|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Też mi się wydaje, że z dietą nie można przesadzać. Wiadomo, że jak zjemy pomidora po którym u dziecka twarz zasypie uczulenie to nie będziemy go więcej jadły... No ale tego się nie przewidzi.
Właśnie się wysmarowałam palmersem bo w sumie obiecałam sobie, że od 6. msca smaruję się 2xdziennie a nie raz
|
#3242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz w ciąży tylko balsamuję ciało, bo rozstępy, ale tak nawet się nie balsamowałam. Za fajną mam cerę ![]() Co do diety ja właśnie zamierzam jeść normalnie i obserwować. Na pewno nie dam nikomu wcisnąć mi kitu o jakiejś diecie
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eee to albo nie ślązaczka jak ja, albo za młoda jesteś żeby takie daty znać (swoją drogą jakoś skojarzyłam że bardziej zagłębianka musisz być...nigdy nie wiem które gdzie sięga swoimi granicami )
|
|
|
|
|
#3244 | |
|
Wtajemniczenie
|
tz zapomnial mi wczoraj wsadzic auto do garazu i musialam odsniezac Cytat:
![]() Rcaja, takie zwyczaje wynosi sie z domu A ja pochodze ze Slaska, i jak juz pisala Side, na slasku nie obchodzi sie imienin U nas urodziny obchodzi sie normalnie, a okragle bardzo hucznie A przeciez nigdzie nie jest napisane, ze urodziny naleza tylko dla dziecka czy osoby do 18rz. No ale to co dla mnie jest dziwne, nie musi byc dla Ciebie Dobrze masz sie z tym Twoim mezem mojego dawno juz nie ma jak ja wstajeWczoraj pisalysmy z mala list do Sw. Mikolaja to teraz ide zamawiac prezenty ![]() cayenne a Ty sie nie boisz w ciazy na rowerze jezdzic ?? jeszcze na tym etapie ?? u mnie poszedl w odstawke juz w 3 miesiacu
|
|
|
#3245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jadę na miasto
Może lump?Cytat:
![]() Tylko ja nigdy nie lubiłam historii nie interesowała mnie w ogóle i tak jest do dzisiaj, więc może gdzieś to słyszałam, ale spłynęło po mnie ![]() Cytat:
|
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
fajna stronka z pościelą do łóżeczka
http://www.belle-petite.pl/ochraniac...0-cm,3,377,173
|
#3247 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też rower poszedł po 3 miesiącu w odstawkę bo mi powiedziano że może to być niebezpieczne.
Ja zaraz jade też na glukozę ale nie muszę być na czczo więc luzik. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Że niby wczesniej bo ma aż tyle prezentów dla Was? Jedź do lumpa, jedź do lumpa!!
|
|
#3250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niektóre np 50 świętuje się tu neizwykle hucznie ![]() Cytat:
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-11-26 o 09:58 |
||
|
|
|
#3251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ja siedzę na allegro i szukam bramki zabezpieczającej dla psa bo za bardzo mi skacze na gości. Mam z nim niezłe utrapienie bo nałogowo też niszczy wszystko więc salon po remoncie będzie dla niego strefą zakazaną
|
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Ale dziś zimno, jak dobrze, że nie musze do pracy chodzić
![]() uwielbiam jak maluchy całują brzuszek mamy! Cytat:
|
|
|
|
|
#3253 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ci współczuje, słyszałam, że pończochy pomagają, ale w ciąży trzeba zmieniać rozmiary, bo się rośnie i przestają pasować. Cytat:
![]() W szpitalach w ogóle nie ma szacunku do kobiet ![]() U mnie na szczęście nie ma tłoku w szpitalu. Każda pacjentka miała osobną sale, a tak naprawdę z wygody mogli nas upchać w jednej. Cytat:
Ciekawe co mówią o pacjentkach jak nie słyszymy ![]() Cytat:
![]() za wynikiA to po godzinie czy po dwóch? Cytat:
Tylko oglądać się nie da, bo szkoda okazji, którą się wypatrzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawa jestem kto jest waszym nowym lokatorem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja obchodzę urodziny. I mam za dwa tygodnie ![]() O imieninach u nas się pamięta i dostaje tylko życzenia lub symbolicznego kwiatka |
||||||||||
|
|
|
#3254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie tak ![]() Musiałam przegapić, przepraszam. Ja dziś pracuję od 15 bo odpadł mi jeden kurs i teraz będę ciągnąć popołudnia i weekendy. Mam ochotę na zakupy i chyba zaraz skoczę na miasto bo właściwie od kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży nic sobie nie kupuję a przecież kobieta też człowiek , tym bardziej że normalnie jestem zakupocholiczką i wyznaję zasadę Marilyn Monroe, że pieniądze szczęścia nie dają dopiero zakupy tak . Mam ochotę na parę kosmetyków kolorowych a jest przecież promocja w Rossmanie, chciałabym też jakieś ciuszki ale czy znajdę coś w rozmiarze małego wielorybka? ![]() Najpierw jednak lecę na basen, trzymajcie się
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2013-11-26 o 10:33 |
||
|
|
|
#3255 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie zamierzam stosować żadnej specjalnej diety i będę jeść to co dzidziusiowi nie będzie szkodzić, chciałam się upewnić, że mój sposób myślenia nie świadczy o mnie jako o samolubnej, wyrodnej mamie, która myśli tylko o sobie![]() a jakiego masz psa? |
||
|
|
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pochodze z opolszczyzny, do Gliwic na zakupy zawsze jezdzilam , chociaz czesciej do Opola![]() u mnie rowniez nie obchodzi sie imienin, w ogole nie czaje kiedy jakie sa ![]() urodziny natomiast jak najbardziej, a te okragle to juz wyjatkowo hucznie. Ja bede obchodzic w poniedzialek ![]() Cytat:
Za niedlugo wybieram sie do lekarza ![]() Odezwe sie po powrocie
|
|
#3257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
herbatka z liści malin przytulanki z tżtem chodzenie po schodach ciepła kąpiel (ale bez przesady) Pożyjemy zobaczymy jak działa ![]() Amstaffa na dodatek stary a głupi, zachowuje się jak szczeniak wszystkich kocha i skacze na nich z radości, jest uparty i uwielbia niszczyć .Do jego osiągnięć można zaliczyć też zjedzoną żarówkę, pogryziony młotek, zniszczone obicie do drzwi i wiele wiele innych.
|
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
troszke wczesniej w kolorowke od annayake, która jestem zachwycona, a wczoraj nabyłam droga kupna trzy tuniki z dzianiny, w tym jedna taka, że aż no moze nie sexi, ale na pewno fajnie się wygląda i w końcu miałam się w co dziś ubrać, a co, ja też człowiek a nie tylko fabryka do produkowania paznokci, krwi, włosków, kończyn, narządów wewn itp ![]() Dziewczynki, polecam! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam ostatnio humorku w ogóle więc wybaczcie że nie będę odpisywać...Chyba mnie jakaś chandra dopadła i ciągle mam jakieś koszmary jeszcze na wywołanie polecany jest olej z wiesiołka, doustnie a później dowcipnie słyszałam że od 36 tyg się zaczyna brać produkty powodujące skurcze macicy.
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja słyszałam, też że olej z wiesiołka pomaga A twój pies jest cudowny Chociaż bałabym się wpuścić go do domu |
|
|
|
|
#3261 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bardzo lubię psy, ale cudzych się boję, nawet tych zupełnie małych![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak hak generealnie na własne życzenie czułam się trochę poszkodowana, bo wszyscy znajomi szaleli właśnie na fuksowkach (kto z Łodzi, ten wie), tak awf wynagrodzil mi wszystko Kajetan do dziś z rozrzewnieniem wspomina wspaniały dół z gabkami na sali gimnastycznej ![]() Pomijam, że nie mam prawka i tu wszyscy poruszają się na rowerach, ale też gdyby nie rower to bym się już w ogóle w tej ciąży nie ruszala...rower trzyma mnie trochę w ryzach, zwl jak wyjeżdżam z garażu pod niezłą górkę :thumbup: Dałam sobie czas do 10.grudnia, ale nie wiem czy przy tej pogodzie nie dostawie roweru np dziś do nast roku... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama sobie współczuję;(
|
|
#3264 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale cóż zrobić jak mam 3 siaty ciuchów a płeć to jednak niespodzianka ile można mieć unisex chociaż mam sukieneczkę i różowy sweterek i spodenki ale kto mi zabroni hehe ![]() Co do sposobów na wywoływanie porodu nie wiem czy działają próbowałam przede wszystkim sex chodzi o to że sperma zawiera oksytocynę słyszałam tez o przysiadach ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Monkaa, a dzieje się cos konkretnego, czy takie ciążowe humory? Bo jak to drugie to zupełnie normalne i masz do tego prawo, i w ogóle niech Cię wszyscy w spokoju zostawia, ale najpierw herbatkę zrobią i w d...cmokna
powiedz to wszystkim dookoła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3266 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
Wczoraj jak wróciłam z glukozy, to byłam strasznie zmulona i spałam. Wyniki dobre musiały byc, bo nikt do mnie nie dzwonił, że jest cos nie tak. Dzis tez w łóżku do 10, ale przynajmneij świeci słonko, więc trzeba sie będzie na spacer chociaż wybrać. Po wizycie- mała leży juz głowa w dół od jakiegoś czasu i raczej jest jej tak dobrze- kopniaki dostaje w wątrobe i żebra- żebra niestety juz bola, szczególnie jak duzo siedzę. Przeleciałam Was tylko szybko: - na rowerze jeździłam do 5 miesiąca- potem się sąsiedzi dziwnie patrzyli, więc dla ich spokoju przestałam ![]() - tez chciałabym tydzień lub 2 przed terminem sie rozsypać- na razie stosuje szybkie spacery, ćwiczenia mięśni dna miednicy (bez przesady) i piłkę - na żylaki w ciązy to pończoszki- i nie ma, że smiesznie wyglądają. Pracowałam na angiologii w pl i w dojczlandii i wiem, że nic lepszego od kompresji człowiek na to nie wymyslił. Nie licząc trzymania nóg w gorze, a w naszym przypadku leżenia do tego na lewym boku.
|
#3267 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Oooo oleju z wiesiołka nie słyszałam od stycznia poszukam jeszcze jakiś innych sposobów
|
||
|
|
|
#3268 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama bym zeszla na zawal no lewy, lewy trzymam daj znac po jak smakowalo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za lekarza Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak od czasow dziecinstwa nie wywalilam sie na rowerze tak znajac zycie w ciazy bym zaliczyla glebe zaraz po ruszeniu wiem jak to jest, sama tez przez wiele lat bylam bez prawka i rower byl non stop w obiegu albo spacerki ale jak mi przyszlo dziecie w mrozach odprowadzac do przedzskola to zaraz poleciam do fahrschule ![]() Cytat:
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-11-26 o 11:37 |
|||||||
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż gdybym nie była w ciąży to też bym prawdopodobnie tak zareagowała... Na razie czekam co na to tz bo mu powiedziałam w czym sprawaogólnie to może nie jest nic poważnego ale ja jestem taka jaka jestem i mnie jest to ważne. Staram się o tym nie myśleć ze względu na maluszka który pewnie sie strasznie smuci razem ze mną ![]() magduś i myślę że nie ma co, te pończochy mimo wszystko są dobrym rozwiązaniem i ja je kupię gdy tylko coś się zacznie z nią "dziać"
|
|
|
|
|
#3270 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Mam imieniny w urodziny Hitlera Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja rowniez bede stosowala metode obserwacji... |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.

, wystarczy, jak sie czlowiek odzywia zdrowo.

nie interesowała mnie w ogóle i tak jest do dzisiaj, więc może gdzieś to słyszałam, ale spłynęło po mnie

owszem nie zajada się cytrusami w ilościach hurtowych, ale jak ma ochotę to je i naprawdę niczego sobie nie odmawiała, bardzo ostrych potraw też nie... Druga pije nawet kawę
bo za bardzo mi skacze na gości. Mam z nim niezłe utrapienie bo nałogowo też niszczy wszystko więc salon po remoncie będzie dla niego strefą zakazaną 

więc wybaczcie że nie będę odpisywać...