Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-25, 23:14   #4501
anannke
Zakorzenienie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

Nadrobiłam was

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
anannke u nas bardzo podobna sytuacja... z tym, że od początku chcieliśmy sami płacić za wszystko. ale rodzice i tak mówili, że dołożą. teraz sytuacja się zmieniła i potrzebujemy ich wsparcia, a oni jakby zapomnieli o temacie... nawet głupia sprawa - dostałam stypendium, chciałabym je odkładać na wesele. ale mama przez to wysyła mi mniej pieniędzy na życie, bo wie, że mam to stypendium. i nie mam jak go odłożyć. albo druga sprawa - kupowałam laptopa. byłam zmuszona, bo mój się zepsuł, a inaczej nie miałabym nawet jak roku zaliczyć. i zapłaciłam z pieniędzy odłożonych na wesele. mama obiecała mi choć trochę 'oddać', ale do tej pory nie dostałam nic. a strasznie mi głupio upominać się o pieniądze...
Say rozumiem cię doskonale. niestety temat ciężki.. jakoś też tak mam z rodzicami...

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Jesteśmy po rozmowach i jestem zachwycona.
W cenie menu mamy posiłki dla obsługi! Czyli dwóch dj i dwóch fotografów nam nie zawyżą ceny Niemal dowolne dekoracje, w cenie tradycyjnie ciasta(BOSKIE!), możliwość zmian w menu (ograniczone oczywiście cenami produktów, ale jak bez szaleństw to pełna dowolność). Sami proponują oddzielny stół na CandyBar i alkohole

Do dyspozycji będziemy mieć 3 sale (jedna lub dwie na jedzenie i jedna na tańce), sale z bilardem, konsolą i piłkarzykami, 21 pokoi, na drugi dzień chatkę grillową, rozległy ogród-z pięknym miejscem na ślub plenerowy. Do tego za opłatą(dla Młodych gratis :P ) jest sauna, wanna z masażem, siłownia. Jeśli nie będzie rezerwacji to doba hotelowa nam się wydłuży nawet do wieczora. No i oczywiście goście będą mogli sobie zarezerwować dzień wcześniej i później z jakimś rabatem. Dostaliśmy też ulotki, żeby załączyć do zaproszeń (my dorzucimy do STD)-co nam ułatwi wyjaśnianie, gdzie i dlaczego tak daleko .
To będzie wesele iście królewskie Brzmi super

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
nie chce mi się pracować ^^ a jeszcze trochę mam do zrobienia.

Króliczku to strasznie dużo. Może spróbuj na czymś przyoszczędzić?

My na 120-130 osób mamy 40tyś za dwu dniowe wesele. (wliczone są też noclegi dla gości).
Myślę że Króliczek już nie ma na czym oszczędzić.. niestety ceny w niektórych rejonach są powalające

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Podziwiam.
Nie wyobrażam sobie odmawiać wszystkiego dla tego jednego dnia.

My też płacimy za wszystko sami i mierząc siły na zamiary, bez ogromnych wyrzeczeń zdecydowaliśmy się na imprezę taką, a nie inną.
Masz rację że trzeba mierzyć siły na zamiary. Fajnie jest jak się siły pokrywają z zamiarami. Gorzej jak sił nie starczy na zamiary i trzeba okroić to tak że masz więcej sił niż trzeba...

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
gdyby nie to, że za moją część płaci mama (sama się zdeklarowała) to ja bym się nie zdecydowała na wesele. Po prostu mi na tym nie zależy, ponad to musiałabym chyba żyć o chlebie i wodzie.
Wystarczyłby mi ślub + uroczysty obiad na 20 osób i tyle. Ewentualnie jeszcze zrobiłabym imprezę dla znajomych. Zdecydowałam się tylko dlatego, że tż'owi zależy, a mama zaproponowała, że zapłaci. Prawdę mówiąc co jakiś czas smęcę tż'owi, że w sumie przeraża mnie takie wielkie wesele i jednocześnie taki wydatek. Mogłabym np za te pieniądze spędzić dwa tygodnie na żaglach na Karaibach i byłabym szczęśliwsza Wiadomo, każdy ma swoje priorytety.
Mam podobnie do ciebie super opisałaś to co sama myślę o weselu. Tyle że u mnie płacimy w większości sami za to a rodzice niby coś dokładać mają ale wyjdzie nie wiadomo co z tego.

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzięki za wszystkie slowa otuchy
Jednak musze cos wytlumaczyc bo troche wyszlo tak, ze ledwo wiażemy koniec z końcem, a chcemy zrobic nie wiadomo jakie wesele a tak nie jest.... Zarabiamy nieźle jak na dzisiejsze czasy: ja jestem kierownikiem sklepu, a Tż programista (a dokladnie inspektorem ds systemow czy jakos tak) w zagranicznym banku. Niestety mamy dość duze koszta stale życia typu rachunki za mieszkanie, kredyt, dojazdy (TŻ codziennie dojezdza ok 80km w jedną strony, ja tez dojezdzam dosc daleko, ale pociągiem), 3 koty. Mimo wszystko żyjemy sobie dośc lekko kino kilka razy w miesiącu sie zdarza, jakies wyjscia do knajpy tak samo, ja co miesiac kupuje sporo kosmetykow, ciuch jakiś tez co miesiac "musi byc", jak sobie spedzamy wieczor przy % to tez albo przy niejtanszym whisky, albo przy jakimś wymyslnym piwku ze swiata piw TZ co chwile kupuje jakies sprzety, w tym roku byl to monitor za kilka tysi, telefony nowe dla mnie i dla Niego. Ja dodatkowo wspieram dosc czesto mojego siostrzeńca kupujac mu cos, TŻ stoluje sie w w pracy bo ja nie mam czasu/sily gotowac codziennie obiadow, no i kasa leci. A dla mnie wesele bylo zawsze największym marzeniem: biala suknia, piękna sala itd. I moglabym z tych wszystkich wygod zrezygnowac na te 20 miesięcy (dokładnie). Nie musialabym kupowac tyle ciuchow i kosmetykow. Do kina wystarczy mi jak pojde raz na 2 miesiące. Mysle, ze bez nowego TV też bysmy się obeszli. Tż planuje zakup tabletu mimo, ze tablet w domu jest (mój, ale ja go nigdy ze sobą nigdzie nie zabiera ), dodatkowo jest zwykly stacjonarny komputer plus 3 laptopy wiec moim zdaniem to nie sa produkty pierwszej potrzeby. Rezygnujac z nich, przy zachowaniu obecnego budżetu na jedzenie i dom spokojnie byśmy odlożyli kase. Ale TŻ towi sie to nie uśmiecha a i tak wesele nie bylo by jakies wypaśne bo: w piątek (wtedy sa noclegi gratis dla wszystkich), bez orkiestry tylko z djem, bez kamerzysty, fotograf znajomy Tż (pół darmo), jechalibysmy swoim autem, nie byloby jakiegos barmana, ani nic z tych rzecy, jak wiecie suknie kupilam za 300zł a mimo wszystko koszta oscylują wokół 35 tys

Oglądalismy inne sale, trochę tańsze, ale albo bylo zbyt góralskie wnetrze, albo bylo brZydko na zewnątrz i zawsze cos (to przeważnie zdanie TŻta). Na dodatek teraz Ci znajomi poprzewracali Mu w glowie no i jest

Ja juz sie Go nie będe o nic prosic, wczoraj Mu powiedziałam co o tym myśle. Poki co stanelo, ze nie będzie ślubu ani wesela. Ale oczywiscie nie mam zamiaru z Nim gadac póki nie zmieni swojego podejscia. Bo stac nas na wesele, rezygnujac jedynie ze wszystkich niezbyt pilnych i potrzebnych wydatkow. Na dodatek tylko przez 20 mscy, pozniej pewnie wrócilibysmy do starego, lekkiego życia

A teraz lece do pracy
Pysiu... w sumie to trzeba żyć tak aby wam pasowało. Tylko że niepokoiłoby mnie takie zachowanie u mojego tż bo ja mam zupełnie inną naturę. Wolę być niż mieć. nie cierpię kupować nadmiaru sprzętu, rzeczy które potem leżą, nie przepadam za "szaleństwem" ciuchowym, kosmetykowym i sprzętowym. Bo taka jestem i nie dogadałabym się z kimś takim. Myślę że będzie wam trudno w tej sprawie się porozumieć ale uda wam się!

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
W weekend znaleźliśmy z Tż swojego złotnika zrobi nam co tylko chcemy za 400 zł (mamy własne zloto), ja chyba wprawie sobie 2 diamenciki za 150 zł dodatkowo no i chyba nie mamy na co czekać - jego wyroby sa tak idealne, tak piekne, ma tak szeeeeroki wybor także chyba jeszcze przed świetami zamówimy, a jak sie nie uda to w styczniu

no i podjelismy decyzje ostateczną - GRECJA to jest nasz cel podróży poslubnej tylko nie możemy sie zdecydować gdzie czy Rodos, czy Kreta, czy Zakynthos
Ale super z obrączkami! A co do Grecji polecam Zakynthos raj na ziemi

Cytat:
Kochana będę szczera - buty są ładne, ale nie wyglądają zupełnie na slubne. Troche tak jakby przed wyjściem cos stało sie z twoimi butami i nie miałaś nic innego do włożenia... zaraz postaram sie znaleźć coś co chodzi mi po głowie... poczekaj chwilke...
EDIT - a może płaskie eleganckie sandałki jak te? https://wizaz.pl/szafa/pics/x600/41390_2.jpg
jeszcze takie żółte znalazłam http://whiteday.pl/pics/t/1112.jpg
Zgadzam się - buty są mało eleganckie do tej sukni. Mówię tu o tych konkretnych.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Co do wesela, to cóż, ja powiem, że mnie też MOCNO boli, że wydamy tyle kasy na 1 dzień. Też się zastanawiałam, czy nie odwołać, wziąć skromny ślub my + świadkowie i bliska rodzina, iść do knajpy na obiad i tyle.
Ale TŻ mi powiedział jedno: do końca życia byśmy żałowali i wiem, że tak by było...

Natomiast jeżeli TŻ nie chciałby wesela, to byśmy go nie robili.
Zastanów się dobrze, czy jest sens w Waszym przypadku, skoro mówisz, że TŻ nie chce. Na wszystko kręci nosem, wszyskto mu nie pasuje, koszty na duże, oszczędzać musi itd.
Cóż, nie każdy chce mieć wesele i może on zwyczajnie wolałby skromny ślub, a nadal życie na obecnym poziomie.
Zgadzam się w zupełności Ja nadal mam myśli żeby olać całe wesele itd... szczególnie po wczorajszej domowej awanturze w tej sprawie...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 23:40   #4502
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem, że w ogóle nie w temacie ślubu ale co kupujecie swoim TŻ pod choinke ?? bo ja jak zawsze
Ja kupiłam spinki do mankietu, właśnie dziś przyszły i jeszcze kupuję koszulę na ślub więc musimy kiedyś połazić po galeriach

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 00:01   #4503
ijaa
Zakorzenienie

Wszem i wobec ogłaszam, że zostało nam

5 miesięcy do ślubu!

Jutro też będzie 'okrągła' liczba.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 00:06   #4504
missmalezji
Wtajemniczenie

u ijii 5 a u mnie 8!!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 00:24   #4505
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:

5 miesięcy do ślubu!

Gratulacje! U mnie tyle samo!

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
u ijii 5 a u mnie 8!!!!
Gratulacje!
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 01:21   #4506
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

5 miesięcy do ślubu!

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
u ijii 5 a u mnie 8!!!!

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-11-26, 01:26   #4507
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:

5 miesięcy do ślubu!

Gratuluję

WSZYSTKIMI KASIOM NA WĄTKU (a jest ich sporo ) ŻYCZĘ CUDOWNYCH ŚLUBÓW I SPELNIENIA MARZEN

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 06:59   #4508
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
O dziękuję za wypełnienie!
Ja nie ze względu na przesąd. Chcę żeby mu było miło, zaskoczyć go itp. Bo w przesądy to niezbyt wierzę. W końcu biorę ślub w kwietniu bez literki "r"
Jak to, a po fr "Avril"? Ja biore slub w kwietniu i na pewno to bedzie szczesliwa data

swoja droga, wlasnie siedze sobie z Tz i uswiadomilam mu, ze za 5 misiecy prawnie bede jego zona....

(jego pierwsza reakcja "o nie.... nie no za zartuje... bardzo sie ciesze ")

ale tak jak mowilam, dla mnie najbardziej uroczysty i wiarzacy jest slub sierpniowy... I to wlasnie najbardziej przezywam.....

Zapomnialam!!! wszystkim Naszym Kasiom zlozyc najlepsze zyczenia i cudownych przygotowan do slubu

Edytowane przez ParisParisienne
Czas edycji: 2013-11-26 o 07:02
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 07:12   #4509
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Nie dam rady Was nadrobić po weekendzie!

Co do rajstop/pończoch na ślub, ja początkowo chciałam rajstopy, ale jednak zdecyduję się na pończochy. Na pewno bardzo cienkie typu 8den, ale nie wiem czy cieliste czy białe (choć widzę że na białe chyba mało która z Was się decyduje).
A ile par będziecie kupować? Bo ja myślę o 3.
I tak nie będzie widać jak oczko pójdzie :-P no chyba że przy krótkiej. Ja na jednodniwą urpczystpść kupię min. 3 pary. Znając moje szczęście przy samym zakładaniu porwę ze 2 pary

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 07:26   #4510
poznanianka1990
Zakorzenienie

swiat_katarzyny, śliczne obrączki

Pysia, zasługujesz na to wesele Kochana Trzymam kciuki, żeby sie wszystko udało
Zgadzam sie całkowicie z wypowiedzia justynkie.

My mamy wspólny budżet, ale mamy mała kwotę co miesiąc każdy dla siebie - ja to na kosmetyki wydaje, a C. sobie odkłada (chyba na motor).

Jeśli chodzi o suknie to pokazywalam zdjęcia z 1 przymiarek C. i już wiem co mu sie podoba. W piątek idę na kolejne przymiarki, zobaczymy czy coś upoluje

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 07:36   #4511
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja na jednodniwą urpczystpść kupię min. 3 pary. Znając moje szczęście przy samym zakładaniu porwę ze 2 pary
Wiecie, że nie pomyślałam wcześniej o tym, żeby więcej par pończoch zakupić... pewnie wezmę dwie - a jak obie sie potargają, to je zwyczajnie zdejmę i będę bez

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 07:39   #4512
TysiaBB1989
Rozeznanie

Pysia ślub masz za 2 lata więc na spokojnie nie musisz nic robić na szybko.

przeczekaj go, niech sam do Ciebie przyjdzie i Cie przeprosi. a wtedy ty będziesz w przewadze powiedź mu otwarcie co od niego oczekujesz, przelicz sobie na spokojnie ile to będzie Was wszystko kosztować i ile będziecie musieli miesięcznie odkładać na Wasze wesele. Rozłóż to też w czasie, czyli w jakim miesiącu jaka kwota będzie Wam potrzebna.
Weź go też na targi ślubne ( w BB są chyba w Lutym) wszystko na spokojnie.

Jak będzie widział, że się poświęcasz i przygotowałaś dla niego takie obliczeni a jak dobrze kojarzę to inf czyli inz ja też i dlatego dla mnie coś takiego najbardziej przemawia. Mi się po prostu wydaje, że boi się że go to przerośnie i nie będzie umiał sprostać twoim wymaganiom.
TysiaBB1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 07:52   #4513
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem, że w ogóle nie w temacie ślubu ale co kupujecie swoim TŻ pod choinke ?? bo ja jak zawsze
mój dostanie bilet na metalice ;D Co prawda jeszcze nie ogłoszona, ale wszędzie że ćwierkają w maju na narodowym

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
co do ponczoch to albo ubiore na pasie, cieliste, albo w ogole bez,
w ogole ostatnio stwierdzilam, ze moje buty slubne sa nudne i zaczelam ogladac kolekcje Iron Fist'a i znalazlam 3 modele, ktore mi sie podobaja, ale pewnie na slub sa zbyt odwazne, co myslicie?
fajne

Cytat:

5 miesięcy do ślubu!

gratulacje!

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 08:25   #4514
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
czemu zrezygnowałaś z samonośnych??

ja planuję cieliste samonośne lub rajstopki do białej sukni i czerwonych bucików albo gołe nogi
Tylko i wyłącznie ze względów wizualnych. Często nosze samonośne i dla mnie są bardzo wygodne ale uważam, że te z pasem są bardziej odświętne
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 08:35   #4515
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Hej Dziś już luz w pracy, także cały dzień mogę z Wami spędzić

Pod choinkę z tż kupujemy sobie wspólny prezent - aparat a że tż ma jeszcze w grudniu urodziny to kupię mu spinki do koszuli.
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 08:49   #4516
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

gdzie gdzie
Akces 2
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 09:15   #4517
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Akces 2
dziękuję ale dalej nie ma tego czego szukam
Stary 2013-11-26, 09:17   #4518
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:

5 miesięcy do ślubu!

Boże, to JUŻ?!?!?! Przeraża mnie taka liczba GRATULUJĘ

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
mój dostanie bilet na metalice ;D Co prawda jeszcze nie ogłoszona, ale wszędzie że ćwierkają w maju na narodowym
Genialny prezent! Mojemu nie wiem co pod choinkę, ale na urodziny w grudniu dostaje prezent bardzo ślubny i wymarzony

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 09:28   #4519
Waniliova
Zakorzenienie

Helloł

Idę Was trochę nadrobić

lupinka, moooniaaaa, justynkie - 199 ddś!
Stary 2013-11-26, 09:32   #4520
ysia
Zadomowienie

Cytat:

5 miesięcy do ślubu!

U mnie też! Leci ten czas jak dziki , a ja ciągle w czarnej

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 09:37   #4521
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:

5 miesięcy do ślubu!

Gratuluję!!

Nie nadrobie Was, czemu tak dużo piszecie....

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 09:49   #4522
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
tak się składa ze mam
wczoraj pisałam życzonka

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Po za tym wszystkim Katarzyna (w tym sobie ) zycze wszystkiego najpiekniejszego w dniu ich swieta!
dziekuję

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Wszystkim Kasiom na wątku życzę wszystkiego najlepszego i miłych przygotowań do slubu!
dziękuję

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
to wszystkiego dobrego, Tobie i wszystkim tu obecnym PM o imieniu Katarzyna
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Sto lat dla Ciebie Kasiu i dla wszystkich Kasi na tym wątku!
dziękuję

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
WSZYSTKIMI KASIOM NA WĄTKU (a jest ich sporo ) ŻYCZĘ CUDOWNYCH ŚLUBÓW I SPELNIENIA MARZEN
dziękuję

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Zapomnialam!!! wszystkim Naszym Kasiom zlozyc najlepsze zyczenia i cudownych przygotowan do slubu
dziękuję

-------

u mnie polatywał śnieżek ale już się uspokoił

kurcze jakie kwiaty są czerwone? oprócz róż, maków i goździków

podobają mi się magnolie ale nie ma czerwonych
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 09:54   #4523
Waniliova
Zakorzenienie

Ja jeszcze o kwiatach w sumie nie myślałam, ale chcę coś z zielonym

Edytowane przez Waniliova
Czas edycji: 2013-11-26 o 12:06
Waniliova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 09:55   #4524
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Jak to, a po fr "Avril"? Ja biore slub w kwietniu i na pewno to bedzie szczesliwa data

ale tak jak mowilam, dla mnie najbardziej uroczysty i wiarzacy jest slub sierpniowy... I to wlasnie najbardziej przezywam.....
Każda data może być szczęśliwa- w końcu to będzie data naszego ślubu!! *_*
Czemu? Czemu? Co ma sierpień czego nie mają inne miesiące? I dlaczego w takim razie bierzesz ślub w kwietniu, a nie w sierpniu? To bardzo ciekawe.
Stary 2013-11-26, 09:56   #4525
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:

Kalie, tulipany

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 10:00   #4526
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Kalie, tulipany

tulipany w sierpniu? hmmm chyba ciężko dostać

może dalie?
punktu widzenia w każdej chwili.

Edytowane przez Kasiulenkowo
Czas edycji: 2013-11-26 o 10:03
Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 10:01   #4527
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:

Są też lilie, storczyki, gerbery.
Stary 2013-11-26, 10:07   #4528
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Jak na sierpień to anemony tez odpadają...
A eustoma? Nie wiem czy w sierpniu dostępna, ale w czerwieni tez występuje..
Jeszcze chyba gerber

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 10:08   #4529
Opiumalfa
Zakorzenienie

Kochane, ile zamawiacie wiecej PUSTYCH zaproszen?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 10:11   #4530
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
Kaigara ankieta wypełniona

Co do wątku dziewczyny to Was się nie da nadrobić, musicie zwolnić .
Niedługo muszę się wybrać na poszukiwania sukni ślubnej bo zostało niecałe 9,5 miesiąca tylko.
Powiedzcie mi dziewczyny czy z Wami na ogladanie sukni jeździł Wasz przyszły mąż (wiem pewnie ten temat już dawno był poruszany w którymś wątku ale ja jestem z Wami od niedawna i nawet nie wiem w którym wątku miałabym szukać tej informacji)?
Jeździł .ale robił.za kierowcę bo nie chce widzieć sukni

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Nie dam rady Was nadrobić po weekendzie!

Co do rajstop/pończoch na ślub, ja początkowo chciałam rajstopy, ale jednak zdecyduję się na pończochy. Na pewno bardzo cienkie typu 8den, ale nie wiem czy cieliste czy białe (choć widzę że na białe chyba mało która z Was się decyduje).
A ile par będziecie kupować? Bo ja myślę o 3.
Ja idę w rajstopach w sprayu, jedyne słuszne to sally hansen

Cytat:
wczoraj pisałam życzonka

dziekuję

dziękuję

dziękuję

dziękuję

dziękuję

dziękuję

-------

u mnie polatywał śnieżek ale już się uspokoił

rany jakbym miała brać czerwone to gerbery

Szukam nowej deko

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości