Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-25, 18:58   #601
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

a więc ja jestem zimna mam niebieskie żyły i różowe wnętrz. dłoni[COLOR="Silver"]
ja tez

Black, to co teraz z nami zrobisz?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 18:58   #602
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Gojka, pracowałaś w Reserved i chciałabyś tam wrócić ?! Ja pracowałam w Croppie i NIGDY WIĘCEJ żadnych sieciówek, wolę być z dala od LPP :P
powiem tak, praca bardzo mi się podobała, ale to też dla tego, że była moją odskocznią od obowiązków domowych i dziecka... wiesz ja pracowałam na pół etatu...także miałam większe luzy, poprostu musiałam układać ubrania, obsługiwać klientów, dotowarowywać, przeceniać... zadne VM mnie nie obchodziły, choć jak miałam czas to pomogałam dziewczynie z którą na dziale byłam...ale aż takiej wielkiej presji nie czułam jak inni na całym etacie...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43876999]
a kupno swojego laptopa? ja sobie nie wyobrażam, przy 2 dzieci to często moje oko na świat

a buty cudowne!

[/QUOTE]

No właśnie finansowo nie bardzo mamy możliwość, choć zobacze jak to będzie. Może jakiegoś tableta dla siebie kupię.... choć liczyłam na ten tel ale do stycznia muszę czekać...Poza tym zobaczymy jak to się wszystko ułoży, może już trzeba odkładać kse na ten wyjazd do Rabki... jakoś to przeżyję... Właśnie przerabiam książki na mbooki żeby mieć co czytać wieczorami

Cytat:
Silver, bo to praca pod ciągłą presją czasu i kontroli. Ciągle coś do zrobienia na wczoraj, syzyfowa praca i te durne kontrole (tajemniczy klient itd.) I to nie chodzi o szefów, a o zarządzenia sieciówki. Szefów mam super i nadal u nich pracuje ale już w normalnym sklepie, a nie sieciówce

oo tak ta presja to jednak nie jest nic miłego.. no i praca w niedziele w sklepie odzieżowym jakoś mnie też nie przekonuje.... wogle ja tam praktycznie wolnego nie miałam...
potrafiłam pracować 3 tyg bez dnia przerwy...ale jak pisałam wcześniej była to dla mnie odsocznia i odpoczynek od Pauliny, który dobrze mi robił... Wychodził nam na dobre... Miałam więcej cierpliwości chyyba.... Albo ona już nie jest taka grzeczna jak była...

Cytat:
Black masz niesamowitą wiedzę kosmetyczną Ty robiłaś tylko jakiś kurs czy jakąś szkołę?
Właśnie... Zazdroszczę Black wiedzy.... chyba zacznę się doszkalać... Chciałabym umieć zrobić sobie ładny makijaż, niestety nie potrafię...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 18:58   #603
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Wiecie co, nigdy więcej rodziny nie weźmiemy z tztem do pomocy;/ moj szwagier powiedział ze ogarnie nam ogrodzenie, w normalnych pieniądzach (jak obcy)...i miał to zrobić w tydzien, to qrwa dewota, nawet połowy nie zrobil!! żeśmy sie z tztem tak wkurzyli;/ i go zwolnilismy ;] i oczywiscie, teraz wielkie pretensje.... i mowi szwagier, ze na wiosne sie zrobi;/ jakbysmy na wiosne to mieli zrobić, to by sam tzt to zrobil a nie;//////
Nie mów mi nawet... Jak nasz dom budowali wujki i ci inni, to to, co powinno być zrobione w tydzień, ciągnęło się i przed 3 tygodnie... Dopiero jak przyszli prawdziwi robotnicy, to poszło z kopyta.
Ale i tak tynki w domu mamy najbardziej spierdzielone w salonie, które robił właśnie mój wujek
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 18:59   #604
gochaa_p
Zakorzenienie

alemam dziś senny dzień :/ a Ci dalej dokazują :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 19:03   #605
pstryczek84
Zakorzenienie

Przegladam pizamki dla mlodego... fajne sa takie koszulowe, jak dla doroslego ale jak pomysle ze mialabym mlodego zapinac w ta koszule to momentalnie mi sie odpodobywuje

Stary 2013-11-25, 19:09   #606
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Delicjanko, na pewno któryś kolor przeważa. Warto też spojrzeć na wnętrze dłoni - zimny typ ma różowe, a ciepły żółte.
A no to ja chyba jestem zimny. Wydaje mi się że mam niebieskie żyły i różowe dłonie. Jutro rzuce solidniej okiem Zawsze miałam spory problem z określeniem swojego typu urody. Jak znajdowałam te pytania ułatwiające określenie to zawsze odpowiedzi mogłabym wybrać kilka w jednym. Nic nie było jednoznaczne. A tu proszę taki fajny łatwy sposób

Oskar już śpi,dziś padł jakieś pół godz szybciej niż zwykle Dobrze... Bo mam dość dzisiejszego dnia.

Szajka-myślisz że dopiero teraz wyszło by mi coś na tle alergicznym? Predzej zdarzały się przypadki właśnie podrażnień między palcami i to ewidentnie od detergentów,a teraz to plus ta pękająca skóra tuż przy paznokciach. Strasznie to bolesne i widzę że kremy sobie z tym nie radzą,a może to one to powodują.

Aaaa słuchajcie,odnośnie 3dniówki Oskara. Jak mu wyskoczyły te krostki na plecach tak nic się z tym już nie dzieje. Ani ich więcej ani mniej. Nie powinno się to powiększać? I są takie trochę szorstkie/chropowate
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 19:14   #607
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Pstryczek maść na opryszczka mam, ale Zuzka się pcha z palcami :banghead: ale udało się kupić plasterki.
Tylko co najgorsze nie wiem czy Zuzce się nie zrobiła :banghead: albo się tak mocno uderzyła. Zobaczymy jutro czy zeszło ?

Dzięki za odp odnośnie jedzonka

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 19:15   #608
hje
Zakorzenienie

Mała, prędzej = wcześniej?
Stary 2013-11-25, 19:22   #609
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dzieki za odp
u nas do tej pory zeby pojawialy sie bezobjawowo dlatego pytalam...

tak dumam i dumam i moze kupie mlodemu na Mikolaja i gwiazdke pilota, bongosy i te ktywne klockiz FP... tylko musze obczaic czy z tym rabatem od lewka to sie oplaca czy lepiej cos innego zupelnie
Też mam chęć na niektóre rzeczy ale nie wiem jak to wyjdzie z tą zniżką
Pewnie szału nie ma.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Mała, prędzej = wcześniej?
Łiii madam

Ale śnieżysko sypie Kocham ten widok. Chyba dziś będę spała wlepiona w szybę
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-11-25, 19:26   #610
e_vel
Wtajemniczenie

Gojka a ja byłam zastępcą kierownika
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 19:27   #611
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Zimny typ urody. Fiolet nie ma znaczenia, on występuje zawsze. Liczy się tylko niebieski lub zielony kolor, to on jest tutaj wyznacznikiem.
Dziękuję Ja nigdy nie umiałam sobie tego sklasyfikować, bo oczy zielone, włosy brązowe, a skóra mega, mega blada. Chociaż ostatnio mi się piegi pojawiły...

I zgadzam się z dziewczynami, masz ogromną wiedzę i zazdroszczę, ale tak pozytywnie, też bym tak chciała, ale to kompletnie nie moja bajka

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Pstryczku ja też się zastanawiam nad tymi kuponami. Muszę tż wyciągnąć do sklepu, żeby obadać czy się opłaca kupić, chociaż zaś pewnie usłyszę, że więcej za paliwo zapłacimy niż zaoszczędzimy Ale np. te klocki niedawno były w Realu (Ellmi chyba pisała) za 34 zł. Kupiłam je wtedy i generalnie polecam, fajne są, ale ceny regularnej bym za nie w życiu nie dała
Mnie to się marzy ten dzbanuszek z fp, ale drogie cholerstwo i żydzę
http://sklep.megadyskont.pl/pl/serwi...ice-p8666.html
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 19:27   #612
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
W piątek był w sąsiedniej wiosce wypadek. Samochód potrącił chłopaka na motorze i ten zginął na miejscu. Jeszcze tego dnia wiedziałam że to chłopak w moim wieku... Ale nic więcej.
Dziś się dowiedziałam że to mój kolega z gimnazjum
Sporo osób było z którymi nie miałam dobrego kontaktu,ale on był wyjątkiem. Bardzo go lubiłam. Żywy,wesoły chłopak. Jeszcze tyle życia było przed nim

Dzisiaj dostałam lwa-Oskar ma go w nosie
Jego żadna zabawka nie zajmuje dłużej jak 5 minut.
O kurczę, smutna wiadomość
Michał też ma w upie lewka

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane, widziałam,ze pytałyście o mnie więc melduję,że żyje
czytam Was ale naprawdę ostatnio miałam tyle smutnych rzeczy na głowie,że ciężko mi było wbijać na tugeze

rozkręcę się jeszcze, obiecuję

dla wszystkich Kaś

tak czasami chciałabym się wbić, zaczynam cytować a potem to już nie pamiętam,czy wysłąłam wiadomość czy nie
Trzymaj się Marsi

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

a szczepilas na pneumo???
Nic dodatkowego nie szczepię.
Pediatra Ci nie powie, że jest przeciw szczepieniu. Znam kilku lekarzy, którzy swoich dzieci wcale nie szczepią. To nawet nie chodzi o autyzm, są też inne bardzo groźne odczyny poszczepienne, są dzieci z różnymi problemami neurologicznymi i one wg mnie, powinny być nieszczepione, albo w bardzo ograniczonym zakresie i w o wiele późnieszych terminach. Tak na prawdę nie wiemy ile szkody w immunologicznym dziecka mogą wyrządzić szczepienia. Działa on całkiem inaczej niż dorosłych, jest bardzo niedojrzały, a już w 1 dobie atakowany przez wirusy No a szczepionki badane na dorosłych...

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
U nas się niby imienin nie obchodzi, ale co tam, nieśmiało dziękuję i wszystkiego dobrego dla moich imienniczek!

W ogóle to kolędy się zaczynają, trzeba dom fewciować
Wzajemne!

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
nasz Paulinka też mała sroczka
Też jedne z tych biedronkowych perfum mi się podobają... tylko, że od zajścia w ciąże tak mi prefumy przeszkadzają, że wogle ich nie używam... mam wdomu hugo bossa orane pół fiolki i jedną jeszcze w folii nie rozpakowaną.. Taki zapas zrobiłam i teraz stoi i czeka aż mi minie..

Kurde prawie wszystkie mają lwa a ja przegapiłam i nie dostanę..... szkoda....

aaaa i byłam niedawno w rossmanie... zaszalałam 41zł wydałam i poszłam do reserved, żeby mi dali zaświadczenie, że już u nich nie pracuję... no i tak mi się szkoda zrobiło... tak bardzo chciałabym tam wrócić... no, ale Paulina najważniejsza.... Nie mogę teraz pracować.....

Lecę fewciować mieszkanie... chyba teraz na mnie powinien przejść tytuł perfekcyjnej pani domu mam już doscyć codziennych porządków... takich dość generalnych.... Ale nie mogę przecież dopuścić do kolejnego napadu duszności.. bo szpitala nie zdzierżę psychicznie...

AAAAA i jutro idziemy do 3 lekarzy...
9.00 neurolog, bo wcześniak, kontrola
9.50 pediatra, bo kupki jeszcze się nie unormowały i niech da jakąś maść na receptę porządną, bo pupka to jedna wielka rana... Dziś kupki już trochę lepsze (wczoraj wieczorem ost dawka antybiotyku), jeszcze nie są dobre, ale lepsze i tylko 2 dziś były...no i w piątek jak byliśmy to już znowu coś w płucach słychać.... gdybyśmy nie poszli do lekarza to pewnie byśmy już w szpitalu leżały...
11-13 pulmonolog, bo podejrzenie astmy.....

Piszecie, że macie śnieg.. Kocham jak biało za oknem... Tylko, że zaraz tź wyjedzie... dziś już samochód dostaje i dopiero to do mnie dociera, że same będziemy non stop... i co najgorsze musi zabrać laptopa, czyli zostaje odcięta od świata... tragedia....jak ja bez Was wytrzymam...
Kciuki za wizyty! Kurczę, biedna paulinka Obyście znaleźli przyczynę częstych infekcji.

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
dziewczyny daje któraś dziecku Kubusia do picia ???
eeee no co ty, sam cukier i żadnych wartości odrzywczych. Nawet karotenu w nim nie ma.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
jestem, jestem
chodzi o to, że jestem kiepską matką, w zasadzie nic nam nie wychodzi ani jedzenie ani spanie ani rozwój ruchowy, nic, ja wiem, że zaraz powiecie, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie i każde jest inne. Ja to wiem tylko strasznie mi smutno, że u nas wszystko tak pod górę.
Jeszcze się z mamą pokłóciłam (powiedziała, że to przeze mnie Kubuś będzie rehabilitowany, bo go nie sadzałam, niby potem odwróciła kota ogonem, że to moje pierwsze dziecko i dlatego tak chucham dmucham ale i tak niesmak pozostał), poza tym nie tylko moja mama tak uważa, mój tż tak samo i podejrzewam, ze teściówka już suszyła głowę tż (przecież sama była od początku za sadzaniem) a teraz jak dodatkowo lekarz (specjalista neurolog i rehabilitacji dziecięcej) powiedział, że wolno sadzać, to już w ogóle jestem ta zła i najgorsza. I tak się właśnie czuję.
Wczoraj gadałam z tż do 2 w nocy, oboje widzimy, że w naszym związku źle się dzieje, w zasadzie tacy obcy ludzie mieszkający razem.
Nie wiem, co będzie i jak będzie. Rzuciłabym to wszystko w piździec i wyprowadziła się stąd, bo oboje mamy tego miejsca dosyć ale cóż kredyt na 30 lat sam się nie spłaci,
Do tego moja praca (wiem, że często o niej piszę i pewnie Was zanudzam) ale ja nie chcę tam wracać a nie mam pomysłu na coś innego.
To tyle moich wywodów
W dupkę chcesz? Jesteś wspaniałą mamą! Dawaj adres na pw postaram się w tym tygodniu książkę wysłać przynajmniej jeśli chodzi o jedzenie Kubusia, przekonasz się, że nie masz sobie nic do zarzucenia! Ba ogólnie nic sobie zarzucać nie powinnaś!

Szaja niezły filmik, puściłam mężowi to stwierdził że fotomontaż i że niemożliwe że facet tak robi chyba go trzepło, bo dziś stwierdził że paska do spodni nie potrzebuje więc w pasie szerszy No, ale rzucił palenie więc dlatego trochę go więcej pewnie, no ale on to chudzinka więc mu nie zaszkodzi

Michałek dziś bardzo marudny, sama nie wiem co mu się działo. Ciągle ręce i mamamamamama. Na szczęście jutro będę miała pomoc, mama przyjechała od siostry.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 19:27   #613
hje
Zakorzenienie

Też uwielbiam jak tak sypie...
Stary 2013-11-25, 19:41   #614
e_vel
Wtajemniczenie

Szklanko, ja ze 2 m-ce temu kupiłam ten czajniczek/dzbaneczek i Maja go uwielbia. Dałam 62 zł (tzn. Karinka dała bo dostała pieniążki na niego) Ale je już wycofali z produkcji i praktycznie graniczy z cudem go dostać .
Stary 2013-11-25, 19:41   #615
mala_19kw
Zakorzenienie

Nie mogę się skupić na tym co czytam Mąż cały czas mi coś tłumaczy,przerywa... Kuwa żebym ja jeszcze miała pojęcie o czym on do mnie mówi i mogła włączyć się w dyskusję. Samo przytakiwanie robi się powoli nudne. Dla mnie! ,a on znalazł se wolnego słuchacza i git majonez. Idę się myć,to jedyne wyjście aby chwilę odpocząć
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-11-25, 19:44   #616
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Szklanko, ja ze 2 m-ce temu kupiłam ten czajniczek/dzbaneczek i Maja go uwielbia. Dałam 62 zł (tzn. Karinka dała bo dostała pieniążki na niego) Ale je już wycofali z produkcji i praktycznie graniczy z cudem go dostać .
O nieeee, to muszę szukać szybko jakiejś okazji. Dzięki za info
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 19:45   #617
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
W piątek był w sąsiedniej wiosce wypadek. Samochód potrącił chłopaka na motorze i ten zginął na miejscu. Jeszcze tego dnia wiedziałam że to chłopak w moim wieku... Ale nic więcej.
Dziś się dowiedziałam że to mój kolega z gimnazjum
Sporo osób było z którymi nie miałam dobrego kontaktu,ale on był wyjątkiem. Bardzo go lubiłam. Żywy,wesoły chłopak. Jeszcze tyle życia było przed nim

Dzisiaj dostałam lwa-Oskar ma go w nosie
Jego żadna zabawka nie zajmuje dłużej jak 5 minut.
strasznie mi przykro
Stary 2013-11-25, 19:48   #618
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie tzt mnie wybungował tak ze mialam mroczki przed oczamitylko nie te z m jak milosc
: cojest:

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
O nieeee, to muszę szukać szybko jakiejś okazji. Dzięki za info
Stary 2013-11-25, 19:50   #619
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Właśnie... Zazdroszczę Black wiedzy.... chyba zacznę się doszkalać... Chciałabym umieć zrobić sobie ładny makijaż, niestety nie potrafię...
Niestety wiedza to nie wszystko. Do makijażu trzeba mieć rękę - nie mówię, że Ty nie masz, o nie nie! Ale masz zdolności plastyczne?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 19:51   #620
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Pstryczek maść na opryszczka mam, ale Zuzka się pcha z palcami :banghead: ale udało się kupić plasterki.
Tylko co najgorsze nie wiem czy Zuzce się nie zrobiła :banghead: albo się tak mocno uderzyła. Zobaczymy jutro czy zeszło ?

Dzięki za odp odnośnie jedzonka

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Oby mała się nie zaraziła bo opryszczka może być bardzo niebezpieczna u maluszków. Ja jak miałam to srałam w gacie ze strachu żeby mały nie złapał. Używałam plasterków, fajne są

Ja też uwielniam patrzeć na pruszący śnieg, zwłaszcza z pyszną herbatką w dłoniach i jak jest cieplutko w domku
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:01   #621
hje
Zakorzenienie

Spadam, papa
Stary 2013-11-25, 20:05   #622
pstryczek84
Zakorzenienie

szokęsowaty szokęs!
dziec mi zasnal o 19.30!
dobrze ze mialam gotowa kaszke w sloiczku to pyk i juz jadl bo tak to nie wiem co to by bylo...
a jak mylismy zebole to myslalam ze mi zasnie z ta szczoteczka w paszczy
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
oby sie nie zarazila...

Stary 2013-11-25, 20:11   #623
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Oby mała się nie zaraziła bo opryszczka może być bardzo niebezpieczna u maluszków. Ja jak miałam to srałam w gacie ze strachu żeby mały nie złapał. Używałam plasterków, fajne są

Ja też uwielniam patrzeć na pruszący śnieg, zwłaszcza z pyszną herbatką w dłoniach i jak jest cieplutko w domku

No nie strasz mnie

Czyli jeśli jutro się okaże że to jednak opryszczka to do lekarza trzeba iść
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:24   #624
ILLUSION
Wtajemniczenie

Lady widzę że nie widziałaś mojej prośby. Napisz mi proszę dokładnie i po kolei jak wyglądało odstawienie Pietraszka od uu i przekonanie go do butli
Jeszcze przegapiłam może i inna mama wybitnie cycowego dziecka już odstawiła????
Stary 2013-11-25, 20:30   #625
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Elllmi, na fejsie
https://www.facebook.com/asia.stefan...4126600&type=3 tu masz album. Generalnie możesz wybrać wszystko, materiał/kolor/rodzaj spodni guzikow zamków totalna dowolność. Wysokość/niskość kroku też sobie wybierasz

siostrze szyłam u niej, świetne są, kolejne będzie zamawiać
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Lady widzę że nie widziałaś mojej prośby. Napisz mi proszę dokładnie i po kolei jak wyglądało odstawienie Pietraszka od uu i przekonanie go do butli
Jeszcze przegapiłam może i inna mama wybitnie cycowego dziecka już odstawiła????
A jak wy się teraz karmicie? ile razy na dobę?

I co cię pcha ku odstawieniu?

Uwaga, chwalę się troszkę umiejętościami dziecka - kroczki przy pchaczu i nieśmiertene "brum"
W tle moja siostra i tata;p

http://www.facebook.com/l.php?u=http...be&h=vAQENBUeY
Ciemne bo ciemno.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:32   #626
ezzo
Zadomowienie

Hje ja się przyszłam przywitać, a Ty już spadasz? ;>

Na początek najlepsza życzenia dla wątkowych Kaś, Kasieniek i Katarzyn

Black ja to jak wiesz totalnie makijażowo totalnie ciemna masa jestem, ale właśnie dzięki Tobie, zaczęłam bardziej się tym interesować, różę, pędzelki, nie moja bajka, do tej pory jak potrzebowałam makijażu na jakieś wyjście zawsze męczyłam albo koleżankę kosmetyczkę, albo jakąś inną znajomą, której makijaże mi się podobały także ja też dziękuję

nancy ja nię będe się rozwodzić, tylko napiszę krótko nie pie..rz Ty głupot, jesteś cudowną mamą i nie wątp w to nigdy! Co do tż, to ja tak już dziewczyny ci pisały, też uważam, że rozmowa jest najwazniejsza i skoro macie chęci ze sobą dyskutować o problemach, które się między wami pojawiły to już jesteście na lepszej drodze. Ja to jestem taki tym, że po jakimś kwasie z tż drąże i drążę, aż wszystko sobie wyjaśnimy, na szczęscie trafił mi się typ pokojowy

Gojka powodzenia na jutrzejszych wizytach :ksiuki:
My też mamy jutro usg przezciemiączkowe, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:36   #627
LadyWhisper
Zakorzenienie

allegro.pl/spodnica-cleo-goralska-folk-koronka-tiulowa-i3739381113.html Fewciu, ty pytalas o spodniczke Cleo?

Ill przepraszam, zapomnialam Ci odpisac
najpierw babel sie sam zaczal w dzien odstawiac, coraz mniej pil z uu, pare dni go przetrzymalam, zeby zobaczyc, czy faktycznie wytrzyma bez cycusia, nie bylo problemu, na zasniecie tez postanowilam go nie przystawiac zamiast uu dostawal kaszke z kubeczka treningowego. zwykle po 40min sie budzil na uu ale wtedy bral go malz, mocno przytulal w pozycji do karmienia i babel usypial. tak pare dni, az w koncu przestal sie budzic. najgorzej bylo wlasnie z tym, zeby zalapal butle, najpierw w nocy dawalismy mu z kubeczka kaszke, skoro potrafil z tego pic, potem sprobowalismy z butla, i wlasnie etap z butla byl koszmarny, nieraz sie zlamalam, zeby jednak dac mu uu, butle zalapal jak juz byl naprawde glodny w takiej pozycji, ze nie pytaj ale od tamtego czasu poprawilo nam sie w zasadzie wszystko a uu dostaje tylko raz dziennie, rano, na spacyfikowanie go jak malz wstaje do pracy

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:43   #628
ezzo
Zadomowienie

Ale tu pustki, czyżby cisza przed burzą...nocna tugeza się szykuje?
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:45   #629
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
o to to właśnie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Uwaga, chwalę się troszkę umiejętościami dziecka - kroczki przy pchaczu i nieśmiertene "brum"
W tle moja siostra i tata;p

http://www.facebook.com/l.php?u=http...be&h=vAQENBUeY
Ciemne bo ciemno.
ale genialnie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:50   #630
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
nienawidzę zimy w mieście!!!!! chyba się przeprowadze do ......którejś z Was, co mieszka w górach;p

wymieniłam dzis dwie oponki, ostatnio miałam kapcia i jeździlam na zapasówce;p ale zmarzłam, wypiździło mnie nieźle.

Amelcia sobie ucina drzemkę.

Wiecie co, nigdy więcej rodziny nie weźmiemy z tztem do pomocy;/ moj szwagier powiedział ze ogarnie nam ogrodzenie, w normalnych pieniądzach (jak obcy)...i miał to zrobić w tydzien, to qrwa dewota, nawet połowy nie zrobil!! żeśmy sie z tztem tak wkurzyli;/ i go zwolnilismy ;] i oczywiscie, teraz wielkie pretensje.... i mowi szwagier, ze na wiosne sie zrobi;/ jakbysmy na wiosne to mieli zrobić, to by sam tzt to zrobil a nie;//////
odnośnie pracy z rodziną opowiem wam coś, mój tż robi tynki i wziął braciaka ciotecznego (kupa długów, 2 dzieci)- chrzesnego Lenki. pracowali na miejscu, nic go nie obchodziło (dojazd, woda, rękawiczki) kasa co tydzień ok 5-6tyś (małe miasteczko), obraził się bo tż kazał mu wbić kabel bo wystawał (on robił efekt końcowy więc powinno go nie być widać) 2 dni było mówione: Marcin dobij kabel, i co? nie dobił bo to widział mój tż i TO ON POWINIEN ZROBIĆ!! , TAK. w końcu stwierdził że on już tego robić nie będzie , on może ale sprzątać, że to był koniec tyg, tż nic się nie odzywał, przyszadł poniedziałek:
-tż-Marcin co będziesz robił?
-szwagier- a co?
-tż- mówiłeś że nie będziesz zyletkował,ja dla pomocników roboty nie mam.
-sz-to po co ja rękawiczki zakładałem?
- tż-no nie wiem, to ty chyba przyjechałeś do pracy.
i co? obraza majestatu!!!
co najlepsze, dzień przed tym poniedziałkiem tak się zchlał że rano ledwo stał na nogach, jeszcze w samochodzie mówi: pamiętam ostatnie piwo o godz 2,30 a wyjeżdżali o 4,30.

po pijaku żalił się żonie:
-tż nie odnosi się do niego jak do brata tylko do pracownika (w pracy oczywiście, tylko jak zaczynał to tż mu powiedził-praca to praca, po pracy życie prywatne)
-den durny kabel, że to tż robota
-że nie można pić w robocie (wiedził od początku)
-najlepsze, szwagier musial coś załatwić i przyjechał swoim autem, po robocie każdy pojechał swoim do mieszkania, tż z 2 kolesiem zajechali po jedzenie i kupił sobie kurczaka pieczonego, sz strasznie się obraził na tż że nawet nie zadzwonił i nie spytał się jego czy mu kupić (tak tłumaczył żonie)

po tym wszystkim w weekenk przyszła jego żona do nas, zaczęł się żalić jak mój tż mógł mu powiedzieć że pomocników nie potrzebuje.... że nie spytał się czy kupić mu kurczaka dlaczego sam nie wbił kabla którego widział (szef nie może zwrócić uwagi- odnośnie tego kabla nie został wbity) w ogóle nagadał jej o jakichś dziurkach (tż do dziś nie wie co za dziurki ) w końcu mówi dzwoń po niego siadamy wszyscy i będziemy gadać jak było, jak się do niego odnosiłem itp, to on nie przyjdzie, powiedził jej że przyjdzie taki dzień że się spotkamy i że on będzie nalegał na rozmowę, żeby powiedził jak było.
żali się dalej jak on mógł.....
w końcu tż się wkużył i pytasię jej:
-Dorota w jakim stanie się jedzie do roboty?
- a bo on się specyjalnie napił (no ręce opadają)
-no to widzisz, koniec tematu

koniec końców zero kontaktu z nim.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości