siły |
||||||
|
|
|
#1868 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio miałam gondolkę taką z tych potężnych i już wiem, że takie u nas sie nie sprawdzają ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
ponad 150 zł za jakieś przyzwoite drzewko, wcale nie wielkie.---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() odnośnie sikania, to u mnie jest jak zawsze |
|||
|
|
|
#1869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To fajnie to ciesz się że będzie Twój tak dłuuuuugo ![]() ![]() Mój jak przyjedzie na święta to pewnie 2 tygodnie posiedzi. Mam nadzieję ![]() Kurcze no i wróciłam i wszystko ok, opóźnienie było u lekarza.. jak miałam na 10.40 to weszłam o 11.50 no ale tak to jest niestety w przychodniach... ![]() Ale jakoś nie jestem zadowolona z wizyty. Byłam dzisiaj pierwszy raz u takiego Pana doktora bo miał jeszcze miejsce na NFZ więc moja ginekolog doradziła mi żeby skorzystać bo po co przepłacać jak ona nie ma miejsca a że w grudniu na pewno do Niej będę musiała iść prywatnie.. No i lekarz mnie zbadał potem badał dzieciątko tyle że znów przez to USG dopochwowe. Miałam nadzieję że dzisiaj będę mieć przez brzuch. No ale trudno... Lekarz nie pokazał mi na monitorze dzieciątka tylko wpatrzony był sobie tylko do swojej obserwacji. Powiedział tu dobrze , tu dobrze, tu dobrze i że serduszko bije bardzo dobrze, tyle.... na tym koniec. Także dzisiaj Maleństwa nie widziałam. Zwolnienie dostałam. Kolejną wizytę mam 17 grudnia. Kwas foliowy mam brać nadal i żadnych innych witamin mi nie przepisał. A na następną wizytę sama sobie zrobię morfologię i mocz. Ech.![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Magdi555 gratulacje nowego tygodnia ![]() Wszystkim solenizantkom Wszystkiego Najlepszego! ![]() ![]()
|
|
#1870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chciałam chodzić do państwowej placówki i prowadzić ciąże ale u nas niestety było podobnie, wizyta 3 minuty i więcej się martwiłam niż cieszyłam. Teraz będę pod opieką prwatnego gina i wiem za co płacę |
|
|
|
|
#1871 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkim świętującym dziś wszystkiego Najlepszego
Jeżeli chodzi o ruchy to ja w weekend miałam "dziwne" uczucie.... Cały wieczór siedziałam, a jak się położyłam do łóżeczka i wyprostowałam to w pęcherzu zrobiła mi się dziwna "gulka". Pogłaskałam, i przeszło. Chwilę potem miałam straszne bulgotanie w brzuszku. Ciekawe co to :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1872 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
no ceny są tam kosmiczne. Chociaż ciuszki nie powiem- bo ekstra
![]() Cytat:
możesz się pochwalić. bo ja dalej nie mam pojęcia...jak już jest fajny lekki, to ma mały kosz na zakupy albo jest drogi Cytat:
ten to jest jeszcze nic wcześniej miałam laskę trzepoczącą włosami we wszystkie strony w rytm muzyki ![]() A synuś uroczy Cytat:
zależy nam by było stabilne i siatka miała bardzo dobrą widoczność bo niektóe to ![]() Cytat:
trzymam kciuki, żeby nie musiał uciekać ze służby w dniu Twojego porodu Cytat:
Cytat:
ja o dziwo nie miewam na razie głupich snów, które są częste w ciążyCytat:
Cytat:
dziecko w tym wieku z pewnością nie będzie pilnowało przyciskania pedału i tylko rodzicom zrobisz problem gdy dziecko będzie chciało na tym jeździć.Dwa: wiem jak akumulatorki do takich zabawek są beznadziejne...ładujesz cały dzień a dziecko jeździ nawet nie godzinę Wiecej nerwów z tym niż radochy. To jest prezent jak już na takiego 2latka i to jeszcze jak mają gdzie rodzice go puszczać na tym motorku i gdzie go trzymać.
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-11-25 o 16:11 |
||||||||
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a w czym jest lepsze takie turystyczne łóżeczko od zwykłego, ze szczebelkami?
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Turystyczne jest o tyle lepsze, że jest na kółkach i do składania, więc w każdej chwili sama możesz je przenieść sama bez większego hałasu lub spakować w torbę i wziąć ze sobą. Dwa: materiałowe obicie sprawia, że jak dziecko uczy się wstawać to nie obija się o szczebelki jak to bywa w zwykłym łóżeczku ![]() Ma jednak takie wady, że dziecku trudniej uczyć się wstawać bo nie ma tych szczebelków do pomocy i ma mniejszą widoczność przez siatkę, niekiedy są niestabilne (kwestia kupna dobrego). Reszta to kwestia gustu i upodobań
|
|
#1875 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale jem polecany Żurawit ![]() Magdi555 jak tam brzuch? A nie jest Wam czasem tak dziwnie w sercu. Nie wiem jak to opisać, tak nie że bije szybciej, ale tak bulgocze?
|
|
|
#1876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak co to polecam callanetics na po ciąży ![]() Cytat:
Głównie się tym kierowałam, bo jakoś tak czułam że mój będzie mocno ruchliwy Poza tym wizualnie mi sie podobają Ale sa tez minusy - zwykłej karuzeli nie zamontujesz, ma tylko dwa poziomy do spania. A no i nie wygodnie jak chcesz trzymać dziecko za rekę do usypiania, ale nie jestem pewna czy to taki dobry nawyk bo ponoć trudno się go pozbyć ![]() Carmena co do wstawania to my mieliśmy takie kółeczka cztery takie zawieszki, na których dziecko mogło sie podciągnąć ![]() Nie mamy jakiegoś super i widoczność też średnia, ale do spania służyło ![]() Tak czy inaczej do każdego łóżeczka polecam płozy do bujania A w ogóle to najwazniejszy jest materac
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach Marianek i Rysiu Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2013-11-25 o 16:59 |
||
|
|
|
#1877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() poza tym mój ex gin jest w konflikcie z ordynatorem, tym sposobem kiedy gin zlecał cc, ordynator się nie godził i dzieci rodziły się martwe |
||
|
|
|
#1878 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1879 |
|
Raczkowanie
|
Dbaj o siebie i się nie denerwuj,nie warto,szczególnie w ciąży...
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety chciałam dokupić siostrzenicy, to nigdzie ich nie mieli u mnie, a jak o nie pytałam, to babki w sklepie głupie miny robiły, że o co mi chodzi |
|
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle, że te 4kółeczka to tak mało w sumie...bo tak ma szczebelków pełno do wyboru Cały czas mam problem z wyborem A jakie masz? było stabilne? bo naczytałam się tylu opinii o składających się i "tańczących" łóżeczek w trakcie harców dzieci, że mało mi słabo nie było i bym zapomniała o płozach- też o nich myślałam
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-11-25 o 17:07 |
|
|
|
|
#1882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak czy inaczej później trzeba isc prywatnie na genetyczne w 12 tyg później połówkowe też prywatnie. No i ja na każdej wizycie widzę maluszka. Zawsze jest mąż ze mną, bo jeździmy popołudniu no i może dla niektórych to błahostka, ale ja się tam czuję bardziej komfortowo, wiem że lekarz traktuje mnie z należytym szacunkiem, a nie badanie, pieczątka i następna proszę...---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za odpowiedz.
aczkolwiek chyba nadal bardziej przemawia do mnie tradycyjne. aczkolwiek raczej nie bedziemy go nigdzie musieli przenosic, wiec ten problem odpada. ja w sercu nie mam bulgotania, ale strasznie sie mecze zdjełam i poskładałam ubranie z suszarki - mocne bicie serca i musiałam sie polozyc. umyłam w srodku jedna szafke - to samo.... chyba wychodzi mój brak ruchu.... jak w czwartek dostane lezace l4 to chyba sie potne w domu.... i do tego bola te kosci w tyłku... jak je mam rozruszac
|
#1884 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wszystko to co wyżej napisane ok, z tym,że o tym wstawaniu to nie ma problemu bo są takie specjalne kółeczka do kupienia i dziecko za nie łapie i się uczy wstawać, chociaż i tak my tego nie mieliśmy a mały bardzo szybko się nauczył wstawać i może dlatego też stabilniejszy był, bo nie kiwał się bardzo tylko od razu na proste nogi. Jeśli chodzi o karuzele to my mieliśmy razem z łózeczkiem, w tym 3 misie się kręciły, my mieliśmy łózeczko z esprit. Mi bardzo podobały się zawsze przy łózeczku baldachimy no i tak mieliśmy nawet przy turystycznym bo kupiłam wolno stojący stelaż, miałam taką siatkę co zakrywa się łózeczko dziecka przed muszkami itp w lato, miałam jej na tyle dużo że obszyłam lamówką i zrobiłam falbanę (to zamiast materiału woalu bo drogo bardzo by mnie wyszło). Jeśli chodzi o bawełnianie to nie chciałam takiego bo niektóre są takie sztywne, z róznymi domieszkami i nie przepuszczają powietrza. Przy tym mieliśmy też organizer na pieluchy i kosmetyki no i przewijak. No i co u nas mi się podobało, ze miałam łózeczko koloru wenge i pasowało mi do całego wystroju pokoju, a te inne turystyczne to takie pstrokate wtedy na pewno bym nie chciała baldachimu ani nic, ja nie lubię pstrokacizny.
|
|
#1885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Następną wizytę mam prywatnie więc mam nadzieję że wyjdę usatysfakcjonowana Nią. A ten doktor dość że jak mówił tu dobrze, tu dobrze... to nie wymieniał co dobrze... ale mniejsza z tym. Nie wpisał mi jeszcze do karty badania USG tętna płodu ani nic. Nie wiem czemu nie wpisują tego jeszcze, jest za wcześnie?? ![]() Dobrze że w sobotę byłam na USG4D to wiem że i łożysko tylne i serduszka bicie słyszałam bo dziś bym się popłakała jakbym nie usłyszała na NFZ. Oby do 17 grudnia hehe
|
|
#1886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do becikowego to ja na pierwsze dwie wizyty poszlam na nfz i chciałam jaknajdłużej wytrwać tam, ze względu na ceny wizyt prywatnych No i pierwsza wizyta była na nfz w 5 tygodniu ciazy |
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam pewne opory, bo co miesiąc płacić, a do tego jeszcze każde badanie prywatnie, ale mąż mnie namawiał, to sie długo nie zastanawiałam ![]() poza tym ta sytuacja między tamtymi ginekologami, totalna żenada ordynatora, mogłoby moje dziecię zostać skrzywdzone, a po co ryzykować
|
|
|
|
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
o my mieliśmy taki :
http://www.babyranking.pl/produkty,6...prit,opis.html z tym, ze ja kupiłam jeszcze materac osobno z jednej strony kokos a z drugiej gryka, w środku gąbka.
|
#1889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też zastanawiałam się, jak już ktoś wyżej polecił, nad jakimś kursem online. Próbowałam malować kredkami, ale tż stwierdził, że rysuję jak dziecko... Potem wzięlam druty i włóczkę od babci, ale też mi nie wychodziło ![]() Teraz myślę, żeby zrobić jakąś fajną maskotkę. Tylko potrzebuję materiału
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

w szpitalu założyłam ją na chwilę
U mnie się sprawdziły z guzikami

Tyle tego to ja w życiu nie miałam

I właśnie wczoraj kupiliśmy sztuczną w ikei i odkąd ją mamy to ja się nie mogę doczekać kiedy będziemy ją wreszcie ubierać :-P
A już tak nie mogę się doczekać ...

za ruchy