|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43883062] A w ogóle pamiętacie jak mówiłam że łóżko się pode mną zapadło? No to doszła w mieszkaniu nowa szkoda - pękła pode mną deska klozetowa ![]() Bo deski też słabe jakieś takie robią ![]()
![]() |
#2402 |
Wtajemniczenie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43883062]
A w ogóle pamiętacie jak mówiłam że łóżko się pode mną zapadło? No to doszła w mieszkaniu nowa szkoda - pękła pode mną deska klozetowa ![]() OLABOGA! ![]() ![]() ![]() Biedna Justien ![]()
#2403 |
Zadomowienie
|
cytrusy to mój nałóg w tej ciąży- 2kg mandarynek popijanych sokiem pomarańczowym
![]() ![]() Perfuzja cholerka, ale zgrabna jesteś. Gdzie Ty masz te utyte kilogramy ![]() ja to już mam wielki balon z tyłu a z przodu brzuch jeszcze większy - a tu dwa miesiące zostało, więc jeszcze mu się urośnie ![]() w ogóle musiałam zdjąć obrączkę. o ile w domu było ok, to już po spacerze tragedia. co dziwne pierścionek zaręczynowy w tym samym rozmiarze (albo i rozmiar mniejszy) nadal zsuwa się bez problemu ![]() Justien ja tylko dodam od siebie, że w tych czasach wszystko jest baardzo nie trwałe, więc nie ma się czym przejmować ![]() ![]() ja tez zaczynam mieć problem, bo mąż mnie nie chce na kolana brać ![]() ![]()
#2404 |
Konto usunięte
|
No mój mąż na widok tej deski to się poskładał ze śmiechu jak scyzoryk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2407 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ile mała tygodniowo przybiera? cicici odkryłam dzisiaj płyn do prania dla maluchów z Nuka ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-11-25 o 20:13 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2408 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My już prawie go kupiliśmy, ale jakoś wbrew zapewnieniom sprzedawców że to najbardziej wzięty wózek a reklamacji brak ani razu go na ulicy nie widzieliśmy, no i zaczęliśmy się zastanawiać czy i bezawaryjność to taki sam mit. Jakbyście kupowali comfort to zwróćcie uwagę czy budka w spacerówce sama się nie składa - w paru egzemplarzach wystawowych przy potrząśnięciach na "symulacji wertepów" nam się składała ta dodatkowa część. Wpadam w depresję jak sobie porównam z moim 7 mcem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
Fajne te kurtki, ale tu szukam z funkcją udostępnienia cycka
![]() Perfuzja, z młodym będzie Ci do twarzy z kurtką czy bez ![]() Jejku jak ja nie lubię być sama ![]()
#2410 | ||||||||||||||
Zadomowienie
|
no to nadrabiam...
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() na spacery sił nie mam (szczytem osiągnięć jest u mnie gotowanie, porządki już wykańczają), wieczorem zasnęłam bez trudu, więc mleka nie potrzebowałam, ale fakt że usnęłam jak otworzyłam okno (więc co w tym tlenie może jest ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do wózka... no cóż, może mu uświadom, że jak nie kupicie razem niedługo to będzie MUSIAŁ kupić sam, większość facetów to powinno przerazić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a co przedstawicieli medycznych, to najbardziej mnie denerwuje, jak lekarze proszą ich bez kolejki ![]() Cytat:
![]() ![]() ale jeszcze trochę czasu mam, więc tak jak się nakierunkowałam, tak te właśnie rzeczy będę właśnie kupować ![]() a mama mi zapowiedziała, że ma na strychu w tym starym domu jeszcze ciuszki po nas... zapowiedziałam, że najpierw obejrzę, ale co czuję że będzie ciężka przeprawa jak ośmielę się skomentować jakość albo cokolwiek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a echa nie ma się co bać, będzie dobrze, ale proszę- oto Twoje kciuki ![]() brzuszek niczego sobie, ale jaką Ty masz świetną figurę! zazdroszczę! Cytat:
![]() ![]() temat staników się nie zacytował, ale planuję mieć 3- jeden już mam zupełnie z kosmosu rozmiar, ale rezerwowo będzie, jeden miękki do spania i jeden "do ludzi". nie mam zamiaru bardzo na nim oszczędzać (zresztą w moim przypadku by ciężko było) ale najwyżej będą ciągle w praniu i na kaloryferze. i fajny pomysł z przerobieniem zwykłego na karmnik, chyba pomyślę, jak będę miała problem z kupnem
![]() |
#2411 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam persa i zawsze jak mąż w delegacji to śpi ze mną sierściuch - od razu raźniej i milej cżłowiekowi ![]()
![]() |
#2412 |
Zadomowienie
|
em ma ja mam lozeczko Ola, tylko kolor sosna, tez z szuflada i jest jak najbardziej ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja spanielka też ze mną śpi jak męża nie ma, jakoś tak lepiej bo nie jestem sama i mam do kogo gadać ![]()
![]() |
#2414 |
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43883489]No mój mąż na widok tej deski to się poskładał ze śmiechu jak scyzoryk
![]() Wiesz, nawet mu się specjalnie nie dziwię... ![]() ![]() Ale mnie Młody po lewym żebrze kopie. A w ogóle to nie mogę wstać z kanapy, tak mnie spojenie zasuwa... ![]() ![]()
#2415 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Gratulacje ![]() I piękny, zgrabny brzuszek ![]() Mój ma zupełnie inny kształt - mniej go w pionie, a więcej w poziomie ![]() Byłam dzisiaj na badaniu u swojej dr prowadzącej i dostałam jednak magnez do łykania - Chela Mag B6 3 x dziennie po jednej tabletce. Trochę za bardzo twardnieje mi brzuch. Szyjkę obejrzy dokładnie mi za 2 tyg. przy okazji trzeciego "dużego" USG (ta pani dr robi też badania USG genetyczne i wtedy korzysta z dobrego sprzętu). Mam nadzieję, że nie jest za krótka. Trochę się tym niepokoję. Za tydzień mam wizytę u swojego drugiego lekarza, on ma w gabinecie takie zwykłe USG, więc może będzie mógł coś stwierdzić konkretniej. Zauważyłam, że brzuch twardnieje mi coraz częściej, głównie, jak chodzę. Cytat:
![]() Bo co dziecko może wtedy zrobić? Tylko się przestraszyć. Tak jak jedna z dziewczyn dobrze opisała co czuła wtedy, gdy tata ją pacnął klapkiem - strach, upokorzenie... Nie wierzę, że dobry i kochający rodzic chciałby, by jego dziecko się go bało. Szacunek zaś można zyskać w zupełnie inny i ludzki sposób. Ja wierzę w komunikację ![]() Podobnie jest z przezywaniem dziecka - nie powinno się do dziecka mówić "jesteś głupi", "ty głupku", "idioto" itd. Nawet w żartach, bo to jest przezywanie. Psychologia (oraz pedagogika) jest stosunkowo młodą nauką i rozwija się w bardzo szybkim tempie, jak medycyna. Warto korzystać z nowych badań nie tylko tych dotyczących marketingu ![]() Wiem, że zdarzają się takie sytuacje, które potrafią nas "wyprowadzić z równowagi", ale na prawdę warto nauczyć się panować nad sobą ![]() Cytat:
Na pewno najlepiej jest w takich trudnych przypadkach korzystać z pomocy psychologa - nie ma nic w takiej pomocy złego. W wielu miastach można bezpłatnie taką pomoc znaleźć. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43883062]Udało się odebrać mieszkanie ![]() ![]() Mam nadzieję że uda się wprowadzić w tym roku ![]() Wspaniale! Gratulacje ![]() ![]() A co do deski - to ona już dała sygnał, że czas wprowadzić się do nowego mieszkanka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2416 | |
Rozeznanie
|
Ja tylko raz skorzystałam z kasy pierwszeństwa, w E.Leclercu w Lublinie. Zapytałam się grzecznie, głośno i wyraźnie, czy ktoś z tej długiej kolejki oprócz mnie również ma przy tej kasie pierwszeństwo. Nie odpowiedział mi nikt, więc poszłam pod samą kasę. Wtedy wyskoczył mi jakiś starszy facet, który narobił rabanu "ale jak to?! dlaczego?! ja już tyle stoję i czekam!" Wyjaśniłam mu co to za kasa, tak żeby reszta słyszała. WSZYSCY przewracali oczami, jakby moje wyjaśnienie było z dupy wyjęte. Najbardziej oburzona oprócz tamtego faceta była kobieta, która miała być następna obsłużona. I wiecie, co jej powiedziała kasjerka, gdy już zaczęła nabijać produkty z mojego koszyka? Z jakimiś dziwnymi pretensjami pod moim adresem "Co ja na to poradzę?! Mam obowiązek."
![]() ![]() Cytat:
Ja zastanawiam się nad Lupo Comfort (2013). Opinie ma bardzo dobre, no ale trzeba pamiętać o regularnym smarowaniu kółek jakimś smarem na silikonie. Chociaż pan z obsługi twierdzi, że jeszcze żadnej reklamacji nie mieli na kółka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2419 |
Zadomowienie
|
Hej jak już pisałam miałam babskie spotkanie
![]() ![]() Perfuzja brzusio ladnusi nieduży ja miałam taki w 6 mcu. 33tc , 7 tyg i będę mamuska ?! |
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też znam jedną taką parę, kiedy ludziom udało się kulturalnie rozstać, i oboje sobie życie ułożyli, są w nowych związkach, nie warczą na siebie. Ale wszyscy tę sytuację akceptują, starają się wyciągnąć z niej co się da najlepszego, więc dzieci cierpią wtedy na rozwodzie najmniej jak się da. Też mam wrażenie że TŻowa ex dużo bardziej przeżyje powiększenie rodziny niż dzieciaki, ale mogłaby im to znacznie ułatwić, gdyby tylko zechciała. Wogóle nie rozumiem takiego podejścia. Przecież dla własnego dziecka chcemy jak najlepiej, prawda? Wiem że to tylko moje ambitne wyobrażenia w tym momencie bo Mikołaj jeszcze nie wylazł na świat, ale nie wyobrażam sobie tak robić własnemu dziecku wodę z mózgu. Przecież w ten sposób te wszystkie matki harpie robią dzieciom krzywdę, chcąc zemścić się na byłych. Totalnie bez sensu. Dodatkowo jest to zemsta wybitnie nieskuteczna, bo przecież dorosły człowiek jest w stanie zrozumieć, dlaczego taka matka tak postępuje. A jak dziecko ma to zrozumieć? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też próbowałam skonstruować, przy sn to podobno dobry pomysł. Na razie napisałam że nie chcę żeby odcinali pępowinę dopóki łożysko samo nie przestanie pompować krwi, o ochronie krocza, i myślę nad kolejnymi pomysłami ![]() Ale masz maleński brzuszek, ślicznie wygląda! Ja mam wrażenie że mój jest dużo większy, ale pewnie taki otłuszczony mam i tyle ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2421 | |
Gang Iren
|
Super brzusio,zgrabniutki!! I super figura!!
Cytat:
Wiesz co na pewno warto kontrolować to,ale dzieci bardzo różnie przybierają i są dzieci kluski jak mój Eryk i są dzieci drobne z natury. My tak sobie porównywałyśmy zawsze wagi i przybierania dzieci z dziewczynami z mojego poprzedniego wątku mamusiowego i bardzo różnie to wyglądało. Były dziewczyny które karmiły długo mimo,że też niby nie zalewały się pokarmem i dziecko mało przybierało. A jak zaczęło jadać inne rzeczy to nawet jadając sporo i tak były drobinki. Dzieci też mają różną przemianę materii,budowę. Ważne,żeby nie było jakiś wahań,że jest na końcowych centylach i spada nagle na dół siatki. A co do ciebie to staraj się dużo pić. Może jakieś herbatki laktacyjne (mi one bardzo smakują,więc z tego powodu choćby będę pić). Przed karmieniem możesz ciepłe okłady robić czy prysznicem ciepłym polewać piersi,wtedy więcej mleka wypływa. Pobudzać laktatorem też możesz,ale najlepiej działa mały ssaczek,więc jak najczęściej dostawiaj Dorotkę. Co do łóżeczka,to wiem jak to drugie wygląda na żywo i wydaje mi się bardzo fajne,solidne,dobrze wykonane.
![]() |
#2422 |
Zakorzenienie
|
Akkma, co do kawy ja w ogóle nie pije takiej w proszku. Poza tym jeśli dałaś tam mleko (?) to ono może być winne.
Ja piję kawę z ekspresu (ja burżujem kawowym jestem) z mlekiem sojowym, już przywykłam. Ale marzę o podwójnym mocnym espresso ze spienionym mlekiem dla baristów lub takim 3,8%. Ostatnio zjadłam posiłek i zaczęłam pić kawę, nakłuwałam się w trakcie picia i już czułam ostry skok, a tu piknie było ![]() Wiecie co zauważyłam, że u mnie wynik zawsze jest 2 dni ok 1 źle 2 dni ok jeden źle w kółko! Jutro wypada ten zły dzień ![]() ![]() co do piesków i kotków, znam siebie i bardzo lubię wszystkie czworonogi, ale nie dałabym rady poświęcić się dla pieska lub kotka, więc dla mojego "bo fajnie jest mieć pieska" nie da rady, żeby wziąć jakiegoś. Eh w ogóle mój jeden rozstęp rośnie w górę ![]()
#2423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2424 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w Auchan (nawet dziś byłam na chwilkę) stanełam w normalnej kasie i Pani do mnie, że mam sobie przejść do kasy pierwszeństwa, bo mi się należy, a nie czekać w kolejkach. Jak ustawiam się gdzieś do kasy pierwszeństwa kasjerki zawsze prosiły mnie, żebym szybko podeszła na początek. Masz takie prawo, ludzie są zwyczajnie nietaktowni :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2425 |
Zadomowienie
|
SunShineDoll możesz mi polecić sprzedawcę tych ozdób do włosów dla dziewczynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Perfuzja - jaki Ty masz malutki brzuszek! ![]() u mnie 15 kg na + ![]() A Ty taka zgrabna ![]()
![]() |
#2427 |
Gang Iren
|
I to aż za dobrze. I nie tylko o jedzenie,o wszystko.
Przy mojej Wiki to jedzenie,nawet słodycze mogly sobie stać i bywało,że przez tydzień nie mówiła,że chce coś słodkiego (w sumie jak przeprowadziliśmy się do Anglii to się zmieniło i stała się łasuchem na słodkie). A Eryk nie może widzieć,bo awantura na całego. W sumie nie to o wszystko co do jedzenia jest.
![]() |
#2428 |
Raczkowanie
|
Witam wieczorkiem
![]() Justien, omg jakie szczęście.. Współczucia! Migotka, jak mój malz był we francji przez pół roku to codziennie zasypialam z wlaczonym lapkiem, ustawialam, że ma się wyłączyć po zakończeniu filmu i w międzyczasie jakoś zasypialam. Inaczej nie szło, za bardzo się bałam ;/ Kciuki za echo! Perfuzja, jakaś Ty zgrabniutka! Brzus piękny ![]() Ja poproszę o kciuki jutro koło 12, mam wizytę kontrolna i obawiam się że znowu mnie poloza do szpitala. Oby nie.. Skurczy coraz mniej, jest lepiej ale jak jutro pochodzę. Po schodach, posiedze w kolejce u gin a potem podlacza mnie pod to narzędzie tortur ( ktg) to znając życie znowu się pojawią. A ja chcę usg żeby mi zwazyli dziecia, jakby nie było skurczyhykow to by mi gin zrobiła. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do cukrów-ja mam podobnie, dwa-trzy dni jest luzik, a potem dzień-dwa skaczą w kosmos, ni cholery nie wiem co jest z nimi... Dobrze, że przynajmniej kawowego dylematu nie mam, kawy nie znoszę i jej nie tykam, za to herbatę mogłabym żłopać wiadrami! ![]()
![]() |
#2430 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podam przykład, bo przy każdej takiej dyskusji przypomina mi się jedna sytuacja - jedziemy przez wielki park w centrum miasta. Z daleka widzimy że na oko 3-4 letnia dziewczyna, w stanie wybitnej histerii, jest trzymana za rączkę przez matkę, podczas gdy ojciec wyjmuje wózek z bagażnika i próbuje go zmontować, ale coś mu się zacięło. Zwróciliśmy na nich uwagę tylko dlatego ze stali przy ślicznym nowiutkim kremowym Lexiusie, gdyby nie auto to raczej byśmy ich nie zauważyli, sporo ludzi tam było. Wolno jechaliśmy, no bo centrum, ograniczenia. Matka kuca koło dziecka, oczy na ten samej wysokości, próbuje jej tłumaczyć. Dziecko wali matkę z plaskacza, wyrywa się, odwraca się w stronę ulicy - brakowało jej dwa metry - ale matka ją złapała i dalej swoje tłumaczenie. Jak nam do nich brakowało jedną długość samochodu, to mała wyrwała się po raz drugi i udało jej się wybiec na jezdnię. Z daleka to widząc, TŻ jechał wolno, więc od razu w miejscu stanął. Ale tam był naprawdę duży ruch, sporo ludzi, bardzo łatwo mogliśmy ich nie zauważyć. Ja na miejscu tej matki sytuację uznałabym za niebezpieczną i dziecko trzymałabym przemocą, tak żeby nie było w stanie się wyrwać. Jest czas na tłumacznie i czas na dbanie najpierw o bezpieczeństwo, a potem o rozwój. A co do bicia, wyzywania i całej reszty... No ni cholery nie mogę zrozumieć co tacy rodzice mają w głowie. Przecież przemoc fizyczna uczy dzieci, że silniejszy ma rację, to chore i tyle. Jak dziecko jest małe to rodzic jest silniejszy. A co potem? Film "Biała wstążka" widziałam. Łzy mam w oczach jak sobie przypominam. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-11-25 o 21:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.