|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
Tak, Roman z Na wspólnej jest debest ![]()
![]() |
#3212 | |||
Rozeznanie
|
Witam się przed snem
![]() ![]() ![]() Składam spóźnione życzenia urodzinowe ![]() agunia4ever; Gratuluje synusia ![]() koziemleko Cieszę się, że już wszystko w porządku, dbaj o siebie ![]() Cytat:
Mamy dla siebie 3 pokoje i łazienkę 1 piętro, ale kuchnia wspólna - niestety ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do spacerów to chyba dobry pomysł ![]() A kurtki zimowej też mi brak, w obecnej wyglądam już jak w futerale na parasole - taka opięta ![]() Zazdroszcze wam tych lumpkowych zakupów ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3213 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego! I dzięki za przypomnienie, zdążę wyslac życzenia bratowej, mało brakowało... och cóżby to był za nietakt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Zakorzenienie
|
Pochłonęłam 4 mandarynki, więcej nie mam. Muszę sobie jutro kupić!
Nigdy nie lubiłam ![]()
#3215 | |
Zadomowienie
|
To idąc tym tropem (jedzeniowym) mąż mi przywlókł dzisiaj kalendarz adwentowany (taki czekoladowy, z okienkami - dla dzieci), mikołaja z czekolady i... czekoladę nadziewaną z wedla o smaku creme brulee
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3216 |
Rozeznanie
|
Dzięki za pomysły na zupę, chyba się skuszę na krem z brokułów, nigdy nie jadłam a brokuły uwielbiam
![]() Co do mojego szycia to tak jak pisałam dopiero zaczynam z tym że moja mama jest krawcową i w razie czego wykonuję "telefon do przyjaciela" ![]()
![]() |
#3217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Rozeznanie
|
ooo dzięki wielkie
![]()
![]() |
#3220 |
Zakorzenienie
|
Czyli nie odstaję
![]()
#3221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 | ||||||
Wtajemniczenie
|
alez sie ucieszylam, ze dzis tylko 2 strony do nadrobienia a nie 20
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 20 kwietnia ![]() sliczny brzuchol i slodki synek ![]() Cytat:
![]() justine Ty to dopiero masz babcie z piekla rodem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ales sie oblowila ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluje wam lumpkowych zdobyczy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przez was kazalam juz mamie kupic i jak przyjedziemy do pl to bedzie na mnie czekala ![]() a kalendarz adwentowy tez juz sobie sprawilam, i dziecku tez zeby nie bylo ![]() Pisalyscie jeszcze o zupach - ja uwielbiam krem z brokulow i z pieczarek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Zakorzenienie
|
Uciekam spać
![]()
#3225 |
Zadomowienie
|
Ooo tego nie znam a uwielbiam cukinię - jak ją robisz?
#3226 |
Zadomowienie
|
nic skomplikowanego a smak obłędny:
http://bibliasmakow.pl/zupa-krem-z-cukinii/ ale mi smaka narobiłyście tymi zupkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wstaje, szykuje Marcelowi śniadanie, wychodzi z psem i robi zakupy co bym miała śniadanie jak wstanę, nadzoruje Marcela przy ubieraniu i myciu zębów uciszając go przy tym raz po raz żeby mamusi nie obudził i tylko wchodzą do sypialni dać mi buziaka przed wyjściem ![]() No i "małe dziecko" ma 6 i pół roku tak więc jest dość samodzielny już ![]() Złożył mi dziś życzenia o treści: żeby on i dzidziuś co jest brzuszku byli zdrowi ![]() ![]() Cytat:
U nas jest przyjęte tak, że urodziny obchodzą dzieci, a imieniny dorośli. Ostatnimi hucznymi urodzinami powinna być 18-stka, bo wtedy wchodzi się w dorosłość. Tak więc zwykle czuje się zażenowana, jak dostaje zaproszenie od znajomych na np. 30-stkę ![]() Ale takie zwyczaje się z domu wynosi, więc co dla kogoś jest dziwne, dla innego normalne ![]() Wiadomo że w bliskiej rodzinie składamy sobie życzenia urodzinowe, wymieniamy się drobnymi prezentami (z rodzicami, bo z rodzeństwem już nie), a prawdziwe rodzinne świętowanie to imieniny są ![]() Zeżarłam właśnie resztę (czytaj salaterkę) sałatki meksykańskiej. Odbija mi się czosnkiem. Koszmary będą mi się śniły z takim pełnym żołądkiem. Śpicie juz wszystkie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
A Ty Sroka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Ja za chwile idę. Jutro na badania idę rano i jak wstanę to nie wiem ![]()
#3229 |
Moderator
|
I jak tam - nie zaspalas?
![]() Ja tez dzisiaj na badania, a strasznie mi sie wstac nie chcialo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3230 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja od kilku dni mam problem ze spaniem ![]() Chyba sobie pooglądam jakiś serial... Powodzenia na badaniach, mnie to czeka za 2 tyg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3231 | ||
Zakorzenienie
|
a jesteś ze śląska?
![]() 20 kwietnia ![]() ![]() W Niemczech każdy starszy człowiek zna tę datę- wiem co mówię ![]() ![]() słooodkie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3234 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to miękka kaczka jestem, pracuje 4 dni w tygodniu, od 11.grudnia mam już urlop, a później macierzyński (tu jest 6 tygodni przed terminem porodu), wciąż sobie powtarzalam, że byle wytrzymać te 10 dni roboczych, w poniedziałek jakoś sobie wymyśliłam, że tylko 9, bo idę do lekarza, więc dostanę zwolnienie. No ale to nie moja przychodnia, a ta sama pipa nie dała mi zwolnienia tylko jakieś zaświadczenie, w ktorym było napisane, że byłam u lekarza do 10.15, co jest kłamstwem, bo wyszłam stamtąd o 10.38, specjalnie spojrzałam na zegarek. Tak mnie to wszystko wnerwilo, że pojechałam do swojej przychodni i poprosiłam o parę dni zwolnienia, naprawdę potrzebuje wypocząć. O, i zamiast 9 dni, zostało mi już tylko 6 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Aaaaaa, z tego wnerwienia zapomniałam, że chciałam napisać, że ja karmilam syna piersią ok 9 m-cy i właściwie żadnej diety nie przestrzegalam, czasem (rzadko, bo nie przepadam) piłam bawarke. Raczej nie było z nim żadnych kłopotów... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Trisdom, wypilam przed wyjsciem z domu kawe z mlekiem, bo jak w zeszlym roku tez to badanie robilam, to mi lekarz powiedzial, ze moge. A teraz laborantka mowi, ze nie powinnam nic pic, gar nix! Ghrrr przyznalam sie do kawy bez cukru, bo tak bylo, ale nie powiedzialam, ze bylo tam troche mleka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3236 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() Ja jak zwykle nie wyspana ![]() ![]() ![]() Co do diety karmiącej zobaczymy co czas pokaże postaram się jeść w miarę normalnie, a jak będzie trzeba to będe trzymać nawet najostrzejszą dietę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Zakorzenienie
|
po północy zeszłam na zawał. kładziemy się do łóżka, małż usypia błyskawicznie, ja jakoś nie mogę, bo wcześniej drzemałam na kanapie, aż tu nagle zaczynam słyszeć dziwne dźwięki....
słucham, słucham, w końcu przerażona budze małża, a on mi mówi, że nie słyszy. kazałam mu się skupić, aż do niego też dotarło, że coś nam łazi po stryszku i skrobie w sufit na przedpokoju. jakieś zwierzę. tylko jak tam wlazło, pojęcia nie mamy. ani co to jest. rano znów łazikowało i skrobało. małż ma to dzisiaj sprawdzić, a ja się boję, co tam odkryje :P koleżanka się śmieje, że może to Mikołaj do nas przyszedł :P |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3238 |
Zadomowienie
|
cayenneOnaprzede wszystkim podziwiam Cię za ten rower, nie spodziewałam się ze na tym etapie ciąży jazda na rowerze jest w ogóle możliwa
![]() Dobrze że zdecydowałaś się na to zwolnienie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia na badaniach ![]() Cytat:
wydaje mi sie, ze jesli rodzice nie sa alergikami, to nie ma powodow do nadmiernego przewrazliwienia ![]() Hinduski u mnie jadaja bardzo ostro Chinki swoje potrawy Brytyjki rowniez swoje i popijaja wszystko herbata z mlekiem i nic im sie nie dzieje, a uwielbiaja np curry i to ostre to nie chodzi o to, aby zjesc kilogram winogron i popic coca cola, tylko zjesc zdrowy, normalny posilek ![]() tylko Polki na jakis dietach ciagle ![]() ja jadlam normalnie, zdrowo, jak zawsze
![]() |
#3240 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mam karę, bo chciałam zaoszczędzić 30zł. Od diabetologa dostałam skierowane na nfz na badania, to myślę, że skorzystam i to był bląd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że przez ten stres Ci cukier nie skoczył ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.