|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV !
Cytat:
![]() Mnie "Last christmas" kojarzy sie ze swietami w chatce w gorach wsrod przyjaciol (wina teledysku)- marza mi sie chociaz jedne takie swieta
|
|
|
|
|
#2402 | ||||||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() Poważnie? Ależ Ci zazdroszczę... Cytat:
Ja robiłam "poświąteczną" paczkę dla schroniska Brałam ślub 26 grudnia, wszyscy goście zostali poproszeni, aby zamiast kwiatów wrzucić pieniążki do specjalnego koszyczka lub przynieść karmę Jakieś 2 dni po weselu za zebrane pieniążki nakupiłam smakołyków i jedzonka dla psiaków, pani ze sklepu, kiedy dowiedziała się, że to dla schronu, dorzuciła od siebie kagańce i obroże Chociaż tyle mogłam zrobić dla tych psiaków.Cytat:
![]() Cytat:
) męża, że święta to dla mnie wyjątkowy okres, który chcę spędzać z najbliższymi, dopóki jeszcze żyją i mogę się nimi nacieszyć. Jemu dałam wolną rękę - w końcu nie zakażę mu spotkać się w święta z rodziną. Sam wybrał, że chce spędzić ten czas ze mną. Mąż doskonale rozumie, że nie czułabym się komfortowo na wigilii u jego mamy, dlatego zwykle odwiedzamy jego bliskich jakoś do południa, wigilię spędzamy z moją rodziną, a to, co i z kim będziemy robić 25 i 26 grudnia, zależy tylko od naszych chęci. Może i jesteśmy samolubni, ale nie mamy zamiaru psuć sobie tych wyjątkowych dni jakimiś przymusowymi odwiedzinami i sztucznymi uśmiechami. Z pewnością znajdzie się ktoś, kto będzie miał do nas o to pretensje - trudno. Nie zawsze można wszystkich uszczęśliwić, a czasami trzeba skupić się na sobie.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2404 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Nic, zobaczymy jak to będzie wyglądało w tym roku. Jak widzę posty o śniegu to zastanawiam się kiedy u mnie spadnie I jak zareaguje Elmo, bo on jeszcze nie widział nigdy śniegu. I pisze się pruszy czy prószy? Widzę sporo postów o śniegu, google mi podpowiada, że prószy. Ale jakoś dziwnie to słowo wygląda ![]() A w ogóle mam pytanie, czy u Was w Wigilię i w święta pije się alkohol? |
|
|
|
|
#2405 |
|
BAN stały
|
Przesyłam Wam zdjęcie, z rana jak wyszłam z domu
|
|
|
|
#2406 |
|
BAN stały
|
Teraz zaczynam czuć okres przedświąteczny
![]() ![]()
|
|
|
|
#2407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas w święta alkohol jest. Lampka wina do obiadu albo kieliszek ajerkoniaku czy nalewki. Podobnie w wigilię - teść pyta, czy ktoś ma ochotę coś wypić. Ale to są właśnie ilości kieliszek czy dwa. Wiem, że są rodziny, gdzie model świąt wygląda następująco: zastawiony stół, całe dwa dni ostra popijawa. I tego nie rozumiem. |
|
|
|
|
#2408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Pięknie zazdroszczę śniegu |
|
|
|
|
#2409 | |
|
Raczkowanie
|
Zazdroszczę wszystkim, u których już popadało choć troszkę śniegu, też bym już chciała śnieg u mnie. Ciekawe, kiedy się doczekam
![]() U mnie w Wigilię nigdy nie ma alkoholu, w pierwszy i drugi dzień świąt zawsze jakaś lampka wina do uroczystego obiadu czy coś takiego, ale bez przesady ![]() Cytat:
![]() Kilka dni temu byłam w IKEI i niestety się zawiodłam. Niby trochę różnych ozdób świątecznych było, ale mimo to zupełnie nie było czuć tej atmosfery. Ale oczywiście i tak nie wyszłam z pustymi rękami, kupiłam sobie takie lampki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30259390/ A w Almi Decor takie "perełkowe" serduszko: |
|
|
|
|
#2410 |
|
Bang Bang Bang
|
Pięknie tam u Ciebie!
No to ja też pochwalę się widokami z porannego spaceru z psem
|
|
|
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
Siema!! U mnie dzisiaj ponuro, śnieg wczorajszy stopniał, coś niby prószy ale ginie w powietrzu.
U mnie w święta nie ma alkoholu, zdecydowanie się temu sprzeciwiłam..
Chyba mam uczulenie na czekoladę... Puchnie mi od niej tyłek.. ![]() Odliczam do kolejnych świąt BN.. Edytowane przez wikajaga Czas edycji: 2013-11-26 o 10:55 Powód: byk ortograficzny |
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Pale świeczki, pije kawe, oglądam Wasze fotki - święta pełna gębą
|
|
|
|
#2413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mega
Cytat:
![]() Co do alkoholu, to u mnie w Wigilię nie przypominam sobie, żeby się piło, jeśli już to lampke wina i tyle, w inny dni tak samo. Cytat:
|
|
|
#2414 | |
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
, bo akurat mam na nią ochotę. Dlaczego mam więc czepiać się tego, że ktoś ma ochotę na łyczek dobrego alkoholu? Natomiast tak jak wspomniała allmode - urządzanie sobie istnej popijawy i świątecznej biby jest dla mnie niedopuszczalne |
|
|
|
|
#2415 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja prezentu sama dla siebie nie robię. Bardziej z tego względu, że zawsze wolę dołożyć tą kasę do prezentu dla TŻta. Moja siostra robiła prezenty sama dla siebie i wkładała je nawet pod choinkę Cytat:
My w tym roku spędzamy Święta u moich rodziców. Odległości są zbyt duże, żeby jechać do rodziców TŻta. Poza tym, u nich święta wyglądają jak zwykły dzień - jadą na Wigilię do siostry mamy TŻta, siedzą 2-3h i jadą do domu, a tam dwa kolejne dni nic się nie dzieje. Nawet nie dają sobie prezentów! U mnie każdy dzień Świąt po Wigilii jest taki:siedzimy wszyscy przy stole, jemy śniadanie, potem idziemy na spacer, jemy obiad, oglądamy jakieś świąteczne filmy, potem kolacja i siedzimy dłuuugo ![]() Cytat:
Nie wiem, żeby podsłuchiwać? Poza tym tam główne skrzypce grają zwierzęta - pies skacze na mnie, gryzie mnie, a mama TŻta - jaki on słodki, ojej ojej! Cytat:
Cytat:
Już tylko 27 dni! Też tak mówimy, że raz będziemy spędzać święta u niego raz u mnie, ale nie rozumiem z jednej strony po co u niego, skoro tam to jest zwykły dzień? Na Wielkanoc nawet nikt się nie pofatyguje poświęcić święconki ![]() Cytat:
U mnie w nocy padał śnieg
Ćwiczę z Ewą od 27.08.2012 Skalpel:24 Killer:8 Body Express:4 TURBO:16 SzokTrening: 6 Skalpel II: 17 Total Fitness/Total Fitness TCh: 7/2 Biegam od 09.08.2013 - 150 min Edytowane przez Emocja20 Czas edycji: 2013-11-26 o 11:09 |
||||||
|
|
|
#2416 |
|
Wtajemniczenie
|
Najbardziej mnie razi podejście: w wigilię nie wolno absolutnie, ale w święta w opór, aż się pod stół wleci.
Sama też piję sporadycznie i ilości raczej symboliczne, mój mąż podobnie. Mam taką dalsza rodzinę, mieszkają ok. 150 km od nas. Ale widuję ich rzadko, właśnie z tego względu, że jak się tam zajedzie, to albo chcą człowieka zamęczyć żarciem albo sie obrażają, bo nie chce wypić. Żeby to był kieliszek wina, ale to wódka i w ilościach dużo za dużych. Bardzo tego nie lubię. Edytowane przez allmode Czas edycji: 2013-11-26 o 11:11 |
|
|
|
#2417 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() No właśnie, u mnie w domu albo wcale bez alkoholu, albo w umiarkowanych ilościach, w sensie, że wino do kolacji albo coś w tym stylu. Dlatego się zdziwiłam, że u TŻta się pije więcej, popijawa to raczej nie będzie ale wiem, że u nich się pije. Tak mnie to zdziwiło, że aż tutaj zapytałam. Bo zawsze wydawało mi się, że religijne święta i alkohol średnio idą w parze, oczywiście ten kieliszek czy dwa wina to jedno, a wóda na stole to drugie. Może jestem dziwna, no ale ja ogólnie nie jestem zwolenniczką walenia czystej wódy , a w święta to już w ogóle mi nie pasuje
|
|
|
|
|
#2418 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie tak czytałam i dlatego chcę je wypróbować
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam na onecie, że w małopolskim atak zimy, ale w Krakowie jakoś nie widzę... przyznać się, kto zagarnął cały śnieg?
![]()
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
A spędza ktoś wigilię u teściów?
|
|
|
|
#2421 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2422 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
:d
Edytowane przez Asik_ Czas edycji: 2013-11-26 o 11:26 Powód: nie wyświetlają się "buzki" :D |
|
|
|
#2424 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2426 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2427 | |
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
Miałam kiedyś Flowerbomb Extreme, od dłuższego czasu mam też Flowerbomb i żadnej z nich nie był dla mnie migrenogenny, przytłaczający czy zbyt narzucający się. Owszem, latem był bardziej wyczuwalny dla mnie samej, natomiast od kiedy zrobiło się chłodno, serwuję sobie więcej psiknięć, a zapach i tak czuję na sobie właściwie dopiero, kiedy wiatr rozwieje mi włosy czy zbliżę nos do nadgarstka, sweterka itd. Jednocześnie perfumy są wyczuwalne dla innych, ponieważ mężu wielokrotnie wspominał, że "bomba się za mną ciągnie"
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Zadomowienie
|
Uj!! Cóż za sympatia!!!
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Ja mam super teściową...
|
#2429 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja akurat do teściowej mam najmniej uwag, ale jest też reszta rodziny, która mnie irytuje nieco
|
|
|
|
#2430 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

Poważnie? Ależ Ci zazdroszczę...
Ja robiłam "poświąteczną" paczkę dla schroniska
Brałam ślub 26 grudnia, wszyscy goście zostali poproszeni, aby zamiast kwiatów wrzucić pieniążki do specjalnego koszyczka lub przynieść karmę 

19.09.2015
U mnie każdy dzień Świąt po Wigilii jest taki:siedzimy wszyscy przy stole, jemy śniadanie, potem idziemy na spacer, jemy obiad, oglądamy jakieś świąteczne filmy, potem kolacja i siedzimy dłuuugo